Beste dingen om te doen in Segovia

Segovia heeft belangrijke architectonische en natuurlijke monumenten die door de eeuwen heen bewaard zijn gebleven. Ontdek de belangrijkste bestemmingen in deze oude stad en bewonder de geschiedenis.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Beste dingen om te doen in Segovia

Vista en panorámica de Segovia | ©Codrin Rusu

Segovia is een van de UNESCO-werelderfgoedsteden vanwege het grote architectonische erfgoed. Er zijn verschillende monumenten die belangrijke periodes uit de geschiedenis vertegenwoordigen, van Romaans tot Gotisch.

Je kunt het beroemde kasteel Alcázar bezoeken , de stad bekijken vanaf de gotische kathedraaltoren en het imposante Romeinse aquaduct bewonderen. Je hebt ook de gelegenheid om de middeleeuwse kerken, pleinen en natuurgebieden rond de stad te bezoeken. Er is ongetwijfeld veel te doen in Segovia.

1. Bezoek het kasteel Alcázar en ontdek waarom het een van de meest bezochte monumenten in Spanje is

Kasteel Alcazar| © Diego Allen
Kasteel Alcazar| © Diego Allen

Het middeleeuwse Alcázar kasteel is een must-see bestemming als je in Segovia bent. Het is een architectonisch monument uit de 12e eeuw, waar je een reeks kamers vindt waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van dit gebouw. Je krijgt ook een rondleiding door het museum en je gaat naar het terras van de toren.

Tijdens de rondleiding kun je rondlopen in verschillende delen van dit monument. Bijvoorbeeld:

 • De toren van Juan II: je zult in totaal 156 trappen moeten beklimmen om toegang te krijgen tot het terras van deze emblematische toren, vanwaar je een geweldig panoramisch uitzicht over de stad krijgt.
 • Het museum van de Royal Artillery College: met een reeks militaire artefacten en voorwerpen uit de periode van Karel III.

Daarnaast zie je in het paleis een reeks kamers zoals de Sala del Palacio Viejo, de Sala de la Chimenea, de Sala del Solio, de Sala Galería, enzovoort. Allemaal met oude decoraties, portretten van de 22 koningen die in het kasteel hebben gewoond, een tentoonstelling van harnassen en nog veel meer.

Je kunt kaartjes kopen voor het Alcázar van Segovia, voor een bezoek aan het Museum en het Paleis of aan het Museum, het Paleis en de Toren. Je kunt ook kiezen tussen een rondleiding met gids of een audiorondleiding op eigen gelegenheid.

Nuttige informatie

 • Prijs: gemiddelde prijs van €9 per persoon.
 • Openingstijden: maandag tot vrijdag (10:00 tot 20:00).
 • Waar: Kasteel Alcázar. Pl. Reina Victoria Eugenia, Segovia.

Boek een rondleiding door Segovia

2. Verken de kathedraal van Segovia en bekijk de stad vanaf de top van de toren

Kathedraal van onderaf gezien| © Jordi Vich Navarro
Kathedraal van onderaf gezien| © Jordi Vich Navarro

De kathedraal van Segovia is een van de must-see bestemmingen, want in dit monument vind je waardevolle voorbeelden van sacrale kunst die dateert uit de 15e tot de 20e eeuw. Je zult ook versteld staan van de architectonische details die door de jaren heen bewaard zijn gebleven.

Tijdens je bezoek aan de kathedraal kun je het hele interieur bekijken en de 21 kapellen, de kloostergang, de kapittelzaal en het museum bezoeken. Je ziet een reeks religieuze artefacten en andere voorwerpen van militair belang. Je ziet ook enkele beeldhouwwerken, collecties wandtapijten, Vlaamse schilderijen en andere voorwerpen van grote historische waarde.

Als je de rondleiding wilt uitbreiden, kun je bovendien gebruikmaken van de mogelijkheid om de toren van de kathedraal van Segovia te bezoeken , waarvoor apart entree kan worden gevraagd. Je moet de openingstijden van de kathedraal van Segovia controleren en vergelijken met die van de toren om ongemak te voorkomen.

Toren van de kathedraal van Segovia

Als je de toren van de kathedraal van Segovia binnengaat, kun je genieten van een rondleiding door de Audiovisuele zaal (je krijgt een acht minuten durende 3D-video te zien over de geschiedenis van de kathedraal en de toren), de Belfortzaal en de Klokkenzaal. Tot slot bereik je het Belfort, vanwaar je de hele stad kunt zien.

Nuttige informatie

 • Prijs: gemiddelde prijs 6€ per persoon.
 • Openingstijden: maandag tot zaterdag (9.30-18.30) en zondag (13.30-18.30).
 • Waar: Kathedraal van Segovia.

Kaartjes reserveren voor de kathedraal van Segovia

3. Kom naar het Francisco Peralta Marionettenmuseum en beleef een andere ervaring met je kinderen in Segovia

Marionetten| ©Miguel
Marionetten| ©Miguel

Als je hebt besloten om met kinderen naar Segovia te reizen, maar niet weet wat je moet zien en doen voor familieplezier, dan is het Francisco Peralta Marionettenmuseumin de stad een goede optie.

Dit museum ligt vlakbij de Puerta de Santiago, net ten noordwesten van het historische centrum van Segovia. Het is een kleine ruimte, maar met een magische sfeer, die jou en de kinderen vanaf het eerste moment zal verbazen.

De 38 tentoongestelde stukken behoren tot de collectie van de beroemde Spaanse poppenspeler Francisco Peralta en vertegenwoordigen personages uit de kinder-, romantische en klassieke literatuur.

Naast de zorgvuldige vervaardiging van de poppen en hun prachtige kostuums, kun je leren en observeren hoe het manipulatiesysteem van elk van hen werkt (tandwielen, gewrichten, snaren, enz.).

Nuttige informatie

 • Prijs: gemiddelde prijs van €2 per persoon.
 • Tijdschema: woensdag tot zondag (11:00 tot 15:00 en 15:30 tot 17:30).
 • Waar: Francisco Peralta Puppet Arts Centre. C. la Puerta de Santiago, Segovia.

4. Geniet van de wintersport in de skigebieden van Segovia

Persoon skiën in de sneeuw| © Nicolai Berntsen
Persoon skiën in de sneeuw| © Nicolai Berntsen

Als je een liefhebber bent van sneeuwsportactiviteiten en je bent in de winter in Segovia, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de skigebieden van de stad. Je zult genieten van een onvergetelijke ervaring, glijdend over de prachtige besneeuwde hellingen.

Dit is zeker een activiteit die je kunt opnemen in je 2-daagse route in Segovia. Sluit je aan bij een tour of ga op eigen gelegenheid naar het skigebied.

La Pinilla skigebied

Het skigebied La Pinilla ligt in Sierra de Ayllón, op 57 minuten rijden van het stadscentrum van Segovia. Je vindt er in totaal 23 pistes met verschillende moeilijkheidsgraden, geschikt voor beginners en professionals. Ze liggen allemaal verspreid over 15 kilometer sneeuw.

Sierra de Béjar la Covatilla skigebied

Het skigebied Covatilla ligt op twee uur rijden van de stad Segovia, om precies te zijn in de Sierra de Béjar. Het heeft 26 kilometer sneeuw, waar je 31 pistes van alle niveaus vindt om te skiën en snowboarden.

Nuttige informatie

 • Prijs: La Pinilla (vanaf 65€ per persoon) en La Covatilla (vanaf 29€ per persoon).
 • Openingstijden: winterseizoen.
 • Waar: La Pinilla (Sierra de Ayllón) en La Covatilla (Sierra de Béjar).

5. Bezoek het natuurpark Hoces del Río Duratón

Kloven van de rivier de Duratón, Segovia| ©erreache
Kloven van de rivier de Duratón, Segovia| ©erreache

Een bezoek aan het natuurpark van de kloven is een goede manier om de drukte van de stad te ontvluchten en te profiteren van het mooie weer dat Segovia in de zomer biedt.

Als je bijvoorbeeld een route door Segovia in 3 dagen plant, kun je een hele dag uittrekken om van dit natuurmonument te genieten. Op deze manier heb je de kans om verschillende buitenactiviteiten te doen.

Wandelroute

Op de wandelroute kun je enkele uitkijkpunten bezoeken met een bevoorrecht uitzicht over het park. Je zult ook enkele archeologische vindplaatsen ontdekken:

Route langs de rivier de Duratón

De route langs de rivier de Duratón stelt je in staat te genieten van het kristalheldere water en een verbazingwekkende natuurlijke omgeving vanuit een ander perspectief te bekijken. Je hoeft alleen maar aan boord te gaan van een boot, waterfiets of kano en een van de routes te volgen. Je kunt ook deelnemen aan een peddelsurfervaring.

6. Verken het Coca-kasteel in Segovia en ontdek een deel van de geschiedenis van de stad

Kasteel van Coca| ©Joan
Kasteel van Coca| ©Joan

Het Kasteel van Coca in Segovia biedt een rondleiding door de zalen en galerijen, waardoor je een deel van de geschiedenis van de stad kunt ontdekken: de religieuze en militaire kunst. Bovendien kun je, als je reis in augustus is gepland, een vuurwerk ter ere van Nuestra Señora de la Asunción en San Roque aan je ervaring toevoegen.

Bezoek aan het Kasteel van Coca

In het kasteel van Coca ontdek je de Wapenzaal ( geometrische mozaïeken) en de Museumzaal (met renaissancedecoratie, marmeren pilasters, overblijfselen van de paradeplaats en wapenschilden). Er is ook de Sala de los Jarros, die opvalt door zijn akoestiek, en de Sala de Acceso a la mazmorra.

Je hebt ook toegang tot de Mirador met zijn verbazingwekkende panoramische uitzichten en de Kapel, waar je gotisch en romaans houtsnijwerk met religieuze thema's vindt. In de Torengalerij zie je wapens en harnassen uit de 16e tot 17e eeuw en in de Noordgalerij zie je reproducties van documenten die betrekking hebben op het monument.

Vuurwerk in Coca Castle in augustus

Je kunt naar de rand van Coca Castle gaan en een ander perspectief van het imposante middeleeuwse monument zien, want in augustus wordt het na zonsondergang verlicht met een geweldig vuurwerk. Dit is een activiteit waarmee je kunt genieten van Segovia bij nacht.

Nuttige informatie

 • Prijs: gemiddelde prijs van 3€ per persoon (Bezoek aan het kasteel).
 • Tijdschema: elke dag (11:00 tot 18:30).
 • Waar: Kasteel van Coca, Segovia.

7. Wandel naast het monumentale Aquaduct van Segovia en aanschouw de Romeinse architectonische erfenis

Aquaduct| ©Ana Villar
Aquaduct| ©Ana Villar

Het Romeinse Aquaduct behoort tot de beste rondleidingen in Segovia en is een andere must-see bestemming voor toeristen geworden. Je kunt een monumentaal bouwwerk bewonderen dat vermoedelijk dateert uit het einde van de 1e eeuw en functioneel bleef tot het einde van de jaren 1970.

Het beste van alles is dat de rondleiding door het Aquaduct van Segovia een activiteit is die je elke dag van het jaar kunt doen , ongeacht het weerseizoen. Bovendien zijn er, vanwege het belang van dit emblematische voorbeeld van Romeinse civiele techniek, verschillende manieren om het te verkennen, hetzij door middel van een rondleiding, met een audiogids of op eigen houtje.

In ieder geval krijg je de kans om te wandelen langs een van de architectonische nalatenschappen van de Romeinse beschaving, die begint bij de Fuenfría-bron en eindigt bij het Alcázar, en zo de hele stad bestrijkt.

Het is een werk van 28,5 meter hoog en in totaal 167 bogen, waar je enkele in steen gehouwen beelden kunt ontdekken aan de bovenkant van de vlakken van het aquaduct. Je ziet replica's van Hercules, Sint-Sebastiaan en het beeld van een maagd, want de originele werken zijn bewaard gebleven in het museum van de stad.

8. Bekijk de stad Segovia van bovenaf in een heteluchtballon

Mensen in een heteluchtballon| ©drodri_es
Mensen in een heteluchtballon| ©drodri_es

Ga mee op een heteluchtballonavontuur tijdens je verblijf in Segovia en verken de oude middeleeuwse stad van bovenaf. Je krijgt een ander perspectief op de belangrijkste architecturale monumenten van deze stad en leert tegelijkertijd over de historische en culturele waarde ervan. Dit alles dankzij het commentaar van de gids die de leiding heeft.

Dit type activiteit begint meestal bij Carretera, km 1, Segovia, waar de heteluchtballonnen klaar staan om te worden opgelaten. Je kunt op eigen gelegenheid arriveren of aansluiten bij een tour waarbij je wordt opgehaald door je hotel.

Zodra de luchttour begint, geniet je van een bevoorrecht uitzicht vanuit vogelperspectief over de hele stad. Bovendien zul je meteen beginnen met het identificeren van enkele van de meest karakteristieke bestemmingen:

 • De kathedraal van Segovia met zijn karakteristieke gotische stijl.
 • Het monumentale Aquaduct van Segovia, een erfenis van de Romeinse beschaving en UNESCO-werelderfgoed.
 • Het historische kasteel Alcázar, dat in de geschiedenis onderdak heeft geboden aan ongeveer 22 koningen.

Aan het einde van de vlucht is er meestal een kleine proeverij van vleeswaren en kazen, vergezeld van een glas wijn. Na afloop krijg je van de gids een certificaat van deelname aan de activiteit.

Nuttige informatie

 • Prijs: vanaf 180€ per persoon.
 • Tijdschema: maandag tot vrijdag vanaf 10:00 uur.
 • Waar: Carretera, km 1, Segovia.

9. Ontdek de geschiedenis van de Joodse wijk in de stad Segovia

Joodse wijk| ©EuroAsia Vizion
Joodse wijk| ©EuroAsia Vizion

Afhankelijk van je voorkeuren en de tijd die je beschikbaar hebt, kun je 1 dag in Segovia besteden aan een bezoek aan de Joodse wijk. Je ontdekt de interessante geschiedenis van deze stad die tot 1492 de thuisbasis was van de Joodse gemeenschap.

De rondleiding brengt je naar de belangrijkste plekken in de Joodse wijk, waar je verschillende voorbeelden van kunst en architectuur kunt zien die representatief zijn voor die periode.

In het Didactisch Centrum leer je bijvoorbeeld hoe de Joodse gemeenschap leefde door middel van een reeks informatieve panelen in de kamers.

Ondertussen kun je in de Grote Synagoge, die vroeger een moskee was en nu het Klooster van de Clarissen van Corpus Christi (kloosterzusters) is.

Je hebt ook toegang tot de Poort van San Andrés, vanwaar je een uitzicht hebt over de stad, de Joodse Begraafplaats en het Museum van Segovia, met kunstwerken, archeologische en etnologische tentoonstellingen.

10. Bezoek het Koninklijke Segovia Muntmuseum en leer over een deel van het industriële erfgoed van de stad

Segovia Munt| ©Casa Moneda Segovia
Segovia Munt| ©Casa Moneda Segovia

Als je enthousiast bent over numismatiek of het verzamelen van munten en bankbiljetten, dan moet je tijdens je verblijf in Segovia zeker een bezoek brengen aan het Koninklijke Muntmuseum. Daar leer je over de geschiedenis van de oude munt die deel uitmaakt van het industriële erfgoed van de stad.

Tijdens de rondleiding kun je genieten van verschillende tentoonstellingszalen. Bijvoorbeeld:

 • Hall of the History of Money: waar je leert hoe commerciële uitwisseling veranderde van ruilhandel naar elektronisch geld.
 • Muntzalen: hier leer je stap voor stap over het proces van het slaan van geld en zie je enkele van de bewaard gebleven persen.
 • Hall of Trades: in deze zaal zie je de eerste munt die in de 16e eeuw werd geslagen en de laatste in de 19e eeuw.

Je zult ook een wandeling maken door de Tuin van Koning Filips II. Dit is een gebied van grote natuurlijke schoonheid met een geschiedenis van meer dan 500 jaar en, ondanks de vele verbouwingen, heeft het nog steeds zijn renaissancistische traditie behouden.

Nuttige informatie

 • Prijs: gemiddelde prijs vanaf 4€ per persoon.
 • Openingstijden: woensdag tot zaterdag (10:00 tot 14:00 en 16:00 tot 18:00).
 • Waar: Koninklijk Muntmuseum Segovia.