10 dingen om te doen in Segovia in de zomer

De zomermaanden zijn de perfecte tijd om Segovia te bezoeken, een stad vol geschiedenis, architectonische juweeltjes en voortreffelijke gastronomie die het een charmante plek maken om een paar dagen naartoe te ontsnappen.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

10 dingen om te doen in Segovia in de zomer

Plaza en Segovia | ©Pamela Chavez

Als je Segovia hoort, is het eerste waar je aan denkt het beroemde aquaduct, maar deze stad heeft zoveel meer te bieden en te zien. Van een sprookjesachtig middeleeuws kasteel tot een benijdenswaardige gastronomie, Segovia is de perfecte plek voor je zomervakantie.

Het weer in Segovia in deze tijd van het jaar is warm en er valt nauwelijks regen, dus als je besluit om in deze maanden te komen, kun je er bijna zeker van zijn dat je zult genieten van mooi weer en zonnige luchten. Bovendien gaat de zomer in Segovia altijd gepaard met een levendige sfeer en feesten in stijl.

1. Bekijk Segovia van bovenaf tijdens een spannende ballonvaart

Ballonvaren vanuit de hoogte| ©Siempre en las nubes Vuelos en globo
Ballonvaren vanuit de hoogte| ©Siempre en las nubes Vuelos en globo

Het eerste plan dat ik ga voorstellen is perfect voor de zomermaanden, want de lage temperaturen en koude wind van de zomermaanden kunnen een ballonvaart in Segovia vanuit de hoogte een beetje moeilijker maken. 10 dingen om te doen in Segovia in de winter De wind kan een ballonvaart in de vroege ochtenduren niet bepaald aangenaam maken. Ik kan je echter verzekeren dat als je besluit om deze leuke tocht te maken, je versteld zult staan van het adembenemende uitzicht op deze middeleeuwse stad onder je voeten.

Daarom moedig ik je aan om een ballonvaart in Segovia te boeken waarbij je over de meest iconische monumenten kunt vliegen, zoals het beroemde aquaduct, het Alcazar of de prachtige gotische kathedraal. Bovendien is deze fantastische tour, na een vol uur in de lucht, inclusief brunch en een glas cava aan het eind van de vaart, een vluchtcertificaat en zelfs een video zodat je een blijvend souvenir hebt van deze ongelooflijke ervaring die je niet zult vergeten.

Boek een ballonvaart over Segovia

2. Vier de komst van de zomer tijdens de San Juan en San Pedro festiviteiten

feesten van sint john| ©ARABAKO FORU ALDUNDIA DIPUTACION FORAL DE ALAVA
feesten van sint john| ©ARABAKO FORU ALDUNDIA DIPUTACION FORAL DE ALAVA

Elk jaar wordt de zomerzonnewende in Segovia gevierd op de magische Nacht van San Juan. Op deze speciale datum beginnen de inwoners van Segovia de festiviteiten met het aansteken van de beroemde vreugdevuren van San Juan. Het belangrijkste vreugdevuur wordt aangestoken op de Plaza Mayor en vanaf dat moment begint een reeks dagen vol festiviteiten en vieringen waarin je openluchtdansen, concerten, live muziekshows en zelfs een verscheidenheid aan andere activiteiten kunt vinden. 10 dingen om te doen in Segovia met kinderen.

Bij de festiviteiten van San Juan hoort ook de Theaternacht, die plaatsvindt op het Plaza San Nicolás en waar je tot in de vroege uurtjes voorstellingen en toneelstukken kunt zien. Na de drukke dagen van festiviteiten volgt de Nacht van San Pedro, die de festiviteiten afsluit met een groots vuurwerk.

Praktische informatie

  • Waar: Meestal op de grote pleinen, maar er zijn ook muzikale optredens en evenementen in verschillende delen van de stad.
  • Wanneer: de festiviteiten beginnen met de Noche de San Juan, die plaatsvindt in de nacht van 23 juni.
  • Prijs: Alleen wat je uitgeeft aan eten en drinken.

3. Proef de Segoviaanse gastronomie op het terras met het beste uitzicht over de stad

hoek van de Mesón de Candido| ©Mario Gonzalez Leyva
hoek van de Mesón de Candido| ©Mario Gonzalez Leyva

De typische gastronomie van dit gebied is een van de lekkerste en meest bewonderde van het land, dus je zult Segovia niet kunnen verlaten zonder een paar van de bekendste traditionele gerechten te hebben geprobeerd. Ik raad je aan om te profiteren van het mooie weer en plaats te nemen op het terras van het oudste restaurant van Segovia, het legendarische Mesón de Cándido, waar je enkele van de meest exquise Segoviaanse specialiteiten kunt proberen.

Daar krijg je de kans om het beroemde geroosterde speenvarken te proberen, het bekendste gerecht van de stad, en je kunt het vergezellen van een andere ster van de Segoviaanse gastronomie, de boerenbonen. Maar het beste van alles is dat je op het terras van dit beroemde restaurant kunt genieten van een bevoorrecht uitzicht op het duizend jaar oude Aquaduct van Segovia, de belangrijkste toeristische attractie van de stad.

Praktische informatie

  • Waar: Mesón de Cándido ligt aan Plaza Azoguejo 5.
  • Openingstijden: elke dag van 13.30 tot 23.00 uur.
  • Prijs: van 35€ tot 60€ ongeveer per persoon.

4. Veel plezier op een van de langstlopende festivals in Spanje

Segovia Volksfeest| ©Janina Kiwi
Segovia Volksfeest| ©Janina Kiwi

Elk jaar in de zomer keert het Folk Segovia festival terug naar de stad, een show die al meer dan 30 jaar loopt en die concerten brengt met verschillende muziekstijlen zoals fusionmuziek of de klanken van populaire folklore. Dit festival wordt gehouden na de feesten van San Juan en San Pedro en het hoofdpodium bevindt zich meestal op het centrale Plaza de San Martín.

Naast de optredens kun je tijdens het festival parades, tentoonstellingen, platenbeurzen en talloze activiteiten in de straten vinden. Bij sommige gelegenheden zijn er zelfs activiteiten gehouden in de eeuwenoude Alhóndiga. Het festival dat Segovia voor een paar dagen in de folkloristische hoofdstad verandert, is niet voor niets een van de meest geliefde festivals van het land geworden, want elk jaar keert het terug met nieuwe en spannende verrassingen, optredens en evenementen die je een geweldige tijd zullen bezorgen.

5. Geniet van het mooie weer op het levendigste plein van Segovia

Plaza Mayor| ©Santi Mendiola
Plaza Mayor| ©Santi Mendiola

Het Plaza Mayor van Segovia is het hart van de stad en wordt omringd door enkele van de meest karakteristieke gebouwen. Op dit indrukwekkende plein vind je de kathedraal van Segovia, het stadhuis en het prachtige Juan Bravo theater.

Eenmaal daar aangekomen, moedig ik je aan om iets te drinken op een van de terrassen van de bars op dit emblematische Segoviaanse plein, zodat je niet alleen kunt genieten van het mooie weer, maar ook de gevel van deze belangrijke gebouwen vol geschiedenis kunt bekijken. Na een kop koffie of een goed glas wijn kun je van de gelegenheid gebruik maken om een van de essentiële activiteiten van je reis te doen, een bezoek aan de kathedraal van Segovia. Kathedraal van Segovia openingstijden.

De kathedraal van Segovia werd gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw en is een prachtig voorbeeld van gotische architectuur. Het heeft drie grote schepen en is vooral indrukwekkend vanwege de prachtige gebrandschilderde ramen en de hoge, slanke toren van wel 88 meter hoog. Dus als je naar deze oude stad reist, breng dan zeker een bezoek aan deze tempel die je zowel door zijn schoonheid als zijn interessante geschiedenis zal betoveren.

Koop je ticket voor de kathedraal van Segovia

6. Maak een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Segovia bij zonsondergang

De aquaducten van Segovia| ©tajones1991
De aquaducten van Segovia| ©tajones1991

Als de avond valt in Segovia, krijgen de straten een speciale charme en de monumenten gloeien onder de spotlights, waardoor ze meer dan ooit opvallen. Daarom moedig ik je aan om een van je dagen in deze prachtige stad af te sluiten met een tour door Segovia bij zonsondergang, waar je de stad op een heel andere manier kunt bewonderen.

Deze tour is perfect als je besluit om je reis tijdens het zomerseizoen te maken, omdat de kou en regenval van andere maanden van het jaar een tour 's nachts niet bijzonder aangenaam kunnen maken. De tour begint bij het indrukwekkende Aquaduct van Segovia, dat 's nachts verlicht is, waardoor het lijkt alsof het groter en imposanter is dan ooit. Vervolgens leidt de gids je naar de kathedraal, de wijk Las Canonjías en tot slot het Alcázar.

Na je rondleiding raad ik je aan om te gaan dineren in het Pasapán Restaurant, een gastronomische ruimte die de traditionele Segoviaanse keuken perfect combineert met een vleugje moderniteit en innovatie, waardoor de gerechten zich onderscheiden door hun kwaliteit en originaliteit.

Praktische informatie

  • Waar: Restaurante Pasapán bevindt zich in Calle Colón 5.
  • Openingstijden: dinsdag tot zondag van 12.00 tot 16.00 uur en van 20.00 tot 24.00 uur.
  • Prijs: van €18 tot ongeveer €40 per persoon.

Boek een zonsondergang in Segovia

7. Ga naar een uitkijkpunt en geniet van het fantastische uitzicht

mensen spelen in het groene gras| ©MARI VICARIO
mensen spelen in het groene gras| ©MARI VICARIO

Profiteren van het mooie weer in Segovia in deze tijd van het jaar is een fantastische manier om de stad te leren kennen door naar een van de uitkijkpunten te klimmen. Een van de mooiste en met het beste uitzicht is de Mirador de la Pradera de San Marcos. Dit uitkijkpunt ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in het gebied dat bij de kerk van San Marcos hoort.

Naast een indrukwekkend uitzicht over de stad heb je vanaf deze kleine grasvlakte naast de rivier de Eresma het beste uitzicht op het indrukwekkende Alcázar van Segovia. Eenmaal daar kun je op het groene grasveld gaan zitten en ontspannen of zelfs een kleine picknick houden. Een tip is om bij zonsondergang te gaan, want het oranje licht aan het eind van de dag boven het Alcázar maakt dit landschap tot een onvergetelijk schouwspel.

Een ander heel ander uitkijkpunt, maar met net zo'n mooi uitzicht, is de Mirador del Valle de Clamores. Dit uitkijkpunt ligt aan de voet van het Alcázar en van hieruit heb je een ongelooflijk uitzicht op de Clamoresvallei, de Joodse begraafplaats en de stadsmuur.

8. Maak een excursie naar Chorro de Navafría

Route naar de Chorro de Navafría| ©Jesús Pérez Pacheco
Route naar de Chorro de Navafría| ©Jesús Pérez Pacheco

Als je tijdens je bezoek aan Segovia te maken krijgt met hogere temperaturen dan verwacht, of je bent gewoon een natuurliefhebber, dan raad ik je aan om een fantastische excursie te maken naar het park El Chorro de Navafría, waar het weer niet zo heet is en je ook kunt genieten van een verfrissende duik

El Chorro de Navafría ligt in de Sierra de Guadarrama, op iets meer dan 30 minuten rijden van Segovia. In deze prachtige natuurlijke omgeving kun je verschillende wandelroutes volgen vanaf het restaurant El Chorro. Daar kun je je vergapen aan de schoonheid van het dennenbos, zwemmen in de natuurlijke zwembaden en het juweel van dit park aanschouwen: de El Chorro waterval, met een verval van wel 20 meter.

Alsof dat nog niet genoeg is, vind je in dit park ook een recreatiegebied met barbecuefaciliteiten en plekken om te zitten en te eten. Dit is de perfecte plek om een rustige dag in de natuur door te brengen.

9. Profiteer van het aangename zomerweer om door het historische centrum van Segovia te wandelen

Historisch centrum van Segovia| ©Joan
Historisch centrum van Segovia| ©Joan

Zonder twijfel is de beste manier om een nieuwe stad te leren kennen jezelf verliezen in de straten en een lange wandeling maken. Daarom is het volgende plan dat ik ga voorstellen dat je geniet van het goede weer en ervan profiteert om door de straten van Segovia te wandelen en de meest iconische gebouwen te bezoeken.

Onderweg kun je over de belangrijkste pleinen van de stad wandelen, het beroemde Casa de los Picos bezoeken, dat nu is omgebouwd tot een School voor Toegepaste Kunsten, en de charmante Joodse wijk ontdekken. In de Joodse wijk van Segovia leefde een grote Joodse gemeenschap van de 12e eeuw tot de 15e eeuw, toen ze op last van de katholieke vorsten werden verdreven. De pittoreske en smalle straatjes van deze wijk behoren tot de mooiste van de stad en je vindt er nog steeds enkele gebouwen uit die periode.

Een andere optie als je deze interessante stad wilt leren kennen zonder iets te missen, is een bezoek aan de Joodse wijk van Segovia. Beste rondleidingen door SegoviaDe Segovia City Tour, waarbij een expert je langs de belangrijkste bezienswaardigheden leidt terwijl hij je vertelt over de geschiedenis en enkele bezienswaardigheden van deze duizendjarige stad.

Boek een rondleiding door Segovia

10. Bezoek het Alcazar van Segovia, een must op deze reis

Kasteel van Segovia| ©Jo Kassis
Kasteel van Segovia| ©Jo Kassis

Het weer in Segovia tijdens de zomermaanden is ideaal als je graag reist in warme temperaturen. Het geeft je ook de mogelijkheid om de stad in de stralende zon te verkennen zonder je zorgen te maken over regenval of de kou van de strenge winter van Segovia.

Met dit in gedachten moedig ik je aan om dit seizoen te profiteren van het aangename weer en een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken, waaronder natuurlijk het Alcázar van Segovia, een indrukwekkend middeleeuws kasteel dat over de stad waakt en eruitziet als iets uit een filmscène.

De strategische ligging van dit prachtige monument is door verschillende culturen gebruikt als verdedigingsfort en vandaag de dag staat dit Segoviaanse icoon op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kasteel zoals we het nu kennen werd gebouwd en gebruikt als huis door de koningen van Castilië in het midden van de 15e eeuw.

Ik kan je verzekeren dat Alcazar tickets in Segovia: hoe te kopen, prijzen en kortingen dat het je niet onverschillig zal laten, want vanaf het moment dat je de ophaalbrug bij de ingang oversteekt tot het moment dat je klaar bent met het bezichtigen van de prachtige zalen en kamers versierd met christelijke en mudejar elementen, zal dit fort vol geschiedenis je blijven verbazen.

Het klimaat in Segovia tijdens de zomer

Uitzicht op Segovia| ©Jo Kassis
Uitzicht op Segovia| ©Jo Kassis

Segovia ligt op een hoogte tot 1000 meter en ligt ten noorden van de Sierra de Guadarrama, wat betekent dat de koude bergwinden de stad soms bereiken. De zomer in deze hoek van het land is echter over het algemeen heet met maximumtemperaturen die vaak boven de 30ºC uitkomen.

Er valt in deze maanden weinig regen, omdat dit de droogste tijd van het jaar is, en je zult zelden een zomerse onweersbui tegenkomen. Hoewel de temperaturen overdag soms wat hoog kunnen zijn, dalen ze 's nachts vaak tot een gemiddelde minimumtemperatuur van 16ºC, dus het is raadzaam om warme kleren mee te nemen, zelfs als je in de zomermaanden reist.

Wat betreft het aantal uren zonneschijn, als je het geluk hebt om Segovia in deze tijd van het jaar te bezoeken, geniet je van langere dagen dan in andere seizoenen, zodat je meer tijd hebt om je bezoeken op je gemak te doen en deze prachtige stad te leren kennen onder een hemel die bijna altijd zonnig is.

De toestroom van toeristen en de prijzen in Segovia in de zomer

Verliefd paartje zittend in Segovia| ©Jo Kassis
Verliefd paartje zittend in Segovia| ©Jo Kassis

Het fantastische weer in Segovia tijdens de zomermaanden, samen met de vele festiviteiten en de levendige sfeer in de stad, hebben van de zomer de drukste periode voor toeristen gemaakt, vooral in juli en augustus. In deze tijd van het jaar reizen honderden toeristen naar Segovia voor hun zomervakantie.

Dit betekent onvermijdelijk dat de prijzen hoger liggen dan in andere seizoenen en dat de beschikbaarheid van accommodatie lager is, vooral als je op het laatste moment boekt. Als je je reis echter van tevoren boekt, is de kans groot dat je een goedkope accommodatie kunt vinden, want de prijzen in Segovia zijn meestal niet al te hoog.