10 dingen om ‘s avonds in Segovia te doen

Segovia, door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoedstad, heeft 's nachts een bijzondere charme die je uitnodigt om het te verkennen.

Rocio Biagetti

Rocio Biagetti

10 minuten lezen

10 dingen om ‘s avonds in Segovia te doen

Segovia night | ©22jeca

Segovia is een stad met een rijke geschiedenis vlakbij Madrid en ligt in de regio Castilla y León in Spanje. Het heeft zeer oude gebouwen zoals het Romeinse Aquaduct uit de 2e eeuw na Christus en middeleeuwse monumenten, waaronder de kastelen en de kathedraal van Segovia.

Een bezoek aan deze gebouwen is een van de beste dingen om te doen in Segovia, omdat de verlichte stad een duidelijke warmte uitstraalt. s Nachts is het ideale moment om uitkijkpunten te bezoeken, zoals de Domtoren of de Clamoresvallei, de gastronomie te ontdekken, door de wijken te slenteren en zelfs het Alcazar en het Romeinse Aquaduct te bezoeken.

1. Bezoek het Romeinse aquaduct dat 's nachts verlicht is.

Romeins aquaduct van Segovia| ©Enrique Riu (Color)
Romeins aquaduct van Segovia| ©Enrique Riu (Color)

Het Romeinse Aquaduct van Segovia is een Romeinse constructie uit de 2e eeuw na Christus, van het einde van het rijk van Trajanus en het begin van het rijk van Hadrianus.

Je kunt het de hele dag bezichtigen, maar 's avonds is het betoverend, omdat het licht je in staat stelt het in al zijn immensiteit en schoonheid te bewonderen. Je kunt foto's maken vanaf de trappen en vanaf het uitkijkpunt El Postigo del Consuelo, vanwaar je een goed panoramisch uitzicht hebt op het Aquaduct.

Dit gebouw, dat tot 1973 in gebruik was, werd gebruikt om water van de Guadarrama-bergen naar de stad Segovia te transporteren, waarbij gebruik werd gemaakt van de oneffenheden van het terrein. Het had zelfs een systeem om onzuiverheden uit het water te verwijderen en de stroming te regelen. Het bevindt zich op het Plaza del Azoguejo, waar het zijn maximale hoogte van 28 meter bereikt.

Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste bouwwerken uit de Romeinse tijd, met zijn 167 granieten stenen bogen uit het Guadarrama-gebergte. Deze bogen worden ondersteund door een krachtenevenwicht dat vandaag de dag nog steeds verrassend is.

Ik raad je aan een rondleiding door het Aquaduct te volgen, een van de beste rondleidingen die je in Segovia kunt doen om dit bouwwerk grondig te leren kennen.

 • Locatie: Plaza del Azoguejo, 1, 40001 Segovia, Spanje

Volg een nachtelijke rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Segovia

2. Maak een nachtwandeling door de wijk Caballeros.

De ridderwijk| ©santiago lopez-pastor
De ridderwijk| ©santiago lopez-pastor

De Barrio de los Caballeros ligt tussen het Plaza del Conde Cheste en het Plaza San Esteban, in noordelijke richting vanaf het Romeinse Aquaduct. De wijk wordt gekenmerkt door een groot aantal paleizen, kerken en oude musea uit de 15e en 16e eeuw, die 's avonds op een bijzondere manier te zien zijn.

In deze wijk vind je Romaanse paleizen zoals het Casa del Marqués de Lozoya, het Palacio de Quintanar, het Palacio del Conde Cheste en ook het Casa del Marqués de Castellanos y de Uceda en het Casa de las Cadenas. Veel van deze gebouwen werden gebouwd voor militaire doeleinden om de stad te beschermen.

s Avonds valt de Caballeros-wijk op door de lichtjes die elk gebouw in de oude wijk verfraaien. De oude gebouwen waren de huizen van de edelen, maar tegenwoordig zijn er in veel van deze huizen musea gevestigd. Tot de bekendste behoren het Esteban Vicente Museum en het Rodera Robles Museum.

Je kunt ook oude Romaanse kerken bezichtigen, zoals de katholieke tempel van San Juan de los Caballeros, gebouwd in 1884, die in 1931 het Zuloaga Museum werd. Je kunt ook de kerk van San Martín zien, die werd gebouwd in de 12e eeuw.

 • Locatie: tussen Plaza del Conde de Cheste, 4, 40001 en Plaza San Esteban, 40003 Segovia, Spanje.

3. Bezoek het Alcázar van Segovia bij zonsondergang

Alcazar bij zonsondergang| ©Urbano Suárez
Alcazar bij zonsondergang| ©Urbano Suárez

Het Alcázar van Segovia werd gebouwd in de 12e eeuw en is een van de beroemdste kastelen ter wereld. Een bezoek aan dit UNESCO Werelderfgoedkasteel bij zonsondergang is een must tijdens je verblijf in Segovia.

Als de zon ondergaat, mag je hetunieke panoramische uitzicht over Segovia vanaf de 80 meter hoge Toren van Juan II niet missen**.** Geen wonder dat het een inspiratiebron was voor verschillende filmregisseurs, zoals Orson Welles toen hij de film "Chimes at Midnight" draaide en voor Walt Disney toen hij de film "Cinderella" draaide.

Als je in de zomer naar Segovia gaat, van april tot oktober, kun je het Alcazar tot 20.00 uur bezoeken. Als je Segovia echter in de winter bezoekt, is het kasteel dat 's avonds verlicht is vanaf sommige uitkijkpunten een van de mooiste dingen die je in de stad kunt zien.

In het Alcázar van Segovia woonden 22 koningen, zoals koning Alfonso X de Wijze en Isabella de Katholieke en andere belangrijke Spaanse persoonlijkheden. Het was ook de locatie van belangrijke koninklijke huwelijken, zoals dat van Filips II en Anne van Oostenrijk.

Dit kasteel is tegenwoordig het trainingscentrum voor artillerieofficieren in het Spaanse leger. Het bijzondere is dat dit trainingscentrum al sinds 1764 in gebruik is en werd ingewijd tijdens het bewind van Karel III.

Nuttige informatie

 • Openingstijden winter: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur (november tot maart).
 • Openingstijdenzomer: dagelijks van 10 tot 20 uur (april tot oktober).
 • Locatie: Plaza de la Reina Victoria Eugenia, s/n, 40003, Segovia
 • Toegangsprijs: ongeveer € 10.

Boek je ticket voor het Alcazar van Segovia

4. Neem een selfie met de Diablillo del Acueducto bij nacht

Selfie duivelsbeeld| ©Babak Fakhamzadeh
Selfie duivelsbeeld| ©Babak Fakhamzadeh

De Diablillo del Acueducto is een beeld gemaakt en geschonken door de kunstenaar José Antonio Abella. Het bevindt zich op de muur van Calle San Juan, in het hoogste gedeelte.

Het is een enorm bronzen beeld van een zwaarlijvige duivel die de aandacht trekt omdat hij een mobiele telefoon in zijn hand heeft waarop staat "I Segovia". Bovendien neemt deze duivel een selfie, wat veel bezoekers aantrekt die met het duiveltje op de foto willen.

Het beeld staat voor een legende over de bouw van het Aquaduct, die vertelt dat de duivel het in één nacht bouwde, nadat hij een pact had gesloten met een vrouw, die beloofde hem haar ziel te geven in ruil voor het feit dat hij geen water meer naar haar huis hoefde te dragen. De duivel had echter maar één steen nodig om zijn werk af te maken en de vrouw hoefde hem haar ziel niet in ruil te geven.

Het beeld werd in 2020 op de muren van het Aquaduct geplaatst dankzij de zakenman José Luis Herrero en het stadsbestuur. Ondanks het feit dat het Aquaduct een historische constructie is, met een lengte van 16.220 meter en een hoogte van 28,10 meter, werd deze kleine duivel geïnstalleerd om meer toeristen aan te trekken.

 • Locatie: Plaza del Conde de Cheste, 5, 40001 Segovia, Spanje. Gelegen op de muur van de San Juan-straat.

5. Breng een nachtelijk bezoek aan de kathedraal van Segovia

Segovia kathedraal bij nacht| ©Miguel Angel Herrería
Segovia kathedraal bij nacht| ©Miguel Angel Herrería

De kathedraal van Segovia is een van de meest indrukwekkende gebouwen van de stad. Daarom is een nachtelijk bezoek aan de kathedraal zo aantrekkelijk. De kathedraal heeft namelijk een toren van 88 meter hoog vanwaar je 's nachts een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de stad. Daarnaast is de verlichte kathedraal op zichzelf al bewonderenswaardig.

De kathedraal van Segovia werd gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw en heeft een laatgotische stijl met enkele renaissancekenmerken. Het is gelegen op het plein Plaza Mayor tussen twee emblematische monumenten van de stad, het Romeinse Aquaduct en het Alcázar van Segovia. Het staat ook bekend als de Vrouwe van de Kathedralen, vanwege haar schoonheid en elegantie.

Nachtelijke bezoeken zijn mogelijk van mei tot en met september op vrijdag, zaterdag en zondag om 19.30 en 21.30 uur. De rondleiding omvat ook een bezoek aan de Audiovisuele Kamer, het Klokkenluidershuis en de Klokkenkamer. Ik raad je aan dit artikel over de openingstijden van de kathedraal van Segovia te lezen om meer te weten te komen over de openingstijden.

Nuttige informatie

 • Openingstijden: vrijdag, zaterdag en zondag om 19.30 en 21.30 uur.
 • Locatie: C. Marqués del Arco, 1, 40001 Segovia, Spanje.
 • Ticketprijs: vanaf € 9.

Boek tickets voor Segovia Kathedraal

6. Bekijk de zonsondergang vanaf het uitkijkpunt in de Clamores-vallei

Uitkijkpunt Clamoresvallei| ©Emilio
Uitkijkpunt Clamoresvallei| ©Emilio

Segovia heeft veel uitkijkpunten om de zonsondergang te bekijken en het beste uitzicht te krijgen op de historische monumenten van de stad. Een daarvan is de Mirador del Valle del Clamores, die vlakbij het Alcázar van Segovia ligt.

Het is een ideale plek om te genieten van een betoverend panoramisch uitzicht over de stad Segovia bij zonsondergang of 's nachts. Het biedt ook een uniek uitzicht op de Muur, de Joodse Begraafplaats en de Clamoresvallei.

Je kunt het uitkijkpunt van de Clamoresvallei te voet bereiken, want het ligt op een kilometer van het Aquaduct. Je kunt je route beginnen bij het Hontanilla Park, dat naast de Sancti Spiritu Brug ligt, en verder gaan langs de San Valentín Straat, door de Joodse Wijk, de San Andrés Poorten en de Muur, naar de Mirador.

Onderweg kun je natuurlijke grotten, actieve groentetuinen, oude bruggen en oude ambachtshuizen zien waar ze vroeger met huiden werkten. Je ziet ook een oude chocolademolen en een soepfabriek die niet meer in bedrijf zijn, voordat je het uitkijkpunt bereikt en een van de mooiste uitzichten van Segovia bij nacht ziet.

 • Locatie: Rda. de Don Juan II, 24T, 40003 Segovia, Spanje

7. Geniet van de uitstekende gastronomie van Segovia

Dineren met uitzicht op Segovia| ©Duncs1745
Dineren met uitzicht op Segovia| ©Duncs1745

In Segovia vind je bars, restaurants en pubs met een niet te missen gastronomisch aanbod en mogelijkheden om naar hartenlust van de avond te genieten. Je mag typisch Segoviaanse gerechten niet missen zoals geroosterd speenvarken, boerenbonen, Segoviaanse forel en vele heerlijke gerechten bereid met groenten en vis, vergezeld van Segoviaanse punch. Een goed gerecht kost ongeveer € 20 of € 25.

Tot de beste restaurants om typisch eten te eten behoren Mesón de Cándido, een familierestaurant dat al 3 generaties in de familie is, en Restaurante Casares dat uitkijkt over het Aquaduct.

Wat betreft bars, de meest aanbevolen voor tapas in Segovia zijn La Bodega del Barbero, waar live concerten worden gegeven, en de bar De Bote en Bote, beide op 5 minuten lopen van het Aquaduct.

Zonder twijfel is de stad Segovia 's avonds prachtig verlicht. Daarom is het zo leuk om rond te lopen als de zon ondergaat en de straten niet overvol zijn met bezoekers. En tijdens je nachtelijke rondleiding is er niets beter dan te genieten van Segovia's geweldige gastronomische aanbod.

8. Leer de Joodse wijk 's nachts kennen

Joodse wijk| ©José Manuel Fuentes
Joodse wijk| ©José Manuel Fuentes

La Juderia is een zeer oude Joodse wijk van Segovia die in de 12e eeuw werd gebouwd door de Hebreeërs totdat ze in 1492 werden verdreven door de katholieke vorsten. Ik raad je aan om de wijk 's avonds te bezoeken, zodat je de nachtelijke charme van de smalle straatjes, de synagogen en de oude gebouwen uit de middeleeuwen kunt waarderen.

Het is een zeer aangename plek om rond te lopen en meer te weten te komen over de geschiedenis van de Joden die in de stad woonden. Van de vijf synagogen die de wijk ooit huisvestte, is er nu nog maar één over, de Grote Synagoge, waar nu het katholieke klooster van Corpus Christi is gevestigd.

Deze wijk zal je verrassen met zijn smalle straatjes en ook met zijn nachtelijke bars, die worden gekenmerkt door hun rust en historische sfeer, zoals het restaurant El Fogón Sefardi en de bar Socorro bij de San Andrés-poort.

9. Bezoek de Joodse begraafplaats in Segovia bij nacht

Joodse begraafplaats| ©segoguiados
Joodse begraafplaats| ©segoguiados

De Joodse begraafplaats Cuesta de los Hoyos is een van de weinige Joodse necropolissen in Europa. Het ligt aan de rand van de stad Segovia, tegenover de Joodse wijk, in het gebied dat bekend staat als El Pinarillo.

Ik raad je aan om het te bezoeken als de zon ondergaat, omdat het op een heuvel ligt vanwaar je een mooi panoramisch uitzicht over de stad hebt. Het lijdt bovendien geen twijfel dat een nachtelijk bezoek aan een begraafplaats de verbeelding van veel mensen prikkelt. Deze begraafplaats dateert uit de 15e eeuw en beslaat 4,7 hectare.

De Joden gebruikten twee soorten kalkstenen begraafplaatsen om hun doden te begraven. De ene was door de natuurlijke grotten in te richten als graven en in andere gebruikten ze antropomorfe kuilen.

 • Locatie: C. Cta. de los Hoyos, 40003 Segovia, Spanje
 • Toegangsprijs: gratis

10. Bekijk het Alcazar verlicht vanaf het uitkijkpunt van de Laatste Pijnboom

Alcazar van Segovia bij nacht| ©Víctor M.
Alcazar van Segovia bij nacht| ©Víctor M.

De Mirador del Último Pino ligt op de perfecte plek om het Alcazar van Segovia 's nachts verlicht te zien. Het ligt vlakbij een ander uitkijkpunt genaamd Pina del Silencio en vlakbij de Mirador de Alcázar y los dos Valles, waar je ook kunt stoppen om het uitzicht op de stad en het Alcázar te bewonderen.

Segovia heeft veel uitkijkpunten vanwaar je de historische monumenten, de stad en de omliggende vallei en heuvels kunt bewonderen. Het is bijzonder om ze 's avonds te bezoeken, omdat de stad dan verlicht is en een andere mystiek krijgt. Het Alcazar is een van de meest bezochte kastelen in Europa en na zonsondergang is het adembenemend.

Je kunt het uitkijkpunt bereiken door een interessante wandeling te maken vanaf de stadsmuur, langs de Mirador de la Muralla en de Joodse begraafplaats, naar de Mirador del Último Pino (uitkijkpunt van de laatste pijnboom). Het is een wandeling van slechts 1,2 km. Het uitzichtpunt op het Alcázar en de twee valleien ligt op 200 meter van dit uitkijkpunt.

Het Alcázar van Segovia, waarvan de vorm op een schip lijkt, is gebouwd op de top van een heuvel. Een rondleiding door dit kasteel is een van de beste rondleidingen die je kunt doen in Segovia.

 • Locatie: C. Cta. de los Hoyos, 76, 40003 Segovia, Spanje