Praag Luchthaventransfers

Als je op het vliegveld van Praag landt, heb je verschillende opties om naar het centrum van de stad te gaan: hier lees je hoe je er komt

Alex Grande

Alex Grande

7 minuten lezen

Praag Luchthaventransfers

Czech Airlines vliegtuig landt op luchthaven Praag | ©Rob Hodgkins

Als je veel hebt gereisd, weet je dat transfers van het vliegveld naar het hotel en terug het minst spannende deel zijn van het bezoeken van nieuwe plaatsen, dus alle informatie kennen en vooraf een transfer boeken is de perfecte manier om jezelf wat tijd te besparen om te besteden aan genieten.

Beste luchthaven transfers naar Praag

Vliegveld Praag Terminal 1| ©Sue Manus
Vliegveld Praag Terminal 1| ©Sue Manus
  • Gedeelde transfer van het vliegveld van Praag naar uw hotel en terug
  • Privé transfer van vliegveld Praag naar uw hotel en terug

Gedeelde transfer van het vliegveld van Praag naar uw hotel

Praagse zonsondergang verkeer| ©Robert Montgomery
Praagse zonsondergang verkeer| ©Robert Montgomery

Hoe werken de luchthaventransfers? Heel eenvoudig, wanneer je aankomt op het vliegveld word je opgehaald door een minibusje of busje en naar het centrum of je hotel gebracht, zodat je genoeg tijd hebt om je bagage op te halen wanneer je aankomt. Bovendien werkt deze dienst op elke dag en elk moment van de week.

In het geval van een gedeelde transfer van en naar Praag, reis je in het voertuig met andere toeristen en moet je een paar stops maken om andere mensen op hun bestemming af te zetten. Het voordeel van gedeelde transfers is dat ze goedkoper zijn dan privé-transfers, maar het kan langer duren om bij je hotel te komen. Over de weg duurt het ongeveer 20 minuten om vanaf het vliegveld in het centrum van Praag te komen.

Over bagage

Alle voertuigen hebben voldoende ruimte voor je bagage (hoewel dit meestal beperkt is tot één koffer per persoon) en comfortabele stoelen en airconditioning om van de reis een plezierige ervaring te maken in plaats van het gedoe van het openbaar vervoer.

Gedeelde transfer terug naar de luchthaven

Bij uw terugkeer haalt uw chauffeur u op de afgesproken tijd (altijd op tijd voor uw vlucht) op van uw hotel of ontmoetingspunt en gaat u terug naar het vliegveld, waarbij u onderweg andere toeristen oppikt.

Privé transfer van het vliegveld van Praag naar je hotel

Praagse luchthaven lounge| ©N i c o l a
Praagse luchthaven lounge| ©N i c o l a

Privé transfers zijn beschikbaar voor zowel de heen- als de terugreis en werken op dezelfde manier als de gedeelde transfer, behalve dat je in dit geval het voertuig niet deelt met iemand buiten je groep en de chauffeur brengt je direct naar je accommodatie (of ergens in het centrum van de stad als je dat liever hebt).

Voor de privé transfer van het vliegveld van Praag naar je hotel, word je opgewacht op het vliegveld en direct naar je hotel gebracht - de snelste en handigste ervaring die er is. Op de terugweg kunt u ook een privé transfer van uw hotel naar het vliegveld van Praag nemen en uw reis zonder stress of zorgen beëindigen.

Voordelen van privétransfer

Het voordeel van deze optie is dat het sneller is en, zoals de naam al zegt, privé, omdat je niet op iemand hoeft te wachten of het voertuig moet delen met iemand die je niet kent, maar de prijs is meestal hoger, tenzij je groep groot genoeg is om het voertuig te vullen. Als dit het geval is en je reist met een groep van 6 personen, raad ik een privé transfer aan, zodat je niet meerdere aparte transfers hoeft te nemen.

Alex's Traveller Tip

Met een gedeelde of privé transfer duurt het ongeveer 20 minuten om in het centrum van Praag te komen, terwijl je er met de andere vervoersmiddelen minstens 50 minuten over doet.

Hoe boek je een transfer

Privé transfer| ©why kei
Privé transfer| ©why kei
  1. Uw boeking wordt bevestigd en u ontvangt een bevestigingsmail. Deze bevestiging gaat vergezeld van een voucher met alle informatie over uw transfer, waar u wordt opgehaald en hoe u het voertuig kunt herkennen. 3. U wordt gevraagd naar uw vluchtgegevens om te weten of er vertragingen of wijzigingen zijn en u krijgt het telefoonnummer van de chauffeur die aan u is toegewezen voor het geval u daar problemen heeft. 4. U wordt opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. 4. U wordt op de luchthaven opgehaald op de aangegeven plaats en naar uw hotel gebracht, waarbij u de andere passagiers achterlaat. Voor uw terugkeer ontvangt u een e-mail of telefoontje om uw ophaaltijd te bevestigen, die standaard 3,5 uur voor uw vlucht is, maar u kunt elk gewenst tijdstip kiezen. 6. U wordt opgehaald bij uw hotel. U wordt opgehaald bij uw hotel en afgezet in de vertrekhal van de luchthaven.

Dingen om in gedachten te houden over luchthaven transfers naar Praag

Buiten de luchthaven van Praag| ©davidhc
Buiten de luchthaven van Praag| ©davidhc
  • Het wordt aanbevolen dat de retourtransfer 3 uur voor uw geplande vluchttijd plaatsvindt, maar u kunt met uw chauffeur een ophaaltijd afspreken.
  • De dienst werkt van maandag tot zondag op elk moment.
  • De chauffeur zal een uur na de bevestigde landingstijd op u wachten, zodat u voldoende tijd heeft om aan te komen.
  • Elke passagier mag maximaal één stuk bagage van maximaal 20 kilo en één handtas meenemen.
  • Kinderzitjes voor baby's en kinderen zijn beschikbaar.

Andere opties om het centrum van Praag te bereiken vanaf het vliegveld

In de terminal| ©Andrew Milligan sumo
In de terminal| ©Andrew Milligan sumo

Taxi

Een taxi nemen naar Praag vanaf het vliegveld is een gemakkelijke manier om in het centrum te komen, maar het is duurder dan een pendeldienst en er is een risico dat ze niet de snelste route nemen. Wees je er ook van bewust dat veel taxichauffeurs meestal geen Engels of Spaans spreken. Als je besluit een taxi te nemen, zorg er dan voor dat je de officiële dienst kiest die verbonden is aan Vaclav Havel Airport, want die hebben een vast tarief voor de reis.

Uber

Uber is legaal en actief in Tsjechië en Praag, dus het is een goede optie voor een comfortabele rit van het vliegveld naar je hotel in het centrum van de stad. Het enige nadeel is dat je verbinding moet maken met de WiFi van de luchthaven, die niet altijd betrouwbaar is, of een prepaid kaart met data moet gebruiken.

Bus + Metro

Bussen naar Praag vanaf het vliegveld stoppen bij Terminal 1 (Exit D, E, F) en Terminal 2 (Exit C, D, E). Als u niet zeker weet waar u heen moet na de landing, kunt u het beste bij de informatiebalie vragen. U kunt uw kaartje bij de bushalte kopen bij de gele kaartjesautomaat, maar zorg ervoor dat u het kaartje van 32 CZK (ongeveer 1,20€) koopt, waarmee u een reis van 90 minuten kunt maken.

De beste combinatie, als u naar het centrum gaat, is om bus 119 te nemen en uit te stappen bij de laatste halte, Nadrazi Veleslavin, en metrolijn A te nemen naar het station dat het dichtst bij uw hotel ligt. Met deze optie duurt het ongeveer 50 minuten om het metrostation te bereiken.

Rechtstreekse bus

Als u rechtstreeks naar het stadscentrum wilt reizen, kunt u bus 100 nemen naar het metrostation Hlavni Nadrazi. Deze is echter iets duurder, namelijk 60 CZK (ongeveer 2,25€) en u moet het kaartje rechtstreeks bij de chauffeur kopen. Net als bij de laatste optie duurt het ongeveer 50 minuten om het centrum te bereiken. Merk op dat deze bussen meestal rijden van 4.30 uur tot 22.00 uur.

Alex's Traveller Top

Om van het vliegveld naar Praag te komen met het openbaar vervoer, raad ik je aan de 'IDOS' of 'Jizdni Rady' app te downloaden, die je de beste verbindingen vanaf je locatie naar je bestemming laat zien.

Tips voor de luchthaven van Praag

Passagiers wachten op de bus bij de terminal van de luchthaven van Praag| ©Kim Jin Cheol
Passagiers wachten op de bus bij de terminal van de luchthaven van Praag| ©Kim Jin Cheol

Het vliegveld van Praag is 24 uur open, dus in theorie kun je er slapen of zo vroeg aankomen als je wilt voor je vlucht. Het is niet echt nodig als je een transfer boekt, maar houd dit in gedachten als je het openbaar vervoer neemt als je Praag verlaat.

Het kan in de zomer behoorlijk koud worden op het vliegveld vanwege de airconditioning, dus als je verwacht een tijdje binnen te moeten wachten, zorg er dan voor dat je een trui in je rugzak of handtas meeneemt.

Het rustigste gebied van het vliegveld is het vertrekgebied van Terminal 2, als je een dutje wilt doen. Er is meestal minder drukte en je vindt er voldoende ruimte om te zitten, en als je totale rust wilt, is er de Raiffeisenbank lounge met individuele veiligheidscontroles, TV, WiFi, verfrissingen, tablets en zelfs douches.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in

Cruise op de Vltava rivier| ©Dennis Jarvis
Cruise op de Vltava rivier| ©Dennis Jarvis

Eenmaal in Praag is er een breed scala aan activiteiten te doen, van wandelen door de charmante straatjes tot georganiseerde excursies om de omgeving te verkennen. Hier is een artikel dat ik heb geschreven over Tours in Praag.

U kunt ook een riviercruise maken, maar als u één ding niet mag missen is een bezoek aan het majestueuze kasteel. Ik laat u mijn praktische gidsen na, zodat u, zodra u heeft geregeld hoe u van de luchthaven naar het centrum van de stad komt, kunt genieten van de organisatie van uw uitje: Vltava Riviercruises y Kasteel van Praag tickets en rondleidingen: waar koop je ze, tickets met vervoer, enz..

Boek tickets voor de Praagse Burcht