Beste tijd om Dubai te bezoeken

Dubai is de moeder van het plezier, en het is zeldzaam om je te vervelen in deze magische stad gezien haar schoonheid en het aantal evenementen die duizenden toeristen aantrekken. Maar weten wanneer je moet gaan is net zo belangrijk als reizen. Lees dus verder...

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Beste tijd om Dubai te bezoeken

Dubai Gebouwen | © Aleksandar Pasaric

Het mooie van Dubai is dat het ons elke maand verrast met verschillende evenementen, beurzen en festivals die ons, samen met de variaties in het weer, gewoonweg verbijsterd achterlaten. Het is geen wonder dat velen zeggen dat de enige manier om de stad Dubai goed te leren kennen een verblijf van een heel jaar is, maar aangezien dat moeilijk is, laten we proberen het meeste uit onze reis te halen.

Natuurlijk raad ik u aan niet alleen te kijken naar wanneer het hoogseizoen is en wanneer het weer beter is, maar ook naar wat u zou willen zien, zelfs voordat u uw reis plant. Ik zeg dit omdat, hoewel het moeilijk is om je te vervelen in deze parel van de Verenigde Arabische Emiraten, het altijd het beste is om je aan een plan te houden en de sightseeing achterwege te laten. Het is altijd het beste om je aan een plan te houden en ruimte te laten voor improvisatie als je dat wilt, niet als het je wordt opgedrongen.

Wanneer is de beste tijd om Dubai te bezoeken?

Dubai bij nacht| ©Maher Najm
Dubai bij nacht| ©Maher Najm

Zonder twijfel is de beste tijd om Dubai te bezoeken tussen november in Dubai en maart in Dubai. Waarom? Heel eenvoudig, Dubai kent voornamelijk twee seizoenen: de lente en de zomer; maar wees gewaarschuwd, de zomer in Dubai is een echte aanrader! We hebben het over temperaturen in de hoge 50-er jaren en een zinderende luchtvochtigheid. Toch is sightseeing in de zomer geen groot probleem, want alle winkelcentra, hotels en restaurants in Dubai zijn voorzien van airconditioning en in sommige gevallen van de nieuwste technologie, om nog maar te zwijgen van het feit dat het aantal toeristen meestal lager ligt.

De beste tijd om van de stad te genieten is echter in december en januari. Het weer is dan namelijk geweldig om te zonnebaden op het strand of te weken in de zee of het zwembad.

Maar, zoals onze voorouders ons al vertelden, alles wat blinkt is geen goud, want de prijzen zijn doorgaans hoger, de accommodatie is schaars en de drukte kan uw ervaring verstoren, dus verwacht veel gezelschap bij Jumeirah Beach en de meeste grote evenementen! Per slot van rekening is het genieten van de warmte van het woestijnklimaat van de VAE en het vermijden van temperatuurpieken een dure aangelegenheid.

Maar maak je geen zorgen, in dit artikel nemen we de details door per datum, afhankelijk van waar je in geïnteresseerd bent; het heeft bijvoorbeeld niet veel zin om in januari naar Dubai te gaan als je wilt genieten van het zonnige weer, of Word Art Dubai wilt bijwonen.

Boek een rondreis door Dubai

Beste maand om Dubai te bezoeken als u wilt winkelen

Een bezoek aan de Outlet Mall in Dubai| ©Abbas Khorshidi
Een bezoek aan de Outlet Mall in Dubai| ©Abbas Khorshidi

Dubai, aan de trendy Perzische Golf, is het hele jaar door een winkelparadijs, maar het winkelen bereikt een overdreven niveau met het jaarlijkse Dubai Shopping Festival in januari. Het is zoiets als een luxe versie van de kerstuitverkoop, waar jevoor zowat alles geweldigekoopjes kunt doen. We hebben het over designerkleding, elektronica, juwelen en meer.

De kortingen gelden zelfs voor de Outlet Mall, waar kleding en accessoires van het vorige seizoen tegen gereduceerde prijzen worden verkocht.

En het beste van alles is dat u overdreven kortingen kunt krijgen tot 70% korting. Januari is ongetwijfeld de beste maand om kwaliteitskleding of luxegoederen te kopen, want gezien de grote concurrentie ziet u op bijna alle merken kortingen toegepast.

Waar moet u rekening mee houden als u besluit Dubai in januari te bezoeken?

Hoewel januari een maand is waarin alles zin heeft, van feesten tot het bijwonen van een muziekconcert en genieten van een rustige ochtend op het strand, is het ook een van de maanden waarin de kosten van levensonderhoud de neiging hebben te stijgen vanwege het grote aantal toeristen die ervoor kiezen te profiteren van het hoogseizoen van Dubai. Dus, als u optimaal wilt profiteren van de januari-aanbiedingen, probeer dan vroeg te handelen en ruim van tevoren accommodatie te boeken.

Boek een woestijntour in Dubai

Beste tijd om Dubai met kinderen te bezoeken

Kinderen genieten van een wandeling in de woestijn| ©Viator.com
Kinderen genieten van een wandeling in de woestijn| ©Viator.com

In het geval van Dubai is bijna elke tijd van het jaar, elke maand perfect om deze magische stad met kinderen te bezoeken. Bovendien, aangezien Dubai een stad is met een sterke Arabische cultuur, zijn gezinsplannen vrij populair en dus zeer talrijk.

Bovendien vinden de meeste voor kinderen gereserveerde vrijetijdsactiviteiten plaats in gesloten en luchtige ruimten. Als u echter iets buiten wilt doen, kunt u het beste een maand zoeken waarin de gemiddelde temperatuur geen probleem is.

Kortom, als u van plan bent Dubai met kinderen te bezoeken, hoeft u zich niet al te veel zorgen te maken over de tijd van het jaar, want de meeste attracties zijn het hele jaar door geopend. Als ik u was, zou ik meer informatie inwinnen over de toeristenaantallen, het weer, de kosten van levensonderhoud, enzovoort.

Boek tickets voor Motiongate Dubai Park

Beste tijd om Dubai te bezoeken en geld te besparen

Boeken| ©Christina Morillo
Boeken| ©Christina Morillo

Het hoogseizoen van Dubai ligt tussen oktober en maart, wanneer het weer op zijn best is en de stad bruist van de activiteiten. Maar de zomermaanden zijn de ideale tijd om de stad te bezoeken als je een budget hebt. U vindt fantastische aanbiedingen voor hotels, lagere vliegtarieven en kortingen bij de beste winkelcentra en attracties.

Terwijl het weer warmer wordt, kunt u nog steeds optimaal genieten van uw reis, want veel van de topattracties in Dubai zijn overdekt en voorzien van airconditioning.

Bovendien kunt u het hele jaar door genieten van de zon in een van de vele luxe strandresorts van het emiraat tegen voordelige prijzen tijdens de maanden buiten het seizoen. De zomer is ook de tijd voor het tweede grootste winkelfestival van het jaar, Dubai Summer Surprises, dat meestal in juli en augustus wordt gehouden. Verwacht kortingen tot 90%!

Beste tijd om Dubai te bezoeken als u wilt zonnebaden op het strand

Mensen genieten van het strand in Dubai| ©Keith Parker
Mensen genieten van het strand in Dubai| ©Keith Parker

Dit deel van het Midden-Oosten lijkt niet koud aan te voelen; in feite bestaat de winter in Dubai bijna niet, omdat de temperaturen zelden onder de 14 graden Celsius komen. Dit betekent dat zonnebaden net zo goed een alledaagse bezigheid is als de hond uitlaten. Als u echter de beste tijd in de zon wilt doorbrengen, probeer dan in het voorjaar te gaan.

Dus als zwemmen en een kleurtje krijgen uw belangrijkste prioriteit zijn bij een bezoek aan Dubai, dan is het verstandig om in de maanden maart en april of zo te gaan. Dat komt omdat de drukte dan minder groot is dan in de meer toeristische maanden, zodat u zich niet als een gevangene op het strand voelt. Bovendien zijn de reiskosten naar Dubai in deze tijden laag. En het beste van alles is dat de straling in het voorjaar vergelijkbaar is met die van een normale zomer in het Middellandse Zeegebied.

Natuurlijk is Dubai bedreven in het verrassen van toeristen, alsof het een geweten heeft en het leuk vindt om mensen die van spontaniteit houden het leven onmogelijk te maken. Ga dus altijd naar het strand met zonnebrandcrème, zonnebril, slippers en veel water!

Wat eetgelegenheden in de lente betreft, hoeft u zich geen zorgen te maken, de stranden van Dubai zijn vol plaatsen om uw honger te stillen, maar als u ergens exquise wilt eten, kunt u het beste van tevoren bellen en reserveren.

Waarom is de zomer niet de beste tijd om te zonnebaden in Dubai?

Hoewel Dubai over een indrukwekkend aantal stranden beschikt, wordt de kustlijn omzoomd door platinakleurig zand en omspoeld door het kristalheldere water van de Perzische Golf; het is niet aan te raden in de zomer, omdat de brandende zon te intens is om lekker te zonnen.

Beste maand om Dubai te bezoeken voor museumbezoek

Exterieur van de Jumeirah Moskee| ©Laurent Gass
Exterieur van de Jumeirah Moskee| ©Laurent Gass

Museumbezoek in Dubai is even beroemd als een bezoek aan de Burj Khalifa of de Jumeirah Moskee, gezien het enorme aantal musea van alle soorten en voor alle smaken. De beste maand om hier optimaal van te genieten is echter november.

November is een maand die bekend staat om de vele kortingen op culturele evenementen die beschikbaar worden gesteld aan het publiek om zowel lokale als internationale kunst in deze geweldige stad aan te moedigen.

Deze maand is zo artistiek belangrijk dat er zelfs een jaarlijkse kunsttentoonstelling is ** in de Burj Khalifa**. Het museum dat u in november moet bezoeken is natuurlijk het Dubai Frame, want u kunt er gratis naar binnen ! November is niet alleen perfect voor musea, maar ook om er op uit te trekken en te genieten van het heerlijke wandelweer.

Beste maand om Dubai te bezoeken als u de cultuur van Dubai wilt proeven

Dubai's Deira wijk| ©Guilhem Vellut
Dubai's Deira wijk| ©Guilhem Vellut

Hoewel de temperaturen in mei niet de beste zijn om door de wijk Deira te slenteren, vergeet niet dat dit een zeer culturele maand in Dubai is waarin je je een Dubaiti kunt voelen.

Dit is de maand van de Ripe Market, waar cultureel en religieus belangrijke artikelen te koop zijn, en een van de maanden waarin de lokale keuken op haar best is, met lekkernijen als kabsa en chebab.

Als de temperaturen 's middags en 's middags niet zo hoog waren, zou het een ongelooflijke maand zijn. Maar je hoeft je niet al te veel zorgen te maken, want in mei zijn er ook een aantal nachtelijke culturele evenementen in de woestijn.

Boek uw rondleiding door Dubai

Beste maand om Dubai te bezoeken als u met uw partner wilt gaan

Genieten van het Dubai Jazz Festival| ©Kevin Sebastian
Genieten van het Dubai Jazz Festival| ©Kevin Sebastian

Je denkt waarschijnlijk al aan februari, en ja, je hebt gelijk! Je zou echter je illusie kunnen verliezen als ik je vertel dat het niet precies Valentijnsdag is, maar andere evenementen die niet op 14 februari plaatsvinden.

Om in delen te gaan en niets over te slaan, moeten we niet vergeten dat februari een perfecte maand is qua weer in Dubai, niet te koud en niet te warm; hoewel, nou ja, het is al een wet dat het niet zo koud is in Dubai.

De evenementen die plaatsvinden in de tweede maand van het jaar in Dubai zijn divers en richten zich voornamelijk op drie gebieden: muziek, gastronomie en entertainment(de drie geboden om het plezier van een reis naar Dubai als koppel te vergroten). Enkele van de evenementen zijn:

En alsof dat nog niet genoeg is, heb je de kans om een luchtballonvaart te maken, opgenomen en met muziek inbegrepen . Wat wil je nog meer? En dan hebben we het nog niet eens over de combinatie met eennachtelijke vluchtin de woestijn van Dubai.

Maar voor meer informatie, en zodat je onderweg niets mist, raad ik je ten zeerste aan de gids te bezoeken van wat te doen in februari in Dubai; daar geef ik je meer informatie over de evenementen die in deze romantische maand van het jaar in Dubai plaatsvinden. Ook als de woestijn iets is dat je aanspreekt, raad ik je aan een kijkje te nemen bij onze woestijntours.

Boek uw woestijn tour

Beste tijd om Dubai te bezoeken voor het beste uitzicht vanaf de Burj Khalifa

De Burj Khalifa vanuit de Dubai Mall| ©Maher Najm
De Burj Khalifa vanuit de Dubai Mall| ©Maher Najm

De beste tijd om te genieten van de ongelooflijke Burj Khalifa inDubai is in het voorjaar, dat wil zeggen in april en mei in Dubai. Het is misschien een beetje een schok dat dit laagseizoenmaanden zijn, maar er is een verklaring voor.

Hoewel de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld is, zijn top de wolken van een bewolkte hemel doorboort en 163 verdiepingen telt, mag u niet vergeten dat een gebouw per slot van rekening een gebouw is. Dit betekent dat wanneer er veel toeristen zijn uw ervaring wordt beïnvloed, vooral als u een van die mensen bent die rust en comfort op prijs stellen, geloof me! Genieten van een 360 graden panoramisch uitzicht vanaf het observatorium heeft een heel speciaal tintje als er minder drukte in het gebouw is.

Met meer vrijheid in het gebouw kun je de beroemde Dubai Fontein bewonderen, de vliegtuigen zien opstijgen en landen op Dubai International Airport; allemaal vanaf het observatorium van de Burj Khalifa. En omdat het lente is, heb je buiten ook niet veel te doen, gezien de hoge temperaturen die kunnen opduiken wanneer je ze het minst verwacht.

Koop tickets voor de Burj Khalifa