Al Maha Woestijn Resort Dagtrips

Dit resort is een ware oase midden in de woestijn: zonder twijfel een van de beste stedentrips in de stad.

Alex Grande

Alex Grande

8 minuten lezen

Al Maha Woestijn Resort Dagtrips

Terreinwagen in de duinen | ©Zafeerah Heesambee

Hoe vaak krijg je de kans om een woestijntour te maken en een avontuur te beleven met kamelen, quad bikes, off-roaders en roofvogelshows?

1. De beste woestijntours vanuit Dubai

De woestijn van Dubai| ©Toa Heftiba
De woestijn van Dubai| ©Toa Heftiba

Er zijn zo veel bedrijven die woestijntours aanbieden en ze zijn niet allemaal wat ze lijken, dus ik ga je helpen de beste te kiezen zodat je zeker weet dat je een ervaring hebt die je nooit meer vergeet.

2. Woestijntour met safari, kamelentocht en andere activiteiten

Rustende kamelen| ©Fernando Jorge
Rustende kamelen| ©Fernando Jorge

Ik hou van deze excursie naar de woestijn van Dubai met kameelrijden omdat het niet alleen een basisactiviteit voor woestijnbezoeken bevat, namelijk kameelrijden (ik vertel je er later meer over), maar je ook de mogelijkheid biedt om een reeks extra ervaringen op te doen: je kunt kiezen tussen sandboarden (vergelijkbaar met snowboarden, maar dan op het woestijnzand), duin bashing, wat bestaat uit glijden over de duinen aan boord van een terreinwagen.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te genieten van een valkeniers- of buikdansshow, hennaworkshops, enz., allemaal vergezeld van een traditioneel diner, en allemaal vergezeld van een traditioneel barbecuediner.

Waar deze excursie uit bestaat

De excursie begint met een pick-up van een van de grote hotels in Dubai in een 4x4 Jeep. Je laat de wolkenkrabbers achter je en trekt het hart van de woestijn in waar je kunt genieten van een verscheidenheid aan activiteiten. Dit is de enige manier om van deze activiteit te genieten, want het is verboden om het op eigen houtje te doen zonder georganiseerde tour. En terecht: rijden over de verschuivende duinen is heel gevaarlijk voor een onervaren chauffeur.

Bij aankomst in de woestijn breng je de namiddag door met een reeks activiteiten naar keuze uit al het beschikbare, terwijl je uitrust voor thee of koffie en traditionele snacks. Daarna geniet je van een diner met gebarbecued vlees in een kamp in het midden van de woestijn, gevolgd door muntthee en traditionele zoetigheden terwijl je naar de vuur- en dansshow kijkt.

Boek je woestijnexcursie met kamelentrekking

Trekking op een kameel

Kameelrijden is een van de meest typische activiteiten die je in Dubai kunt doen en je hebt er duizend mogelijkheden voor. In het geval van woestijnervaringen is het nog steeds een leuke activiteit, maar misschien wil je je tijd optimaal benutten en een kamelentocht maken langs een oase of een alternatieve route.

Een waarschuwing: de kamelentocht is meestal een van de populairste activiteiten en afhankelijk van de grootte van de groep op je tour moet je soms in de rij wachten.

Alex's Traveller Tip

De kamelentocht is de populairste activiteit op de Dubai woestijntour, dus als je de rij wilt overslaan, probeer de tocht dan na het diner te doen.

3. Woestijntour met safari, barbecue en sandboarden

Zonsondergang boven de rode duinen
Zonsondergang boven de rode duinen

Voor mij is de grote aantrekkingskracht van een woestijntour zoals Red Dunes de ervaring om de zon onder te zien gaan vanaf de top van een duin nadat je de adrenalinekick hebt ervaren van een unieke ervaring zoals Sandboarden of Dune Bashing. Het voegt een prachtig contrast toe aan je reis naar Dubai omdat je kunt zien hoe het leven is in de weelderige wolkenkrabbers en winkelcentra en in de eenvoud van de woestijn.

Ik zal je iets meer vertellen over de verschillende soorten Sandboarden en Dune Bashing die je op deze tour kunt doen, zodat je weet wat ze allemaal inhouden en kunt beslissen of dit het plan voor jou is als je daar bent.

Sandboarden

Als je van snowboarden houdt, moet je sandboarden proberen. Hoewel er enkele verschillen zijn tussen de twee sporten, zoals de lichtheid van het sandboard en de textuur van het zand dat zachter is als je van het board valt, lijken beide activiteiten erg op elkaar. Naar mijn mening is het een van de leukste dingen die je in de woestijn kunt doen, zelfs als je een paar blauwe plekken oploopt!

Als je een beetje bang bent maar het toch wilt proberen, maak je dan geen zorgen, want je ziet veel mensen die het board als slee gebruiken en gewoon over het zand glijden, wat ook een erg leuke optie is.

Duinbashen

Bij deze activiteit worden de duinen van de woestijn van Dubai een achtbaan. Op het eerste gezicht lijkt het misschien veel gedoe, maar als je in een 4x4 van een duin naar beneden scheurt, is de duizeligheid een hele uitdaging. Als je snel duizelig wordt, is dit misschien niet de beste activiteit voor jou, maar het is zeker het proberen waard. Om je een idee te geven, het duurt meestal ongeveer 45 minuten.

4. Woestijn excursie met barbecue en live show

Sandboarden| ©whatleydude
Sandboarden| ©whatleydude

Deze excursie combineert het beste van de vorige excursies - het barbecuediner en de liveshow in de woestijn van Dubai - om je woestijnervaring nog completer te maken. Bovendien hoef je niet af te zien van de meer typische woestijnactiviteiten - als je er eenmaal bent, krijg je de kans om te sandboarden of een kameelrit te maken terwijl je tijd maakt voor het diner.

Boek je woestijnexcursie met diner

5. Halve dag woestijnsafari in Dubai met quad

Quad rijden in de duinen| ©Maxi am Brunnen
Quad rijden in de duinen| ©Maxi am Brunnen

Deze activiteit is alleen inbegrepen in sommige woestijn quad tours in Dubai en houdt in dat je met andere reizigers in je tourgroep racet in een van deze off-road voertuigen. Maak je geen zorgen, want je krijgt een rijles en tips over hoe je de duinen moet besturen, en ook alle uitrusting. Als quad rijden op je bucketlist staat, is er geen betere manier om het te doen dan op de woestijnduinen!

Boek je quad tour in de woestijn

Organiseer je woestijntour in Dubai

De woestijn van Dubai| ©Toa Heftiba
De woestijn van Dubai| ©Toa Heftiba

Tenzij je kiest voor een ochtendtour, verlaten woestijntours in Dubai de stad meestal aan het begin van de middag rond 15.00 uur om te genieten van de middag in de woestijn, van de zonsondergang en te dineren in de open lucht, aangezien de duur van de tour meestal rond de 6 uur is.

Je keert 's avonds terug naar Dubai via een zeer rustige en vredige route om te ontspannen na de woestijntour.

Beste dag van de week om naar de woestijn te gaan

Tijdens je bezoek aan Dubai zul je merken dat vrijdag meestal de rustdag is en dat veel winkels op die dag sluiten. Daarom kan dit de dag bij uitstek zijn voor toeristen om de stad te ontvluchten naar de woestijn. Desondanks zijn de tours goed genoeg georganiseerd om geen drukte of grote groepen tegen te komen. Over het algemeen is het een redelijk ontspannende tour.

Beste tijd van het jaar om door de woestijn te toeren

Als je je voorbereidt op een reis naar Dubai, realiseer je je waarschijnlijk dat de stad qua weer en temperatuur onveranderlijk is: het zal er altijd heet zijn. Het is echter van juni tot september wanneer de temperaturen en de droogte in de woestijn echt ondraaglijk worden, dus het is geen verrassing dat het hoogseizoen van Dubai tussen oktober en april valt.

Dus als je de keuze hebt, raad ik je aan Dubai te bezoeken en een woestijntour te maken in het 'koelere' seizoen, van november tot februari. Hoewel je dan meer toeristen zult aantreffen dan op andere tijdstippen van het jaar, zal het weer draaglijker zijn en je reis aangenamer.

Eten tijdens je woestijnexcursie in Dubai

Na een namiddag vol woestijnactiviteiten eindigt de excursie in een kamp waar je een buffet krijgt voorgeschoteld met typische gerechten zoals aardappelsalade, hummus, tabbouleh, baba ghanoush en fruitsalade, en allerlei soorten gegrild vlees zoals kip, lam en vis. Wat je ook doet, als je de mogelijkheid hebt, probeer dan de khuboos, het brood dat ze je geven om de hummus in te dopen. Dat is een heel ander verhaal!

Als dessert krijg je traditionele Arabische zoetigheden (eet zoveel luqaimat als je kunt!) en je krijgt een open bar met koffie, thee en drankjes. Alcohol is niet inbegrepen, maar je kunt extra betalen als je zin hebt in een koud biertje in de woestijn na een middag duinen op en af klimmen.

Na het eten krijg je ook een traditionele waterpijp of shisha, die meestal maar één smaak heeft. Als je andere smaken wilt proberen, moet je extra betalen.

Wat moet je meenemen op de woestijntour in Dubai?

Je zult een hele dag in de woestijn doorbrengen op deze ervaring: neem je eigen waterfles, comfortabele en koele kleding, zonnebrandcrème, zonnebril en een hoed of pet mee. Ik raad je ook aan om sandalen mee te nemen in je rugzak, want het is erg oncomfortabel om de hele tijd zand in je schoenen te krijgen, vooral tijdens het sandboarden!

Ik raad je aan om een camera mee te nemen, want je zult zeker terugkomen van je trip met verschillende anekdotes en enkele ansichtkaartfoto's van de zonsondergang in de duinen, maar vergeet niet om een tas voor elektronische apparaten mee te nemen om je camera en mobiele telefoon in te bewaren en ze te beschermen tegen het zand.

Als je snel duizelig wordt, kunnen sandboarden en duinbashen een moeilijke ervaring voor je zijn, dus ik raad je aan om medicijnen tegen bewegingsziekte te nemen voordat je deze ervaring doet. Om dezelfde reden moet je niet proberen foto's van de woestijn te maken tijdens het duinen bashen.

Praktische tips voor een bezoek aan de woestijn van Dubai

Wandelen op de duinen
Wandelen op de duinen

Boek van tevoren

Als je eenmaal weet wanneer je naar Dubai reist, boek deze ervaring dan zo snel mogelijk, vooral als je in het hoogseizoen gaat (december en januari). Het is vaak erg populair en je loopt het risico dat je een andere soortgelijke activiteit moet zoeken bij een touroperator die niet aan de verwachtingen voldoet.

Over fotografie

Houd er rekening mee dat er nauwelijks signaal of bereik is voor deze activiteit, omdat je je midden in de woestijn bevindt. En omdat het fijne woestijnzand niet het beste is voor elektronische apparaten, kun je je mobiele telefoon misschien beter in het hotel laten, hoewel mijn advies is om hem mee te nemen om wat foto's te maken als je terug bent in Dubai.

Als je een Instagram-account hebt of een Instagram-gebruiker bent, is er een hashtag die de meeste locals in Dubai gebruiken: #mydubai. Het mooie van het gebruik van deze hashtag is dat als je een geweldige foto hebt gemaakt, deze misschien wel wordt gerepost op de officiële My Dubai Instagram en op sommige schermen in de Burj Khalifa verschijnt.

Dingen om in gedachten te houden

Onthoud ten slotte dat een tocht naar de woestijn van Dubai niet zonder risico is, vooral als je niet genoeg water drinkt, maar je hoeft je nergens zorgen over te maken omdat de gidsen zeer professioneel zijn en je zullen herinneren aan de meest gebruikelijke aanbevelingen als het te heet is of als je deelneemt aan quad rijden of sandboarden.

Boek je woestijntour per quad

Andere interessante activiteiten in Dubai

Burj Khalifa verdwalen in de wolken| ©Marco Biasibetti
Burj Khalifa verdwalen in de wolken| ©Marco Biasibetti

Als je de optie van een andere excursie wilt bekijken, is een bezoek aan Abu Dhabi gemakkelijk en kun je op dezelfde dag heen en terug. Ik heb een handige gids geschreven Abu Dhabi Dagtrips vanuit Dubai zodat je alle details kunt lezen als je je bezoek wilt organiseren.

Tot slot kun je Dubai niet verlaten zonder de Burj Khalifa te hebben beklommen. Of je nu van hoogtes houdt of niet, het uitzicht vanaf hier is adembenemend, de sensatie van omhoog gaan in de lift is uniek en om eerlijk te zijn is het helemaal niet duizelingwekkend, omdat het observatiedek vrij beschermd is. Hier zijn de details zodat je je beklimming kunt voorbereiden: Burj Khalifa tickets: prijzen, mogelijkheden, beste tijd om naar boven te gaan, enz..

Veelgestelde vragen

  • Is dit bezoek inclusief een ervaring in Al Maha Desert Resort?

    Nee, bij geen van de dagtochten kun je het resort en de spa ervaren, je geniet gewoon van een aperitief in hun restaurant.

  • Hoe kan ik mijn ervaring in Al Maha Desert Resort persoonlijk maken?

    Je kunt kiezen uit twee verschillende ervaringen: een volledig woestijnavontuur met kamelentrekking, sandboarden, een henna tatoeage en een shisha, of een expeditie naar een natuurreservaat waar je zeldzame soorten Arabische oryxen, gazellen en inheemse flora zult zien.

  • Wat is inbegrepen in een dagtrip naar Al Maha Desert Resort?

    Sommige ervaringen zijn inclusief een waterpijp (shisha), Arabische koffie, henna tatoeages, gebotteld water en een transfer van je hotel en terug. Lees in elk geval de details van elke ervaring voor volledige informatie.