Ferrari World Dagtrips vanuit Dubai

Heb je wel eens gehoord van Ferrari World? Deze plek in Abu Dhabi is een paradijs voor Formule 1- en autoliefhebbers. Als jij een van die mensen bent, heb je geluk, want er zijn verschillende excursies die je kunt maken.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minuten lezen

Ferrari World Dagtrips vanuit Dubai

Ferrari Wereld Abu Dhabi | ©Felipe Massa

Een van de dingen die je zeker moet doen in Dubai is een bezoek brengen aan Ferrari World, 's werelds grootste overdekte park dat uitsluitend gewijd is aan het automerk. Naast de officiële winkels en galerijen die de evolutie van Ferrari auto's door de jaren heen laten zien, is dit park beroemd om zijn achtbanen en attracties.

Het is vrij eenvoudig om naar Ferrari World te gaan en er zijn verschillende excursies, afhankelijk van hoe lang je je bezoek wilt verlengen of waar je meer tijd aan wilt besteden. Hoewel er veel opties zijn, heb ik de beste bekeken om het voor jou gemakkelijker te maken om te kiezen, zodat je je alvast kunt opwarmen en je reis naar Ferrari World kunt boeken.

1. Ferrari World & Abu Dhabi Stadstour

Ferrari Wereld Abu Dhabi ticket| ©DAVID
Ferrari Wereld Abu Dhabi ticket| ©DAVID

Als je naar Ferrari World gaat maar de kans niet wilt missen om andere gebieden van Abu Dhabi te bezoeken, zal YAS Island, waar het themapark is gevestigd, een van de stops zijn op deze excursies, maar eerst bezoek je de Sheikh Zayed Moskee of de koninklijke paleizen met een gespecialiseerde gids. Dit alles met het comfort en de zekerheid dat entreegelden inbegrepen zijn. Bovendien reis je in een gedeelde shuttlebus die je van je hotel naar elk punt op de tour brengt voor ongeveer €190.

Natuurlijk zijn deze tours vooral bedoeld om vanuit Dubai naar Ferrari World te gaan, dus de bezoeken aan de rest van Abu Dhabi zijn snel, hoewel je meer dan genoeg tijd hebt om wat foto's te maken en de souvenirs te bewaren. Het goede is dat, omdat het een lange tour van een hele dag is, er meestal een drankje en, op verzoek, een lunch is inbegrepen, zodat je genoeg energie hebt om alle Ferrari-attracties te berijden.

Hoewel je een lange middag (ongeveer 4 uur) in het park doorbrengt en tijd hebt om alle achtbanen meer dan eens te berijden, zijn de simulator en de go-karts niet inbegrepen bij deze tours.

Interessante feiten

 • Prijs: ongeveer 190
 • Duur: ongeveer 10 uur (4 uur bij Ferrari World).
 • Wat is inbegrepen: toegangsprijzen voor Ferrari World, transfers, express tour door Abu Dhabi en gespecialiseerde gids.
 • Aanrader: terwijl je profiteert van je trip naar Ferrari World wil je ook Abu Dhabi bezoeken.

Boek je excursie naar Ferrari World

2. Excursie naar Ferrari World vanuit Dubai met racesimulator inbegrepen

Genieten van Ferrari World| ©Kyle Taylor
Genieten van Ferrari World| ©Kyle Taylor

Van Dubai naar Ferrari World Abu Dhabi is een stuk makkelijker als je het doet met een georganiseerde tour, geloof me, waarom zeg ik dat? Omdat je alles in één keer kunt boeken en voor één prijs vanaf €100, want deze tours zijn inclusief volledige toegang tot het park en vervoer in een privébus. Het comfort van reizen in een voertuig met airconditioning dat je ophaalt bij je hotel en je met een kleine groep mensen naar het park brengt, is een groot voordeel.

Geniet van alle activiteiten in het park

Door het vermijden van transfers of verplaatsingen in Abu Dhabi, heb je meer dan genoeg tijd (ongeveer 5 uur) om de meer dan 30 attracties in Ferrari World te bezoeken en je zelfs als een echte coureur te voelen op de kartbaan en simulator. Je spaargeld is misschien niet genoeg om een auto te kopen, maar je kunt wel de grootste Ferrari-winkel binnenstappen en wat souvenirs van je bezoek kopen.

Mijn advies is om te controleren of de lunch is inbegrepen, want in de meeste gevallen is dat niet zo. Als dit het geval is, maak je dan geen zorgen, want bij Ferrari World heb je restaurants om uit te kiezen. Hoewel we in de Verenigde Arabische Emiraten zijn, is de Italiaanse keuken de ster van dit themapark, dus je kunt je opladen met een goede pizza. Denk er alleen niet aan om meteen daarna in de Formula Rossa te gaan, de snelste achtbaan ter wereld.

Bekijk een meer traditionele kant van de stad

Als je de adrenalinekick overweldigend vindt, maak je dan geen zorgen, want deze tours naar Abu Dhabi vanuit Dubai bevatten een snel bezoek met een professionele gids aan de Sheikh Zayed Moskee, een zeer traditionele maar immens mooie plek die fungeert als een tegenwicht voor je om Abu Dhabi verder te leren kennen dan Ferrari.

Feiten van belang

 • Prijs ongeveer €190.
 • Duur: ongeveer 7 uur (5 uur bij Ferrari World).
 • Wat is inbegrepen: toegang tot Ferrari World (met racesimulatie en karten), transfers, bezoek aan de Sheikh Zayed Moskee.
 • Aanbevolen als: je alleen een halve dag wilt doorbrengen in Ferrari World.

Boek uw Ferrari World excursie

3. Volledige privétour naar Ferrari World vanuit Dubai

Genieten van de achtbaanrit| ©Laurence Olivier
Genieten van de achtbaanrit| ©Laurence Olivier

Ferrari staat synoniem voor exclusiviteit, en er is geen specialere manier om het themapark in Abu Dhabi te bezoeken dan met privévervoer. Op de dag van je keuze haalt een professionele auto met chauffeur je op van je hotel in Dubai om je naar Ferrari World te brengen zonder op andere passagiers te hoeven wachten of tussenstops te maken. Eenmaal in het park kun je alle gebieden, attracties, winkels en musea verkennen zonder je te haasten, wetende dat wanneer je besluit om te vertrekken je chauffeur op je zal wachten.

Omdat dit een privétour is waarbij je zelf de tijd en plaats van ophalen kiest, is de prijs van deze excursies een beetje hoger (vanaf € 120), maar het zal het waard zijn als je weet dat je naar Ferrari World wilt gaan en een hele dag hebt om de adrenaline te ervaren die door het park giert.

Interessante feiten

 • Prijs: ongeveer 120€.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Wat is inbegrepen: volledige toegang tot Ferrari World, privétransfers met hotel pick-up.
 • Aanbevolen als: je op je gemak wilt genieten van Ferrari World.

Boek uw excursie naar Ferrari World

4. Ferrari World Express Excursie

Ferrari World bezoeken in Abu Dhabi| ©Wajahat Mahmood
Ferrari World bezoeken in Abu Dhabi| ©Wajahat Mahmood

Als je tijdens je dagtrip naar Abu Dhabi Ferrari World wilt bezoeken, maar niet echt geïnteresseerd bent in de toegang tot het park en de achtbanen, raad ik je aan een bustour door de stad Abu Dhabi te boeken waarin een snel bezoek aan het park is inbegrepen. Deze tours zijn erg uitgebreid, omdat ze een gespecialiseerde gids hebben en ook stoppen bij andere toeristische attracties in de stad. De prijs is iets betaalbaarder (ongeveer €60) omdat er geen entreegelden bij zijn inbegrepen.

Ferrari World is het grootste overdekte themapark ter wereld, dus zelfs als je niet naar binnen wilt, is mijn advies om het in ieder geval van de buitenkant te gaan bekijken. Ik kan je verzekeren dat je onder de indruk zult zijn van de enorme rode koepel en dat je er meer dan één foto van zult willen maken. Ook als je geen kaartje hebt voor het park, kun je naar de officiële winkels gaan en wat souvenirs kopen.

Interessante feiten

 • Prijs ongeveer 60€.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Wat is inbegrepen: transfers in een gedeeld voertuig.
 • Aanrader als: je alleen Ferrari World wilt zien maar niet wilt betalen om binnen te komen.

Boek uw Ferrari World excursie

5. Skip de lijn tour naar Ferrari World

Van veraf, de achtbaan van Ferrari World| ©Jenn Reitz
Van veraf, de achtbaan van Ferrari World| ©Jenn Reitz

Als u ooit in een groot pretpark bent geweest zoals Ferrari World, waar elke dag duizenden toeristen komen, dan weet u dat de wachtrijen voor elke attractie erg lang kunnen zijn, waardoor u meer tijd kwijt bent aan wachten dan aan het genieten van de achtbanen. Mijn advies? Boek een excursie waarbij je voorrang hebt en niet in de rij hoeft te staan. Het kost ongeveer € 200, maar ik beloof je dat je investeert in een betere ervaring.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je uren in de rij hebt gestaan om vervolgens minder dan 5 minuten in de achtbaan te zitten? Dit is wat er met je zal gebeuren als je in de Formula Rossa rijdt, als je geen ticket zonder wachtrij hebt.

Anders kun je de wachtrijen overslaan. Want elke minuut in dit park telt en er is zoveel te zien en te doen! Bovendien arriveer je bij Ferrari World in privévervoer, met een kleine groep andere bezoekers, dus de wachttijd is vanaf het begin al korter. In totaal meer dan 6 uur waarin de auto's en achtbanen je zullen betoveren met hun snelheid.

Interessante feiten

 • Prijs ongeveer 200€.
 • Duur: ongeveer 6 uur.
 • Wat is inbegrepen: volledige tickets voor Ferrari World met voorrangstoegang (geen wachtrijen), privétransfers met hotelophaaldienst.
 • Aanrader: je houdt niet van in de rij staan en je wilt de attracties meerdere keren doen.

Boek uw Ferrari World excursie

6. Excursie naar Ferrari World en Warner Bros Park in Abu Dhabi

Warner Bros Wereld Abu Dhabi| ©Alessandro Cirillo
Warner Bros Wereld Abu Dhabi| ©Alessandro Cirillo

Ben je een fan van pretparken en wil je ze allemaal zien? Als je al weet dat je vanuit Abu Dhabi naar Ferrari World wilt gaan, raad ik je aan een excursie te boeken waarbij ook de entree en transfer naar Warner Bros World zijn inbegrepen, zodat je beide parken op dezelfde dag kunt bezoeken voor een gecombineerde prijs van ongeveer € 150,-. Omdat beide parken op YAS Island liggen, brengt de privébus die je ophaalt bij je hotel in Dubai je ook van het ene naar het andere park.

Als je met kinderen en een gezin reist, is deze tour een geweldig alternatief. Aan de ene kant is het veel completer en combineert het twee parken die vermakelijk en geschikt zijn voor kinderen (vooral Warner, dat attracties heeft waar de kleintjes volop van zullen genieten).

Aan de andere kant zal het hebben van privévervoer dat je ophaalt bij je hotel en je 's middags van Ferrari World naar Warner Bros Park brengt, het veel handiger voor je maken om je te verplaatsen met de kinderen. Denk er wel aan dat je bij het online boeken van de excursie moet aangeven dat je met kinderen gaat, omdat de entreeprijs dan lager is en de bus misschien speciale zitplaatsen voor hen moet inbouwen.

Nuttige informatie

 • Prijs: ongeveer € 150.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Wat is inbegrepen: volle kaartjes voor Ferrari World en Warner Bros Park, privétransfers met hotel pick-up.
 • Aanrader als: je van pretparken houdt.

Boek uw excursie naar Ferrari World

Is het de moeite waard om naar Ferrari World Park te gaan?

Genieten van de simulator| ©Harald Felgner
Genieten van de simulator| ©Harald Felgner

Als je van adrenaline houdt, Formule 1-races op tv wilt zien, uit de eerste hand de geschiedenis van een historisch merk wilt leren kennen en de modernere kant van Abu Dhabi wilt ontdekken, dan moet je naar het Ferrari World Park gaan. Verwacht echter geen park dat lijkt op andere parken zoals Disneyland, want de stijl is totaal anders. Daarom, als je niet 100% overtuigd bent om te gaan of als je niet bijzonder geïnteresseerd bent in de auto's, is het niet de moeite waard om de hoge entreeprijs te betalen.

Aan de andere kant, als je geïnteresseerd bent in een ritje in de snelste achtbaan ter wereld, de Formula Rossa, vergeet dan niet om op de officiële website te kijken of hij open is, want op bepaalde tijden is hij gesloten voor onderhoud of veiligheid en je wilt geen kaartje kopen om er later achter te komen dat de rit niet beschikbaar is.

Boek uw Ferrari World excursie

Hoeveel tijd heb ik nodig om Ferrari Park Abu Dhabi te bezoeken?

Racebaan| ©Neil Tonge
Racebaan| ©Neil Tonge

Dit hangt af van hoe geïnteresseerd je bent in Ferrari en hoe graag je in de attracties wilt. Mijn advies is dat je minstens een halve dag in het park moet reserveren, omdat er meestal lange wachtrijen zijn om naar binnen te gaan en in elke achtbaan te gaan.

Daar vind je alles wat je nodig hebt voor een hele dag, van restaurants tot winkels tot dansshows, acrobatiek en zelfs optische illusies. Om je bezoek te organiseren, moet je de openingstijden van elke attractie controleren en nagaan of ze open of gesloten zijn voor onderhoud.

Boek uw reis naar Ferrari World

Welke attracties mag je niet missen in Ferrari Park?

In de Formule Rossa in het Ferrari World Park| ©Jim Hoffmann
In de Formule Rossa in het Ferrari World Park| ©Jim Hoffmann

In totaal wachten er 19 attracties op je in Ferrari World. Sommige zijn spannender dan andere, maar als je van adrenaline, snelheid en auto's houdt, zul je je in elk van deze attracties een beetje voelen als een Formule 1-coureur voor en tijdens een race.

Formule Rossa: de snelste

De Formula Rossa is zonder twijfel een must, want deze bereikt zijn topsnelheid in slechts 5 seconden en hoewel hij kort is (de totale afstand is minder dan 2 minuten), is hij heel intens en zal je hart uit je keel doen slaan.

Forano GT

Een andere attractie die de moeite waard is, is de Fiorano GT Challenge, waar je je net een autocoureur voelt die probeert om je auto als eerste bij de finish te krijgen.

Deze achtbaan bestaat eigenlijk uit twee rijen oude Ferrari-auto's. Beide groepen starten tegelijk. Beide groepen starten tegelijk, maar er komt er maar één als eerste over de finish, dus je zult meer dan eens willen rijden om je overwinning te behalen.

G-Force

Deze attractie is een vrije val, maar behalve van de adrenalinekick zul je vooral genieten van het uitzicht dat je onderweg naar boven krijgt.

Als een verhoogd observatiedek tilt de attractie je meer dan 60 meter boven de rode koepel van het gebouw, dus je krijgt een ongelooflijk uitzicht.

Wat is er nog meer te doen op Yas Island?

Yas Marina bij zonsondergang| ©Nick Webb
Yas Marina bij zonsondergang| ©Nick Webb

Yas Island is niet alleen de thuisbasis van Ferrari World. Op slechts 30 minuten van Abu Dhabi wachten je op dit kunstmatige eiland andere activiteiten en plannen die je kunt combineren met je trip naar het themapark, zoals een strandgebied of shows en concerten.

Op het eiland kun je het Yas Marina circuit, waar de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi wordt gehouden, van dichtbij bekijken en ook ontspannen in Yas Bay, een enorme pier aan de kust waar je restaurants, clubs en luxe hotels vindt.

Hoe graag wil je nu naar Ferrari World? Zoals je kunt zien, is er geen tekort aan manieren om je reis naar de wereld van snelheid, adrenaline en Italiaanse auto's te organiseren.

Boek je reis naar Ferrari World

Veelgestelde vragen

 • Wat kun je doen in Ferrari World?

  Het themapark heeft genoeg attracties voor een hele dagtrip, dus de meeste bezoeken duren ongeveer 9 uur.

 • Hoe lang duurt het om Ferrari World te bezoeken?

  De belangrijkste attracties zijn de Formula Rossa, de snelste achtbaan ter wereld die 240 mph haalt in slechts 5 seconden, de GT Fiorano Challenge, een ervaring die lijkt op een achtervolging in een actiefilm, de G-Force, een shuttle die je 62 meter de lucht in brengt en een vrije val van 12 meter per seconde, en natuurlijk: de kans om een echte Ferrari te besturen.

 • Wat is de beste tijd van het jaar om Ferrari World te bezoeken?

  Het hele themapark is overdekt en perfect geklimatiseerd, dus hitte is geen probleem in de zomer. Maar om je bezoek beter te plannen, kun je proberen je bezoek zo te plannen dat het samenvalt met de verschillende tijdelijke evenementen die plaatsvinden in Ferrari World, waaronder skaterattracties voor beroemdheden en Bollywood-optredens.