Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Een sightseeing bustour door Dubai is een zeer interessante en comfortabele manier om deze geweldige Emiratenstad te leren kennen.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minuten lezen

Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen

Stad Dubai | © ZQ Lee

Dubai is een stad die in alle richtingen groeit. Zowel in uitbreiding als in hoogte, dus om het te leren kennen moet je lange afstanden afleggen en altijd met je aandacht gericht op de hoogten van zijn wolkenkrabbers. Dit maakt de toeristenbus tot een van de beste manieren om Dubai te leren kennen.

Met een toeristenbus kunt u zich verplaatsen langs de belangrijkste punten van de stad, genieten van het uitzicht in een open bus en dat met een audiogids die in verschillende talen is aangepast. Om de werking, prijzen, types en dienstregelingen van dit type bus te weten te komen, moet u gewoon verder lezen.

De beste toeristenbussen in de stad

Dubai toeristische bus| ©Alan & Flora Botting
Dubai toeristische bus| ©Alan & Flora Botting

In Dubai zijn er een paar bedrijven die deze busreizen aanbieden en elk van hen heeft zijn eigen routes en bijzonderheden. Ze bieden allemaal een open dubbeldekkerbus, audiogidsen in verschillende talen en vergelijkbare routes door de belangrijkste toeristische attracties in Dubai.

De belangrijkste is Dubai Big Bus, een bedrijf dat gespecialiseerd is in toeristenbussen en aanwezig is in 17 van de belangrijkste toeristische hoofdsteden ter wereld. Dit bedrijf heeft drie verschillende routes die kunnen worden geboekt voor 24 of 48 uur.

Het andere bedrijf is Dubai City Sightseeing, dat sterk lijkt op Big Bus wat betreft de diensten die het aanbiedt, maar tot zes verschillende routes heeft die specifieker zijn voor verschillende soorten reizigers.

Boek een plaats op de Big Bus in Dubai

Dubai Sightseeing Bus Routes

De Burj Khalifa verdwijnt in de blauwe lucht| ©Travel Sourced
De Burj Khalifa verdwijnt in de blauwe lucht| ©Travel Sourced

De verschillende routes die door deze bedrijven worden aangeboden zijn hieronder opgesomd. Big Bus Tours heeft drie opties en City Sightseeing heeft twee keer zoveel routes. De rode, blauwe, gele en paarse routes van City Sightseeing lijken sterk op die van Big Bus Tours en ze hebben ook twee extra routes.

Grote busroutes

 • City Tour: Deze route, gemarkeerd door de rode kleur, loopt voornamelijk door het historische deel van de stad en de binnenstad. De route begint bij de Dubai Creek, de monding van Dubai, en begint in de binnenstad waar onder meer de Burj Khalifa staat, alvorens terug te keren naar de wijk Bur Dubai en door het historische centrum te toeren. Het heeft strategische stops die u in staat stellen de souk of goud- en specerijenmarkten en het gebied rond de Dubai Creek te bezoeken.
 • Strandtour: Als u een beginner bent en wilt genieten van de moderne architectuur van Dubai, dan is de groene lijn van deze bussen de beste optie. De Beach Tour route loopt langs de Dubai Mall, rond Downtown Dubai om de Burj Khalifa te zien en naar de Jumeirah Moskee. Van daaruit gaat het langs het strand met verschillende stops om de kunstmatige eilanden en andere moderne gebieden van Dubai te zien.
 • Marina Tour: De laatste lijn, de blauwe lijn, vertrekt vanaf de Mall of the Emirates en heeft 11 haltes op de meest emblematische plaatsen van de stad. Deze optie is het interessantst als je weinig tijd hebt en meteen ter zake wilt komen om de interessantste bezienswaardigheden van Dubai te zien.

Boek een plaats op de Big Bus in Dubai

Extra City Sightseeing routes

 • Cruise Terminal Route: Groen gemarkeerd, deze route is bedoeld voor reizigers die per cruiseschip in Dubai aankomen. Het begint bij de haven zelf en gaat rechtstreeks naar de Dubai Mall en de Burj Khalifa als belangrijkste punt om dit complex te bezoeken of om andere routes te nemen die van daaruit vertrekken.
 • Global Village & Miracle Garden Route: Deze route is alleen beschikbaar tijdens het hoogseizoen en biedt de mogelijkheid om naar het Global Village themapark of de Miracle Garden te gaan. Het is een zeer specifieke en enigszins gezochte route.

Reserveer een plaats in de City Sightseeing bus

Voordelen van het gebruik van de sightseeingbus

Dubai Sightseeing Bus| ©Darren Foreman
Dubai Sightseeing Bus| ©Darren Foreman

Het grootste voordeel van het gebruik van een toeristenbus om Dubai te bezoeken ligt in het gemak en het comfort. Met een enkel ticket kunnen we het zoeken naar andere vervoermiddelen om ons van de ene plaats naar de andere te brengen vergeten en hebben we toegang tot de meest interessante plaatsen in Dubai.

Informatie is ook zeer toegankelijk, want alle bussen hebben audiogidsen in vele talen. En we hoeven ons geen zorgen te maken over de tijd die we in elke plaats doorbrengen, want de bussen rijden elk uur.

Boek een plaats op de Dubai Sightseeing Bus

Hoe lang duurt de volledige sightseeing bus tour?

Grote bus door de Burj Khalifa| ©TravelThings
Grote bus door de Burj Khalifa| ©TravelThings

Als we de tijd dat we op elk punt stoppen niet meetellen en gewoon de hele route aan boord van de bus doen, is de duur tussen 1 uur en 15 minuten of 2 uur, afhankelijk van de route die we kiezen.

De bussen passeren elk uur bij de verschillende haltes langs de route, dus als we besluiten bij een van hen te stoppen, kunnen we elk uur op het uur weer op een andere bus stappen. Dit maakt het een van de beste manieren om door Dubai te reizen.

Boek een plaats op de Dubai Sightseeing Bus

Wat ik zal zien vanuit de sightseeing bus

Dubai Jumeirah Moskee| ©Susanne Nilsson
Dubai Jumeirah Moskee| ©Susanne Nilsson

De sightseeing bus tours zijn ontworpen om alle belangrijke bezienswaardigheden van Dubai te zien. De belangrijkste haltes langs de route waar u kunt uitstappen en een kijkje kunt nemen zijn:

 • Burj Khalifa en Dubai Mall: Dubai is de stad van het kolossale en zijn grootste symbool in die zin is de Burj Khalifa, de hoogste wolkenkrabber ter wereld met zijn meer dan 800 meter. Aan de voet van de Burj Khalifa ligt de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld. Beide zijn niet alleen de meest bezochte plaatsen in Dubai, maar ook de ruggengraat van de toeristische busroutes.
 • Burj Al Arab: Over records en spectaculaire gebouwen gesproken, de Burj Al Arab is het beroemdste hotel ter wereld en het meest luxueuze. Zozeer zelfs dat men zegt dat het de enige is met 7 sterren. Hoewel dat laatste waar is, is het een weerspiegeling van zijn spectaculaire aard.
 • Jumeirah Moskee: Te midden van alle wolkenkrabbers en beton is de Jumeirah Moskee een stukje geschiedenis en een van de weinige moskeeën in Dubai die zijn deuren opent voor toeristen.
 • Gold Souk en andere markten: de souks en markten van Dubai bevinden zich in het historische gebied langs de Dubai Creek, waar u kunt onderhandelen en juwelen, parfums, kruiden en allerlei artikelen kunt kopen die verband houden met de traditie van Dubai.
 • Jumeirah Beach Park: Dit is een aangenaam park met een van de beste stranden van de stad, een perfecte stop voor een mooie dag weg van de drukte van de stad. Een oase te midden van de hitte en het beton van Dubai.
 • Atlantis Hotel: Naast de Burj Al Arab is dit het beroemdste hotel van de stad. Het Atlantis, gelegen op een van de kunstmatige palmbomen van Dubai, was zelfs te zien in een aantal Hollywood-films.
 • Dubai Creek: Dit is de naam van de natuurlijke kreek die Dubai doorkruist en aan de oevers waarvan de bouw begon. In dit gebied kunt u een cruise maken door Dubai, een wandeling maken of de nabijgelegen historische wijk van de stad bezoeken.

Hoeveel kost het Sightseeing Bus ticket?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Er zijn twee hoofdtypen tickets voor deze bussen. De 24 uur en de 48 uur. Dan zijn er nog wat extra's die in sommige gevallen kunnen worden toegevoegd. De prijzen zijn als volgt:

 • Ticket geldig voor 24 uur: Vanaf 58 euro. Kinderen tussen 5 en 15 jaar vanaf 39 euro. Kinderen onder de 5 jaar betalen geen kaartje.
 • Ticket geldig voor 48 uur: Vanaf 68 euro. Kinderen tussen 5 en 15 jaar vanaf 46 euro. Kinderen onder de 5 jaar betalen geen kaartje.

Er zijn opties zoals nachtelijke rondleidingen door Dubai, museumtickets of zelfs boottochten op Dubai Creek die het tarief verhogen.

Boek een plaats in de Big Bus Night Bus

Dienstregeling sightseeingbus

Mensen op de toeristenbus| ©TravelThings
Mensen op de toeristenbus| ©TravelThings

De bussen beginnen hun routes om 9.00 uur 's ochtends tot 18.00 uur 's avonds zonder onderbreking. Gedurende deze tijd kunt u op elke toeristenbus stappen die stopt bij de vooraf vastgestelde toeristische punten. Bussen rijden vanaf 9.00 uur elke 60 minuten en op sommige routes in het hoogseizoen elk half uur.

Hoe de sightseeingbus werkt

Grote bus bij nacht in Dubai| ©Neil Tonge
Grote bus bij nacht in Dubai| ©Neil Tonge

Wanneer u uw ticket koopt, is het 24 of 48 uur geldig, afhankelijk van welk ticket u koopt, vanaf de eerste keer dat u het gebruikt. Vanaf dan kun je zo vaak als je wilt in en uit de tourbussen stappen om plaatsen als de Burj Khalifa of de Dubai Mall uitgebreider te bezoeken.

Bij uw reservering wordt u gevraagd een startdag op te geven, hoewel de tijd pas wordt geactiveerd wanneer u hem voor de eerste keer gebruikt. Van 9:00 tot 18:00 uur kunt u met uw kaartje zo vaak en op zoveel haltes in- en uitstappen als u wilt.

Boek een plaats in de Big Bus nachtbus

Veelgestelde vragen

 • Wat zal ik zien op een sightseeing bus in Dubai?

  U kunt kiezen uit 8 verschillende routes die u naar meer dan 35 bezienswaardigheden brengen, zoals Jumeirah Beach Park, Dubai Museum, Burj Khalifa, Burj Al Arab, Sheikh Zayed Road, Madinat Jumeriah, Gold Souk en Dubai Creek.

 • Wat is het beste moment van de dag voor een bustocht?

  Elke route heeft specifieke dienstregelingen. De Oranje Route rijdt alleen van 15:00 tot 20:00 uur, dus als u van plan bent deze route, of een andere, te kiezen, is het een goed idee om de bus 's ochtends en bij zonsondergang te nemen om de stad onder twee verschillende lichten te zien.

 • Hoe lang duurt een busreis?

  Elke route duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur, met stops om de 30 minuten.