Burj Khalifa tickets: prijzen, mogelijkheden, beste tijd om naar boven te gaan, enz.

Hier lees je hoe je tickets kunt krijgen om Dubai vanuit vogelperspectief te bekijken terwijl je het hoogste gebouw ter wereld (tot nu toe) beklimt.

Alex Grande

Alex Grande

8 minuten lezen

Burj Khalifa tickets: prijzen, mogelijkheden, beste tijd om naar boven te gaan, enz.

De Burj Khalifa verdwijnt in de blauwe lucht | ©Travel Sourced

Burj Khalifa is het grote architectonische juweel van Dubai en door zijn hoogte van 830 meter een ijkpunt voor de rest van de wolkenkrabbers in de wereld. Bovendien maakt het revolutionaire ontwerp een bezoek aan dit emblematische gebouw tot een must tijdens je reis, want het herbergt luxe woningen, kantoren van 's werelds grootste bedrijven en het Armani Hotel.

Je kunt echter alleen de 124e, 125e en 148e verdieping en hun respectieve observatiedekken bezoeken, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht. Ik vertel je over de verschillende soorten tickets die je kunt kopen, wat ze inhouden, de prijzen en alles wat je moet weten om te zien welk ticket het beste bij je verwachtingen past.

De premie-optie

Dubai Burj Khalifa verdieping 124, 125 en 148 tickets

Koop je ticket voor de drie observatoria van de Burj Khalifa

Stijg op naar de 148e verdieping om Dubai vanaf de top van de Burj Khalifa te zien en stop bij de observatiedekken op de 124e en 125e verdieping om de ervaring compleet te maken.

Met dit ticket voor de Burj Khalifa kun je naar de top van het gebouw klimmen, op de 148e verdieping, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt. Een must-do ervaring als je je reis naar Dubai plant.

Ik raad je aan om het van tevoren te kopen, vooral om een ondraaglijke rij bij de kassa te vermijden als je eenmaal bij het gebouw bent aangekomen, maar nog belangrijker is dat je zeker weet dat je je kaartje hebt voor het tijdstip waarop je de Burj Khalifa wilt beklimmen, want het heeft een vaste tijd. Met dit ticket kun je ook kiezen voor de optionele enkele reis naar je hotel.

Aanrader als... je wilt genieten van de volledige ervaring van het klimmen naar de top van de Burj Khalifa


De voordeligste optie

Dubai Burj Khalifa verdieping 124 en 125 tickets

Koop je ticket voor de Burj Khalifa tegen de best mogelijke prijs.

Perfect als je wilt genieten van de ervaring om Dubai te zien vanaf het observatiedek op de 124e en 125e verdieping van de Burj Khalifa terwijl je zo weinig mogelijk uitgeeft.

Met dit ticket voor de Burj Khalifa heb je toegang tot het binnen- en buitenobservatorium op verdiepingen 124 en 125. Je kunt niet naar de 148e verdieping klimmen, maar het is waar dat het uitzicht vanaf de top niet zo verschillend is. Je kunt genieten van de supersnelle liften, het uitzicht op de fonteinen op weg naar boven en beneden en het spectaculaire interieur van de hoogste wolkenkrabber ter wereld.

Het beste van alles is dat je met dit vooraf gekochte ticket ook de rijen bij de kassa overslaat, waardoor de ervaring veel aangenamer wordt omdat je niet bij de poort hoeft te wachten.

Aanbevolen als... je niet wilt afzien van het beste uitzicht van Dubai en de ervaring van het beklimmen van de Burj Khalifa op een budget.


Tickets kopen voor de Burj Khalifa

Om tickets te kopen voor de Burj Khalifa en te genieten van het beste uitzicht van Dubai, hoef je alleen maar te beslissen wat voor soort ervaring je wilt beleven en Hellotickets in te voeren om een van de beschikbare voorstellen te kiezen:

Prijzen tickets Burj Khalifa

Burj Khalifa bij nacht| ©Zoltan Tasi
Burj Khalifa bij nacht| ©Zoltan Tasi

Afhankelijk van welke verdiepingen je wilt bezoeken en op welk tijdstip je naar boven wilt, kan de prijs variëren. Op Hellotickets kost een volwassenenticket voor At The Top (verdiepingen 124 en 125) bijvoorbeeld ongeveer €43 en om naar de 148e verdieping te gaan moet je ongeveer €132 betalen .

Je kunt het ticket ook combineren met andere activiteiten, zoals de aanbieding die toegang omvat tot het Dubai Aquarium en de 124e en 125e verdieping van de Burj Khalifa. Met deze pas, die ongeveer €63 per volwassene kost, kun je beide sites op één dag bezoeken en besparen op entreegelden.

Boek tickets voor de top van Burj Khalifa

Tijden en beste tijd om naar boven te gaan

Skyline bij nacht
Skyline bij nacht

De Burj Khalifa is elke dag open, maar van donderdag tot zaterdag is het meestal druk met toeristen, dus ik raad aan om tussen woensdag en zondag te gaan. Om je een idee te geven, de goedkoopste tickets zijn meestal tussen 8 .30 en 10.00 uur, en de minst drukke tijd bij de Burj Khalifa is na 20 .30 uur.

Tickets boeken voor de top van de Burj Khalifa

Bekijk de zonsondergang boven de Burj Khalifa

Magische zonsondergangen
Magische zonsondergangen

Welk soort ticket je ook koopt, mijn aanbeveling is om te kijken hoe laat de zonsondergang is op het moment dat je Dubai bezoekt en je tickets een uur van tevoren te kopen. Als je VIP-tickets koopt, hoef je je geen zorgen te maken over mensenmassa's, want die zijn er vrijwel niet bij At the Top Sky.

De populairste tijden zijn tussen 16.00 en 18.00 uur, wanneer de meeste bezoekers naar de Burj Khalifa gaan om zich klaar te maken voor de zonsondergang. Tickets variëren in prijs afhankelijk van het tijdstip en zijn duurder tijdens de piekuren, maar een voordeel van dit ticket is dat de prijs vast is omdat het toegang tot de 148e verdieping omvat.

Boek een nachttour met tickets voor de Burj Khalifa

Hoe kom je bij de Burj Khalifa?

De Burj Khalifa vanaf de Dubai Mall| ©Maher Najm
De Burj Khalifa vanaf de Dubai Mall| ©Maher Najm

Om bij het observatiedek van de Burj Khalifa te komen, moet je naar de Dubai Mall. De ingang van de wolkenkrabber bevindt zich op de begane grond. Je kunt de Burj Khalifa ook bereiken via het Armani Hotel, maar veel succes als je daar niet verblijft.

Een van de beste manieren om bij de Dubai Mall te komen is per taxi. Ze zijn vrij goedkoop voor Dubai prijzen en zijn een van de meest populaire vormen van vervoer vanwege de ondraaglijke hitte van de stad, dus je kunt er altijd wel een vinden.

De andere optie is om met de metro te gaan, wat ik aanraad als je de Burj Khalifa tijdens het spitsuur bezoekt. Neem de rode lijn naar de halte Burj Khalifa en neem daar de F13 bus en stap uit bij de volgende halte, Dubai Mall. Je kunt ook vanaf de metro lopen, maar dat is niet het beste idee.

Boek een tour door Dubai met tickets voor de Burj Khalifa

De muzikale fonteinenshow

Skyline uitzicht
Skyline uitzicht

Bij het Burj Khalifa Lake, dat voor de Burj Khalifa ligt, is een water- en lichtshow die vanaf de grond al indrukwekkend is, maar naar een hoger niveau wordt getild als je het vanaf At the Top bekijkt. We raden aan om kaartjes voor de Burj Khalifa en de fonteinen samen te boeken, omdat je dan een paar euro kunt besparen.

Zoals veel van wat je in Dubai vindt, is deze fontein de hoogste ter wereld. Maar dat is nog niet alles! Hij is zo groot als twee voetbalvelden. De fontein in beweging zien is ongetwijfeld een van de grootste attracties van de stad. Om het prachtige spektakel te aanschouwen, is er een drijvende loopbrug aan de voeten, maar zoals ik al zei, het water tot leven zien komen vanaf At the Top is adembenemend.

Fonteinenshow schema

  • Elke dag van 18.00 tot 23.00 uur, elk half uur.
  • s Ochtends om 13:00 en 13:30 (vrijdags om 13:30 en 14:00).

Bovenaan (124e en 125e verdieping)

Uitzicht vanaf At the Top Sky| ©Guilhem Vellut
Uitzicht vanaf At the Top Sky| ©Guilhem Vellut

Als je alleen kaartjes hebt gekocht voor de 124e verdieping, kun je meteen naar de lift gaan en je kaartje valideren. In minder dan een minuut stijg je op naar de top van de Burj Khalifa en vind je een cadeauwinkel waar je een paar toeristenvallen moet ontwijken, waarna je verder kunt naar het observatorium en uitkijkt over Dubai en de uitgestrekte woestijn achter de wolkenkrabbers.

De telescopen verspreid over het observatiedek geven je een close-up uitzicht over Dubai, maar als je echt wilt ervaren hoe duizelingwekkend het is om in het hoogste gebouw ter wereld te zijn, leun dan uit de ramen van het observatorium en kijk omhoog om de top van de Burj Khalifa te zien.

Er is geen tijdslimiet om van je bezoek aan At the Top te genieten, hoewel de meeste mensen ongeveer een uur blijven. Op de 125e verdieping vind je de interactieve 'A Falcon's Eye View'-ervaring, waar je realtime beelden ziet van het leven in Dubai in de stijl van de schermen in het One World Observatory in New York.

Boek tickets voor de 124e verdieping van de Burj Khalifa

Op de hoogste hemel (148e verdieping)

Met een ticket voor de 148e verdieping heb je toegang tot de Sky Lounge waar je kunt genieten van sappen, koffie, Arabische zoetigheden en dadels. Dit is een ervaring om het rustig aan te doen en te ontspannen voordat je naar het observatiedek gaat.

Na de cocktails word je begeleid naar de VIP-lift waar je in iets meer dan een minuut naar platform 148 gaat. Je hebt 30 minuten om te genieten van het adembenemende uitzicht zonder de drukte voordat je afdaalt naar de lagere platforms.

Boek tickets voor de top van de Burj Khalifa

Wat je ziet vanaf de top

Uitzicht vanaf de Burj Khalifa
Uitzicht vanaf de Burj Khalifa

Het uitzicht vanaf de top van de Burj Khalifa, vanaf het onderste of bovenste observatiedek, omvat heel Dubai en een deel van Abu Dhabi vanuit een 360°-perspectief. Enkele van de iconische gebouwen van Dubai die je kunt zien:

  • Burj al Arab
  • Atlantis Hotel
  • Palm Jumeirah
  • Dubai Frame
  • Dubai Eye

Zoals bij bijna elk observatorium ter wereld zijn de uitzichten bij zonsopgang en zonsondergang betoverend, met dit verschil dat je dankzij de hoogte van de Burj Khalifa de zon van dichtbij op de wolken kunt zien weerkaatsen en getuige kunt zijn van een waar kleurenspektakel.

Boek tickets voor de top van de Burj Khalifa

Waar te eten bij Burj Khalifa

In het Mosphere restaurant| ©David Jones
In het Mosphere restaurant| ©David Jones

Als je bij zonsondergang naar de top van de Burj Khalifa gaat klimmen, zal de hoogte je waarschijnlijk een beetje hongerig maken. Als het gaat om dineren in de buurt van de Burj Khalifa heb je de keuze uit een heerlijk diner in het At. Mosphere restaurant of een verscheidenheid aan meer betaalbare restaurants in Dubai Mall.

At. Mosphere

Het At. Mosphere restaurant ligt op de 122e verdieping van de Burj Khalifa en staat bekend om zijn luxe menu en cocktails. Zoals je je kunt voorstellen, is het decor prachtig en het uitzicht is zeker de moeite waard, want 's avonds Dubai verlicht zien terwijl je dineert is een geweldige manier om het uitzicht op de zonsondergang dat je tijdens je bezoek hebt gehad aan te vullen.

De prijs is echter echt onbetaalbaar en mijn aanbeveling is om je geld te besteden aan het bezoeken van andere attracties in Dubai als je met een budget reist.

Winkelcentrum Dubai

In het winkelcentrum onder de Burj Khalifa vind je allerlei soorten eten: hamburgertenten, Italiaans eten, Chinees eten, barbecue en Arabisch eten. De best beoordeelde eetgelegenheden zijn PF Chang's, waar je Aziatische fusiongerechten kunt eten, Texas Roadhouse, een restaurant met ribbetjes en steaks, en de wereldwijde hamburgerketen Shake Shack.

Andere interessante activiteiten in Dubai

De woestijn van Dubai| ©Enrico Strocchi
De woestijn van Dubai| ©Enrico Strocchi

Als je het meeste uit de stad Dubai wilt halen, is een rondleiding door de hele stad een goed plan. Dit helpt je niet alleen om je weg te vinden, maar ook om alle hoeken van de stad te ontdekken, de geschiedenis, anekdotes en bezienswaardigheden (waarvan er veel zijn in Dubai). Hier vind je de beste tours en excursies vanuit Dubai.

Als je daarentegen van je reis wilt profiteren om een authentieke woestijnervaring te beleven, aarzel dan niet om een rondreis te maken (sommige zijn inclusief activiteiten in het zand zoals snowboarden of zelfs traditionele barbecues). Ik heb een overzicht gemaakt van de beste woestijntours in Dubai.

Boek tickets naar de top van de Burj Khalifa