Dubai Luchthaventransfers

Hier zijn alle vervoermiddelen waaruit u kunt kiezen om zo comfortabel mogelijk naar Dubai te reizen.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minuten lezen

Dubai Luchthaventransfers

Vliegtuig dat over de wolkenkrabber vliegt | ©Tim Gouw

Denk je aan een bezoek aan Dubai? De stad in de Verenigde Arabische Emiraten is een bezoek meer dan waard, hoewel het reizen ernaartoe vermoeiend kan zijn. Vele uren vliegtijd waar je, eenmaal op de grond, nog die van de transfer naar de stad bij moet optellen. Deze extra tijd kan onze vermoeidheid vergroten. Het goede nieuws is dat we deze overdracht kunnen optimaliseren en veel comfortabeler kunnen maken.

Hiervoor zijn er transfers van de luchthaven naar Dubai. Ik heb alle mogelijke opties voor u geanalyseerd. In dit artikel laat ik ze allemaal zien en leg ik hun voor- en nadelen uit. En als u slechts op doorreis bent naar Dubai voor een lange tussenstop... dan zijn er ook voorstellen voor u!

Privé transfers naar Dubai

Binnen de internationale luchthaven van Dubai| ©Abhinav Gautam
Binnen de internationale luchthaven van Dubai| ©Abhinav Gautam

Ik begin met wat ongetwijfeld de meest comfortabele optie is. In Dubai zijn er privé-shuttles die de afstand van 20 minuten tussen de luchthaven en de stad op de gemakkelijkste manier overbruggen. Vooral omdat ze je tot aan de deur van je hotel brengen. Zo heb je minder tijd om te genieten van alles wat er in Dubai te zien en te doen is. U hoeft alleen uw aankomsttijd op de luchthaven op te geven (en uw vertrektijd vanaf uw hotel, voor het geval u het ook wilt gebruiken om na uw verblijf terug te keren naar de luchthaven).

Een ding om in gedachten te houden is dat de meeste transfers de assistentie van de chauffeur bieden, die u vaak op het terrein van de luchthaven zal ontmoeten. Zodra u hem ontmoet, zal hij u naar het voertuig begeleiden. Controleer hoe lang de chauffeur op u wacht. Ze wachten meestal 1 uur, maar deze tijd kan variëren afhankelijk van het bedrijf. Ten slotte zijn de prijzen zeer redelijk en kunnen ze al vanaf 20 euro worden verkregen, een zeer concurrerende prijs.

Voordelen van particulier vervoer

Er zijn verschillende voordelen van een privé transfer van de luchthaven naar Dubai: De belangrijkste is dat het een meer comfortabele transfer is in een auto alleen voor u en uw familie. U vermijdt ook de wachtrijen die typisch zijn voor andere vervoermiddelen zoals bus- of autoverhuur.

En wat ook heel belangrijk is: de chauffeur brengt u naar het voertuig, u verliest geen tijd met het rondrijden op een luchthaven die u misschien niet kent op zoek naar een vooraf bepaald ontmoetingspunt. Dit is, gezien de temperaturen in Dubai, altijd een pluspunt wat betreft comfort.

 • Vervoer van deur tot deur
 • Eigen auto
 • Reistijd van 20 minuten
 • Mogelijkheid tot kosteloze annulering

Boek een transfer van Dubai Luchthaven

Privé VIP transfer

Aankomst in Dubai| ©Jimmy Harris
Aankomst in Dubai| ©Jimmy Harris

Dubai is een stad die bekend staat om zijn opzichtige exclusiviteit. U zult dus geen tekort hebben aan VIP-opties als u dat wenst. Naast de gebruikelijke privé-transfers kunt u ook kiezen uit hoogwaardige voertuigen. Houd er echter rekening mee dat veel van deze diensten zijn ontworpen met zakenlieden en executives die Dubai bezoeken voor hun werk.

Veel van hun diensten zijn gericht op een passende service; als u echter wilt genieten van exclusiviteit tijdens uw bezoek aan Dubai, kunnen deze diensten u passen als een handschoen. Je kunt ze krijgen vanaf €40.

 • Vervoer van deur tot deur
 • Luxe privé auto
 • Reistijd van 20 minuten
 • Mogelijkheid tot kosteloze annulering

Boek een transfer van Dubai Luchthaven

Gedeelde transfer van de luchthaven naar Dubai

Mininus de Translado| ©Viator
Mininus de Translado| ©Viator

Een goede optie om de wachttijden, rijen en tussenstops te vermijden die kenmerkend zijn voor andere vormen van openbaar vervoer zoals de bus, de metro of de trein. Het is vooral geschikt omdat het goedkoper is. U kunt ze krijgen voor slechts 10 euro. Het meest gebruikte vervoermiddel voor dit soort transfers is de minibus. De capaciteit van dit type voertuig varieert van 16 tot 22 personen, en kan oplopen tot 30. U kunt dus bij benadering berekenen met hoeveel personen u uw reis gaat delen.

U zult echter moeten letten op het trefpunt, dat vaak vooraf door het bedrijf is vastgesteld. Als u voor zaken naar Dubai reist, kunt u gebruik maken van gedeeld busvervoer, dat zelfs entertainers aan boord heeft - alles is mogelijk in Dubai!

 • Vervoer van deur tot deur
 • Minibus of busvoertuig
 • Reistijd 20 minuten
 • Mogelijkheid tot kosteloze annulering

Boek een transfer van Dubai Luchthaven

Begeleide transfer naar Dubai voor tussenstops

Sjeik Zayed Moskee in Dubai| ©Mohamad
Sjeik Zayed Moskee in Dubai| ©Mohamad

Heb je net een lange tussenstop gehad in Dubai? Maak je geen zorgen, je hoeft niet op de luchthaven te blijven. Er zijn transferdiensten naar Dubai die u van de luchthaven naar de stad brengen en u ook een rondleiding door de stad geven. Zoals u kunt zien, is het een soort gemengde dienst tussen stadstransfer, taxi en rondleiding. Dit is wat ze gewoonlijk aanbieden vanaf 80 euro:

 • Professionele gids;
 • Reizen van en naar de luchthaven;
 • Fotostops;
 • Inclusief toegangsprijzen voor musea en attracties.

Ik raad u aan de taal van de gids te controleren. Meestal zal het in het Engels zijn, dus als je de taal van Shakespeare niet zo goed beheerst, moet je even nadenken. Of misschien ook niet, want het is altijd beter om samen te werken dan op het vliegveld te blijven staan, vind je niet?

Wat betreft wat er te zien is, deze begeleide transfers zijn meestal gepland. Ik raad u echter aan niet verlegen te zijn en de chauffeur te vragen u naar de meest interessante plaatsen te brengen. Dit zijn degenen die je niet mag missen:

Bij dit soort tochten worden trouwens ook stops ingelast, zodat u uit kunt gaan om foto's te maken en beter kunt genieten van de toeristische attractie die u wilt bezoeken. Het kan nooit kwaad dit te doen door de kledingvoorschriften in Dubai te kennen.

Boek een transfer vanaf de luchthaven van Dubai

Voordelen en nadelen van dit type geleide overdracht

De voordelen van deze optie liggen voor de hand: het is de beste manier om uw tijd te optimaliseren als u in Dubai bent voor een tussenstop. Het nadeel is de tijd: het is een haalbare optie als uw tussenstop bijzonder lang is. Dit soort transfers duurt 4 tot 5 uur. Als uw tussenstop korter is, hebt u misschien een strak schema, hoewel de lengte van het bezoek flexibel is: het kan zo lang duren als u wilt. Aangezien ook de terugreis naar de luchthaven is inbegrepen, hoeft u de chauffeur alleen maar te laten weten wanneer u naar de terminal wilt terugkeren.

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Gespecialiseerde gids
 • Duur van de rondleiding: 4 tot 5 uur
 • Mogelijkheid tot kosteloze annulering

Boek een transfer van Dubai Luchthaven

Begeleide nachtelijke rondleidingen

Een bezoek aan Global Village bij nacht| ©Syed Ali
Een bezoek aan Global Village bij nacht| ©Syed Ali

Vindt uw eeuwige tussenstop in Dubai 's nachts plaats? Het goede nieuws is dat er ook begeleide transfers beschikbaar zijn voor zo'n geval. Dubai is in zekere zin een stad die nooit slaapt, dus de mogelijkheden om het meeste uit je tussenstop in de stad te halen zijn nog steeds even groot, en je kunt de stad 's nachts spectaculair verlicht zien!

De nacht wordt grotendeels bepaald door het schema. Sommige attracties overdag zijn dan gesloten. Bij dit soort rondleidingen ligt de nadruk echter op plaatsen die 's nachts bijzonder aantrekkelijk zijn. Als u geïnteresseerd bent in wat de stad 's nachts te bieden heeft, bekijk dan dit artikel over wat er 's nachts te zien is in Dubai. De kosten zijn echter nog steeds hoog, aangezien dit soort transfers beschikbaar zijn vanaf 80 euro.

Boek een transfer van uw hotel naar de luchthaven van Dubai

Sterke en zwakke punten van deze transferdienst

Net als bij de begeleide transfers overdag is het belangrijkste pluspunt dat u niet op de luchthaven hoeft te zitten of rond te lopen. Er zijn twee belangrijke nadelen. De eerste is dat uw tussenstop iets langer moet zijn dan de duur van de rondreis. Dit is echter geen groot probleem, want u kunt de chauffeur vertellen wanneer het tijd is om terug te komen. Het tweede nadeel is dat als u naar een museum wilt gaan, u dat niet kunt doen, omdat het gesloten is.

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Gespecialiseerde gids
 • Duur van de rondleiding: 4 tot 5 uur
 • Mogelijkheid tot kosteloze annulering

Regel een transfer van uw hotel naar de luchthaven van Dubai

Taxi's van de luchthaven van Dubai naar het stadscentrum

Dubai Taxi's| ©Fabio Achilli
Dubai Taxi's| ©Fabio Achilli

De volgende snelste manier om in de stad te komen is per taxi. Er zijn taxistandplaatsen in de vertrekzone van elk van de drie terminals. De voordelen van deze manier van vervoer liggen voor de hand: snelheid, gemak en de mogelijkheid om wachtrijen en wachten (en de hitte in Dubai) te vermijden. De prijzen zijn als volgt:

 • Vlag naar beneden: vanaf AED 25 (ongeveer € 5);
 • Prijs per kilometer: vanaf AED 1,5 (ongeveer € 0,36).

Gewoon een feit, 1 € is ongeveer gelijk aan 4 AED. Als we er rekening mee houden dat de afstand tussen de luchthaven en de stad ongeveer 15 kilometer bedraagt, kunt u een transfer krijgen vanaf 11 euro.

Voordelen en nadelen van taxi's

De voordelen zijn duidelijk. Het is comfortabeler en bespaart wachttijden die in de gure woestijn van Dubai zeer vermoeiend kunnen zijn. Een ander voordeel is dat de prijs betaalbaar is.

De keerzijde is dat u, vooral in vergelijking met niet-gemeenschappelijk particulier vervoer, niet het gemak heeft van begeleiding naar het voertuig. U zult moeten zoeken naar de taxistandplaats, hoewel dat ook geen groot probleem is, ze staan aangegeven en de taxi's zijn gemakkelijk te herkennen aan hun crèmekleur. Behalve (en hier is een leuk feit) voor degenen die door vrouwen worden bestuurd, in welk geval ze roze zijn.

 • Enkele reis naar de stad of naar uw hotel
 • Reistijd: 20 minuten
 • Beschikbaar in elk van de 3 terminals
 • Transferprijs naar Dubai: vanaf 11 €.

Een auto huren

Reizen met de auto| ©Alex Jumper
Reizen met de auto| ©Alex Jumper

Een andere handige optie als u een snelle en comfortabele transfer naar de stad wilt. En aangezien Dubai een zeer populaire toeristenstad is, zult u geen gebrek hebben aan autoverhuurmogelijkheden. Daar heeft u de beschikking over internationale en bekende autoverhuurbedrijven. De belangrijkste zijn:

 • Hertz
 • Europcar
 • Nationaal
 • Sixt
 • Spaarzaam
 • Begroting
 • Patriot
 • United Cars

Zorg ervoor dat u controleert waar het ophaalkantoor zich bevindt. Het kan gebeuren dat een van hen zich niet precies op het luchthaventerrein bevindt. De verhuurbedrijven stellen meestal pendeldiensten ter beschikking om de klanten naar het ophaalpunt te brengen. Wees echter voorzichtig met dit laatste punt. Er kunnen lange wachttijden zijn of andere ongemakken (om nog maar te zwijgen van een hoop gêne, letterlijk).

Voordelen en nadelen

Er zijn duidelijke voordelen aan een huurauto. U bent verzekerd van een comfortabele, korte reis zonder tussenstops. Zolang het agentschap niet ver van de luchthaventerminal ligt. In dat geval kunnen er wachtrijen zijn, wachten op de shuttle en andere ongemakken.

Het nadeel is dat het een kosteneffectieve optie is als je al van plan bent om uitgebreid door het land te reizen. Dit is iets wat je moet overwegen als je dat nog niet hebt gedaan. In feite heeft de VAE een aantal zeer charmante plaatsen. Als u overweegt naar de woestijn te reizen, volgen hier enkele tips over hoe u de woestijn in Dubai kunt bereiken.

Een ander vermeldenswaardig nadeel is dat rijden op het platteland een merkwaardige ervaring kan zijn. Vooral vanwege de rijgewoonten van de plaatselijke bevolking, die wat gewaagder zijn dan in Spanje. In feite zijn de Verenigde Arabische Emiraten een van de landen met het hoogste sterftecijfer achter het stuur. Dit is een feit dat in het juiste perspectief moet worden gezien, zonder dramatisering, maar dat in gedachten moet worden gehouden.

 • One way transfer en mogelijkheid tot terugkeer (bij aflevering van de auto)
 • Reistijd: 20 minuten
 • Ruim aanbod van verhuurders

Boek een transfer van uw hotel naar de luchthaven van Dubai

Metro

Wachten op de metro| ©Fabio Achilli
Wachten op de metro| ©Fabio Achilli

Er zijn twee metrostations in Dubai: één bij Terminal 1 en één bij Terminal 3. De meest centrale halte is de halte Burj Khalifa/Dubai Mall. Je kunt daarheen overstappen als je wilt. Hoe dan ook, hier heb je de informatie over de haltes van het metronetwerk in Dubai. De frequentie is 10-15 minuten en de totale reistijd is ongeveer 30 minuten. U kunt al een kaartje kopen vanaf 8 AED, wat neerkomt op ongeveer 2 euro.

U kunt ook een NOL-kaart krijgen, waarmee u verschillende periodes met de metro kunt reizen, ook met andere vervoersmiddelen. Alle informatie over NOL-kaarten vindt u hier.

De metro kan ook een goede manier zijn om de stad te verkennen. Sommige haltes brengen u naar belangrijke punten in de stad die op elke must-see lijst staan. Bijvoorbeeld de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld.

Voordelen en nadelen van de metro

De metro is zeker een goed vervoermiddel, hoewel hij langzamer is dan andere. De prijs is concurrerend, maar voor een paar euro meer kunt u kiezen voor comfortabelere privé-transfers. Ook moet u tussenstops maken en wordt u misschien niet afgezet waar u heen wilt en moet u misschien overstappen (zodat het langer duurt om bij uw hotel te komen).

 • Stations bij Terminal 1 en Terminal 3
 • Reistijd: ongeveer 30 minuten
 • Frequentie 10-15 minuten
 • Transferprijs naar Dubai: vanaf €2,00

Bus

Dubai Bus| ©Andrew Mansfield
Dubai Bus| ©Andrew Mansfield

We komen bij het vervoermiddel waarvan de balans tussen voor- en nadelen het meest evenwichtig is: de bus. Op de luchthaven van Dubai vindt u een bushalte bij elk van de terminals. De frequentie varieert van 10 tot 30 minuten, afhankelijk van de lijn. Hier zijn de meest voorkomende:

 • Lijn 401 naar Deira: ongeveer 30 minuten;
 • Lijn 402 naar Bur Dubai: ongeveer 30 minuten;
 • Lijn C1 naar Satwa Station: ongeveer 10 minuten;
 • Lijn C2 naar Zabeel Park: ongeveer 10 minuten.

Let op: U kunt uw kaartje niet in de bus kopen. U moet een oplaadbare kaart kopen bij de verschillende automaten die u op de luchthaven vindt.

Het tarief begint bij 2 AED, iets meer dan 0,50 euro. De bussen rijden van 6 uur 's ochtends tot 12 uur 's nachts. Ik raad u echter aan de website van Dubai Bus te controleren voordat u iets anders doet om er zeker van te zijn dat er geen wijzigingen zijn.

U vindt er ook bussen naar Abu Dhabi. Voor meer details hierover kunt u het beste dit artikel raadplegen over hoe u van Dubai naar Abu Dhabi komt.

Voordelen en nadelen busroute

De voordelen van de bus zijn dat het de goedkoopste manier van vervoer is. Bovendien zijn de bussen in Dubai modern en comfortabel en, gelukkig, voorzien van airconditioning. Het nadeel is duidelijk: het is de optie met langere reistijden, langere wachttijden, rijen en een iets drukkere reis dan andere vervoerswijzen.

Dit zijn, in het kort, de opties die u heeft voor luchthaventransfers naar Dubai. U hoeft alleen maar te beslissen wat u van plan bent te doen en welk budget u wilt uitgeven. Het laatste woord is aan jou.

 • Lijnen bij elke luchthaventerminal
 • Reistijd: tussen 10 en 30 minuten
 • Voertuigen met airconditioning
 • Transferprijs naar Dubai: vanaf €0,50

Boek een transfer van uw hotel naar de luchthaven van Dubai

Vergelijking van alle vervoer

Er zijn vele soorten vervoer en de diensten die elk van hen aanbiedt. Daarom presenteer ik een tabel waarin u kunt vergelijken wat u van elk van hen kunt verwachten. Controleer de reistijd, het trefpunt, de wachttijd, eventuele stops langs de route en de prijs van het vervoermiddel van uw voorkeur.

 • Niet-gedeeld particulier vervoer
 • Reistijd: 20 minuten
 • Trefpunt: de chauffeur brengt u erheen
 • Stops onderweg: nee
 • Geen wachttijd
 • Prijs: vanaf 20 €
 • Gedeeld privé vervoer
 • Reistijd: 20 minuten
 • Vooraf bepaald ontmoetingspunt
 • Stops onderweg: ja
 • Wachttijd: tot 60 minuten
 • Prijs: vanaf €10
 • Privé VIP vervoer
 • Reistijd: 20 minuten
 • Trefpunt: de chauffeur brengt u erheen
 • Stops onderweg: nee
 • Geen wachttijd
 • Prijs: vanaf 40 €
 • Privévervoer met gids (dag en nacht)
 • Reistijd: 20 minuten (4-5 uur inclusief rondleiding)
 • Trefpunt: de chauffeur brengt u erheen
 • Stops voor sightseeing
 • Geen wachttijd
 • Prijs: vanaf 80 €
 • Taxi
 • Reistijd: 20 minuten
 • Stopt bij elk van de 3 terminals
 • Stops onderweg: nee
 • Geen wachttijd
 • Tarief: vanaf € 11
 • Autoverhuur
 • Reistijd: 20 minuten
 • Kantoren van het agentschap op de luchthaven
 • Stops onderweg: nee
 • Met wachttijd om de auto op te halen
 • Prijs: vanaf 30 €/dag
 • Met de bus
 • Reistijd: ongeveer 30 minuten
 • Stopt bij alle 3 terminals
 • Stops onderweg: ja
 • Frequentie tussen 10-30 minuten
 • Prijs: vanaf €0,50 per kaartje
 • Ondergronds
 • Reistijd: ongeveer 30 minuten
 • Station bij Terminal 1 en Terminal 3
 • Stops onderweg: ja
 • Frequentie: tussen 10-30 minuten
 • Prijs: vanaf €2 per kaartje

Boek een transfer van uw hotel naar de luchthaven van Dubai

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt het om van de luchthaven naar Dubai te komen?

  De bus doet er 1 uur over, de metro vanaf het vliegveld duurt 40 minuten, en zowel de transfers als de taxi's doen er ongeveer 50 minuten over.

 • Hoe kan ik mijn overschrijving personaliseren?

  De verschillende transferopties bieden een Wi-Fi-router, een SIM-kaart of een express-tour met retourtransport vanaf de luchthaven, perfect voor tussenstops.

 • Hoe lang van tevoren moet ik op de luchthaven van Dubai zijn voor mijn vlucht?

  De luchthaven van Dubai adviseert 90 minuten als je je bagage moet inchecken, en 60 minuten als je alleen handbagage bij je hebt. Ons advies is om ten minste 90 minuten voor uw vlucht op de luchthaven te zijn, ongeacht uw bagage, zodat u voldoende tijd hebt in geval van een file.