Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Hoe te kleden in Dubai

Als je Dubai bezoekt, moet je heel voorzichtig zijn bij het inpakken van je koffer, want ze hebben een strikte dresscode. Hier zijn de belangrijkste dingen die je moet weten voor je reis.

María Cano

María Cano

8 minuten lezen

Hoe te kleden in Dubai

Vrouw in Dubai | © Keira Burton

Dubai, als stad in de Verenigde Arabische Emiraten, is een plaats waar de dresscode heel anders is dan in Europa. Er zijn een aantal kledingstukken die in bepaalde plaatsen of etablissementen totaal verboden zijn en andere die helemaal niet zijn toegestaan. Moskeeën zijn de plaatsen met de meeste beperkingen, maar er zijn ook bepaalde hotels, restaurants en gelegenheden die een zeer strenge dresscode hanteren.

Toch is het belangrijk om in gedachten te houden dat Dubai een van de meest moderne en verwesterde steden van dit islamitische land is. Maar toch zijn dit de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden bij het inpakken van uw koffer. En als u nog steeds twijfelt over wat er te zien en te doen is in deze stad midden in de woestijn, aarzel dan niet om het artikel Wat te zien en te doen in Dubai te bezoeken, waarin een breed scala aan plannen en activiteiten wordt beschreven. Waar wacht u op?

Moeten toeristen traditionele kleding dragen in Dubai?

Traditionele kleding in Dubai| ©Michael Coghlan
Traditionele kleding in Dubai| ©Michael Coghlan

Dit is een van de belangrijkste vragen die gesteld worden door alle toeristen die niet alleen Dubai bezoeken, maar de VAE in het algemeen. In principe hoeven toeristen geen traditionele kleding te dragen. Maar toch mag je niet over het hoofd zien dat de VAE een islamitisch land is met een zeer strikte dresscode en daarom is het raadzaam om je in klassieke kleding te kleden. In feite dragen vrouwen een zwart gewaad dat bekend staat als een "Abaya". Mannen dragen een witte tuniek genaamd "Kandora".

Ondanks dat Dubai in de Arabische Emiraten ligt, is het een van de meest moderne en verwesterde steden van het land, dus er is een zekere flexibiliteit in dit opzicht. In feite is het heel gewoon dat mensen designerkleding dragen, en het is zelfs nog gebruikelijker in sommige van de meer welvarende hotels en restaurants. Dus als je een speciale outfit hebt die je nooit helemaal kunt aantrekken, dan is dit zeker de plek.

 • Abaya: Zwarte tuniek gedragen door vrouwen in Dubai.
 • Kandora: Witte tuniek gedragen door mannen in Dubai.

Boek een rondleiding door het oude en moderne Dubai

Wat is de beste kleding voor vrouwen in Dubai?

Vrouwen die de woestijn van Dubai bezoeken| ©Denys Gromov
Vrouwen die de woestijn van Dubai bezoeken| ©Denys Gromov

Degenen die het het moeilijkst hebben met inpakken voor hun bezoek aan Dubai zijn ongetwijfeld vrouwen, omdat de dresscode voor hen strenger is, en er zijn een aantal kledingstukken die meer aan te raden zijn dan andere. Bovendien zijn er andere die helemaal niet aan te raden zijn.

Hier zijn de items die u moet vermijden tijdens uw bezoek aan Dubai:

 • Korte broeken: Vermijd korte broeken of, als u ze draagt, zorg ervoor dat ze net boven de knie zijn, nooit korter.
 • Heupbroeken: Vermijd broeken die laag op de heupen zitten of een lage taille hebben en op enigerlei wijze ondergoed tonen.
 • Decolleté: T-shirts of blouses met decolleté worden afgekeurd en moeten worden vermeden.
 • Transparante kleding: Vermijd elk transparant kledingstuk, of het nu gaat om blouses, overhemden of jurken.

Aan de andere kant zijn er bepaalde kledingstukken waarvan u misschien denkt dat ze niet gepast zijn, maar integendeel, ze worden geaccepteerd en dat zijn de volgende:

 • Jurken: Vrouwen kunnenjurken met lange mouwen, korte of mouwloze jurken dragen, maar altijd tot aan de knie.
 • Mouwloze blouses: Vrouwen kunnen mouwloze blouses dragen, maar het is raadzaam om een sjaal of foulard bij de hand te hebben omdat ze op bepaalde plaatsen niet met onbedekte schouders kunnen gaan.
 • Korte broeken: Vrouwen mogen korte broeken dragen, maar altijd op de knie of de populaire "piraten".
 • Leggings: Leggings mogen gedragen worden, maar alleen als ze aangevuld worden met knielange jurken of lange shirts.
 • Badpakken: Badpakken zijn aanvaardbaar voor stranden en zwembaden, maar ze moeten zo discreet mogelijk zijn. Het moeten conservatieve stukken zijn en Braziliaanse onderbroeken of strings worden afgeraden.

Boek een nachtelijke rondleiding door Dubai

Wat is de beste kleding voor mannen in Dubai?

Mannen in een winkel in Dubai| ©Jens Cederskjold
Mannen in een winkel in Dubai| ©Jens Cederskjold

In tegenstelling tot vrouwen hebben mannen meer vrijheid als het op kleding aankomt en zijn er geen kledingstukken die als zodanig verboden zijn. Het wordt echter aanbevolen dat ze zich altijd gepast en netjes kleden. Hier volgen enkele van de belangrijkste tips:

 • Overhemden: Het wordt aanbevolen dat zij overhemden dragen, omdat deze altijd eleganter zijn.
 • Korte broek: In principe mag je een korte broek dragen, maar er zijn veel etablissementen waar korte broeken niet zijn toegestaan.
 • Sneakers: Net als bij korte broeken zijn er bepaalde etablissementen waar sportschoenen niet zijn toegestaan.

Boek een rondleiding door het oude en moderne Dubai

Wat zijn de beste kleren om te dragen in Dubai, afhankelijk van het weer?

Uw koffer inpakken| ©Vlada Karpovich
Uw koffer inpakken| ©Vlada Karpovich

Het eerste waar we altijd aan denken bij het inpakken van onze koffer, ongeacht waar we naartoe gaan, is welke kleren we moeten kiezen voor onze reis, wat we het beste kunnen dragen voor onze foto's, wat het meest geschikt is in verband met het klimaat van de stad die we bezoeken... En hoewel we bij het inpakken van onze koffer om naar Dubai te gaan natuurlijk rekening moeten houden met andere zaken, is dit er een die we niet over het hoofd mogen zien.

Dubai is een stad met zeer extreme temperaturen, die in de zomer kunnen oplopen tot veertig of zelfs vijftig graden Celsius. Daarom is het raadzaam om linnen of katoenen kleding te dragen, omdat deze niet alleen zeer comfortabel zijn, maar ook zeer geschikt voor deze hoge temperaturen.

Vanwege de brandende zon in Dubai in de zomer is het bovendien heel gebruikelijk dat toeristen vanaf de eerste dag verbranden. Daarom is het ook raadzaam om volledig bedekt te zijn om te voorkomen dat je verbrandt. Als het erg warm is, probeer dan lichte kleding te dragen over uw T-shirts, zoals een overhemd of iets dergelijks.

Aan de andere kant zijn er een aantal essentiële accessoires bij het inpakken van uw koffer:

 • Linnen of katoenen stoffen.
 • Bedekte kleding.
 • Hoeden of petten.
 • Zonnebrillen.
 • Sjaalsof foulards.

Bedenk in elk geval vóór uw reis wat de beste tijd is om naar Dubai te reizen, want de kwaliteit van uw ervaring zal daarvan afhangen, ongeacht of u al dan niet de juiste kleding draagt.

Wat zijn de belangrijkste accessoires voor uw reis naar Dubai?

Aan de ene kant is het essentieel om een hoofdbedekking mee te nemen, want de hoge temperaturen en de verzengende zon van Dubai zijn de beste manier om een zonnesteek en hoofdpijn te voorkomen die een intense dag sightseeing kunnen bederven. Een zonnebril zorgt er ook voor dat u zich midden op de dag prettiger voelt, want de zon kan erg onaangenaam zijn voor uw ogen.

Een sjaal of foulard is altijd een goed idee, vooral voor vrouwen, omdat het je soms uit de brand kan helpen bij het betreden van een moskee of ander etablissement met strengere kledingvoorschriften. Hiermee kunt u uw schouders of haar bedekken.

Voor vrouwen is het interessant om een paar hakken in uw koffer mee te nemen voor het geval u naar een club of een soortgelijk etablissement gaat en ook mannen zouden elegant schoeisel moeten dragen en niet alleen de typische sportschoenen.

Reizigersadvies

Mijn aanbeveling is om kleding te dragen vanaf de schouders tot aan de knieën, vooral in het geval van vrouwen, zodat zij geen problemen hebben bij het betreden van een monument, restaurant of etablissement.

Wat is de dresscode bij de moskeeën in Dubai?

Vrouw in de moskee| ©Fotografiandoviajes
Vrouw in de moskee| ©Fotografiandoviajes

Een van de strengste kledingvoorschriften in Dubai zijn de moskeeën. Voor de toegang tot deze tempels gelden een aantal kledingvoorschriften en aanbevelingen.

Deze beperkingen gelden vooral voor vrouwen en hebben te maken met het feit dat schouders en haar niet onbedekt mogen zijn. Hier volgen enkele adviezen:

 • Lengte: Het hoofdkleed, of het nu een jurk, rok of broek is, moet lang zijn.
 • Halslijn: Een vrouw mag een moskee niet binnengaan met een lage halslijn, dus het is altijd aan te raden een relatief hoge halslijn te dragen of een kledingstuk over de halslijn om deze te bedekken.
 • Taillebedekking: Vrouwen moeten vermijden een kledingstuk laag op de heupen te dragen, of het nu een broek of rok is, op een manier die de taille blootstelt, omdat het strikt verboden is dit deel van het lichaam onbedekt te dragen.
 • Schouders en rug altijd bedekt: Het is vrouwen niet toegestaan een moskee binnen te gaan met onbedekte schouders, dus is het raadzaam dat zij een overhemd, sjaal of foulard dragen om hun schouders te bedekken.
 • Hoofdbedekking: Elke vrouw die een moskee binnengaat krijgt een shayla, een hoofddoekachtig kledingstuk om op haar hoofd te dragen.

Er zijn echter bepaalde moskeeën, vooral de meer toeristische, waar u, als u niet correct gekleed bent, gratis de juiste kleding krijgt aangeboden om binnen te gaan. Bezoek zeker het bericht Beste moskeeën in Dubai en leer meer over de tempels die u tijdens uw reis moet bezoeken.

Wat is de dresscode in openbare plaatsen in Dubai?

Mensen die de Souk bezoeken| ©César González Palomo
Mensen die de Souk bezoeken| ©César González Palomo

De openbare plaatsen in Dubai, zoals evenementen, festivals, restaurants, hotels, souks, parken, winkelcentra en de metro, hebben geen strikte kledingvoorschriften, maar wel een reeks aanbevelingen, die, zoals bijna overal in de VAE, altijd hoger zijn voor vrouwen dan voor mannen. Het kan zelfs gebeuren dat een beveiligingsbeambte een vrouw benadert en haar vraagt zich te bedekken, en dat is altijd een zeer ongemakkelijke situatie.

Zoals ik in dit bericht heb vermeld, is de basisregel dat een vrouw bedekt moet zijn van schouder tot knie. Daarom is het het meest comfortabel om een sjaal, omslagdoek, overhemd of jasje te dragen om je schouders te bedekken en altijd een lange broek, rok of jurk te dragen. Een ander zeer comfortabel kledingstuk om te dragen is een jumpsuit.

Toch zul je, omdat Dubai zo'n verwesterde stad is, ook vrouwen shorts en minirokjes zien dragen, maar het is niet het meest aan te raden en het hangt altijd af van het gebied van de stad waar je bent, want er zijn meer traditionele wijken en andere die meer toeristisch zijn en geen aandacht besteden aan dit soort zaken.

Boek een rondreis door Dubai

Wat is de dresscode voor naar het strand of het zwembad gaan in Dubai?

Mensen genieten van het strand in Dubai| ©Keith Parker
Mensen genieten van het strand in Dubai| ©Keith Parker

Bij een bezoek aan een strand of hotelzwembad mogen vrouwen een zwempak dragen, maar het moet wel discreet zijn. Met andere woorden, het is altijd beter om een zwempak te dragen dan een bikini, en als u voor een bikini kiest, is het aanbevolen dat deze zo bedekt mogelijk is.

Vermijd ook Braziliaanse onderbroeken en strings. Hoe groter het bikinibroekje, hoe beter het uitzicht. In feite kan het zeer ongemakkelijk zijn voor een vrouw om daarom opgemerkt te worden.

Welke wijken in Dubai hebben de strengste kledingvoorschriften?

Deira wijk in Dubai| ©Guilhem Vellut
Deira wijk in Dubai| ©Guilhem Vellut

Voordat je je hotel verlaat en op pad gaat voor je dagelijkse sightseeing, moet je goed nadenken over wat je voor die dag gaat dragen. Plan uw dag van tevoren en zoek uit welke wijken het meest traditioneel zijn en waar u dus een strengere dresscode moet volgen, vooral als u een vrouw bent.

Om dit te doen, kunt u het postartikel Dubai's buurten die u moet kennen lezen, maar laat me u vertellen dat dit onder meer de wijk Deira, Global Village en The Miracle Garden zijn. Als u naar een van deze gebieden gaat, evenals naar een van de moskeeën, is het ideaal dat u op die dag een gewaad van de mannen tot de knieën draagt.

Nu weet je hoe je je overal in Dubai moet kleden. Aarzel nu niet en bekijk ons artikel over de beste tours en excursies in Dubai en geniet in stijl. Waar wacht je nog op?