Burj Khalifa uitzicht

Het beklimmen van het hoogste gebouw ter wereld heeft veel voordelen, omdat je veel gebouwen van de stad kunt zien. Met een hoogte van 828 meter biedt de Burj Khalifa een adembenemend panoramisch uitzicht over Dubai en de beroemdste bezienswaardigheden.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

10 minuten lezen

Burj Khalifa uitzicht

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten | ©Denys Gromov

Zelfs als je maar één dag in Dubai bent, is het indrukwekkende bouwwerk van de Burj Khalifa een van de dingen die je gezien moet hebben. Sinds de opening heeft het miljoenen mensen van over de hele wereld verwelkomd om zijn twee observatiedekken te bezoeken voor een ongeëvenaard uitzicht over de stad. Van daaruit krijgen ze een ongeëvenaard uitzicht over de stad.

Als je van plan bent om een van de observatiedekken van 's werelds hoogste gebouw te bezoeken, is het belangrijk om te weten wat je vanaf die dekken kunt zien. Op die manier weet je tijdens je bezoek waar je naar kijkt. Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Hoe zien de uitzichtpunten van 's werelds hoogste gebouw eruit?

Op de Top SKY| ©Fabio Achilli
Op de Top SKY| ©Fabio Achilli

In de Burj Khalifa zijn kantoren, restaurants, sportscholen en zelfs woonruimtes. De verdiepingen waar toeristen echter naartoe willen, zijn**: 124, 125 en 148**. Hier vind je de beroemde observatiedekken van de Burj Khalifa, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt. Laten we het over hen hebben:

Het terras van At the Top (124e en 125e verdieping)

Binnen At the Top is er een café, een cadeauwinkel en camera's die verbonden zijn met schermen. Op deze laatste is het mogelijk om naar het landschap te kijken en in te zoomen op de punten van de stad van je keuze. Deze hebben ook beelden die de verandering van de stad in de afgelopen jaren laten zien.

De 124e verdieping heeft een terras waar je Dubai van bovenaf kunt bekijken en als je omhoog kijkt, word je verrast door de resterende 400 meter. De 125e verdieping kijkt ook uit over de stad, maar er zijn elektronische apparaten die je kunt gebruiken (voor sommige moet je betalen om toegang te krijgen). Je kunt naar dit observatiedek gaan door kaartjes te kopen op de officiële website van Hellotickets.

De exclusiviteit van At the Top Sky (148e verdieping)

Op de 148e verdieping, op een indrukwekkende hoogte van 555 meter, bevindt zich At the Top Sky , het hoogste observatiedek ter wereld. Net als het observatiedek op de 124e verdieping heeft deze een buitenruimte die wordt afgeschermd door glazen panelen van waaruit je de stad kunt bewonderen.

Het bezoek aan dit observatiedek is beperkt tot 30 minuten, maar het is nog steeds een periode waarvan je optimaal kunt genieten. Als je liever niet naar buiten gaat op het terras van dit uitkijkpunt, maak je dan geen zorgen, het interieur heeft comfortabele zitplaatsen. De 148e verdieping wordt minder bezocht dan de 124e en 125e verdieping, omdat deze exclusiever is en de entreeprijs hoger.

Degenen die toegang hebben tot At the Top Sky worden met grote gastvrijheid behandeld en wachten op hun beurt in een lounge op de begane grond. Daar worden ze begroet met dadels en koffie totdat ze naar de liften naar de 148e verdieping worden begeleid.

Koop kaartjes voor de twee observatiedekken van de Burj Khalifa

Wat moet je weten voordat je naar de Burj Khalifa gaat?

Burj Khalifa vanaf de Dubai Mall| ©Maher Najm
Burj Khalifa vanaf de Dubai Mall| ©Maher Najm

Hier zijn een paar belangrijke punten om in gedachten te houden voordat je dit gebouw bezoekt. Ten eerste de ticketprijzen voor de Burj Khalifa op Hellotickets:

  • Observation Deck At the Top (124e en 125e verdieping): ongeveer 43 € - openingstijden 10:00 tot 22:00 uur, van donderdag tot zaterdag is het Observation Deck geopend tot middernacht.
  • At the Top Sky Observation Deck (148e verdieping): ongeveer 128 € - openingstijden 12:00 tot 22:00 uur, sluit om middernacht op dezelfde dagen als het At the Top Observation Deck.

Ik raad aan om je kaartjes voor At the Top (124e en 125e verdieping) en gecombineerde kaartjes voor At the Top en At the Top Sky (124e, 125e en 148e verdieping) van tevoren te kopen. Als je ze online koopt, kun je ze kopen voordat je in Dubai aankomt. Als je ze persoonlijk koopt, ga dan een of twee dagen voor je bezoek naar de kassa van het gebouw om te kijken of er tickets beschikbaar zijn op de tijd en datum die jij wilt.

Het tweede punt heeft te maken met de liften, ze kunnen 10 meter per seconde omhoog, maar maak je geen zorgen. Ze zijn zo gemaakt dat mensen de hoge snelheid niet waarnemen, maar toch is het normaal om een beetje ongemak in je oren te voelen als je omhoog gaat.

Tot slot vind je bij binnenkomst in de Burj Khalifa een kleine tentoonstelling waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het gebouw en het bouwproces. Je kunt hier rustig doorheen wandelen om je bezoek nog completer te maken.

Tickets kopen voor de top van de Burj Khalifa

Bekijk een luxe hotel in de stad

Uitzicht vanaf de Burj Khalifa richting de Burj Al Arab en The Palm| ©felibrilu
Uitzicht vanaf de Burj Khalifa richting de Burj Al Arab en The Palm| ©felibrilu

Voordat ik begin, wil ik duidelijk maken dat je de gebouwen van Dubai kunt zien vanaf elk van de observatiedekken van de Burj Khalifa. Van hieruit krijg je een panoramisch uitzicht op de beste moskeeën van Dubai en de beste monumenten van de stad. Een van de bezienswaardigheden die je ziet is de Burj Al Arab. Dit luxe hotel ligt op 16 kilometer van de wolkenkrabber en meet 321 meter.

Dankzij de kijkhoek die je vanaf de observatiedekken krijgt en de hoogte van het hotel, heb je de kans om het te zien. Het hotel ligt op een van de kunstmatige eilanden van Dubai, die met een brug verbonden is met de kust. Het is gemakkelijk te zien waar het hotel staat, kijk maar naar het strand.

Het Burj Al Arab is een 7-sterrenhotel en zelfs vanaf de Burj Khalifa is te zien waarom. De vorm van het gebouw is geïnspireerd op een zeilschip en er is een helikopterplatform op het dak.

Koop tickets voor At the Top (124e en 125e verdieping)

De grootste fotolijst ter wereld

Uitzicht op het Dubai Frame vanaf de Burj Khalifa| ©Eduard Marmet
Uitzicht op het Dubai Frame vanaf de Burj Khalifa| ©Eduard Marmet

Dubai staat vol met moderne gebouwen die er uniek uitzien, een daarvan is het Dubai Frame. Het is ontworpen om op een raam of fotolijst te lijken en ligt op iets meer dan 7 kilometer van de Burj Khalifa en is 150 meter hoog.

Vanaf de observatiedekken van 's werelds hoogste gebouw kun je het Dubai Frame zien, zelfs als je 's nachts gaat kun je het zien omdat het verlicht is. Een interessant feit over dit gebouw is dat het verschillende gebouwen in de stad omlijst, waaronder de Burj Khalifa.

Koop tickets voor de top van de Burj Khalifa

Het grootste winkelcentrum ter wereld aan je voeten

Uitzicht op de Dubai Mall vanaf de Burj Khalifa| ©elisasophia
Uitzicht op de Dubai Mall vanaf de Burj Khalifa| ©elisasophia

Als je op de hoogste uitkijkpunten ter wereld staat, lijkt het alsof voertuigen en zelfs andere gebouwen heel klein zijn. Vanuit de hoogte heb je de mogelijkheid om neer te kijken op een enorm winkelcentrum (met 1.200 winkels): de Dubai Mall. Deze verdient het om op de lijst te staan van wat te zien in de Burj Khalifa.

Om het winkelcentrum te zien moet je naar de buitengebieden van de uitkijkplatforms gaan en dicht bij het glas komen. Door hoogtevrees of gewoon door hoe ongelooflijk het lijkt om zo hoog te zijn, denk je misschien even dat je gaat vallen. Maak je geen zorgen, nader het glas met vertrouwen, kijk naar beneden en zie de Dubai Mall.

Hoewel het van bovenaf een klein gebouw lijkt, is het dat niet, het is ongeveer 502.000 vierkante meter groot. In de Dubai Mall vind je winkels van bekende merken zoals Dior en Zara. Er is ook een groot aquarium, een ijsbaan en een bioscoop.

Koop kaartjes voor At the Top (124e en 125e verdieping)

Twee torens die niet aan de Burj Khalifa zouden kunnen tippen als ze samengevoegd werden

Uitzicht vanaf At the Top, rechterzijde Emirates Towers| ©Guilhem Vellut
Uitzicht vanaf At the Top, rechterzijde Emirates Towers| ©Guilhem Vellut

Emirates Towers is een architectonisch complex dat bestaat uit twee torens: Emirates Tower One en Emirates Tower Two. De eerste is 355 meter hoog en de tweede is 309 meter hoog. De twee enorme gebouwen zijn te zien vanaf de observatiedekken van de Burj Khalifa.

Emirates Tower One was ooit het hoogste gebouw in de Verenigde Arabische Emiraten. Maar als je de hoogte van Emirates Tower Two erbij optelt , wordt het 664 meter hoog en komt het niet in de buurt van de Burj Khalifa.

De torens zien er ongeveer hetzelfde uit, een ervan heeft een hotel en beide hebben tuinen, parkeergelegenheid, een spa, een fitnessruimte en nog veel meer.

Kaartjes kopen voor de top van Burj Khalifa

Plan een nachtelijk bezoek aan de Burj Khalifa en bekijk de Dubai Fountain

Burj Khalifa fontein| ©Jen Heath
Burj Khalifa fontein| ©Jen Heath

Recht voor het grootste gebouw ter wereld staat de Dubai Fontein, waar elke avond shows worden opgevoerd. Omdat je 's nachts tot 22:00 uur toegang hebt tot de Burj Khalifa (op donderdag, vrijdag en zaterdag sluit het om middernacht), heb je de mogelijkheid om ze van bovenaf te bekijken.

De Dubai Fontein staat ook bekend als "De Dansende Fontein" of "De Muzikale Fontein". Elke avond (18:00 - 23:00 uur) worden er elk half uur shows gegeven, waarbij je waterstralen ziet worden afgevuurd op het ritme van verschillende liedjes.

Waarom is het ook aan te raden om de shows van de Dubai Fountain van bovenaf te bekijken? De waterstralen kunnen een hoogte van 150 meter bereiken, wat het samen met de lichten mogelijk maakt om alles te zien vanaf de uitkijkplatforms. Als je een voorbeeld wilt zien van wat deze fontein doet, zie je hier een video.

Boek tickets voor de fonteinenshow in Dubai

Bekijk in de verte een bloeiende woonwijk van de stad

Dubai Marina wijk| ©Ankur Panchbudhe
Dubai Marina wijk| ©Ankur Panchbudhe

Als de lucht helder is, is het mogelijk om de Dubai Marina van bovenaf te zien, op zo'n 22 kilometer van de Burj Khalifa. Maar zodra je op een van de uitkijkpunten bent, kun je deze must-see wijk van Dubai aan de horizon zien liggen, dicht bij de kust.

De jachthaven staat vol moderne gebouwen die 's nachts verlicht zijn, dus als je 's nachts de uitkijkpunten bezoekt en de lucht helder is, kun je ze ook zien. Aan de andere kant is er hier ook genoeg te doen, van wandelen door de straten tot varen door de Dubai Marina.

Kaartjes kopen voor de top van de Burj Khalifa

Geniet van een onvergetelijke zonsondergang

Zonsondergang vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa| ©Simon Bierwald
Zonsondergang vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa| ©Simon Bierwald

Wat is er te zien bij de Burj Khalifa? Een van de beste opties is de zonsondergang, een van de momenten van de dag waarop de meeste mensen naar de observatiedekken gaan. Velen willen de zon zien ondergaan en de kleuren die de hemel voor een paar minuten overspoelen.

Als de zon ondergaat, beginnen de lichten van de grote gebouwen in Dubai aan te gaan. Omdat veel mensen bij zonsondergang toegang willen tot At the Top en At the Top SKY, kun je het beste de volgende tips volgen:

Koop je kaartjes een paar dagen of weken van tevoren online. Kom een paar uur eerder aan bij de kassa van de Burj Khalifa zodat je toegang krijgt op het tijdstip dat jij wilt.

Terwijl je wacht op je toegangstijd tot het observatiedek, raad ik je aan deel te nemen aan andere activiteiten om de stad te leren kennen, zoals de activiteiten die worden genoemd in dit bericht over de beste tours en excursies in Dubai.

Tickets kopen voor de top van de Burj Khalifa

Een van de hoogste wolkenkrabbers in Dubai

Address Boulevard gezien vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa| ©Jim Hoffman
Address Boulevard gezien vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa| ©Jim Hoffman

Aan de ene kant van de Burj Khalifa ligt de Address Boulevard, een luxe hotel in Downtown Dubai. De bouw begon in 2012 en het heeft 72 verdiepingen en een hoogte van 370 meter. Hoewel het dak slechts 300 meter hoog is, staan er twee antennes op die het hotel 70 meter hoger maken.

Er zijn 3 zwembaden in het Address Boulevard, waarvan er een bezoekers een prachtig uitzicht biedt op het hoogste gebouw ter wereld. Een interessant kenmerk van dit hotel is dat het intern toegang heeft tot de Dubai Mall, wat erg handig is voor de gasten.

Kaartjes kopen voor de top van de Burj Khalifa

Een luxe hotel op een van de populairste eilanden van Dubai

Uitzicht op het Atlantis Hotel| ©lensnmatter
Uitzicht op het Atlantis Hotel| ©lensnmatter

Op Palmeiland staat het Atlantis Hotel, de plek waar het staat is zichtbaar vanaf de observatiedekken van de Burj Khalifa. Hoewel het gebouw slechts 22 verdiepingen hoog is, is het niet moeilijk om het te zien vanaf de toren die je van plan bent te bezoeken, omdat het ontwerp je helpt het te onderscheiden.

Het Atlantis Hotel heeft twee torens, die beide verbonden zijn door een brug, het uiterlijk doet je misschien denken aan een kasteel. Als je het hotel vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa wilt zien, kijk dan naar het palmvormige eiland.

Tickets kopen voor de top van de Burj Khalifa

Een gebouw geïnspireerd door de zee

Jumeirah Beach Hotel| ©David Jones
Jumeirah Beach Hotel| ©David Jones

Het valt niet te ontkennen dat de architecten die veel gebouwen in Dubai ontwerpen erg creatief zijn. Naast de gebouwen waar ik je eerder over vertelde, is er een die er futuristisch uitziet en geïnspireerd is door de zee. Het Jumeirah Beach Hotel heeft de vorm van een golf en is te zien vanaf de Burj Khalifa.

Dit hotel ligt dicht bij Atlantis en de Burj Al Arab aan de Jumeirah St. Het gebouw heeft blauwe ramen waardoor je het kunt onderscheiden van de Burj Khalifa, en vanuit de hoogte kun je de gelijkenis met een golf zien.

Kaartjes kopen voor de top van Burj Khalifa