Burj Khalifa bij Nacht

Als u de Burj Khalifa 's nachts beklimt, kunt u een van de beroemdste steden ter wereld bekijken vanaf het hoogste gebouw ter wereld. Bekend als de "Verticale Stad", biedt het na zonsondergang nog steeds uitstekende uitzichten waarvan ik u aanraad te genieten.

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

10 minuten lezen

Burj Khalifa bij Nacht

Zicht op de Burj Khalifa in de late namiddag | ©George Kurzik

Je kunt de Burj Khalifa niet missen als je Dubai bezoekt, want hij is maar liefst 828 meter hoog. Volgens Guinness World Records is dit het hoogste gebouw ter wereld, wat een van de redenen is waarom zoveel mensen het bezoeken. Ze besluiten zelfs 's nachts de Burj Khalifa te beklimmen, wil je dat doen?

De Burj Khalifa bewijst hoe ver de bouwtechniek en de architectuur zijn gekomen. Maak niet alleen een foto van jezelf voor deze wolkenkrabber, ik moedig je aan om het uitzicht vanaf de top van de Burj Khalifa in je op te nemen, maak je geen zorgen als dat alleen 's nachts kan. Ik garandeer u dat de ervaring om de stad in het donker vanuit de hoogte te zien ongelooflijk is.

Burj Khalifa nacht tickets

Kaartjes om de Burj Khalifa te beklimmen| ©Jules Shamblin
Kaartjes om de Burj Khalifa te beklimmen| ©Jules Shamblin

Tickets voor de nachtelijke observatiedekken van de Burj Khalifa worden op dezelfde manier gekocht als tickets voor overdag. Daarom is één manier om de aankoop te doen online. Het voordeel van deze methode is dat u vooraf tickets kunt kopen en uw gewenste nachttijd kunt kiezen.

De beschikbare avondopenstelling varieert van 19.00 tot 23.00 uur (tot middernacht van donderdag tot zaterdag). De kassa's zijn open van 8.30 tot 22.00 uur.

Nachttickets zijn duurder dan dagtickets. U moet tussen 15 en 35 euro meer betalen dan overdag (afhankelijk van het uitzichtpunt waar u naartoe wilt).

Boek een nachttour met tickets voor de Burj Khalifa

Burj Khalifa nacht entree voor de uitkijkplatforms

Het beklimmen van de Burj Khalifa| ©Jose Aliling
Het beklimmen van de Burj Khalifa| ©Jose Aliling

Een belangrijk ding om te weten als u 's nachts naar de Burj Khalifa wilt, is dat de toegangsprijzen voor de Burj Khalifa tijdens die uren stijgen. Ook is de toegang tot het observatiedek op de 148e verdieping duurder dan op de 124e en 125e verdieping.

Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang tot beide observatiedekken. Er zijn tijden van het jaar (wanneer er meer toeristen in de stad zijn) dat de kaartjes duurder zijn. Ook als u uw tickets koopt als onderdeel van een pakket dat andere diensten omvat, stijgen de prijzen.

 • 124e en 125e verdieping
 • Ongeveer €35 overdag
 • Ongeveer €50 's nachts.
 • Flat 148
 • Ongeveer 90 € overdag
 • Ongeveer 125 € per nacht

Boek tickets voor de Burj Khalifa

Openingstijden observatiedek Burj Khalifa 's nachts

Burj Khalifa observatiedek| ©Ilya Varlamov
Burj Khalifa observatiedek| ©Ilya Varlamov

De 124e en 125e verdieping gaan om 10.00 uur open en sluiten om 22.00 uur, de dagen waarop de sluitingstijd verandert zijn donderdag, vrijdag en zaterdag. Beide verdiepingen blijven open tot middernacht op deze drie dagen.

De enige factor die verandert op de 148e verdieping is de openingstijd, namelijk 12:00 uur. Dankzij deze tijd hebben mensen de mogelijkheid om een bezoek te brengen wanneer de zon ondergaat en zelfs wanneer de nacht over Dubai is gevallen.

Boek tickets voor de 148e verdieping van de Burj Khalifa

Waarom 's nachts de Burj Khalifa beklimmen?

Uitzicht vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa| ©Ole Bendik Kvisberg
Uitzicht vanaf het observatiedek van de Burj Khalifa| ©Ole Bendik Kvisberg

Misschien heeft het feit dat het een van de meest bezochte plekken in Dubai is je nog niet overtuigd om 's nachts naar de Burj Khalifa te gaan. Daarom wil ik het met u hebben over de redenen waarom u een nachtelijk bezoek aan dit gebouw moet toevoegen aan uw plannen voor uw reis naar de stad.

Ik moedig u aan om naar een van de observatiedekken van de Burj Khalifa te gaan om de volgende redenen:

Het nachtelijke spektakel van de Dubai Fountain

De Dubai Fountain ligt aan de voet van de imposante Burj Khalifa, elke dag van 18.00 tot 23.00 uur worden er shows gegeven. De shows vinden om de 30 minuten plaats en duren ongeveer 3 minuten. Ze zijn voorzien van verlichting, waterstralen die meer dan 100 meter kunnen reiken en muziek.

De shows zijn vanaf een afstand van 1000 meter te zien, dus als u op de 124e, 125e of 148e verdieping van de Burj Khalifa bent, kunt u ervan genieten. Het mooiste is dat de liedjes die de lichten en waterstralen begeleiden gedurende de nacht veranderen, zodat de nachtelijke shows van de Fontein gevarieerd zijn.

De Dubai Fountain werd ontworpen door dezelfde mensen die verantwoordelijk waren voor de creatie van het Bellagio Hotel (Las Vegas).

De temperatuur is koeler dan overdag

Als de zon ondergaat, daalt de temperatuur en dus ook de gevoelstemperatuur in Dubai. Zo kunt u meer genieten van de uitzichtpunten van de Burj Khalifa, vooral de buitenkanten. Veel bezoekers van het hoogste gebouw ter wereld brengen niet veel tijd door buiten de observatiedekken vanwege de hitte.

Doordat u meer tijd kunt doorbrengen op de terrassen, kunt u elk detail bewonderen van het ongelooflijke uitzicht dat u krijgt op de Burj Khalifa.

Minder mensen op de observatiedekken

Behalve in de vroege ochtenduren is het betreden van de observatiedekken na zonsondergang een aanrader. De reden is dat wanneer de zon ondergaat, veel mensen At the Top en At the Top SKY binnengaan.

Als de zon de hemel verlaat en de nacht over Dubai valt, verlaten de bezoekers de uitkijkplatforms. Daarom kunt u in de avonduren in alle rust van het landschap genieten en heeft u de gelegenheid zoveel foto's te maken als u wilt.

Boek tickets voor de Burj Khalifa

Zo ziet het nachtzicht van de Burj Khalifa eruit

Uitzicht op de Dubai Mall vanaf de Burj Khalifa| ©elisasophia
Uitzicht op de Dubai Mall vanaf de Burj Khalifa| ©elisasophia

Veel van de gebouwen die je ziet als je de Burj Khalifa beklimt, zijn kenmerkend voor het nachtleven van Dubai. Aan de hoogtes kun je duidelijk het volgende zien:

 • Burj Al Arab: het luxueuze hotel is 321 meter hoog.
 • Dubai Frame: Het frame-achtige gebouw is 150 meter hoog.
 • Dubai Mall: het winkelcentrum heeft ongeveer 1.200 winkels.
 • Emirates Towers: Emirates Tower One (355 meter) en Emirates Tower Two (309 meter).
 • Dubai Fountain: deze is 275 meter lang.

Overdag kunt u de mooiste moskeeën van Dubai aan de skyline zien, maar dit zijn enkele van de gebouwen die 's nachts verlicht kunnen worden.

Boek tickets voor de Burj Khalifa

Meer over de nachtelijke verlichting van Dubai

Verlichting van de Burj Khalifa| ©Many Wonderful Artists
Verlichting van de Burj Khalifa| ©Many Wonderful Artists

Hoewel Dubai een paar jaar geleden niet bekend stond om zijn nachtverlichting, is daar verandering in gekomen. Alle gebouwen rond de Burj Khalifa zijn goed verlicht, zodat de stad er 's nachts prachtig uitziet.

Hieronder vertel ik u over de verlichting van enkele van de hierboven genoemde gebouwen:

 • De buitenkant van de Burj Al Arab wordt elke avond in een andere kleur verlicht, vaak met blauwe lichten. Het is niet moeilijk om het gebouw van bovenaf te zien en zijn zeilachtige vorm te bewonderen.
 • Het Dubai Frame is een van de nieuwste bouwwerken die de skyline van Dubai siert en het ontwerp ervan kon niet zonder verlichting om het 's nachts op te laten vallen. Tijdens uw nachtelijk bezoek aan de Burj Khalifa ziet u het grote raamwerk van de stad zeker verlicht in blauw, geel, groen, roze of een andere kleur.
 • De fontein van Dubai is het dichtst bij de Burj Khalifa en wordt 's nachts verlicht door duizenden lichtjes. Soms veranderen ze van kleur, maar meestal zijn ze geel en de intensiteit van het geel verandert op het ritme van het lied van elke watershow.

Burj Khalifa verlichting

Ik kan het niet over de nachtverlichting van Dubai hebben zonder de Burj Khalifa te noemen. Binnen kun je natuurlijk niet genieten van het licht aan de buitenkant, maar als je naar buiten gaat, doe je er goed aan om op te letten. Het gebouw wordt niet alleen verlicht met verschillende kleuren, maar ook met beelden, hoe wordt dit bereikt?

De Burj Khalifa heeft een LED-systeem, zodat het gebouw beelden kan weerkaatsen alsof het een reuzenscherm is. Alles wordt gestuurd door software waarin de pixels worden geconfigureerd. Misschien kunt u bij een bezoek aan Dubai het grootste LED-scherm ter wereld zien in de Burj Khalifa.

Boek een nachttour met tickets voor de Burj Khalifa

Tips om 's nachts de Burj Khalifa te beklimmen

Burj Khalifa 's nachts verlicht| ©Zoltan Tasi
Burj Khalifa 's nachts verlicht| ©Zoltan Tasi

Nu je weet wat een geweldige ervaring je krijgt als je de Burj Khalifa 's nachts beklimt, is het tijd voor wat tips voor je bezoek:

 • U kunt uw kaartje het beste van tevoren online kopen, zodat u niet in de rij hoeft te staan bij het gebouw.
 • Vergeet niet uw identiteitsbewijs of paspoort mee te nemen, want dat moet u laten zien om de observatiedekken te betreden.
 • Kom ongeveer 30 minuten voor de geboekte tijd aan.
 • De liften gaan zeer snel omhoog, zodat u uw bestemming in minder dan 2 minuten bereikt. Dus maak je geen zorgen als je oren een beetje pijn doen als je omhoog gaat.

Hoe komt u 's nachts terug bij uw accommodatie nadat u de Burj Khalifa heeft beklommen?

Als u besluit om 's nachts naar de Burj Khalifa te gaan, wat zijn dan uw mogelijkheden om terug te keren naar uw accommodatie? Taxi's in de stad zijn tot laat beschikbaar, en de tarieven zijn redelijk.

Het busnetwerk van de stad is open van 10 tot middernacht. Dus als u de Burj Khalifa verlaat, is het een goed idee om de bus naar uw accommodatie te nemen. U kunt ook de metro nemen, die op donderdag en vrijdag tot middernacht en 1 uur 's nachts rijdt.

Boek een nachttour met tickets voor de Burj Khalifa

Plaatsen om te dineren in de buurt van de Burj Khalifa

Dineren in Burj Khalifa's Mosphere Att.| ©David Jones
Dineren in Burj Khalifa's Mosphere Att.| ©David Jones

Als u niet eet voordat u naar de Burj Khalifa gaat, zijn er plaatsen waar u aan het eind van uw bezoek kunt dineren. **De restaurants die ik aanbeveel zijn de volgende:
**

 • Bij Mosphere: u hoeft het gebouw niet eens te verlaten, want dit elegante restaurant bevindt zich op de 122e verdieping van de Burj Khalifa. Als u hier wilt eten, kunt u het beste een paar uur van tevoren een tafel reserveren. Bij Mosphere sluit om 1:30.
 • Slice and Mix Restaurant: Dit is ideaal voor wie liever in een ongedwongen sfeer eet. De bediening is snel en het restaurant is een aanrader voor gezinnen. Slice and Mix is in Jumeirah Street en sluit om 1 uur.
 • Johnny Rockets: Deze zaak is gespecialiseerd in hamburgers, shakes en friet. Er zijn verschillende locaties in verschillende wijken van Dubai, kijk op hun website voor een routebeschrijving naar Johnny Rockets.
 • 800 Pizza: Dit restaurant is geopend in 2007 en biedt dunne, lichte en knapperige pizza's. Er zijn verschillende vestigingen van 800 Pizza in Dubai.

Uitzichtpunten van waaruit u de nachtelijke bezienswaardigheden van Dubai kunt bekijken

Uitzicht op de top| ©Gray Line
Uitzicht op de top| ©Gray Line

Naast alles wat u in de Burj Khalifa kunt doen, zijn er twee observatiedekken in het gebouw, de At the Top, die zich bevindt op de 124e en 125e verdieping. De tijd die u op deze verdiepingen kunt doorbrengen is onbeperkt, maar dat betekent niet dat u er van 's morgens vroeg tot 's avonds laat kunt blijven. Er zijn echter mensen die drie uur lang van het observatiedek hebben genoten.

Op het bovenste observatiedek

Op het observatiedek At the Top is een ruimte buiten, van waaruit u door grote ramen de stad kunt zien. Nu is er op de 124e verdieping een café en is het mogelijk een foto te nemen tegen een groene achtergrond. Daarnaast zijn er kleine schermen waarop te zien is hoe de stad zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en hoe het uitzicht in verschillende klimaten is.

Vanaf de 125e verdieping kunt u ook genieten van een ongeëvenaard panoramisch uitzicht, maar deze heeft een ander uiterlijk dan de 124e verdieping. Het dak heeft een uniek ontwerp en er zijn spelletjes die u kunt spelen, waarvan sommige gratis zijn.

Het 148e verdieping observatiedek

De At the Top SKY bevindt zich op 555 meter hoogte, zodat u een uniek uitzicht over de stad krijgt. Net als op de 124e verdieping is er op de 148e verdieping een observatiedek in de open lucht en een premium lounge waar bezoekers wat quality time kunnen doorbrengen.

Het bezoek aan At the Top SKY is veel exclusiever dan op de 124e en 125e verdieping, maar de tijd op het observatiedek is beperkt. Bezoekers kunnen 30 minuten lang van het uitzicht genieten.

Hoe komt u bij de Burj Khalifa?

Wachten op de metro| ©Fabio Achilli
Wachten op de metro| ©Fabio Achilli

Er zijn verschillende manieren om de Burj Khalifa te bereiken vanuit het centrum van Dubai. De opties die je hebt zijn:

 • Metro: stap op de rode lijn, de halte waar u uitstapt heet "Burj Khalifa/Dubai Mall". De dienstregeling is van zaterdag tot woensdag van 5:30 tot middernacht en op donderdag en vrijdag tot 01:00 uur, zodat u tijd heeft om terug te keren naar uw hotel.
 • Taxi: vertel de chauffeur gewoon uw bestemming, het tarief is ongeveer 20 euro of minder, afhankelijk van waar u bent.
 • Bus: Neem de F13 bus en stap uit bij de halte "Dubai Mall". Je hebt tot middernacht om terug te keren naar je hotel nadat je het nachtelijke uitzicht van de Burj Khalifa hebt gezien. Als u tickets koopt om de Burj Khalifa overdag te zien, zal de bus voor sightseeing in Dubai niet werken omdat veel bussen geen nachtdienstregeling hebben.
 • Wandelen: Als u vindt dat de wandeling van waar u bent naar de Burj Khalifa niet te lang is, kunt u wandelen. Het gebouw is gemakkelijk te vinden, want het valt op tussen de andere gebouwen in de stad.

De informatie die ik u in dit artikel heb gegeven, zal nuttig zijn als u besluit 's nachts naar de Burj Khalifa te gaan. Geniet er met volle teugen van!

Boek een nachttour met tickets voor de Burj Khalifa