13 dingen om te doen in Washington DC in september

Denk je aan een bezoek aan Washington DC? In september is de stad gehuld in herfsttooi en vol magie met talloze festivals voor elk wat wils.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

10 minuten lezen

13 dingen om te doen in Washington DC in september

Jefferson Memorial in Washington DC | ©John Brighenti

Je vraagt je waarschijnlijk af wat er zo bijzonder is aan Washington DC in september. September is een maand met talloze kunstfestivals en culturele evenementen, zoals het H Street Festival, het Adams Morgan Day Festival en het Evening Arts Festival.

Bovendien kun je in deze tijd van het jaar gratis grote musea bezoeken en deelnemen aan het National Book Festival, georganiseerd door de Nationale Bibliotheek. Om al deze redenen en nog veel meer is september een geweldige tijd om Washington DC te bezoeken.

1. Beleef de spanning van een honkbalwedstrijd

Honkbalwedstrijd| ©Ricky
Honkbalwedstrijd| ©Ricky

September is een van de beste maanden om te genieten van een honkbalwedstrijd in Washington. Wacht dus niet langer en koop tickets voor het reguliere MLB-seizoen.

Hieronder kunt u uw ticket boeken voor de Washington Nationals, het team uit de Amerikaanse hoofdstad dat deel uitmaakt van de Eastern Division, en maak u klaar voor een ervaring van uw leven! Honkbalwedstrijden zitten vol spanning en opwinding.

En het gaat niet alleen om honkbal, want je kunt ook genieten van al het spektakel eromheen en van wat fastfood. Of je nu fan bent van de sport of niet, deze optie is ideaal voor jou.

Koop je kaartje voor een wedstrijd van de Washington Nationals

2. Leer de stad kennen met de legendarische sightseeingtram

Tram| ©Daniel Lobo
Tram| ©Daniel Lobo

Er is geen comfortabelere en betere manier om de hoofdstad van de VS in september te leren kennen dan door de legendarische Washington DC sightseeing tram te boeken, een anderhalf uur durende tour, met gratis stops, waarop je de stad in je eigen tempo en met zoveel mogelijk vrijheid kunt leren kennen.

Je komt langs de meest emblematische en populaire bezienswaardigheden van de stad, zoals het Witte Huis, het United States Holocaust Museum, het Women in Military Memorial, het Hooggerechtshof, de kunstmusea van het Smithsonian Institution en het historische Ford Theatre. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een superieure optie te kiezen en Arlington National Cemetery te bezoeken.

Je mist niets en je leert de stad tot in detail kennen met commentaar aan boord van een professionele gids met kennis van zaken.

Boek de Washington DC Sightseeing Tram

3. Bekijk de architectuur van Washington DC van dichtbij

Congres bewonderen| ©yeahbouyee
Congres bewonderen| ©yeahbouyee

Als er iets is waar de Amerikaanse hoofdstad bekend om staat, dan is het wel de ongelooflijke architectuur. Het boeken van een architectuurrondleiding door Washington DC is dan ook een must, zeker in september wanneer het weer er ideaal voor is.

Tijdens deze twee uur durende rondleiding kun je een aantal van de populairste gebouwen en monumenten bewonderen, zoals de Library of Congress, het Supreme Court, de Columbus Fountain, het U.S. Supreme Court en het Ulysses S. Grant Memorial.

Bovendien word je begeleid door een professionele gids die je alle details vertelt, niet alleen over de architectuur, maar ook over de geschiedenis van de stad en haar meest iconische monumenten.

4. Bezoek gratis de iconische musea van de stad

Nationaal Kindermuseum| ©Chris Devers
Nationaal Kindermuseum| ©Chris Devers

Van de beste musea in Washington DC hebben er veel het hele jaar door gratis toegang, terwijl andere dat niet hebben. Als je de stad in september bezoekt, kun je de iconische musea van de stad gratis bezoeken. Als je de stad in september bezoekt, kun je profiteren van Museum Day, een dag waarop veel musea en culturele instellingen in het hele land gratis toegang bieden aan mensen die een Museum Day-ticket laten zien.

Dit ticket kan online worden gedownload van de officiële website van Smithsonian Magazine.

Twee musea die je niet mag missen zijn:

Koop tickets voor musea in Washington DC

5. Bezoek het National Arboretum

Nationaal arboretum| ©Nicolas Raymond
Nationaal arboretum| ©Nicolas Raymond

Roodachtige en okerkleuren zijn de ware sterren van de herfst. Alle landschappen worden subliem met deze decoratieve toets die de natuur ons elk jaar geeft, dus er is geen beter plan dan een rondleiding door de prachtige groene ruimten en parken van de fantastische stad Washington DC.

Het National Arboretum is een schat in het noordwesten van Washington DC. Deze plek ligt op ongeveer 3 kilometer van het Capitool en fascineert met zijn contrasterende Korinthische zuilen en het omringende groen. Een enorm museum van vegetatie en levende bomen van ongeveer 1,78 vierkante kilometer. Ongetwijfeld een must voor elke natuurliefhebber.

September brengt de herfstkleuren met zich mee, wat een bezoek aan het National Arboretum des te schilderachtiger maakt. Het is vermeldenswaard dat de toegang tot deze attractie helemaal gratis is. Een geweldig idee om te profiteren van het herfstlandschap van DC is om een fietstocht te boeken en de schoonheid van het groen in je op te nemen terwijl je rijdt.

Nuttige feiten

 • Locatie: 501 New York Ave NE, Washington, DC.
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: Dagelijks geopend tot 17.00 uur.

Boek een fietstour door Washington

6. Verwen uw smaakpapillen tijdens het National Food and Wine Festival

Wijn van het Mount Vernon Wijnfestival| ©Virginia
Wijn van het Mount Vernon Wijnfestival| ©Virginia

Elk jaar in september brengt het National Wine & Food Festival wereldberoemde sterrenchefs, culinaire ondernemers en duizenden lokale restaurantreferenties samen.

Het wordt gehouden op het Plateau at the National Harbor, een openluchtruimte die speciaal is gemaakt voor grote evenementen met een capaciteit tot 15.000 personen.

Op dit geweldige festival kun je je smaakpapillen verwennen met de meest exquise wijnen van de beste lokale wijnmakerijen en traditionele gerechten en bereidingen proeven uit deze geweldige stad, maar ook uit verschillende delen van de wereld waar de verschillende exposanten vandaan komen.

Praktische informatie

 • Locatie: Op het Plateau van de National Harbor.
 • Prijs: vanaf 49 U$S.
 • Openingstijden: van 13.00 tot 18.00 uur.
 • Wanneer: meestal 25 september.

Boek een voedseltour door Washington

7. Geniet van het H Street Festival

H Street Festival| ©S Pakhrin
H Street Festival| ©S Pakhrin

Het H Street Festival is elk jaar een van de meest verwachte en populaire evenementen in Washington DC.

Het festival strekt zich uit over meer dan een kilometer met 14 podia met verschillende soorten kunst, verdeeld in verschillende thema's. Er zijn ook dansshows, muziek, optredens, mode, poëzie, interactieve kinderevenementen en nog veel meer. Het biedt ook dansshows, muziek, optredens, mode, poëzie, interactieve kinderevenementen en nog veel meer.

Als je in september in Washington DC bent, heb je geluk.

Praktische informatie

 • Locatie: H street.
 • Prijs: gratis.
 • Uren: 12.00 tot 19.00 uur.
 • Wanneer: rond 18 september.

8. Leef je uit op het DC Jazz Fest

DC Jazz Festival| ©Dc Honny
DC Jazz Festival| ©Dc Honny

Washington DC was de geboorteplaats van de grote Duke Ellington en daarom heeft deze stad een diepe band met jazz. Dus als je een muziekliefhebber bent en graag naar goede jazz luistert, mag je het DC Jazz Fest niet missen, dat jaarlijks plaatsvindt tussen de laatste dagen van augustus en de eerste dagen van september.

Op het DC Jazz Fest bieden talloze muzikanten het publiek meer dan 150 prachtige jazzconcerten. Dit festival is een van de belangrijkste in het genre. Het helpt jazzmuziek te promoten en te verspreiden als een van de meest kenmerkende kunstvormen van Amerika.

Je kunt er ook swing, blues, soul en zelfs latinmuziek zien. De shows vinden plaats in verschillende delen van de stad, zoals restaurants en hotels. De meeste concerten zijn gratis.

Praktische informatie

 • Locatie: verschillende locaties in DC.
 • Prijs: er zijn gratis en betaalde concerten, waarbij de prijs afhankelijk is van het optreden.
 • Openingstijden: van 14.00 tot 22.00 uur.
 • Wanneer: begin september.

9. Mis het Adams Morgan Day Festival niet

Adams Morgan Day Festival| ©NCinDC
Adams Morgan Day Festival| ©NCinDC

Het Adams Morgan Day Festival is een gezinsvriendelijk festival dat overdag wordt gehouden in de wijk Adams Morgan, een populaire wijk die elk moment van het jaar een bezoek waard is als je op zoek bent naar een avondje uit in DC, met zijn vele bars, pubs en nachtclubs.

In de maand september schittert de wijk echter overdag, dankzij dit gezinsvriendelijke festival met veel muziek, parades, dans en andere culturele evenementen. Daarnaast vind je kraampjes waar je prachtig handwerk kunt kopen, zoals sieraden en aardewerk, en zelfs iets te eten.

Het Adams Morgan Fest bestaat al meer dan 40 jaar en wordt georganiseerd door vrijwilligers. Het is het oudste festival in Washington DC. De nadruk van deze viering ligt op culturele diversiteit. Er is zelfs een speciaal kindergedeelte met allerlei spelletjes en activiteiten.

Praktische informatie

 • Locatie: verschillende evenementen in de buurt.
 • Prijs: gratis.
 • Openingstijden: vanaf 10.30 uur.
 • Wanneer: rond 12 september.

10. Maak kennis met het Nationale Boekenfestival

Nationale Bibliotheek van het Congres| ©Carol M. Highsmith
Nationale Bibliotheek van het Congres| ©Carol M. Highsmith

De National Library of Congress organiseert in de maand september het jaarlijkse National Book Festival, een evenement dat talrijke schrijvers uit alle vakgebieden samenbrengt die hier hun werken tentoonstellen en lezingen geven.

Op dit festival worden ook nieuwe literaire werken gepresenteerd, auteurs signeren exemplaren van hun boeken aan hun fans, er worden literaire debatten gehouden en vele andere activiteiten georganiseerd die allemaal om literatuur draaien.

Dus als je gepassioneerd bent door boeken en in september naar Washington DC gaat, mag je dit evenement niet missen.

Praktische informatie

 • Locatie: Washington Convention Center, gelegen aan 801 Mt. Vernon Place.
 • Prijs: gratis.
 • Uren: De hele dag.
 • Wanneer: begin september.

11. Neem deel aan Rosj Hasjana, het Joodse Nieuwjaar

Iemand blaast op de sjofar| ©slgckgc
Iemand blaast op de sjofar| ©slgckgc

Washington DC is een van de meest Joods georiënteerde steden ter wereld, na New York, Los Angeles en Miami. Daarom zijn de vieringen van deze gemeenschap ook erg belangrijk voor DC. Rosj Hasjana. Het is niet alleen het begin van een nieuw jaar voor de Joodse gemeenschap, maar het is ook het begin van een reeks heilige dagen, die worden gevierd door middel van bezinning, gebed, feestelijke maaltijden en het blazen op de hoorn die bekend staat als de sjofar, een symbool van berouw voor al onze zonden.

Aan het begin van deze periode blaast elke synagoge in de stad en over de hele wereld op de sjofar, dit oude traditionele instrument, waarmee de geboorte van de wereld wordt herdacht. De klanken ervan worden herhaald tijdens gebeden bij tal van gelegenheden en men gelooft dat dit geluid het geweten wakker schudt van degenen die het horen en hen uitnodigt naar een pad van zelfverbetering en rechtvaardigheid.

Ter gelegenheid van deze feestdag zetten de belangrijkste restaurants in Washington DC traditionele Joodse gerechten op hun menu. Een geweldige kans om op een heel bijzondere dag te genieten van de smaken van Joods eten.

12. Geniet de hele nacht van de kunst

De hele nacht kunst| ©Ted Eytan
De hele nacht kunst| ©Ted Eytan

In de maand september vindt in Washington DC het Art All Night Festival plaats, een gratis kunstfestival dat de hele nacht door gaat met muziek, dans, theater, poëzie en mode, maar ook met fotografie, schilderkunst, beeldhouwkunst en andere kunstexposities.

Het Art All Night Festival vindt plaats in zowel privé- als openbare ruimten en omvat locaties zoals restaurants en winkels, maar ook buitenruimten.

Praktische informatie

 • Locaties: Op verschillende locaties in DC.
 • Prijs: Gratis.
 • Openingstijden: Vanaf 17.00 uur.
 • Wanneer: Ongeveer 24 en 25 september.

13. Laat je fascineren door King Street Festival

Bij het King Street Festival| ©Chris Devers
Bij het King Street Festival| ©Chris Devers

In dit fascinerende spektakel wordt een van de belangrijkste en meest historische straten van Washington DC omgetoverd tot een kunstgalerie in de open lucht. King Street, tussen Washington en Union Streets, is gevuld met talloze stands van meer dan 200 kunstenaars uit de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

De wijk waar dit feest plaatsvindt heet Alexandria. Het ligt in het historische centrum, staat bekend als de oude stad en de straten zijn bezaaid met antiekwinkels, restaurants, boetiekjes, theaters en vele andere bezienswaardigheden die een grote aantrekkingskracht uitoefenen op toeristen.

Op het King Street Festival, een gemeenschapsfestival, kun je verschillende soorten kunst vinden, zoals schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden, keramiek en foto's. Het is een geweldig plan als je een dagje naar de stad gaat. Het is een geweldig plan als je wat leuke souvenirs van deze geweldige stad mee naar huis wilt nemen, of als je op zoek bent naar cadeautjes voor familie en vrienden.

Praktische informatie

 • Locatie: King Street.
 • Prijs: gratis.
 • Openingstijden: 10.00 tot 19.00 uur.
 • Wanneer: begin tweede helft van september.

Enkele tips voor je reis

Goed weer in Washington| ©Sergiy Galyonkin
Goed weer in Washington| ©Sergiy Galyonkin

Zoals je hebt gezien, zijn er het hele jaar door veel interessante dingen te zien en te doen in Washington DC. Voordat ik afscheid neem, wil ik je een paar handige tips geven om van je reis in september alles te maken wat je ervan verwacht en meer.

Hoe is het weer in Washington DC in september?

De herfsttemperaturen in september in Washington DC liggen overdag gemiddeld rond de 27 graden Celsius en dalen 's nachts tot ongeveer 16 graden Celsius. Qua regenval is september behoorlijk regenachtig. Gemiddeld regent het zo'n 11 dagen in deze maand.

De herfst zelf in Washington DC is relatief mild en aangenaam, met temperaturen die aangenaam genoeg zijn om van je wandelingen te genieten.

Wat moet ik meenemen voor mijn reis naar Washington DC in september?

Vooral deze maand zijn de temperaturen aangenaam en voel je nog wat van de warmte die de zomer achterlaat. Maar 's nachts dalen de temperaturen behoorlijk.

Ik raad je dus aan om verschillende kledingstukken in je koffer te stoppen: een paar lichte jassen of jassen voor het tussenseizoen en iets meer winters voor het geval je 's avonds gaat wandelen en het koud krijgt.

Ik raad ook een waterdichte jas aan, evenals schoeisel, want je zult waarschijnlijk wat regen tegenkomen in deze periode, maar als je goed uitgerust bent, zal het je plannen niet verstoren.

Boek de bustour door Washington DC