Hoe kom je bij de Chinese Muur?

Er zijn meerdere secties van de Chinese Muur open voor het publiek, dus je kunt kiezen om degene te bezoeken die je het mooist vindt, of de populairste, namelijk Badaling en Mutianyu.

Andressa García

Andressa García

7 minuten lezen

Hoe kom je bij de Chinese Muur?

Chinese Muur | ©William Christen

De Chinese Muur is een van de meest indrukwekkende en iconische monumenten die het Chinese volk heeft gebouwd. Hij is zo groot dat of je hem nu in het echt ziet of op foto's, hij altijd een gevoel van ontzag teweegbrengt.

Enkele van de populairste delen om te bezoeken zijn Badaling en Mutianyu, die het dichtst bij Beijing liggen. Jinshanling, Jiankou en Simatai liggen in andere delen van het land. Maar welke je ook kiest, het is duidelijk dat een bezoek aan de Chinese Muur een van de beste dingen is om te zien en te doen in Beijing.

1. Rondleiding naar de Chinese Muur vanuit Beijing

Zonsondergang op de Chinese Muur| ©Bernard Goldbach
Zonsondergang op de Chinese Muur| ©Bernard Goldbach

De Grote Muur van China rondleiding is zeker de beste manier om te reizen vanuit Beijing. Meestal is dit type ervaring inclusief vervoer van de stad naar het deel van de muur dat je gaat bezoeken. Een van de meest opvallende kenmerken van deze optie is dat de prijs meestal inclusief toegang tot het gedeelte van de muur is en een gids die informatie geeft over de geschiedenis en architectuur van de plek.

Afhankelijk van het reisschema kun je een muurwandeling maken en eventueel een bezoek brengen aan het Mutianyu-gedeelte van de muur, een van de beroemdste en populairste delen onder toeristen. Hier kun je namelijk genieten van adembenemende panoramische uitzichten over de verbazingwekkende natuur. De rondleiding naar dit deel van de muur omvat meestal rechtstreeks vervoer vanuit de stad.

Tijdens de tocht heb je de gelegenheid om het panoramische uitzicht op het nabijgelegen bos vanaf de top te zien en er veel foto's van te maken. Omdat je bij dit soort tochten altijd wordt vergezeld door een gids, kun je verwachten dat deze je laat zien en vertelt over de gerenoveerde wachttorens die de keizerlijke stad beschermden tegen indringers. Bijna als een algemene regel geldt dat je bij dit soort tours terug kunt gaan naar het beginpunt, vanaf de Chinese Muur, in de glijbaan, die al is gecatalogiseerd als een legendarische attractie.

Zonder twijfel is dit een verrijkende ervaring die ik je aanraad om te doen als je vijf dagen of minder naar Beijing reist, vooral als je nog nooit in China bent geweest en je een van de meest representatieve iconen van deze Aziatische cultuur wilt leren kennen, en dat is niemand minder dan de Chinese Muur.

Interessante details

 • Prijs: dit soort tours kosten meestal rond de 60 euro per persoon.
 • Duur: als algemene regel duren deze ervaringen ongeveer 3 uur, hoewel alles kan variëren afhankelijk van de activiteiten die zijn geprogrammeerd.
 • Vervoermiddel: dit soort tours worden bijna altijd uitgevoerd in een minibus of privéauto met alle comfort.
 • Voordelen van deze optie: Het is een tour onder leiding van een professional die je meeneemt om de Chinese Muur te bekijken. Over het algemeen vindt dit type tour plaats aan boord van een bus die van alle gemakken is voorzien. Je krijgt bijna altijd lokaal eten aangeboden tijdens de tour.
 • Aanrader als... Je de Chinese Muur nog nooit hebt bezocht en geen enkel detail van de tour wilt missen.

Boek een tour naar de Chinese Muur en de Ming Tombs

2. Een privétransportdienst huurt

Grote Muur Mutianyu| ©Fabio Achilli
Grote Muur Mutianyu| ©Fabio Achilli

De op één na populairste optie voor een bezoek aan de Chinese Muur is het huren van privévervoer. Dit is een zeer goede optie als je op zoek bent naar comfort en flexibiliteit tijdens je bezoek. Over het algemeen omvat dit type service direct vervoer van je hotel of accommodatie in Beijing naar het gedeelte van de muur dat je wilt bezoeken. En het beste hieraan is dat de chauffeur je aanbevelingen kan geven over de secties die je zou moeten zien.

Soms geeft deze privé service je de mogelijkheid om een gids mee te nemen die je informatie geeft over de muur en zijn geschiedenis. Dit is de beste optie als je voor een korte tijd naar Beijing reist en de stad in zijn geheel wilt verkennen, inclusief een goed maar snel bezoek aan de beroemde Chinese Muur. Je kunt voor deze optie kiezen om het iconische monument direct na je transfer van de luchthaven naar Beijing te bezoeken.

Als je zo'n reis maakt, moet je er wel rekening mee houden dat alle kosten voor eigen rekening zijn. Het privévervoer wordt alleen geacht je op te halen bij je hotel of accommodatie en je terug te brengen als je het hele deel van de muur dat je ging bezoeken hebt gezien en verkend.

In de Mutianyu, Badaling en andere delen van de Grote Muur kun je niet alleen genieten van een leuke en historische wandeling, maar ook van het adembenemende uitzicht vanaf de muur.

Interessante details

 • Prijs: privévervoer zonder gids kost meestal rond de 96-100 euro per persoon.
 • Duur: je doet tussen de 5 en 8 uur over deze tour.
 • Vervoermiddel: vervoer is altijd per privéauto, -bus of privéminibus en van alle gemakken voorzien.
 • Voordelen van deze optie: privévervoer van en naar het hotel of accommodatie is inbegrepen. Je wordt ook begeleid door een ervaren chauffeur.
 • Aanbevolen als... je met weinig tijd naar de stad reist maar een kort bezoek aan de Chinese Muur niet wilt missen om dit werk van oude architectuur te waarderen.

Boek de bustransfer naar de Chinese Muur

3. Stap aan boord van de bus

Grote Muur Jinshanling| ©Laurel F
Grote Muur Jinshanling| ©Laurel F

Het openbaar vervoer is een van de goedkoopste opties om bij de Chinese Muur te komen. Er zijn verschillende secties van de Chinese Muur die je graag wilt bezoeken. In dit geval raad ik je aan om de Mutianyu en Jinshanling secties te bezoeken.

Hoe kom je bij Mutianyu?

Om van dit systeem gebruik te maken, moet je direct naar het Dongzhimen metrostation gaan, en eenmaal daar moet je lijn 2 en 13 van de Beijing metro gebruiken. Zodra je uit de metro komt, moet je het busstation vinden en op de 916 Express bus stappen om naar Mutianyu te gaan, een van de best bewaarde delen van de Chinese Muur.

De Mutianyu rotonde is de plek waar je uitstapt en vervolgens op een bus stapt die je rechtstreeks naar de ingang van de Grote Muur brengt.

Naar Jinshanling

Aan de andere kant, als je de Jinshanling sectie vanuit Beijing wilt bezoeken, moet je op een dagelijkse bus stappen, die om 8:00 uur vertrekt en rond 15:00 uur terugkeert.

Op dit punt raad ik je aan heel vroeg te komen om een zitplaats voor jezelf te bemachtigen, want het is de enige bus die dagelijks vertrekt, dus hij loopt heel gemakkelijk en snel vol. Als je eenmaal in Jinshanling bent, brengt een gratis minibus je naar een van de ingangen van de Grote Muur. Ik raad je aan bij de eerste ingang uit te stappen om van het langste stuk van de muur te genieten.

Een van de beste voordelen van het nemen van deze busreis is dat als je eenmaal bij een van de secties van de Grote Muur bent aangekomen, je de mogelijkheid hebt om je aan te sluiten bij een van de beste fietstours in en rond Beijing, waardoor je comfortabeler langs de muur kunt fietsen.

Interessante details

 • Prijs: je betaalt ongeveer 9 euro per persoon om op de bus van het openbaar vervoer te stappen die je naar de Chinese Muur brengt.
 • Duur: de busrit duurt maximaal een uur tussen de stad Beijing en de Chinese Muur. De bus vertrekt rond 8:00 uur en komt rond 15:00 uur weer terug.
 • Vervoermiddel: de hele reis wordt per bus afgelegd.
 • Voordelen van deze optie: het is ongetwijfeld de voordeligste optie om de Chinese Muur te bezoeken.
 • Aanrader als... je met een budget reist en een avontuurlijkere ervaring wilt tijdens je backpackreis.

4. Met de Beijing Hub of Tour Dispatch toeristenbus

Sightseeing bus| ©zoesfolks
Sightseeing bus| ©zoesfolks

Ten slotte is een andere optie om de Chinese Muur te bezoeken het nemen van de Beijing Hub of Tour Dispatch toeristische busdienst. Dit is een heel goede optie als je de Chinese Muur wilt bezoeken maar niet weet hoe je dat moet doen. Met deze optie heb je een gegarandeerd transportsysteem, met een geïntegreerd real-time GPS-systeem dat je laat weten waar je bent en hoeveel tijd er nog is voordat je bij de volgende halte bent.

Het beste is dat je tijdens het rijden met de toeristenbus gebruik kunt maken van het audiosysteem in verschillende talen dat je aan boord tot je beschikking hebt, zodat je gedetailleerde informatie krijgt over de geschiedenis en de details van de Grote Muur. Bovendien kun je met deze toeristische bus van Beijing kiezen uit vele haltes en routes om je route aan te passen.

Je moet weten dat de toeristische bus die je naar de Chinese Muur brengt je ook naar andere interessante plekken van de stad Beijing en omgeving kan brengen, omdat het een route is die speciaal is ontworpen voor toeristen die met de wens komen om de meest ongelooflijke en interessante plekken van de stad te leren kennen.

Het beste van alles is dat welke route je ook kiest, je de kans hebt om bij verschillende haltes uit te stappen om de hoogtepunten van de stad te verkennen.

Interessante details

 • Prijs: je betaalt ongeveer 12 euro om op de toeristenbus van de stad te stappen en niet alleen van de Chinese Muur te genieten, maar ook van andere bezienswaardigheden die erg populair zijn in Beijing.
 • Duur: de dienstregeling van de toeristenbus varieert afhankelijk van veel factoren, voornamelijk afhankelijk van het seizoen van het jaar, maar over het algemeen kun je tussen 08:00 en 18:00 uur op de bus stappen. Je kunt ook elke dag tussen 09:00 en 19:00 van deze dienst genieten.
 • Vervoermiddel: deze route is met de bus.
 • Voordelen van deze optie: de prijs van het busticket is inclusief gereduceerde tarieven voor toegang tot toeristische attracties waarvoor een toegangskaart nodig is. De prijs is voor een retourticket, waarbij ook een gids is inbegrepen. Op sommige routes is ook het lunchtarief inbegrepen. Mensen ouder dan 60 jaar en kinderen kleiner dan 1,2 meter hebben toegang tot sommige toeristische attracties met voorkeurstickets of zelfs gratis.
 • Aanrader als... je naar Beijing reist met de intentie om veel meer te zien dan alleen de Chinese Muur.

Zoals je kunt zien, is het niet zo moeilijk om vanuit Beijing bij de Chinese Muur te komen. Wat wel zeker is, is dat elk van de manieren om bij deze site te komen, aan jou zal worden aangepast, afhankelijk van het plan of de route die je voor je reis hebt uitgestippeld.

Boek de Grote Muur van China, Verboden Stad en Tiananmen Tour