Beijing in 2 dagen: alles wat je moet weten

Beijing zien in 2 dagen lijkt misschien een onmogelijke missie, maar met de juiste route en een intensieve sightseeingtour kun je alle belangrijke bezienswaardigheden zien. Hier zijn enkele ideeën voor je reis

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

Beijing in 2 dagen: alles wat je moet weten

Architectuur in Beijing | ©Bacouu

Bezoek de Verboden Stad, wandel over het mythische Plein van de Hemelse Vrede, bezoek de Zijdemarkt, maak een uitstapje naar de Chinese Muur... Beijing is een van de belangrijkste en meest traditionele steden van het land en ook een van de grootste, dus het is moeilijk om alle bezienswaardigheden in slechts twee dagen te ontdekken, maar met een goed reisschema is het mogelijk. Heb jij er zin in?

Dag 1: Bekijk de Verboden Stad, het Plein van de Hemel, de Tempel van de Hemel en nog veel meer

Verboden Stad| ©cattan2011
Verboden Stad| ©cattan2011

Als je Beijing echt in 2 dagen wilt zien, moet de tour intensief zijn, met weinig rusttijd en een route volgen die gebaseerd is op de nabijheid van de attracties, zodat je tijd kunt besparen op transfers en meer activiteiten in minder tijd kunt doen.

Voor de eerste dag stel ik een tour door het oude gedeelte van de stad voor, waarbij je de emblematische plekken bezoekt die het epicentrum van Beijing markeren, van de duizendjarige keizerlijke residenties, zoals de Verboden Stad, tot de meest representatieve markt in Beijing, de Zijdemarkt.

Bezoek de Verboden Stad, de voormalige residentie van de Chinese keizers.

De eerste bezienswaardigheid is de Verboden Stad, een architectonisch complex in het hart van de hoofdstad dat werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie in de 15e eeuw. Dit fort was meer dan 500 jaar lang de thuisbasis van de keizers en wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele schatten van het land.

De Verboden Stad is een meesterwerk van middeleeuwse Chinese architectuur en betovert vaak bezoekers. Tijdens de tour zie je de meest luxueuze paleizen en tuinen van de hoofdstad en enkele van de mooiste tempels van Beijing. Deze attractie maakt ongetwijfeld deel uit van de grootsheid van het keizerlijke verleden van China.

Vandaag de dag is de Verboden Stad een museum dat door Unesco is uitgeroepen tot Werelderfgoed en kan op eigen gelegenheid of als onderdeel van een rondleiding worden bezocht.

 • Prijs: de toegangsprijs is ongeveer €12 per persoon.
 • Locatie: Verboden Stad, Beijing.
 • Openingstijden: dinsdag tot zondag van 8.30 tot 17.00 uur.

Boek een rondleiding door de Verboden Stad

Wandeling over het Plein van de Hemelse Vrede, een bezienswaardigheid in Beijing

De volgende stop op de eerste dag is het Plein van de Hemelse Vrede, dat je vanaf de Verboden Stad in ongeveer 10 minuten lopen of met metrolijn 1 kunt bereiken. Dit is een van de grootste pleinen ter wereld en ligt in het centrum van de hoofdstad. Het is beroemd om zijn politieke geschiedenis en is het toneel geweest van veel belangrijke gebeurtenissen in de moderne geschiedenis van China.

Op het Plein van de Hemelse Vrede staan het Mao Zedong Mausoleum, het Monument voor de Helden van het Volk, de Grote Hal van het Volk en het Nationaal Museum van China. Het plein is ook beroemd vanwege het studentenprotest van 1989, dat culmineerde in het bloedbad op het Plein van de Hemelse Vrede en het tot een nationaal symbool van verzet maakte.

Geen bezoek aan Beijing is compleet zonder een rondleiding over het Plein van de Hemel, dus neem de tijd om het plein te verkennen en wandel rond alle hoeken en gaten, waaronder de Hemelpoort, een Tibetaans symbool van de Chinese hoofdstad. Je kunt op eigen houtje over het plein lopen of een rondleiding over het Plein van de Hemelse Vrede boeken.

 • Prijs: De toegang is gratis.
 • Locatie: Plein van de Hemelse Vrede, Beijing.
 • Openingstijden: 24 uur geopend.

Boek een rondleiding over het Plein van de Hemelse Vrede

Mis de Tempel van de Hemel niet, een van de belangrijkste tempels in China

Tempel van de Hemel| ©m w
Tempel van de Hemel| ©m w

Om bij de Tempel van de Hemel te komen vanaf het Tiananmenplein kun je een taxi, metrolijn 5 of de Beijing hop-on-hop-off sightseeing bus nemen. Deze tempel is een meesterwerk van de Chinese architectuur en maakt deel uit van een religieus complex dat door de keizers van de Ming- en Qing-dynastie werd gebruikt om offers aan de hemel te brengen en om een goede oogst te vragen. Het is ook opgenomen in enkele van de beste tours door Beijing.

De Tempel van de Hemel ligt in de wijk Xuanwu en heeft vier grote zalen, elk met zijn eigen ceremoniële functie. De belangrijkste zaal van het complex, de Hall of Prayer for Good Harvests, is een opvallende cirkelvormige houten constructie zonder een enkele spijker, en wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende bouwwerken in zijn soort ter wereld.

Houd er rekening mee dat het complex met de Tempel van de Hemel erg groot is, dus als je het in zijn geheel wilt bezoeken duurt het tussen de 3 en 4 uur. Om de route te volgen en als je een kort verblijf hebt gepland, kun je je het beste alleen richten op het hoofdgebouw.

 • Prijs: De toegangsprijs is ongeveer €5 per persoon.
 • Locatie: Tiantan 1, Dongcheng, Beijing.
 • Openingstijden: dagelijks van 8.00 tot 17.00 uur.

Ontspan op Qianmen, de winkelstraat van Beijing

Qianmen is een van de oudste en drukste historische straten van de Chinese hoofdstad. Het ligt ten zuiden van het Tiananmenplein en staat bekend om zijn traditionele gebouwen, winkels en restaurants, waardoor het de ideale plek is om te winkelen voor goederen en souvenirs of een aantal van de beste food tours van Beijing te nemen.

Op Qianmen Street kunt u de traditionele Chinese manier van leven ervaren terwijl u geniet van de historische architectuur en hutongs en het lokale eten proeft in de vele restaurants en kraampjes die in het gebied te vinden zijn.

Om van de Tempel van de Hemel naar Qianmen Street te komen kun je metrolijn 5, de toeristenbus of een taxi nemen. Houd er wel rekening mee dat de reistijd kan variëren, afhankelijk van het verkeer en het gekozen vervoersmiddel, aangezien files in Beijing heel gewoon zijn.

Boek een gastronomische tuk tuk tour

Bezoek de populaire Zijdemarkt

De Zijdemarkt in Beijing is een van de populairste plekken om zijde en andere producten in de stad te kopen, maar ook een populaire plek om meer te leren over de lokale eigenaardigheden en gewoonten. Je kunt er komen vanaf Qianmen Street met metrolijn 3.

Hier vind je een verscheidenheid aan winkels die kleding, sieraden, horloges en elektronica verkopen. Als je geïnteresseerd bent in zijde, vind je hier ook een ruime keuze aan artikelen, van beddengoed en gordijnen tot pakken, sjaals en stropdassen. Daarnaast kun je ook meer te weten komen over de productie van deze producten.

Het is belangrijk om te weten dat de Zijdemarkt een erg drukke en chaotische plek kan zijn, met veel verkopers die klanten proberen te trekken. Daarom moet je er rekening mee houden dat afdingen gebruikelijk is en dat het normaal is dat je kunt onderhandelen over de prijs voordat je een aankoop doet.

 • Prijs: De toegang is gratis.
 • Locatie: Xiushui Dong Jie 8, Beijing.
 • Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 21.00 uur.

Boek een gastronomische tuk tuk tour

Geniet van een Kung Fu show

Om de eerste dag af te sluiten, is er niets beters dan te kiezen voor een traditionele Kung Fu show, een ervaring die martial arts combineert met theatrale optredens. Een van de populairste shows is de Kung Fu Legends show, die plaatsvindt in het Red Theatre.

De meeste shows worden gepresenteerd in een dans- en acrobatische vorm met visuele effecten en live muziek. Daarnaast zijn de artiesten meestal jonge studenten van de Beijing Kung Fu Academy, en in de shows voeren ze sprongen, trappen, stoten, spins en meer uit, allemaal gesynchroniseerd met geluid en licht.

Met deze shows kun je de Chinese cultuur en vechtkunsten ontdekken in een theatrale setting. Het is ook een goede optie voor degenen die geen tijd hebben om kungfu te leren, maar wel de sensatie willen ervaren om het in actie te zien.

Boek tickets voor een acrobatische show

Dag 2: Ontdek de Chinese Muur, het Zomerpaleis & Jingshan Park

Rondleiding over de muur| ©Ajmal MK
Rondleiding over de muur| ©Ajmal MK

Voor de tweede dag van je reis stel ik een rondleiding door de Chinese Muur voor, een van de klassieke monumenten uit de Chinese geschiedenis, evenals een bezoek aan het Zomerpaleis, waar de middeleeuwse keizers van verschillende dynastieën woonden, en Jingshan Park, een van de grootste in Azië.

Je kunt je korte 2-daagse verblijf in Beijing afsluiten met een panoramisch uitzicht over de stad vanaf de Olympische Toren, die in 2008 werd gebouwd als het epicentrum van het Olympisch Park en het modernste deel van de stad markeert, in tegenstelling tot de markten en hutongs van het oude gedeelte.

Boek een bustransfer naar de Chinese Muur

Maak een uitstapje naar de Chinese Muur

Een reis naar China is niet compleet zonder een bezoek aan een fragment van de Chinese Muur, een van de beroemdste oude wereldwonderen. Vanuit Beijing kun je een van de beste delen van het bouwwerk ontdekken, namelijk Mutianyu, dat ongeveer 80 kilometer ten noorden van de hoofdstad ligt. Dit deel staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten en natuurlijke omgeving, en is ideaal voor wie de massa's toeristen wil vermijden.

Om vanuit Beijing naar Mutianyu te gaan kun je een bustransfer naar de Chinese Muur boeken, of als je liever een uitgebreidere optie wilt, kun je een Grote Muur van China tour boeken. Dit is de beste optie als je een kort verblijf plant.

Mutianyu is een uitdagende wandeling, want de Chinese Muur is steil en er zijn veel trappen, maar het panoramische uitzicht op het Chinese platteland en de omliggende bergen is het helemaal waard. Deze tours geven je de unieke ervaring om jezelf onder te dompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van China.

Boek een Grote Muur van China Tour

Bezoek het Zomerpaleis, de meren en tuinen

Een tour boeken naar het Zomerpaleis is een must. Het is een oud keizerlijk gebouw met een groot groen gebied, een kunstmatig meer, historische tempels en een groot gebied met tuinen en paviljoens.

Tijdens je rondleiding door het paleis kun je de Hall of Benevolence and Longevity, het Buddha Fragrance Pavilion, Kunming Lake en Longevity Hill bezoeken. Daarnaast zijn er Chinese operavoorstellingen en andere culturele activiteiten, vooral als je van plan bent om Beijing in de zomer te bezoeken.

Houd er rekening mee dat het paleis een van de belangrijkste attracties in de hoofdstad is, dus ik raad je aan om van tevoren te reserveren om vertragingen bij de ingang te voorkomen, vooral als je van plan bent om een kort bezoek aan de stad te brengen. Je kunt het Zomerpaleis bereiken met metrolijn 4 of met de stadsbussen 203, 330, 331, 332 en 333.

 • Prijs: De toegangsprijs is ongeveer €9 per persoon.
 • Locatie: Xiushui Dong Jie 8, Beijing.
 • Openingstijden: dagelijks van 6.30 tot 18.00 uur.

Boek een rondleiding door het Zomerpaleis

Wandel door Jingshan Park, het centrale park van Beijing.

Jingshan Park| ©Enrique RG
Jingshan Park| ©Enrique RG

Als je een van de meest pittoreske groene ruimtes van de Chinese hoofdstad wilt zien, mag je Jingshan Park niet missen. Dit park staat bekend als het Central Park van Beijing en valt op door de kunstmatige heuvel, die een panoramisch uitzicht biedt op de Verboden Stad. Jingshan Hill werd gebouwd tijdens de Ming-dynastie en werd een populaire plek voor de jacht, het naspelen van Chinese keizers en het houden van religieuze ceremonies. Vandaag de dag wordt het beschouwd als een heilige plaats.

Op de top van de heuvel kun je ook het Wanchun Paviljoen zien, dat karakteristieke middeleeuwse Chinese architectuur heeft. Daarnaast zijn er nog vijf andere pieken, die elk worden bekroond door een ander paviljoen. De tuinen van het park hebben ook een verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken en talrijke paden, die een prachtig landschap vormen met de sneeuw en ontdekt kunnen worden als je Beijing in de winter bezoekt.

Jingshan Park is een populaire plek voor toeristen en de lokale bevolking. Bezoekers kunnen hier ontspannen of wandelen door de tuinen en genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid. Het beste alternatief om het park te bereiken vanaf het Zomerpaleis is met metrolijn 4.

 • Prijs: De toegang is gratis.
 • Locatie: Jingshan Park, Beijing.
 • Openingstijden: Elke dag 24 uur per dag geopend, hoewel sommige attracties in het park andere openingstijden kunnen hebben.

Bekijk het beste panoramische uitzicht over de stad vanaf de Olympische Toren

Om de reis af te sluiten en de ontdekking van de activiteiten die u kunt zien en doen in Beijing af te ronden, is het beste alternatief een bezoek aan de Olympische Toren, een van de meest iconische moderne monumenten van de stad, die 's nachts een geweldige show biedt omdat de constructie wordt verlicht met een reeks LED-lampjes die voortdurend van kleur veranderen, waardoor fascinerende visuele effecten ontstaan.

Vanaf de top van de toren kun je ook genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de belangrijkste wolkenkrabbers, zoals het China World Trade Center en het Beijing TV Center, die helder oplichten. Je kunt ook de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel zien.

Als je Beijing bezoekt, mag je de Olympische Toren niet missen. Dit is het hoogste punt van het Olympisch Park en is een bouwwerk dat tegelijkertijd het beste van futuristisch design en architectuur en de kracht van het moderne China vertegenwoordigt.

 • Prijs: De toegangsprijs is ongeveer €15.
 • Locatie: Kehui South Road, Olympisch Park in Chaoyang, Beijing.
 • Openingstijden: 7.00 tot 23.30 uur.

Boek een tour naar de Chinese Muur, de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede