Beijing in 7 dagen: een reisgids om het meeste uit je bezoek te halen

Zeven dagen in Beijing stellen je in staat om indrukwekkende bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Zomerpaleis, de Verboden Stad, de Chinese Muur en nog veel meer.

Andressa García

Andressa García

11 minuten lezen

Beijing in 7 dagen: een reisgids om het meeste uit je bezoek te halen

Bejing leren kennen | ©Rajitha Ranasinghe

Een zeven-daags bezoek aan Beijing is een geweldige manier om de beste dingen te zien en te doen in Beijing. Over het geheel genomen is Beijing een stad vol wonderen, zowel bekende als onbekende, die een unieke en spannende ervaring bieden voor iedereen die een bezoek brengt.

Dag 1: Zomerpaleis en Olympisch Park

Beijing Olympisch Park| ©Yanli Guo
Beijing Olympisch Park| ©Yanli Guo

Op deze eendaagse route in Beijing begin je met een bezoek aan het Zomerpaleis. Voor de lunch raad ik je aan om wat heerlijke lokale gerechten te proberen bij een stalletje met streetfood. Maak daarna een stop bij het Olympisch Park en om de dag af te sluiten kun je genieten van een diner in een restaurant dat gespecialiseerd is in de beroemde Pekingeend.

Bezoek het Zomerpaleis

Na een stevig ontbijt is het tijd voor een bezoek aan het Zomerpaleis. Je kunt het beste een rondleiding door het Zomerpaleis boeken om een beter idee te krijgen van de geschiedenis en cultuur van China. Het is een voormalige keizerlijke tuin die ongeveer 15 kilometer ten noordwesten van het centrum van Beijing ligt.

Tijdens de rondleiding word je begeleid door een deskundige gids die je alle informatie geeft over elk van deze bijzondere plekken, hoewel als je het op eigen houtje en zonder het gezelschap van een deskundige gids wilt bezoeken, dat ook kan. Maar zonder twijfel is dit een van de beste tours in Beijing.

Boek Zomerpaleis, Lama Tempel en Panda Tuin Tour

Ga naar het Olympisch Park en het Vogelnest Stadion

Nadat je het Zomerpaleis achter je hebt gelaten, rond 11:00 uur, ga je graag naar het Olympisch Park, een sportgebied dat is gebouwd voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

Het belangrijkste stadion is het Nationale Stadion, ook wel bekend als het Vogelnest omdat het unieke architectonische ontwerp veel weg heeft van een vogelnest.

Dit stadion wordt beschouwd als een van de meest indrukwekkende stadions ter wereld en is te zien geweest in verschillende tv-programma's en films.

 • Duur: Ik raad je aan om niet minder dan 2 uur te blijven.

Lunch en maak een fietstocht door de moderne stad

Na iets meer dan twee uur in het Olympisch Park van Beijing te hebben doorgebracht, zul je zeker andere delen van de stad willen zien. Daarom raad ik je aan om je aan te melden voor een goede fietstour door de stad waar je de kans krijgt om de beste aspecten van het moderne Beijing en zijn hectische leven te zien.

Maar voordat je aan deze tour begint, is het tijd om te eten. Voor de lunch kun je traditionele Chinese gerechten eten in een van de restaurants in de buurt van het Olympisch Park.

Diner in een lokaal restaurant

Om ongeveer 18:00 uur, en nadat je hebt rondgefietst door het moderne Beijing, zul je waarschijnlijk trek hebben in lunch, dus ik raad je aan om naar een lokaal restaurant te gaan.

Aangezien het diner tussen de één en twee uur kan duren, heb je de rest van de avond vrij om het bruisende nachtleven van Beijing te verkennen of wat te rusten.

Maar als je er zin in hebt, kun je ook een tuk tuk food tour boeken om echt alle smaken en curiositeiten van de Chinese keuken in je op te nemen.

Boek een gastronomische tuk tuk tour

Dag 2: Verboden Stad, Tiananmenplein en Hutongs

Verboden Stad| ©cattan2011
Verboden Stad| ©cattan2011

Op deze tweede dag van je Beijing reis begin je met een traditioneel Chinees ontbijt bij een lokaal straatstalletje of, als je dat liever hebt, eet je een hapje bij je accommodatie. Daarna bezoek je de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede en maak je een riksja-rit door de hutongs om ten slotte te genieten van een hotpotlunch.

Bezoek de Verboden Stad

Meteen na het ontbijt kun je naar de Verboden Stad, waar je rond 9:00 uur naar binnen gaat.

Je moet niet vergeten dat een bezoek aan de Verboden Stad een must is, omdat het een van de meest emblematische en historische toeristische trekpleisters in Beijing is.

In dit geval raad ik je ook aan om een rondleiding door de Verboden Stad te boeken, omdat deze ook andere bezienswaardigheden omvat die je perfect kunt combineren met je 7-daagse reis in Beijing.

 • Duur: ongeveer drie uur

Boek de Grote Muur van China, Verboden Stad en Tiananmen Tour

Bezoek het Plein van de Hemelse Vrede

Rond 12:00 uur is het tijd voor een bezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede, waar je nog minstens een uur zult blijven. Het Plein van de Hemelse Vrede ligt net buiten de Verboden Stad, dus je hoeft niet veel moeite te doen om er te komen.

Als je niet weet wat er allemaal te zien is op het Plein van de Hemelse Vrede, raad ik je aan dit artikel te lezen. Maar de hoogtepunten zijn onder andere:

 • Mao's Mausoleum.
 • Het Vlaggenmonument.

Als je de Verboden Stad-tour boekt, is Tiananmen ook inbegrepen. Dus als je die boekt, doe je ook dit deel met een gids.

Boek de Grote Muur van China, Verboden Stad en Tiananmen Tour

Riksja door de Hutongs

Na afloop van je rondleiding op het Plein van de Hemelse Vrede, rond 13:00 uur, zul je zeker lekker willen lunchen op een van de straatmarkten of foodcourts rond het plein.

Daarna, rond 14:00 uur, is het een goed moment om een mooie riksja-rit te maken door de hutongs, de traditionele smalle steegjes die typerend zijn voor Beijing. Een rondleiding door de hutongs van Beijing geeft je een authentiek inzicht in het lokale leven en de cultuur van de stad.

Direct daarna raad ik je aan om wat van je tijd te gebruiken om nog wat meer van de stad te verkennen, dit keer te voet, en om van de buitenlucht te genieten voordat je gaat eten bij een lokaal eetstalletje.

Boek de Grote Muur van China, Verboden Stad en Tiananmen Tour

Diner in een lokaal hotpot restaurant

Rond 19:00 is het tijd om te genieten van een heerlijk diner in een lokaal hotpot restaurant. Hot pot is een zeer smakelijke lokale specialiteit en een van de meest iconische gerechten in de Chinese cultuur, vooral in Beijing.

Dag 3: Grote Muur, moderne stad en straatmarkt

Zonsondergang op de Chinese Muur| ©Bernard Goldbach
Zonsondergang op de Chinese Muur| ©Bernard Goldbach

Op je derde dag in Beijing stel ik een dagexcursie naar de Chinese Muur voor. Daarna, wanneer je terugkeert naar de stad, heb je vrije tijd om te ontspannen of buitenactiviteiten te doen.

Maak een dagtocht naar de Chinese Muur

Vroeg in de ochtend, rond 8:00, kun je je dag beginnen met een dagtour naar de Chinese Muur. Ik raad aan om een Grote Muur tour te boeken waarbij je met een gids de verschillende secties van de Grote Muur verkent met een picknickstop.

 • Duur: hangt af van het deel van de muur dat je kiest en ook van het tempo van de groep, maar een tour over de Chinese Muur duurt meestal iets meer dan acht uur.

Boek een tour naar de Chinese Muur en de Ming Tombs

Keer 's middags terug naar de stad voor rust of vrije activiteiten

Na de dagtour van de Chinese Muur kun je 's middags terugkeren naar de stad en wat vrije tijd nemen om uit te rusten of wat vrije activiteiten in de stad te doen voordat je gaat genieten van een lekker diner.

Aangezien je rond 16:00 uur weer in de stad aankomt, kun je van de gelegenheid gebruik maken om een van de iconische boeddhistische tempels van de stad of een van de beste musea van Beijing te bezoeken. Je kunt ook andere gratis activiteiten in de stad ondernemen.

Boek een tour naar de Grote Muur en Ming Tombs

Dineer op een straatmarkt of in een foodcourt

Tot slot, om de derde dag af te ronden, raad ik aan om te dineren op een van de populairste straatmarkten van Beijing, waaronder de Donghuamen Night Market.

Dag 4: Tempel van de Hemel en Beijing Zoo

Dierentuin ingang| ©leo818lion
Dierentuin ingang| ©leo818lion

Dag 4 begint met de Tempel van de Hemel, waar je keizerlijke architectuur en Chinese cultuur zult zien. Daarna bezoek je de dierentuin van Beijing om meer te leren over de verschillende diersoorten die in China leven.

Bezoek de Tempel van de Hemel

Na het ontbijt is het tijd om in een taxi of metro te stappen om naar de Tempel van de Hemel te gaan. Dit is een keizerlijke Chinese tempel gelegen in het Tiantan Gongyuan Park, bekend om zijn grootte en schoonheid.

Als je klaar bent met je rondleiding is het tijd om te lunchen, dus je vindt verschillende opties in de buurt, waaronder Chinese en westerse restaurants in de nabijgelegen winkelcentra.

 • Duur: Ik raad aan om ongeveer drie uur bij de Tempel van de Hemel te blijven.

Bezoek de dierentuin van Beijing

Nadat je hebt geluncht en genoten van de Tempel van de Hemel, zou de klok net na 13:30 uur moeten staan, dus op dit punt raad ik je aan om in een taxi te stappen die je naar de dierentuin van Beijing brengt, die op ongeveer 20 minuten rijden van de Tempel van de Hemel ligt.

 • Welke dieren zijn er: er zijn typisch Chinese dieren zoals pandaberen**, sneeuwluipaarden en oostelijke laaglandgorilla's.
 • Duur: ik raad aan om hier ongeveer drie uur door te brengen.

Aangezien je de dierentuin rond 17:00 uur verlaat, kun je die tijd aan het eind van de middag gebruiken om te gaan eten en uitgaan. Sanlitun is een populair gebied voor een avondje uit, met veel bars en restaurants om uit te kiezen.

Dag 5: Tempel van de Lama's, Prinsenpark en Wangfujing

Wangfujing voedselstraat| ©Enrique RG
Wangfujing voedselstraat| ©Enrique RG

Op deze vijfde dag in Beijing bezoek je de Tempel van de Lama's, het Prinsenpark en de Wangfujing winkelstraat.

Bezoek de Tempel van de Lama's

Na het ontbijt is het tijd om de metro te pakken of een taxi die je naar de Tempel van de Lama' s brengt, een belangrijke toeristische en culturele bezienswaardigheid in de stad.

Dit architecturale juweeltje, dat je ook kunt bezoeken als je een Lama Tempel tour boekt, combineert elementen van de Tibetaanse en Chinese cultuur en is een geweldig voorbeeld van de invloed van het boeddhisme in China. Het duurt iets meer dan twee tot drie uur om deze tempel te bezoeken.

Boek Zomerpaleis, Lama Tempel en Panda Tuin Tour

Lunch in een Chinees restaurant

Aangezien je de Lama Tempel rond 12:00 uur verlaat, zul je zeker zin hebben om een hapje te eten, dus rond lunchtijd raad ik je aan om naar de Wangfujing Markt te gaan, een zeer populaire street food markt in het centrum van de stad, met een grote verscheidenheid aan traditionele Chinese gerechten tegen zeer betaalbare prijzen.

Bezoek het Prinsenpark

Na de lunch raad ik je aan naar het Prinsenpark te gaan, dat ook bekend staat als Zhongshan Park en dat ik je aanraad te bezoeken als je wilt genieten van een rustige en ontspannende ruimte, omdat het ver weg is van het lawaai en de drukte van de stad.

 • Wat is er in het Prinsenpark: een grote tuin met vijvers, pagodes en bruggen.
 • Duur: ik adviseer je om ongeveer drie uur te blijven, zodat je rond 16:00 uur weer weg bent, perfect tijd om door te gaan naar het volgende punt op je route.

Je hebt een vrije middag met de mogelijkheid om te winkelen in Wangfujing

Vanaf 16:00 uur heb je de mogelijkheid om de middag door te brengen met winkelen in de Wangfujing winkelstraat, een van de populairste straten in de stad die je zal aanspreken vanwege de drukke en levendige sfeer.

Het staat bekend om zijn:

 • Merkwinkels
 • Warenhuizen
 • Winkels en restaurants met lokaal eten.

Dineer bij een hotpot fontein of street food restaurant.

Nadat je deze winkelstraat hebt ontdekt, raad ik je aan de dag af te sluiten bij een hotpotfontein of een lokaal streetfoodstalletje, waaronder de beroemde Donghuamen Night Market, een plek waar je verschillende traditionele Chinese gerechten kunt proberen.

Aan het einde van de dag kun je teruggaan naar je hotel en je voorbereiden op een zesde dag sightseeing in Beijing.

Dag 6: Tsinghua Universiteit, Nationaal Museum en Theater

Nationaal Theater in Beijing| ©Alexander
Nationaal Theater in Beijing| ©Alexander

Op de zesde dag van je rondreis door Beijing begin je met een bezoek aan de Tsinghua Universiteit, daarna ga je naar het Nationaal Museum van China en later geniet je van een traditionele Chinese operavoorstelling in het Nationaal Theater van Beijing. Sluit de dag af met een diner bij Xidan, en onderweg is er geen tekort aan proeverijen.

Bezoek Tsinghua Universiteit

Op deze dag begint je reis bij de Tsinghua Universiteit om een van China's meest prestigieuze onderwijsinstellingen te bekijken.

Als je deelneemt aan een rondleiding leer je over de geschiedenis van de universiteit en haar rol in de ontwikkeling van China op het gebied van technologie, wetenschap en onderwijs. Maar je zult ook Tsinghua studenten en professoren ontmoeten om een glimp op te vangen van het dagelijks leven op de campus.

 • Duur: deze rondleiding duurt niet langer dan twee uur.

Bezoek het Nationaal Museum van China

Na de universiteit ga je meteen door naar het Nationaal Museum van China, dat belangrijke historische en culturele artefacten van het land bevat, maar ook een van de grootste musea ter wereld is.

 • Wat je er vindt: tentoonstellingen variërend van de prehistorische geschiedenis van China tot de oprichting van de Republiek in 1949.
 • Wat zijn de populairste afdelingen van het museum: de collectie oude bronzen, de collectie beeldhouwwerken uit de Ming- en Qing-dynastie, de beroemde collectie Chinese schilderijen en kalligrafie en de Hall of Treasures.
 • Duur: Je doet er ongeveer twee uur over, dus je vertrekt om ongeveer 13:00 uur, wat een ideale tijd is voor de lunch.

Lunch in het museumcafé of in het winkelcentrum Oriental Plaza

Je kunt lunchen in het museumcafé of traditioneel eten in het Oriental Plaza winkelcentrum. Enkele plaatsen die je graag zult bezoeken zijn:

 • De Horizon
 • Zarah Café
 • Din Tai Fung
 • Zuid-Duitse Bakkerij
 • Jasmine.

Als je dat liever doet, raad ik je aan om je aan te melden voor een foodtour in Beijing, waar je verschillende smaken van de Aziatische keuken kunt proberen. Een van de meest interessante is het boeken van een gastronomische tour in een tuk tuk om van plaats naar plaats te gaan in deze merkwaardige vorm van vervoer.

Boek een gastronomische tuk tuk tour

Ga naar het Nationaal Theater van Beijing om een traditionele Chinese opera te zien

Na een paar uur om te lunchen, kun je naar je volgende bestemming gaan, en dat is niemand minder dan het Beijing National Theatre, waar je kunt genieten van een traditionele Chinese operavoorstelling, die niet langer dan twee uur duurt.

Traditionele Chinese opera is een oude kunstvorm die muziek, dans, zang, drama en acrobatiek combineert, en het Nationaal Theater van Beijing is de ideale plek om het te zien.

Als je niet van de opera wilt genieten, kun je ook meedoen aan een kungfu-show in Beijing of kaartjes kopen voor een acrobatische show in het Chaoyang Theater.

Dineer in Xidan en bezoek een avondmarkt

Voor het diner ga je naar de wijk Xidan, die bekend staat om zijn restaurants en winkels. Het is over het algemeen een winkelgebied in het centrum van Beijing waar je een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden kunt vinden, variërend van traditionele Chinese gerechten tot internationale gerechten.

Dag 7: Botanische tuin en CCTV toren

CCTV-toren| ©Tim Wang
CCTV-toren| ©Tim Wang

Voor je laatste reisdag in Beijing ga je naar de botanische tuin van Beijing en de CCTV-toren om vanaf de top te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad. Daarna geniet je op eigen gelegenheid van de bezienswaardigheden van de stad.

Doe een halve dag tour naar de botanische tuin van Beijing

Op deze dag kun je naar de Beijing Botanical Garden in het noordwesten van de stad, waar je kunt genieten van een prachtig landschap met meren, tuinen en spectaculaire bloemen.

 • Duur: Ik raad aan om ongeveer twee uur in de tuin door te brengen, hoewel dit afhangt van de organisatie van de gids.
 • Wat deze tours inhouden: meestal lunch.

Bezoek de CCTV-toren

Na terugkomst in de stad ga je naar de CCTV Tower, een van de meest iconische en moderne gebouwen in de stad. Je kunt naar boven om te genieten van het meest adembenemende uitzicht over Beijing en de omgeving.

 • Duur: iets meer dan een uur.

Na het bezoek aan de CCTV Tower kun je terugkeren naar je hotel om uit te rusten en je klaar te maken voor een vroeg vertrek terug naar huis.

Met deze tour voltooi je je zevendaagse route waarbij je de stad Beijing bezoekt. Gedurende deze tijd zul je zeker de gelegenheid hebben gehad om veel van de meest interessante en iconische bezienswaardigheden van de stad te zien.