Dagtochten naar het Olympisch dorp vanuit Beijing

Het Olympisch Dorp van Beijing maakt deel uit van de moderne wijk en biedt een aantal van de beste attracties in de Chinese hoofdstad. Wil je weten wat de beste opties zijn om het te ontdekken?

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Dagtochten naar het Olympisch dorp vanuit Beijing

Peking Vogelnest | ©Rob Deutscher

Beijing is een van de meest traditionele steden van China, met zijn populaire hutongs, tempels en keizerlijke paleizen, maar het heeft ook een modern gedeelte, dat werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 2008 en draait om het Olympisch Dorp, een complex met een aantal van de meest prominente bezienswaardigheden van de stad.

Een bezoek aan het observatorium van de Olympische Toren, een wandeling door het Olympisch Park om het Vogelnest en de Waterkubus te zien, een nachtelijke rondleiding om de lichtjes van de stad te zien of een rondleiding waarbij de oude en nieuwe delen van de Chinese hoofdstad worden gecombineerd om de contrasten te ontdekken, zijn enkele van de dingen die je niet mag missen.

Maak een uitstapje naar het Olympisch Dorp, inclusief het observatiedek van de toren

Olympische Toren| ©edward stojakovic
Olympische Toren| ©edward stojakovic

Na te hebben genoten van de rondleiding door Beijing met de Chinese Muur, de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, mag u het Olympisch Dorp niet missen, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad die werd gebouwd om de atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen van 2008 te huisvesten. Je zult de eclectische architectuur waarderen die traditionele Chinese elementen combineert met moderne en futuristische ontwerpen.

Hoogtepunten van het Olympisch Dorp zijn het Nationaal Stadion, ook bekend als het Vogelnest; het Nationaal Aquatics Centrum, bekend als de Water Kubus; en de 258 meter hoge Olympische Toren, die een van de meest uitgebreide panoramische uitzichten over de stad biedt en vaak wordt vermeld als een van de beste tours van Beijing.

Het observatorium is de hele dag geopend, dus als je het observatiedek 's avonds bezoekt kun je de zonsondergang zien, een van de mooiste ansichtkaarten van de stad, vooral als je van plan bent Beijing in juli te bezoeken. Zorg er wel voor dat je de trip op een heldere dag maakt, want de zomer is erg vochtig.

Interessante details

 • Prijs: deze tours kosten in eerste instantie ongeveer €38 per persoon.
 • Duur: ongeveer 2 tot 3 uur.
 • Voordelen van deze tours: Je zult een van de beste uitzichten over de stad kunnen zien vanaf het observatorium van de toren.
 • Nadelen van deze rondleidingen: Als je de stad in de winter, herfst of tijdens de regenachtige zomerdagen bezoekt, zul je waarschijnlijk niet voldoende uitzicht hebben.

Boek een tour door Beijing met de Chinese Muur

Wandel door het Olympisch Dorp en bezoek het Nationaal Stadion en de Waterkubus

Waterpark bij nacht| ©Nick Richards
Waterpark bij nacht| ©Nick Richards

Als je eenmaal de populairste tour hebt gedaan, de Beijing tour met de Chinese Muur, de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, moet je een bezoek brengen aan de binnenkant van het Nationale Stadion, bijgenaamd Vogelnest, en de Water Kubus, het watercentrum dat tijdens de Olympische Spelen van 2008 werd gebruikt voor de zwemevenementen en nu een van de grootste openbare zwembaden herbergt.

Tijdens de tour kun je de sensatie ervaren van een wandeling door een van de meest iconische locaties van de moderne Olympische Spelen. Je ziet ook ultramoderne sportfaciliteiten en een prachtig landschap, want het park is gebouwd op een van de hoogste punten van de stad.

Naast een bezoek aan de binnenkant van het Vogelnest kun je je vergapen aan de Water Cube, zo genoemd vanwege het glazen ontwerp. Een uitstekende gelegenheid om de moderne Chinese architectuur te waarderen en te genieten van het panoramische uitzicht, dat overigens niet zo interessant is als dat van de Olympische Toren. Je kunt het Olympisch Dorp bereiken met de metro of met de sightseeingbussen van Beijing.

Interessante details

 • Prijs: deze rondleidingen kosten in eerste instantie ongeveer 75 € per persoon.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze tours: Je kunt de belangrijkste bezienswaardigheden van het Olympisch Dorp van dichtbij bekijken.
 • Nadelen van deze rondleidingen: Ze bevatten geen bezoek aan de Olympische Toren, een van de belangrijkste attracties van het Olympisch Park.

Boek een tour door Beijing met de Chinese Muur

Laat je verblinden door een nachtelijke tour door de lichtjes van het Olympisch Dorp

Lichtjes van het Olympisch Dorp| ©Kristian Golding
Lichtjes van het Olympisch Dorp| ©Kristian Golding

Als je in plaats van een tour door Beijing met de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede een nachttour door Beijing wilt maken die ook het Olympisch Dorp omvat, kies dan voor een gecombineerde optie. Je begint op het Plein van de Hemelse Vre de waar je de felle lichten ontdekt die de gebouwen en monumenten verlichten en een magische sfeer creëren.

Je zult ook een rondleiding krijgen door de Verboden Stad, het grootste keizerlijke paleis ter wereld. Het complex van oude gebouwen ligt in het centrum van Beijing en is 's nachts een must-see. De nachtelijke verlichting verandert deze attractie in een spektakel op zich, waardoor het een van de beste plaatsen is om 's nachts foto's te nemen.

Tot slot brengt de tour je naar het Olympisch Park, waar enkele van de meest iconische gebouwen staan, zoals het Vogelnest en de Waterkubus. s Nachts markeert de verlichting van deze gebouwen het epicentrum van het moderne deel van de Chinese hoofdstad, in tegenstelling tot het oude deel, dat wordt gekenmerkt door de mooiste tempels van Beijing.

Interessante details

 • Prijs: deze rondleidingen kosten in eerste instantie ongeveer €61 per persoon.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze tours: je ziet de stad 's nachts, die wordt gekenmerkt door zijn opvallende lichten en verlichte gebouwen.
 • Nadelen van deze tours: de wandeling door het Olympisch Park valt vanwege het tijdstip niet samen met de openingstijden van de uitkijktoren, die een van de hoogste punten van de stad markeert.

Boek een tour door Beijing inclusief Tiananmenplein

Ervaar het contrast van oud en modern Beijing met een bezoek aan het Nationaal Stadion

Nationaal Stadion| ©Romain Pontida
Nationaal Stadion| ©Romain Pontida

Een reis naar het oude gedeelte van de stad met een bezoek aan het Nationaal Stadion is een uitstekende manier om de contrasten van Beijing te ontdekken. In het centrum zie je de Verboden Stad, het oude Chinese keizerlijke paleis dat meer dan 500 jaar dienst deed als residentie van de keizers. Daarna ga je naar de Tempel van de Hemel, een gebedsplaats waar de keizers van de Ming- en Qing-dynastie offers brachten. Je kunt ook het pittoreske Tiananmenplein bezoeken.

In het oude deel van de stad kun je ook typische Chinese gerechten proberen en bars en restaurants bezoeken die vaak zijn opgenomen in de beste culinaire tours van Beijing, zoals de Beijing food tour per tuk tuk.

Daarna bezoek je het Nationale Stadion, ook wel bekend als het Vogelnest vanwege het opvallende architectonische ontwerp. Het wordt beschouwd als een van China's moderne architecturale wonderen, met een capaciteit van 80.000 toeschouwers en podia die zijn gebruikt voor tal van muziekconcerten en kunstfestivals. Deze rondleidingen duren ongeveer 8 tot 9 uur.

Interessante details

 • Prijs: deze tours kosten initieel ongeveer €65 per persoon.
 • Duur: ongeveer 8 tot 9 uur.
 • Voordelen van deze tours: je leert de contrasten van Beijing kennen, vooral in de architecturale bestemmingen.
 • Nadelen van deze tours: het zijn vrij lange tours, dus ze zijn misschien niet te combineren met een korte trip.

Boek een gastronomische tour door Beijing per tuk tuk

Maak een tour door het heden en verleden van Beijing: Olympisch Dorp en hutongs

Olympisch dorp in Beijing| ©Julia Alleyne
Olympisch dorp in Beijing| ©Julia Alleyne

Een andere mogelijkheid is om een bezoek aan het Nationaal Stadion en de Waterkubus te combineren met een rondleiding door de hutongs, smalle traditionele straatjes waar je winkelkraampjes en familiehuizen vindt. Je kunt deze plekken niet in met de auto, dus het is ideaal om ze te voet te verkennen of tijdens een fietstocht of een gastronomische tour door Beijing per tuk tuk.

In het Olympisch Dorp, de eerste halte van je sightseeingtour, zie je de iconische gebouwen die voor de Olympische Spelen werden gebouwd, zoals het Vogelnest en de Waterkubus, maar ook de kamers waar de atleten sliepen en kun je meer te weten komen over de openings- en sluitingsceremonie van de Olympische Spelen, die de geschiedenis zijn ingegaan vanwege hun gedetailleerdheid en enscenering.

Na het verlaten van het dorp wandel je door de populaire hutongs, waar je traditionele huizen met binnenplaatsen en architectuur uit de Ming Dynastie ziet die meer dan 500 jaar oud is. Je leert over het dagelijks leven van de lokale bevolking. Bovendien kun je kleine souvenirwinkeltjes en straatmarkten bezoeken en souvenirs kopen tegen zeer gunstige prijzen, goedkoper dan op de Zijdemarkt of andere bekende winkelplaatsen.

Interessante details

 • Prijs: deze tours hebben een initiële kostprijs van ongeveer 130 € per persoon.
 • Duur: ongeveer 7 uur.
 • Voordelen van deze tours: Je krijgt zowel de moderne architectuur van Beijing als de oudere bezienswaardigheden te zien, waardoor je inzicht krijgt in de vooruitgang van het land.
 • Nadelen van deze tours: deze ervaringen kunnen duur zijn.

Boek een culinaire tour door Beijing per tuk tuk

Hoe boek ik een tour door het Olympisch Dorp in Beijing?

Olympisch dorp bij nacht| ©Kristian Golding
Olympisch dorp bij nacht| ©Kristian Golding

Als je het Olympisch Dorp tijdens een excursie wilt bezoeken, kun je de tour het beste van tevoren online boeken. Op deze manier kun je de prijs vastzetten, je plaats reserveren en vervolgens de route van je tour door de Chinese hoofdstad organiseren. Je bespaart ook geld en tijd, omdat je op de dag van je bezoek niet opgehouden wordt bij de kassa.

Je kunt ook een tour boeken als je eenmaal in de stad bent, maar als je van plan bent Beijing te bezoeken tijdens de zomer- of hoogseizoenmaanden kun je last-minute verhogingen ervaren of buiten de tours vallen op de door jou gekozen datum, wat lastig kan zijn als je een kort verblijf in de stad plant.

Boek een Beijing tour met het Zomerpaleis

Wat zie ik tijdens een tour door het Beijing Olympisch Dorp?

Olympisch dorp| ©Julia Alleyne
Olympisch dorp| ©Julia Alleyne

Het antwoord hangt af van de tour die je kiest, maar in het algemeen zul je de belangrijkste gebouwen en monumenten van het Olympisch Dorp zien, waaronder het beroemde Nationaal Stadion, bijgenaamd het Vogelnest vanwege zijn architectuur, en de Water Kubus, die je aandacht zal trekken met zijn exterieur ontwerp.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je rondleiding door de stad te combineren met andere, meer traditionele bezienswaardigheden van de Chinese hoofdstad, zoals de Verboden Stad, het Tiananmenplein, het Zomerpaleis en de traditionele hutongs. Sommige tours bevatten zelfs een tour naar de Chinese Muur, hoewel dit meestal meerdaagse ervaringen zijn.

Boek een rondreis door Beijing met de Chinese Muur

Tips voor een Beijing Olympisch Dorp tour

Beijing Water Kubus| ©damien_farrell
Beijing Water Kubus| ©damien_farrell

Als u van plan bent een reis naar het Olympisch Dorp in Beijing te maken, zijn hier enkele tips die uw bezoek gemakkelijker zullen maken en waarmee u het meeste uit een van de meest interessante locaties van de stad kunt halen:

 • Plan je bezoek van tevoren: zorg ervoor dat je weet wat de openings- en sluitingstijden van het Olympisch Dorp zijn en welke plekken je binnen het complex wilt bezoeken, of je nu kiest voor een rondleiding of niet. Controleer voordat je boekt ook de sluitingsdagen, want sommige stadions kunnen op bepaalde dagen gesloten zijn.
 • Draag comfortabele kleding en schoenen: Het Olympisch Dorp is een grote locatie met veel plaatsen om te bezoeken, dus zorg ervoor dat je comfortabele kleding en schoenen draagt die geschikt zijn om te wandelen. In de zomer kan het weer in Beijing erg warm zijn, dus het is aan te raden om luchtige kleding te dragen.
 • Neem contant geld mee: zorg ervoor dat je genoeg contant geld bij je hebt om je kaartjes, eten en souvenirs te kopen. Sommige plaatsen in het dorp accepteren geen creditcards of bankpassen, dus het is aan te raden om contant geld mee te nemen.
 • Leer meer over de geschiedenis van het Olympisch Dorp: Als je het meeste uit je ervaring wilt halen, onderzoek dan voor je bezoek de geschiedenis en de details van de plaatsen die je in het complex gaat bezoeken. Dit zal je een beter inzicht geven in het belang en de betekenis van de locatie in de Chinese hoofdstad.

Boek een Beijing tour met het Zomerpaleis

Waarom een reis naar het Olympisch Dorp?

Bagage| ©Ezequiel Garrido
Bagage| ©Ezequiel Garrido

Het Olympisch Dorp is een iconische plek die een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van sport en China vertegenwoordigt en een interessante excursie, zelfs als je Beijing in één dag leert kennen. De Olympische Spelen van 2008 waren de kans voor het land om de wereld te laten zien dat het in staat is om grote evenementen te organiseren en een demonstratie van de vooruitgang en ontwikkeling van het land.

De architectuur van het dorp is ook erg interessant. De gebouwen en stadions, ontworpen door enkele van de meest vooraanstaande architecten ter wereld, vormen een perfecte combinatie van stijl en functionaliteit. Bij een bezoek aan het Olympisch Dorp kun je de majesteit van het Vogelnest en de Water Kubus bewonderen.

Merk op dat het Olympisch Dorp ook een culturele en educatieve functie heeft en beschikt over tentoonstellingen en displays, die worden beschouwd als een van de beste musea in Beijing, die de geschiedenis van de Olympische Spelen en de waarden die ze vertegenwoordigen laten zien.

Boek een tour naar de Chinese Muur

Wat zijn de voordelen van een bezoek aan het Olympisch Dorp tijdens een tour of op eigen houtje?

Olympische Toren| ©Gary Todd
Olympische Toren| ©Gary Todd

Een rondleiding door het Olympisch Dorp is een van de beste dingen om te zien en te doen in Beijing. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van een bezoek op eigen houtje. Ten eerste kan een gids je gedetailleerde informatie geven over de geschiedenis van China en de relatie met de Olympische Spelen, plus je hebt toegang tot een aantal feiten die je misschien niet op eigen houtje zou vinden.

Een rondleiding met gids kan je ook tijd en moeite besparen. Gidsen kennen de beste tijden en plaatsen om te bezoeken en kunnen je helpen de drukte en lange rijen te vermijden. Als je geen Chinees spreekt, kan een gids je ook helpen om met de lokale bevolking te communiceren en de Chinese cultuur en gewoonten beter te begrijpen.

Een ander voordeel van een rondleiding met gids is comfort en veiligheid. Het dorp ligt aan de rand van de stad en met deze tours hoef je je geen zorgen te maken over transfers, maar kun je ontspannen en genieten van de ervaring.

Boek een culinaire tour door Beijing per tuk tuk