Dingen om te doen op de Zijdemarkt van Beijing

De Zijdemarkt is een van de belangrijkste attracties van Beijing en een van de traditionele bezienswaardigheden van de Chinese hoofdstad. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten om tijdens je reis te genieten van je bezoek aan de site.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

7 minuten lezen

Dingen om te doen op de Zijdemarkt van Beijing

Zijde Markt | ©Phil_James

Beijing is de stad van de vlooienmarkten. Er zijn meer dan 100 markten verspreid over de stad en veel ervan zijn erg beroemd. Er zijn voedselmarkten, antiekmarkten en variétémarkten, en onder hen is er een bekende, de Zijdemarkt, die meer dan 2000 kraampjes heeft en opvalt door de grote verscheidenheid aan producten die in de gangpaden worden aangeboden.

Een bezoek aan de Zijdemarkt is een van de beste dingen om te zien en te doen in Beijing, maar om van je bezoek te genieten moet je op zijn minst een deel van de eigenaardigheden van deze plek kennen, die een fundamenteel onderdeel van de Chinese cultuur is. Hier is alles wat je moet weten over wat je kunt verwachten tijdens je bezoek aan deze beroemde markt.

Proef de lokale keuken

Zijde Markt| ©Wendy Stirba
Zijde Markt| ©Wendy Stirba

De Beijing Silk Market is beroemd om zijn winkels en kraampjes met een breed scala aan producten, waaronder verschillende voedingsmiddelen. Je kunt er kiezen voor traditionele Chinese gerechten zoals dumplings, kebab, een fastfoodalternatief, of jianbing, een beroemde Chinese crêpe gevuld met groenten en vlees.

Als je van plan bent Beijing in de winter te bezoeken, ontdek je de typische seizoensgerechten, waaronder hotpot, een hete bouillon, wontonsoep, eendensoep in Nanjing-stijl en kleverige rijst met vulling, maar je kunt ook kiezen voor noedels, typische ei- en tarwenoedels vergezeld van verschillende sauzen en groenten, en vers fruit en sappen. In alle gevallen kun je kiezen uit een verscheidenheid aan kraampjes, waarvan de meeste zijn opgenomen in de routes van de beste eettours door Beijing.

Boek een gastronomische tuk tuk tour

Koop je favoriete producten

Producten van de markt| ©Rob
Producten van de markt| ©Rob

Een van de gouden regels van Chinese markten is dat je voor alle producten moet afdingen. Om goed te kunnen afdingen, raden we je het volgende aan:

  • Doe eerst onderzoek naar de prijs van het product dat je wilt krijgen, zodat je weet hoeveel je moet betalen en je niet wordt opgelicht met opgeblazen prijzen. Dit geldt niet alleen voor marktartikelen, maar ook voor de beste tours in Beijing.
  • Vervolgens moet je met overtuiging aandringen op de geboden prijs en ten slotte moet je beleefd en respectvol zijn en er vooral voor zorgen dat het eerste aanbod niet te laag is.
  • Houd in gedachten dat zelfs onderhandelen over een prijs als beleefd wordt beschouwd, dus onderhandelen is eigenlijk een wijdverspreide praktijk in China en een die verkopers verwachten. Het kan zelfs leuk zijn en een verrijkende ervaring. Ben je klaar om te bieden op je goederen?

Boek een gastronomische tuk tuk tour

Koop de beste lokale souvenirs

Marktkraampjes| ©Rob
Marktkraampjes| ©Rob

Je kunt in Beijing op veel plaatsen souvenirs krijgen en het kan goedkoper zijn om ze buiten de Zijdemarkt te vinden, maar het is bij de marktkraampjes dat je sommige cadeaus en souvenirs kunt kopen die niet op straat of op andere markten verkrijgbaar zijn, dus het is belangrijk om je huiswerk te doen voordat je een aankoop doet.

De vlooienmarkt kan de ideale plek zijn om kleding, sieraden, handwerk en lederwaren te kopen, maar voor souvenirs kan het onrendabel zijn, tenzij je cadeaus vindt die elders niet verkrijgbaar zijn. Enkele van de populaire souvenirs die je kunt vinden op de Beijing Silk Market zijn kopjes en borden met traditionele Chinese ontwerpen, koelkastmagneten, Boeddhabeelden, papieren waaiers, Chinese operamaskers en traditionele Chinese kleding zoals qipaos en Mao-jassen, evenals replica's van historische gebouwen, zoals die in de Verboden Stad.

Boek de Grote Muur van China, Verboden Stad en Tiananmen Tour

Leer meer over het maken van zijdeproducten

Stoffen van de zijdemarkt| ©Tex Texin
Stoffen van de zijdemarkt| ©Tex Texin

De Zijdemarkt wordt zo genoemd omdat de verkopers van de kraampjes oorspronkelijk de grondstof van de Zijderoute ontvingen , voornamelijk uit Mongolië, en deze gebruikten om de kleding te maken die ze aan het publiek verkochten.

De gewoonte van de verkopers om zijde te bewerken bij hun kraampjes werd een traditie en vandaag de dag is het mogelijk om te leren over het maken van deze producten door te kijken naar de ambachtslieden.

In sommige gevallen kun je zelfs kiezen voor een excursie van een hele dag naar de buitenwijken van Beijing om meer te leren over de reis van de zijde van de invoer of verwerking tot de omzetting in producten die beschikbaar worden gesteld aan het publiek bij de kraampjes van de Zijdemarkt.

Tour de markt 's nachts

Zijdemarkt bij nacht| ©Yi Zhao
Zijdemarkt bij nacht| ©Yi Zhao

De markt is vol licht en muziek, waardoor het een zeer levendige en bruisende ruimte is. Je kunt rondlopen en genieten van de nachtelijke sfeer, kijken naar toeristen en de lokale bevolking winkelen, plezier hebben en gezelligheid op de markt, in een van de beste nachtelijke activiteiten in de stad.

Over het geheel genomen, de Beijing Silk Market biedt een schat aan nachtelijke activiteiten voor elk wat wils. Of u nu wilt om te winkelen, de lokale gerechten te proeven of gewoon genieten van de sfeer, de Silk Market is een plek om niet te missen als je in Beijing.

Geniet van een typisch Chinese ervaring

Objecten van de markt| ©steeliee
Objecten van de markt| ©steeliee

De Beijing Silk Market is een typisch Chinese ervaring omdat het bekend staat om zijn zijdeproducten, die sinds de oudheid een van China's belangrijkste exportproducten is. Zijde is een belangrijk materiaal in de lokale cultuur en is nauw verbonden met de geschiedenis en tradities. Een bezoek aan de zijdemarkt is een unieke kans om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van de Aziatische reus.

Al met al is de Beijing Silk Market een typisch Chinese ervaring omdat het een unieke kans biedt om de Chinese eigenaardigheden en gewoonten te ervaren door middel van de traditionele producten, vooral als je van plan bent om Beijing te bezoeken tijdens de zomer wanneer de zijdehandel floreert.

Vind jade sieraden en producten

Boodschappen gangpad| ©Ian Riley
Boodschappen gangpad| ©Ian Riley

Jade is een kostbare steen die in de Chinese cultuur zeer gewaardeerd wordt om zijn schoonheid en culturele betekenis. De Zijdemarkt is een van de populairste plekken om jadeproducten te vinden, van sieraden en kunstobjecten tot kleine beeldjes en amuletten, die niet alleen in privéhuizen te vinden zijn, maar ook in de mooiste tempels van Beijing.

Jadejuwelen zijn een van de populairste keuzes voor bezoekers aan de markt. Niet alleen omdat er een grote variëteit aan sieradenontwerpen is, van armbanden en kettingen tot oorbellen en ringen, maar ook omdat het materiaal in verschillende tinten verkrijgbaar is, van donkergroen tot een lichtere tint, waardoor kopers een ruime keuze hebben.

Maak de mooiste foto's van je reis

Op de markt| ©Irma Tjahjadi
Op de markt| ©Irma Tjahjadi

De Zijdemarkt is een levendige en kleurrijke plek die veel prachtige fotomomenten biedt. Van de zijdeproducten tot de kleine zijstraatjes, er zijn veel plekken op de markt die bijna net zo fotowaardig zijn als het Oude Zomerpaleis of de Chinese Muur. Een van de meest opvallende dingen aan de markt zijn de kleuren van de zijdeproducten.

De kleine zijstraatjes van de markt, die lijken op de beste hutongs in Beijing, kunnen een unieke achtergrond voor interessante foto's vormen. Deze smalle straatjes zijn bezaaid met winkeltjes en kraampjes en kunnen een uitstekende gelegenheid zijn om het dagelijkse leven van de stad vast te leggen.

Vermijd het kopen van technologie

Toeren over de markt| ©star5112
Toeren over de markt| ©star5112

De Beijing Silk Market staat bekend om het aanbieden van elektronica tegen zeer lage prijzen, maar er zijn verschillende redenen waarom je er geen technologie zou moeten kopen.

  • Ten eerste is de authenticiteit van de producten twijfelachtig. Veel van de producten die verkocht worden op deze vlooienmarkt zijn vervalsingen of illegale kopieën van populaire merken, zodat de items van slechte kwaliteit kunnen zijn en mogelijk niet goed werken.
  • Ten tweede is het ontbreken van garantie een andere belangrijke reden waarom je geen technologie van de markt zou moeten kopen. Als het product dat je gekocht hebt niet goed werkt, kun je het niet terugsturen en heb je geen mogelijkheid om je geld terug te krijgen. Dit is vooral zorgwekkend in het geval van elektronische artikelen, die na een korte gebruiksperiode onvoorziene technische problemen kunnen hebben.
  • Ten derde is veiligheid een punt van zorg als het gaat om elektronische producten die op de Zijdemarkt zijn gekocht. Sommige producten kunnen gevaarlijk zijn door het gebrek aan regelgeving en kwaliteitscontroles, en er kunnen ook inbreuken zijn op de gegevensprivacy en het risico op virussen en malware in apparaten die daar worden gekocht.

Om deze redenen kun je het beste technologie kopen bij vertrouwde en bekende bronnen die garanties en consumentenbescherming bieden, zoals de kraampjes in het Olympisch Dorp. Vermijd het kopen van technologie op de Zijdemarkt!

Als je de Zijdemarkt bezoekt... koop zijde!

Zijde| ©Tex Texin
Zijde| ©Tex Texin

De Zijdemarkt is een populaire bestemming voor toeristen die authentieke zijdeproducten willen kopen. Een van de populairste producten op de markt is zijden kleding. Bezoekers vinden er een grote verscheidenheid aan kledingstukken zoals jurken, shirts, blouses, sjaals en stropdassen, allemaal met elegante en verfijnde ontwerpen.

Een ander populair zijden product op de markt zijn dekbedden en dekens. Deze producten zijn zacht, licht en zeer comfortabel, en zijn ideaal voor koud weer. Je kunt ook sjaals, tassen, portefeuilles, hoeden en handschoenen kopen. Deze producten zijn gemaakt van zijde van hoge kwaliteit.

Tot slot, als je de markt bezoekt, koop dan zeker zijde, en vergeet niet te genieten van een van de grote attracties van Beijing!