Tickets voor de dierentuin van Beijing: hoe ze te kopen, prijzen en kortingen

Beijing Zoo is een van de grootste dierentuinen ter wereld en een van de belangrijkste attracties in de Chinese hoofdstad. Hier is alles wat je moet weten om te genieten van je bezoek aan dit traditionele dierenreservaat.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

10 minuten lezen

Tickets voor de dierentuin van Beijing: hoe ze te kopen, prijzen en kortingen

Kennismaking met de dierentuin | ©Amanda

Als je een reis naar de Chinese hoofdstad plant en wilt genieten van een alternatief plan, buiten de rondleidingen door het oude gedeelte van de stad en het Olympisch Dorp, dat de grens aangeeft van de meest moderne attracties, mag je de dierentuin van Beijing, een natuurreservaat met meer dan 15.000 dieren van 450 verschillende soorten, niet missen.

In deze dierentuin, die vooral bekend staat om zijn collectie Chinese dieren, kun je reuzenpanda's, sneeuwluipaarden, Bengaalse tijgers, giraffen, Aziatische olifanten, ijsberen, zeehonden en talloze soorten vogels, reptielen en vissen ontdekken, waardoor het een van de beste dingen is om te zien en te doen in Beijing.

Hoeveel kosten tickets voor Beijing Zoo?

Geld in euro's| ©Ibrahim Boran
Geld in euro's| ©Ibrahim Boran

Tickets voor de dierentuin van Beijing beginnen bij ongeveer 6 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen van 5-12 jaar, hoewel de prijzen meestal variëren tijdens het zomerseizoen en op feestdagen zoals Chinees Nieuwjaar, dat in maart in Beijing wordt gevierd, en Nationale Dag, die elke 1 oktober wordt gevierd.

Omdat het goedkoop is, is het een van de beste dingen om te doen in de Chinese hoofdstad als gezin of als je van plan bent de stad met kinderen te bezoeken. Bovendien is de dierentuin meestal opgenomen bij de beste rondleidingen in Beijing.

Kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis naar binnen, hoewel ze moeten worden begeleid door een verantwoordelijke volwassene. Kaartjes zijn, afhankelijk van het seizoen, mogelijk niet inclusief toegang tot alle museumattracties.

Interessante details

 • Prijs: toegangsprijs is ongeveer 6 euro per persoon voor volwassenen en 3 euro per persoon voor kinderen.
 • Locatie: 137 Xizhimen Outer St, Xicheng Qu, Beijing.
 • Openingstijden: dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur in de winter en van 8.00 tot 18.00 uur in de zomer.

Welke soorten kaartjes zijn er beschikbaar? Zijn er skip-the-line kaartjes voor Beijing Zoo?

Dierentuin entree| ©leo818lion
Dierentuin entree| ©leo818lion

Algemene toegangskaartjes kosten ongeveer ¤6 voor volwassenen en ¤3 voor kinderen van 5-12 jaar, terwijl kinderen jonger dan 5 jaar gratis zijn onder begeleiding van een verantwoordelijke volwassene. Deze tickets, met enkele uitzonderingen, omvatten toegang tot alle attracties.

Op specifieke data, zoals Chinees Nieuwjaar of Nationale Dag, vanwege de grote toestroom van toeristen, kunnen sommige attracties in de dierentuin van Beijing, zoals de Safari of de reptielen- en vogelthemaparken, beperkt zijn of een extra vergoeding vereisen, die meestal rond de 1 euro ligt.

Je kunt skip-the-line tickets krijgen als je een volledige dagtour neemt of als je je dierentuintour combineert met een bezoek aan andere bezienswaardigheden in de stad, zoals het Plein van de Hemelse Vrede of de Verboden Stad. Ook als je besluit gebruik te maken van Beijing's hop-on-hop-off sightseeing bus, die vaak tickets met voorrang heeft.

Zijn tickets voor de dierentuin van Beijing inbegrepen in een sightseeingpas voor Beijing?

Standbeeld in de dierentuin| ©Matthew Howard
Standbeeld in de dierentuin| ©Matthew Howard

Beijing biedt geen toeristenpassen of toeristenkaarten, dus de dierentuin is niet inbegrepen in overeenkomsten voor toeristen die de stad bezoeken. Het is echter heel gebruikelijk in de Chinese hoofdstad dat reisaanbieders tours voor meerdere excursies samen aanbieden, wat je zowel geld als tijd bespaart, omdat je meestal ook op transfers kunt rekenen.

Meestal omvat deze combinatie van attracties activiteiten zoals een bezoek aan de beste tempels van Beijing, een rondleiding door de Verboden Stad, een wandeling over het Plein van de Hemelse Vrede en het bijwonen van een Kung Fu-show, een typische show in de Chinese hoofdstad die bezoekers meestal versteld doet staan.

Kiezen voor deze tours kan een ideale optie zijn, vooral voor een bezoek aan de dierentuin van Beijing, die een beetje ver van de belangrijkste attracties van de stad ligt in het oude deel van de stad.

Zijn er tickets die een rondleiding door de dierentuin van Beijing bevatten, en is het de moeite waard?

Dierentuin Dier| ©Michael McDonough
Dierentuin Dier| ©Michael McDonough

Er zijn geen tickets die een rondleiding door de dierentuin van Beijing bevatten, maar je hoeft zeker niet om de site te verkennen met de hulp van een deskundige lokale gids, want het is goed aangegeven en informatie is beschikbaar in verschillende talen.

De beste dingen om te ontdekken in de dierentuin zijn de 15.000 dieren van 450 verschillende soorten die worden tentoongesteld in natuurlijke habitats, themaparken en interactieve activiteiten zoals de Beijing Safari. In deze gevallen heb je de mogelijkheid om assistentie te krijgen om van je bezoek te genieten.

Daarnaast kun je, door de dierentuin op eigen gelegenheid te bezoeken, ook genieten van de dierentuinen, die erg groot en bloemrijk zijn, vooral als je van plan bent om Beijing in de zomer of lente te bezoeken.

Zijn er tickets met korting voor de dierentuin van Beijing?

Rondleiding door de dierentuin| ©Jesús Corrius
Rondleiding door de dierentuin| ©Jesús Corrius

Je kunt tickets met korting vinden voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar en soms ook voor 65-plussers, hoewel dit laatste niet wordt aangegeven of duidelijk wordt gemaakt op de officiële website van het museum.

Houd er rekening mee dat de dierentuin zijn tarieven kan wijzigen afhankelijk van het aantal toeristen, iets wat vrij gebruikelijk is in China, en dat er ook enkele beperkingen kunnen zijn op de toegang tijdens feestdagen, vooral tijdens het Chinese Nieuwjaar.

Aangezien er geen toeristenpas of -kaart is in Beijing, kun je geen gebruik maken van dit voordeel, waarmee je in andere steden geld en ook tijd kunt besparen, omdat je in bijna alle gevallen kaartjes krijgt aangeboden zonder wachtrijen. In elk geval zijn de ticketprijzen, die beginnen bij ongeveer 6 euro, meestal betaalbaar.

Zijn er speciale kaartjes voor kinderen?

Mensen en kinderen in de dierentuin| ©Jesús Corrius
Mensen en kinderen in de dierentuin| ©Jesús Corrius

De dierentuin van Beijing biedt gereduceerde kaartjes voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, die een eerste toegangsprijs van ongeveer 3 euro betalen, vergeleken met 6 euro voor volwassenen, terwijl kinderen onder de 5 jaar gratis naar binnen mogen.

In alle gevallen moeten minderjarige kinderen worden begeleid door een verantwoordelijke volwassene en moeten ze hun documenten laten zien bij de ingang om hun leeftijd te verifiëren.

Houd er rekening mee dat leeftijdscontroles bij attracties in China heel vaak voorkomen, dus ik raad je aan om altijd een identiteitsbewijs bij je te hebben voor alle bezoekers om vertragingen te voorkomen, vooral als je een kort verblijf in de stad plant. Als dat het geval is, is hier een lijst om je te helpen Beijing in 2 dagen te ontdekken.

Waarom is het de moeite waard om online tickets te kopen in plaats van aan het loket?

Dierentuin van Beijing| ©John Luc
Dierentuin van Beijing| ©John Luc

Als je van plan bent om de dierentuin van Beijing te bezoeken, is het online kopen van tickets een uitstekende optie in vergelijking met het kopen aan de kassa. Ten eerste kunt u tijd besparen. Je hoeft niet in de rij te staan bij de ingang en je hebt meer uren om de dierentuin te verkennen en van je bezoek te genieten. Dit is geen onbelangrijk punt, aangezien de toestroom van toeristen in de Chinese hoofdstad meestal vrij groot is.

Ten tweede kun je geld besparen door online kaartjes te kopen. De dierentuin biedt op sommige data speciale kortingen of promoties aan voor degenen die hun kaartjes van tevoren kopen. Je kunt ook rondkijken voor de beste deal.

Ten slotte, net als bij de beste musea in Beijing, het kopen van uw ticket op voorhand geeft je meer flexibiliteit. U kunt kiezen voor de datum en tijd van uw bezoek aan de dierentuin en plan je dag om ervoor te zorgen dat u niet missen op alle attracties.

Beijing Dierentuin Openingstijden

Groene gebieden van de dierentuin| ©Jesús Corrius
Groene gebieden van de dierentuin| ©Jesús Corrius

Beijing Zoo is dagelijks geopend van 8:30 tot 17:00 uur in de winter en herfst en van 8:00 tot 18:00 uur in de zomer en lente. Dankzij deze verlengde openingstijden kun je je bezoek combineren met andere attracties zoals de Verboden Stad of de Zijdemarkt.

Houd er rekening mee dat de dierentuin tijdens feestdagen zoals Chinees Nieuwjaar en Nationale Dag zijn openingstijden kan wijzigen of zelfs gesloten kan zijn, dus als je van plan bent om op deze data door de stad te toeren, moet je van tevoren controleren of dit bezoek beschikbaar is.

Hoeveel tijd heb je nodig om Beijing Zoo te bezoeken?

Kijk op| ©Cats Coming
Kijk op| ©Cats Coming

Het antwoord zal afhangen van een aantal factoren, zoals uw interesses, de hoeveelheid tijd die u wilt besteden aan elke tentoonstelling en het aantal mensen in het park op het moment van uw bezoek. In het algemeen wordt echter aanbevolen om ten minste 4-5 uur te plannen om de meeste van de tentoonstellingen te zien.

Beijing Zoo is een van de grootste dierentuinen ter wereld, met een oppervlakte van meer dan 200 hectare en meer dan 15.000 dieren van 450 verschillende soorten. Populaire attracties zijn onder andere reuzenpanda's, Afrikaanse olifanten, Bengaalse tijgers en giraffen, maar er zijn ook themaparken en interactieve activiteiten.

Als je alle tentoonstellingen op je gemak wilt bekijken en de tijd wilt hebben om te ontspannen en de beste foto's van je reis te maken , moet je misschien een bezoek van een hele dag aan de dierentuin plannen. Houd er rekening mee dat dit een kort bezoek aan de stad in de weg kan staan. Als dat het geval is, hier zijn de dingen die je kunt doen in 3 dagen in Beijing.

Beste tijd om Beijing Zoo te bezoeken

Olifanten in de dierentuin| ©Matthew Howard
Olifanten in de dierentuin| ©Matthew Howard

Over het algemeen worden de lente, tussen april en mei, en de herfst, tussen september en oktober, beschouwd als de beste tijden om Beijing te bezoeken, inclusief de dierentuin, omdat de temperaturen milder en aangenamer zijn, de regenval sporadischer is en de toestroom van toeristen niet zo groot is.

Houd er wel rekening mee dat tijdens de zomermaanden de temperaturen vrij hoog kunnen zijn en er meer kans is op regen, omdat het een nat seizoen is. Aan de andere kant zijn de temperaturen in de winter vaak extreem koud en kan er sneeuw en ijs op de wegen liggen, wat de toegang tot de dierentuin kan bemoeilijken.

Een andere factor om rekening mee te houden is het toeristische hoogseizoen in Beijing, dat over het algemeen samenvalt met de zomervakantie en de viering van Chinees Nieuwjaar of Nationale Dag. Als je de drukte wilt vermijden, kun je de dierentuin beter niet bezoeken tijdens deze perioden van het jaar, die erg bevorderlijk zijn voor het binnenlandse toerisme.

Hoewel bij het kiezen van je bezoek rekening moet worden gehouden met je persoonlijke voorkeuren, kan de beste tijd om de dierentuin van Beijing te bezoeken tijdens de lente of de herfst zijn.

Hoe kom je naar de dierentuin van Beijing?

Beijing Metro| ©Chris Youlden
Beijing Metro| ©Chris Youlden

De dierentuin van Beijing is een van de meest bezochte attracties in de Chinese hoofdstad, dus er zijn verschillende openbaar vervoersmogelijkheden die je kunt gebruiken om er te komen, afhankelijk van je locatie in de stad:

 • Metro: je kunt lijn 4 nemen naar een station met de naam Beijing Zoo. Vanaf daar is de ingang van de dierentuin ongeveer vier blokken verderop.
 • Bus: je kunt buslijnen 7, 15, 19, 27, 45, 332, 334, 347, 360, 362, 601, 608 en 714 nemen, die je allemaal bij de dierentuin of in de buurt afzetten.
 • Taxi: Je kunt ook een taxi nemen van overal in de stad Beijing naar de dierentuin. Zorg ervoor dat je het adres van tevoren hebt geladen of een kaart-app op je telefoon hebt om de chauffeur je bestemming te laten zien.

Wat je niet mag missen in de dierentuin van Beijing

Dierentuin Panda| ©Michael McDonough
Dierentuin Panda| ©Michael McDonough

Een van de belangrijkste attracties in de dierentuin van Beijing zijn de reuzenpanda's, een van de meest iconische en geliefde dieren van China. De dierentuin heeft een groot aantal panda's, zowel jong als oud, die je in hun natuurlijke omgeving kunt observeren. Er is ook een interactieve ervaring waar je foto's kunt maken en meer te weten kunt komen over deze dieren.

De dierentuin heeft ook een grote verscheidenheid aan wilde dieren uit de hele wereld, van tijgers en leeuwen tot giraffen, olifanten en pinguïns en heeft een speciale afdeling gewijd aan zeedieren, waar je allerlei soorten waterdieren kunt zien , waaronder de populaire beluga walvissen.

Het aquarium van de dierentuin heeft ook een grote verscheidenheid aan zeedieren, van haaien tot pijlstaartroggen en exotische vissen, waaronder een dolfijnenshow die erg populair is bij bezoekers en waarin de geschiedenis van het land en een aantal van zijn meest fascinerende monumenten, zoals de Chinese Muur, de revue passeren.

Concluderend: in deze dierentuin mag je het zien van reuzenpanda's, een grote verscheidenheid aan wilde dieren en een fascinerend aquarium niet missen. Als je van dieren houdt en Beijing bezoekt, raad ik je aan deze geweldige plek niet te missen.

Boek Zomerpaleis, Lama Tempel en Panda Tuin Tour

Tips voor een bezoek aan Beijing Zoo

Dierentuin schildpad| ©博悦 胡
Dierentuin schildpad| ©博悦 胡

Beijing Zoo is een van de meest opvallende attracties van de Chinese hoofdstad, maar het is ook een zeer grote en drukke plek voor toeristen, dus hier is een lijst met tips om in gedachten te houden voor uw tour:

 • Plan je bezoek: de dierentuin is enorm groot, dus het is raadzaam om van tevoren te plannen welke dieren en attracties je wilt zien, vooral als je niet 4 of 5 uur van je dag wilt uittrekken voor een volledige rondleiding.
 • Kom vroeg: de dierentuin is erg populair en zit de hele dag vol met bezoekers, dus je kunt het beste vroeg komen om de drukte te vermijden en op je gemak van de attracties te genieten.
 • Draag comfortabele kleding en schoenen: de dierentuin is groot en er wordt veel gelopen, dus het is belangrijk om comfortabele kleding en schoenen te dragen zodat je niet te moe wordt.
 • Respecteer de dieren: het is belangrijk om voor de dieren te zorgen en ze niet te voeren of te storen. Je mag ze niet aanraken of onnodig hun aandacht proberen te trekken. Wees je ervan bewust dat als je de regels van de site overtreedt, je zwaar gestraft kunt worden door de autoriteiten.
 • Koop van tevoren kaartjes: je kunt kaartjes kopen bij de ingang van de dierentuin, maar je kunt ze het beste van tevoren kopen om lange rijen te vermijden en tijd te besparen.
 • Leer meer over de plaatselijke cultuur en geschiedenis: de dierentuin is ook een plek om meer te leren over China, dus het is de moeite waard om de plaatselijke cultuur te leren kennen terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.