Punta Cana Luchthaventransfers

Punta Cana International Airport ligt vrij dicht bij de meeste stranden en resorts van Punta Cana, maar het is niet altijd makkelijk om je te verplaatsen zonder het juiste vervoermiddel. Daarom geef ik je een gids met de beste opties voor je luchthaventransfer.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Punta Cana Luchthaventransfers

Punta Cana | © Danny de Groot

Op 30 kilometer van het paradijs ligt Punta Cana International Airport. Als je naar deze prachtige bestemming gaat, weet je dat er veel te zien en te doen is vanaf het moment dat dit vliegveld je begroet. De terminal is uitgegroeid tot de meest bezochte luchthaven van de Dominicaanse Republiek. Omdat Punta Cana een gepland toeristisch project is, ligt het vliegveld op korte afstand van Bavaro Beach en de hele hub van Punta Cana, dus je transfer zou geen probleem moeten zijn.

Vanaf het moment dat je besluit op vakantie te gaan naar Punta Cana, moet je weten dat je verschillende opties hebt om van Punta Cana International Airport naar je hotel te komen. Veel hotels bieden direct een busje voor je aan, terwijl andere hotels je vertellen dat de transfer niet is inbegrepen en dat je het zelf maar moet uitzoeken. Of het nu met een minibusje, taxi, busje, huurauto of zelfs bus is, in dit artikel geef ik je de voor- en nadelen van elk van deze alternatieven.

Minibus rechtstreeks naar je hotel: de populairste optie

Reizen met een minibus| ©dwightsghost
Reizen met een minibus| ©dwightsghost

Als je op vakantie gaat naar Punta Cana, moet je weten dat de beste optie is om in een hotel te verblijven, een polsbandje om te doen en te genieten van het all-inclusive pakket. En als we all-inclusive zeggen , bedoelen we ook all-inclusive, inclusief vervoer van het vliegveld naar je hotel. Dit gebeurt over het algemeen in minibusjes die rechtstreeks door de hotels worden geleverd, die je bagage opslaan en in ongeveer 25 minuten vanaf het moment dat je instapt ben je op je kamer.

Ook deze service kan privé worden ingehuurd of worden uitbesteed. Dat wil zeggen: er zijn bedrijven die deze minibusdienst leveren aan verschillende hotels of die je zelf kunt huren om voor de deur van je hotel afgezet te worden. In elk geval is dit de optie die ik het meest aanraad, maar alleen als je in de omgeving van Punta Cana en Playa Bávaro verblijft.

Ik raad deze optie vooral aan voor je comfort. Als je onder de dingen om te doen met kinderen in Punta Cana bepaalt dat je een veilige transfer voor hen nodig hebt, dan is dit de beste optie voor het hele gezin. Hier heb je een vriendelijke chauffeur die je rustig en met voldoende airconditioning rechtstreeks naar je hotel brengt, zonder dat je hoeft te praten of naar derde opties hoeft te zoeken terwijl je meerdere koffers bij je hebt. Houd er rekening mee dat als je in een hotel in de buurt van Uvero verblijft, je geen gebruik kunt maken van deze optie.

Praktische informatie

 • Reistijd: ongeveer 25 minuten
 • Prijs: ongeveer 35 €, maar bij veel hotels is het inbegrepen als je er boekt.
 • Voordelen van deze optie: het is de meest comfortabele, want je reist in semi-privévervoer rechtstreeks naar je hotel met airconditioning en je bagage is veilig.
 • Nadelen van deze optie: als het niet bij je hotelreservering is inbegrepen, kan het duur zijn. Het is ook niet handig als je hotel in Uvero ligt.
 • Aanrader als: je snel en comfortabel naar je hotel wilt, tegen de beste prijs.

Een luxe busje: de meest privé optie

Privévervoer| ©Chethan KVS
Privévervoer| ©Chethan KVS

Wil je naar je hotel in luxe vervoer dat aan jouw eisen voldoet? Dan is Punta Cana de perfecte bestemming, want zodra je aankomt op Punta Cana International Airport kun je een zwarte luxe SUV of busje huren die je volgens jouw schema en richtlijnen bij je hotel afzet.

Dit is niet alleen maar luxe omwille van de luxe: als je bijvoorbeeld veel bagage bij je hebt of als je alleen of met je gezelschap naar het hotel moet reizen, dan kan een SUV heel handig zijn, want je reist in maximaal comfort en met een onovertroffen snelheid. Een SUV met deze eigenschappen gaat veel sneller dan een minibus of een conventionele taxi, dus als je zo snel mogelijk moet arriveren, bijvoorbeeld om op tijd te zijn voor het vertrek van een excursie naar het strand van Macau, is dit je beste optie.

Je moet er rekening mee houden dat een tour van dit type duurder zal zijn, dus als je een krap budget hebt, kun je deze niet huren. In ruil daarvoor win je veel in snelheid en ook in toegankelijkheid, want met een busje van dit type kun je zelfs naar afgelegen hotels, zoals die in Uvero Alto. Dit alles zonder de luxe van een zwart busje van dit type en het comfort van de reis te vergeten, want je rijdt met de ramen naar beneden, airconditioning en maximale bescherming.

Praktische informatie

 • Duur van de reis: deze hangt af van waar je hotel zich bevindt. Als het in Playa Bávaro is, niet meer dan 20 minuten.
 • Prijs: meer dan 50 €.
 • Voordelen van deze optie: het is de meest privé, veiligste, snelste en meest comfortabele van allemaal.
 • Nadelen van deze optie: het is veel duurder en de verschillen met andere diensten zijn niet zo groot.
 • Aanrader als: je snel naar je hotel wilt in zo privé mogelijk vervoer.

Stap in een gedeeld busje: de voordeligste optie

Gedeelde transfer| ©Stefano Costantini
Gedeelde transfer| ©Stefano Costantini

Punta Cana is een vrij exclusieve bestemming en openbaar vervoer is er niet gebruikelijk. Om te beginnen omdat het een behoorlijk geïsoleerde plek is van de rest van de Dominicaanse steden, maar ook omdat het een privéluchthaven is, eigendom van de Puntacana Group, die normaal gesproken alleen Punta Cana bedient en niet ver van het strand ligt. Maar goed, als je geld wilt besparen en je hotel biedt geen vervoer, dan is een gedeeld busje de beste optie.

Er zijn hotels die transportbedrijven inhuren en hun gasten meenemen in deze minibusjes, maar het zijn gedeelde ritten. Dit betekent dat de busjes, afhankelijk van de tijd en datum, een route rijden langs verschillende hotels en de respectieve gasten afzetten. Daarom kan de transfer iets langer duren en door hem te delen, kan hij voordeliger zijn.

Er zijn verschillende manieren om hem te boeken: je kunt rechtstreeks een contract afsluiten met de bedrijven die dit doen of met de bedrijven die door je hotel worden voorgesteld, of wanneer je op de luchthaven aankomt, kun je samen met andere passagiers die hetzelfde plan als jij volgen, voor de service betalen. Hoewel het misschien een beetje onveilig lijkt, is het een goede manier om geld te besparen en aangezien Punta Cana vrij dichtbij ligt, is er geen groot ongemak qua tijd. Als je zo'n busje niet kon boeken voor een enkele reis en je blijft minstens zeven dagen in Punta Cana, dan kun je dat wel doen voor de terugreis.

Praktische informatie

 • Duur van de reis: hangt af van het aantal stops bij andere hotels die het busje maakt. In totaal duurt het niet meer dan 40 minuten om bij je hotel te komen vanaf het moment dat je de luchthaven verlaat.
 • Prijs: ongeveer €25
 • Voordelen van deze optie: het is een van de voordeligste, zonder in te leveren op snelheid.
 • Nadelen van deze optie: je moet de reis delen met andere mensen die naar andere hotels gaan.
 • Aanrader als: je het geen probleem vindt om met andere mensen te delen en je wat geld wilt besparen.

Een taxi: de meest klassieke optie

Op weg naar het hotel| ©Juan Carlos Arranz
Op weg naar het hotel| ©Juan Carlos Arranz

OK: je hoeft niet altijd van tevoren een privé- of semi-privétransfer te boeken als je in Punta Cana bent. Punta Cana International Airport is de drukste luchthaven van de Dominicaanse Republiek, dus geloof me er zullen veel toeristen op een taxi wachten. Hoewel je waarschijnlijk in de rij zult moeten staan en wachten op een taxi, garandeer ik je dat het een veilige optie is, omdat er op dit vliegveld altijd taxichauffeurs beschikbaar zijn. Bovendien is de service georganiseerd, omdat de luchthaven zelf een officieel tariefschema heeft.

Als je besluit een taxi te nemen, zorg er dan voor dat al je bagage erin past. Een busje is niet hetzelfde als een personenauto, maar als je weinig bagage bij je hebt, is een kleine auto het beste en bespaar je wat geld. Ik raad je ook aan om heel duidelijk te zijn over de naam van het hotel waar je naartoe gaat, want er zijn er verschillende met vergelijkbare namen en zowel jij als de taxichauffeurs kunnen in de war raken.

In elk geval is dit niet de goedkoopste of snelste optie. Mijn advies is om van tevoren te kijken of er minibusjes zijn die je kunt nemen, maar het is ook zo dat de luchthaven van Punta Cana op alle uren open is en minibusjes 's nachts vaak niet beschikbaar zijn. Je moet ook rekening houden met je schema: als je bijvoorbeeld al een van de beste catamarantours in Punta Cana hebt gepland, dan moet de taxichauffeur je naar een specifiek punt brengen en niet per se naar het hotel. Dus soms, als er niet veel activiteit is op de luchthaven en je hebt geen verdere informatie van het hotel, kan het in je eigen belang zijn om een taxi te nemen.

Praktische informatie

 • Reistijd: hangt af van het hotel waar je naartoe gaat, maar tussen 20 en 30 minuten.
 • Prijs: ongeveer 30 € met kleine taxi's en meer dan 40 € voor busjes.
 • Voordelen van deze optie: je bent altijd beschikbaar op de luchthaven.
 • Nadelen van deze optie: het kan zijn dat je moet wachten en in de rij moet staan voor een taxi.
 • Aanbevolen als: je erg laat aankomt op de luchthaven of geen tijd hebt om een andere manier van vervoer te boeken of te zoeken.

Huur een auto voor je hele verblijf: de beste optie als je meer van de stad wilt zien

Een auto huren| ©Dan Gold
Een auto huren| ©Dan Gold

Ben je gewend om te rijden? Dan heb je in Punta Cana altijd de optie om een auto te huren en van het vliegveld naar je hotel te rijden. Maar houd een aantal dingen in gedachten: Punta Cana is een geïsoleerde kust in het oosten van de Dominicaanse Republiek en alles is vrij dichtbij, dus een auto is eigenlijk alleen handig als je andere delen van het eiland wilt zien, zoals Samaná of Santo Domingo.

Als je op het vliegveld aankomt, kun je een auto huren. Het vliegveld is hier vrij goed in voorzien, met verschillende autoverhuurbedrijven waar je terecht kunt, zoals Avis, Sixt of EuropCar Rental. Als je echt een auto wilt huren, raad ik je aan om van tevoren online te reserveren, want als je direct gaat, mis je de kans om goede deals te vinden. Als je eenmaal een auto hebt gehuurd, ben je in ongeveer 20 minuten op het strand van Bávaro.

Wat het budget betreft, dat hangt af van het bedrijf dat je kiest en het aantal dagen dat je de auto gaat gebruiken. Een middelgrote auto voor 5 personen kost ongeveer 35 euro per dag, maar als je een SUV nodig hebt, kan het gemakkelijk meer dan 50 euro zijn. Je kunt echter zeker een pakket krijgen dat je hele gezin zal aanspreken, maar het is behoorlijk kosteneffectief als je maar een paar dagen blijft. Zorg er ook voor dat je hotel parkeergelegenheid heeft en dat ze geen extra kosten in rekening brengen voor het parkeren.

Praktische informatie

 • Reistijd: naar het strand van Bávaro in 20 minuten.
 • Prijs: ongeveer 35 € per dag voor middelgrote auto's en meer dan 50 € voor bestelwagens.
 • Voordelen van deze optie: je hebt de autonomie om het grootste deel van het eiland te zien.
 • Nadelen van deze optie: de auto parkeren kan moeilijk zijn bij sommige hotels en als je alleen in Punta Cana verblijft, heb je er niet veel aan.
 • Aanrader als: je verder moet reizen dan Punta Cana en geen probleem hebt met autorijden tijdens je vakantie.

Bussen en guaguas: de meest omslachtige optie

Punta Cana Bus| ©Carlos Duran
Punta Cana Bus| ©Carlos Duran

Hoewel Punta Cana door miljoenen mensen wordt bezocht, ligt het vrij geïsoleerd, dus over bussen praten is vrij ingewikkeld. In feite zijn er niet echt bussen of guaguas, zoals ze bekend staan, op het terrein van het vliegveld, maar er net buiten. Als je een bus moet nemen, stel ik voor dat je, als je overdag aankomt, naar de rotonde buiten het vliegveld loopt en daar een bus neemt.

Die bus kan een stadsbusje zijn met niet meer dan 30 passagiers en zet je af bij het kruispunt Veron, waar je een andere bus moet nemen naar Bavaro beach of je eindbestemming in Punta Cana. Busmaatschappijen zoals SITRABAPU of TRAUMABAPU vertrekken vanaf de rotonde bij het vliegveld, maar bij het knooppunt Veron is het mogelijk om routes naar andere delen van het land te nemen, waaronder Santo Domingo, waar je met een tour op één dag heen en weer kunt reizen. Houd er rekening mee dat als het nacht is, deze bussen waarschijnlijk niet meer rijden.

Hoewel ze allemaal vrij goedkoop zijn en je tussen de twee bustickets voor minder dan 2 euro kunt reizen, heb je bij deze optie geen ruimte voor je bagage, moet je het vliegveld uitlopen en moet je ook nog eens overstappen in een onbekend gebied, waar verschillende maatschappijen werken en met elkaar concurreren. Het is niet het meest geschikte systeem en ik raad het je echt af, tenzij je een backpacker bent of met heel weinig bagage gaat en van plan bent om maximaal te besparen.

Praktische informatie

 • Reistijd: het kan ongeveer een uur duren, vooral vanwege de transfers die je moet maken.
 • Prijs: iets minder dan €1 per ticket
 • Voordelen van deze optie: je bespaart zo veel mogelijk omdat de bustickets te goedkoop zijn.
 • Nadelen van deze optie: je moet het vliegveld uitlopen en je moet ook twee verschillende bussen nemen in een gebied waar je nog niet eerder bent geweest.
 • Aanrader als: je een krap budget hebt en weinig bagage, omdat je dan geen ruimte hebt om bagage in de bussen te stoppen.

Vergelijking van de verschillende opties

 • Minibus rechtstreeks naar je hotel
 • Reistijd: ongeveer 25 minuten
 • Kosten van de reis: ongeveer 35 €, maar bij veel hotels is dit vooraf inbegrepen.
 • Aanrader als: je snel en comfortabel naar je hotel wilt, tegen de beste prijs.
 • Een zeer luxe busje
 • Reistijd: als je hotel in Playa Bávaro ligt, niet meer dan 20 minuten.
 • Geschatte prijs van de rit: meer dan 50 €.
 • Aanrader als: je snel naar je hotel wilt in zo privé mogelijk vervoer.
 • Neem een gedeeld busje
 • Reistijd: hangt af van het aantal stops bij andere hotels, maar duurt niet langer dan 40 minuten.
 • Kosten van de reis: ongeveer 25 €.
 • Aanbevolen als: je het geen probleem vindt om met andere mensen te delen en wat geld wilt besparen.
 • Een taxi: de klassieke optie
 • Reistijd: hangt af van het hotel waar je naartoe gaat, maar tussen 20-30 minuten.
 • Geschatte prijs van de rit: ongeveer 30 € met kleine taxi's en meer dan 40 € voor busjes.
 • Aanbevolen als: je erg laat aankomt op de luchthaven of geen tijd hebt om een andere transfer te boeken.
 • Huur een auto voor je hele verblijf
 • Reistijd: naar Bavaro strand in 20 minuten
 • Geschatte prijs van de reis: ongeveer 35 € per dag voor middelgrote auto's en meer dan 50 € voor bestelwagens.
 • Aanbevolen als: je verder moet reizen dan Punta Cana en wilt rijden
 • Hoe zit het met bussen?
 • Reistijd: overstappen tussen bussen kan ongeveer een uur duren
 • Tarief bij benadering: iets minder dan € 1 per kaartje
 • Aanbevolen als: je een klein budget hebt en weinig bagage.