Macao Beach vanuit Dagtrips Punta Cana

Wil je er even helemaal tussenuit en in contact komen met de natuur, reis dan naar Punta Cana! Van daaruit kun je excursies maken naar Macao Beach, een tropisch paradijs waar je zeker van zult houden.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Macao Beach vanuit Dagtrips Punta Cana

Punta Cana | ©bello castillo

Een van de beste dingen om te zien en te doen in Punta Cana zijn de excursies naar Macao Beach. Onderweg zie je prachtige landschappen vol vegetatie verenigd met de geur van de zee. Je kunt ook koffieplantages en vele andere wonderen bewonderen.

Deze excursies zijn leuk omdat je meer kunt doen dan alleen naar de bezienswaardigheden gaan. Je kunt leren (of onthouden) hoe je op een fiets, een buggy of zelfs een paard moet rijden. Maak je geen zorgen, want je wordt te allen tijde begeleid door een professionele gids die je de te volgen route laat zien en je natuurlijk leert hoe je met je vervoermiddel om moet gaan. Heb je zin in dit avontuur, ga er dan voor!

Paardrijden op Macao Beach vanuit Punta Cana

Paardrijden| ©Claire Lau
Paardrijden| ©Claire Lau

Als je geen zin hebt in een klassieke wandel- of bustour en iets anders wilt doen, dan is een paardrijtour van Punta Cana naar Macao Beach wat je zoekt. Deze tochten duren meestal 2 uur en kosten gemiddeld €50. Het is echter wel aan te raden dat je enige rijervaring hebt.

Dit soort tochten begint op een paardenranch in een weiland in Punta Cana, een tropisch paradijs dat ideaal is voor koppels. Daar leggen professionele gidsen de toeristen de basisbeginselen uit: hoe ze moeten rijden en hoe ze het paard onder controle moeten houden. Als je geen voorkennis hebt, maak je dan geen zorgen, de gidsen begeleiden je de hele weg naar Macao Beach.

Deze paardrijexcursies vinden plaats ver weg van de resorts en heel dicht bij de kust van het strand. Het is een ideale ervaring om je geest te ontspannen en even tot rust te komen. Bovendien is het volledig milieuvriendelijk en als je van dieren houdt, zal het de beste ervaring van je vakantie zijn.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: te paard.
 • Voordelen van deze optie: het is een leuke en andere rit waarbij je contact hebt met dieren en geen vervuilende brandstof gebruikt.
 • Nadelen van deze optie: mensen die nog nooit paard hebben gereden, kunnen zich erg nerveus voelen tijdens de rit.

Boek een excursie vanuit Punta Cana

Buggyavontuur van Punta Cana naar Macao Beach met grotzwemmen

Buggy vanuit Punta Cana| ©johncooper911
Buggy vanuit Punta Cana| ©johncooper911

Als je van extreme tochten houdt, dan raad ik je een buggy-avontuur van Punta Cana naar Macao Beach aan. De tocht duurt gemiddeld 4 uur en kost ongeveer €50. Aan boord van deze voertuigen kun je diep de landelijke gebieden van de Dominicaanse Republiek in en niet alleen de prachtige stranden zien.

Een buggy, ook wel zandbuggy genoemd, is een auto die speciaal is gemaakt om op het zand te rijden. Het is een ideale auto voor dit soort excursies omdat professionele gidsen je meenemen naar de tropische paden rond Punta Cana. In deze gebieden is de weg oneffen.

Tijdens deze excursies kom je door bananen-, cacao- en koffieplantages. Onderweg kan je groep stoppen bij een zoetwaterlagune om te zwemmen. Als je de route vervolgt, bereik je de kust van Macao Beach, dat je ook in de buggy kunt verkennen. Je kunt er ontspannen zwemmen en spelen met de golven.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Vervoermiddel: per buggy
 • Voordelen van deze optie: tijdens deze excursie kun je de landelijke gebieden van Punta Cana leren kennen op weg naar Macao Beach.
 • Nadelen van deze optie: als je niet kunt rijden of een beetje bang bent om op oneffen terrein te rijden, is dit misschien niet de beste tour voor jou.

Boek een Buggy Avontuur vanuit Punta Cana

Excursie rond de berg en het strand van Macau vanuit Punta Cana

De Ronde Berg| ©Margarita A
De Ronde Berg| ©Margarita A

Als je een van die mensen bent die het meeste uit je dag willen halen, moet je een excursie nemen die je naar de Redonda Mountain en Macao Beach brengt. Deze tochten duren meestal 5 uur en kosten gemiddeld €80. Het is een geweldige kans om de natuur van twee totaal verschillende landschappen te bewonderen.

Als je besluit om dit soort excursies te doen, moet je weten dat ze meestal beginnen met het ophalen van je hotel. Het vervoer brengt je naar de rand van de Dominicaanse stad Miches, aan de voet van de Redonda-berg. Daar stap je over op een safaritruck die je naar de top van de berg brengt. Dit is geweldig omdat je onderweg de prachtige vegetatie vermengd met de zeebries kunt zien.

Op de top van de berg kun je ongeveer twee uur blijven om van het uitzicht te genieten en foto's te maken. Je kunt ook gebruik maken van de beroemde bergschommel en de beste foto van je reis maken, het zal lijken alsof je vliegt! Dan is het tijd om de volgende shuttle naar Macao Beach te nemen.

Als je aankomt, neem dan de gelegenheid om te zwemmen en minstens een uur van de omgeving te genieten. In de omliggende restaurants kun je wat typisch Dominicaans eten. Als de tijd om is, brengt je gids je terug naar je hotel.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 80 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: bus en safari.
 • Voordelen van deze optie: met dit type excursie kun je naar twee verschillende locaties reizen en je vakantietijd optimaal benutten.
 • Nadelen van deze optie: het is een iets langere reis dan andere.

Boek een excursie vanuit Punta Cana

Elektrische fietstour van Punta Cana naar Macao Beach

Macau Strand| ©Darleny Lopez
Macau Strand| ©Darleny Lopez

Fietstours van Punta Cana naar Macao Beach zijn meer ontspannen dan andere tours. Aan boord van dit vervoermiddel voel je je meer één met de omgeving, geniet je van het briesje en kun je zelfs stoppen om foto's te nemen. Deze fietsen hebben geïntegreerde elektromotoren, wat de tocht gemakkelijker maakt en ideaal is voor alle soorten mensen.

Deze fietstours zijn niet alleen leuk, maar helpen je ook gezond te blijven. Voor een gemiddelde prijs van €70 fiets je ongeveer 3 uur en geniet je van de natuur. Je gids neemt je mee op een route van ongeveer 15 km door lokale bossen. Onderweg zie je beekjes en lokale fauna en flora. Je ziet ook het leven van de mensen in de landelijke dorpjes en hun koffieplantages.

Als je het strand bereikt, kun je een duik nemen en even van de zee genieten. Geniet van een tropische lunch of diner in een restaurant zoals Herman 311. Daarna is het tijd om terug te fietsen naar het beginpunt.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 70 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: elektrische fiets.
 • Voordelen van deze optie: het is een ecologische tour die iedereen kan doen, want de fietsen zijn elektrisch en makkelijk te besturen.
 • Nadelen van deze optie: sommige mensen worden sneller moe van deze tour, want hoewel het een elektrisch voertuig is, moet de persoon de hele weg trappen.

Boek een tour vanuit Punta Cana

Begeleide buggy tour naar Macao Beach, Taino grot en koffie proeven

Grot van Taino| ©RLBrinkman
Grot van Taino| ©RLBrinkman

Als je het leuk vond om met een buggy Punta Cana te verkennen, kun je vanaf daar een tour doen via Macao Beach en Taino Cave, een van de inheemse erfgoederen van de Dominicaanse Republiek. Deze tours kosten gemiddeld €50 en duren ongeveer 5 uur. Het zal het beste deel van je dag zijn omdat je prachtige landschappen van de Dominicaanse Republiek te zien krijgt.

Bij dit type excursie moet je naar de ranch waar de buggy's meestal staan. Daar legt de professionele gids uit hoe de buggy's werken en dan begint de tocht naar Macao Beach. Toeristen genieten meestal zo'n twee uur van het strand.

De volgende halte is de Taino-grot, die je bereikt door met de buggy die je toegewezen krijgt te rijden. Deze grot is ondergronds, dus je moet de auto buiten parkeren en dan naar binnen gaan om een bad te nemen in het verfrissende frisse water van deze plek.

De volgende en laatste stop is een bezoek aan een typisch Dominicaans huis waar ze koffie, chocolade, tabak en cacao maken. Je krijgt een korte uitleg over het proces en je kunt een aantal van de producten proeven.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: buggy.
 • Voordelen van deze optie: bij dit type excursie verspil je geen tijd, want in slechts 5 uur kun je verschillende ervaringen opdoen en zelfs de koffie, chocolade en nog veel meer van de Dominicaanse Republiek proeven.
 • Nadelen van deze optie: als je het rustig aan wilt doen en van één bezienswaardigheid per dag wilt genieten, is dit misschien niet de tour die het beste bij je past.

Wat zie ik tijdens deze tour?

Safari in Macau| ©Richie Diesterheft
Safari in Macau| ©Richie Diesterheft

Punta Cana is een bekende regio van de Dominicaanse Republiek vanwege het prachtige landschap en de heldere stranden. Om alles te zien wat dit tropische paradijs te bieden heeft, is het aan te raden om een excursie naar Macao Beach te maken om de Dominicaanse Republiek buiten Punta Cana te verkennen.

Onderweg zie je prachtige palmbomen, bloemen en vogels. Als je aankomt bij Macao Beach kun je de tijd nemen om het stadje te verkennen. Je kunt koffieplantages bekijken, zeevruchten eten vanwege de gezondheidsvoordelen en deelnemen aan enkele wateractiviteiten.

Boek een paardrijtocht door Macau Beach

Tips voor een excursie naar Macau Beach vanuit Punta Cana

Dag strand| ©MacWalth
Dag strand| ©MacWalth

Om volledig van je reis te kunnen genieten, raad ik je aan om na te denken over de beste tijd om Punta Cana te bezoeken. Het is meestal wanneer de regens eindigen, tussen de maanden oktober en december. Het weer is aangenaam en je zult meerdere activiteiten kunnen doen.

Houd er rekening mee dat de meeste activiteiten die je zult doen in de zon zullen zijn, dus je moet altijd zonnebrandcrème dragen die bij je huidtype past. Dit zal je helpen om gezond te blijven tijdens je vakantie en vergeet niet om water te drinken.

Excursies naar Macao Beach vanuit Punta Cana duren meestal een halve dag of minder. Daarom raad ik je aan om je vakantie goed te plannen en een andere activiteit in de ochtend of middag op te nemen. Snorkelen is een van de populairste activiteiten en ik weet zeker dat je het geweldig zult vinden om het onderwaterleven van Punta Cana te zien.

Tot slot raad ik je niet aan om Macao Beach toe te voegen aan je lijst van dingen die je kunt doen met kinderen in Punta Cana omdat de golven er een beetje ruw kunnen zijn, vooral als de kinderen niet kunnen zwemmen. Sommige mensen gaan zelfs naar Macao Beach om te surfen vanwege de golven.

Boek een snorkelervaring in Punta Cana

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Macao Beach in Punta Cana op eigen gelegenheid?

Boot en strand| ©Eaulive
Boot en strand| ©Eaulive

Om Macao Beach op eigen houtje te bezoeken moet je een taxi nemen. Als je dit doet kun je onderweg geen stops maken, of misschien wel, maar dan moet je iets meer betalen aan je chauffeur. Houd er rekening mee dat een taxirit gemiddeld €30 kan kosten. Je hebt ook de optie om een auto te huren en wat meer vrijheid te hebben bij het reizen.

Mijn advies is echter om een van de excursies te doen die ik in de vorige hoofdstukken heb aanbevolen. Ze helpen je niet alleen om op het prachtige strand van Macau te komen, maar geven je ook een extra ervaring.

Aan de andere kant worden de excursies begeleid door professionele mensen die het gebied kennen. Ze kunnen je vertellen over de flora en fauna van het gebied, terwijl ze je helpen met fietsen of buggy's of je helpen met paardrijden. Het is een leuke ervaring die je in staat stelt om iets anders te doen en te leren terwijl je plezier hebt.

Boek een ritje te paard op het strand in Macau

Vergelijking van de verschillende opties

 • Paardrijden op het strand van Macau vanuit Punta Cana
 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 2 uur.
 • Vervoermiddel: te paard.
 • Voordelen van deze optie: het is een leuke en andere rit waarbij je contact hebt met dieren en geen vervuilende brandstof gebruikt.
 • Nadelen van deze optie: mensen die nog nooit paard hebben gereden, kunnen zich erg nerveus voelen tijdens de rit.
 • Buggyavontuur in Punta Cana naar het strand van Macao met grotzwemmen.
 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Vervoermiddel: buggy
 • Voordelen van deze optie: in dit type excursie leer je de landelijke gebieden van Punta Cana kennen op weg naar Macao Beach.
 • Nadelen van deze optie: als je niet kunt rijden of een beetje bang bent om op oneffen terrein te rijden, is dit misschien niet de beste excursie voor jou.
 • Excursie naar Redonda Mountain en Macao Beach vanuit Punta Cana
 • Prijs: ongeveer 80 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: bus en safari.
 • Voordelen van deze optie: met dit type excursie kun je naar twee verschillende locaties reizen en je vakantietijd optimaal benutten.
 • Nadelen van deze optie: het is een iets langere reis dan andere.
 • Elektrische fietstour van Punta Cana naar Macao Beach
 • Prijs: ongeveer 70 €.
 • Duur: ongeveer 3 uur.
 • Vervoermiddel: elektrische fiets.
 • Voordelen van deze optie: het is een ecologische tour die iedereen kan doen omdat de fietsen elektrisch en makkelijk te besturen zijn.
 • Nadelen van deze optie: sommige mensen kunnen sneller moe worden van deze tour, want hoewel het een elektrisch voertuig is, moet de persoon de hele weg trappen.
 • Buggytour met gids langs het strand van Macao, de grot van Taino en koffieproeven.
 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: buggy.
 • Voordelen van deze optie: bij dit type excursie verspil je geen tijd, want in slechts 5 uur kun je verschillende ervaringen opdoen en zelfs koffie, chocolade en nog veel meer van de Dominicaanse Republiek proeven.
 • Nadelen van deze optie: als je het rustig aan wilt doen en van één bezienswaardigheid per dag wilt genieten, is dit misschien niet de tour die het beste bij je past.