Monkeyland Dagtrips vanuit Punta Cana

Wist je dat Punta Cana veel meer te bieden heeft dan alleen stranden? Bezoek Monkeyland en ontdek het zelf! In deze prachtige habitat leven veel apen die graag met je willen praten.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

Monkeyland Dagtrips vanuit Punta Cana

Apenland | ©Sophie Lenferna

Je hebt er waarschijnlijk al aan gedacht om verschillende stranden en misschien wat ondergrondse grotten te bezoeken, maar je kunt een bezoek aan Monkeyland niet vergeten bij de dingen die je moet zien en doen in Punta Cana. Je vakantiereis zou onvolledig zijn als je niet naar deze plek gaat waar apen gelukkig kunnen leven, tropisch fruit eten en toeristen zoals jij verwelkomen.

Om bij deze toeristische attractie te komen kun je verschillende paden nemen. Sommige zijn leuker dan andere, zoals een ritje met een buggy of zelfs een spannend zipline-avontuur. Durf je het meeste uit je Punta Cana-ervaring te halen? Het Caribisch gebied wacht op je!

Excursie van een halve dag naar Monkeyland en koffie- of cacaoplantage

In Apenland| ©flickrized
In Apenland| ©flickrized

Als je op zoek bent naar dingen om te doen in Punta Cana met kinderen, is mijn eerste aanbeveling een excursie van een halve dag naar Monkeyland. Het hoeft niet allemaal Disneyland of een pretpark te zijn, want contact met de natuur is veel beter. Gemiddeld kosten deze avonturen rond de €80 en duren ze ongeveer zes uur.

Je begint de dag met een safaribus die langs het hotel rijdt waar je verblijft. Onderweg zie je stranden, junglebegroeiing en nog veel meer. Maak van de gelegenheid gebruik om enkele foto's te nemen wanneer je Monkeyland nadert, een natuurlijke habitat voor apen diep in de jungle.

Wanneer je aankomt bij Monkeyland wacht je op de instructies van je gids zodat je met de dieren kunt interageren. Wees niet bang want het zijn vriendelijke dieren. Houd er rekening mee dat je ze alleen kunt voeren met het voedsel dat je krijgt. Neem zoveel foto's als je kunt en bewonder de prachtige omgeving die deze kleine vrienden omringt.

Je kunt ook door de botanische tuin van het gebied wandelen en zelfs wat van het fruit proeven dat van de bomen wordt geoogst. Vlakbij Monkeyland zal je gids je enkele cacao- en koffieplantages van de Dominicaanse Republiek laten zien die je zeker zullen bevallen. Als de tour voorbij is, brengt je gids je in dezelfde bus terug naar je hotel.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 75 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: safaribus.
 • Voordelen van deze optie: het is een leuke en ontspannen rit, ideaal voor kinderen.
 • Nadelen van deze optie: als je maar een paar dagen in Punta Cana bent, kan 5 uur te lang zijn voor één activiteit. Ik stel voor dat je andere excursies vergelijkt die meer dingen omvatten.

Boek een rondleiding in Monkeyland

Monkeyland Dagtocht en Zip Line Avontuur

Ziplinen in Veron Bavaro| ©Reina Cumayasa
Ziplinen in Veron Bavaro| ©Reina Cumayasa

Als je een week in Punta Cana bent, ben je misschien op zoek naar verschillende opties om een geweldige tijd te hebben. Daarom raad ik je een trip naar Monkeyland met een zipline aan. Deze tochten hebben een gemiddelde prijs van € 100 en duren ongeveer 8 uur.

Voor dit type excursie geven de organisatoren een ontmoetingspunt aan om je op te halen met een privétransport. Hier ga je de jungle van Punta Cana in naar een hoog punt waar de tokkelbaan zich bevindt. Maak je geen zorgen, het is niet de langste tokkelbaan ter wereld, dus als het je eerste keer is op een ervaring als deze, zit je goed.

De gidsen zijn professionals en zullen je alles uitleggen wat je moet weten voordat je de sprong waagt. Natuurlijk krijg je een helm en alle nodige bescherming. Na de voorbereiding doorkruis je de Dominicaanse jungle met een tokkelbaan, durf jij het aan?

Het volgende onderdeel van dit avontuur is je bezoek aan Monkeyland. Je arriveert een paar uur later aan boord van het privétransport en ontmoet de vriendelijke doodshoofdaapjes van deze natuurlijke habitat. Als je met ze op de foto wilt, moet je ze voeren wat de professionele gidsen je vertellen. Je kunt ook een rondleiding krijgen door de botanische tuin en genieten van de frisse lucht.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Vervoermiddel: eigen vervoer.
 • Voordelen van deze optie: je kunt een extreme ervaring beleven en in contact komen met de natuur.
 • Nadelen van deze optie: als je veel hoogtevrees hebt, raad ik deze excursie niet aan.

Boek een tour door Monkeyland

Jungle buggy rit, lagune zwemmen en rondleiding door Monkeyland

Toeren met een buggy| ©Dave Kerr
Toeren met een buggy| ©Dave Kerr

Als je Monkeyland wilt bezoeken maar ook iets anders wilt doen, raad ik je aan een buggy-avontuur te boeken. Deze voertuigen zijn all-terrain, licht en snel, zodat je de jungle in kunt gaan, dieren kunt zien, naar landelijke gebieden kunt gaan en veel plezier kunt hebben. De gemiddelde kosten van deze tochten zijn €100 en ze kunnen tot 5 uur duren.

Voordat je begint krijg je van je gids een beschermende helm en uitleg over de basisdingen die je moet weten om deze voertuigen te besturen. Als je vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen voordat je vertrekt! Na het inleidende praatje begin je aan je rit door de jungle van Punta Cana. Onderweg zie je paarden, schapen en prachtige landschappen.

Onderweg kun je ook minstens een half uur stoppen om te zwemmen in een kristalheldere lagune. Gebruik de tijd om even te spelen en het vuil dat je onderweg hebt opgestapeld van je af te spoelen. Je kunt ook een stop inlassen om een typisch Dominicaans huis te bezoeken waar ze cacao of koffie verkopen.

Je vervolgt je weg en volgt altijd je gids zodat je niet verdwaalt. Als je aankomt bij Monkeyland krijg je een rondleiding met uitleg over het leven van de apen, hun voedsel en nog veel meer. Daar aangekomen zie je de apen in en uit de bomen klimmen. Hier kun je professionele foto's laten maken terwijl je de apen voert.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: buggy.
 • Voordelen van deze optie: het is een ideale activiteit voor het gezin en voor mensen die op zoek zijn naar avontuur.
 • Nadelen van deze optie: niet iedereen voelt zich comfortabel in het besturen van een buggy.

Boek een rondleiding door Monkeyland

Triple Jungle Avontuur Combo: Monkeyland, Ziplines en Buggy's

Apen in Monkeyland| ©Bencito the Traveller
Apen in Monkeyland| ©Bencito the Traveller

Als je hebt genoten van de avonturen die ik je in de vorige hoofdstukken heb aanbevolen en je wilt je tijd niet verspillen, dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt een unieke en nog betere ervaring beleven door in een buggy te rijden, te ziplinen en Monkeyland te bezoeken, allemaal op dezelfde dag. Dit hele avontuur kost gemiddeld € 160.

Voor dit soort excursies moet je vroeg opstaan, maar het is het allemaal waard. De gidsen halen je rond 7 uur 's ochtends op van je hotel om je naar een ranch op hoog terrein te brengen waar je kunt ziplinen. Voorafgaand aan de activiteit krijg je een briefing zodat je precies weet wat je moet doen, evenals je helm en andere veiligheidsuitrusting.

Na deze ervaring brengt privétransport jou en je groep naar Monkeyland. Maak je klaar om alle doodshoofdaapjes in deze prachtige habitat te begroeten. Voer ze hun lievelingseten en neem veel foto's met ze. Je kunt hier een tijdje ronddwalen terwijl de gidsen je alles vertellen over deze nieuwsgierige dieren.

Het volgende avontuur is een ritje met een buggy door de jungle. Dit begint wanneer je privétransport je naar een punt brengt waar alle buggy's geparkeerd staan. Voordat je op avontuur gaat, krijg je nog een veiligheidsbriefing en basiskennis over de buggy. Volg je gids voor ongeveer een uur de jungle van Punta Cana in. Aan het einde van de tour, waar je gids je vertelt dat je heen moet, wacht je vervoer terug op je. Meestal duren deze tochten tot 10 uur, dus tegen 17.00 of 18.00 uur ben je weer terug bij je hotel.

Details

 • Prijs: ongeveer 160 €.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Vervoermiddel: buggy en eigen vervoer.
 • Voordelen van deze optie: het is ideaal voor een dagje avontuur in Punta Cana.
 • Nadelen van deze optie: als je met kinderen jonger dan 12 jaar reist, kunnen zij geen gebruik maken van de tokkelbaan. Als je wilt dat ze in een buggy stappen, kun je het beste van tevoren contact opnemen met de organisatoren en het uitleggen.

Reizigerstip
Als je besluit een dagtocht met drie verschillende plannen te doen, zorg er dan voor dat je goed ontbijt voordat je vertrekt. Bij sommige bedrijven is de lunch niet inbegrepen, dus vraag hier van tevoren naar. Als de lunch niet is inbegrepen, vraag dan of ze stoppen voor de lunch zodat je je dag beter kunt plannen.

Excursie naar Monkeyland en Macau Beach

Strand van Macau| ©Darleny Lopez
Strand van Macau| ©Darleny Lopez

Als je een strand met prachtig kristalhelder water niet wilt missen, raad ik je aan een excursie naar Macau Beach te maken. Als je nog iets aan deze ervaring kunt toevoegen, zoals een bezoek aan Monkeyland, wordt je dag nog completer. Deze tours duren meestal ongeveer 6 uur en kosten gemiddeld €60.

Tourgidsen beginnen de dag het liefst vroeg in de ochtend, dus ze halen rond 8 uur 's ochtends tourgroepen op met privévervoer. De eerste activiteit is een rondleiding door Monkeyland. Daar kun je ongeveer drie tot vier uur lang genieten van het gezelschap van deze prachtige en nieuwsgierige dieren.

Je hebt niet alleen interactie met de apen, maar ook met de flora van de botanische tuin van deze magische plek, die je laat zien dat het niet alleen om apen gaat, maar ook om de omgeving waarin ze leven en hun bloemen en vruchten. Tegen de middag is het tijd om naar de tweede halte van dit avontuur te gaan, Macao Beach. Daar aangekomen kun je de gidsen vragen om je een goed restaurant te wijzen waar je iets typisch Dominicaans kunt eten.

Op Macao Beach kun je de hele middag in de zee doorbrengen en van de zon genieten. Als je niet wilt dat je dag daar eindigt, raad ik je aan om een boot- of catamarantour in Punta Cana te boeken. Zo kun je je dag met een goed gevoel afsluiten.

Interessante details

 • Prijs: ongeveer 60 €.
 • Duur: ongeveer 6 uur.
 • Vervoermiddel: eigen vervoer.
 • Voordelen van deze optie: je kunt een andere kant van Punta Cana verkennen zonder de ongelooflijke stranden achter te laten.
 • Nadelen van deze optie: als je op zoek bent naar een kleurtje op het strand, zijn de middaguren misschien niet de beste tijd om de zee te bezoeken.

Wat zie ik tijdens deze excursie?

Eekhoorn aap| ©Bencito the Traveller
Eekhoorn aap| ©Bencito the Traveller

Naast de prachtige stranden, grotten en cenotes die je in Punta Cana kunt vinden, is een bezoek aan Monkeyland iets wat je niet mag missen. Hier kun je in contact komen met nieuwsgierige en vriendelijke dieren die op je armen of hoofd zullen klimmen. Wees niet bang, want deze dieren zijn gewend aan interactie met mensen.

Daar in hun natuurlijke habitat zie je ze in bomen klimmen, met elkaar spelen en hun favoriete fruit eten. Op weg naar Monkeyland zie je ze niet alleen, je komt ook door de jungle en geniet van de schoonheid van de Dominicaanse Republiek.

Sommige excursies bevatten een stop bij een typisch huis om souvenirs te kopen. Je vindt er vooral cacao, koffie en tabak. Deze gewassen zijn ook te zien op plantages in de jungle. Vraag je gids om je mee te nemen naar een plantage om te zien hoe het oogstproces in zijn werk gaat en geniet van een heerlijke Dominicaanse chocolade of koffie.

Boek een tour door Monkeyland

Tips voor een reis naar Monkeyland vanuit Punta Cana

Tussen de apen| ©Andrea C
Tussen de apen| ©Andrea C

Voordat je naar Punta Cana reist, adviseer ik je om de beste tijd te kiezen om Punta Cana te bezoeken. Normaal gesproken is tussen de maanden oktober en december de regen voorbij, dus is het weer erg aangenaam. Houd er rekening mee dat goed weer een must is, omdat de meeste toeristische activiteiten buiten plaatsvinden.

Tijdens de meeste excursies is de kans groot dat je kleding vies wordt, dus ik raad je aan om comfortabele kleding te dragen die je niet vies wilt maken. Je kunt het beste lichte, duurzame trainingskleding dragen. Comfortabele schoenen zullen je bondgenoot zijn bij het rijden in een buggy of bij het wandelen en verkennen van de apenhabitat

Zoals ik al eerder zei, zul je altijd worden blootgesteld aan de zon, dus vergeet niet om de juiste hoeveelheid zonnebrandcrème te dragen. Vergeet niet om zonnebrandcrème mee te nemen, vooral als je met kinderen reist, want zij zijn veel gevoeliger voor zonnestralen.

Een belangrijk punt om te onthouden is dat je de apen niet zomaar iets mag voeren. De gidsen in dit park hebben een speciaal menu voor hen en verkopen kleine bordjes eten om aan hen te geven. Je kunt ze geen brood of koekjes geven, want dat kan heel slecht zijn voor hun gezondheid.

Boek een rondleiding door Monkeyland

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met een gids vs. een bezoek aan Monkeyland vanuit Punta Cana op eigen gelegenheid?

Aap in het wild| ©Chris Bloom
Aap in het wild| ©Chris Bloom

Als je alleen naar Monkeyland wilt gaan, kun je het beste een taxi huren. Het is aan te raden om van tevoren te plannen en contact op te nemen met de chauffeur. Alleen zo weet je zeker dat de chauffeur de route kent. Vergeet niet dat dit een natuurpark in de jungle is.

Ik raad deze manier van reizen echter niet aan, omdat je dan niet kunt genieten van alles wat de weg te bieden heeft. Ook zijn deze taxiritten vaak duur in vergelijking met de kosten van een rondleiding. Als je dit niet erg vindt, kun je de taxichauffeur zelfs vragen om je gids voor de dag te zijn en je mee te nemen naar speciale plekken zoals lokale restaurants.

Als je besluit om een tour naar Monkeyland te maken, kun je kiezen uit verschillende leuke opties. Sommige zijn inclusief buggy's of tokkelbanen en zelfs lunch of snacks. Als je 10 dagen of minder in Punta Cana bent, kun je het beste tours en excursies kiezen om je tijd optimaal te benutten.

Laten we de opties vergelijken

 • Excursie van een halve dag naar Monkeyland
 • Prijs: ongeveer 80 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: safaribus.
 • Voordelen van deze optie: het is een leuke en ontspannen excursie, ideaal voor kinderen.
 • Nadelen van deze optie: als je maar een paar dagen in Punta Cana bent, kan 5 uur te lang zijn voor één activiteit.
 • Dagtocht naar Monkeyland en tokkelbaanavontuur.
 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Vervoermiddel: eigen vervoer.
 • Voordelen van deze optie: je kunt een extreme ervaring beleven en in contact komen met de natuur.
 • Nadelen van deze optie: als je veel hoogtevrees hebt, raad ik deze excursie niet aan.
 • Jungle buggyrit en rondleiding door Monkeyland
 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Vervoermiddel: buggy.
 • Voordelen van deze optie: het is een ideale activiteit voor het gezin en voor mensen die op zoek zijn naar avontuur.
 • Nadelen van deze optie: niet iedereen is comfortabel in het besturen van een buggy.
 • Driedubbele Jungle Avontuur Combo: Apenland, Zip Lines & Buggy's
 • Prijs: ongeveer 160 €.
 • Duur: ongeveer 10 uur.
 • Vervoermiddel: buggy en eigen vervoer.
 • Voordelen van deze optie: ideaal voor een dagje avontuur in Punta Cana.
 • Nadelen van deze optie: als je met kinderen jonger dan 12 jaar reist, kunnen zij geen gebruik maken van de tokkelbaan.
 • Excursie naar Monkeyland en Macao Beach
 • Prijs: ongeveer 60 €.
 • Duur: ongeveer 6 uur.
 • Vervoermiddel: eigen vervoer.
 • Voordelen van deze optie: je kunt een andere kant van Punta Cana verkennen zonder de ongelooflijke stranden achter te laten.
 • Nadelen van deze optie: als je op zoek bent naar een kleurtje op het strand, zijn de middaguren misschien niet de beste tijd om de zee te bezoeken.