Snorkelen Ervaringen

Overal omringd door paradijselijke stranden, is het moeilijk beslissen over de beste duik- en snorkelexcursies. In Punta Cana vindt u tal van mogelijkheden die verschillende activiteiten combineren.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

11 minuten lezen

Snorkelen Ervaringen

Snorkelen in Punta Cana | ©Benjamin L. Jones

De Dominicaanse Republiek staat bekend om zijn stranden, levendige sfeer, sappig eten (ja, en ook mamajuana). De bevoorrechte locatie in het hart van de Caribische Zee ontvouwt een reeks stranden met ongerept water, vis en koraal. Dat is waarom, onder de niet te missen activiteiten om te doen in Punta Cana, snorkelervaringen eruit springen.

In dit bericht vindt u feesten voor volwassenen en kinderen met snorkelen, ervaringen in combinatie met duiken, onderwaterscooters en cruises in alle stijlen, zodat u de belangrijkste opties kunt leren kennen en uw reis naar Punta Cana kunt plannen.

1. Boottocht met snorkelen, paragliding en zwemmen met haaien

Snorkelen in Punta Cana| ©Jonathan Heisler
Snorkelen in Punta Cana| ©Jonathan Heisler

Boek dit 4 in 1 avontuur, de meest complete snorkeltrip in Punta Cana. Een bus brengt u naar de catamaran die u rond het strand van Bávaro brengt. Voordat u aan boord gaat, krijgt u een panoramisch uitzicht op het strand van bovenaf.

Later beleeft u een close encounter met haaien en roggen en komt u terecht in een natuurlijk zwembad dat feest viert met het Caribisch gebied op de achtergrond en een drijvende bar voor u.

Vier activiteiten op dezelfde dag

De ervaring is fascinerend, Punta Cana waarderen vanuit de lucht en vervolgens duiken in dit Caribische paradijs verleidt jaarlijks miljoenen reizigers. Bekijk deze video om een idee te krijgen, maar ik zeg je, het is bijna onweerstaanbaar om het te bezoeken.

Zodra u uit het zweefvliegtuig stapt, nodigt de turquoise zee u uit om in het water te plonzen en enkele koraalriffen en tropische vissen te bewonderen. Vergroot dan de grootte van die vissen om in een zeepark tussen haaien en roggen te zwemmen.

Tot slot wordt u naar een van de natuurlijke zwembaden van het eiland gebracht, waar u aan een cocktail kunt nippen in een drijvende bar, kunt zwemmen op het ritme van een plaatselijke dj of gewoon kunt ontspannen op het witte zand van Bávaro. Dit is zeker een van de beste dagtochten in Punta Cana.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 136 €.
 • Duur: 5 uur.
 • Wat de ervaring kan omvatten: Snorkeluitrusting. Lichte snacks en vers fruit. Onbeperkt alcoholvrije en alcoholische dranken. Boottocht. Transfers van en naar uw hotel.
 • Wat je moet weten: dit is een grote groepsreis. Er mogen maximaal 60 mensen op de boot. Anderzijds is het maximaal toegestane gewicht voor paragliding 227 kg en tenslotte moeten minderjarigen door een volwassene worden begeleid om aan deze activiteit deel te nemen.

Boek uw snorkel-, parasailing- en haaienzwemervaring in Punta Cana

2. Catamaran cruise met snorkelen en paragliding

Snorkeldag| ©Angel Beil
Snorkeldag| ©Angel Beil

Bent u op zoek naar activiteitencombinaties met snorkelen in Punta Cana? Dit type middagexcursie is perfect voor reizigers die willen genieten van Bavaro Beach vanuit de lucht en de zee.

De tour begint met het ophalen van uw hotel. Dit type tour bestrijkt de hele hotelzone van Punta Cana, en als je bij Airbnb verblijft, kun je bij je operator informeren naar het dichtstbijzijnde punt om van de service te genieten.

De bus brengt u naar de luxe haven Fishing Lodge Cap Cana waar u gaat paragliden boven Bávaro. Als het uitzicht vanuit de lucht u nog niet ademloos maakt, wacht dan tot u gaat snorkelen in de Dominicaanse Caraïben en de koraalriffen en scholen tropische vissen ontdekt.

De ervaring laat u niet onverschillig, plus een verscheidenheid aan spelletjes en drankjes aan een drijvende bar, terwijl een lokale DJ u in de levendige Caribische geest brengt. Aan het eind wordt u na een vermakelijke avond teruggebracht naar uw vertrekpunt.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 111 €.
 • Duur: 5 uur.
 • Wat de ervaring kan omvatten: Snorkeluitrusting. Snacks en vers fruit. Boottocht. Transfers van en naar uw hotel. Onbeperkt alcoholvrije en binnenlandse alcoholische dranken.
 • Wat u moet weten: dit is een boottocht voor grote groepen waarbij de minimumleeftijd om deel te nemen 2 jaar is. Het maximale gewicht voor de paragliding activiteit is 204 kg.

Boek uw boottocht in Punta Cana

3. Buggytocht met snorkelen en bezoek aan een cenote

Buggy van Punta Cana| ©johncooper911
Buggy van Punta Cana| ©johncooper911

Als je een tourpakket voor een hele dag wilt dat een buggyavontuur door het Dominicaanse regenwoud combineert met boottochten, snorkelen, een rondleiding door lokale boerderijen en veel plezier in Punta Cana, dan is deze tour misschien wel muziek in je oren.

Nadat u bij uw hotel bent opgehaald, wordt u naar de racewinkel van uw operator gebracht om uw terreinwagen op te halen en door de tropische tuinen van het Dominicaanse platteland te rijden. In het midden van de rit maak je je eerste stop bij een biologische boerderij om de Dominicaanse smaken van cacao te proeven.

Het landschap is schilderachtig, koffieplantages, bananen- en tabaksplantages en de onontkoombare bronnen en cenotes die het Parque Ecológico y Reserva Natural Ojos Indígenas vormen. De omgeving is fascinerend. En te midden van deze schoonheid kunt u een duik nemen omringd door tilapia en andere zoetwatervissen.

Macao strand en Cabeza de Toro strand

De volgende stop brengt u naar de kokospalmen van Playa Macao, het enige "strand met golven" op deze tocht. Als u het in een rustiger tempo wilt zien, kunt u vanuit Punta Cana een dagtocht naar Macao Beach boeken.

Dan kom je aan bij Playa Bávaro waar een dubbele catamaran op je wacht om je avontuur voort te zetten in een natuurlijk zwembad. Na een stop voor de lunch krijgt u de gelegenheid om te snorkelen rond Playa Cabeza de Toro onder begeleiding van professionele duikers. Het feest gaat door op de catamaran waar u kunt genieten van snacks en cocktails terwijl u danst op het ritme van een lokale DJ tot het einde van de dag, wanneer u wordt teruggebracht naar uw hotel.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 108 €.
 • Duur: 8 uur.
 • Wat de ervaring inhoudt: Volledige snorkeluitrusting. Snacks, lunch en vers fruit. Ingang tot Los Hoyos del Salado cenote. Catamarantocht. Transfers van en naar uw hotel. Onbeperkt alcoholvrije en binnenlandse alcoholische dranken.
 • Wat je moet weten: Dit is een perfecte optie voor een ander soort dagje uit met meer dan alleen zon en zand in Punta Cana. Een woord van advies, neem een tweede verandering van kleren mee, de buggy rit is super leuk maar de route bedekt je kleren met voetafdrukken en je zult modderig worden!

Boek een excursie naar Macao Beach in Punta Cana

4. Snorkelen en duiken bij Catalina Island vanuit Punta Cana

Catalina Eiland| ©Agirard
Catalina Eiland| ©Agirard

De Dominicaanse Republiek is een land van dans en smaak, een bezoek aan dit eiland is een must op een van de beste catamaran excursies in Punta Cana.

Bij dit type ervaring is er altijd interactie tussen de bemanning en de deelnemers en tijdens de tocht kunt u snorkelen in Catalina Island en duiken om de Muro te ontdekken.

Na afloop van deze activiteiten wordt de groep per speedboot naar een privéstrand gebracht. Onderweg kunt u genieten van het landschap, de open bar met alcoholische dranken en snacks. Rond 13:00 uur wordt de lunch geserveerd.

Of u nu besluit om rond te spetteren in het ondiepe water van dit strand, een rif te bekijken met uw masker en snorkel, te genieten van uw drankjes in zee, te dansen, te zingen of te praten met vrienden, de Catalina Island ervaring is een knaller.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 84 €.
 • Duur: 8-9 uur, afhankelijk van de exploitant.
 • Wat de ervaring kan omvatten: Onbeperkte drankjes. Snorkeluitrusting. Strandstoel. Catamarantocht. Vervoer van en naar uw hotel en toegang tot 3 stranden. BBQ lunch.
 • Wat je moet weten: 3 stops zijn inbegrepen: Bavaro Beach, Catalina Island en een privéstrand. De pendeldienst passeert de belangrijkste hotels in Punta Cana en Bavaro, dus het kan even duren.

Boek uw excursie naar Santa Catalina met snorkelen vanuit Punta Cana

5. Bootfeest voor volwassenen in Punta Cana met snorkelen

Feest op een boot| ©talksrealfast
Feest op een boot| ©talksrealfast

Breng het comfort van de zwembadbar naar het strand met deze ervaring, een feest voor alleen volwassenen waar onbeperkt eten en cocktails voor uw ogen worden bereid.

Dit type excursie neemt een groep van maximaal 25 volwassenen mee op een tocht langs 3 stranden van Punta Cana met VIP-aandacht. De meeste operators kiezen voor een stop bij:

 • Cabo Engaño, waar u kunt snorkelen en zwemmen in het koraaltuinrif.
 • Playa Cabeza De Toro is een andere betoverende plek die bekend staat om zijn scholen veelkleurige vissen.
 • Piscina Natural de ontmoetingsplaats voor speedboten en catamarans met volwassenen om de Dominicaanse rumba te vieren.

De sfeer is levendig vanaf de eerste minuut aan boord. Een plaatselijke DJ vermaakt de tocht terwijl u snorkelt, hapjes of drankjes proeft en zich vermaakt.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 110 €.
 • Duur: 4 uur.
 • Wat de ervaring inhoudt: Volledige snorkeluitrusting. Lunch (de sensatie is hun zeevruchtenschotel, maar ze hebben ook meer opties en koken voor je ogen in hun drijvende keuken). Diverse snacks. Onbeperkt niet-alcoholische en binnenlandse alcoholische dranken in hun "coyote bar" (drijvende bar). Boottocht. Transfers van en naar uw hotel.
 • Wat u moet weten: dit is een excursie voor alleen volwassenen en het eten en drinken is non-stop. Ik raad u aan bij de eerste stops alleen een hapje te eten om licht te snorkelen.

6. Kleine groepscruise met snorkelen en paddle boarding

Cruise in Punta Cana| ©claude m banica
Cruise in Punta Cana| ©claude m banica

Reist u met familie of vrienden en bent u op zoek naar een semi-private boottocht? Dit is de ervaring waar jouw naam op staat.

Met dit type tour bezoekt u het Cabeza de Toro Natuurreservaat waar u de zeeschatten kunt bewonderen met de snorkeluitrusting die op de catamaran beschikbaar is, een plank kunt pakken en kunt peddelen, kunt zonnebaden in de hangmatten of in zee kunt duiken en op uw gemak kunt genieten.

De ervaring begint met een pick-up van uw hotel en transfer naar de haven waar u naar de oostkant van het eiland vaart, op slechts enkele meters van Cabo Engaño.

Playa Cabeza de Toro, uw bestemming, is een idyllisch stukje Caribische zee waar kokospalmen, wit zand, koraalriffen en turquoise water dienen als een natuurlijk toevluchtsoord.

Zodra de boot voor anker ligt, spring je in het water met je snorkel. De ervaring is leuk, een favoriet bij de kinderen, de ruimte is veilig en maakt het gemakkelijk voor het hele gezin om te genieten. U kunt dit toevoegen aan uw lijst van dingen om te doen in Punta Cana met kinderen.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 89 €.
 • Duur: 3 uur en 30 minuten.
 • Wat de ervaring kan omvatten: Snorkeluitrusting. Complete peddeluitrusting. Lichte snacks en vers fruit. Niet-alcoholische en alcoholische dranken (sappen, bieren, tequila, wodka, rum, cocktails). Boottocht. Transfers van en naar uw hotel.
 • Wat u moet weten: deze tocht is geschikt voor maximaal 16 personen en kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom.

Boek uw snorkelervaring in Punta Cana

7. Punta Cana snorkelcruise voor volwassenen en kinderen

Snorkelen met kinderen| ©Julie Spotts
Snorkelen met kinderen| ©Julie Spotts

Voor gezinnen met tieners en jonge kinderen die op zoek zijn naar een meer besloten excursie, waar de sfeer onderhoudend is en volwassenen en kinderen alles hebben voor een leuke middag op het strand, moet deze excursie op de lijst staan van dingen die te zien en te doen zijn in Punta Cana.

Klim aan boord van een catamaran met een beperkte capaciteit van 15 passagiers, dit garandeert persoonlijke en vriendelijke aandacht voor ouders en hun kinderen. De bestemming van het schip is het Cabeza de Toro Reef, een strand met turquoise water, kleurrijk koraal en een overvloedige tropische fauna.

Er zijn maskers en snorkels voor volwassenen en kinderen aan boord, zodat gezinnen kunnen snorkelen in ondiep water. Er zijn onbeperkte binnenlandse dranken verkrijgbaar, en voor de lunch kunt u kiezen uit zeevruchten, vlees, kip of groenten.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 111 €.
 • Duur: 4 uur.
 • Wat de ervaring inhoudt: Snorkeluitrusting voor volwassenen en kinderen. Zee en land lunch. Lichte snacks en vers fruit. Niet-alcoholische en onbeperkt alcoholische dranken (frisdranken, bier, sappen en rum). Boottocht. Transfers van en naar uw hotel.
 • Wat u moet weten: deze tocht is geschikt voor maximaal 15 personen, u kunt kinderwagens meenemen en kinderen en baby's zijn welkom.

8. Snorkelen en onderwaterscooter in Punta Cana

Onderwaterscooter in Punta Cana| ©Vinicius Tonidonadel
Onderwaterscooter in Punta Cana| ©Vinicius Tonidonadel

Voor snorkelaars die de ervaring van een gemotoriseerde onderwaterscooter willen toevoegen of degenen die niet kunnen zwemmen en willen duiken, is deze tocht perfect.

Dit type excursie begint in de haven van Cap Cana, vanwaar u in een kleine groep van maximaal 15 personen langs een strand in Bavaro reist om in de diepte van de Caribische Zee te duiken.

Bewonder de mariene flora en fauna vanaf de boot of catamaran door de transparante glazen bodem, plons in het water of ga op snorkelavontuur tussen de vissen en het koraal.

Als je aan de beurt bent, kun je gebruik maken van de onderwaterscooter. Wanhoop niet, de sfeer is ontspannen, het water is warm en rustig en u kunt gehydrateerd blijven met drankjes inbegrepen.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 75 €.
 • Duur: 3 uur en 30 minuten.
 • Wat de ervaring inhoudt: Snorkeluitrusting voor volwassenen. Frisdrank en water. Gebruik van de gemotoriseerde onderwaterscooter. Boottocht met Panoramic one.
 • Wat je moet weten: U moet op eigen gelegenheid naar de haven van Cap Cana reizen of de pendeldienst aanvragen tegen een extra toeslag. De gebruikstijd van de onderwaterscooter varieert tussen 10 en 15 minuten per persoon.

9. Inleiding tot duiken met zwembadtraining en snorkelen

Snorkelen| ©cn4117
Snorkelen| ©cn4117

Ooit afgevraagd hoe het is om te duiken in de Caribische Zee? Je bent niet alleen. Veel mensen delen dezelfde nieuwsgierigheid en met deze ervaring kun je het doen onder begeleiding van een PADI gecertificeerde duiker in Punta Cana.

In een paar uur tijd leer je de basis van het duiken en maak je je eerste open water duik.

Je hebt ook tijd om te snorkelen en te zwemmen tussen vissen, riffen en zeeschildpadden. Dit zijn twee verschillende perspectieven van het duiken in één leuke excursie.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 175 €.
 • Duur: 3 uur en 30 minuten.
 • Wat de ervaring kan inhouden: les in zwembadtraining met professionele duiker. Transfer per speedboot naar een strand in Bávaro. Duiken aan een strand in Bavaro. Verhuur van snorkeluitrusting. Volledige snorkeluitrusting. Transfer van en naar de belangrijkste hotels in Punta Cana.
 • Wat je moet weten: De ervaring wordt gedaan in groepen met een maximum van 12 deelnemers en je moet ouder zijn dan 12 jaar om deel te nemen.

10. Speedboottocht en snorkelen in Punta Cana

Speedboot| ©Miguel Pelzer
Speedboot| ©Miguel Pelzer

Geniet van een privé boottocht en snorkel bij twee stranden in Punta Cana, allemaal in uw eigen tempo. Een ideale reis voor koppels.

Ga naar het Bávaro-rif en neem een duik in het water met uw masker en snorkel om scholen vis, kleine schildpadden en ander kleurrijk zeeleven te zien.

Als u besluit van strand te veranderen, brengt de bestuurder van de speedboot u naar Piscina Natural, waar de sfeer het hele jaar door feestelijk is.

Details van het belang

 • Prijs: Vanaf 66 €.
 • Duur: 1 of 2 uur, afhankelijk van de exploitant.
 • Wat de ervaring kan omvatten: Water en frisdrank. Snorkeluitrusting. Speedboottocht. Vervoer van en naar uw hotel.
 • Wat je moet weten: Er zijn 2 stops: Bavaro Reef en Natural Pool, maar deze tweede locatie is even mooi als druk. Voor een romantisch uitje blijft u langer bij de eerste halte, de chauffeur wisselt alleen van strand als u daarom vraagt.

Boek een excursie naar Sanoa Eiland vanuit Punta Cana