Beste dingen om te doen in Punta Cana

Je hoort Punta Cana en het eerste waar je aan denkt zijn stranden en zonnige dagen, en ja, je hebt gelijk. Maar ik ga je ook veel andere bezienswaardigheden laten zien op het eiland.

Andressa García

Andressa García

13 minuten lezen

Beste dingen om te doen in Punta Cana

Punta Cana | ©John Prefer

Punta Cana, gelegen in de Dominicaanse Republiek, biedt een groot aantal stranden en plaatsen om te zonnebaden in bijna het hele gebied. Het ligt dicht bij Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, en om er te komen moet je overstappen vanaf het vliegveld van Punta Cana.

Maar het is niet alleen een strandbestemming, je kunt er ook een deel van de diepe Dominicaanse jungle leren kennen, waar veel meer te doen is dan buggyritjes. Wat gastronomie betreft, raad ik het eiland aan voor de meest intense smaken van cacao en koffie en vooral om de verschillende traditionele likeuren van Punta Cana te proberen.

1. Zwem in het turquoise water van Playa Bávaro

Strand van Bavaro| ©Cat Stam
Strand van Bavaro| ©Cat Stam

Een droomlandschap is een deel van wat je te wachten staat op Playa Bávaro. Het is een van de beste en meest betoverende stranden van de Dominicaanse Republiek. Het heeft kristalhelder maar tegelijkertijd turquoise water. Een van de activiteiten die ik het leukst vind aan dit strand is dat je vanaf hier een aantal van de beste boot- en catamarantours in Punta Cana kunt maken.

Maar dit is ook een plek die niet alleen stranden, zon en fijn wit zand te bieden heeft, maar ook verschillende recreatiecentra heeft die je kunt bezoeken om te winkelen of om te genieten van het commerciële leven in Punta Cana.

Een van de beste manieren om deze plek te leren kennen is een excursie naar het strand van Bávaro, die je kunt combineren met een uitstapje naar de Catalinaseilanden en een snorkelervaring. Een strand dat je op elk moment van het jaar kunt bezoeken, ongeacht wanneer je de beste tijd kiest om naar Punta Cana te gaan.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: Als je van het centrum van Punta Cana naar het strand wilt, kun je een taxi, privévervoer zoals een busje of een bus nemen. Je kunt ook het openbaar vervoer nemen, hoewel dit vervoermiddel iets langer kan duren.
 • Voordelen van deze bestemming: Het is zowel gezinsvriendelijk als een geweldige plek om met vrienden naartoe te gaan. Je kunt er snorkelen, feesten, op een catamaran gaan en zelfs enkele waterparken bij het strand bezoeken. Je kunt ook een helikopter nemen als je over het strand wilt vliegen.
 • Nadelen van deze bestemming: Als een van de bekendste stranden in Punta Cana is het in alle seizoenen vrij populair bij toeristen.
 • Prijs: Op het strand zijn is gratis. Als je erheen wilt, moet je betalen voor de transfer. Je moet ook betalen voor de activiteiten die je op het strand wilt doen.

Boek je excursie naar Playa Bávaro met snorkeltour

2. Ga met de hele familie naar Playa Juanillo

Strand Juanillo| ©Yuri Adrian
Strand Juanillo| ©Yuri Adrian

Als je op zoek bent naar een gezinsbestemming, activiteiten en dingen om te doen in Punta Cana voor kinderen en het hele gezin, dan moet je Playa Juanillo bezoeken. Het ligt in het gebied dat bekend staat als Cap Cana en rond het strand vind je enkele van de beste resorts in de Dominicaanse Republiek.

Daarnaast is een van de beste dingen om te doen in Playa Juanillo op de stoelen zitten die bij de verschillende restaurants op het eiland staan. Dit is een gezinsvriendelijk strand en een must-see bestemming om op te nemen in je Punta Cana 7-daagse reisroute.

Op Juanillo Beach kun je niet alleen eten en zonnebaden, je hebt er ook de mogelijkheid om watersporten te beoefenen zoals windsurfen en kitesurfen. Je kunt er zelfs kajaks huren. Een andere leuke ervaring die je op dit strand kunt doen is deelnemen aan sportactiviteiten zoals volleybalwedstrijden.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: Om bij het strand te komen vanuit het centrum van Punta Cana kun je een privébus of een taxi nemen. Je kunt ook het openbaar vervoer nemen naar de ingang van het strand.
 • Voordelen van deze bestemming: Het is een volledig familiestrand waar je met kinderen naartoe kunt gaan. Je kunt aanwezig zijn bij buiten- en sportactiviteiten. Als je geluk hebt, kun je van veraf een bruiloft meemaken. Je vindt er verschillende plekken om te eten.
 • Nadelen van deze bestemming: Om gebruik te maken van de faciliteiten moet je betalen.
 • Prijs: Het verblijf op het strand is gratis, maar als je gebruik wilt maken van de faciliteiten in de omgeving, moet je een minimumtarief van 20 euro betalen.

3. Zwemmen met dolfijnen bij Dolphin Iceland

Dolfijn IJsland| ©William Warby
Dolfijn IJsland| ©William Warby

Van de leukste dingen om te doen in Punta Cana is dit een van mijn favorieten en dat komt omdat je niet alleen met dolfijnen kunt zwemmen, maar ook kunt begrijpen hoe hun natuurlijke leven er onder water uitziet en iets meer te weten kunt komen over hun intelligentie als soort.

Dit is een ervaring waar je zeker met kinderen van wilt genieten, want deze dieren kunnen heel vriendelijk zijn tegen de kleintjes. Je kunt verschillende toeristische bedrijven kiezen om dit avontuur te beleven, die samen met de excursies naar Monkeyland vanuit Punta Cana tot de meest vermakelijke avontuurlijke ervaringen behoren die je op deze bestemming kunt beleven.

Elk van de bedrijven die deze service aanbieden, heeft verschillende pakketten zodat je kunt genieten met je familie, vrienden en met de kinderen des huizes. Afhankelijk van het bedrijf dat je kiest, heb je toegang tot een of ander voordeel tijdens je tour.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: Je kunt deze ervaring beleven via een excursie die je van het hotel waar je verblijft naar de plek brengt waar je met dolfijnen gaat zwemmen. Je kunt er ook komen met een taxi of zelfs met het openbaar vervoer.
 • Voordelen van deze bestemming: Het is ideaal voor senioren. Dit is een van de beste ervaringen voor gezinnen.
 • Nadelen van deze bestemming: Niet geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met rugproblemen. Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen niet deelnemen aan deze ervaring.
 • Prijs: Je kunt plannen vinden om met dolfijnen te zwemmen vanaf 75 euro. De prijs varieert afhankelijk van het plan dat je kiest.

4. Ga diep de jungle in in een flintstone buggy

Per buggy| ©funbuggy
Per buggy| ©funbuggy

Een avontuurlijke tour met een buggy van Flintstones is een van de ervaringen die je niet mag missen in de Dominicaanse Republiek. Dit is een set voertuigen in Flintstones-stijl waarin je door de meeste landelijke gebieden van de Dominicaanse Republiek kunt toeren.

Deze tour vindt plaats in de buurt van het strand van Bávaro, dus als je in de buurt van het strand bent, kun je dit avontuur meemaken. De tour gaat langs het strand, door de junglegebieden van het eiland en je komt door modder en andere interessante plekken, maar je komt nooit op de openbare weg, waardoor het een van de meest complete en beste excursies in Punta Cana is.

Een ander interessant aspect van dit type tour is dat je toegang hebt tot de verschillende grotten die zich vlakbij de plek bevinden waar de buggy's voor deze ervaring worden gehuurd. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor dit type tour is volledig ecologisch omdat het zijn elektriciteit uit de wind haalt.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: Je kunt er te voet komen als je in het centrum van Bávaro verblijft. Je kunt ook een taxi of zelfs het openbaar vervoer nemen naar Buggy Adventures.
 • Voordelen van deze bestemming: Je reist door de meest onontdekte plekken van de Dominicaanse Republiek. De ervaring is volledig milieuvriendelijk, zonder gebruik van commerciële elektriciteit.
 • Nadelen van deze bestemming: Over het algemeen wordt er geen eten, snacks of drankjes aangeboden tijdens de tour. Deze tour wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of mensen met rugproblemen.
 • Prijs: Je kunt deze tour meemaken voor ongeveer 120 euro per persoon.

Boek je flintstones buggy tour rond het eiland

5. Beleef een 4x4 jeep tour rond het eiland

Per Jeep| ©PuntaCana JustSafari
Per Jeep| ©PuntaCana JustSafari

Een favoriete ervaring voor de meeste toeristen in Punta Cana is om het hele eiland te bezoeken en rond te toeren in een 4x4 voertuig. Dit is een van de landelijke tours die je het leukst zult vinden vanwege de hoeveelheid plaatsen die je tijdens je tour kunt bezoeken.

Je kunt kiezen uit vele routes over het eiland, maar in bijna alle routes krijg je de kans om de jungle, de stranden en de mangroven te zien die zo populair zijn in de Dominicaanse geografie. Je zult een unieke ervaring hebben die een van de beste tokkelbanen en ervaringen in Punta Cana combineert met een van de beste extreme tochten in de omgeving van Punta Cana.

In sommige van deze routes heb je ook de mogelijkheid om op een paard te stappen en andere delen van het eiland te verkennen op de rug van een van deze paarden. Hoewel je de tour ook alleen te paard kunt doen, hangt het allemaal af van het soort excursie dat je kiest.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: Deze excursies beginnen meestal in het centrum van Punta Cana, dus het is gemakkelijk om er te komen. Als je in de buurt verblijft, kun je erheen lopen. Je kunt er ook komen met het openbaar vervoer of een taxi als je dat liever doet.
 • Devoordelen van deze bestemming: Het is een ervaring voor het hele gezin en een die kinderen graag doen. Het is ook een goed plan als je met je partner gaat. Je leert het eiland vanuit een heel ander gezichtspunt kennen. Je leert veel meer kennen dan alleen stranden.
 • Nadelen van deze bestemming: Het is niet geschikt voor zwangere vrouwen of mensen met rugproblemen. Bij de excursies zijn meestal geen snacks en drankjes inbegrepen.
 • Prijs: Afhankelijk van het type excursie dat je kiest, kun je dit soort avontuur vinden voor prijzen vanaf 65 euro per persoon.

Boek je 4WD Macau Strand Tour

6. Ontspan en maak prachtige foto's op het strand van Macau

Macau Strand| ©Darleny Lopez
Macau Strand| ©Darleny Lopez

Een trip naar Macao Beach vanuit Punta Cana is een van de must-do ervaringen op het eiland. Het landschap is ideaal om prachtige foto's te maken. Bovendien geeft het fijne gouden zand je een aangenaam gevoel vanaf het moment dat je aankomt.

Playa Macao is een zeer commercieel strand omdat het te midden van verschillende resorts ligt. Omdat het in zo'n commercieel gebied ligt, vind je er ook verschillende eet- en verblijfgelegenheden dicht bij het strand.

Het is een plek die je kunt bezoeken met vrienden en familie. Het landschap wordt begeleid door een groot aantal kliffen die de plek indrukwekkend maken en het de perfecte plek maken om de verschillende contrasten van het eiland te waarderen.

Wat betreft dingen die je op dit strand kunt doen, zijn watersporten zoals surfen en kitesurfen het populairst. Het is zelfs een goede plek voor snorkelervaringen in Punta Cana.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: De beste manier om bij het strand te komen is met de auto, met een huurauto of een taxi, wat de snelste en meest comfortabele opties zijn. Je kunt er ook met de bus komen via een route die je naar het strand zelf brengt.
 • Voordelen van deze bestemming: Een van de beste voordelen van dit strand is dat je niet hoeft te betalen voor het verblijf ter plaatse. Het is een strand dat wordt aanbevolen voor jongeren en watersportavonturiers.
 • Nadelen van deze bestemming: Het is niet geschikt voor kinderen omdat het grote en sterke golven biedt, evenals echt sterke wind.
 • Prijs: Er zijn geen kosten verbonden aan het strand. Maar de transfer naar het strand kan je tot 25 euro kosten, afhankelijk van het soort vervoer dat je kiest. Als je een sport wilt beoefenen op het strand, moet je ook betalen voor de huur van de uitrusting om deze sporten te beoefenen.

7. Bezoek de mooiste plekjes in het Scape Park

Scape Park| ©Aaron Hawkins
Scape Park| ©Aaron Hawkins

In Cap Cana, een van de meest bevoorrechte gebieden van Punta Cana, vind je het Scape Park, een plek die al het beste dat het eiland te bieden heeft op één plek samenbrengt. De attracties die dit park aanbiedt zijn voor elk wat wils, van de meest avontuurlijke volwassenen tot kinderen die al het plezier willen ontdekken dat Punta Cana te bieden heeft.

De tokkelbaan is een van de attracties die je het leukst zult vinden in dit park, net als de culturele tour die een route is die wordt afgelegd binnen de faciliteiten van het park om meer te leren over het pad dat werd gevolgd door de inheemse bevolking die dit gebied bewoonde tijdens de koloniale tijd.

De excursies naar het Juanillo strand en het bezoek aan de Iguabonita grot maken deel uit van de leuke ervaringen die je in het park zult beleven. Het is een van die activiteiten die je niet mag missen in je reisprogramma van dingen die je in 10 dagen in Punta Cana moet bezoeken.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: Je kunt de bus van het park nemen die om 5:00 uur 's middags terugrijdt. Hij brengt je meestal rechtstreeks naar je verblijfplaats op het eiland.
 • Voordelen van deze bestemming: Het is een goede ervaring om te doen met kinderen en gezinnen van alle leeftijden. Je krijgt het beste van Punta Cana op één plek te zien. Er is vervoer inbegrepen dat je ophaalt en wegbrengt van en naar je accommodatie.
 • Nadelen van deze bestemming: Om het meeste uit dit park te halen met weinig mensen moet je je bezoek in het laag- of middenseizoen plannen.
 • Prijs: De toegangsprijzen tot het park variëren afhankelijk van het pakket dat je kiest. Maar de prijzen kunnen variëren van 130 euro voor het meest eenvoudige pakket per persoon.

Boek je tickets voor Scape Park

8. Waag een gokje in de casino's van Punta Cana

Punta Cana Casino| ©GoodDiamant
Punta Cana Casino| ©GoodDiamant

Als er één ding is in het Dominicaanse nachtleven dat je niet mag missen, dan zijn het de benijdenswaardige casino's wel. Plaatsen om niet alleen te gokken, maar ook om te delen met vrienden en te genieten van de beste cocktails in Punta Cana met een goede muzikale en onmiskenbaar Caribische sfeer.

De nacht in het Caribisch gebied en in het bijzonder de Dominicaanse nacht heeft een charme en een smaak die net zo heet is als het klimaat en een van de beste plaatsen om de feestelijke sfeer van de plaats te testen zijn de casino's. Tot de bekendste behoren het Hard Rock Café in Punta Cana en het Avalon, evenals vele andere.

Maar om te genieten van een goede casinoavond met je vrienden of je partner, kun je op eigen houtje naar een van de casino's gaan of een verblijf in een resort boeken. De meeste resorts op het eiland bieden gasten en toeristen zeer moderne casino's die geschikt zijn voor het beste entertainment voor volwassenen.

Nuttige feiten

 • Hoe kom je er: In bijna heel Punta Cana zijn er verschillende casino's die je bij voorkeur per taxi of privéauto kunt bereiken, gezien de uren waarop het casino geopend is. Sommige casino's bieden ook gratis vervoer aan hun bezoekers.
 • Voordelen van deze bestemming: Het is een goede ervaring om te beginnen met de Dominicaanse nacht. Het is een goed plan voor koppels. Het geeft je de kans om je geluk te beproeven bij het gokken.
 • Nadelen van deze bestemming: Het is geen goede optie als je met kinderen reist. Het is een zeer riskante activiteit voor zowel ervaren gokkers als beginners.
 • Prijs: Je hoeft niets te betalen om het casino binnen te komen, maar als je besluit om te gokken, moet je weten dat je vanaf 10 euro kunt inzetten.

9. Bezoek het Ojos Indígenas Ecologisch Park

Ecologisch park Ojos Indígenas| ©Andres C
Ecologisch park Ojos Indígenas| ©Andres C

Dit is een natuurreservaat dat zijn naam dankt aan het aantal zoetwaterlagunes dat in het park te vinden is en aan de ontdekking van bepaalde elementen die erop wijzen dat dit land aanvankelijk werd bewoond door de Taino-indianen, de eerste bewoners van het eiland in de tijd vóór de Europese kolonisatie.

Vandaag de dag is dit reservaat beschermd als gebied voor wetenschappelijke studie en recreatie voor het grote publiek. Het is een goede plek om in contact te komen met de natuur, aangezien het binnenin een groot aantal dier- en plantensoorten herbergt, waarvan vele endemisch zijn voor Punta Cana.

Een ander kenmerk dat opvalt in dit ecologische park is dat je in elk van de 12 zoetwaterlagunes in het reservaat tilapia, garnalen en zoetwaterschildpadden kunt zien.

Het water is kristalhelder en zal je verleiden om een duik te nemen. Als je geen excursie van Punta Cana naar Saona Island wilt maken, kun je een leuke en interessante ervaring opdoen in dit ecologische reservaat.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: Je kunt het reservaat bereiken per privéauto, taxi of zelfs via een stedelijke route die je dicht bij de Puntacana Group Foundation brengt.
 • Voordelen van deze bestemming: Het is een eenzame plek waar je kunt ontspannen en contact kunt maken met de natuur. Het is een wandeling waar je ook de kinderen bij kunt betrekken. Het is geschikt voor alle soorten mensen.
 • Nadelen van deze bestemming: Het reservaat moet over het algemeen in de zomer worden bezocht en niet in de winter.
 • Prijs: Om dit complex te bezoeken moet je vanaf 50 euro per persoon betalen voor de toegangsprijs.

10. Proef de traditionele Dominicaanse gastronomie

Punta Cana Eten| ©msafari2425
Punta Cana Eten| ©msafari2425

Als je Punta Cana bezoekt, mag je natuurlijk niet nalaten om een van de kenmerkende smaken van de Dominicaanse Republiek te proeven: chocolade. Je kunt ook niet vertrekken zonder ambachtelijke Dominicaanse koffie te hebben geproefd.

Je kunt de keuken in Punta Cana proeven of vanuit Punta Cana een uitstapje maken naar Santo Domingo om de smaken van de Dominicaanse keuken te proeven.

En als je andere soorten sterkere dranken durft te proberen, moet je Mamajuana proberen, een traditioneel Dominicaans drankje dat gemakkelijk een beetje effect op je lichaam kan achterlaten als je het niet voorzichtig probeert.

Om de typische gerechten van Punta Cana te leren kennen kun je een gastronomische tour doen die je door het hele gebied van Punta Cana voert en die je niet alleen belangrijke historische aspecten laat zien, maar je ook de verschillende smaken van de Dominicaanse nationale gastronomie laat proeven.

Maar er zijn ook specifieke plaatsen die je kunt bezoeken om meer te leren over de traditionele verwerking van chocolade en koffie, een van deze plaatsen staat bekend als ChocoMuseo. Hier leer je niet alleen over het bereidingsproces van chocolade, maar krijg je ook de kans om het eindproduct te proeven.

Interessante feiten

 • Hoe kom je er: Meestal vertrekken dit soort excursies vanuit het centrum van Punta Cana en bieden ze vervoer vanaf de accommodatie en terug.
 • Voordelen van deze bestemming: Het is een goede ervaring als je met z'n tweeën of met vrienden gaat. Het biedt je de mogelijkheid om de culturele en gastronomische kant van de Dominicaanse Republiek te leren kennen. Het is geschikt voor alle soorten mensen, behalve mensen met dieetbeperkingen.
 • Nadelen van deze bestemming: Het is niet gespecialiseerd voor onder andere veganisten en mensen met allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat je je veiligheidsmaatregelen in orde hebt.
 • Prijs: Een tour om de Dominicaanse gastronomie te ontdekken kost vanaf 30 euro per persoon.