Saona Eiland Dagtrips vanuit Punta Cana

De beste manier om Saona Island vanuit Punta Cana te bezoeken is met een complete tour. Gelukkig kun je voor deze excursie kiezen uit verschillende opties.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

10 minuten lezen

Saona Eiland Dagtrips vanuit Punta Cana

Punta Cana | ©Roman Mktn

Saona Island wordt beschermd door het Bávaro Barrier Reef, dus je kunt zwemmen in de 68 kilometer ongerepte, golfvrije wateren. Bezoekjes aan de mangroven, natuurreservaten, stranden, natuurlijke zwembaden en heiligdommen behoren tot de beste dingen om te doen in Punta Cana.

Catamaran-, speedboot-, helikopter- of duikboottochten, er zijn veel ervaringen beschikbaar als je van Punta Cana naar Saona Island reist. Je hoeft alleen maar de beste tijd te kiezen om het Dominicaanse eiland te bezoeken en de tour te boeken die het beste bij je past.

1. Catamaran- en speedboottocht naar Saona-eiland

Eiland Saona| ©Wernner
Eiland Saona| ©Wernner

Stel je het landschap eens voor: turquoise stranden, overal wilde vegetatie, reusachtige zeesterren, zeeschildpadden, goudkleurig zand, koraalriffen en een feestelijke sfeer. Dit is wat deze catamaranexcursie naar Isla Saona je biedt.

De tour begint meestal met een pick-up bij je hotel en brengt je naar Bayahibe, waar je aan boord gaat van een catamaran die rechtstreeks naar een idyllisch strand gaat, de populaire Natural Pool van Isla Saona.

Zodra de boot voor anker gaat, zie je de vissen om je heen en kun je ook planetoïden zien. Als je reis naar dit Dominicaanse eiland wordt gemotiveerd door het zeesterrenreservaat, raad ik je aan om je bezoek aan Punta Cana in januari te plannen, de beste tijd van het jaar om sterren te kijken.

Op het strand kun je rekenen op animatie met goede muziek, hapjes en drankjes. Rond het middaguur lunch je meestal op dit strand en na een dag vol plezier keer je terug naar je opstapplaats.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 74 €.
 • Duur: 9 uur.
 • Wat de tour meestal inhoudt: Vervoer van en naar je hotel. Lunchbuffet met typisch Dominicaanse gerechten. Lichte snacks. Onbeperkt nationale drankjes.
 • Voordelen: Dit is het ideale plan voor reizigers die een dagje aan het strand willen doorbrengen met een verschil en in een feestelijke ruimte voor volwassenen.
 • Nadelen: Groepen zijn vaak groot.

Boek je excursie naar Saona Eiland vanuit Punta Cana

2. Saona Eiland en Altos de Chavón Tour

Altos de Chavón| ©Tammy Green
Altos de Chavón| ©Tammy Green

Combineer een bezoek aan het eiland Saona met een mediterraan dorp in de Caraïben en het nationaal park Cotubanama met deze dagexcursie vanuit Punta Cana. Het is zeker vergelijkbaar met de Macao Beach tours die in dit gebied worden aangeboden.

Nadat je de groep hebt verzameld, ga je verder naar La Romana waar je een wandeling maakt door Altosde Chavón, een schilderachtig mediterraan dorp waar je het Altos de Chavón Regionaal Archeologisch Museum vindt.

Dit kleine stadje is een land van cultuur en passie voor kunst. Daarom staat het ook beter bekend als de Stad van de Kunstenaars en wisselen de straten af tussen mediterrane ontspanning ende Caribische zee.

Op weg naar het eiland Saona

Na de wandeling gaat de groep aan boord van een speedboot in Bayahibe, waar al snel de tweede bezienswaardigheid van de tour in zicht komt, El Peñon, een klif omringd door het land van de eerste Taino-indianen, de oorspronkelijke bewoners van het eiland.

De gids zal de geschiedenis van de plek uitleggen terwijl de boot door de mangroves vaart om voor anker te gaan bij de Natural Pool van het eiland Saona, een strand met kristalhelder water dat wordt beschermd door een groot koraalrif.

Eenmaal op het strand kun je in de zee plonzen, deelnemen aan de leuke activiteiten die door de entertainers worden voorbereid, zeesterren ontdekken, tussen scholen vissen fladderen of gewoon genieten van de drankjes die door je operator worden aangeboden.

Rond het middaguur wordt er een typische lunch geserveerd en gaat het feest verder op de boot. In de namiddag word je teruggebracht naar je vertrekpunt.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 94 €.
 • Duur: 10 uur.
 • Wat de tour kan inhouden: Pendeldienst van en naar de belangrijkste hotels in Punta Cana. Professionele gidsservice. Entree tot Altos de Chavón. Toegangsprijs voor het eiland Saona. Typische Dominicaanse lunch. Open bar met nationale drankjes.
 • Voordelen: Combineert land- en zeetoerisme door de Dominicaanse versie van een Mediterraans dorp en het Caribische platteland, het resultaat trekt de aandacht van zowel toeristen als de lokale bevolking.
 • Nadelen: De groepscapaciteit van 50 personen kan voor sommige reizigers te groot zijn.

Boek je excursie naar Isla Saona en Altos de Chavón vanuit Punta Cana

3. Tour naar het eiland Saona per onderzeeër met duiken en snorkelen.

Snorkelen op het eiland Saona| ©cn4117
Snorkelen op het eiland Saona| ©cn4117

De tocht van Punta Cana naar Saona Island duurt iets meer dan een uur. Onderweg ontdek je een onderwaterwereld met verschillende texturen en kleuren. Het water is zo kristalhelder dat het moeilijk te geloven is dat het echt is. Daarom kun je dit het beste zelf zien tijdens een duik in de Caribische Zee.

De beste manier om van het spektakel te genieten is aan boord van een toeristische onderzeeër en dat is wat dit type tour biedt.

Het panoramische uitzicht dat je krijgt vanuit de dakramen van de onderzeeër is prachtig. Maak foto's en ervaar de eerste ontmoeting met de zeefauna die deze tour biedt, een favoriet bij de kleintjes (noteer deze activiteit onder de dingen die je kunt doen in Punta Cana met kinderen.

Duiken en snorkelen

Isla Saona is een Dominicaans paradijs voor duikers van alle niveaus. Geniet van een duik en probeer daarna een van de beste snorkelervaringen in Punta Cana.

Zwem naar hartenlust of pak je masker en snorkel om te snorkelen in het ondiepe water. s Middags kun je pauzeren op het witte zandstrand, waar een lunchbuffet met onbeperkt drankjes op je wacht.

Op de terugweg stopt de boot bij de Natural Pool waar de zeesterren worden gevonden. De excursie eindigt bij het vertrekpunt.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 139 €.
 • Duur: 10 uur.
 • Wat de excursie kan inhouden: Lunchbuffet. Open bar met nationale drankjes. Tour rond het eiland Saona en Saona Natural Pool. Pendeldienst van en naar je hotel.
 • Voordelen: De zeefauna op Saona Island is levendig en gevarieerd. Aan boord van de onderzeeër kun je genieten van het uitzicht of foto's maken terwijl je op de boot zit. Je zult zeker de beroemde zeesterren van het gebied zien.
 • Nadelen: De capaciteit van de onderzeeër is 30 personen en het ophalen bij de verschillende hotels neemt tijd in beslag.

4. VIP Helikopter Excursie naar de stranden van Saona Eiland

Helikopter op Saona-eiland| ©Vittorio Dell'Aquila
Helikopter op Saona-eiland| ©Vittorio Dell'Aquila

Zwemmen, exclusieve strandbezoeken, kreeftenlunch en onvergetelijke panoramische uitzichten op Isla Saona zijn de uitgangspunten van dit type excursie. Kom op, het is een ervaring die de zintuigen prikkelt in de Dominicaanse Caraïben.

Na het ophalen bij je hotel of villa word je naar de heliport in Bavaro gebracht waar een welkomstdrankje op je wacht voordat je aan boord gaat van de helikopter om naar Isla Saona te vliegen.

Het is een half uur op grote hoogte vanwaar je het Barrièrerif in al zijn pracht en praal kunt zien, evenals Bayahibe, het Natuurlijke Zwembad van Saona, Cotubanama National Park en vele andere juwelen van het eiland van bovenaf.

Na de tour land je op een exclusief strand, waar je een duik kunt nemen in het kristalheldere water dat je zojuist aan je voeten hebt gezien. Na een uur spetteren in de Caraïbische Zee wacht je een verrukkelijke driegangenlunch, drankjes en onbeperkte cocktails terwijl je luiert op het witte zand.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf €325.
 • Duur: 3 uur.
 • Wat de tour meestal inhoudt: Vervoer van en naar het hotel of de villa in Punta Cana. Een herinneringsfoto. 50 - 60 minuten helikoptervlucht van en naar Saona Island. Lunch met VIP-menu (inclusief paella met zeevruchten en kreeft). Onbeperkt alcoholische drankjes en cocktails.
 • Voordelen: Het uitzicht is spectaculair (dit is de favoriete tour van fotografen op Saona Island). Het biedt een ander perspectief om te genieten van de Caribische Zee zonder drukte en met luxe aandacht.
 • Nadelen: De 3 uur durende tour gaat snel voorbij.

5. Privétour naar Saona Eiland voor groepen

Schildpaddenreservaat.| ©Angel Ramos
Schildpaddenreservaat.| ©Angel Ramos

Bij deze tour ontmoet de groep elkaar normaal gesproken op de grote parkeerplaats in Bayahibe om aan boord te gaan van een privéboot naar Saona Island.

De zeebries, kokospalmen, mangroves en turquoise wateren dienen als achtergrond voor deze 1 uur durende tour die al snel een van de mooiste plekjes op Saona bereikt: Playa del Toro, waar je kunt zwemmen en de eerste scholen vis op de tour kunt zien.

Daarna gaat de tour verder door het vissersdorp Mano Juan waar het schildpaddenreservaat is gevestigd. Daar leer je hoe je de verschillende soorten van het eiland kunt onderscheiden.

Aan het einde van de tour heb je vrije tijd voor de lunch in de omgeving. De specialiteit is kreeft en de prijzen zijn redelijk, dus je kunt je ogen uitkijken.

Daarna keer je terug naar de boot om door de mangroven van het Catuano kanaal te varen. Dit ecosysteem is de thuisbasis van een groot aantal zeedieren zoals kreeften, schildpadden en zelfs kleine Caribische haaien. Van daaruit bereik je de laatste stop, de Natural Pool, de ontmoetingsplaats bij uitstek voor alle boten.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 450 € voor 15 personen.
 • Duur: 10 - 11 uur.
 • Wat de tour kan inhouden: Vervoer per boot exclusief voor de groep. Transfers van en naar je hotel of villa.
 • Voordelen: De privéboot vermijdt drukte en is meestal flexibel met zijn route, het is een van de aanbevolen boottours in Punta Cana.
 • Nadelen: De tour neemt je mee langs prachtige stranden maar omvat geen extra diensten zoals entreegelden voor natuurreservaten, eten of drinken. Eten is echter meestal redelijk geprijsd op Saona Island.

Boek een snorkelexcursie in Punta Cana

6. Excursie naar de stranden van Isla Saona

Strand van Los Flamencos| ©pepoexpress
Strand van Los Flamencos| ©pepoexpress

Nadat je bent opgehaald bij je hotel word je naar Bayahibe gebracht om aan boord te gaan van de boot voor een tocht naar Playa Palmilla, Playa Los Flamencos en Playa Caleta. De excursie neemt je mee om een mysterieus scheepswrak te verkennen, door mangroves en witte zandbanken te wandelen, naar het Sea Turtle Conservation Centre in Playa Mano de Juan te gaan en zeesterren tegen te komen.

De excursie neemt je mee langs vier idyllische stranden, omringd door tropische vissen en karetschildpadden op de koraalriffen. In de late namiddag schuilt de groep tussen de eindeloze rijen palmbomen voor een lunchbuffet. Als je wilt, kun je voor een extra toeslag kreeft op je bord leggen.

Aan het eind van de dag word je getoast met Dominicaanse rum voordat je teruggereden wordt naar je vertrekpunt. Bekijk deze clip en zie de bestemming die op je wacht.

Interessante details

 • Prijs: Vanaf 99 €.
 • Duur: 9 - 10 uur.
 • Wat de tour kan inhouden: Speedboottocht naar vier stranden rond het eiland Saona. Toegang tot Cotubanama Nationaal Park. Lunchbuffet. Onbeperkt nationale drankjes. Vervoer van en naar het hotel of de villa.
 • Voordelen: Het is een uitzonderlijke tour waarbij je prachtige nationale parken, mangroves, een schildpaddenreservaat en zeesterren kunt zien.
 • Nadelen: De pendeldienst gaat van en naar alle hotels in een bus of minibus. Je bent minstens 2 uur onderweg (1 uur heen en terug).

Boek je excursie naar Saona Eiland vanuit Punta Cana

Tips voor een excursie naar Saona Eiland

Familie op het strand| ©Pixabay
Familie op het strand| ©Pixabay
 • Neemwaterdichte camera's mee. Aan de oppervlakte van het eiland kun je prachtige foto's maken, maar de echte schatten liggen onder de zee en de foto's die op het eiland worden verkocht variëren van € 10 tot € 30 (ja, ik overdrijf niet). Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik denk dat het de investering in de camera waard is.
 • Vergeet niet dat de reis van Punta Cana naar Isla Saona 1 uur en 15 minuten duurt. Dat is meer dan twee uur heen en terug. De tours die worden aangeboden met 3 uur geven je in feite minder tijd op de stranden van het eiland. Tours van meer dan 6 uur zijn de beste dagtrips in Punta Cana.
 • Als je met kleine kinderen reist, ga dan zelf naar de locaties waar de tour wordt aangeboden - waarom? Elke touroperator heeft een bus of minibus die je dagelijks ophaalt voor de dagtour. Vaak duurt het 1-2 uur om van je hotel of villa naar de haven of inschepingsplaats te komen, wat ongemakkelijk kan zijn voor de kleintjes.
 • Bescherm de zeesterren. De kleurrijkheid van deze soorten is enorm aantrekkelijk en natuurlijk is het leuk om ze aan te raken, maar bescherm de zeefauna door contact met ze te vermijden. Observeer ze van een afstand, neem zoveel foto's als je wilt, maar haal ze niet uit de zee, want de stress die je veroorzaakt kan ze doden.

De beste tijd om naar Saona Island te gaan

Een dag op Saona-eiland| ©nicolas_gt_photographe
Een dag op Saona-eiland| ©nicolas_gt_photographe

Het klimaat is gematigd en het water is het hele jaar door kalm, maar als je geïnteresseerd bent in het vinden van de karetschildpadden in het Mano de Juan zeeschildpaddenreservaat - het grootste en bekendste op het eiland - boek dan je bezoek aan Saona tussen augustus en september.

Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in rode zeesterren, raad ik aan je bezoek aan Saona te plannen in januari, wanneer deze asteroïden in overvloed aanwezig zijn.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Saona Island op eigen gelegenheid?

Boot en Saona Eiland| ©Roman Mktn
Boot en Saona Eiland| ©Roman Mktn

Er zijn maar vier manieren om naar Saona Eiland te gaan:

 • Met een combinatie van catamaran en privéboot (vanwege de afmetingen van de catamarans moet je in Bayahibe overstappen op kleinere vaartuigen).
 • Met rechtstreekse privéboten.
 • Met een onderzeeër.
 • Per helikopter.

Er is geen landroute beschikbaar tussen Punta Cana en dit Dominicaanse eiland. Als je besluit om op eigen houtje te gaan, moet je diensten huren voor elk strand dat je besluit te bezoeken, dus het beste alternatief is om het eiland Saona te bezoeken met een tour of excursie.

Veelgestelde vragen

 • Waar staat Isla Saona om bekend?

  Isla Saona is de afgelopen jaren populairder geworden vanwege de ongerepte stranden, het turquoise water en de afgelegen ligging. Het eiland maakt ook deel uit van het Parque Nacional del Este, d.w.z. het hele eiland is een beschermd natuurgebied, dus wilde dieren zoals zeesterren en andere mogen niet worden verstoord onder strikte regels.

 • Welke films zijn er opgenomen op Isla Saona?

  Saona Island is vooral bekend als opnamelocatie voor The Blue Lagoon, maar het is ook de locatie geweest voor scènes uit Pirates of the Caribbean, King Kong (Peter Jacksons versie) en de Bounty-chocoladereclame.

 • Hoe lang duurt het om van Punta Cana naar Isla Saona te komen?

  Het is namelijk vrij eenvoudig om het eiland te bereiken, per motorboot of catamaran vanaf de kust van Bayahibe. Het is echter belangrijk om te weten dat het ongeveer 3,5 uur duurt om van Punta Cana naar Bayahibe te komen met de bus. Om deze reden is Isla Saona voor velen niet de reis waard, maar je mist wel ongerepte stranden, een adembenemend landschap en een van de unieke ervaringen die de Dominicaanse Republiek te bieden heeft.