Buggy Avonturen

Wil je een extreem avontuur beleven in Punta Cana? Dan moet u per buggy reizen en de verschillende uithoeken van deze regio verkennen voor een unieke ervaring in het Caribisch gebied!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Buggy Avonturen

Buggy in Punta Cana | ©ksquaredpics

Een van de beste dingen om te doen in Punta Cana is het boeken van een buggy-avontuur. Met deze terreinwagens kunt u het platteland en de jungle van de regio verkennen. U rijdt door cacao- en koffieplantages, ziet paarden en schapen van dichtbij en komt bij verborgen tropische paradijzen.

Elke buggy tour biedt iets anders. Sommige zijn gepland voor een dagje strand, andere laten u de lagunes en grotten van Punta Cana verkennen en de favorieten voor kinderen hebben leuke thema's. Het is zeker een gezinsplan dat u moet toevoegen aan uw lijst van dingen die u moet doen in Punta Cana als u een week of zelfs minder gaat.

Buggy avontuur in Punta Cana naar Macao Beach

Buggy van Punta Cana| ©johncooper911
Buggy van Punta Cana| ©johncooper911

Als u op zoek bent naar iets anders om te doen tijdens uw vakantie, dan raad ik u een Buggy-avontuur aan van Punta Cana naar Macau Beach. Deze tochten kosten gemiddeld 50 euro en duren ongeveer 4 uur. Het grote voordeel van deze tochten is dat u het platteland betreedt en de Dominicaanse Republiek vanuit een ander gezichtspunt leert kennen.

Als u de stranden van Punta Cana wilt bezoeken, is de buggy, ook wel zandbuggy genoemd, uw ideale vervoermiddel, omdat hij gemaakt is om over het zand te rijden. Daarmee kun je de jungle ingaan, vies worden van vuil, naar het strand gaan, vies worden van het zand en dan een welverdiende duik nemen in het kristalheldere water van Playa de Macao.

Onderweg passeert u cacao- en koffieplantages. U zult ook enkele landelijke gebieden en huizen van de regio kunnen zien. Vergeet niet dat u te allen tijde met een groep reist en begeleid wordt door een professionele gids. Aarzel niet om hen vragen te stellen voor of tijdens het buggy-avontuur.

Wanneer u met een buggy reist, wordt u blootgesteld aan stof, vuil en zand. Hoewel het leuk kan zijn om vies te worden op de weg, raad ik u aan uw ogen, neus en mond te beschermen. Je kunt een sjaal gebruiken om je neus en mond te bedekken en een zonnebril. Vergeet niet je helm te vragen voordat je aan de tour begint.

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze optie: u leert de landelijke gebieden van Punta Cana kennen.
 • Nadelen van deze optie: dit type excursie omvat alleen de rondleiding en het bezoek aan het strand.

Boek een buggy avontuur in Punta Cana

4x4 buggy avontuur met een cenote bezoek

Door Jeep| ©PuntaCana JustSafari
Door Jeep| ©PuntaCana JustSafari

Aan boord van een 4x4 buggy kunt u Punta Cana, de toeristische luchtbel van de Dominicaanse Republiek, op de leukste en origineelste manier verkennen. Tijdens deze excursie gaat u door de jungle en langs biologische boerderijen tot u een ecologisch Taino-park bereikt. U doet de hele tour met uw groep die uw professionele gids te allen tijde volgt.

De gemiddelde prijs voor deze tochten ligt rond de 50 euro en de gemiddelde duur is 5 uur. Als u voor dit avontuur kiest, begint uw dag 's ochtends met een korte les waarin u de basisbeginselen van het buggyrijden leert. Dan is het tijd om off-road de jungle in te gaan - maak je klaar om modderig te worden!

Onderweg passeert u een biologische boerderij waar uw lokale gids u de koffie- en cacaoplantages laat zien, vergeet ze niet te proeven! De volgende bestemming is een ecologisch park waar u kunt zwemmen in een cenote, een kleine ondergrondse grot met water dat u zal verrassen.

Sommige van deze tochten omvatten een bezoek aan nabijgelegen stranden zoals Playa de Macao of Playa de Arena Gorda. Als je van die tochten aan zee houdt, kun je altijd een uitstapje maken naar Macao Beach en een hele dag spelen met de golven en de zeebries opsnuiven, ben je er klaar voor?

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: u kunt veel gebieden van Punta Cana bezoeken en uw dag optimaal benutten.
 • Nadelen van deze optie: u moet ervoor zorgen dat het bezoek aan het strand is inbegrepen. Ik raad u aan contact op te nemen met het bedrijf voordat u reserveert.

Boek een buggyavontuur in Punta Cana

Begeleide buggy tour naar Macao Beach en Taino Cave

Taino grot| ©RLBrinkman
Taino grot| ©RLBrinkman

Als u de grotten van Punta Cana wilt verkennen, mag u de kans niet missen om de Taino-grot te verkennen , een van de inheemse erfgoederen van de Dominicaanse Republiek. Tijdens deze excursie kunt u het bezoeken en vervolgens naar Macao Beach gaan, een van de populairste stranden in de omgeving. U reist de hele weg in een buggy voor een gemiddelde prijs van 50 euro en een duur van ongeveer 5 uur.

De eerste stop op dit type tour is de ranch waar u uw voertuig ophaalt. Nadat je een korte les hebt gehad over het besturen van een buggy, ga je op weg naar de grot. Daar parkeer je de buggy buiten om in het frisse water te duiken. Geniet van deze ervaring voor ongeveer twee uur.

Dan is het tijd om naar de grot te gaan aan boord van je buggy. Vergeet niet je gids te volgen zodat je onderweg niet verdwaalt. Bij aankomst kunt u een duik nemen, zonnebaden of even in zee zwemmen. Als het tijd is voor lunch of diner, kunt u gaan eten in een van de restaurants op Macao Beach.

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: u kunt twee plaatsen tegelijk bezoeken en uw dag optimaal benutten.
 • Nadelen van deze optie: hoewel het een beetje een lange tocht is, zijn er geen versnaperingen inbegrepen.

Boek een buggyavontuur in Punta Cana

Buggy avontuur en catamaran tour met snorkelen

Snorkelen in Punta Cana| ©Jonathan Heisler
Snorkelen in Punta Cana| ©Jonathan Heisler

Wil je Punta Cana verkennen en veel avonturen beleven? Kies dan voor dit type excursie die een snorkelervaring in Punta Cana en een catamarantocht omvat. Deze avonturen duren meestal 8 uur en kosten gemiddeld 100 euro.

Als u op zoek bent naar een manier om de beste dag in Punta Cana te plannen, raad ik u deze excursie aan. Je begint je dag met het leren van de basis van het besturen van je buggy. Daarna neemt je gids je mee de jungle van de Dominicaanse Republiek in, dus wees niet bang om vies te worden, dat hoort bij de ervaring!

U komt door gebieden waar koffie en kaneel worden geoogst: vergeet niet wat te proeven. Dan is het tijd om de zee op te gaan voor een catamarantocht. Ongeveer 3 uur lang vaart u over de wateren van dit tropische paradijs. Daar kun je een echt Caribisch feest beleven met muziek, drankjes en hapjes. Als je met vrienden reist is dit het beste plan. Als het idee u bevalt, vergeet dan niet dat u boot- of catamarantours in Punta Cana kunt boeken om langer van de zee te genieten.

Het laatste avontuur van deze ervaring is snorkelen of duiken langs de koraalriffen. Duik in het water en maak kennis met de onderwaterfauna en -flora van Punta Cana. Zorg ervoor dat uw gids foto's maakt terwijl u in het water bent, ze zullen een prachtig souvenir zijn!

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Voordelen van deze optie: u kunt op één dag verschillende activiteiten doen
 • Nadelen van deze optie: u kunt sneller moe worden door de hoeveelheid activiteiten.

Boek een snorkelervaring in Punta Cana

Buggy avontuur langs de Flintstones route

Groeps Buggy Tour| ©Ryan's Dad
Groeps Buggy Tour| ©Ryan's Dad

Punta Cana is een van de bloeiende toeristische bestemmingen in de Dominicaanse Republiek dankzij alle activiteiten die je er kunt doen. Onder de buggy avonturen is een Flintstones-thema tour die je zeker leuk zult vinden. Deze excursies kosten gemiddeld 70 euro en duren ongeveer 5 uur.

Normaal gesproken beginnen deze tochten in het centrum van Bávaro. Van daaruit rijdt u in een automatische buggy achter uw professionele gids aan, vergezeld van de rest van uw groep. U rijdt door verschillende rotsformaties en ziet onderweg koeien, paarden en vele andere dieren.

Na ongeveer een half uur maakt u uw eerste stop bij een typisch huis om koffie te proeven of te eten wat u maar wilt. De prijzen zijn erg goedkoop, dus ik raad u aan wat lekkers te proberen voordat u verder gaat. U volgt een iets onregelmatiger pad tot u de "Cueva de la Fantasía" (Grot der Fantasie) bereikt. Vanaf hier moet je erheen lopen.

Vanuit de grot beklim je enkele trappen naar Bedrock City, een unieke site bestaande uit een groep grotten versierd met elementen uit de beroemde tekenfilm The Flintstones. U ziet verschillende villa's zoals de villa van Fred Flintstone en de garage met Flintstone Mobile. Dit is zeker een van de leukste dingen om te doen met kinderen in Punta Cana en ze zullen gefascineerd zijn door de tekenfilms.

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer 70 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: het is een ideale activiteit voor het hele gezin.
 • Nadelen van deze optie: er zijn geen snacks of eten inbegrepen. Als u met kinderen reist, vergeet dan niet een snack voor hen mee te nemen.

Jungle buggy rit en rondleiding in Monkeyland

In Monkeyland| ©flickrized
In Monkeyland| ©flickrized

Als u erover denkt om naar Punta Cana te gaan, zult u zeker in gedachten hebben om een dagje naar Monkeyland te gaan. Hier kunt u een dag doorbrengen met interactie met verschillende doodshoofdaapjes met de hulp van uw gidsen. Deze ervaringen, met de buggytoer inbegrepen, duren meestal ongeveer 5 uur en kosten gemiddeld 100 euro.

De reis op dit type excursie begint zoals alle andere avonturen. U moet altijd goed luisteren naar het advies van de professionele gids voordat u aan de tocht begint - vergeet niet uw helm te dragen! Daarna begin je te rijden door het platteland en de jungle van Punta Cana. Dit omvat meestal een stop om te rusten en iets te kopen in een typisch huis.

De volgende halte is Monkeyland, een terrein van ongeveer 2 hectare natuur. Verschillende apensoorten uit zowel Afrika als Amerika worden hier bewaard. Tijdens de rondleiding kun je ze voeren en met ze op de foto. Let op: deze dieren hebben een specifiek dieet, dus u mag ze alleen voeren wat de gidsen u vertellen.

Wees niet bang voor interactie met deze dieren! Ze zijn gewend aan bezoekers en zijn erg speels. Geniet van hun aanwezigheid en maak van de gelegenheid gebruik om veel foto's, selfies en video's met hen te maken. Na dit bezoek is het tijd om in uw buggy terug te keren naar het beginpunt.

Details van het belang

 • Prijs: ongeveer 100 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: het is een ideale activiteit voor het hele gezin, vooral voor kinderen die dieren van dichtbij willen zien.
 • Nadelen van deze optie: als u een beetje bang bent voor interactie met de dieren, is dit misschien niet de beste optie voor u.

Wat zal ik zien op dit soort avontuur?

Toeren per buggy| ©Dave Kerr
Toeren per buggy| ©Dave Kerr

Punta Cana is een zeer gewilde toeristische bestemming in de Dominicaanse Republiek. Dit komt door het prachtige landschap en de verschillende omgevingen. Met Buggy adventures kun je veel van deze sites op één dag en op een leuke manier verkennen.

Hoe verder u gaat met uw voertuig, hoe meer u jungles, plantages, landelijke gebieden en ondergrondse grotformaties zult zien. De buggy is zeker een geweldige manier om de Dominicaanse Republiek buiten Punta Cana te zien, omdat je veel meer te zien krijgt dan alleen de populairste stranden.

U krijgt ook de gelegenheid om verschillende boerderijdieren te zien, zoals paarden, schapen en varkens. Als u kiest voor een avontuur naar Monkeyland, kunt u de apen in dit natuurpark zien en ermee omgaan. Als u een natuurliefhebber bent, is Punta Cana de ideale bestemming voor u.

Tips voor een buggy-avontuur in Punta Cana

Buggy dag| ©Dave Kerr
Buggy dag| ©Dave Kerr

Zoals ik al zei, als je per buggy reist, word je zeker vies. Daarom is mijn eerste aanbeveling comfortabele kleding te dragen die niet snel vlekt. Een paar comfortabele schoenen die u na uw avontuur kunt wassen is ook de beste optie. Als u een rugzak wilt meenemen, zorg er dan voor dat deze waterdicht is zodat uw spullen niet nat worden.

Aan de andere kant raad ik u aan te proberen uw reis te plannen tijdens de beste tijd om Punta Cana te bezoeken. Tussen oktober en december is het regenseizoen voorbij, zodat het weer aangenaam is en je meer vrijheid hebt om naar buiten te gaan en zoveel te verkennen als je wilt.

Vergeet niet je in te smeren met zonnebrandcrème wanneer je naar het strand of op buggy-avontuur gaat. Probeer het mee te nemen zodat je overdag meer kunt aanbrengen. Het laatste wat je wilt is een zonnesteek oplopen tijdens je vakantie.

Laten we de opties vergelijken

 • Buggy-avontuur in Punta Cana naar Macao Beach
 • Prijs: ongeveer 50 ¤.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Voordelen van deze optie: u leert de landelijke gebieden van Punta Cana kennen.
 • Nadelen van deze optie: dit type excursie omvat alleen de rondleiding en het bezoek aan het strand.
 • 4x4 buggy avontuur met bezoek aan een cenote
 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: u kunt veel gebieden van Punta Cana bezoeken en uw dag optimaal benutten.
 • Nadelen van deze optie: u moet ervoor zorgen dat het bezoek aan het strand is inbegrepen. Ik raad u aan contact op te nemen met het bedrijf voordat u boekt.
 • Begeleide buggy tour naar Macao Beach en de Taino Cave
 • Prijs: ongeveer 50 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: u kunt twee sites tegelijk bezoeken en uw dag optimaal benutten.
 • Nadelen van deze optie: hoewel het een beetje een lange tocht is, zijn er geen verfrissingen inbegrepen.
 • Buggy-avontuur en catamarantocht met snorkelen
 • Prijs: ongeveer € 100.
 • Duur: ongeveer 8 uur.
 • Voordelen van deze optie: u kunt verschillende activiteiten op één dag doen
 • Nadelen van deze optie: u kunt sneller moe worden door het aantal inbegrepen activiteiten.
 • Buggy avontuur langs de Flintstones route
 • Prijs: ongeveer 70 €.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: het is een ideale activiteit voor het hele gezin.
 • Nadelen van deze optie: er zijn geen snacks of eten inbegrepen, als u met kinderen reist, vergeet dan niet een snack voor hen mee te nemen.
 • Jungle buggy rit en geleid bezoek aan Monkeyland
 • Prijs: ongeveer €100.
 • Duur: ongeveer 5 uur.
 • Voordelen van deze optie: het is een ideale activiteit voor het hele gezin, vooral voor kinderen die dieren van dichtbij willen zien.
 • Nadelen van deze optie: als u een beetje bang bent voor interactie met de dieren, is dit misschien niet de beste optie voor u.

Veelgestelde vragen

 • Worden buggy's beschouwd als off-road?

  Hoewel buggy's zeer capabele voertuigen zijn, worden zij niet beschouwd als terreinwagens, omdat zij geen veiligheidskooi hebben en niet zo veelzijdig zijn. Buggy's hebben ook comfortabelere stoelen en veiligheidsgordels.

 • Waar staat ATV voor?

  ATV staat voor terreinwagen, en deze benaming wordt meestal gebruikt voor auto's en quads. Er is echter discussie over de vraag of crossmotoren ook als off-road worden beschouwd.

 • Zijn buggy's gevaarlijk?

  In buggy's kunnen ongelukken gebeuren, maar zolang u verantwoordelijk reist, achter het stuur of op de achterbank, zou u geen problemen moeten hebben. Vergeet niet een veiligheidsuitrusting te dragen, zoals een helm en een bril, let op het weer en houd er rekening mee dat je bij regen door veel modderige gebieden gaat.