Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Dagtrips en Excursies vanuit Boedapest

Als u genoeg tijd hebt, raad ik u aan de omgeving van Boedapest te bezoeken. Ik zal je vertellen over de beste uitjes

Alex Grande

Alex Grande

16 minuten lezen

Dagtrips en Excursies vanuit Boedapest

Het Hongaarse Parlement | ©Keith Yahl

Boedapest heeft geschiedenis, hoeken en monumenten om te ontdekken, en het huren van een rondleiding om elke hoek van de stad te bezoeken is ongetwijfeld een van de essentiële dingen om te doen op uw reis naar Boedapest. Met rondritten op dezelfde dag kunt u de omgeving verkennen, die bezoekers nog meer te bieden heeft.

1. Drie uur durende rondleiding door Boedapest

Staatsoperahuis| ©Alistair Young
Staatsoperahuis| ©Alistair Young

Aangezien ik een fan ben van stadsrondleidingen, is deze wandeling door Boedapest een van mijn favorieten, omdat ze langer duurt dan gemiddeld (drie uur in plaats van de gebruikelijke twee) en niet alleen meer gebieden van de stad beslaat, maar ook een groter aantal verhalen over de stad en haar gebruiken.

Deze tour is ideaal als u op zoek bent naar een uitgebreid overzicht van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zonder de nadruk te leggen op een bepaald aspect.

Routebeschrijving van de drie uur durende rondleiding door Boedapest

 • Het uitzichtspunt van Gellert Hill
 • Het Vissersbastion en zijn uitzicht op het strand
 • Matthiaskerk (niet te missen)
 • Elisabeth Bridge
 • Andrasy Avenue en zijn aristocratische herenhuizen
 • Staatsoperahuis
 • Heldenplein
 • St. Stephen's Basilica
 • Plein van het Hongaarse Parlement

Boek een rondleiding door Boedapest

2. Nachttour Boedapest

Het Hongaarse Parlement 's nachts verlicht| ©Héctor Martínez
Het Hongaarse Parlement 's nachts verlicht| ©Héctor Martínez

Boedapest is, althans voor mij, overdag prachtig, maar wanneer de avond valt, maakt de verlichting van de straten en monumenten het een even mooie stad die het waard is opnieuw te worden bezocht. Dat is de bedoeling van deze Engelstalige nachtwandeling van twee uur. Een professionele gids neemt u in de schemering mee langs de bezienswaardigheden van de stad om ze te zien oplichten.

Wat zijn de belangrijkste gebouwen in Boedapest die de moeite waard zijn om verlicht te zien? Het Parlement, de Staatsopera en de Kettingbrug staan bovenaan de lijst, maar Boedapest bij nacht gaat niet alleen over de lichtjes. Er zijn tal van alternatieve pubs in de stad met een eigenzinnige inrichting die ook deel zullen uitmaken van deze tour.

Deze tour is ideaal omdat, hoewel Boedapest een van de veiligste steden van Europa is, de lage temperaturen (vooral in de winter) en het feit dat het 's avonds vroeg donker wordt betekent dat u 's nachts niet veel mensen op straat ziet, zodat u gemakkelijk gedesoriënteerd kunt raken. Daarom is een rondleiding de beste manier om de stad 's nachts te zien.

Boek een nacht tour door Boedapest

3. Rondleiding door Sissi's paleis Gödöllo

Paleis Gödöllo| ©David Spender
Paleis Gödöllo| ©David Spender

Het paleis Gödöllo ligt in het achterland van Boedapest, op ongeveer een half uur rijden van het stadscentrum. Wanneer u deze tour boekt en de dag kiest waarop u de tour wilt doen, ontvangt u een e-mail met informatie over het ontmoetingspunt in het centrum van Boedapest, vanwaar uw voertuig met airconditioning zal vertrekken. Daar ontmoet u de chauffeur, de rest van de groep en een deskundige gids die u gedurende de hele tour zal begeleiden.

De rondleiding door het paleis van Gödöllo duurt ongeveer drie uur, is beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Duits en Italiaans en omvat, naast de transfer- en gidsdiensten, ook de entreegelden.

Wat ziet u in het paleis Gödöllo?

Indrukwekkende verzorgde tuinen en luxueuze kamers ingericht in de stijl van de Hongaarse aristocratie van de 18e eeuw, maar belangrijker dan wat u zult zien is wat u zult leren. Dit paleis is bekend als het lievelingspaleis van de koningin van Hongarije en keizerin van Oostenrijk, Sissi. De geschiedenis heeft dit personage tot op de dag van vandaag gebracht, omgeven door een veelheid van anekdotes, waaronder haar liefde voor Hongarije, haar schoonheid en haar verlangen naar vrijheid, maar er zijn er nog veel meer.

Tijdens de rondleiding door het paleis Gödöllo komt u dat deel van het verhaal van Sissi te weten dat niet in historische films voorkomt: de tragedie die haar overkwam met de dood van haar dochter, de ruzies met de moeder van de keizer, de minnaars in haar huwelijk en haar problemen met eten. Wie het verhaal van deze non-conformistische keizerin nog niet kent, zal aan het eind van deze rondleiding absoluut gefascineerd zijn door haar figuur.

Het beste deel van deze tour zijn de verhalen die u zult leren over keizerin Sissi, die beschouwd wordt als een van de belangrijkste historische mythen in Europa.

Boek een Sissi Paleis Tour

4. Boedapest Joodse Wijk Tour

Boedapest Tramlijn
Boedapest Tramlijn

De Joodse traditie in deze stad is zeer sterk en overal in de stad zijn er verschillende eerbetonen aan alle Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Deze wandeling door de Joodse wijk van Boedapest, die ongeveer twee en een kwartier duurt, richt zich op de geschiedenis van het Joodse volk.

In de Joodse wijk van Boedapest ziet u monumenten zoals de Grote Synagoge (een van de grootste in Europa) en het Monument van de Levensboom, op de zilveren bladeren waarvan de namen van de slachtoffers van de Holocaust zijn geschreven. Een van de meest ontroerende eerbetonen aan dit volk bevindt zich echter niet in deze buurt, maar aan de oevers van de Donau: een lange rij in ijzer gebeeldhouwde schoenen die de moord op duizenden slachtoffers uitbeelden.

Deze rondleiding is ideaal als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het Joodse volk en de Tweede Wereldoorlog, want naast de rondleiding zelf, ligt de echte waarde van deze rondleiding in de uitleg van de gids.

Boek een rondleiding door de Joodse wijk

5. Rondleiding door de steden langs de Donauknie

Esztergom Basiliek| ©zolakoma
Esztergom Basiliek| ©zolakoma

De Donaubocht is een van de belangrijkste excursiegebieden in de buurt van Boedapest. Het bestaat uit drie kleine stadjes: Esztergom, Visegrád en Szentendre. Op deze tour bezoekt u ze alle drie met een professionele gids. Als u deze tocht maakt tussen mei en september kunt u ook genieten van een boottocht in Szentendre.

Als u de drukte van Boedapest wilt ontvluchten en de bezienswaardigheden en gewoonten van het Hongaarse volk wilt leren kennen, is deze volledige dagtour (beschikbaar in het Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Duits) iets voor u. Het beste aan deze tour is de verscheidenheid aan plaatsen die u tijdens de tour zult bezoeken, waardoor u een breder perspectief van het Hongaarse landschap en de omgeving van Boedapest zult krijgen.

Routebeschrijving

 • Basiliek van Esztergom: u betreedt de grootste kathedraal van Hongarije. Het is ook bekend als de kathedraal van St. Adalbert en werd gebouwd tussen 1822 en 1869.
 • De citadel van Visegrád: vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad.
 • Het centrum van Szentendre: u hebt de tijd om rond te slenteren in de geplaveide straatjes vol barokke huizen en ambachtelijke kraampjes waar u van alles kunt kopen en een praatje kunt maken met de eigenaars.
 • Uitzicht op de Donau: als u tussen mei en september gaat, kunt u een korte boottocht op de Donau maken, maar anders kunt u ook langs de oevers wandelen en genieten van het rustgevende uitzicht.

Boek een excursie vanuit Boedapest

6. Buda deel van de stadstour

Fisherman's Bastion| ©Dennis Jarvis
Fisherman's Bastion| ©Dennis Jarvis

Boedapest is verdeeld in twee delen die overeenkomen met de twee oevers gescheiden door de rivier de Donau: Boeda en Pest. Deze twee uur durende wandeling concentreert zich op de Boeda-kant, de oever tegenover het Parlement.

Deze tour is ideaal om de stad in meer detail te zien, omdat andere tours u door heel Boedapest leiden, terwijl deze tour zich richt op slechts een deel van de stad. Dan kunt u het altijd nog aanvullen met een rondleiding langs de bezienswaardigheden op de tegenoverliggende oever.

Routebeschrijving van de Buda tour

 • De Gellert Citadel, vanwaar u een spectaculair uitzicht over de stad heeft.
 • Het Fisherman's Bastion, een neogotisch terras.
 • Matthiaskerk, waarvan het interieur een van de mooiste kerken is die ik ooit heb bezocht.
 • Elisabethbrug, gewijd aan keizerin Sissi (u zult tijdens deze rondleiding ook veel over haar te weten komen).
 • Vácistraat, de belangrijkste straat (utca) in Boedapest.

Boek een rondleiding in Buda

7. Boedapest Bus Tour

Margaret Bridge| ©Osbornb
Margaret Bridge| ©Osbornb

Een lokale gids haalt u op bij uw hotel en neemt u mee op een sightseeing bustour door Boedapest met panoramische uitzichten. Tijdens de rondleiding zal de gids u de verschillende bezienswaardigheden van de stad laten zien, de betekenis van elk van hen uitleggen en belangrijke plaatsen aangrijpen om u over de Hongaarse gebruiken te vertellen.

Deze bustour door Boedapest duurt twee uur. Er zullen onderweg verschillende haltes zijn waar u kunt uitstappen om de bus van dichtbij te bekijken en foto's te nemen. Aan het einde van de tour zet de bus u af op een centraal punt en van daaruit gaat u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel. Deze optie is ideaal om een eerste overzicht van de stad te krijgen, met inbegrip van de plaatsen die verder van het centrum liggen, alvorens de stad in uw eigen tempo te bezoeken.

Routebeschrijving van de Boedapest bus tour

 • Hongaars Parlement
 • St. Stephen's Basilica
 • Margaret Island
 • Margaret Bridge
 • Heldenplein
 • Gellert Citadel
 • Rivier de Donau

8. Rondleiding door paleis Gödöllo en paardenshow

Gödöllo Paarden Show| ©julie corsi
Gödöllo Paarden Show| ©julie corsi

Met deze optie kunt u, naast de rondleiding door het zomerpaleis van Sissi, ook genieten van een paardenshow die bekend staat als de Magie van Hongarije. De ruitertraditie is diep geworteld in dit land en in feite was het een van de dingen die de Keizerin van Oostenrijk deelde met haar tweede vaderland, de liefde voor paarden.

Deze tour naar het Gödöllo paleis met paardenshow duurt ongeveer vijf uur en vertrekt vanaf een ontmoetingspunt in het centrum van Boedapest (hoe u er moet komen en hoe laat u er moet zijn, verneemt u in uw e-mail zodra u online reserveert). De prijs is 58 euro en omvat transfer, kaartjes voor het paleis en de show, regionale versnaperingen en de diensten van een gespecialiseerde gids.

De paardenshow vindt plaats op een boerderij even buiten Boedapest, dus de tour omvat ook een bezoek aan de boerderij, Hongaarse versnaperingen die daar worden geserveerd en een ritje in een koets. Als u van paarden houdt, is dit een ervaring die u niet mag missen; u zult versteld staan van de uitstekende verzorging van de paarden en de precisie van de techniek waarmee ze de parade uitvoeren.

Het mooiste van dit bezoek is de algemene indruk die u krijgt van twee symbolen van het land: keizerin Sissi en de paarden.

Boek een rondleiding in het paleis van Sissi

9. Boedapest wandel- en boottocht

Kasteel Buda| ©Dennis Jarvis
Kasteel Buda| ©Dennis Jarvis

De belangrijkste attractie van deze tocht is dat hij een wandeltocht combineert met een boottocht op de Donau. Op die manier kunt u meer bezienswaardigheden bekijken en krijgt u een ander perspectief op de Hongaarse hoofdstad. Zowel de wandeltour als de boottour hebben commentaar op de bezienswaardigheden van Boedapest in verschillende talen.

Het ontmoetings- en eindpunt zal worden vastgesteld op een van de meest centrale locaties van de stad in de buurt van de Donau. Deze tour is ideaal voor reizigers die weinig tijd hebben en op zoek zijn naar een overzicht van de stad.

Routebeschrijving van de wandel- en boottocht

 • Staatsoperahuis
 • Grote Synagoge
 • Hongaars Parlement
 • Kettingbrug
 • St. Stephen's Basilica
 • Heldenplein
 • Kasteel Buda
 • Citadel
 • Rivier de Donau
 • Hongaarse Academie van Wetenschappen
 • Matthias Fontein

Boek een rondleiding door Boedapest

10. Rondleiding door het Hongaarse Parlement

Hongaars Parlement| ©Anecia Coppack
Hongaars Parlement| ©Anecia Coppack

Het Hongaarse parlement is een bezienswaardigheid in de stad Boedapest. Het ligt aan de Pest-oever van de Donau en is het grootste gebouw van Hongarije en een van de meest emblematische gebouwen, zowel vanwege zijn indrukwekkende architectuur als vanwege zijn betekenis. Deze excursie concentreert zich op het bezoek aan het Parlement (toegangsprijzen inbegrepen) en zijn omgeving.

De gids haalt u op bij uw hotel en brengt u naar de ingang van het Parlement, waar u zult genieten van een rondleiding van anderhalf uur. Naast informatie over het gebouw zelf, leert u ook over de Hongaarse politiek en wordt u getrakteerd op historische verhalen die deze stad nog boeiender zullen maken. Het verlichte Parlement is een must-see op een bepaald punt tijdens uw reis.

Het mooie van deze rondleiding is dat u een zeer belangrijk deel van de geschiedenis van de stad van dichtbij kunt meemaken, iets wat op eigen houtje moeilijk te leren zou zijn.

Boek een rondleiding door Boedapest

11. Nacht tour met folklore show

Boedapest bij het vallen van de avond
Boedapest bij het vallen van de avond

Hongarije is een land van grote tradities en folklore is er daar één van. U zult weinig voorstellingen gezien hebben zoals deze nachtelijke rondleiding met show. Tijdens de folkloreshow krijgt u ook de gelegenheid om de typische Hongaarse keuken te proeven.

De gids haalt u op bij uw hotel en neemt u mee in een panoramisch voertuig om de belangrijkste verlichte monumenten van Boedapest te bezoeken. Daarna is het tijd voor het restaurant met een traditioneel driegangendiner met drankjes; tijdens het diner kunt u genieten van een typisch Hongaarse folkloreshow.

Het mooie van deze tour is dat het een manier is om de cultuur van deze stad zowel cultureel als gastronomisch te leren kennen en het omvat ook een tour om te genieten van de nachtelijke verlichting van Boedapest, iets wat u niet mag missen tijdens uw reis.

Boek een nacht tour door Boedapest

12. Dagtocht naar Szentendre, een kunstenaarsdorp

Kunst in de straten
Kunst in de straten

Vaak bezoeken wij een grote stad en vragen ons af hoe de omgeving van het land is, hoe het Hongaarse landschap er werkelijk uitziet en hoe de levenswijze is van de inwoners die niet in de hoofdstad wonen. Met deze dagtocht naar Szentendre zult u dit allemaal ontdekken en ik verzeker u dat het resultaat u niet onverschillig zal laten.

Waarom deze stad en niet een andere? Szentendre is een van de meest bezochte dorpen van Boedapest en staat bekend om de ambachtslieden die hier hun producten maken en verkopen. Het centrum van het dorp is zeker op bezoekers ingesteld, maar als u iets verder weg gaat, kunt u een prachtig meer, berglandschappen en traditionele Hongaarse huizen ontdekken.

Als u in de winter gaat, zult u verbaasd zijn hoe weinig mensen er op straat zijn, wat te wijten is aan de lage temperaturen. Mis de kans niet om een praatje te maken met de ambachtslieden en winkeliers; de meesten van hen verstaan Engels en zijn uiterst vriendelijk. Het beste aan deze tour is het intieme contact dat u zult hebben met de plaatselijke ambachtslui, vooral als u in de winter gaat wanneer er minder toeristen op straat zijn.

Wat is inbegrepen in de Szentendre tour?

 • Een professionele gids die u gedurende de hele tour zal begeleiden
 • Proeverij van de beroemde Lángos of Hongaars gebakken brood
 • Riviercruise als u deze tour maakt tussen mei en september
 • Bezoek aan de ruïnes van een oude Romeinse stad

Boek een excursie vanuit Boedapest

13. Prive-tour door de steden van de Donau-bocht

Zonsondergang op de Donau
Zonsondergang op de Donau

Dit is de VIP-tour om de Donauknie te bezoeken. Tijdens de tour heeft u een gids exclusief voor u en uw groep, die u van uw hotel ophaalt en bij uw hotel afzet na de tour van een hele dag langs de drie steden die de Donaubocht vormen: Esztergom, Visegrád en Szentendre.

Naast de privétransfer en de gids omvat het pakket ook een lunch en een boottocht als u de tour tussen mei en september maakt. Tijdens deze dag bezoekt u bezienswaardigheden zoals de citadel van Visegrád of de kathedraal van Esztergom, de grootste van het land, en u kunt ook de handwerkkraampjes van Szentendre bezoeken.

De echte toegevoegde waarde van deze tour is echter het comfort van het gaan in uw eigen tempo en met een lokale gids die niet alleen de verschillende punten van de tour zal uitleggen, maar u ook zal vertellen over de gewoonten en tradities van het land. Aan het einde van deze rondreis zult u een veel beter inzicht in Hongarije hebben dat op andere manieren moeilijk te verkrijgen zou zijn.

Het beste aan deze rondreis is de persoonlijke service en de mogelijkheid om op een georganiseerde manier verschillende plaatsen te bezoeken die individueel zeer moeilijk te bezoeken zouden zijn.

14. Dagtocht naar het Balatonmeer

Balatonmeer| ©Zoltán Bagi
Balatonmeer| ©Zoltán Bagi

Het Balatonmeer is een van de mooiste landschappen in Hongarije. Het ligt op ongeveer twee uur rijden van Boedapest en is de reis meer dan waard. Zowel het meer als zijn omgeving vormen een waar sprookjeslandschap, waardoor deze volledige dagexcursie naar het Balatonmeer een van de beste manieren is om de schoonheid van het land buiten zijn steden en gebouwen te waarderen.

Lunch is op eigen gelegenheid en is niet inbegrepen in de 65 euro tour prijs; u kunt het nemen in een restaurant in Balaton of neem een picknick mee om te eten terwijl u uitkijkt over het meer. De rondleiding is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Het mooiste aan deze tocht is het contrast tussen het adembenemende landschap van het Balatonmeer en de statige straten van Boedapest.

Wat houdt deze rondreis in?

 • Ophalen bij je hotel in Boedapest (terugbrengen vanaf een centraal punt in het centrum van Boedapest)
 • transfer in een comfortabel voertuig met airconditioning
 • Een bezoek aan de Herend porseleinfabriek waar u zult leren hoe traditioneel Hongaars porselein wordt gemaakt en, indien u dat wenst, aankopen kunt doen
 • Een koffie op een terras in Herend
 • Een professionele gids die u gedurende de hele tour zal vergezellen om u te vertellen over de belangrijkste bezienswaardigheden die u tijdens de tour zult zien, alsook over de lokale gebruiken van het land en zijn inwoners.

Boek een rondreis vanuit Boedapest

15. Tocht door de Grote Hongaarse Vlakten + Paardenshow

Albert Lugosi| ©Albert Lugosi
Albert Lugosi| ©Albert Lugosi

Tijdens uw reis naar Boedapest hebt u waarschijnlijk monumenten gezien die u sprakeloos hebben gemaakt en legendes ontdekt waardoor u meer wilde weten over deze stad en haar cultuur. In dat geval is deze excursie door de Hongaarse Great Plains de perfecte manier om dat extra lesje over het Hongaarse leven en de Hongaarse gewoonten te leren. Hoe? Door een van de belangrijkste tradities van dichtbij mee te maken: paardrijtentoonstellingen.

Tijdens al deze activiteiten zal een professionele gids u begeleiden op uw dagtocht naar de Grote Hongaarse Vlakten of de Puszta Vlakten vanaf het vaste ontmoetingspunt in het centrum van Boedapest (u wordt per e-mail op de hoogte gebracht na uw reservering). De totale prijs van deze ervaring is 65 euro. Het beste aan deze tour is dat het een geweldige manier is om dichter in contact te komen met de tradities van Hongarije en de mensen die ze vandaag de dag nog steeds in stand houden.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • Acrobatische paardenshow.
 • Bezoek aan de stad Kecskemet met zijn bezienswaardigheden zoals de synagoge en het jugendstil stadhuis.
 • Een bezoek aan een traditionele Hongaarse boerderij waar u de typische welkomstdrank "abrikozenbrandewijn" zult proeven.
 • Een koetsrit.
 • Een drie-gangen lunch inclusief goulashsoep met live muziek.

Boek een excursie vanuit Boedapest

16. Prive-dag tour van Bratislava

Uitzicht op Kasteel Bratislava
Uitzicht op Kasteel Bratislava

Op drie uur rijden van Boedapest ligt Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Bratislava is een stad met oranje daken, geplaveide straten en enorme kastelen. Dankzij haar omvang is de stad gemakkelijk te bereiken tijdens een dagtrip naar Bratislava en terug vanuit Boedapest, en u zult er geen spijt van krijgen dat u haar hebt leren kennen tijdens deze privétour door Bratislava, waarbij ook een lokale privégids is inbegrepen die u de geheimen van de stad zal tonen.

U hebt ook vrije tijd om de stad op uw gemak te verkennen voordat u terugkeert naar Boedapest en het historische centrum bezoekt terwijl u luistert naar straatmuzikanten of geniet van een drankje op een van de openluchtterrassen. Het beste aan deze tour is de persoonlijke service van de gids (ik raad u aan hem alles te vragen wat u wilt en "er het beste van te maken") en de mogelijkheid een andere stad en een ander land te leren kennen in een comfortabele privé-transfer.

Routebeschrijving

Deze excursie bestaat uit twee delen: enerzijds zal de gids u tijdens een rondleiding door Bratislava belangrijke plaatsen laten zien, zoals:

 • Michael's Gate
 • Kasteel Bratislava
 • Grassalkovich Paleis
 • Primatenpaleis

Wat is inbegrepen in de rondreis naar Bratislava

 • Een lokale privégids die op exclusieve basis beschikbaar is voor u en uw reisgenoten
 • Privé transfer van en naar Bratislava met pick-up en drop-off van uw hotel in Boedapest
 • De rondleiding door de stad van Bratislava
 • Lunch

Boek een excursie vanuit Boedapest

17. Organiseer uw rondreis in Boedapest

Luchtfoto van Boedapest
Luchtfoto van Boedapest

Wat mee te nemen

Zelfs als u Boedapest in de zomer bezoekt, zijn de temperaturen meestal vrij laag en kunt u de meeste rondleidingen door de stad te voet maken. Naast het dragen van comfortabele schoenen, raad ik u aan een goede jas mee te nemen, zodat u niet in de verleiding komt de tour halverwege te verlaten voor een warme chocolademelk in een café.

Huur altijd officiële gidsen in

Op centrale locaties in Boedapest is het gebruikelijk dat rondleidingen door de stad worden aangeboden door de plaatselijke bevolking. Een plaatselijke bewoner kan u interessante tips geven over uw bezoek, maar wees u ervan bewust dat velen van hen geen gespecialiseerde gidsen zijn die u in de historische context van de stad kunnen plaatsen. Bovendien spreken sommigen niet vloeiend andere talen en er komt een moment tijdens de rondreis dat dit frustrerend kan zijn. U kunt uw tour het beste van tevoren boeken.

Genieten van de gastronomie

Tot slot raad ik u aan uw gids om aanbevelingen te vragen, vooral als het om eten gaat. Het is erg goedkoop om goed te eten in Boedapest, maar de namen van de gerechten zijn niet bepaald intuïtief; uw gids zal u graag aanbevelingen doen op basis van uw smaak, iets waar u erg dankbaar voor zult zijn wanneer u in een restaurant gaat zitten eten. Ook in de stad kan het omgaan met straatnamen een hele klus zijn, zelfs met Google Maps.

18. Als u geïnteresseerd bent in een rondreis door Boedapest, zult u ook geïnteresseerd zijn in

Boedapest Spa| ©Alana Harris
Boedapest Spa| ©Alana Harris

De omgeving van Boedapest leren kennen is een geweldig plan als je de Hongaarse hoofdstad hebt bezocht, maar heb je het ook gedaan? Plan zeker excursies tijdens uw bezoek, maar vergeet niet dat er in Boedapest veel meer is dan u op het eerste gezicht zou zeggen.

Als u uw reis wilt afronden met de meest iconische en ontspannende ervaring van Boedapest, raad ik u een bezoek aan de kuuroorden van Boedapest aan.

Veelgestelde vragen

 • Wat zijn de beste dagtochten vanuit Boedapest?

  Statistisch gezien is de beste dagtocht de Donaubocht met lunch inbegrepen, met een hoge score en zeer positieve beoordelingen van bezoekers. Op de tweede plaats komt de dagtocht naar de wijngaarden van Etyek, die zeer positief wordt beoordeeld dankzij de uitstekende gidsen, de heerlijke wijn en de zorg die aan de ervaring is besteed. De Donaubochttour is waarschijnlijk de beste ervaring vanwege de bezoeken aan verschillende Hongaarse steden aan de overkant van de Donau, terwijl de Etyek-tour u een diepgaand beeld geeft van de Napa Valley en Hongaars Hollywood.

 • Wat is de Donau bocht?

  De Donauknie is een schilderachtige plek langs de rivier de Donau, waar de beroemde Hongaarse steden Szentendre, Esztergom en Visegrád liggen. Veel toeristen komen hierheen omdat het de beste manier is om de drie steden te bezoeken en het landelijke Hongarije te ervaren.

 • Hoe ver is Etyek van Boedapest?

  Met slechts 22 km (14 mijl) tussen de twee locaties, duurt het slechts 30-35 minuten om de Hongaarse wijnstreek vanuit Boedapest te bereiken. Dit maakt het een perfecte plaats voor een dagtocht vanuit Boedapest, zonder al te veel moeite.