26 beste dingen om te doen in Boedapest

Ik weet zeker dat Boedapest je niet onverschillig zal laten: vaak onderschat naast Wenen of Praag, heeft de Parel aan de Donau haar bezoekers veel te bieden. Ik vertel je er hieronder alles over

Alex Grande

Alex Grande

16 minuten lezen

26 beste dingen om te doen in Boedapest

Panoramisch uitzicht op Boedapest | ©Kate Kasutich

De "Parel van de Donau" of "Parijs van het Oosten" zijn slechts enkele van de bijnamen die Boedapest heeft gekregen: de stad is een klein juweeltje dat verscholen ligt tussen grote namen als Wenen en Praag, en heeft niets te benijden van andere Europese hoofdsteden. Hier is een lijst met 10 must-do activiteiten voor je reis naar Boedapest:

1. Volg een rondleiding door het centrum van Boedapest

Matthiaskerk| ©Keith Yahl
Matthiaskerk| ©Keith Yahl

Aan het einde van een reis komen veel beelden bij je op, maar zullen we na verloop van tijd weten wat ze betekenen? Zullen we ons de namen van de plaatsen herinneren? Waarschijnlijk niet, en dat komt omdat een stad bezoeken en leren kennen niet hetzelfde is; het verschil tussen beide concepten ligt in een rondleiding waarbij een expert ons leert naar de stad te kijken zoals een inwoner dat zou doen , en zo de ware geschiedenis en betekenis ervan ontdekt.

Daarom raad ik je aan om een van de rondleidingen te volgen die ik in dit artikel heb geselecteerd: Dagtrips en Excursies vanuit BoedapestDat is net genoeg tijd om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te leren kennen.

Met deze rondleidingen kun je onder andere het stadscentrum, het Hongaarse parlement, de Joodse wijk, het kasteel van Boeda, de Sint-Stefanusbasiliek of de Kettingbrug ontdekken.

Boek een rondleiding door Boedapest

2. Bezoek de Burcht van Boeda

Kasteel Buda| ©Gilbert Sopakuwa
Kasteel Buda| ©Gilbert Sopakuwa

Een bezoek aan het Buda Kasteel en de Burchtwijk in Boedapest is een reis door de geschiedenis, architectuur en cultuur van een van de meest fascinerende steden van Europa. Dit historische complex, gelegen op de Budaheuvel, is een architectonische schatkamer van eeuwenlange invloeden en transformaties.

De structuur van het kasteel combineert elementen uit verschillende periodes en stijlen, van gotiek tot barok. Je kunt de verschillende delen van het gebouw bezichtigen, zoals het Boedapest Historisch Museum, dat een verzameling historische artefacten herbergt die het verhaal van het land vertellen.

Verken het doolhof van straatjes in de Burchtwijk

De Burchtwijk, die de Burcht van Boeda omringt, is een doolhof van geplaveide straatjes, charmante pleintjes en gerestaureerde historische gebouwen. Hier vind je kunstgalerieën, cafés en restaurants met authentieke Hongaarse gerechten.

Interessante details

 • Prijs: Toegang tot de kasteeltentoonstellingen kost ongeveer 9 euro per persoon.
 • Openingstijden: Dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur.
 • Locatie: Szent György tér 2, Boedapest.

Doe mee aan een rondleiding in Boedapest

3. Ontspan in een spa

Interieur van de Géllert Spa| ©Sandra Cohen-Rose and Colin Rose
Interieur van de Géllert Spa| ©Sandra Cohen-Rose and Colin Rose

Wat in elke andere stad misschien een 'vullende' activiteit zou zijn, wordt in Boedapest een must-visit op gelijke voet met het Parlement of de Donau. De kuuroorden van de stad zijn gewoonweg prachtig: een weelderig decor en openluchtzwembaden maken de ervaring uniek.

In de winter naar Boedapest gaan als het enkele graden onder nul is en buiten baden in een stomend zwembad is iets wat je nooit zult vergeten. Het is ook een geweldig plan als je het wilt toevoegen aan je lijst met dingen die je kunt doen met kerst in Boedapest.

Je kunt online een dagkaart kopen voor een spa in Boedapest, of het nu de Széchenyi Spa of de Géllert Hotel Spa is.

Boek tickets voor een kuuroord in Boedapest

4. Bezoek het Hongaarse parlement

Het Parlement vanaf de Donau| ©Cor Oosterbeek
Het Parlement vanaf de Donau| ©Cor Oosterbeek

Het Hongaarse parlement is onmiskenbaar; de eerste keer dat je de stad bezoekt is het onmogelijk om niet aangetrokken te worden tot dit enorme gebouw, dat ook het grootste van het land is. De gevel is indrukwekkend en het uitzicht 's nachts een waar privilege voor de ogen, maar ook het interieur is niet minder indrukwekkend.

Ik raad een rondleiding door het parlement aan om interessante details over de politieke organisatie van het land te leren en om de luxueuze kamers te waarderen waarvan de decoratie en architectuur een mix zijn van neoklassieke, renaissance en barokke stijlen. Je kunt hier ook zien hoe je aan kaartjes voor het Parlement komt.

Boek uw bezoek aan het parlement van Boedapest

5. Matthiaskerk binnengaan

Interieur van de St. Matthiaskerk| ©Anne and David
Interieur van de St. Matthiaskerk| ©Anne and David

Er staat niets geschreven over smaken en meningen, maar als je maar één gebouw van Hongarije zou mogen betreden, zou ik op persoonlijk vlak deze kerk aanbevelen. De kerk ligt aan de rand van Boeda, heeft een neogotische buitenkant en valt al op door de harmonieuze vormen, maar het interieur... is ongelooflijk.

Als je de katholieke Matthiaskerk, ook wel bekend als de Onze-Lieve-Vrouwekerk, binnengaat, is het moeilijk kiezen in welke hoek je gaat kijken. Alle muren zijn bedekt met mozaïeken en als je door de arcades van deze kerk loopt, lijkt het alsof je door het konijnenhol van Alice in Wonderland loopt.

Boek een privérondleiding door Boedapest

6. Wandel langs Vaci Utca en Andrassy Avenue, de twee beroemdste verkeersaders van Boedapest.

Vaci Utca| ©Dimitris Kamaras
Vaci Utca| ©Dimitris Kamaras

Tijdens een rondleiding door Váci Utca en Andrássy Avenue in Boedapest ontdek je de lokale eigenaardigheden in twee emblematische verkeersaders die de essentie en geschiedenis van de stad vastleggen. Váci Utca, een voetgangersstraat in het hart van de Oude Stad, is een bruisend commercieel epicentrum.

Andrássy Avenue daarentegen is een elegante verkeersader die zich uitstrekt van het stadscentrum tot aan het Heldenplein. Deze laan staat bekend om zijn architectonische schoonheid en historische betekenis en herbergt talloze historische gebouwen, luxe winkels en culturele bezienswaardigheden.

Zowel Váci Utca als Andrássy Avenue bieden bezoekers een veelzijdig beeld van Boedapest. Een van de beste manieren om ze te leren kennen is door te kiezen voor een van de beste fietstours in Boedapest.

Boek een fietstour in Boedapest

7. Verken de Sint-Stefanusbasiliek

Stefanusbasiliek| ©Tarkan Erimer
Stefanusbasiliek| ©Tarkan Erimer

Het verkennen van de Stefanusbasiliek is een niet te missen ervaring in Boedapest. Deze majestueuze kathedraal, gewijd aan de eerste koning van Hongarije, de heilige Stefanus, is een symbool van de stad en een meesterwerk van het neoclassicisme.

Een van de hoogtepunten is de reliekschrijn van de rechterhand van St. Stefanus, die zich in een zijkapel bevindt en een voorwerp van devotie is voor de gelovigen. Je kunt er ook de koepel beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Interessante details

 • Prijs: Tickets kosten in eerste instantie ongeveer 6 euro per persoon.
 • Openingstijden: Dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur.
 • Plaats: Szent István tér 1, Boedapest.

Woon een orgelconcert bij in de Sint-Stefanusbasiliek

8. Steek de Kettingbrug over

Kettingbrug| ©Eli Duke
Kettingbrug| ©Eli Duke

Als je de meest iconische bezienswaardigheid van Boedapest wilt zien, is een bezoek aan de populaire Kettingbrug een must. Deze iconische brug ligt over de rivier en verbindt de twee delen van de stad: Boeda en Pest. Terwijl je de sierlijke bogen oversteekt en het niet te missen uitzicht bewondert, geniet je van een uniek perspectief van de hoofdstad.

Deze brug werd in de 19e eeuw gebouwd en na de Tweede Wereldoorlog herbouwd. De ingewikkelde details, elegante beschermleeuwen en karakteristieke hangende kettingen maken het tot een visueel meesterwerk dat ook 's avonds een van de beste bezienswaardigheden van Boedapest is, wanneer het verlicht wordt door kunstlicht.

Naast de historische en esthetische waarde biedt deze brug je ook de mogelijkheid om beide kanten van de stad te verkennen. In Boeda kun je de Burchtheuvel beklimmen en de historische en culturele schatten eromheen ontdekken. In Pest bevindt u zich in het hart van de stad.

9. Maak een cruise op de Donau

Maak een boottocht op de Donau langs Boedapest| ©Adam Jones
Maak een boottocht op de Donau langs Boedapest| ©Adam Jones

De rivier de Donau is de ziel van Boedapest en het referentiepunt om je door de stad te verplaatsen, omdat het de twee oevers scheidt die overeenkomen met de twee delen van de stad: Boeda en Pest.

Als je van de rivier in Boedapest wilt genieten en de Hongaarse hoofdstad in de zomer bezoekt, kun je het beste een cruise op de Donau maken. Sommige zijn inclusief diner, vooral veel van de nachtelijke curceros, andere bieden live entertainment en weer andere zijn eenvoudiger en maken gewoon een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Boek een Donau cruise in Boedapest

10. Bekijk de Opera van Boedapest

Operagebouw Boedapest| ©JM Fotog
Operagebouw Boedapest| ©JM Fotog

De Hongaarse Nationale Opera ligt in het hart van de stad en is een architectonische parel die neorenaissancistische grandeur combineert met een rijke muzikale traditie. Het is ook een cultureel centrum dat al meer dan een eeuw een centrale plaats inneemt in de Hongaarse kunstscène.

De voorgevel en het prachtig versierde interieur, zoals het auditorium met zijn koepel en sierlijke balkons, bieden een spectaculaire achtergrond voor voorstellingen. Het bijwonen van een opera- of balletvoorstelling is een ervaring die je meeneemt naar een ander tijdperk en je onderdompelt in de magie van muziek en toneel.

Interessante details

 • Prijs: Afhankelijk van de voorstellingen, maar je kunt al kaartjes krijgen vanaf 22 euro per persoon.
 • Openingstijden: Afhankelijk van de voorstellingen.
 • Locatie: 22 Andrassy ut Avenue, Boedapest.

11. Mis het Heldenplein niet

Heldenplein| ©Jorge Franganillo
Heldenplein| ©Jorge Franganillo

Het Heldenplein ligt aan het einde van de Andrássy Avenue en is een van de centrale punten van de stad. Geflankeerd door majestueuze gebouwen en monumenten brengt deze plek hulde aan de leiders en historische figuren die Hongarije hebben gevormd. Dit monument is een symbool van nationale identiteit en trots, en een essentiële halte voor iedereen die geïnteresseerd is in de Magyaarse cultuur.

Het Heldenplein is ook een ontmoetingsplaats en locatie voor evenementen en vieringen. Van openluchtconcerten tot culturele festivals, het plein komt het hele jaar door bij verschillende gelegenheden tot leven.

Boek een rondleiding door Boedapest

12. Rijd door de stad in een van de sightseeingbussen

Sightseeingbus| ©Albert Lugosi
Sightseeingbus| ©Albert Lugosi

Zodra je je transfer van het vliegveld naar Boedapest hebt geregeld en je je reis aan het organiseren bent, raad ik je aan om te overwegen om de Budapest Card aan te schaffen, waarmee je gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer.

Als je echter niets van de bezienswaardigheden van Boedapest wilt missen en op een comfortabele manier en zonder drukte of lopen van de bezienswaardigheden van deze stad wilt genieten, is de optie om een rondleiding door Boedapest per toeristenbus te nemen iets om te overwegen. Hoeveel je ook rondwandelt in het centrum van de stad, er zijn altijd bezienswaardigheden verder weg die je kunt zien tijdens een rondleiding met een bus.

Boek een plaats in de sightseeingbus van Boedapest

13. Wandel door de Centrale Markt

Centrale markt van Boedapest| ©BriYYZ
Centrale markt van Boedapest| ©BriYYZ

Bij een bezoek aan een stad zijn er altijd mensen die liever winkelen en mensen die meer van sightseeing houden of (schuldig) willen genieten van de gastronomie. Het plan om de Centrale Markt te bezoeken is ideaal voor beide soorten reizigers omdat het een bezienswaardigheid op zich is. Het is geen typische toeristenmarkt, hoewel je er ook souvenirstalletjes vindt; het is meer een ontmoetingsplaats voor alle bescheiden handelaren van de stad, of ze nu stoffen, kant-en-klaarmaaltijden, fruit, sappen of handwerk verkopen.

Boek een fietstour door Boedapest

14. Bezoek het stadspark

Stadspark| ©Top Budapest
Stadspark| ©Top Budapest

Het meer dan 100 hectare grote stadspark van Boedapest is een van de grootste stadsparken van Europa en een plek waar zowel inwoners als bezoekers kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en kunnen genieten van de natuur in al haar pracht. Het is ook de thuisbasis van het Vajdahunyad kasteel, een structuur die elementen van verschillende architecturale stijlen combineert.

De uitgebreide paden zijn perfect om te wandelen, joggen en fietsen, terwijl de ruime gazons ideaal zijn voor picknicks en spelletjes en, tijdens de warmere maanden, om te genieten van speciale evenementen en festivals. Daarnaast is het park de thuisbasis van het Széchenyi-bad, een van de bekendste thermale baden van Boedapest.

Koop tickets voor Széchenyi Bath

15. Maak een wandeling over Margaretha-eiland

Margaretha-eiland| ©a_marga
Margaretha-eiland| ©a_marga

Tijdens een wandeling op Margaretha-eiland vind je een oase van rust en natuur midden in Boedapest. Dit riviereiland is een toevluchtsoord met een verscheidenheid aan buitenactiviteiten, weelderige bossen en panoramische uitzichten waar je tot rust kunt komen en kunt ontspannen.

Het eiland is ook de thuisbasis van monumenten en attracties, zoals de Muziekfontein en het Openluchttheater, die een artistiek en cultureel tintje aan de ervaring toevoegen. Je kunt ook het Dominicaanse klooster en de Watertoren verkennen, die een verbinding bieden met de geschiedenis en architectuur van de stad.

16. Bezoek Fisherman's Bastion

Vissersbastion| ©TravelingOtter
Vissersbastion| ©TravelingOtter

Een bezoek aan het Fisherman's Bastion in Boedapest is als een stap in een architectonisch sprookje dat middeleeuwse elegantie combineert met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over de stad. Dit neoromaanse uitkijkplatform , gelegen op de Budaheuvel, is een van de bezienswaardigheden van Boedapest.

Trinity Square, aan de voet van het Fisherman's Bastion, is een betoverende ruimte met een ruiterstandbeeld van koning Stefanus en de Matthiaskerk, een architectonisch juweeltje op zich. Je kunt er komen met de hop on hop off bussen van Boedapest.

Boek je plaats op de hop-on-hop-off bus naar Boedapest

17. Neem een pauze op het Vorosmartyplein

Het Vorosmartyplein| ©Charlie
Het Vorosmartyplein| ©Charlie

Of je nu wilt ontspannen of een pauze wilt inlassen tussen excursies door, op het Vörösmartyplein kun je genieten van de schoonheid van deze iconische openbare ruimte. Dit plein ligt in het hart van het historische centrum en is een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking en bezoekers.

Vörösmarty is beroemd vanwege Café Gerbeaud, een historisch koffiehuis in Boedapest. Op de terrassen zitten en genieten van een kopje koffie of een heerlijk gebakje is een typische lokale ervaring.

18. Ga een "ruïnekroeg" binnen

Ruïnekroeg in Boedapest| ©Daniel Edwins
Ruïnekroeg in Boedapest| ©Daniel Edwins

Je hebt de naam Szimpla Bar waarschijnlijk wel eens gehoord; het is een van de beroemdste ruïnepubs van Boedapest, maar het is niet de enige. s Nachts verandert de stad van een statige sfeer in een meer alternatieve en gedurfde sfeer. Verschillende vervallen gebouwen in de stad zijn omgebouwd tot alternatieve bars, met een interessante inrichting en een speciale charme.

Boek een rondleiding door de ruïnepubs van Boedapest

19. Verken het Schoenmonument

Schoenmonument| ©Jose A
Schoenmonument| ©Jose A

Dit unieke en ontroerende monument staat aan de oever van de rivier de Donau en bestaat uit een reeks gietijzeren schoenen die verspreid langs de rivierpromenade liggen. Elk paar schoenen symboliseert de Joodse mensen die tijdens de nazi-bezetting op deze locatie werden geëxecuteerd, toen ze werden gedwongen hun schoenen uit te trekken voordat ze werden vermoord en in de rivier gegooid.

Het Schoenmonument is een treffende herinnering aan de wreedheden die tijdens de Holocaust werden begaan en een eerbetoon aan de duizenden levens die tijdens de genocide verloren gingen. De lege schoenen roepen een gevoel van verlies en leegte op, maar ook een oproep tot herinnering en erkenning van de tragedie die hier plaatsvond.

Boek een rondleiding door de Synagoge en de Joodse wijk

20. Leer de Joodse wijk kennen en ga de Synagoge binnen

Synagoge in Boedapest| ©MoToMo
Synagoge in Boedapest| ©MoToMo

Ontdek de Joodse wijk in Boedapest, een gebied dat rijk is aan geschiedenis, cultuur en authenticiteit en dat de levendige Joodse identiteit van de stad weerspiegelt. Deze wijk, gelegen in het hart van Pest, is een bewijs van de Joodse gemeenschap van de hoofdstad door de eeuwen heen. Ondanks de historische wisselvalligheden en uitdagingen heeft de Joodse wijk zijn unieke karakter behouden.

Een van de hoogtepunten van de Joodse wijk is de Grote Synagoge van Boedapest. Ernaast ligt de Tempeltuin, een gedenkplaats ter ere van de slachtoffers van de Holocaust.

Boek een rondleiding door de Synagoge en de Joodse wijk

21. Ontdek de Sovjetsculpturen in het Memento Park

Memento Park| ©Simon Lee
Memento Park| ©Simon Lee

Als je meer wilt weten over het Hongaarse verleden dat werd gedomineerd door de Sovjetbezetting, is een bezoek aan Memento Park een must. Dit openluchtmuseum bewaart een belangrijk fragment van de politieke en culturele geschiedenis van Hongarije en herbergt een collectie monumenten en beeldhouwwerken die ooit de straten van Boedapest sierden tijdens het communistische tijdperk.

Inhet Memento Park staan verschillende beeldhouwwerken die politieke figuren en symbolen uit het communistische tijdperk uitbeelden, zoals Lenin, Marx en proletarische helden. Deze werken, ooit vereerd als symbolen van het regime en daarheen verplaatst na de val van de Berlijnse Muur, dienen nu als visuele herinneringen aan een controversieel politiek verleden.

Interessante details

 • Prijs: Tickets beginnen bij ongeveer 5 euro per persoon.
 • Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Locatie: Balatoni út - Szabadkai utca sarok, Boedapest.

22. Bezoek het Huis van de Terreur

TERROR HÁZA MÚZEUM | ©Henkka
TERROR HÁZA MÚZEUM | ©Henkka

Als je het Huis van de Terreur in Boedapest bezoekt, betreed je een plek van diepe historische introspectie die vertelt over de verschrikkingen en onderdrukkingen die de 20e eeuw in Hongarije hebben gekenmerkt. Dit herdenkingsmuseum, gevestigd in een gebouw dat ooit het hoofdkwartier was van de Hongaarse politieke politie en later van de nazi-Gestapo, biedt een intense en ontroerende ervaring.

Door middel van interactieve tentoonstellingen, authentieke documenten en persoonlijke getuigenissen biedt het Huis van Terreur een rauw en ontroerend inzicht in de strijd en het lijden van het Hongaarse volk. Deze site is een eerbetoon aan de verloren levens en een uitnodiging om na te denken over de duistere gebeurtenissen die op deze plek plaatsvonden.

De tentoongestelde stukken zijn op een opvallende en viscerale manier opgesteld, zodat je de wreedheid van de totalitaire dictaturen en de verwoestende invloed die ze op de samenleving hadden, kunt begrijpen. De toegang tot dit museum is inbegrepen bij de bezienswaardigheden van Budapest Card.

Interessante details

 • Prijs: Kaartjes beginnen bij ongeveer 7 euro per persoon.
 • Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Locatie: Andrassy Avenue ut 60, Boedapest.

Koop de Budapest Card en bespaar geld op je reis

23. Bekijk de tentoonstellingen in het Rock Hospital Museum

Rots hospitaal museum| ©Wei-Te Wong
Rots hospitaal museum| ©Wei-Te Wong

Als je geïnteresseerd bent in alternatieve ervaringen, mag je de tentoonstellingen in het Rock Hospital Museum niet missen. Deze site biedt intrigerende tentoonstellingen, waardoor je meer te weten komt over de geschiedenis van een raadselachtig ondergronds ziekenhuis. Het museum is gevestigd in het gebouw van een ziekenhuis dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd, in de natuurlijke grotten en tunnels onder het Buda Kasteel.

De tentoonstelling biedt een aangrijpend inzicht in het leven in Boedapest tijdens de donkerste momenten van de geschiedenis, toen het ziekenhuis gewonde slachtoffers en vluchtelingen verzorgde tijdens luchtaanvallen en belegeringen. Er zijn nagebouwde ruimtes te zien, waaronder operatiekamers, behandelkamers en patiëntenkamers.

Medische voorwerpen en instrumenten uit die tijd, samen met foto's en documenten, geven een levendig inzicht in hoe het ziekenhuis onder extreem moeilijke omstandigheden functioneerde.

Interessante details

 • Prijs: Tickets kosten in eerste instantie ongeveer 10 euro per persoon.
 • Openingstijden: Dagelijks van 10.00 tot 19.00 uur.
 • Locatie: Lovas út 4/C, Boedapest.

24. Maak een rondleiding door de Art Noveau-gebouwen van Boedapest

Art Nouveau| ©Nori (Nóra Mészöly)
Art Nouveau| ©Nori (Nóra Mészöly)

Tijdens een wandeling langs de Art Nouveau-gebouwen in Boedapest word je ondergedompeld in een tijdperk van architectonische elegantie en creativiteit die een blijvende indruk op de stad heeft achtergelaten. In het Hongaars bekend als Secession, bloeide Art Nouveau aan het eind van de 19e en het begin van de 20e eeuw, en de Hongaarse hoofdstad heeft een verzameling gebouwen die deze unieke esthetiek weerspiegelen.

Een van de meest iconische gebouwen is het Paleis der Kunsten aan het Heldenplein. Dit gebouw heeft een ingewikkelde gevel en een versierde koepel die opmerkelijke voorbeelden zijn van Art Nouveau.

Het Museum voor Decoratieve Kunsten, ontworpen door Ödön Lechner, is een ander architectonisch monument van Art Nouveau. De kleurrijke keramische gevel en organische motieven zijn representatief voor de stijl. Andere opmerkelijke gebouwen zijn het Koninklijk Paleis, het Brüderngebouw en de Gellért Spa, die allemaal architectonische details hebben die de essentie van Art Nouveau in Boedapest weergeven.

25. Proef een goede goulash

Typische Hongaarse goulash| ©stu_spivack
Typische Hongaarse goulash| ©stu_spivack

Genieten van de gastronomie van elk land is een toeristische ervaring op zich. In dit geval, hoewel er verschillende smaken zijn, vind je in Hongarije een verscheidenheid aan warme gerechten, verschillend, tegen een zeer lage prijs en met een uitstekende kwaliteit. Mis dit bericht met de beste gastronomische tours van de stad niet.

Degene waar je het meest over gehoord zult hebben is goulash: een soep op smaak gebracht met paprika die vlees of groenten kan bevatten, maar de echte smaak zit in de bouillon. Zelfs als de inhoud je niet aanspreekt, moet je de soep proberen, net zoals je de officiële snack van de stad moet proberen: langos, een heet gebakken brood met beleg dat je doet denken aan een soort pizza.

26. Ontdek het Godollo paleis en de omgeving van Boedapest

Gödöllo Paleis| ©Károly Szántai
Gödöllo Paleis| ©Károly Szántai

De stad Boedapest heeft de reiziger veel te bieden, maar de omgeving blijft niet ver achter. De geografische ligging van de stad maakt het mogelijk om tijdens dagtochten vanuit Boedapest een ander deel van het Hongaarse landschap te ontdekken. Van een bezoek aan het paleis van Gödöllo, het favoriete paleis van koningin Sissi, tot een tocht naar de dorpen langs de Donauknie, de variatie is eindeloos.

Of zelfs als je meer tijd te besteden hebt in Boedapest - bijvoorbeeld als je drie dagen in Boedapest hebt, vier of als je het geluk hebt vijf dagen in de Hongaarse stad te hebben - en je wilt een andere Europese hoofdstad bezoeken, laat ik je met dit bericht achter om uit te vinden hoe je van Boedapest naar Bratislava komt.

De beste excursies vanuit Boedapest

Hier is een lijst met de beste excursies om de omgeving van de stad te leren kennen:

Boek een rondleiding naar het Godollo paleis

Wat is de beste tijd van het jaar om naar Boedapest te reizen?

Rondreizen door Boedapest| ©Jan Emmo
Rondreizen door Boedapest| ©Jan Emmo

Als je moet beslissen wanneer je naar de Hongaarse hoofdstad gaat om optimaal te genieten van de spectaculaire bezienswaardigheden, vind je hier een selectie van de beste plannen per maand van het jaar:

Je mag deze post niet missen waarin ik je 10 tips geef die je moet volgen tijdens je reis naar Boedapest.