Game of Thrones tour Dublin

Nog meer Game of Thrones fans die naar Dublin reizen? Als dat zo is, kijk je er waarschijnlijk naar uit om een reis naar de locaties daar te maken - ik zal je vertellen welke tours de beste zijn!

Ana Caballero

Ana Caballero

15 minuten lezen

Game of Thrones tour Dublin

Tollymore Forest Park, het betoverde bos. | @Dante Aguiar

Heeft u al plannen gemaakt voor uw reis naar Dublin? Als u van de serie Game of Thrones hebt genoten, moet een reis van de Ierse hoofdstad naar de sets waar de serie is opgenomen zeker op uw lijstje staan. Als ware het een bedevaart, schrijven vele kijkers zich in voor deze rondleidingen om de wereld van de beroemde serie binnen te treden en zich er in zekere zin deel van te voelen.

De Giant's Causeway of Dark Hedges zijn twee van de bekendste locaties, maar er zijn er nog veel meer. Helaas is het niet altijd mogelijk om ze allemaal tegelijk te bezoeken, hoewel er geen gebrek is aan mogelijkheden om naar de een of de ander te gaan. Mijns inziens is het voordeel van georganiseerde rondleidingen, ongeacht het traject, dat zij de verplaatsingen veel gemakkelijker maken, en de gidsen hebben altijd geheimen, anekdotes en interessante dingen te vertellen over de productie van de serie en de scènes die op elke plaats werden gefilmd.

1. Game of Thrones belangrijkste locaties tour

In Ballintoy Harbour| ©William Marnoch
In Ballintoy Harbour| ©William Marnoch

Voor fans van Game of Thrones is een van de beste excursies die je vanuit Dublin kunt maken naar de Giant's Causeway en andere Game of Thrones-locaties.

Als u het met deze bewering eens bent, ga dan mee met deze rondleiding waarbij de entree is inbegrepen en u ruim de tijd heeft om tussen de meer dan 4000 basaltzuilen te wandelen. De prijs is ook zeer betaalbaar (ongeveer €80 per persoon), zeker als je bedenkt dat je ook de haven van Ballintoy bezoekt. De naam doet op het eerste gezicht misschien geen belletje rinkelen, maar het is de plaats waar een deel van de serie werd gefilmd.

In totaal duurt het bijna 13 uur om de belangrijkste scènes van Game of Thrones te zien aan boord van een comfortabele bus.

Hoewel er niet veel andere stopplaatsen zijn op deze tocht, die alleen gericht is op het wezenlijke, komt u al snel langs Dunluce Castle en Dark Hedges, die ook belangrijk zijn voor het verhaal. Aan het einde van de tour heeft u vrije tijd om rond te dwalen in de nabijgelegen stad Belfast.

Ballintoy Haven

Ballintoy Harbour, dit kleine vissersdorpje, springt op het eerste gezicht misschien niet in het oog, maar het moet deel uitmaken van de basisrondleiding voor Game of Thrones-kijkers.

Hier werd de terugkeer van Theon Greyjoy naar de Iron Islands gefilmd, evenals zijn doop, de kroning van Euron en de dood van Balon. Luister goed naar de uitleg van de gids en gebruik je verbeelding (en geheugen), want er is veel achter de schermen gebeurd.

Gelieve er rekening mee te houden dat deze halte niet het hele jaar door mogelijk is, aangezien hij ongeveer in de lente- en zomermaanden niet beschikbaar is. In dat geval hoeft u zich geen zorgen te maken, want er zal iets tegenover staan, zoals meer tijd in Belfast of toegang tot de rondreizende tentoonstelling van de serie.

Giant's Causeway

Volgens de legende werd deze weg aangelegd door de Schotse reus (Bennandoner) om Ierland binnen te trekken om het op te nemen tegen de reus daar (Finn McCool). Bij zijn aankomst had McCool zich echter vermomd als baby, zodat Bennandoner zou denken dat als een kind zo groot was, zijn vader nog groter moest zijn. De val werkte en Bennandoner rende weg, waarbij hij een deel van het pad dat hij eerder had aangelegd, vernielde. Daar lijkt het op.

De andere verklaring is dat meer dan 55 miljoen jaar geleden een grote lava-tong snel afkoelde aan de oppervlakte, maar traag afkoelde aan de onderzijde, waardoor dit landschap ontstond.

Welk verhaal je ook aanhangt, de Giant's Causeway, die op de Werelderfgoedlijst staat, is een geweldig natuurlijk en historisch monument dat ook een belangrijke rol speelt in Game of Thrones. In de omgeving ligt bijvoorbeeld Kasteel Dunluce, dat dienst deed als huis van Greyjoy. De toegang is echter niet bij de prijs inbegrepen, alleen een snelle fotostop.

Donkere heggen

Herinner je je de King's Highway? Degene waar Arya ontsnapt. Misschien ontsnapt u niet, maar u kunt er tijdens uw bezoek wel een foto van laten maken. Er zal niet veel tijd zijn, dus maak optimaal gebruik van dit gebogen, met bomen omzoomde pad.

Hoewel de HBO-serie heeft geholpen deze plaats beroemd te maken, was Dark Hedges al bekend als een ongekend natuurspektakel. Naast Arya schijnt er ook een oude geest, die van Lady Grey, rond te dwalen. Zul je een van hen ontmoeten?

Feiten en cijfers

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer €80
 • Duur van de tour: vanaf 13 uur
 • Wat is inbegrepen: transfers, toegang tot Giant's Causeway en stops bij Dark Hedges en Ballintoy
 • Aanbevolen als: u de bezienswaardigheden wilt zien die u niet mag missen

Boek een Game of Thrones Tour vanuit Dublin

2. Winterfell en betoverd bos Game of Thrones tour

Kasteel Ward| ©Blair-39
Kasteel Ward| ©Blair-39

Ben je meer een Huis Stark fan? Dan zult u tijdens uw reis naar Dublin een uitstapje willen maken naar de plaats waar de scènes van Winterfell werden gefilmd: Ward's Castle. Voor dezelfde prijs (ongeveer 75 euro) kunt u tijdens de 11 uur durende rondleiding ook het Betoverde Bos bezoeken.

De ritten zijn een beetje lang, maar je zit in het comfort van een touringcar met airconditioning, en de opwinding van het zien van de echte Game of Thrones locaties zal de tijd voorbij laten vliegen.

De eerste halte zal het Betoverde Woud zijn, dat ook het vertrekpunt was voor de White Walkers op hun route naar het Koninkrijk der Mensen. U heeft tijd om op uw gemak op verkenning te gaan en te luisteren naar de wetenswaardigheden van de gids.

Dan zal het tijd zijn om deze plaats te verlaten en richting Castle Ward te gaan. Maar eerst komt u snel door Downpatrick Abbey, dat niet in de serie voorkomt, maar wel in de Ierse geschiedenis, want hier ligt St. Patrick begraven.

Uiteindelijk zal Winterfell (of liever Kasteel Ward) zich voor je openen. Het is een enorm herenhuis uit de 18e eeuw dat twee bouwstijlen mengt (Romaans en Gotisch). Voor een meeslepende ervaring ga je naar de binnenplaats en schrijf je je in voor een boogschietles, net als de gebroeders Stark en Jon Snow deden.

Feiten en cijfers

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer €75
 • Duur van de tour: 11 uur of meer
 • Inbegrepen: transfers, toegang tot Ward's Castle en stop in Downpatrick Abbey
 • Aanbevolen als: u Winterfell wilt ervaren en tegelijkertijd het Ierse culturele erfgoed wilt waarderen.

3. Game of Thrones Tour met toegang tot Dunluce Castle

Kasteel Dunluce| ©Aph-ch
Kasteel Dunluce| ©Aph-ch

Veel van de rondleidingen omvatten geen toegang tot Dunluce Castle, ook al is het zeer belangrijk in de Game of Thrones-serie. Als je zin hebt om naar binnen te gaan, maak je dan geen zorgen, want er zijn rondleidingen die dat wel doen. Ze omvatten meestal ook een bezoek aan de Giant's Causeway, zodat u de twee kunt combineren.

De prijs is ongeveer 75 euro en in de 12 uur die de reis duurt, wordt het grootste deel van de tijd aan deze twee plaatsen besteed, hoewel er ook gestopt wordt in Belfast.

De Giant's Causeway, die weg van vulkanen en mythologische wezens, ligt heel dicht bij Dunluce Castle. Hoewel je het van veraf kunt zien of er gewoon omheen kunt lopen, raad ik je aan als je de kans krijgt naar binnen te gaan. Niet alleen omdat het de toren is die niet groeit op de IJzeren Eilanden, maar ook omdat hij werd gebruikt bij de verfilming van de Kronieken van Narnia.

De niet-filmische geschiedenis is ook zeer interessant, en ik ben er zeker van dat de rondleider zal uitleggen hoe dit kasteel soldaten zag vechten en, omdat het op een klif ligt, ook getuige was van schipbreuken.

Feiten en cijfers

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer €75
 • Duur van de tour: vanaf 12 uur
 • Inbegrepen: transfers, entreegelden voor Dunluce Castle en Giant's Causeway
 • Aanrader: u bent niet tevreden met alleen maar Dunluce Castle van ver te zien en wilt naar binnen

4. Game of Thrones Inner Scenery en Titanic Museum Tour vanuit Dublin

Titanic Museum| ©Joelec Villaloria
Titanic Museum| ©Joelec Villaloria

Als je een filmliefhebber bent, weet je misschien al dat je in Belfast, heel dicht bij de locaties waar Game of Thrones is gefilmd, het Titanic Museum vindt en de studio waar binnenscènes uit de HBO-serie zijn gefilmd.

Als u vanuit Dublin reist, waarom bezoekt u dan niet beide sites? U kunt dit doen op een gecombineerde rondreis. De prijs bedraagt ongeveer 75 euro en omvat niet alleen de toegangsprijs, maar ook een korte rondleiding door de stad Belfast. Bijna 12 uur geschiedenis, film en cultuur.

Wist je dat de Titanic op de scheepswerf van Belfast is gebouwd? Vragen als deze worden beantwoord tijdens uw rondleiding door het museum. Zelfs twee uur lijkt niet lang genoeg om alle interactieve zalen te zien en over de geschiedenis (en tragedie) van dit schip te leren.

Een ander aspect dat u misschien niet wist, is dat de Titanic Studio's zich in hetzelfde museum bevinden. Het is een van de beroemdste en werd gebruikt voor Game of Thrones. Ja, dit is waar de acteurs heen gingen voor de interieurscènes, vooral tijdens de eerste vier seizoenen.

Hoewel er nu niet veel meer van over is, omdat het natuurlijk is ontmanteld om andere producties te kunnen filmen, is er altijd wel een verhaal dat uw gids u kan vertellen.

Nuttige informatie

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer 75€.
 • Duur van de tour: vanaf 12 uur
 • Inbegrepen: Transfers, toegang tot het Titanic Museum en de studio's en rondleiding door Belfast.
 • Aanbevolen als: u wilt zien hoe de interieurscènes van Game of Thrones werden geproduceerd

5. Game of Thrones Giant's Causeway en Belfast City Tour

Giant's Causeway uit Game of Thrones| ©Jim
Giant's Causeway uit Game of Thrones| ©Jim

Er zijn veel alternatieven om van Dublin naar Belfast te komen, maar als je elke aflevering van Game of Thrones met spanning hebt gevolgd, raad ik je aan een trip naar de Giant's Causeway te combineren met Belfast.

U hebt ongeveer 12 uur de tijd om elk van de sites in detail te verkennen, onder begeleiding van een gids. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over hoe u er moet komen, want een bus brengt u en de rest van de groep van de ene plaats naar de andere. De algemene prijs is ongeveer €55.

Zodra u Dublin verlaat, hoeft u niet meer te rijden of op haltes te letten, en kunt u de hele Atlantische kustlijn uit het raam van de bus zien. Eenmaal aangekomen bij de Giant's Causeway heeft u vrije tijd om er omheen te lopen, het bezoekerscentrum binnen te gaan, er meer over te leren en in het algemeen deze Werelderfgoedsite te waarderen.

Voor een verandering van omgeving, gaat er niets boven sightseeing in Belfast. Een stad met een rijke geschiedenis die de laatste jaren ingrijpend is veranderd. Uw gids zal uitleg geven over het culturele en artistieke erfgoed van deze plaats. Maaltijden zijn niet inbegrepen, maar er zijn voldoende mogelijkheden om uw maag te vullen (uw gids kan zelfs een korting voor u hebben).

Aangezien dit type tour alleen de transfers, de wandeling door Belfast en de toegang tot de Giant's Causeway omvat, is de prijs betaalbaarder en dus een goed alternatief. Aangezien de helft van de tour in Belfast plaatsvindt, zullen ook mensen die de HBO-serie niet hebben gezien, zich prima vermaken en het niet te saai vinden.

Feiten van belang

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer €55
 • Duur van de tour: 12 uur of meer
 • Wat is inbegrepen: Transfers, toegang tot de Giant's Causeway en rondleiding door Belfast
 • Aanrader: Reizen met mensen die Game of Thrones nog niet hebben gezien

Boek een Game of Thrones tour vanuit Dublin

6. Game of Thrones tour door de minder bekende scènes van het Noorden

Kennismaking met Larrybane Quarry.| ©Jaime
Kennismaking met Larrybane Quarry.| ©Jaime

Game of Thrones tours richten zich meestal op de meest iconische locaties waar de serie werd gefilmd, zoals de Giant's Causeway. Als u echter verder weg wilt gaan, raad ik u aan een rondleiding te boeken door het gebied van Carnlough en Larrybane Quarry.

U krijgt niet alleen een aantal prachtige kustplaatsen te zien, maar u kunt ook de plaatsen bezoeken waar enkele van de meest dramatische scènes van de serie zijn opgenomen. De kosten bedragen ongeveer €55 en omvatten alle sightseeingactiviteiten van de dag.

Voor mij is het mooie van dit type tour dat het wat verder weg is (een 3-4 uur durende busrit van Dublin), dus het is er niet zo druk en je kunt Game of Thrones ervaren zonder de drukte van toeristische locaties als Dark Hedges.

Carnlough

Carnlough, gelegen aan de kust, is een bezoek waard vanwege zijn schoonheid. Een van de belangrijkste kenmerken is de haven, die niet alleen essentieel was voor de handel, maar ook fungeerde als het kanaal van Braavos. Je hebt het misschien gezien aan het begin van seizoen vijf.

Op 30 minuten van Carnlough liggen de grotten van Cushendun. Uw gids zal u er waarschijnlijk heen brengen; het is dichtbij en het is de plaats van Melisandre's geboortescènes en Jamie Lannister's laatste gevecht.

Larrybane Groeve

Hoewel Larrybane Quarry niet de plaats was waar veel scènes werden gefilmd, is het toch heel relevant; het is de plaats waar Renly Baratheon's kamp in de Stormlands werd opgezet. Als u er toch bent, waag u dan misschien over de Carrick A Rede hangbrug, die 100 meter boven de oceaan uitsteekt. Ik ga niet liegen, het is een beetje duizelingwekkend.

Een andere plek om te bezoeken is het Fullerton Arms Hotel. Waarom? Want het is waar acteurs van de HBO-serie verbleven, dus misschien heeft het personeel wel wat te vertellen! Het is een goed moment om een hapje te gaan eten, maar vergeet niet dat eten en drinken niet bij de tour zijn inbegrepen.

Feiten en cijfers

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer €55
 • Duur van de tour: 13 uur of meer
 • Wat is inbegrepen: transfers, bezoek aan Carnlough en Larrybane Quarry
 • Aanbevolen als: u de drukte op de drukkere locaties wilt vermijden

7. Game of Thrones Tour vanuit Dublin

Tollymore Forest Park Tour| ©William Marnoch
Tollymore Forest Park Tour| ©William Marnoch

Wil je het gevoel hebben dat je echt in de show zit? Je kans om in Game of Thrones te spelen is misschien verkeken, maar er zijn rondleidingen die ervoor zorgen dat je die kans niet mist.

Voor ongeveer 65 euro voor 11 uur nemen de gidsen (die soms figurant zijn geweest) u mee rond de sets met behulp van tablets waarop u fragmenten uit afleveringen kunt bekijken om in de stemming te komen. Ze lenen je ook kostuums en zelfs nepzwaarden, zodat je als een echte Stark door Winterfell en andere plaatsen kunt lopen.

Ik waardeer deze themarondleidingen waarbij extra moeite wordt gedaan om scènes na te bootsen. Als u van Game of Thrones houdt, zult u het geweldig vinden dat u het zwaard of de banier van de verschillende huizen kunt hanteren terwijl ze uitleggen welke scènes zijn opgenomen en, het interessantst, hoe ze zijn gefilmd.

Wat de plaatsen betreft die u kunt bezoeken, stopt u bij uw aankomst in Dublin bij Tollymore Forest Park, dat beroemd is om zijn rivier, de 16 bruggen die eroverheen lopen en ook omdat het het Betoverde Bos heeft gehuisvest. Daar doe je een van de 4 wandelroutes terwijl je gids je vertelt welke scènes daar zijn gefilmd.

Dan is het tijd om naar Winterfell te gaan, in de echte wereld ook bekend als Old Castle Ward, en een korte stop te maken bij Inch Abbey waar Robb Stark tot koning van het Noorden werd gekroond.

Feiten van belang

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer €65
 • Duur van de tour: 11 uur of meer
 • Wat is inbegrepen: transfers, toegang tot Tollymore Park en Castle Ward
 • Aanrader als: u zich graag verkleed en van themarondleidingen houdt

Boek een Game of Thrones Tour vanuit Dublin

8. Tweedaagse tour van Dublin naar de Game of Thrones locaties en Belfast

In Dark Hedges| ©Colin Park
In Dark Hedges| ©Colin Park

Een dag te kort? Voor grote Game of Thrones fans lijkt het wel wat, dus er is altijd de mogelijkheid om een tour van een paar dagen te maken. De prijs is hoger (ongeveer 300 euro) omdat de treinreis, alle bezoeken en de hotelovernachting inbegrepen zijn. Al met al een zeer complete tour, zodat je niet terugkomt in Dublin met het gevoel dat je alles te snel hebt gezien.

Ik lieg niet als ik je zeg dat je met deze tour niets mist. Bovendien zullen er momenten zijn met een gids, die geheimen zal uitleggen over het maken van de serie, maar ook andere momenten om op eigen tempo op verkenning te gaan.

Op de eerste dag hebt u bijvoorbeeld vrije tijd om Belfast te bezoeken, want in de prijs is een ticket voor een toeristenbus inbegrepen, zodat u op de meest emblematische plaatsen van de stad kunt in- en uitstappen.

De tweede dag is de meest Game of Thrones-gerichte dag; na een overnachting in een hotel in het centrum van Belfast en een ontbijt (beide inbegrepen in de prijs), begint je 8 uur durende tour langs de Giant's Causeway, Dark Hedges en andere belangrijke locaties uit de serie.

Nuttige feiten

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer €300
 • Duur van de rondreis: 2 dagen
 • Inbegrepen: transfers, toegang tot de Giant's Causeway, bezoek aan Belfast, Dark Hedges en andere locaties, overnachting en ontbijt in een hotel in het centrum van Belfast
 • Aanrader als: u alles op tijd wilt zien en meerdere dagen in Dublin verblijft.

9. Game of Thrones Studio Tour vanuit Dublin

Game of Thrones Studio Tour| ©CulturaVanguardista
Game of Thrones Studio Tour| ©CulturaVanguardista

Vanaf 2022 hebben Game of Thrones-kijkers nog een plek om te bezoeken: de officiële Game of Thrones-studio's. Vanuit Dublin worden verschillende rondleidingen georganiseerd die, voor ongeveer 70 euro, een retourtransfer plus toegang tot de studio's bieden. Er is geen grens aan de magie, fantasie en opwinding.

Ooit Game of Thrones gekeken en je afgevraagd hoe het gefilmd is? Tijdens een bezoek aan de studio's, die tegelijkertijd een groot museum en een themapark zijn, zullen veel van uw vragen worden beantwoord.

Daar kun je de originele kostuums van de acteurs van dichtbij bekijken en in de huid kruipen van Arya, Daenerys of Jon Snow. Er zijn ook gedetailleerde reconstructies van locaties zoals de crypte van Winterfell.

Maar het interessantste is ongetwijfeld om door de zalen te lopen waar de speciale effecten worden uitgelegd en hoe, vanaf de schetsen van de makers, alles werd vertaald in de productie van de serie.

In totaal is er ongeveer 10.000 vierkante meter die u in ongeveer 3 uur kunt doorwandelen. U zult zich geen moment vervelen, al is het duidelijk dat deze tour alleen geschikt is voor Game of Thrones fans.

Feiten en cijfers

 • Vervoermiddel: gedeelde bus
 • Prijs: ongeveer €70
 • Duur van de tour: 8 uur of meer
 • Inbegrepen: transfers, toegang tot de officiële Game of Thrones Studios
 • Aanbevolen als: je een grote fan bent van Game of Thrones en wilt weten hoe het werd gemaakt.

10. Prive tour van Game of Thrones locaties

Mensen op de Giant's Causeway tour| ©Sean MacEntee
Mensen op de Giant's Causeway tour| ©Sean MacEntee

Als je je koninklijk wilt voelen op je reis van Dublin naar de Game of Thrones-locaties, kun je het beste een privétour boeken. De prijs is ongeveer 150 euro, maar een chauffeur haalt u op bij uw hotel en brengt u tijdens de 12 uur durende rondleiding langs de belangrijkste scènes van uw favoriete serie. Aan het einde van de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel in Dublin.

De rondleiding concentreert zich meestal op de belangrijkste locaties, zoals de Giant's Causeway en het omliggende gebied, dat ook op de Werelderfgoedlijst staat en bekend staat om zijn groene landschappen vol natuur.

Mijn advies is dat u, wanneer u deze tour boekt, bespreekt welke plaatsen u wilt bezoeken. De dienst is immers exclusief en afgestemd op uw interesses.

Dit type tour heeft natuurlijk een hoger prijskaartje, maar u investeert in een unieke ervaring. Er is geen uniekere manier om je in de wereld van Game of Thrones te verdiepen dan door zoveel vragen te kunnen stellen als je wilt en er de tijd voor te nemen, zonder dat je je hoeft aan te passen aan de schema's van een groep.

Nuttige feiten

 • Vervoermiddel: eigen voertuig
 • Prijs: ongeveer 150€.
 • Duur van de tour: vanaf 8 uur
 • Wat is inbegrepen: transfers en privérondleidingen
 • Aanbevolen indien: u het niet erg vindt meer te betalen voor een meer exclusieve en gepersonaliseerde tour

Beste tijd voor een Game of Thrones Tour

Een ander uitzicht op de haven van Ballintoy| ©William Marnoch
Een ander uitzicht op de haven van Ballintoy| ©William Marnoch

Ik hou je niet voor de gek, Game of Thrones locaties zitten altijd bomvol. Zie het als een enorm succesvolle serie die fans van over de hele wereld trekt, dus je zult niet de enige zijn die deze tour vanuit Dublin wil doen.

Er zijn echter momenten, buiten het hoogseizoen, waarop u minder drukte zult aantreffen. Als je in de winter naar Dublin reist, zelfs als je het wat kouder hebt, kun je van deze tochten profiteren.

Hoe dan ook, vergeet niet om zowel de rondleiding als eventuele extra bezoeken die u wilt doen, van tevoren te boeken. Er is meestal veel vraag naar en je wilt niet verbaasd zijn als je, eenmaal in Dublin, geen andere manier kunt vinden om de sets van je favoriete series te zien.

Heb je je Game of Thrones tour al gekozen? U kunt er zeker van zijn dat welke u ook kiest, u de spanning van elke aflevering zult voelen.