Prijzen van de Galleriadell'Accademia

De Galleria dell'Accademia is een must tijdens je reis naar Florence. Hier vind je alle mogelijkheden voor een bezoek en de verschillende toegangsprijzen.

María Cano

María Cano

5 minuten lezen

Prijzen van de Galleriadell'Accademia

Academie Galerij | ©Una Laurencic

De Accademia Galerij ligt in het hart van Florence en is samen met de Uffizi Galerij het meest bezochte museum van Florence. Hier vind je Michelangelo's David. Maar het herbergt ook andere stukken van grote artistieke waarde zoals 'De Kruisafneming' van Filippo Lippi of 'Christus van Medelijden' van Andrea del Sarto.

Als je je kaartjes online en van tevoren wilt kopen, kun je ze kopen voor ongeveer € 42, maar toch zal ik je in deze post alle details vertellen over de verschillende modaliteiten.

Hoeveel kosten kaartjes voor de Galleria dell'Accademia?

Galleria dell'Accademia ticket| ©Mongolo1984
Galleria dell'Accademia ticket| ©Mongolo1984

De goedkoopste tickets voor de Galleria dell'Accademia kosten vanaf € 25 en zijn inclusief voorrangstoegang, wat betekent dat je snel en zonder wachtrij naar binnen kunt. Dit is erg praktisch, want dit museum is een van de meest bezochte van Florence en het komt vaak voor dat er een groot aantal mensen voor de deur staat te wachten om een kaartje te kopen. Het is ook mogelijk om een ticket te kopen met een extra meertalige audiodienst, wat erg praktisch is voor een gedetailleerd bezoek.

Hoe koop ik tickets?

Tickets kunnen snel en gemakkelijk online worden geboekt en geven toegang tot alle collecties. Bovendien heb je de mogelijkheid om de datum en tijd te kiezen die het beste bij je reisschema passen, zonder tijd te verspillen aan de kassa en zonder tegenslagen.

Koop uw tickets voor Galleria dell'Accademia

Hoeveel kosten tickets voor de Galleria dell'Accademia aan de kassa?

David van Michelangelo in de Galleria dell'Accademia| ©PepBear with Ukraine
David van Michelangelo in de Galleria dell'Accademia| ©PepBear with Ukraine

Tickets aan de kassa om de Galleria dell'Accademia te zien kosten vanaf € 12 voor volwassenen en € 2 voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar ( je moet een geldig identiteitsbewijs laten zien), goedkoper dan wanneer je ze online en van tevoren koopt, die respectievelijk € 16 en € 6 kosten. Natuurlijk ontkom je niet aan de gebruikelijke rijen bij de kassa.

Ondertussen mogen kinderen onder de 18 jaar gratis naar binnen als ze een kaartje kopen aan de kassa, en als ze het online kopen moeten ze vanaf €4 betalen voor een cumulatief kaartje voor vijf dagen.

Boek een rondleiding door de Accademia Galerij

Hoeveel kosten rondleidingen door de Accademia Galerij?

Gids geeft uitleg aan je groep in de Accademia Galerij| ©Larry Lamsa
Gids geeft uitleg aan je groep in de Accademia Galerij| ©Larry Lamsa

Een zeer interessante optie is om de Accademia Galerij te bezoeken met een deskundige gids die je alle details in het Engels geeft over de verschillende Renaissance kunstwerken en je alle geheimen van dit verbazingwekkende museum onthult. Deze rondleiding duurt een uur en een kwartier tot anderhalf uur, maar daarna kun je in de Galerij blijven en het bezoek op eigen gelegenheid voortzetten. De prijs begint vanaf €42 per persoon en is inclusief voorrangstoegang, zodat je zeker weet dat je niet in de rij hoeft te staan. In dit artikel kun je al je twijfels over tickets kwijt.

Waarom een rondleiding door de Galleria dell'Accademia?

Als je de mogelijkheid hebt om een rondleiding door de Galleria dell'Accademia te nemen, is dat een heel goede optie, omdat je dan alle details van de verschillende werken en kunstwerken in het museum te weten komt en ze allemaal in hun context worden geplaatst in de historische periode waartoe ze behoren. Bovendien kun je tijdens het bezoek vragen stellen aan de gids.

Boek een rondleiding door de Accademia Galerij

Hoeveel kosten privérondleidingen door de Accademia Galerij?

Sculpturen in de Galleria dell'Accademia| ©Philip Wood Photography
Sculpturen in de Galleria dell'Accademia| ©Philip Wood Photography

Als je op zoek bent naar iets intiemers kun je een rondleiding door de Galleria dell'Accademia boekenin een kleine groep of zelfs privé. In deze gevallen bezoek je naast de Galleria dell'Accademia ook de Uffizi Galerij. Deze tour duurt drie uur: een uur en een kwartier in de Galleria dell'Accademia en anderhalf uur in de Galleria dell'Uffizi. De prijs is vanaf €95 per persoon voor de gereduceerde tour en vanaf €200 voor de privétour.

Waarom een privétour door de Accademia Galerij?

Net als de groepstour is het een zeer aan te raden optie omdat de gids je allerlei details geeft over de verschillende kunstwerken. Omdat deze tour het bezoek aan de Accademia Galerij combineert met de Uffizi Galerij, kun je de werken van de twee belangrijkste musea in Florence met elkaar vergelijken. En, natuurlijk, omdat dit een meer intieme rondleiding is, heb je meer gelegenheid om vragen te stellen aan de gids dan op de drukkere rondleidingen.

Boek een rondleiding door de Accademia Galerij

Kan ik de Accademia Galerij bezoeken met een toeristenkaart?

Toeristenkaart Florence| ©CityPass
Toeristenkaart Florence| ©CityPass

Toegang tot de Galleria dell'Accademia is inbegrepen in de Florence Pass en Firenze Card.

 • Florence Pass: Deze kaart kan online worden gekocht voor een prijs vanaf € 78 en omvat naast de Galleria dell'Accademia ook het bezoek aan de Duomo van Florence en de Uffizi Galerij. Deze voucher biedt een audiogids-app en voorrang bij het overslaan van de rij.
 • Firenze Card: Deze kaart kan online worden gekocht voor een prijs vanaf €85 en bevat gratis toegang met voorrang tot in totaal 72 attracties in Florence, waaronder de Accademia Gallery. De kaart wordt geactiveerd wanneer je het eerste museum binnengaat en vanaf dan heb je 72 uur de tijd om de verschillende musea en attracties te bezoeken.

Koop tickets voor Galleria dell'Accademia

Kan ik de Galleria dell'Accademia gratis bezoeken?

De Galleria dell'Accademia bezoeken| ©pittaya
De Galleria dell'Accademia bezoeken| ©pittaya

In sommige uitzonderlijke gevallen is de toegang tot de Galleria dell'Accademia gratis, maar je moet dan bij de kassa een document laten zien dat een van de volgende voorwaarden bewijst:

 • jonger zijn dan 18 jaar.
 • Groepen studenten van scholen in de EU.
 • Docenten en studenten van de faculteit Architectuur, Onderwijswetenschappen, Literatuur, Filosofie, Schone Kunsten of Kunstgeschiedenis.
 • Gediplomeerdetoeristische gidsen uit de Europese Unie.
 • Toeristentolken die een toeristengids begeleiden.
 • Gehandicapten en hun familieleden of begeleiders.
 • Personen die door de directeur geaccrediteerd zijn voor academische of onderzoeksdoeleinden.
 • Personeel van het ministerie van Cultuur en Toerisme.
 • Leden van de Internationale Raad van Musea.
 • Italiaanse burgers die in het buitenland verblijven.
 • Italiaanse en buitenlandse journalisten die geregistreerd zijn bij de Italiaanse Vereniging van Journalisten.

Boek een rondleiding door de Accademia Galerij

Moeten kinderen entree betalen?

Kinderen betalen geen entree om de Galleria dell'Accademia te bezoeken. Dus hoewel het misschien niet het beste museum is om te bezoeken met de jongste leden van het gezin, is het altijd een goed idee om in gedachten te houden. Alle kinderen onder de 12 jaar moeten echter worden begeleid door een volwassene om het museum te bezoeken.