Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Pisa Dagtrips vanuit Florence

De beroemde Scheve Toren ligt op een steenworp afstand van Florence en is een goede optie om uw reis te voltooien met een dagtocht.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minuten lezen

Pisa Dagtrips vanuit Florence

Kathedraal en toren van Pisa | ©a m

Als u naar Florence reist, raad ik u aan een paar uur uit te trekken om Pisa te bezoeken en een van de beroemdste monumenten ter wereld te zien, de scheve toren, die tot werelderfgoed is verklaard.

1. De beste excursies naar Pisa

De Arno door Pisa| ©Ray in Manila
De Arno door Pisa| ©Ray in Manila

Er zijn verschillende georganiseerde tours om Pisa en zelfs andere gebieden van het prachtige Toscane vanuit Florence op de meest comfortabele manier te leren kennen, laten we eens kijken naar de beste.

2. Excursie van een halve dag naar Pisa vanuit Florence

Pisa Begraafplaats| ©Bernd Thaller
Pisa Begraafplaats| ©Bernd Thaller

Deze georganiseerde excursie van een halve dag naar Pisa brengt u 's ochtends van Florence naar Pisa, vergezeld van een gids en andere reizigers, voor een rondleiding door de stad en om de meest emblematische monumenten te zien, met vrije tijd om het niet te missen Piazza dei Miracoli op eigen gelegenheid te verkennen.

Wat deze tour omvat

 • 6 uur durende rondleiding door Pisa
 • Vervoer per bus met airconditioning of per trein
 • Engels sprekende gids

Routebeschrijving

 • Piazza dei Miracoli
 • Toren van Pisa
 • Kathedraal van Pisa
 • Begraafplaats van Pisa

Boek een excursie naar Pisa vanuit Florence

3. Halve dag rondleiding in Pisa met fast track toegang tot de Toren van Pisa vanuit Florence

Doopkapel, kathedraal en toren van Pisa| ©Char
Doopkapel, kathedraal en toren van Pisa| ©Char

Deze tour is hetzelfde als de vorige, met een halve dag rondleiding door Pisa met toegang tot de scheve toren van Pisa en de kathedraal. Deze optie is erg handig als u zin hebt om de Toren te bezoeken, maar niet wilt wachten in de lange rijen bij de ingang.

Het beklimmen van de Scheve Toren van Pisa is de moeite waard voor het spectaculaire uitzicht vanaf het observatiedek, hoewel u 294 wenteltrappen moet beklimmen om ervan te kunnen genieten. U krijgt ook vrije tijd om andere bezienswaardigheden van Pisa te verkennen, zoals het Piazza dei Cavalieri en de oudste kerk, de kerk van San Sisto.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • 6 uur tour van Pisa
 • Snelle toegang tot de Toren
 • Ingang van de kathedraal van Pisa
 • Vervoer per bus met airconditioning en WiFi
 • Engels sprekende gids

Routebeschrijving

 • Piazza dei Miracoli
 • Duomo van Pisa
 • Toren van Pisa
 • Piazza dei Cavalieri
 • Kerk van San Sisto

Vicky's Reistip

Als u extra tijd hebt in Florence, raad ik u aan een excursie te maken om niet alleen Pisa te zien, maar te profiteren van een gecombineerde tour langs andere locaties en u onder te dompelen in het betoverende Toscane.

4. Dagtocht naar Pisa en Lucca

Toren van Pisa van onderen
Toren van Pisa van onderen

Vlakbij Pisa ligt het charmante dorpje Lucca, dat vaak wordt bezocht tijdens een bezoek aan Pisa. Deze excursie naar Lucca en Pisa vanuit Florence laat u met een gids beide plaatsen zien, zodat u optimaal kunt genieten van deze dagtocht buiten Florence.

Wat te zien in Pisa

In Pisa ontdekt u natuurlijk de kathedraal, het baptisterium en de scheve toren. Een van de dingen die Pisa tot een aangename en aantrekkelijke stad maken voor zijn bezoekers is dat de belangrijkste bezienswaardigheden zich bevinden op het beroemde Piazza dei Miracoli.

Wat u zult zien in Lucca

In Lucca kunt u genieten van de kathedraal, het grote Piazza dell'Anfiteatro en het proeven van een buccellato, een zoet gebakje dat typisch is voor deze stad en waarmee u uw reis afrondt. Lucca is ook de thuisbasis van een indrukwekkende verzameling Etruskische ruïnes en Renaissance architectuur.

Wat deze tour omvat

 • 9 uur durende tour van Pisa en Lucca
 • Vervoer per bus met airconditioning en WiFi
 • Engels sprekende gids
 • Toegang tot de kathedraal van Pisa, met de superieure optie
 • Proeven van de zoete "buccellato".

Boek een excursie naar Pisa en Lucca

5. Groepsreis van één dag naar Toscane: Pisa, Siena, San Gimignano, Chianti en Monteriggioni

Monteriggioni| ©Stefano Costantini
Monteriggioni| ©Stefano Costantini

Deze geweldige dagtocht naar Toscane brengt u van de bruisende straten van Florence naar de wijngaarden, heuvels en het platteland van het spectaculaire Toscaanse platteland, waarbij u enkele van de grootste juweeltjes van het land ziet, Pisa, Siena en San Gimignano.

Routebeschrijving

U ziet Pisa en zijn Piazza dei Miracoli, met de kathedraal, het baptisterium en de scheve toren en in Siena bezoekt u het Piazza del Campo, waar de beroemde paardenrace Palio di Siena plaatsvindt, met de Torre del Mangia, het Palazzo Comunale en het indrukwekkende gestreepte marmer van de Duomo. U zult genieten van een 13e eeuwse vestingstad, Monteriggioni, met elf indrukwekkende torens en omgeven door middeleeuwse muren.

In San Gimignano ontdekt u een oud stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst staat vanwege zijn architectonische schatten zoals het Palazzo del Podestà, het Piazza della Cisterna, de Koepel van San Gimignano en de Kerk van San Agostino. Vervolgens reist u door de wijngaarden van de Chiantistreek, de gewaardeerde herkomstbenaming van een van de populairste wijnen ter wereld.

Daar leert u de geheimen van de productie van deze wijn met een bezoek aan een lokaal wijnhuis om uw energie weer aan te vullen met een typische lunch van pecorino kaas, salami, bruschetta met seizoensribollita en groentesoep vergezeld van een proeverij van Chianti en Vernaccia wijnen.

Wat deze tour omvat

 • Kleine groepsreis van maximaal 8 personen naar Pisa, Siena en San Gimignano
 • Transfer van en naar uw hotel, mits u in het centrum van Florence verblijft
 • Vervoer in minibus met airconditioning en WiFi
 • Typische lunch met wijnproeverij in de Chianti

Boek een excursie naar Pisa, Siena en San Gimignano

6. Wat te zien in Pisa

Doopkapel van Pisa
Doopkapel van Pisa

Pisa is een kleine stad aan de westkust van Italië, in de prachtige regio Toscane. Het was de geboorteplaats van de beroemde natuurkundige en astronoom Galileo Galilei en herbergt een van 's werelds beroemdste monumenten, de Scheve Toren van Pisa, evenals andere prachtige gebouwen in een kenmerkende Pisaans-Romaanse stijl.

De majestueuze fysionomie is het resultaat van de periode van pracht en praal die Pisa in de 12e eeuw beleefde, iets wat ook te zien is in het oude stadscentrum met prachtige gebouwen, pleinen en smalle straatjes die langs de rivier de Arno lopen, eeuwenlang de belangrijkste verbindingsweg.

Piazza dei Miracoli

Dit plein is een van de meest spectaculaire monumentale complexen ter wereld, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed, met de Duomo, het Baptisterium en de Scheve Toren van Pisa. Het is vanwege de verbazingwekkende architectuur van deze gebouwen dat het bekend staat als het "Plein der Wonderen".

Toren van Pisa

Het duurde 177 jaar om deze toren te bouwen, die in 1173 werd ontworpen als de klokkentoren van de Duomo, en al snel na zijn voltooiing begon te scheefhangen door de onstabiele ondergrond waarop hij staat. De Scheve Toren van Pisa staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst en blijft het symbool van de stad, omdat het de beroemdste scheve toren uit de geschiedenis is, met een helling van bijna 4 graden.

De Scheve Toren van Pisa was 20 jaar gesloten voor restauratie om te voorkomen dat hij zou vallen, maar sinds 2011 is het weer mogelijk om dit monument te betreden, dat met zijn 55,86 meter hoogte een panoramisch uitzicht biedt vanaf de achtste verdieping en na het beklimmen van 294 wenteltrappen. Volgens de legende bewees Galileo Galilei een van zijn theorieën in de toren door vanaf de top twee kanonskogels te gooien.

Kathedraal van Pisa

De kathedraal van Santa Maria Assunta staat in het centrum van het Piazza dei Miracoli. Het is een middeleeuwse katholieke kathedraal gebouwd in 1063 in de Pisaanse Romaanse stijl en gewijd aan de Assumptie van de Maagd, de bisschopszetel van de Italiaanse stad Pisa. Het valt op door zijn delicate gevel van wit en grijs marmer en door zijn enorme massief bronzen deur.

Het interieur is ook indrukwekkend vanwege de verschillende kunstwerken, waaronder twee rijen indrukwekkende zuilen in Korinthische stijl van het eiland Elba, mozaïeken en een gebeeldhouwde preekstoel, een meesterwerk van middeleeuwse beeldhouwkunst gebeeldhouwd door Giovanni Pisano in 1310.

Doopkapel van Pisa

Het ligt voor de kathedraal en is het grootste baptisterium van Italië, met een hoogte die vergelijkbaar is met die van de scheve toren van Pisa en een diameter van 36 meter. De spectaculaire witmarmeren gevel maakt plaats voor een soberder interieur, waar de achthoekige doopvont in het oog springt. Vanaf de zijtrappen kunt u naar de top van het Baptisterium klimmen en een prachtig uitzicht op de kathedraal van Pisa bewonderen.

Begraafplaats of monumentale begraafplaats van Pisa

De begraafplaats van Pisa, een monument dat het architectonische complex van het Piazza dei Miracoli completeert, heeft bijna twee eeuwen geduurd, van 1278 tot 1464. Het valt op door zijn lange marmeren gevel met 42 blinde bogen en werd ontworpen als een klooster in gotische stijl, versierd met fresco's om 84 graven uit de Romeinse tijd te herbergen.

7. Andere interessante bezoeken in Florence

Als dit artikel over hoe in Pisa te komen u heeft geholpen bij het plannen van wat te zien en te doen in Florence, kijk dan eens naar andere artikelen die u misschien nuttig vindt over andere bestemmingen, zoals Cinque Terre Dagtrips vanuit Florence o Siena Dagtrips vanuit Florence.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de scheve toren van Pisa beklimmen?

  U kunt dit doen, maar wij raden u aan uw kaartje te reserveren, want de rij om ze te kopen kan enkele uren lang zijn, en erger nog, ze kunnen uitverkocht raken.

 • Is er iets dat ik moet weten over de Scheve Toren van Pisa voordat ik hem bezoek?

  Er zijn veiligheidscontroles voordat u naar binnen gaat, en u moet voorwerpen zoals rugzakken, tassen en dergelijke afgeven in het noordelijke deel van het Piazza dei Miracoli. Aangezien je 300 treden moet beklimmen om de top van de toren te bereiken, kan een bezoek een uitdaging zijn voor mensen met hoogtevrees.

 • Welke andere plaatsen kan ik zien in Pisa?

  Behalve de scheve toren van Pisa zijn er ook de kathedraal en het baptisterium, het Piazza dei Cavalieri, en natuurlijk de markten, die een icoon zijn van de Italiaanse manier van leven.