Pisa Dagtrips vanuit Florence

De beroemde Scheve Toren ligt op een steenworp afstand van Florence en is een geweldige optie om je reis compleet te maken met een dagtocht en terugkeer.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minuten lezen

Pisa Dagtrips vanuit Florence

Kathedraal en toren van Pisa | ©a m

Als je naar Florence reist, raad ik je aan een paar uur uit te trekken om Pisa te bezoeken en een van de beroemdste monumenten ter wereld te zien, de scheve toren, die is uitgeroepen tot werelderfgoed.

De beste excursies naar Pisa

De Arno die door Pisa stroomt| ©Ray in Manila
De Arno die door Pisa stroomt| ©Ray in Manila

Er zijn verschillende georganiseerde tours om Pisa en zelfs andere gebieden van het prachtige Toscane vanuit Florence op de meest comfortabele manier te bezoeken, laten we de beste bekijken.

Excursie van een halve dag naar Pisa vanuit Florence

Kerkhof van Pisa| ©Bernd Thaller
Kerkhof van Pisa| ©Bernd Thaller

Deze georganiseerde excursie van een halve dag naar Pisa brengt je 's ochtends vanuit Florence naar Pisa, vergezeld door een gids en andere reizigers voor een rondleiding door de stad en om de meest emblematische monumenten te zien, met vrije tijd om de must-see Piazza dei Miracoli op eigen gelegenheid te verkennen.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • 6 uur durende tour door Pisa
 • Vervoer per bus met airconditioning of per trein
 • Engelssprekende gids

Routebeschrijving

 • Piazza dei Miracoli
 • Toren van Pisa
 • Kathedraal van Pisa
 • Kerkhof van Pisa

Boek een tour naar Pisa vanuit Florence

Halve dag met gids in Pisa met fast track toegang tot de Toren van Pisa vanuit Florence

Doopkapel, kathedraal en scheve toren van Pisa| ©Char
Doopkapel, kathedraal en scheve toren van Pisa| ©Char

Deze tour is hetzelfde als de vorige, met een halve dag rondleiding door Pisa met toegang tot de Toren van Pisa en de kathedraal. Deze optie is erg handig als je zin hebt om de Toren te bezoeken maar niet wilt wachten in de lange wachtrijen bij de ingang.

Het beklimmen van de Scheve Toren van Pisa is de moeite waard voor het spectaculaire uitzicht vanaf het observatiedek, hoewel je 294 wenteltrappen moet beklimmen om ervan te genieten. Je krijgt ook vrije tijd om andere bezienswaardigheden van Pisa te verkennen, zoals het Piazza dei Cavalieri en de oudste kerk, de kerk van San Sisto.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • 6 uur durende tour door Pisa
 • Fast track toegang tot de Toren
 • Toegang tot de kathedraal van Pisa
 • Vervoer per bus met airconditioning en WiFi
 • Engels sprekende gids

Routebeschrijving

 • Piazza dei Miracoli
 • Duomo van Pisa
 • Toren van Pisa
 • Piazza dei Cavalieri
 • Kerk van San Sisto

Vicky's Traveller Tip

Als je extra tijd hebt in Florence, raad ik je aan een excursie te maken om niet alleen Pisa te zien, maar ook te profiteren van een gecombineerde tour langs andere locaties en jezelf onder te dompelen in betoverend Toscane.

Dagtocht naar Pisa en Lucca

Toren van Pisa van onderaf
Toren van Pisa van onderaf

Vlakbij Pisa ligt het charmante dorpje Lucca, dat vaak wordt bezocht tijdens een uitstapje naar Pisa. Deze excursie naar Lucca en Pisa vanuit Florence laat je, samen met een gids, beide plaatsen zien zodat je het meeste uit deze dagtrip buiten Florence kunt halen.

Wat je zult zien in Pisa

In Pisa ontdek je natuurlijk de kathedraal, het baptisterium en de scheve toren. Een van de dingen die Pisa tot een aangename en aantrekkelijke stad maken voor bezoekers is dat de belangrijkste bezienswaardigheden zich op het beroemde Piazza dei Miracoli bevinden.

Wat te zien in Lucca

In Lucca kun je genieten van de kathedraal, het grote Piazza dell'Anfiteatro en het proeven van een buccellato, een zoet gebakje dat typisch is voor deze stad en waarmee je je vakantie helemaal afmaakt. Lucca is ook de thuisbasis van een indrukwekkende verzameling Etruskische ruïnes en Renaissance architectuur.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • 9-uur durende tour naar Pisa en Lucca
 • Vervoer per bus met airconditioning en WiFi
 • Engelssprekende gids
 • Toegang tot de kathedraal van Pisa, met de superieure optie
 • Proeverij van de zoete "buccellato".

Groepsexcursie van één dag naar Toscane: Pisa, Siena, San Gimignano, Chianti en Monteriggioni

Monteriggioni| ©Stefano Costantini
Monteriggioni| ©Stefano Costantini

Deze geweldige dagexcursie naar Toscane brengt je van de bruisende straten van Florence naar de wijngaarden, heuvels en het platteland van het spectaculaire Toscaanse platteland, waarbij je een aantal van de grootste juweeltjes ziet: Pisa, Siena en San Gimignano.

Reisroute

Je ziet Pisa en het Piazza dei Miracoli, met de kathedraal, het baptisterium en de scheve toren en in Siena bezoek je het Piazza del Campo, de thuisbasis van de beroemde paardenrace Palio di Siena, met de Torre del Mangia, het Palazzo Comunale en het indrukwekkende gestreepte marmer van de Duomo. Je zult genieten van een 13e-eeuwse versterkte stad, Monteriggioni, met elf indrukwekkende torens en omringd door middeleeuwse muren.

In San Gimignano ontdek je een oud stadscentrum dat op de Werelderfgoedlijst staat vanwege zijn architectonische schatten zoals het Palazzo del Podestà, het Piazza della Cisterna, de Koepel van San Gimignano en de Kerk van San Agostino. Vervolgens reis je door de wijngaarden van de Chianti regio, de gewaardeerde herkomstbenaming van een van 's werelds meest populaire wijnen.

Daar leer je de geheimen van het wijnproductieproces met een bezoek aan een lokaal wijnhuis en daarna vul je je energie aan met een typische lunch van pecorino kaas, salami, bruschetta met seizoensribollita en groentesoep vergezeld door een proeverij van Chianti en Vernaccia wijnen.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • Kleine groepstour van maximaal 8 personen naar Pisa, Siena en San Gimignano
 • Transfer van en naar je hotel, mits je in het centrum van Florence verblijft
 • Vervoer in minibus met airconditioning en WiFi
 • Typische lunch met wijnproeverij in Chianti

Boek een excursie naar Pisa, Siena en San Gimignano

Wat te zien in Pisa

Doopkapel van Pisa
Doopkapel van Pisa

Pisa is een kleine stad aan de westkust van Italië, in de prachtige regio Toscane. Het was de geboorteplaats van de beroemde natuurkundige en astronoom Galileo Galilei en is de thuisbasis van een van de beroemdste monumenten ter wereld, de Scheve Toren van Pisa, evenals andere prachtige gebouwen in een karakteristieke Pisaans-Romaanse stijl.

Het majestueuze uiterlijk is het resultaat van de periode van pracht en praal van Pisa in de 12e eeuw, wat ook te zien is in het oude stadscentrum met zijn prachtige gebouwen, pleinen en smalle straatjes die langs de rivier de Arno lopen, eeuwenlang de belangrijkste verbindingsweg.

Piazza dei Miracoli

Dit plein is een van de meest spectaculaire monumentale complexen ter wereld, uitgeroepen tot werelderfgoed door Unesco, met de Duomo, het Baptisterium en de Scheve Toren van Pisa. Vanwege de verbazingwekkende architectuur van deze gebouwen staat het bekend als het 'Plein der Wonderen'.

Toren van Pisa

Het duurde 177 jaar om deze toren te bouwen, die in 1173 werd ontworpen als de klokkentoren van de Duomo, en al snel na de voltooiing begon te scheuren door de onstabiele ondergrond waarop hij staat. Vandaag de dag staat de Scheve Toren van Pisa op de Werelderfgoedlijst en blijft het symbool van de stad. Het is de beroemdste scheve toren in de geschiedenis, met een helling van bijna 4 graden.

De Scheve Toren van Pisa was 20 jaar gesloten voor restauratie om te voorkomen dat hij zou vallen, maar sinds 2011 is het weer mogelijk om dit monument te betreden dat met zijn 55,86 meter hoogte een panoramisch uitzicht biedt vanaf de achtste verdieping en na het beklimmen van 294 wenteltrappen. Volgens de legende bewees Galileo Galilei een van zijn theorieën in de toren door twee kanonskogels vanaf de top te gooien.

Kathedraal van Pisa

De kathedraal van Santa Maria Assunta staat in het midden van het Piazza dei Miracoli. Het is een middeleeuwse katholieke kathedraal gebouwd in 1063 in de Pisaanse Romaanse stijl en gewijd aan Maria Hemelvaart, de bisschopszetel van de Italiaanse stad Pisa. De kathedraal valt op door de delicate wit en grijs marmeren gevel en een massieve massief bronzen deur.

. Het interieur is ook indrukwekkend vanwege de verschillende kunstwerken, twee rijen indrukwekkende Korinthische zuilen van het eiland Elba, mozaïeken en een gebeeldhouwde preekstoel, een meesterwerk van middeleeuwse beeldhouwkunst gebeeldhouwd door Giovanni Pisano in 1310.

Doopkapel van Pisa

Dit is de grootste doopkapel van Italië, gelegen tegenover de kathedraal, met een hoogte vergelijkbaar met die van de scheve toren van Pisa en een diameter van 36 meter. De spectaculaire witmarmeren gevel maakt plaats voor een soberder interieur, waar de achthoekige doopvont opvalt. Vanaf de zijtrappen kun je naar de top van het Baptisterium klimmen en een prachtig uitzicht op de Dom van Pisa bewonderen.

Begraafplaats of Monumentale Begraafplaats van Pisa

De begraafplaats van Pisa is een monument dat het architectonische complex van de Piazza dei Miracoli compleet maakt. Het duurde bijna twee eeuwen om het te voltooien, van 1278 tot 1464. Het valt op door de lange marmeren gevel met 42 blinde bogen en was ontworpen als een klooster in gotische stijl versierd met fresco's om 84 graven uit de Romeinse tijd te huisvesten.

Andere interessante bezienswaardigheden in Florence

Als dit artikel over hoe je in Pisa komt je heeft geholpen bij het plannen van wat te zien en te doen in Florence, kijk dan ook eens naar andere artikelen die je misschien nuttig vindt over andere bestemmingen, zoals Cinque Terre Dagtrips vanuit Florence o Siena Dagtrips vanuit Florence.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de scheve toren van Pisa beklimmen?

  Je kunt dit doen, maar we raden je aan om je kaartje te reserveren, want de rij om ze te kopen kan enkele uren lang zijn en erger nog, ze kunnen uitverkocht raken.

 • Is er iets dat ik moet weten over de Scheve Toren van Pisa voordat ik hem bezoek?

  Er zijn veiligheidscontroles voordat je de toren betreedt en je moet je spullen, zoals rugzakken en tassen, afgeven op het noordelijke deel van Piazza dei Miracoli. Aangezien je 300 treden moet beklimmen om de top van de toren te bereiken, kan een bezoek een uitdaging zijn voor mensen met hoogtevrees.

 • Wat kan ik nog meer zien in Pisa?

  Naast de scheve toren van Pisa zijn er ook de kathedraal en het baptisterium, het Piazza dei Cavalieri en natuurlijk de markten, die een icoon zijn van de Italiaanse manier van leven.