Florence Duomo tickets en rondleidingen: mogelijkheden, openingstijden, hoe er te komen en meer

De kleuren, de grootte en het plein waar de kathedraal op staat zullen je sprakeloos achterlaten, maar je moet ook de binnenkant van de kathedraal bezoeken. Ik zal je vertellen hoe

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuten lezen

Florence Duomo tickets en rondleidingen: mogelijkheden, openingstijden, hoe er te komen en meer

De Duomo 's nachts verlicht | ©Naval S

Als er één ding is dat je niet mag missen tijdens een reis naar Florence, dan is het wel een bezoek aan de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Plaatselijk bekend als de Duomo, is het een van de grootste christelijke tempels ter wereld.

De beste optie

Brunelleschi Kathedraal in Florence beklimmen, Museum en Doopkapel bezoeken

Doe een rondleiding in de Duomo van Florence en beklim de Dome tegen de beste prijs

De beste optie para conocer a fondo la Catedral de Florencia, recorrerla por dentro y comprender sus obras de arte y además subir a la Cúpula. Te saltarás las largas filas de acceso con estas entradas.

Duur: 2 uren 15 minuten

Er zijn verschillende opties om de kathedraal van Florence te bezoeken, dus ik zal de beste voor je samenvatten zodat je degene kunt kiezen die bij jouw reis en budget past: Als je de imposante kathedraal nadert en de rijen voor de deur ziet, zul je oneindig blij zijn dat je dezerondleiding in het Engels met toegang tot de koepel van tevoren hebt genomen.

Met deze optie sla je de lange wachtrijen over om de koepel van de kathedraal van Florence te beklimmen en naar binnen te gaan. Bovendien is de toegang tot hetBaptisterium en het Museo dell'Opera del Duomo ook inbegrepen, waardoor het een geweldige optie is voor het meest complete bezoek aan alle interessante elementen van het plein.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • Engelssprekende gids die de koepel 1 uur bezoekt en de rest van de tijd de kathedraal.
 • Skip the line toegang tot de kathedraal en de koepel
 • Toegang tot het Baptisterium en het Museo dell'Opera del Duomo (niet zonder wachtrijen)

De premie-optie

Duomo Kathedraal van Florence, Koepel, Baptisterium en Opera Museum rondleiding

Volg een rondleiding door de Duomo, de koepel en de monumenten op de Piazza del Duomo.

De Duomo van Florence is spectaculair, maar dat geldt ook voor het Battisterio, de Campanile en de Koepel van Brunelleschi, evenals het Operamuseum. Bekijk het allemaal tijdens een rondleiding.

Duur: 2 uren

Voor een nog completere en persoonlijkere ervaring (hoewel tegen een hogere prijs) kun je een rondleiding met skip-the-line toegang tot de kathedraal en de koepel, het Baptisterium en het Opera Museum nemen. Bovendien vindt deze tour plaats in groepen van maximaal 20 personen.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • Professionele gids expert in kunstgeschiedenis
 • Fast-track toegang en rondleiding door de Duomo van Florence
 • Fast-track toegang en rondleiding door het Museo dell'Opera del Duomo
 • Fast-track toegang en rondleiding in het Battistero di San Giovanni
 • Fast-track toegang tot de Koepel van Brunelleschi
 • Fast-track toegang tot de Campanile di Giotto, die u op eigen gelegenheid kunt beklimmen binnen 72 uur na het nemen van de tour

Tijdschema van de kathedraal

Duomo gevel| ©Anokhi De Silva
Duomo gevel| ©Anokhi De Silva

De Duomo van Florence is elke dag van de week geopend, maar met verschillende openingstijden:

 • Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Donderdag van 10.00 tot 15.30 uur
 • Zaterdag van 10.00 tot 16.45 uur.
 • Zon- en feestdagen van 13.30 tot 16.45 uur.

Boek de Duomo tour met toegang tot de kathedraal, koepel en anderen

Hoe kom ik bij de Dom van Florence?

Koepel van de Duomo van Florence| ©Ilya Orehov
Koepel van de Duomo van Florence| ©Ilya Orehov

Gelegen in het historische centrum van Florence, op het Piazza del Duomo, kun je de Dom van Florence te voet bereiken als je hotel zich in het centrum bevindt. Anders kun je er altijd komen met de bus (lijn 6, 11, 14, 23, C1 en C2) en de tram (Alamanni, T1).

Vicky's Traveller Tip Houd er rekening mee dat je de Dom van Florence niet mag betreden met korte broek of blote schouders.

Wat te doen en wat te zien op Piazza del Duomo

Deuren van het Baptisterium| ©Revol Web
Deuren van het Baptisterium| ©Revol Web

Wandeling over het Piazza del Duomo

Het Piazza del Duomo, het middelpunt van elke reis naar Florence, is een lust voor het oog en brengt een aantal van de meest opmerkelijke historische gebouwen van de stad samen op één plek.

Beklim de koepel van de kathedraal van Florence

Dit architectonische wonder, 114 meter hoog en 45 meter in diameter, was het grootste werk van de grote architect Filippo Brunelleschi, die het bouwde in 14 jaar en bijna een eeuw na de voltooiing van de kathedraal van Florence.

De bouw was eerst een bron van scepsis en eeuwenlang een mysterie voor de architectuur, gezien het grote gewicht en de omvang van de structuur. Als je de hoogte en de adembenemende fresco's die de kathedraal versieren, zoals Vasari's 'Het Laatste Oordeel', van dichtbij wilt bekijken, moet je een steile klim van 463 treden maken.

Maar alleen al voor het panoramische uitzicht over de stad Florence op de top is het de moeite waard.

Ontdek de doopkapel van San Giovanni Battista

Het Baptisterium van San Giovanni, dat de heilige herdenkt, is het tweede element van het architecturale complex van de Duomo en ligt ernaast. Het is het oudste gebouw op het Piazza del Duomo, begonnen in de 11e eeuw, zoals te zien is aan de spectaculaire gouden Byzantijnse mozaïeken op de koepel.

De gevel valt op door de drie toegangsdeuren, waaronder Ghiberti's "De deur van het paradijs ". Het bestaat uit 10 bronzen panelen, een replica van de originelen die worden tentoongesteld in het Duomo Museum, met reliëfs die delen van het Oude Testament uitbeelden. Binnen kun je ook het graf van Johannes XXIII zien, wiens tombe werd ontworpen door Donatello.

Beklim de Klokkentoren van Giotto

De Campanile van de kathedraal van Florence wordt beschouwd als de mooiste klokkentoren van Italië vanwege de delicate versieringen in kleurrijk marmer en de harmonie van de proporties.

De klokkentoren dient als spectaculair uitkijkpunt, met uitzichten die vergelijkbaar zijn met die geboden door de koepel van de Duomo, en door het beklimmen van de 414 treden die leiden naar het 84 meter hoge terras. Het werd gebouwd door demeester Giotto en voltooid na zijn dood door Andrea Pisano in 1359. Bezoek het Museo dell'Opera del Duomo om de originele beelden te zien.

Ga het Museo dell'Opera del Duomo binnen

Als je meer tijd hebt, is een bezoek aan het Museo del Duomo de moeite waard om de originele beeldhouwwerken te zien die de Piazza del Duomo sierden, met de reliëfs van Ghiberti's "De Poort van het Paradijs" en de authentieke beelden van de Campanile, evenals voorwerpen, zoals origineel gereedschap en schetsen, gebruikt voor de bouw van de Dom van Florence.

Boek een rondleiding door het Baptisterium en de Koepel van Brunelleschi

Andere interessante bezoeken in Florence

Michelangelo's David, Galerij van de Accademia| ©Brian Dooley
Michelangelo's David, Galerij van de Accademia| ©Brian Dooley

Als je dit artikel over hoe je de Duomo in Florence kunt bezoeken leuk vond, mis dan niet mijn andere reistips voor Florence in de volgende gidsen: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen, Uffizi Galerij tickets en rondleidingen in Florence: ontdek alle mogelijkheden y Accademia Galerij tickets en rondleidingen in Florence: vergelijking van de mogelijkheden, waar koop je ze, gratis tickets, enz.

Als je geïnteresseerd bent in het verkennen van de stad in de diepte of zelfs op excursie te gaan rond Florence, hier zijn de gidsen die ik heb voorbereid voor je: Rondleidingen en daguitstappen vanuit Florence, Cinque Terre Dagtrips vanuit Florence, Siena Dagtrips vanuit Florence y Pisa Dagtrips vanuit Florence.

Veelgestelde vragen

 • Waarom zou ik naar het Duomo Complex gaan?

  Vanuit de Duomo kun je de indrukwekkende fresco's van Vasari bewonderen en genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over Florence. Maar je kunt maar beter goed voorbereid zijn: om er te komen moet je meer dan vierhonderd treden beklimmen en er is natuurlijk geen lift.

 • Hoe lang duurt het om het Kathedraalcomplex te bezoeken?

  Het kan wel twee dagen duren om alle belangrijke bezienswaardigheden van de kathedraal te bezoeken. De meeste rondleidingen duren echter ongeveer een uur en laten je de hoogtepunten van het complex zien, zoals het baptisterium, Giotto's klokkentoren, Santa Maria del Fiore, de Opera del Duomo en je krijgt zelfs de kans om naar het panoramaterras van het Museum te klimmen.

 • Wat is er nog meer te zien in het Duomo complex?

  Als je meer van de wonderen van de Duomo wilt zien, kun je de Koepel van Brunelleschi, de crypte van Santa Reparata of Piazza San Giovanni bezoeken. Je kunt ook een rondleiding krijgen over de geheime daken en terrassen van de Duomo, die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek.