Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Florence Duomo tickets en rondleidingen: mogelijkheden, openingstijden, hoe er te komen en meer

De kleuren, de omvang en het plein waarop de kathedraal staat, zullen u verstomd doen staan, maar u moet ook de binnenkant van de kathedraal bezoeken. Ik zal je vertellen hoe

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minuten lezen

Florence Duomo tickets en rondleidingen: mogelijkheden, openingstijden, hoe er te komen en meer

De Duomo 's nachts verlicht | ©Naval S

Als er iets is dat u niet mag missen tijdens een reis naar Florence, dan is het wel een bezoek aan de kathedraal van Santa Maria del Fiore. Plaatselijk bekend als de Duomo, is het een van de grootste christelijke tempels ter wereld. Er zijn verschillende mogelijkheden om de Dom van Florence te bezoeken, dus ik zal de beste voor u op een rijtje zetten, zodat u degene kunt kiezen die bij uw reis en uw budget past:

De beste optie

Baptisterium en koepel van Brunelleschi rondleiding Florence

Maak een rondleiding door de Duomo van Florence en beklim de Koepel tegen de beste prijs

De beste optie para conocer a fondo la Catedral de Florencia, recorrerla por dentro y comprender sus obras de arte y además subir a la Cúpula. Te saltarás las largas filas de acceso con estas entradas.

Duur: 2 uur 15 minuten

Wanneer u de imposante kathedraal nadert en de rijen ziet die zich voor de deur vormen, zult u oneindig blij zijn dat u vooraf deze rondleiding in het Engels met toegang tot de koepel hebt genomen. Met deze optie slaat u de lange wachtrijen over om de koepel van de kathedraal van Florence te beklimmen en binnen te gaan.

Daarnaast is ook de toegang tot het Baptisterium en het Museo dell'Opera del Duomo inbegrepen, waardoor het een geweldige optie is voor het meest complete bezoek aan alle interessante elementen van het plein.

Wat dit bezoek inhoudt

 • Engelstalige gids om de koepel gedurende 1 uur en de rest van de tijd de kathedraal te bezichtigen
 • skip the line toegang tot de kathedraal en de koepel
 • Toegang tot het Baptisterium en het Museo dell'Opera del Duomo (niet zonder wachtrijen)

De premie-optie

Duomo Kathedraal van Florence, Koepel, Baptisterium en Opera Museum rondleiding

Maak een privérondleiding door de Duomo, zijn koepel en de monumenten van het Piazza del Duomo.

De Duomo van Florence is spectaculair, maar ook het Battisterio, de Campanile en de Koepel van Brunelleschi. Bezoek ze allemaal tijdens een privé rondleiding.

Duur: 2 uur

Voor een nog persoonlijkere en exclusievere behandeling (hoewel tegen een hogere prijs) kunt u een :::link|text=privérondleiding met skip-the-line toegang tot de kathedraal en de koepel|element=pa::: nemen. 1079 Bovendien brengt deze rondleiding u ook naar de andere monumenten op het Piazza del Duomo.

Wat is inbegrepen in deze tour

 • Professionele privégids voor u en uw groep
 • Snelle toegang en rondleiding in de Duomo van Florence
 • Snelle toegang en rondleiding in het Museo dell'Opera del Duomo
 • Snelle toegang en rondleiding in het Battistero di San Giovanni
 • Snelle toegang tot de Brunelleschi Dome
 • Snelle toegang tot de Campanile van Giotto, die u binnen 72 uur na uw tour op eigen gelegenheid kunt beklimmen.

Dienstregeling van de kathedraal

Duomo gevel| ©Anokhi De Silva
Duomo gevel| ©Anokhi De Silva

De Duomo van Florence is elke dag van de week geopend, maar met verschillende openingstijden:

 • Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Donderdags van 10.00 tot 15.30 uur.
 • Op zaterdag van 10.00 tot 16.45 uur.
 • Zon- en feestdagen van 13.30 tot 16.45 uur.

Boek de Duomo tour met toegang tot de kathedraal, koepel en andere

Hoe kom ik bij de Dom van Florence?

Koepel van de Duomo van Florence| ©Ilya Orehov
Koepel van de Duomo van Florence| ©Ilya Orehov

Gelegen in het historische centrum van Florence, op het Piazza del Duomo, kunt u de Dom van Florence te voet bereiken als uw hotel in het centrum ligt. Anders kunt u het altijd bereiken met de bus (lijn 6, 11, 14, 23, C1 en C2) en de tram (Alamanni, T1).

Vicky's Reistip

Let op: het is niet toegestaan de Dom van Florence te betreden in zeer korte broek of met blote schouders.

Wat te doen en te zien op het Piazza del Duomo

Deuren van de doopkapel| ©Revol Web
Deuren van de doopkapel| ©Revol Web

Wandeling rond de Piazza del Duomo

Het Piazza del Duomo, het middelpunt van elke reis naar Florence, is een lust voor het oog en verenigt enkele van de meest opmerkelijke historische gebouwen van de stad.

Beklim de koepel van de kathedraal van Florence

Dit architectonische wonder, 114 meter hoog en 45 meter in diameter, was het grootste werk van de grote architect Filippo Brunelleschi, die het in 14 jaar en bijna een eeuw na de voltooiing van de Dom van Florence bouwde.

De bouw ervan was eerst een bron van scepsis en eeuwenlang een mysterie voor de architectuur, gezien het grote gewicht en de omvang van de structuur. Als u de hoogte en de adembenemende fresco's die het versieren, zoals Vasari's 'Het Laatste Oordeel', van dichtbij wilt bekijken, moet u een steile klim van 463 treden maken. Maar alleen al voor het panoramische uitzicht op de stad Florence op de top is het de moeite waard.

Ontdek de doopkapel van Sint Jan de Doper

Het Battistero di San Giovanni, dat de heilige herdenkt, is het tweede element dat het architecturale complex van de Duomo vormt en ligt ernaast. Het is het oudste gebouw op het Piazza del Duomo, begonnen in de 11e eeuw, zoals blijkt uit de spectaculaire gouden Byzantijnse mozaïeken op de koepel.

De voorgevel valt op door de drie toegangsdeuren, waaronder Ghiberti's "De deur van het paradijs". Deze bestaat uit 10 bronzen panelen, een replica van de originelen die in het Duomo Museum worden tentoongesteld, met reliëfs die delen van het Oude Testament uitbeelden. Binnen kunt u ook het graf van Johannes XXIII zien, wiens tombe werd ontworpen door Donatello.

Beklim de klokkentoren van Giotto

De Campanile van de Dom van Florence, die wordt beschouwd als de mooiste klokkentoren van Italië vanwege de delicate versieringen in kleurrijk marmer en de harmonie van de verhoudingen, completeert het complex van de Duomo. De klokkentoren dient als spectaculair uitkijkpunt, met uitzichten die vergelijkbaar zijn met die van de koepel van de Duomo, en door het beklimmen van de 414 treden die naar het 84 meter hoge terras leiden.

Het werd gebouwd door de meester Giotto en na zijn dood voltooid door Andrea Pisano in 1359. Om de originele beelden te zien bezoekt u het Museo dell'Opera del Duomo.

Ga het Museo dell'Opera del Duomo binnen

Als u meer tijd hebt, is een bezoek aan het Museo del Duomo de moeite waard om de originele beelden te zien die het Piazza del Duomo sierden, met de reliëfs van Ghiberti's "De Paradijspoort" en de authentieke beelden van de Campanile, evenals voorwerpen, zoals origineel gereedschap en schetsen, gebruikt voor de bouw van de Dom van Florence.

Boek een rondleiding door het Baptisterium en de Koepel van Brunelleschi

Andere interessante bezienswaardigheden in Florence

Michelangelo's David, Galleria dell'Accademia| ©Brian Dooley
Michelangelo's David, Galleria dell'Accademia| ©Brian Dooley

Als u dit artikel over het bezoeken van de Duomo in Florence leuk vond, mis dan niet mijn andere reistips voor Florence in de volgende gidsen: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen, Uffizi Galerij tickets en rondleidingen in Florence: ontdek alle mogelijkheden y Accademia Galerij tickets en rondleidingen in Florence: vergelijking van de mogelijkheden, waar koop je ze, gratis tickets, enz..

Als u de stad grondig wilt verkennen of zelfs een excursie in de omgeving van Florence wilt maken, zijn dit de gidsen die ik voor u heb samengesteld: Rondleidingen en daguitstappen vanuit Florence, Cinque Terre Dagtrips vanuit Florence, Siena Dagtrips vanuit Florence y Pisa Dagtrips vanuit Florence.

Veelgestelde vragen

 • Waarom zou ik naar het Duomo Complex gaan?

  Vanuit de Duomo kunt u de indrukwekkende fresco's van Vasari bewonderen en genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over Florence. Maar je kunt maar beter voorbereid zijn: om er te komen moet je meer dan vierhonderd treden beklimmen en er is natuurlijk geen lift.

 • Hoe lang duurt het om het Kathedraalcomplex te bezoeken?

  Het bezoeken van alle belangrijke bezienswaardigheden van de kathedraal kan twee dagen duren. De meeste rondleidingen duren echter ongeveer een uur en laten u de hoogtepunten van het complex zien, zoals het baptisterium, de klokkentoren van Giotto, Santa Maria del Fiore, de Opera del Duomo en u krijgt zelfs de gelegenheid om naar het panoramaterras van het museum te gaan.

 • Wat is er nog meer te zien in het Duomo complex?

  Als u meer van de wonderen van de Duomo wilt zien, kunt u de Koepel van Brunelleschi, de crypte van Santa Reparata of het Piazza San Giovanni bezoeken. U kunt ook een rondleiding krijgen over de geheime daken en terrassen van de Duomo, die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek.