Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Accademia Galerij tickets en rondleidingen in Florence: vergelijking van de mogelijkheden, waar koop je ze, gratis tickets, enz.

De replica die je in de straten van Florence vindt, kan niet tippen aan de perfectie die Michelangelo met zijn David bereikte. Koop kaartjes voor de Accademia Gallery!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minuten lezen

Accademia Galerij tickets en rondleidingen in Florence: vergelijking van de mogelijkheden, waar koop je ze, gratis tickets, enz.

Michelangelo's David | ©Mateus Campos

De Accademia Galerij, waar tegenwoordig Michelangelo's David staat, ontstond in 1784 als tentoonstellingsruimte voor de studies van de studenten Schone Kunsten en is tegenwoordig het meest bezochte museum van de stad, na de Uffizi Galerij.

Eindeloze rijen bij de ingang zijn gegarandeerd, dus het is raadzaam om vooraf een fast-track ticket te boeken of zelfs een rondleiding te huren om uw bezoek te verrijken.

Onze favoriete

Galleria dell'Accademia en Michelangelo's David rondleiding

Rondleiding door de Galleria dell'Accademia met volledige uitleg door een deskundige gids

Ontdek de belangrijkste details van de werken in de Galleria dell'Accademia met een in het Spaans gespecialiseerde gids.

Duur: 1 uur 15 minuten

De cultuur en kunst die u in Florence vindt is ongeëvenaard, en het zou zonde zijn de Accademia te verlaten zonder te begrijpen wat u ziet. Voor een completer bezoek is deze rondleiding door de Accademia een goede optie. Een professionele gids leert u alles over de geschiedenis achter de 'David' en de andere beelden en schilderijen in dit museum, dat u na de rondleiding op eigen gelegenheid verder kunt verkennen.

Deze tour omvat versnelde toegang tot het museum, zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de ingang.

Waarom deze tour: Rondleidingen zijn een must in deze stad en in het geval van de Accademia Gallery is het vooral aan te raden om een rondleiding met een expert te nemen.

Aanbevolen als... u de Accademia Gallery wilt leren kennen met een rondleiding in het Engels tegen de beste prijs.


Tickets voor de Galleria dell'Accademia in Florence

Als u de originele David wilt bezoeken (als u hem ziet, zult u beseffen dat de perfectie ervan veel verder gaat dan die van de replica's), kunt u het beste op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo de Accademia Gallery bezoeken, maar zonder te hoeven wachten in de lange rijen toeristen die voor de ingang staan, raad ik u aan dit kaartje vooraf en online te kopen. U kunt kaartjes kopen op hun website.

In Florence staan drie standbeelden van David, wat verrassend is en sommige toeristen zelfs kan verwarren. Twee ervan zijn replica's van het originele werk, één in marmer uit 1910, die u vindt op het Piazza della Signoria, en een andere op het Piazzale Michelangelo, uit 1865 en gebouwd als eerbetoon aan Michelangelo zelf.

U wordt niet rondgeleid, maar krijgt de tijd om in uw eigen tempo door de galerie te lopen en te stoppen om de werken van uw keuze zo lang als u wilt te bekijken.

Waarom deze optie: omdat het de goedkoopste is en geen rondleiding omvat, geeft het u meer flexibiliteit bij het organiseren van uw bezoek.

Aanbevolen als... u de Accademia Gallery wilt bezoeken tegen de beste prijs en in uw eigen tempo.


Gecombineerd ticket voor de Galleria dell'Accademia en de Uffizzi Galleries

Florence is een openluchtmuseum. Als u overweegt een rondleiding door een museum te boeken, is een goede manier om geld te besparen een rondleiding door de stad toe te voegen. Deze tocht wordt ten zeerste aanbevolen door de duizenden reizigers die hem gemaakt hebben. Het is zeer uitgebreid en de gids geeft een zeer plezierige rondleiding langs de hoogtepunten die niet alleen in de Accademia en Uffizzi galerijen te zien zijn, maar ook in de stad zelf.

U begint met een wandeling van een uur met de gids langs de hoogtepunten van het historische centrum: deze rondleiding helpt u de geschiedenis van de stad in context te plaatsen en te begrijpen waarom de stad decennialang de beste kunstenaars ter wereld heeft ontvangen. Vervolgens gaat u naar de Accademia Galerij om Michelangelo's beroemde David en de andere spectaculaire werken in deze galerij te bezichtigen.

U heeft een paar uur de tijd om te lunchen en op uw gemak rond te wandelen of gewoon te ontspannen met een goede Italiaanse koffie op een terras. Tot slot gaat u naar de Uffizi Galerij om er met uw gids rond te lopen. Al met al een zeer compleet bezoek aan de hoogtepunten van de stad voor een zeer redelijke prijs.

Waarom deze optie: deze tour omvat de must-see hoogtepunten van Florence met een deskundige gids tegen de beste prijs die u kunt vinden.

Aanbevolen als... u geld wilt besparen door een pakket te kopen dat de rondleiding door de stad en de twee belangrijkste musea met een deskundige gids omvat.


Waar koop ik een kaartje voor de Galleria dell'Accademia?

Wachtrijen bij de kassa van de Academy| ©Ruins & Relics
Wachtrijen bij de kassa van de Academy| ©Ruins & Relics

Er zijn twee mogelijkheden: vooraf online of aan de kassa. Reserveren aan de kassa is goedkoper, maar het is meestal uitverkocht omdat het een van de meest bezochte musea ter wereld is. Het online ticket vooraf wordt op vele websites verkocht, ik laat u hier de officiële achter.

Boek uw rondleiding naar de Accademia Galerij

Hoeveel kost het om de Galleria dell'Accademia binnen te gaan?

Een kaartje voor volwassenen kost aan de kassa ongeveer 16 euro. Kaartjes voor jongeren tussen 18 en 25 jaar kosten 6 euro. Kinderen zijn gratis.

Helaas is het praktisch onmogelijk om aan de kassa een kaartje te kopen.

Is er een gereduceerd ticket?

Jongeren tussen 18 en 25 jaar betalen minder dan de helft van de ticketprijs voor volwassenen. Minderjarigen en andere groepen zijn gratis.

Boek uw rondleiding door de Galleria dell'Accademia

Kun je de Accademia Galerij gratis bezoeken?

Dit zijn de groepen die er gratis in mogen:

 • Kinderen en tieners onder de 18 jaar
 • EU-burgers met een handicap en een familielid of begeleider
 • Groepen studenten uit EU-landen, vergezeld van hun docenten
 • Toeristische gidsen van de EU
 • Personen met studie- of onderzoekscertificaten van Italiaanse en buitenlandse scholen of universiteiten, academies en onderzoeks- en culturele instellingen

Tips voor uw bezoek

Piazza del Duomo| ©Philip Mallis
Piazza del Duomo| ©Philip Mallis

Openingstijden van de Galleria dell'Accademia

De Galleria dell'Accademia is geopend van dinsdag tot en met zondag en gesloten op maandag. De gebruikelijke openingstijden zijn van 8.15 tot 18.50 uur.

Op zaterdag is het verplicht om uw ticket vooraf te reserveren.

Behalve op maandag is het gesloten op 1 januari en 25 december.

De kassa sluit 30 minuten voor sluitingstijd.

Hoe er te komen

De Galleria dell'Accademia in Florence bevindt zich in de Via Ricasoli, 58-60, in het historische centrum van de stad en vlakbij het Piazza del Duomo. U kunt het te voet bereiken vanaf elk punt in het centrum, aan boord van de toeristenbus of met de stadsbuslijnen 1 en 17.

Boek uw rondleiding door de Accademia Galerij

Is een bezoek aan de Galleria dell'Accademia in Florence de moeite waard?

Gedeeltelijk zicht op Michelangelo's Davi
Gedeeltelijk zicht op Michelangelo's Davi

Ja, de Accademia Gallery in Florence bevat het belangrijkste beeldhouwwerk ter wereld: Michelangelo's "David". Het is een meesterwerk dat een reis naar Florence rechtvaardigt.

Michelangelo's David

De 'David' is het typische renaissancewerk en is waarschijnlijk het meest herkenbare beeld uit de kunstgeschiedenis. De imposante en moedige houding van een prachtige jongeman op het hoogtepunt van zijn leven met een absoluut geloof in God vóór zijn confrontatie met Goliath, symboliseerde de macht van de Florentijnse Republiek op haar hoogtepunt in de 16e eeuw.

Michelangelo werkte van 1501 tot 1504, op 20-jarige leeftijd, in de ateliers van de Opera del Duomo aan zijn 'David' uit een enorm blok van het gewaardeerde Carrara-marmer.

Dit imposante beeld was bedoeld om, samen met andere beelden die het Oude Testament voorstellen, geplaatst te worden op een externe steunbeer van de apsis van de kathedraal van Florence, maar werd uiteindelijk verplaatst naar een andere uitzonderlijke locatie bij de poorten van de Ponte Vecchio op het Piazza della Signoria. In 1873 werd de 'David' om conserveringsredenen bewaard in de Galleria dell'Accademia.

Andere hoogtepunten

 • Andere sculpturen van Michelangelo, deze onafgewerkt, zoals de 'Prigioni' en 'San Matteo'.
 • Een grote tentoonstelling van religieuze schilderkunst met werken van andere grote Renaissance meesters zoals Fra Filippo Lippi, Botticelli en Andrea Orcagna.
 • Een tentoonstelling van antieke muziekinstrumenten.

Boek uw rondleiding naar de Accademia Galerij

Wat zal ik zien in de Uffizi Galerij?

Venus van Urbino, Titiaan| ©joanaziller
Venus van Urbino, Titiaan| ©joanaziller

Begonnen door Giorgio Vasari in 1560 in opdracht van hertog Cosimo I de' Medici, bevat dit paleis en museum een van de oudste en belangrijkste kunstcollecties ter wereld, met twee miljoen bezoekers per jaar het meest bezochte van heel Italië.

Zijn naam, Galleria delle Uffizi, is te danken aan het feit dat het was ontworpen om het Palazzo Vecchio te vervangen als zetel van de kantoren van de Florentijnse magistratuur, en werd gebruikt als residentie en bewaarder van de kunstwerken die decennialang waren verzameld door de familie Medici, de machtigste en invloedrijkste dynastie van de Renaissance in Florence, die bekend stond om haar werk als mecenas van de belangrijkste wetenschappers en kunstenaars.

Belangrijkste werken

 • Botticelli's "Lente" en "De Geboorte van Venus",
 • Leonardo da Vinci's 'De Aankondiging' en 'Aanbidding der Wijzen'.
 • De maagd van de distelvink' door Rafaël,
 • Titiaans 'De Venus van Urbino'.
 • Schilderijen van onder andere Michelangelo en Giotto.
 • Griekse en Romeinse beelden, prenten en tekeningen.

Boek uw rondleiding door de Accademia Galerij

Andere interessante bezoeken in Florence

Naast de Galleria dell'Accademia heeft Florence nog veel meer artistiek erfgoed. Om de beste manieren te ontdekken, mag u deze andere artikelen over Rondleidingen en daguitstappen vanuit Florence, Florence Duomo tickets en rondleidingen: mogelijkheden, openingstijden, hoe er te komen en meer o Uffizi Galerij tickets en rondleidingen in Florence: ontdek alle mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

 • Is de Accademia Gallery gratis op zondag?

  Ja en nee. De Accademia Gallery is alleen gratis op de eerste zondag van elke maand. En eigenlijk is het de slechtste tijd om de galerie te bezoeken, vooral in de zomer, want de horde bezoekers maakt het verkennen van het museum tot een chaotische en onaangename ervaring.

 • Waarom is de Accademia Galerij zo beroemd?

  De Accademia Gallery is beroemd vanwege de vele beelden van Michelangelo, waaronder het beroemde beeld van David. Het is ook bekend om de Hal van de Kolossus en de Hal van de Gevangenen, die beide enkele van de meest dramatische en suggestieve beelden in Italië herbergen.

 • Wat is het beste moment van de dag om de Accademia Gallery te bezoeken?

  Ongeacht het tijdstip is de kans groot dat u in de rij komt te staan, maar u kunt de grote drukte vermijden als u 's ochtends vroeg of vanaf 17.00 uur komt, dan is de drukte afgenomen.