Uffizi Galerij tickets en rondleidingen in Florence: ontdek alle mogelijkheden

De Uffizi Galerij is zeker de eerste verplichte stop in Florence: hier leest u hoe u kaartjes kunt krijgen of een rondleiding kunt volgen.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minuten lezen

Uffizi Galerij tickets en rondleidingen in Florence: ontdek alle mogelijkheden

Uffizi Galerij gezien vanaf de rivier de Arno | ©John Menard

Met 1.500 kunstwerken en 45 zalen die de geschiedenis van de klassieke kunst weergeven, is de Uffizi Galerij een van de oudste en belangrijkste collecties ter wereld.

Hoe de Uffizi Galerij te bezoeken

Sculptuur in de Uffizi Galerij
Sculptuur in de Uffizi Galerij

De Uffizi Galerij is een van die musea met eindeloze rijen met 2 miljoen bezoekers per jaar, dus vooraf een kaartje bemachtigen of een rondleiding is een must. Hier zijn de beste opties:

Snelle toegang tot de Uffizi Galerij in Florence

Zonlicht verlicht de Uffizi Galerij| ©Graham and Sheila
Zonlicht verlicht de Uffizi Galerij| ©Graham and Sheila

Als u een van degenen bent die liever op eigen gelegenheid en in uw eigen tempo de toeristische attracties bezoekt, dan is een fast-track ticket zoals dit voor de Uffizi Galerij echt een aanrader. Zoals gezegd kunnen de rijen voor de kassa's van dit museum eindeloos lang zijn, en als je al moe de Galerij binnenkomt, kan dat je bezoek bederven.

Met dit ticket slaat u gegarandeerd de wachtrijen over en heeft u de tijd om de interieurcollectie in uw eigen tempo te bezoeken, zonder een rondleiding te volgen (bij de ingang van het museum vindt u kaarten en audiogidsen om u te helpen uw bezoek te oriënteren).

Boek uw tickets voor de Uffizi Galerij in Florence

Rondleiding door de Uffizi Galerij

De Geboorte van Venus, Botticelli| ©TheMarcusChance
De Geboorte van Venus, Botticelli| ©TheMarcusChance

Als u een van die reizigers bent die vroeg in de ochtend aan uw dagje sightseeing begint en niet wilt verdwalen tussen de immense collectie van de Uffizi Galerij, profiteer dan van dit ticket, dat u deze rondleiding met gids biedt om de ins en outs van de belangrijkste meesterwerken te leren kennen met preferentiële toegang tot het minder drukke deel van het museum.

Dit is voor mij de beste optie. Persoonlijk denk ik dat een museum met zoveel kunst overweldigend kan zijn en dat een bezoek zonder gespecialiseerde gids je bezoek aan het museum minder interessant kan maken. Met deze professionele rondleiding ziet en begrijpt u gegarandeerd de essentiële aspecten van een van de belangrijkste musea ter wereld. Bovendien maakt de kleine groep de sfeer persoonlijker en intiemer.

Wat is inbegrepen in dit ticket

 • Fast-track ticket
 • 2 uur durende rondleiding met een kunsthistoricus in het Engels
 • Kleine groepen van ongeveer 9 personen
 • Koptelefoons voor groepen van meer dan 7 personen
 • Tijd om de galerie op eigen houtje te verkennen na afloop van de rondleiding.

Boek uw rondleiding door de Uffizi Galerij

Express toegang met rondleiding in de Uffizi Galerij in Florence in de namiddag

Hal van de Uffizi Galerij| ©Tzenik
Hal van de Uffizi Galerij| ©Tzenik

Als u daarentegen niet vroeg wilt opstaan en de Uffizi Galerij liever 's middags bezoekt, is deze groepsrondleiding met snelle toegang hetzelfde als de vorige en hoeft u niet zo vroeg op te staan.

Vicky's Traveller Tip

Rondleidingen door de Uffizi Galerij leiden u langs de belangrijkste werken. Als u liever alleen en zonder al te veel tijd te besteden een bezoek brengt, doe dat dan rond 16.30 uur, wanneer er minder wachtrijen zijn.

Rondleiding door Florence, de Uffizi Galerij en de Accademia Galerij

Piazza Degli, Uffizi Galerij
Piazza Degli, Uffizi Galerij

Als u vastbesloten bent om zowel de Uffizi Galerij als de Accademia Galerij met zijn 'David' van Michelangelo te bezoeken, (wat ik 100% aanbeveel, ik zou niet kunnen kiezen tussen de twee) kies dan voor een rondleiding door de twee belangrijkste musea van Florence.

Dit leek me een heel goede optie om tijd (je slaat de wachtrijen over) en geld te besparen, want het is goedkoper dan voor elk museum apart een rondleiding te huren. Het omvat ook een wandeling door het historische centrum van Florence, waarbij uw gids uitleg geeft over de geschiedenis van deze prachtige stad en enkele van de belangrijkste monumenten die u onderweg ziet, zoals de Duomo, de Ponte Vecchio en het Piazza della Signoria.

Over de Accademia Galerij

De "Galleria dell'Accademia" is het andere must-see museum in Florence, waar niet minder dan het originele 5,2 meter hoge beeld van Michelangelo's "David" staat. Het werd in 1784 gebouwd om te dienen als studiezaal voor studenten Beeldende Kunsten en omvat andere beelden van Michelangelo, zoals de 'Prigioni' en 'San Matteo', en religieuze werken van andere renaissancemeesters, zoals Andrea Orcagna, Fra Filippo Lippi en Botticelli.

Wat is inbegrepen

 • Snelticket voor mobiele apparaten
 • Rondleiding door het historische centrum van Florence, de Galleria degli Accademia en de Galleria degli Uffizi gedurende 4 uur
 • Professionele gids
 • Groepen van maximaal 19 personen
 • Vrije tijd tussen de bezoeken door om nieuwe energie op te doen (lunch niet inbegrepen)

Routebeschrijving van de rondleiding door Florence, de Uffizi Galerij en de Accademia Galerij

 • Galleria dell'Accademia
 • Duomo van Florence
 • Piazza della Signoria en Ponte Vecchio, waar ooit de David stond.
 • Palazzo Vecchio
 • Battistero di San Giovanni
 • Gallerie Degli Uffizi

Rondleiding door de Uffizi Galerij en wandeling langs de bezienswaardigheden van Florence

Ponte Vecchio| ©Igor Oliyarnik
Ponte Vecchio| ©Igor Oliyarnik

Deze rondleiding door Florence met fast-track toegang tot de Uffizi Galerij is echt een aanrader, want voor een betaalbare prijs wordt een wandeling door de stad Florence en enkele van haar hoogtepunten toegevoegd, zoals de buitenkant van de Basiliek van Santa Croce, het Klooster van San Domenico en het Piazza della Signoria.

Wat is inbegrepen

deze tour

 • Snelle toegang tot de Uffizi Galerij
 • Rondleiding voor groepen
 • Koptelefoons voor groepen van meer dan 15 personen
 • Wandeling door Florence met de volgende routebeschrijving

Routebeschrijving

 • Vertrek vanaf Piazza di San Firenze om 14.30
 • Basiliek van Santa Croce. Het is de grootste franciscaanse kerk ter wereld en de interessantste tempel van Florence, met een authentiek pantheon met bijna 300 graven van belangrijke figuren uit de 14e tot de 19e eeuw zoals Machiavelli, Michelangelo en Galileo en werken van auteurs als Donatello, Giotto en Brunelleschi.
 • Kerk van Santa Felicità. Een oude kerk met een portiek bekroond door de Vasari gang en met twee meesterwerken van Pontormo.
 • Piazza della Signoria. Dit is het belangrijkste plein van Florence, een echt openluchtmuseum met de prachtige Loggia dei Lanzi, waar beeldhouwwerken van de grote meesters van de Renaissance staan.
 • Gallerie Degli Uffizi
 • Ponte Vecchio. Een van de beroemdste bruggen ter wereld en een must stop voor de mooiste foto's in Florence.
 • Fontana del Porcellino. Het is traditie om de neus van dit beroemde biggenbeeld aan te raken.
 • De rivier de Arno. U steekt deze over via de Ponte alle Grazie, met een aangename begeleide wandeling langs de linkeroever. Van daaruit hebt u een prachtig uitzicht op de skyline van Florence, met het gebouw waarin de Uffizi Galerij is ondergebracht, de indrukwekkende luchtstructuur van de Vasari Corridor, de koepel van de kathedraal van Florence en de klokkentoren van Giotto, de torens van het Palazzo Vecchio en het Bargello.

Plan uw bezoek aan de Uffizi Galerij in Florence

Lente, Botticelli| ©George M. Groutas
Lente, Botticelli| ©George M. Groutas

Openingstijden

De Uffizi Galerij in Florence is geopend van dinsdag tot en met zondag. Gesloten op maandag, 25 december en 1 januari. De openingstijden zijn van 8.15 tot 18.50 uur. In de zomer is het op bepaalde avonden op speciale openingstijden geopend.

Hoe bereikt u de Uffizi Galerij?

De Uffizi Galerij in Florence bevindt zich op het Piazzale degli Uffizi, 6. U kunt de Uffizi Galerij te voet bereiken vanaf elk punt in het stadscentrum, aan boord van een toeristenbus of met de buslijnen 23 en C1.

Waarom de Uffizi Galerij in Florence bezoeken?

Toegang tot de Uffizi Galerij
Toegang tot de Uffizi Galerij

Allereerst omdat het een van de belangrijkste musea is, niet alleen in Florence maar in de hele wereld, en ten slotte omdat, zelfs als je geen groot kunstliefhebber bent, het zien van werken als Botticelli's 'De Geboorte van Venus' of Da Vinci's 'De Annunciatie' een van die dingen is die je eens in je leven moet doen.

In de Uffizi Galerij reist u ook door de geschiedenis van de klassieke kunst, van Griekenland tot de 18e eeuw, via andere juweeltjes van kunstenaars als Caravaggio, Masaccio, Michelangelo, Fra Angelico, Rafaël, Titiaan, Giotto en Griekse en Romeinse beelden, tekeningen en prenten.

Een beetje geschiedenis

De enorme collectie van dit museum is te danken aan het feit dat het werd gebruikt als opslagplaats voor de gehele collectie werken die werd verzameld door de beroemdste en machtigste dynastie van mecenassen in de geschiedenis, de Medici. De Galleria delle Uffizi, ontworpen door Giorgio Vasari in 1560 in opdracht van Cosimo I de' Medici, dankt zijn naam aan het feit dat het oorspronkelijk bedoeld was om de kantoren van de Florentijnse magistraten te huisvesten.

Na de val van de Medici uit de macht in de 18e eeuw werd het paleis omgebouwd tot een museum, met 1.500 kunstwerken verdeeld over 45 zalen die in chronologische volgorde zijn gerangschikt.

Andere interessante bezoeken in Florence

Een bezoek aan de Uffizi Galerij is een must in Florence, maar ook een bezoek aan Michelangelo's David in de Galleria dell'Accademia en de Duomo van Florence, dus bekijk mijn andere berichten over Accademia Galerij tickets en rondleidingen in Florence: vergelijking van de mogelijkheden, waar koop je ze, gratis tickets, enz. y Florence Duomo tickets en rondleidingen: mogelijkheden, openingstijden, hoe er te komen en meer ontdek de beste manieren om ze te bezoeken en ze te bereiken met een sightseeingbus van Florence: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Veelgestelde vragen

 • Wat kan ik zien in de Uffizi Galerij?

  De Uffizi Galerij herbergt enkele van de belangrijkste werken van de Italiaanse Renaissance, zoals de Geboorte van Venus, Michelangelo's David, de Kroning van de Maagd door Fra Angelico en andere klassieke schilderijen van Titiaan, Leonardo da Vinci en Rafaël.

 • Hoe lang duurt het om de Uffizi Galerij te bezoeken?

  Een bezoek aan de hoogtepunten van de Uffizi Galerij kost u ongeveer twee uur, maar als u het museum in de diepte wilt bekijken kan het wel een halve dag duren.

 • Wat kan ik doen na een bezoek aan de Uffizi Galerij?

  Enkele interessante plaatsen in Florence nabij de galerij zijn de Ponte Vecchio, de Loggia dei Lanzi, het Piazza della Signoria en het Palazzo Vecchio. U kunt ook iets gaan drinken in de La Terrazza Rooftop Bar.