10 dingen om met kinderen te doen op Fuerteventura

Als u op zoek bent naar dingen om te doen op Fuerteventura met kinderen, heeft u geluk. Dit eiland biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten om de kleintjes te vermaken, van een ritje in een onderzeeër tot een bezoek aan een heilige berg.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minuten lezen

10 dingen om met kinderen te doen op Fuerteventura

Fuerteventura | ©Alex Healing

Fuerteventura is een van de beste bestemmingen voor gezinnen met kinderen, gezien het recreatieve en culturele aanbod. Het eiland heeft allerlei plannen voor alle leeftijden, maar als u uw kinderen meeneemt, is er ook voor hen genoeg te doen.

Van excursies op piratenschepen, tot golfslagbaden of natuurreservaten met wilde dieren. Bij allemaal zullen de jongste leden van het gezin zich prima vermaken. Dus als u van plan bent naar Fuerteventura te gaan met kinderen, lees dan verder en ik vertel u meer.

1. De zee bevaren op een piratenschip

Piratenschip| ©Anders
Piratenschip| ©Anders

Met deze activiteit zult u uw kinderen hun reis naar Fuerteventura voor altijd laten herinneren. De tocht op het piratenschip van de schoener Pedro Sartaña zal hun fantasie een paar uur lang laten vliegen. Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Alsof dat nog niet genoeg is, zullen de volwassenen niet alleen genieten van hun plezier, maar ook van het uitzicht dat de excursie biedt.

De excursie vertrekt vanuit de haven van Morro Jable, die gemakkelijk per auto bereikbaar is. Naast de prachtige tocht langs de kust van Fuerteventura fungeert de boot ook als dolfijnentocht.

Het is echter belangrijk op te merken dat dit vanwege de vrijheid van de dolfijnen niet altijd mogelijk is. Anderzijds is het ook mogelijk om wateractiviteiten, zoals snorkelen, aan de boeking toe te voegen.

Wat houdt de piratenschip tour in?

Bij deze activiteit leren zowel kinderen als volwassenen knopen leggen en verschillende navigatiemanoeuvres. Je neemt ook deel aan verschillende wedstrijden en spelletjes met de kleintjes, en je kunt een van de prijzen winnen.

Tijdens de tocht maakt de boot verschillende stops zodat de passagiers een duik kunnen nemen. De boeking omvat ook een typische Canarische lunch op zee.

 • Prijs: Vanaf 35 euro
 • Waar: Puerto de Morro Jable
 • Duur: Ongeveer 4 uur.

Boek een dolfijnentocht

2. Ontdek de diepten van de zee in een onderzeeër

Subcat Morro Jable| ©Joachim S. Müller
Subcat Morro Jable| ©Joachim S. Müller

Een van de meest indrukwekkende activiteiten die u op Fuerteventura met kinderen kunt ondernemen, is een excursie op de Subcat Morro Jable. Dit is een heel andere boot dan alles wat je ooit eerder hebt gezien.

De Subcat Morro Jable is een van de slechts 3 catamaran-onderzeeërs ter wereld. Ja, dat leest u goed. Deze boot combineert beide modaliteiten tot een ongewone ervaring.

Aan het begin van de tocht vaart u in een catamaran over zee, genietend van de zeebries in uw haren en het ongelooflijke uitzicht. Dit maakt dit deel van de activiteit tot een van de beste boottochten op Fuerteventura.

Onderweg ziet u de beste stranden van het eiland en krijgt u zelfs de kans om een duik te nemen. Tijdens dit deel van de excursie geeft een gids uitleg over de bijzonderheden en kenmerken van de mariene fauna en flora van het gebied.

Duik in de onderwaterwereld

Na de catamarantocht gaan u en de rest van de passagiers naar binnen in de onderzeeër. Hier begint de duik en het spannendste deel van de reis.

Door de ramen van de onderzeeër zie je de verschillende dieren die in de diepte van de zee leven. Het is indrukwekkend om ze in volledige vrijheid en op zo'n korte afstand te zien. Zonder twijfel is dit plan ideaal voor alle leden van het gezin.

Boek een boottocht op Fuerteventura

3. Ga naar Acua Water Park

Acua Water Park| ©Jonathan Timmins
Acua Water Park| ©Jonathan Timmins

Deze activiteit zal een van de favorieten van de kinderen worden, en ze zullen zich uitstekend vermaken in allerlei attracties. Het Acua Water Park is een van de beste waterparken op Fuerteventura.

Er zijn attracties voor alle leeftijden, dus sluit een bezoek niet uit als u denkt dat uw kinderen te jong zijn. Zonder twijfel is dit een perfect plan voor die snikhete dagen op Fuerteventura. Zo kunt u ontsnappen aan de hitte en tegelijkertijd plezier maken met het gezin.

Een van de bekendste en meest geschikte attracties voor gezinnen met kinderen is Rio Lento. Het is een watercircuit met drijvers. Ter informatie: kinderen van minder dan een meter lang moeten geluiddempers dragen en begeleid worden door een volwassene. De grote broer van Rio Lento is Rio Rápido, dit keer een parcours vol bochten die je in een dobber doorkruist.

Daarnaast is een andere leuke attractie het golfslagbad, dat de golven van de zee nabootst. Dit zwembad heeft verschillende dieptes, met een minimale diepte van 20 centimeter en een maximum van 2,50 meter. Voor de durvers raad ik attracties aan zoals de Zig Zag, het Kasteel of de Kamikazes. De tweede is een reeks glijbanen met een hoogte van 14 meter. Een minimumhoogte van 1,20 meter is echter vereist.

Welke diensten biedt Acua Water Park?

Wat de door Acua Water Park aangeboden diensten betreft, beschikt het park over een restaurant waar fastfood wordt geserveerd, zoals hotdogs, hamburgers en broodjes.

Er is ook een ijssalon en een souvenirwinkel. Ter herinnering, vergeet niet om zonnebrandcrème en hoedjes mee te nemen om de kleintjes tegen de zon te beschermen.

 • Prijs: ongeveer 20 euro voor kinderen en 26 euro voor volwassenen (0-3 jaar gratis). Er zijn kortingen als u uw kaartje van tevoren koopt op hun website
 • Waar: Avenida Nuestra Señora del Carmen, 41, Corralejo, Fuerteventura
 • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10.30 tot 17.30 uur.

4. Bezoek Oasis Wildlife

Bij Oasis Wildlife| ©mimijeanmichel
Bij Oasis Wildlife| ©mimijeanmichel

Oasis Wildlife is een dierenreservaat op Fuerteventura, waar u allerlei wilde dieren van dichtbij kunt zien. Het is het grootste dierenopvangcentrum van de Canarische Eilanden.

De plek is perfect om te bezoeken met kinderen, die versteld zullen staan van de Afrikaanse olifanten, krokodillen en jachtluipaarden. In het park vindt u allerlei dieren die typisch zijn voor het Afrikaanse continent, zoals kamelen, zeeleeuwen of nijlpaarden.

U zult ook leren over de processen die worden uitgevoerd om bedreigde soorten te redden. Een deel van de toegangsprijs is bestemd voor het behoud van bepaalde diersoorten, dus met uw bezoek draagt u bij aan hun redding.

Anderzijds zijn er ook verschillende educatieve en recreatieve activiteiten voor kinderen. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het reservaat een boerderij met huisdieren en een botanische tuin, die zelfs de grootste van Europa is.

 • Prijs: Vanaf ongeveer 23 euro voor kinderen van 4 tot 11 jaar en 38 euro voor volwassenen. Er zijn kortingen als u uw kaartje van tevoren koopt op hun website
 • Waar: Carretera Gral Jandía s/n in de zuidelijke zone van Fuerteventura.
 • Openingstijden: dinsdag tot zondag van 9 tot 18 uur

5. Leren in het Zoutmuseum

In het Zoutmuseum| ©Jaume Guardiola Barbe
In het Zoutmuseum| ©Jaume Guardiola Barbe

Misschien zijn musea niet de perfecte plek om met kinderen heen te gaan, vooral niet met de allerkleinsten. Gezien het artistieke en historische belang van de voorwerpen die zij bewaren, zijn musea zeer strikt met hun regels. Kinderen zijn echter vaak niet in staat zich aan deze regels te houden.

Toch zijn er allerlei soorten musea en onder al die musea zijn er enkele die ideaal zijn voor kinderen, zoals interactieve musea. Een van de bekendste interactieve musea op Fuerteventura is het Zoutmuseum.

Het Zoutmuseum ligt in het dorp Las Salinas del Carmen. Het probeert de waarde van de zouttraditie van het eiland aan te tonen door curiosa te vertellen over dit product van groot historisch belang. Buiten kunt u zien hoe het proces van zoutwinning werkt, dat al sinds de 19e eeuw hetzelfde is.

 • Prijs: Vanaf 6 euro
 • Waar: Barrio Las Salinas, nº 2
 • Openingstijden: maandag tot zondag van 10 tot 18 uur

6. Laat uw kinderen van de duinen van Corralejo glijden

Corralejo Duinen| ©Canary Islands Photos
Corralejo Duinen| ©Canary Islands Photos

Een andere suggestie voor Fuerteventura met kinderen is een bezoek aan het Parque Natural Dunas de Corralejo, een van de belangrijkste attracties van het natuurlijke erfgoed van het eiland.

De rit naar het park is gemakkelijk en ongelooflijk mooi, met de zee als showcase de hele weg. Bovendien liggen in dit gebied enkele van de beste stranden van Fuerteventura. Daarom raad ik u aan vroeg in de ochtend te vertrekken, zodat u kunt stoppen en van enkele van deze stranden kunt genieten.

Het Natuurpark Duinen van Corralejo bestaat uit een totaal van 2.600 hectare duinen van groot wetenschappelijk belang, badend in turquoise wateren.

Dit is een heel andere plek dan u tot nu toe heeft gezien, een paradijs dat uitnodigt tot rust en ontspanning. In het park kun je verschillende soorten vogels spotten. Kinderen zullen het geweldig vinden om de duinen te beklimmen en als een glijbaan naar beneden te glijden.

Grote stranden van Corralejo

Ik raad u ook aan naar de stranden te gaan die bekend staan als de Grote Stranden van Corralejo. In tegenstelling tot andere stranden in de omgeving is het water hier meestal rustig, waardoor het een veilige zwemplek is voor de jongste leden van het gezin.

Bovendien hebben de Grote Stranden allerlei diensten, zoals strandbars, parkeerplaatsen en openbare toiletten. Dit maakt het de perfecte plek om een dag in de zon door te brengen.

Als u wilt, zijn er verschillende bedrijven die rondleidingen door het natuurpark van de duinen van Corralejo organiseren. Er zijn allerlei mogelijkheden, van buggy-excursies tot quad-safari's of boottochten.

Boek een buggy tour in Fuerteventura

7. Ontdek het prachtige eiland Lobos met uw kinderen

Op het eiland Lobos| ©Fernando Arranz
Op het eiland Lobos| ©Fernando Arranz

De volgende activiteit ligt heel dicht bij de vorige. Isla de Lobos is genoemd naar de zeeleeuwen die het eiland jaren geleden bezochten. De aanwezigheid van deze dieren is echter verdwenen door de visserij die in dit gebied van Fuerteventura plaatsvindt.

Om Isla de Lobos te bereiken vanuit Corralejo hoeft u alleen maar naar de pier te gaan, vanwaar dagelijks boottochten worden georganiseerd. De reis duurt ongeveer 15 minuten om uw bestemming te bereiken.

Hoewel het een heel klein eiland is, is het een van de beste dingen om te doen op Fuerteventura. Bovendien is het kleine formaat ideaal voor de kleintjes, want het kost je niet meer dan een uur om van de ene naar de andere kant te lopen.

Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de kinderen gaan klagen. Vanwege zijn ecologische rijkdom is Isla de Lobos uitgeroepen tot nationaal park en de omringende wateren zijn een onderwaterreservaat. Alsof dit alles nog niet genoeg is, is het ook nog eens uitgeroepen tot vogelbeschermingsgebied. Om al deze redenen is het belangrijk om tijdens uw bezoek respectvol met de omgeving om te gaan.

Wat te doen op het eiland Lobos

Er is een restaurant op het eiland, dat gerund wordt door de enige twee lokale bewoners. Het serveert menu's gemaakt met verse lokale vis. Na de lunch raad ik u aan uw zwemkleding en krabgarnalen aan te trekken en te gaan zwemmen in het paradijselijke water dat het eiland Lobos baadt.

Omdat het water kristalhelder is, is het een van de beste plekken om te snorkelen op Fuerteventura en kunt u de zeefauna van het gebied zien.

Als u met niet al te jonge kinderen reist, raad ik u ook aan de vulkaan La Caldera te beklimmen, die het beste uitzicht van het hele eiland biedt, met uitzicht op zowel Fuerteventura als Lanzarote.

Ten slotte zijn er ook georganiseerde excursies met wateractiviteiten, zoals peddelsurfen of kajakken.

Boek een retourvlucht naar Lobos vanuit Corralejo

8. Toon uw kinderen de magische berg van Fuerteventura

Tindaya| ©Jose Mesa
Tindaya| ©Jose Mesa

De Tindaya berg, ook bekend als de heilige berg van Fuerteventura, is een magische plek die u moet bezoeken tijdens uw bezoek aan het eiland.

Het ligt in Llano de Esquinzo, in de gemeente La Oliva en maakt deel uit van het biosfeerreservaat. Het is 400 meter hoog en heeft geheel andere geografische kenmerken dan de rest van het gebergte.

Het is niet alleen een bezoek waard vanwege de kleuren, de vorm en het uitzicht, maar ook vanwege de geschiedenis die het verbergt. De Tindaya berg is al jaren van groot archeologisch belang, omdat er gravures uit het grottentijdperk te vinden zijn, evenals voetafdrukken met een eeuwenlange geschiedenis.

Ooit kenden de inwoners van het eiland de berg magische eigenschappen toe, waardoor hij de naam Montaña Sagrada (Heilige Berg) kreeg. Tegenwoordig is het uitgeroepen tot Goed van Cultureel Belang, evenals tot Natuurmonument en Punt van Geologisch Belang.

Wat te zien en te doen op de Tindaya berg

Hier kunt u unieke soorten zien, zoals de cuernúa, een paarse plant die typisch is voor de Canarische Eilanden en Maruecos. U krijgt ook de kans om vogels te zien zoals de Sahara racer of de Houbara bustard, maar ook spitsmuizen of Atlantische hagedissen.

Bij uw bezoek aan de Tindaya-berg raad ik u aan de grot Bailadero de Las Brujas te bezoeken, een plaats waar eeuwen geleden rituelen werden uitgevoerd.

Voor deze excursie moet u eerst naar het dorp La Oliva. Bovendien moet u, als u het op eigen houtje gaat doen, een vergunning aanvragen bij het departement milieu van de Raad van Fuerteventura. Als u een bedrijf inhuurt, zorgen zij voor het papierwerk.

9. Verken de Ajuy-grotten met de kleintjes

Ajuy Grotten| ©Jesús López Triguero
Ajuy Grotten| ©Jesús López Triguero

In het landelijke park Betancuria ligt een gebied dat is uitgeroepen tot natuurmonument: de grotten van Ajuy. Deze grotten bevinden zich in de gemeente Ajuy en zijn op regionaal niveau van groot belang, omdat het de eerste geologische formaties van de Canarische Eilanden zijn.

Ze beslaan in totaal 32 hectare en maken deel uit van de onderzeese lava die tijdens het Krijt tevoorschijn kwam en waaruit het eiland ontstond.

Hun waarde is zelfs zo groot dat ze tot de 150 gebieden met de grootste geologische belangstelling ter wereld behoren. Als u ze bezoekt, voelt u zich, gezien hun aard, als een personage in een film over het begin van de aarde.

Hoe is de excursie naar de Ajuy Grotten?

De excursie naar de grotten begint in het dorp, dat u met de auto kunt bereiken. Als u het dorp hebt bereikt, moet u naar het strand van Ajuy, dat op ongeveer 500 meter van de grotten ligt.

Ik raad aan deze excursie te doen op een zonnige dag met voldoende tijd om te stoppen bij het strand voor een duik en een drankje. Wandel daarna over het pad dat leidt naar de grotten, vol duinen en kalkovens.

Als je bij de grotten aankomt, daalt de temperatuur een paar graden door de vochtigheid, dus het is raadzaam om wat warme kleren mee te nemen. Mijn aanbeveling is te wachten op de zonsondergang en dan naar het dorp Ajuy te gaan.

10. Ontdek de beste stranden van Fuerteventura

La Concha Strand| ©MAURO ANGELO
La Concha Strand| ©MAURO ANGELO

Natuurlijk kunt u Fuerteventura niet bezoeken zonder langs de prachtige stranden te wandelen. Dit zijn de belangrijkste attracties van het eiland, dus ik raad u aan om er zo veel mogelijk van mee te maken.

Naar het strand gaan is een van de favoriete plannen van de kleintjes, die zich vermaken met zandkastelen maken of spetteren in de zee. En het vereist niet veel planning, alleen een paar snacks en zonnebrandcrème.

U kunt ook een geweldig dagje uit beleven als u een van de kajaktochten op Fuerteventura boekt, een andere leuke manier om de wateren van de Atlantische Oceaan te bevaren.

Tot de beste stranden van Fuerteventura voor gezinnen met kinderen behoren het strand van Costa Calma, het strand van Esmeralda, het strand van Los Lagos, het strand van Caleta de Fuste en het strand van Morro Jable.