Beste surflessen op Fuerteventura

Denk je eraan om tijdens je vakantie surflessen te nemen? Wat een fantastisch idee! Dankzij het klimaat en de prachtige stranden wordt Fuerteventura beschouwd als een van de beste surfbestemmingen ter wereld.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minuten lezen

Beste surflessen op Fuerteventura

Surf | ©Gian Luca Pilia

Surfen is een sport en vrijetijdsbesteding die de laatste decennia sterk aan populariteit heeft gewonnen. De reden? Simpel! De basisvaardigheden onder de knie krijgen waarmee je urenlang plezier kunt beleven in de zee is veel gemakkelijker dan het lijkt.

Van alle activiteiten die u in Fuenteventura kunt vinden, springt surfen er natuurlijk uit. De noordkust van het eiland staat vol met uitstekende scholen waar je je eerste stappen kunt zetten of je techniek kunt verbeteren onder leiding van deskundige surfers van topniveau.

1. Surflessen in Fuerteventura voor beginners.

Surfen op Fuerteventura| ©New Discoveries
Surfen op Fuerteventura| ©New Discoveries

Het eiland Fuerteventura wordt beschouwd als een van de beste plaatsen om te surfen, vooral voor beginners die hun eerste stappen in de sport willen zetten.

Na een of meer beginnerslessen kun je zonder hulp golven selecteren, op de plank staan, je surfplank stoppen en versnellen en leer je het verschil tussen de verschillende bochten, de juiste houdingen en nog veel meer.

Elke les duurt ongeveer 3 uur en de cursussen worden aangeboden in pakketten van 1 dag surfles tot 10 dagen les, waardoor de lessen kunnen worden aangepast aan de eisen van elke reiziger.

Zo kunnen reizigers die het eiland bezoeken voor een korte vakantie, bijvoorbeeld 3 dagen op Fuerteventura, een halve dag van hun reisschema wijden aan het leren van de basisbeginselen van het surfen.

Aanbevolen stranden voor beginnende surfers

De surflessen voor beginners op Fuerteventura worden gekenmerkt door een voorkeur voor gebieden met een gematigde deining waar de studenten gemakkelijk kunnen leren en vooruitgang kunnen boeken in hun lessen.

Hoewel het klopt dat de locatie grotendeels zal afhangen van de school die u inhuurt voor de ervaring, zijn enkele van de beste en meest populaire stranden voor beginnende surfers op Fuerteventura de volgende:

 • Playa Punta Blanca: Gelegen op slechts 2 kilometer van de hoofdstad van Fuerteventura, is dit een van de favoriete stranden voor beginners, de locatie heeft een verscheidenheid aan getijden en golven van alle soorten waardoor studenten snel vertrouwd kunnen raken met de zee.
 • Punta Elena in Corralejo: met golven van 2 tot 4 meter is dit een andere populaire plek op Fuerteventura voor beginnende surfers die ervaring willen opdoen. Veel lokale scholen brengen hun leerlingen naar deze locatie.
 • Playa El Cotillo: El Cotillo is een charmant vissersdorpje dat u tijdens uw vakantie zeker moet bezoeken. De stranden zijn ideaal om te surfen op alle niveaus. Als u in de zomer reist, zijn de rustige golven ideaal om uw praktijk te verbeteren na het leren van de basislessen.

Nuttige informatie.

Sommige algemene kenmerken van surflessen kunnen variëren, afhankelijk van de school die je inhuurt. De meeste van hen omvatten echter faciliteiten zoals een surfplank voor beginners, een op maat gemaakt wetsuit, een ervaren instructeur en certificeringen in de prijs die u betaalt.

Ook omvatten zij gewoonlijk het vervoer van de groep van het trefpunt naar de gekozen locatie.

 • Prijs per les: Een 1-daagse les is beschikbaar vanaf €50 per reiziger; als je meer dagen toevoegt is het mogelijk om een kleine korting te krijgen op de basisprijs.
 • Duur: Surflessen voor beginners op Fuerteventura duren meestal 3 tot 4 uur. Bij deze tijd komt nog de transfertijd, die varieert afhankelijk van het gekozen strand voor de lessen.

Boek uw surflessen in Fuerteventura

2. Surflessen in Fuerteventura voor gevorderde surfers

In Isla de Lobos| ©Fernando Arranz
In Isla de Lobos| ©Fernando Arranz

Surfers met een gemiddeld niveau of enige ervaring zullen Fuerteventura een ideale plek vinden om hun techniek te verbeteren en hun vaardigheden te perfectioneren.

Op het eiland vindt u veel scholen die gespecialiseerde lessen aanbieden voor dit type reiziger, dus ik raad u aan de verschillende opties te onderzoeken en te vergelijken.

Over het algemeen zijn surflessen voor gevorderde surfers speciaal bedoeld voor degenen die al over de nodige vaardigheden beschikken om zonder problemen op het witte schuim te surfen. Dit houdt in dat je de basisbeginselen van het surfen moet kennen, zowel op theoretisch als op praktisch niveau.

Als u bereid bent te oefenen en uw verblijf op de Canarische Eilanden 5 dagen of meer op Fuerteventura omvat, overweeg dan om meerdere dagen les te nemen om uw vaardigheden te verbeteren.

Houd er rekening mee dat bepaalde criteria van de ervaring kunnen variëren afhankelijk van de school die je inhuurt, maar in het algemeen beloven lokale surfscholen dat de leerling de volgende vaardigheden verwerft: correcte peddeltechniek, het vermogen om de beste pauzes te identificeren, het draaien van de plank, oriëntatiebochten in liggende positie, technieken om snelheid te winnen en nog veel meer.

Aanbevolen stranden voor gemiddelde surfers.

Het belangrijkste voordeel voor gevorderde surfers is dat zij kunnen profiteren van zowel stranden met rustigere golven, aanbevolen voor beginners, als stranden met meer uitdagende golven.

Hier volgt een lijst van de beste stranden op Fuerteventura voor gemiddelde surfers.

 • Isla de Lobos: Een bezoek aan Isla de Lobos vanuit Fuerteventura is een van de basisactiviteiten die elke reiziger tijdens zijn vakantie op het eiland zou moeten doen; als je de reis kunt benutten voor een surfles heb je het beste van twee werelden. De golven worden beschouwd als een van de grootste ter wereld en bereiken een hoogte van 2,5 meter.
 • El Muelle Beach: Gelegen in Corralejo, heeft dit surfgebied een gemiddeld getij met een eerste gedeelte dat behoorlijk stijgt. De deining tot 2,5 meter en de vulkanische rotsbodem maken het ideaal voor gemiddeld niveau. De stranden in dit gebied worden beschouwd als een van de beste plekken om te snorkelen op Fuerteventura vanwege de diversiteit aan zeedieren en koralen die hier leven.

Nuttige informatie.

 • Prijs per les: 1-daagse lessen voor gemiddelde surfers zijn beschikbaar vanaf 50 euro per reiziger, maar u kunt speciale prijzen krijgen naarmate het aantal lessen toeneemt.
 • Duur: Surflessen duren meestal 3 tot 4 uur. Aan deze tijd moet u (indien van toepassing) de transfer naar de locatie toevoegen, die gewoonlijk 20 minuten tot 1 uur duurt, afhankelijk van het gekozen strand.

Boek uw excursie naar Isla de Lobos vanaf Fuerteventura

3. Surflessen in Fuerteventura voor gevorderde surfers.

Expert surfen| ©Bengt Nyman
Expert surfen| ©Bengt Nyman

Als je echter lessen voor gevorderde surfers nodig hebt, raad ik je aan te kiezen voor de meest ervaren scholen op Fuerteventura.

Zo vind je een instructeur die je echt het beste laat halen uit de vaardigheden die je al lang hebt opgebouwd.

Houd er rekening mee dat voor lessen op gevorderd niveau ervaren surfers nodig zijn, dus die zijn over het algemeen wat duurder en gespecialiseerder dan de andere niveaus. De meeste van deze lessen worden gegeven in de vorm van privélessen om een 1-op-1 follow-up te garanderen.

Bijgevolg moeten sommige specifieke opleidingskwesties en workshopdoelstellingen rechtstreeks met de surfschool of instructeur worden besproken.

Ben je echter een gevorderde surfer en voel je je op je gemak in de golven, maar heb je moeite om de technische aspecten onder de knie te krijgen, zoals snelheid winnen, controle krijgen of manoeuvres, dan kunnen de instructeurs op Fuerteventura je in al deze aspecten goed helpen.

Aanbevolen stranden voor gevorderde surfers.

De stranden van Fuerteventura zijn ideaal voor ervaren surfers die op zoek zijn naar een uitdagende omgeving of een maximaal adrenalinegehalte. Om veiligheidsredenen is het raadzaam voorzichtig te zijn en uw grenzen niet te verleggen. Hier zijn een paar voorbeelden.

 • Playa El Hierro in Majanicho: Dit is een surfspot van wereldklasse en een van de meest gedenkwaardige op het eiland. Als je er komt vind je altijd surfers die op het strand wachten op de perfecte omstandigheden om het water in te gaan. De golven kunnen tot 3 meter hoog worden.
 • Punta del Tigre in Jandia: Gelegen in het zuiden van het eiland op korte afstand van de vuurtoren van Jandia, wordt deze duikstek beschouwd als een van de meest uitdagende van het eiland. Alleen de meest ervaren surfers wagen zich in deze wateren vanwege de ondiepe vulkanische rotsbodem.

Aan de andere kant zijn de wonderen van het natuurpark van Jandia talrijk, het wordt ook beschouwd als een van de beste plaatsen om dolfijnen te zien op Fuerteventura, dus u kunt overwegen beide activiteiten in dezelfde dagtocht te doen.

Nuttige info.

 • Prijs per les: Lessen voor gevorderden zijn beschikbaar vanaf 120€ per les. Als u met vrienden naar Fuerteventura gaat, kunt u speciale prijzen krijgen voor groepen tot 4 personen met hetzelfde ervaringsniveau.
 • Duur: De lessen duren ongeveer 3 uur. Als u de transfer van uw accommodatie naar de leslocatie meerekent, moet u minstens een halve dag van uw reisschema reserveren voor deze ervaring.

Boek uw dolfijn avontuur in Fuerteventura

4. Privé surflessen in Fuerteventura

Klaar voor de les| ©Chris Wilpert
Klaar voor de les| ©Chris Wilpert

Reizigers die volledig gepersonaliseerde surflessen zoeken, vinden privélessen op Fuerteventura het beste alternatief.

Het belangrijkste verschil tussen deze lessen en de andere op deze lijst is dat uw ervaringsniveau er niet toe doet: zodra u een les hebt geboekt, stelt de verantwoordelijke instructeur een programma op dat perfect aansluit bij uw vaardigheden.

De lessen zijn beschikbaar op verschillende tijdstippen, waaronder 's ochtends en 's middags, waardoor deze activiteit zelfs in korte reisplannen, zoals 4 dagen Fuerteventura of minder, gemakkelijk kan worden geïntegreerd.

Een aanrader voor alle reizigers die hun surfkunst willen verbeteren en het maximale uit hun verblijf en de warme wateren van Fuerteventura willen halen. Als u de mogelijkheid hebt om lessen voor meerdere dagen te boeken, kunt u uw vaardigheden nog meer perfectioneren.

De keuze van de locatie voor de lessen hangt sterk af van de school waarbij u de excursie boekt en natuurlijk van uw niveau van surfervaring.

Nuttige info.

 • Prijs per les: Vanaf 120€ per deelnemer, maar als u met vrienden of een partner naar Fuerteventura reist, kunt u kiezen voor gedeelde lessen en de basiskosten per deelnemer verlagen.
 • Duur: De les op het water duurt ongeveer 3 uur. U moet wel een halve dag reserveren voor uw lessen, rekening houdend met de transfer van het hotel naar de eindlocatie van de ervaring.

Beste tijd om te surfen op Fuerteventura

Middag surfen| ©Dario Romeo
Middag surfen| ©Dario Romeo

Bij het surfen is het belangrijk niet alleen rekening te houden met de temperatuur, maar ook met de werking van de wind. De beste tijd om te surfen op Fuerteventura begint dan ook in september en duurt tot eind maart.

Houd er echter rekening mee dat het beste deel van een reis naar Fuerteventura het lenteklimaat is, waardoor u op elk moment van het jaar buitenactiviteiten kunt ondernemen, aangezien de dagelijkse temperaturen meestal tussen 23º en 25º liggen.

Daarom kunt u op Fuerteventura het hele jaar door duiken of kajakken.

Aanbevolen surfplanken voor praktijksurfen op Fuerteventura

Firewire Seaside Beyond board| ©Marek Levak
Firewire Seaside Beyond board| ©Marek Levak

Wanneer u uw surflessen op Fuerteventura boekt, zorgen de plaatselijke scholen voor het meest geschikte materiaal voor het ervaringsniveau van de leerling en ook voor de locatie waar de les zal plaatsvinden.

Sommige meer methodische surfers zullen echter hun eigen surfplank willen huren of meenemen. Hier is een lijst met enkele suggesties voor u om te overwegen.

 • Firewire Seaside Beyond: Een zeer populair boardmodel, beschreven als een middenweg tussen een longboard en een shortboard.
 • Al Merrick Ci Mid: Een all-terrain surfplankmodel waarmee de gebruiker over vlakkere, kleinere golven kan vliegen. Het gebruik ervan kan enige surfervaring vereisen.
 • Pyz Alien 2: Een ideaal bord voor wie een eenmalige investering wil doen. Dit model werkt goed voor een grote verscheidenheid aan golven en voor verschillende ervaringsniveaus.