Lanzarote boottochten vanuit Fuerteventura

In een reisprogramma van activiteiten op Fuerteventura mag een boottocht naar Lanzarote niet ontbreken; hieronder leg ik alles uit wat je moet weten om dit avontuur aan te gaan.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minuten lezen

Lanzarote boottochten vanuit Fuerteventura

Lanzarote | ©Canary Islands

Fuerteventura is binnen de Canarische archipel een van de favoriete vakantiebestemmingen voor reizigers, niet alleen vanwege de vele afleidingen die het de avonturiers biedt, maar ook vanwege de gemakkelijke verbinding met andere kleine eilanden en eilandjes.

Een daarvan is Lanzarote, gelegen op slechts 14 kilometer ten noorden van Fuerteventura.

Een bezoek aan Lanzarote wordt beschouwd als een van de beste dingen om tijdens een vakantie op Fuerteventura te doen. Als u in detail wilt weten wat deze ervaring inhoudt, lees dan verder.

Hoe boekt u een boottocht op Lanzarote vanaf Fuerteventura.

Online boeken| ©Marek Levak
Online boeken| ©Marek Levak

Een bezoek aan het eiland Lanzarote is een van de meest gevraagde activiteiten door reizigers en daarom zijn er verschillende lokale touroperators die dit soort ervaringen in kleine groepen aanbieden.

Voor reizigers die slechts enkele dagen op het eiland blijven, bijvoorbeeld 5 dagen op Fuerteventura of minder, is het beste alternatief een georganiseerde excursie waarmee u tijd bespaart en het beste van Lanzarote ziet in slechts één dag verkennen.

Hoewel de specifieke details van de ervaring kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt, omvatten de meeste bedrijven de volgende faciliteiten in de prijs: retourticket voor de veerboot vanaf Fuerteventura; vervoer van het hotel naar de haven van inscheping; een begeleidende officiële gids; toegangsprijzen voor sommige attracties; lunches en drankjes.

Als u de reis zelf organiseert, moet u misschien minstens 2 dagen boeken om het volledige avontuur te beleven, waardoor u kostbare tijd verliest die u aan andere ervaringen kunt besteden.

Boek uw boottocht in Fuerteventura

Duur van de boottochten op Lanzarote vanaf Fuerteventura.

Lanzarote Catamaran Cruise| ©AngelD
Lanzarote Catamaran Cruise| ©AngelD

De duur van de excursies naar Lanzarote vanuit Fuerteventura varieert meestal, afhankelijk van het bedrijf waarbij u de ervaring boekt. Sommige bedrijven bieden tours van 4 tot 5 uur, perfect voor reizigers met een kort verblijf van 3 dagen op Fuerteventura of minder.

Andere meer uitgebreide rondleidingen kunnen echter tot 8 uur duren. Deze optie is mijn favoriet, omdat u dan het meeste uit de ervaring kunt halen, meer tijd op Lanzarote kunt doorbrengen en meer van de bezienswaardigheden kunt genieten.

Net als de excursies naar Isla de Lobos wordt de tocht naar Lanzarote beschouwd als een van de beste boottochten op Fuerteventura, voornamelijk vanwege de korte afstand tussen beide bestemmingen.

De overtocht duurt gemiddeld slechts 30 minuten.

Boek een excursie naar Isla de Lobos vanaf Fuerteventura

Wat zie ik tijdens dit soort excursies?

Uitzicht vanaf het cruiseschip| ©wytze
Uitzicht vanaf het cruiseschip| ©wytze

Het is de moeite waard Lanzarote te bezoeken vanuit Fuerteventura om een ander landschap te bewonderen dan de andere eilanden van de Canarische archipel.

Van ruige, glooiende bergen tot prachtige witte zandstranden en dichte palmbossen, Lanzarote kan iedereen bekoren.

Zijn architectuur tussen vulkanen

Een van de eerste dingen die indruk op u zullen maken over Lanzarote is de manier waarop de plaats duurzaam is ontwikkeld in harmonie met de natuur.

Dearchitectuur van Lanzarote bestaat voornamelijk uit toeristische enclaves die opgaan in hun omgeving en worden afgewisseld met pittoreske dorpjes.

Op dit eiland vindt u alles van grote kusthotels en bungalows, tot traditionele plattelandshuizen of boetiekhotels in de dorpen in het binnenland.

Zijn prachtige stranden...

U kunt niet naar Lanzarote gaan zonder wat tijd door te brengen op de prachtige stranden, met hun kristalheldere turquoise wateren die ideaal zijn voor reizigers die op zoek zijn naar goede snorkelplekken op Fuerteventura tijdens hun vakantie. Veel van de stranden van het eiland zijn ideaal voor kinderen, omdat ze beschermd zijn tegen de golven en stromingen. Als u als gezin naar Fuerteventura gaat, kunt u de dag optimaal benutten en met het gezin van deze of andere watersporten genieten.

Het wijnlandschap van La Geria

Het wijnlandschap van La Geria wordt vaak beschouwd als een van de verborgen juweeltjes van Lanzarote. Bij aankomst treft u een gebied aan dat bedekt is met brokstukken van de uitbarstingen van de Timanfaya vulkaan.

Lokale boeren hebben gebruik gemaakt van het vochtvasthoudende vermogen van dit materiaal om wijnstokken te kweken. Het resultaat? Adembenemende landschappen die je moeilijk ergens anders in de wereld kunt vinden.

Bovendien is de wijn van La Geria internationaal bekend en beroemd, dus u moet uw bezoek aan de wijnhuizen ten volle benutten om ervan te genieten.

Tips voor een excursie naar Lanzarote vanaf Fuerteventura...

Straten van Fuerteventura| ©KR. Photography
Straten van Fuerteventura| ©KR. Photography

Als u tijdens uw volgende reis naar Fuerteventura al hebt besloten Lanzarote te bezoeken, houd dan rekening met de volgende tips.

Kijk voor een complete rondleiding op Lanzarote.

Een tocht naar Lanzarote wordt beschouwd als een van de beste dingen om te doen op Fuerteventura. Bijgevolg zult u kunnen kiezen uit talrijke bedrijven die dit soort ervaring aanbieden.

Ik raad aan op zoek te gaan naar bedrijven die langere en uitgebreidere tochten aanbieden om het meeste uit uw dag te halen en meer van Lanzarote te leren kennen.

Vooraf reserveren

De excursies naar Lanzarote zijn ervaringen met een beperkt aantal deelnemers. Vooraf boeken is heel belangrijk als u slechts enkele dagen naar de Canarische Eilanden gaat, bijvoorbeeld 4 dagen of minder in Fuerteventura en u zeker wilt zijn van beschikbaarheid voor de dag die u uitkomt.

Ik raad ook aan vooraf te reserveren als u van plan bent om tijdens het hoogseizoen naar de Canarische Eilanden te reizen, dat wil zeggen de maanden december tot april.

Boek een dolfijnentocht in Fuerteventura

Hoeveel kost een boottocht rond Lanzarote vanaf Fuerteventura?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Houd er rekening mee dat de prijzen voor boottochten op Lanzarote kunnen variëren, afhankelijk van het bedrijf dat u inhuurt voor de ervaring en de inbegrepen diensten. Voor volwassenen is het gemiddelde tarief ongeveer 105€, terwijl kinderen ongeveer 55€ per stuk betalen.

Veel bedrijven bieden gereduceerde prijzen voor groepen of speciale tarieven voor jongeren. Als u met kinderen naar Fuerteventura gaat, profiteer dan van de verlaagde tarieven voor een dagje familieplezier.

Zoals u snel zult beseffen, is een bezoek aan Lanzarote een perfecte gezinsuitstap die veel plaatselijke gezinnen en bezoekers vaak maken.

Waarom een excursie naar Lanzarote vanaf Fuerteventura?

Buggy in Caleta de Fuste| ©FCO Javier
Buggy in Caleta de Fuste| ©FCO Javier

Een van de leukste aspecten van een bezoek aan de Canarische Eilanden is ongetwijfeld de mogelijkheid om van het ene naar het andere eiland te gaan. Fuerteventura is een belangrijk strategisch punt dat een gemakkelijke en snelle verbinding mogelijk maakt met andere belangrijke enclaves, zoals Lanzarote of het natuurreservaat Isla de Lobos.

Vanwege de geografische ligging, in het oostelijke deel van de Canarische Eilanden, is een bezoek aan Lanzarote een van de slimste beslissingen die u kunt nemen. Zo leert u twee verschillende en complementaire kanten van de unieke Canarische archipel kennen.

Als u het noordelijke deel van Fuerteventura hebt verkend, raad ik u aan een van de vele buggy-excursies op het eiland te maken, u zult een schril contrast zien met de vulkaanlandschappen die de omgeving van Lanzarote kenmerken.

Het mooiste is dat het eiland Lanzarote, ondanks zijn vele voordelen, een kleine bestemming is waarvan de hoogtepunten in één dag kunnen worden bezocht als u uw reis zorgvuldig plant.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan Lanzarote op eigen gelegenheid?

Surfen in Lanzarote| ©any day snowboard2013
Surfen in Lanzarote| ©any day snowboard2013

Een rondleiding met gids naar Lanzarote biedt de reiziger talrijke voordelen, vooral als het de eerste keer is dat u dit deel van de Canarische Eilanden bezoekt. Hieronder licht ik de belangrijkste in detail toe.

U kunt tijd en moeite besparen bij de planning

Naar mijn mening is het belangrijkste voordeel van georganiseerde reizen ten opzichte van de mogelijkheid om Lanzarote op eigen houtje te bezoeken de mogelijkheid om tijd en moeite te besparen bij het plannen van uw vakantie.

De touroperators doen al het logistieke werk, zodat de reiziger zich alleen zorgen hoeft te maken dat hij op de afgesproken dag en tijd op het ontmoetingspunt is. Dit maakt het tot het beste alternatief als u voor het eerst naar Lanzarote gaat.

U wordt begeleid door een lokale gids

De organisatoren van excursies naar Lanzarote bieden de groep reizigers een deskundige lokale gids die hen begeleidt tijdens de belangrijkste delen van de ervaring.

Deze gids is een waardevolle aanwinst, want u krijgt oriëntatie en kennis over de plaats rechtstreeks van opgeleid en deskundig personeel.

U haalt meer uit uw reisroute

Georganiseerde excursies naar Lanzarote besparen u niet alleen planningstijd, maar ook verkenningstijd tijdens uw vakantie, omdat touroperators een probleemloze route kunnen samenstellen die de groep reizigers langs de hoogtepunten voert.

Daardoor kunt u in één dag een excursie maken waar u alleen minstens twee dagen over zou doen. De resterende tijd kan worden besteed aan andere activiteiten, zoals surflessen op Lanzarote.

U kunt geld besparen

Met rondleidingen bespaart u geld op uw reis naar Lanzarote. De meeste toegangsprijzen voor toeristische attracties op het eiland kosten tussen 5 en 15 euro, maar touroperators hebben speciale toeristenpassen waarmee u met een kleiner budget toegang krijgt tot de meeste attracties.

Waar te eten in Lanzarote

Eten van El Caletón in El Golfo, Lanzarote| ©Christian D
Eten van El Caletón in El Golfo, Lanzarote| ©Christian D

Wanneer u een georganiseerde excursie naar Lanzarote boekt, zal de touroperator meestal lunchopties regelen en deze soms in de prijs opnemen.

Wie echter besluit Lanzarote op eigen gelegenheid te bezoeken, moet de tijd nemen om een aantal goede plaatselijke eetgelegenheden te onderzoeken.

Hier zijn enkele van de beste restaurants op Lanzarote.

  • El Caletón in El Golfo: Gelegen in de buurt van Timanfaya, is dit een van de beste alternatieven in de omgeving. Het gastronomische aanbod bestaat voornamelijk uit de Spaanse mediterrane keuken, met vis, zeevruchten en uitstekende vegetarische opties.
  • Restaurante Grill Volcán La Corona: Een van de beste churrasquerías van het eiland, ideaal als u zin hebt in de traditionele Spaanse keuken en wilt genieten van een gegrilde entrecote.
  • El Navarro in Costa Teguise: Wordt beschouwd als een van de beste restaurants van Lanzarote. Het gastronomische aanbod bestaat voornamelijk uit mediterrane en Spaanse gerechten.
  • Restaurant Jameos del Agua: Een luxe restaurant dat ik al mijn reizende vrienden aanbeveel, vooral vanwege de locatie. Gebouwd in het midden van een oude vulkanische buis, is het uitzicht gewoonweg spectaculair. Het gastronomische aanbod bestaat uit Spaanse en mediterrane gerechten.