Isla de Lobos vanuit Fuerteventura

Reis op dagtochten van Fuerteventura naar het eiland Lobos. Maak contact met de natuur in dit ongelooflijke verloren paradijs.

Rocio Biagetti

Rocio Biagetti

10 minuten lezen

Isla de Lobos vanuit Fuerteventura

©Marc Arnoud Rogier

Als u op Fuerteventura bent of overweegt naar deze bestemming af te reizen, mag u het fascinerende eiland Lobos niet missen. Excursies naar dit buureiland behoren zonder twijfel tot de leukste dingen om te doen op Fuerteventura. Een excursie naar Lobos is het perfecte plan als u wilt ontspannen, genieten van een ongelooflijk onaangetast strand of watersporten wilt beoefenen zoals surfen of snorkelen.

Hier is een belangrijk feit dat u van tevoren moet weten als u het eiland wilt bezoeken: om er binnen te komen heeft u een officiële vergunning nodig, want de toegang is beperkt tot slechts 400 mensen per dag. Je kunt het op twee manieren krijgen: door een kaartje te kopen voor een van de excursies, want de meeste zijn inbegrepen, of op eigen houtje via de officiële website van Lobos. Met deze vergunning heeft u maximaal 4 uur de tijd om het eiland te verkennen. U kunt kiezen uit twee diensten: van 08.00 tot 12.00 uur of van 14.00 tot 18.00 uur.

Als u meer dan een dag te besteden heeft op Fuerteventura, raad ik u aan om naast de excursies naar Lobos, een van de volgende excursies te doen Lanzarote boottochten vanuit Fuerteventura.

Nu vertel ik u over de beste excursies op het eiland Lobos vanuit Fuerteventura, hun kosten, duur en nog veel meer!

1. Zeil per catamaran naar het eiland Lobos vanuit Fuerteventura

Catamaran naar Lobos Eiland| ©FCO Javier
Catamaran naar Lobos Eiland| ©FCO Javier

Scheep in op de fantastische catamaran van Fuerteventura naar het eiland Lobos en beleef een onvergetelijke ervaring. Deze boottocht vertrekt vanuit de haven van Corralejo en duurt ongeveer 30 minuten om Lobos te bereiken. De aankoop van een ticket voor deze excursie verzekert u van officiële toestemming om het eiland te bezoeken.

Wanneer de boot bij het eiland stopt, kunt u genieten van watersporten zoals peddelsurfen, snorkelen, of u kunt een lijntje uitgooien en proberen Atlantische vissen te vangen. Als u geen fan bent van fysieke activiteiten en wilt genieten van een totaal ontspannende reis, kunt u een duik nemen in het heldere water van de stranden van La Concha of Las Lagunitas en zonnebaden op deze paradijselijke plekken.

En als het bijna middag wordt en je maag honger krijgt, laat de kok aan boord je een traditionele paella met zeevruchten proeven die om je vingers bij af te likken is!

Ten slotte keert u na de lunch met de andere passagiers en de bemanning terug naar Fuerteventura, waar u verder kunt gaan met uw programma van dingen die u op Fuerteventura kunt doen.

Interessante details

 • Prijs: De toegangsprijs bedraagt ongeveer 67 euro.
 • Duur: ongeveer 4 uur.
 • Vervoermiddel: Catamaran.
 • Voordelen van deze optie: Inclusief snorkeluitrusting, peddelsurfuitrusting, twee kajaks en visuitrusting; officiële toestemming om het wolveneiland te bezoeken is inbegrepen bij de toegangsprijs; inclusief paella met zeevruchten voor de lunch.
 • Nadelen van deze optie: Niet rolstoeltoegankelijk.

Boek uw catamaran excursie naar Lobos Eiland

2. Heb je zin om te kajakken? Maak je peddels klaar en laten we naar het eiland Lobos gaan!

Kajak in Lobos Eiland| ©Seakayaking Estonia
Kajak in Lobos Eiland| ©Seakayaking Estonia

Als u avontuurlijk bent ingesteld en van watersport houdt, is dit de ideale excursie voor u. Als je nog nooit hebt gekajakt, maakt dat niet uit! Een gids laat je alles zien wat je moet weten om goed met de peddels om te gaan.

Deze kajaktochten starten meestal 's ochtends vanaf het Waikiki strand in Corralejo. Als je geen manier hebt om er te komen, of niet weet hoe je er moet komen vanuit je hotel, dan zal een shuttle je ophalen en naar het strand brengen. Daar ontmoet u uw instructeur die u de peddels geeft en u de kano laat zien waarmee u gaat varen.

De kajaktocht van Corralejo naar Lobos duurt ongeveer een uur over de zeestraat Bocaina die de twee eilanden scheidt. U kunt de verantwoordelijke gids meer informatie vragen over wat u ziet.

Eenmaal op het eiland kunt u snorkelen of duiken in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan en de fascinerende zeediversiteit bekijken - er is van alles! Krabben, mosselen, scholen brasem en nog veel meer vis. Als je een beetje moe bent van de fysieke activiteit, en je moet je batterijen opladen om je dag voort te zetten, is je tourticket inclusief heerlijke snacks die je maag vullen zonder je te verzwaren.

Als u uw buik vol heeft, vervolgt u uw route naar Puertito de Lobos en neemt u een duik in het rustige water. Daarna kun je in je kajak stappen en teruggaan naar Lobos Island. Wat denk je?

Interessante details

 • Prijs: De toegangsprijs is ongeveer 60 euro. Als er 5, 6 of meer personen reizen, vraag dan naar speciale aanbiedingen.
 • Duur: ongeveer 5-6 uur.
 • Vervoermiddel: kajak.
 • Voordelen van deze optie: De meeste tours omvatten pick-up van uw hotel en transfer terug; gidsservice; veiligheidsuitrusting; veiligheidsbril; lunch hors d'oeuvres en drankjes; snorkeluitrusting (vraag naar wetsuit); officiële toestemming om het wolveneiland te bezoeken is inbegrepen bij het ticket.
 • Nadelen van deze optie: Niet geschikt voor kinderen onder de 16 en rolstoelgebruikers; als je niet van fysieke activiteit houdt raad ik deze activiteit niet aan.

Boek uw kajak excursie naar Lobos Eiland

3. Mis deze fascinerende tocht met dolfijnen naar het eiland Lobos niet

Een dolfijn zien| ©Mar Ran
Een dolfijn zien| ©Mar Ran

Als u van plan bent met uw gezin naar Fuerteventura te reizen, is dit zeker een van de beste activiteiten om met kinderen te doen.

Deze tocht begint in de ochtend in een kleine boot in de haven van Corralejo en onderweg naar Lobos kunt u varen met spelende en springende dolfijnen, zeeschildpadden en indrukwekkende walvissen. Dit is een excursie voor jong en oud. U wordt ook begeleid door een gespecialiseerde gids die u informeert over de verschillende kenmerken van de zeezoogdieren en de flora en fauna van het eilandje.

Als u in Lobos aan boord gaat, kunt u met het gezin een uitstapje maken naar enkele van de beroemdste stranden, zoals het populaire La Concha-strand, waar u kunt gaan peddelsurfen of snorkelen, of als u dat liever doet, kunt u gewoon lekker in de zon liggen en volledig ontspannen. Naast het strand liggen de zoutpannen van Isla de Lobos, een mooie plek om te wandelen en foto's te maken. Deze zoutpannen hebben een bijzonderheid: hoewel ze in 1944 zijn gebouwd, zijn ze nooit in gebruik genomen.

s Middags kunt u genieten van een heerlijke lunch, die is inbegrepen in de prijs van het excursiekaartje, en vervolgens keert u met dezelfde boot als voorheen terug naar Fuerteventura.

Details van het belang

 • Prijs: De toegangsprijs bedraagt ongeveer 75 euro per volwassene. Voor kinderen van 2 tot 11 jaar, ongeveer 25 euro. Kinderen van 0 tot 2 jaar zijn gratis.
 • Duur: ongeveer 5-6 uur.
 • Vervoermiddel: Speedboot.
 • Voordelen van deze optie: De meeste zijn inclusief ophalen bij uw hotel en terugbrengen; gidsservice; paddleboards; kajaks; lunch en drankjes; snorkeluitrusting (vraag naar wetsuit); officiële toestemming om Wolf Island te bezoeken is bij het ticket inbegrepen; sommige tours bieden vaak aan om onderwaterfoto's te maken.
 • Nadelen van deze optie: Niet geschikt voor kinderen onder de 16 of rolstoelgebruikers; weinig zitplaatsen beschikbaar.

Boek uw dolfijnenexcursie naar Lobos Eiland

4. Scheep in op een veerboot naar Lobos Eiland met snorkelen inbegrepen.

Snorkelen| ©Lars H Knudsen
Snorkelen| ©Lars H Knudsen

Neem een veerboot en vaar naar het eiland Lobos met een adembenemend uitzicht op de zeebodem. Dit schip vertrekt vanuit de haven van Corralejo op Fuerteventura en doet er ongeveer 15 minuten over om het eiland te bereiken. Bovendien omvat de excursie snorkelen met alle bijbehorende uitrusting in het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan.

Als u zich op de veerboot een beetje zeeziek voelt, hoeft u zich geen zorgen te maken, want de bemanning staat klaar om u de beste aandacht te geven en u te helpen met wat u maar nodig hebt. U zult ook kunnen genieten van de beste verfrissingen en drankjes aan boord.

Bij aankomst in Lobos heeft u tussen de twee en maximaal vier uur vrije tijd om van verschillende attracties te genieten. Ik raad u enkele van mijn favorieten aan: een duik in het kristalheldere water van de stranden, een snorkelervaring en een lunch in het restaurant Antoñito el Farero. Wat denkt u?

Aan de andere kant, als u uw plaats op deze veerboot boekt, hoeft u zich geen zorgen te maken over de vergunning om het eiland Lobos te bezoeken. Met de aankoop van uw ticket is de vergunning al geregeld. Uitstekend!

Details van het belang

 • Prijs: De toegangsprijs bedraagt ongeveer 25 euro voor volwassenen.
 • Duur: 2 tot 4 uur.
 • Vervoermiddel: De transfer is per veerboot.
 • Voordelen van deze optieDevergunning om het eiland te bezoeken wordt beheerd door het organiserende bedrijf; de vriendelijke en professionele behandeling van de bemanning; de snorkelservice met alle uitrusting inbegrepen.
 • Nadelen van deze optie: Geen afhaalservice en geen lunchservice. Als u in het restaurant op het eiland wilt lunchen, moet u vooraf reserveren en zelf betalen.

Boek uw bootexcursie naar het eiland Lobos

5. Stap op een watertaxi en reis vanuit Fuerteventura naar het eiland Lobos

Watertaxi| ©Marifer B
Watertaxi| ©Marifer B

Reserveer uw plaats in de watertaxi en reis in 10 minuten van de haven van Corralejo op Fuerteventura naar het eiland Lobos.

Je hebt vast wel eens gebruik gemaakt van de taxidienst in je stad of toen je op vakantie ging. De chauffeur haalt je op, vraagt je naar je adres en wanneer hij op je bestemming aankomt, rekent hij je een vergoeding aan voor de reis. Maar hoe werkt de watertaxi? Nou, hetzelfde. Het enige verschil met de traditionele taxidienst is dat de chauffeur in plaats van over asfalt, door het kristalheldere water van de Atlantische Oceaan rijdt, omringd door een groot aantal vissen.

Zodra de watertaxi je afzet bij Puertito de Lobos, heb je tussen de twee en vier uur vrije tijd om te snorkelen, duiken en kajakken naast andere fantastische attracties. Vergeet niet dat het essentieel is dat u de vier uur die op de officiële vergunning staan niet overschrijdt.

Als u voor deze excursie kiest om het eiland Lobos te bezoeken, raad ik u aan uw kaartje van tevoren te reserveren, want de beschikbare plaatsen raken snel vol. Het ticket omvat de transfer van en naar het eiland, maar met één nadeel ten opzichte van de andere excursies: het omvat niet de officiële vergunning die u nodig hebt om het eiland te bezoeken. Je moet het zelf regelen.

Interessante details

 • Prijs: De toegangsprijs voor volwassenen kan oplopen tot 15 euro. Kinderen van 2 tot 11 jaar betalen ongeveer 10 euro. Kinderen onder de 2 jaar betalen geen entree.
 • Duur: 2 tot 4 uur.
 • Vervoermiddel: Watertaxi.
 • Voordelen van deze optie: het ticket wordt meestal verkocht als retourticket in hetzelfde pakket; de bemanning is erg vriendelijk; er zijn meer beschikbare instaptijden dan op de veerboot en het is sneller.
 • Nadelen van deze optie: geen officiële toestemming om het eiland Lobos te bezoeken; geen drankjes/verfrissingen of lunchservice in Lobos; beperkte beschikbaarheid van zitplaatsen.

Dingen om te doen op het eiland Lobos

Wandelen in Lobos Eiland| ©AdelP
Wandelen in Lobos Eiland| ©AdelP

Zoals ik al zei, zijn enkele van de beste dingen om te doen op Lobos Island watersporten zoals surfen, kajakken en snorkelen. Maar als u het eiland diepgaand wilt leren kennen, raad ik u aan te kiezen voor wandelingen en te voet de ongerepte bezienswaardigheden van de stedelijke interventie te ontdekken, de stranden met kristalhelder water en nog veel meer!

Wandelen op het eiland Lobos

Hoewel u deze excursie op eigen gelegenheid kunt doen, aangezien de paden op Lobos perfect zijn aangegeven, is het raadzaam een van de toeristische pakketten te kopen die de tocht aanbieden. Naast de vergunning om het eiland te bezoeken, omvatten de meeste van hen:

 • Ophalen van en terugbrengen naar uw hotel.
 • Retourticket voor de veerboot van Fuerteventura naar Lobos Island.
 • Een Engelssprekende gids die u tijdens de wandeling begeleidt.
 • Wandelstokken.

Wat zijn de plaatsen die je niet mag missen op Lobos Island?

La Concha Strand| ©MAURO ANGELO
La Concha Strand| ©MAURO ANGELO

Hoewel de vergunningen om het eiland Lobos te bezoeken vanuit Fuerteventura voor vier uur worden verleend, en het misschien niet lang genoeg lijkt, zal deze tijd genoeg zijn om een rondleiding over het eiland te maken en voor altijd verliefd te worden op de landschappen en plaatsen. Ik ga de beste groeperen zodat je ze niet mist:

La Concha Strand

Dit woestijnstrand, dat wordt beschouwd als het beste van het eiland Lobos, is ideaal om te ontspannen. Het zand is zo wit als meel en het zeewater is kalm, zonder golven, en turquoise van kleur. Geloof me, het heeft niets te benijden aan het Caribisch gebied. Als u van plan bent dit strand te bezoeken, raad ik u aan uw eigen eten en drinken mee te nemen, want het heeft geen enkele vorm van dienstverlening.

La Caldera berg

Deze imposante 120 meter hoge berg was ooit een ongerepte vulkaan en is het hoogste punt van het eiland. Het is helemaal niet moeilijk om de top van de berg te bereiken als je over het algemeen in goede fysieke conditie bent en geen rug- of knieblessures hebt die je daarvan weerhouden. Bovendien, als je op de top bent en het ongelooflijke uitzicht over het hele eiland Lobos aanschouwt, zul je zien dat de inspanning de moeite waard was.

Restaurant Antoñito el Farero

Het ligt naast de Puertito en is de enige plaats in Lobos waar u kunt stoppen om een hapje te eten. Het wordt momenteel gerund door de familie van Antoñito, die de stichter van het restaurant was en een van de eerste bewoners van het eiland. Het zit allemaal in de familie.

Als u een fan bent van vis, zal dit restaurant uw favoriet worden: ze zijn gespecialiseerd in zeevruchten, paella en andere zeevruchten. Alle gerechten zijn supervers en bevatten ingrediënten van de beste kwaliteit. Als u niet van vis houdt, kunt u kiezen uit andere snacks of broodjes van het huis.

Om een tafel te krijgen, raad ik u aan vooraf te reserveren. Ze zijn vaak volgeboekt omdat het het enige restaurant op het eiland is en ook vanwege de goede recensies over het eten.

Hoe boekt u een excursie naar Lobos?

Op het eiland Lobos| ©fernando arranz
Op het eiland Lobos| ©fernando arranz

Om het eiland Lobos vanuit Fuerteventura te bezoeken, kunt u kiezen uit verschillende excursies en bedrijven. Hoewel u uw plaats tot de dag voor de reis kunt boeken, raad ik u aan niet op uw lauweren te rusten en ruim van tevoren te boeken. Om twee redenen: ten eerste zijn er beperkte plaatsen beschikbaar, en ten tweede kunt u door vooraf te boeken goede aanbiedingen krijgen die dicht bij de datum van de excursie niet beschikbaar zijn.