Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Ikono Madrid tickets: hoe koop je ze, wat is er binnen te zien, hoe kom je er, enz.

Het meest Instagrammable museum ter wereld staat in Madrid en het heet Ikono Madrid. Als u zeker wilt zijn van een plaatsje in deze oase van fantasie, illusies en kleuren, zal ik u alles vertellen wat u moet weten om het te bezoeken en kaartjes te bemachtigen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuten lezen

Ikono Madrid tickets: hoe koop je ze, wat is er binnen te zien, hoe kom je er, enz.

Een van de neons van Ikono Madrid | ©CN Traveler

Museum, kunstgalerie, creatieve ruimte of gewoon de beste plek om je fantasie de vrije loop te laten. Ikono Madrid opende zijn deuren in augustus 2020 om ons allemaal, kinderen en volwassenen, te laten dromen en fantasietijd te laten doorbrengen.

Hoe kan het ook anders, dit pasgeboren museum is ontworpen door en voor de generaties van vandaag: tijdens de rondleiding kunt u genieten van meeslepende zintuiglijke ervaringen, van de ene plaats naar de andere veranderen en foto's nemen, heel veel foto's.

Wist je dat het museum, naast de talloze selfies die je zult nemen, een professionele fotograaf heeft om de beste momenten van je bezoek vast te leggen? Je zult zeker de afgunst van Instagram zijn! Maar laten we het stap voor stap doen: het eerste wat u moet doen om de poorten van de (fotografische) hemel te openen is uw ticket voor Ikono Madrid bemachtigen.

Koop uw ticket

IKONO een unieke zintuiglijke en fotografische ervaring

Tickets voor Ikono Madrid, tegen de beste prijs!

Als u dit paradijs van licht, kleuren en vormen wilt bezoeken, koop deze tickets dan online en van tevoren om wachtrijen te vermijden en uw plaats in het modemuseum van Madrid veilig te stellen.

Als u een bezoek aan Madrid plant, moet u weten dat er een nieuw museum is dat, na slechts een paar maanden open te zijn geweest voor het publiek, een favoriete ervaring is geworden voor jong, oud en jong van hart, zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Tijdens een rondleiding door de verschillende kamers kunt u zichzelf teleporteren van een weelderig Japans bamboebos naar een kamer vol neonlichten of een ballenbad.

Het belangrijkste is dat u zich losmaakt van de buitenwereld, uw verbeelding de vrije loop laat en zich onderdompelt in deze wereld van fantasie, texturen, kleuren en geuren die in Madrid hoogtij viert. En hoewel dit museum veel meer is dan een plaats om foto's te nemen, is het duidelijk dat fotografie een belangrijke rol speelt. U kunt verschillende outfits aantrekken om u om te kleden, u kunt kleurrijke foto's maken en er is een fotograaf in het museum die professionele foto's van bezoekers maakt.

Waarom ik deze optie leuk vind: Madrid is een stad die uitnodigt om door de straten te dwalen en de cultuur op te snuiven. Maar of u nu met een groep, met uw gezin of zelfs alleen reist, u kunt deze dosis opwinding en ontkoppeling die in de stad opgang maakt, wel gebruiken. Met een concept dat net is aangekomen uit de Verenigde Staten, is Ikono Madrid uniek in Europa, waardoor het de perfecte plek is om te bezoeken tijdens uw reis.

Aanbevolen als... je al besloten hebt om je onder te dompelen in het parallelle universum van Ikono en er zeker van wilt zijn dat je een plaats hebt op de tijd en de dag die jij wilt.


Wat u zult zien in Ikono Madrid

Een van de kamers van Ikono Madrid
Een van de kamers van Ikono Madrid

Eerlijk gezegd wil ik u niet te veel verklappen, want het is de moeite waard om kamer voor kamer zelf te ontdekken en te proeven. Op drie verdiepingen en in vijftien kamers kunt u een reis rond de wereld maken, geuren ontdekken die u nog niet kende of u laten meevoeren naar een nacht die verlicht wordt door miljoenen gekleurde lichtjes.

Dit is geen conventioneel museum: u hoeft geen route uit te stippelen, geen context over de werken te kennen of te plannen welke galerijen u wilt bezoeken. Je gaat naar Ikono Madrid om je te laten gaan, om je onder te dompelen in zijn meeslepende ervaringen en om tijd en ruimte uit het oog te verliezen.

Kan ik met kinderen naar Ikono Madrid?

Het ballenbad bij Ikono Madrid
Het ballenbad bij Ikono Madrid

Het is niet dat je het kan, het is dat je het moet doen! Ikono Madrid is toegankelijk voor kinderen en volwassenen - ik kan niet garanderen wie er meer van het bezoek zal genieten. Kinderen jonger dan 13 jaar moeten echter door een volwassene worden begeleid om aan de ervaring deel te nemen.

Als u zich afvraagt of de kinderen wel het beste uit het bezoek zullen halen, vindt u hier een lijst met redenen waarom ze een geweldige tijd zullen hebben:

 • Door Ikono Madrid te bezoeken, kunnen de kleintjes genieten van wat tijd voor zichzelf na lange wandelingen door de stad en een bezoek aan andere, meer "serieuze" musea zoals El Prado, het Thyssen of het Reina Sofía.
 • U zult een familie-ervaring kunnen beleven waar u samen, jong en oud, van zult genieten, en ik verzeker u dat dit een van de momenten zal zijn die u zich het meest van uw reis zult herinneren.
 • De jongsten zullen leren dat musea niet saai hoeven te zijn en dat leren leuk kan zijn.
 • U zult hun nieuwsgierigheid wekken en zeker, hun verlangen om te reizen. Sommige zalen zullen hen op bepaalde momenten gefascineerd achterlaten en dit zal hun verlangen wekken om meer en meer over de wereld te blijven leren.
 • Ze zullen geuren en texturen ontdekken die ze zeker nog niet kennen, dus u stimuleert hun zintuigen.
 • Het bezoek is kort, wat het voor jongere kinderen nog handiger maakt, want zij kunnen onmogelijk moe worden.

Waar is Ikono Madrid en hoe kom ik er?

Ontdekking van de kamers
Ontdekking van de kamers

Ikono Madrid is gelegen in het hart van Madrid, in de wijk Lavapiés, aan de Calle de Sánchez Bustillo.

U kunt er te voet komen als u het stadscentrum bezoekt of met de metro (lijn 1 en uitstappen bij de halte Estación del Arte). U kunt ook lopen vanaf het treinstation Atocha (begin- en eindpunt van honderden voorstadstreinen), dus er is geen excuus om deze fantastische "meeslepende kunstgalerie" te missen.

Openingstijden van Ikono Madrid

Ervaringen tijdens het bezoek
Ervaringen tijdens het bezoek

Ikono Madrid is elke dag van de week geopend op de volgende tijden:

 • Maandag - Vrijdag: van 16:00 tot 22:00u
 • Zaterdag en zondag: van 10:00 tot 14:00 uur en van 16:00 tot 22:00 uur

Hoe lang duurt het bezoek?

Poseren in een van de galerijen
Poseren in een van de galerijen

U kunt de rondleiding door het museum in een uur afronden, hoewel u ook wat langer kunt stoppen om er nog meer uit te halen. Dit maakt het tot de perfecte onderbreking van uw bezoek aan de stad om u een tijdje onder te dompelen in een totaal ander universum waar het belangrijkste is dat u zich vermaakt.

Wat moet ik meenemen naar Ikono Madrid?

Bewonder de neonlichten
Bewonder de neonlichten

Om het museum binnen te gaan heb je enkel je identiteitskaart en je ticket nodig, maar als je zin hebt om foto's te nemen en mooie herinneringen aan het bezoek te maken, raad ik je aan wat extravagante of flashy kleren mee te brengen om je om te kleden of met de accessoires te spelen. Ook hier moet je je fantasie de vrije loop laten om te beslissen welke outfits het beste bij je passen. Anders kunt u altijd inspiratie opdoen op het officiële Instagram-account van Ikono Madrid.

Neem ook uw telefoon of camera mee, want u wilt geen enkel kiekje missen op deze plek.

Wat te zien rond Ikono Madrid

De meest innovatieve galerie van de stad
De meest innovatieve galerie van de stad

Terwijl u in het hart van de stad bent, is het een goed moment om de straten van Lavapiés te verkennen, een traditionele wijk vol contrasten, geplaveide straten en kleurrijke gebouwen. Enkele van de beste tapas en snacks in Madrid worden hier bereid, dus als uw bezoek aan Ikono u hongerig (of dorstig) heeft gemaakt, vindt u hier zeker een terras waar u weer op krachten kunt komen.

U kunt ook wandelen langs de nabijgelegen Paseo del Prado, een van de grootste boulevards van Madrid, die u in een rechte lijn naar de beroemde fonteinen van Neptuno en Cibeles brengt. U kunt dit allemaal op eigen houtje doen of u aansluiten bij een van de rondleidingen in Madrid om mee te lopen met een deskundige gids.

Een andere wijk die ik aanraad te bezoeken en die niet ver van Ikono Madrid ligt, is de bekende Barrio de las Letras. Het meest traditionele deel van Madrid heeft kleine straatjes die zo uit een pittoresk dorpje lijken te komen. Ze zijn meestal voetgangersgebied, wat uitnodigt om je te laten gaan en te verdwalen in de hoeken. De grote genieën van de Spaanse literatuur kozen het als een plaats om te wonen en inspiratie op te doen voor hun werken (vandaar de naam van de wijk!).

De beroemde Puerta del Sol is ook niet ver van Ikono Madrid, op slechts 15 minuten lopen. Als u nog geen voet hebt gezet op Kilometer 0, het punt vanwaar alle wegen in Spanje beginnen, of als u dit beroemde plein nog niet hebt bezocht waar duizenden Madrilenen elke oudejaarsavond samenkomen, dan is dit misschien een goed moment om dat te doen.

Andere interessante musea in de buurt van Ikono Madrid

Het Prado Museum
Het Prado Museum

Maar als er iets is dat de wijk waar Ikono Madrid is gevestigd onderscheidt, dan is het wel de concentratie van musea. Wist u dat ze onlangs de naam van hun metrostation hebben veranderd in "Estación del Arte"? Vlakbij Ikono heb je het Reina Sofía Museum, het Thyssen en iets verderop, het Prado Museum.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt het bezoek aan Ikono Madrid?

  Je kunt de hele tour in ongeveer een uur doen.

 • Hoe groot is het Ikono Madrid museum?

  Het museum is verdeeld in drie verdiepingen en heeft 15 verschillende zalen, elk met een andere sfeer.

 • Kan ik Ikono Madrid met kinderen bezoeken?

  De kleintjes zullen volop genieten van deze ervaring: kleuren, geuren, zintuigen, lichtjes en oneindig veel details zullen hun nieuwsgierigheid wekken.

 • Waar is Ikono Madrid?

  In de centrale Madrileense wijk Lavapiés, in de Calle de Sánchez Bustillo.