Ikono Madrid tickets: hoe koop je ze, wat is er binnen te zien, hoe kom je er, enz.

Het meest Instagrammable museum ter wereld staat in Madrid en het heet Ikono Madrid. Als je zeker wilt zijn van een plekje in deze oase van fantasie, illusies en kleuren, vertel ik je alles wat je moet weten om het te bezoeken en kaartjes te bemachtigen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minuten lezen

Ikono Madrid tickets: hoe koop je ze, wat is er binnen te zien, hoe kom je er, enz.

Een van de neons van Ikono Madrid | ©CN Traveler

Museum, kunstgalerie, creatieve ruimte of gewoon de beste plek om je fantasie de vrije loop te laten. Ikono Madrid opende zijn deuren in augustus 2020 om ons allemaal, kinderen en volwassenen, te laten dromen en om ons wat fantasietijd te laten doorbrengen. Je kunt er genieten van meeslepende zintuiglijke ervaringen, van decor veranderen en veel foto's maken.

Bovendien heeft het museum een professionele fotograaf om de mooiste momenten van je bezoek vast te leggen. Je zult ongetwijfeld de afgunst van Instagram zijn!

Koop je ticket

Madrid Ikono Tickets

Advance tickets voor Ikono Madrid, aan de beste prijs!

Als je het 'instagrammable' paradijs van lichtjes, kleuren en vormen wilt bezoeken, koop dan deze kaartjes online en van tevoren om wachtrijen te vermijden en zeker te zijn van een plek in het Madrileense modemuseum.

Als je een bezoek aan Madrid plant, aarzel dan niet om kaartjes te kopen voor dit interactieve museum dat een favoriete ervaring is geworden voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Tijdens een rondleiding door de verschillende kamers kun je jezelf teleporteren van een weelderig Japans bamboebos naar een kamer vol neonlichten of een ballenbad.

Het belangrijkste is dat je je losmaakt van de buitenwereld en je verzekert van een doorgang naar deze wereld van fantasie, texturen, kleuren en geuren die in Madrid triomfeert. Dit museum is veel meer dan alleen een plek om foto's te maken, je kunt verschillende outfits meenemen om je om te kleden en er is een fotograaf in het museum die professionele foto's maakt van de bezoekers.

Waarom ik deze optie leuk vind: Madrid is een stad die uitnodigt om rond te wandelen, te verdwalen in de straten en de cultuur op te snuiven. Maar of je nu in een groep reist, met je familie of zelfs in je eentje, je kunt deze dosis opwinding en ontkoppeling goed gebruiken. Met een concept dat is geïmporteerd uit de Verenigde Staten, is Ikono Madrid uniek in Europa, waardoor het een perfect bezoek is tijdens je reis.

Aanbevolen als... je al hebt besloten om jezelf onder te dompelen in het parallelle universum van Ikono en zeker wilt zijn van een plek op de tijd en dag die jij wilt.


Hoe tickets kopen voor Ikono Madrid

Glimlachende vrouw voor de computer|©Brooke Cagle
Glimlachende vrouw voor de computer|©Brooke Cagle

Om je ticket voor Ikono Madrid veilig te stellen kun je het beste je tickets online kopen. Hoewel je ze aan de kassa kunt kopen, geeft de organisatie voorrang aan degenen die gereserveerd hebben en afhankelijk van de capaciteit van de dag, kan het zijn dat je lang moet wachten of op een ander tijdstip terug moet komen.

Ik raad je aan om je tickets van tevoren te kopen en zo toegang tot het plezier te verzekeren zonder je zorgen te maken over iets anders.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Wat je zult zien bij Ikono Madrid

Een van de kamers bij Ikono Madrid
Een van de kamers bij Ikono Madrid

Eerlijk gezegd wil ik je niet te veel verklappen, want de plek is het waard om kamer voor kamer zelf te ontdekken en te proeven. Op drie verdiepingen en in vijftien kamers kun je een reis rond de wereld maken, geuren ontdekken die je nog niet kende of je laten meevoeren naar een nacht die wordt verlicht door miljoenen gekleurde lampjes.

Dit is geen conventioneel museum: je hoeft geen route uit te stippelen, geen context te hebben over de werken of te plannen welke zalen je wilt bezoeken. Je gaat naar Ikono Madrid om jezelf te laten gaan, om je onder te dompelen in de meeslepende ervaringen en om tijd en ruimte uit het oog te verliezen.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Kan ik naar Ikono Madrid met kinderen?

Het ballenbad bij Ikono Madrid
Het ballenbad bij Ikono Madrid

Het is niet dat het kan, het is dat het moet! Ikono Madrid is toegankelijk voor kinderen en volwassenen - ik kan niet garanderen wie het bezoek leuker zal vinden. Kinderen onder de 13 moeten echter worden begeleid door een volwassene om deel te nemen aan de ervaring.

Als je je zorgen maakt of de kinderen het meeste uit dit bezoek zullen halen, is hier een lijst met redenen waarom ze een geweldige tijd zullen hebben:

  • Door Ikono Madrid te bezoeken, kunnen de kleintjes genieten van wat tijd voor zichzelf nadat ze urenlang door de stad hebben gewandeld en andere "serieuzere" musea hebben bezocht, zoals El Prado, het Thyssen of het Reina Sofía.
  • Je zult in staat zijn om een familie-ervaring te beleven waar je samen van zult genieten, jong en oud, en ik verzeker je dat het een van de momenten zal zijn die je je het meest van je reis zult herinneren.
  • De kleintjes zullen leren dat musea niet saai hoeven te zijn en dat leren leuk kan zijn.
  • Je wekt hun nieuwsgierigheid en zeker hun verlangen om te reizen. Sommige zalen zullen hen op bepaalde momenten gefascineerd achterlaten en dit zal hun verlangen aanwakkeren om steeds meer te leren over de wereld.
  • Ze zullen geuren en texturen ontdekken die ze nog niet kennen, dus je zult hun zintuigen stimuleren.
  • Het bezoek is kort, wat het nog gemakkelijker maakt voor jongere kinderen, omdat ze onmogelijk moe kunnen worden.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Waar is Ikono Madrid en hoe kom je er?

Ontdek de locaties
Ontdek de locaties

Ikono Madrid ligt midden in het centrum van Madrid, in de wijk Lavapiés, aan de Calle de Sánchez Bustillo.

Je kunt er te voet komen als je het stadscentrum bezoekt of met de metro (gebruik lijn 1 en stap uit bij de halte Estación del Arte). Je kunt er ook naartoe lopen vanaf treinstation Atocha (vertrek- en eindpunt van honderden voorstedelijke treinen), dus er is geen excuus om deze fantastische "meeslepende kunstgalerie" te missen.

Openingstijden Ikono Madrid

Ervaar tijdens je bezoek
Ervaar tijdens je bezoek

Ikono Madrid is elke dag van de week geopend op de volgende tijden:

  • Maandag t/m vrijdag: van 16:00 tot 22:00 uur
  • Zaterdag en zondag: 10:00 tot 14:00 uur en 16:00 tot 22:00 uur

Boek tickets voor Ikono Madrid

Hoe lang duurt het bezoek?

Poseren in een van de galerijen
Poseren in een van de galerijen

Je kunt de rondleiding door het museum in een uur afronden, hoewel je ook iets langer kunt stoppen om er nog meer uit te halen. Dit maakt het de perfecte onderbreking van je bezoek aan de stad en dompel jezelf even onder in een compleet ander universum waar het belangrijkste is om te genieten.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Wat moet ik meenemen naar Ikono Madrid?

Bewonder de neonlichten
Bewonder de neonlichten

Om het museum binnen te gaan heb je alleen je ID en je ticket nodig, maar als je zin hebt om foto's te maken en mooie herinneringen aan je bezoek te maken, raad ik je aan om wat extravagante of flitsende kleding mee te nemen om je in om te kleden of met de accessoires te spelen. Nogmaals, je moet je fantasie de vrije loop laten om te beslissen welke outfits het beste bij je passen. Anders kun je altijd inspiratie opdoen op het officiële Instagram-account van Ikono Madrid.

Vergeet ook niet je telefoon of camera mee te nemen, want op deze plek wil je geen enkel kiekje missen.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Wat te zien rond Ikono Madrid

Prado Museum|©Angel de los Rios
Prado Museum|©Angel de los Rios

Nu je toch in het hart van de stad bent, is het een goed moment om door de straten van Lavapiés te dwalen, een traditionele wijk vol contrasten, geplaveide straten en kleurrijke gebouwen. Sommige van de beste tapas en snacks in Madrid worden hier bereid, dus als je bezoek aan Ikono je hongerig (of dorstig) heeft gemaakt, vind je hier zeker een terras waar je weer op krachten kunt komen.

Je kunt ook een bezoek brengen aan het Prado Museum en vervolgens wandelen over de nabijgelegen Paseo del Prado, een van de grootste boulevards in Madrid, die je in een rechte lijn naar de beroemde fonteinen van Neptuno en Cibeles brengt. Je kunt dit allemaal op eigen houtje doen of deelnemen aan een van de rondleidingen door Madrid met een deskundige gids.

Een ander gebied dat ik aanbeveel om te bezoeken en dat niet te ver van Ikono Madrid ligt, staat bekend als Barrio de las Letras. Het meest traditionele deel van Madrid heeft kleine straatjes die zo uit een pittoresk dorpje lijken te komen. Ze zijn voornamelijk voetgangersgebied, wat je uitnodigt om jezelf te laten gaan en te verdwalen in de hoekjes. De grote genieën van de Spaanse literatuur kozen het als een gebied waar ze woonden en inspiratie opdeden voor hun werken (vandaar de naam van de wijk!).

De beroemde Puerta del Sol is ook niet ver van Ikono Madrid, op slechts 15 minuten lopen. Als je nog geen voet hebt gezet op Kilometer 0, het punt vanwaar alle wegen in Spanje beginnen, of als je dit beroemde plein nog niet hebt bezocht waar duizenden Madrilenen elke oudejaarsavond samenkomen, is dit misschien een goed moment om dat te doen.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Andere interessante musea in de buurt van Ikono Madrid

Thyssen-Bornemisza museum|©Adfoto
Thyssen-Bornemisza museum|©Adfoto

Maar als er één ding is dat het gebied waar Ikono zich bevindt onderscheidt, dan is het wel de concentratie van de beste musea in Madrid. Wist je dat ze onlangs de naam van hun metrostation hebben veranderd in "Estación del Arte"? Vlakbij Ikono heb je het Reina Sofia Museum, het Thyssen en iets verderop het Prado Museum.

Boek tickets voor Ikono Madrid