Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Ikono Madrid tickets: hoe koop je ze, wat is er binnen te zien, hoe kom je er, enz.

Het meest Instagrammende museum ter wereld staat in Madrid en heet Ikono Madrid. Als je zeker wilt zijn van een plaatsje in deze oase van fantasie, illusies en kleuren, vertel ik je alles wat je moet weten om het te bezoeken en kaartjes te bemachtigen.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minuten lezen

Ikono Madrid tickets: hoe koop je ze, wat is er binnen te zien, hoe kom je er, enz.

Een van de neonlichten van Ikono Madrid | ©CN Traveler

Museum, kunstgalerie, creatieve ruimte of gewoon de beste plek om je fantasie de vrije loop te laten. Ikono Madrid opende zijn deuren in augustus 2020 om ons allen, kinderen en volwassenen, te laten dromen en ons wat fantasietijd te laten doorbrengen.

Hoe kan het ook anders, dit pasgeboren museum is ontworpen door en voor de generaties van nu: tijdens de rondleiding kunt u genieten van meeslepende zintuiglijke ervaringen, van de ene plek naar de andere veranderen en foto's nemen, heel veel foto's.

Wist u dat het museum, naast de talloze selfies die u zult nemen, een professionele fotograaf heeft om de beste momenten van uw bezoek vast te leggen? U zult ongetwijfeld de afgunst van Instagram zijn! Maar laten we het stap voor stap doen: het eerste wat u moet doen om de poorten van de (fotografische) hemel te openen, is uw kaartje halen voor Ikono Madrid.

Koop uw ticket

IKONO Madrid

Advance tickets voor Ikono Madrid, aan de beste prijs!

Als u het 'instgrammeerbare' paradijs van lichtjes, kleuren en vormen wilt bezoeken, koop deze tickets dan van tevoren online om wachtrijen te vermijden en uw plaats in het Madrileense modemuseum veilig te stellen.

Als u uw bezoek aan Madrid plant, moet u weten dat er een nieuw museum is dat, na slechts enkele maanden open te zijn geweest voor het publiek, is uitgegroeid tot de favoriete ervaring van jong en oud, inwoners en toeristen. Tijdens een rondleiding door de verschillende kamers kun je jezelf teleporteren van een weelderig Japans bamboebos naar een kamer vol neonlichten of een ballenbad.

Het belangrijkste is dat je je losmaakt van de buitenwereld, je fantasie de vrije loop laat en je onderdompelt in deze wereld van fantasie, texturen, kleuren en geuren die in Madrid triomfeert. En hoewel dit museum veel meer is dan alleen een plek om foto's te maken, is het duidelijk dat fotografie een belangrijke rol speelt. Je kunt je in verschillende outfits omkleden, je kunt kleurrijke foto's maken en er is een fotograaf in het museum die professionele foto's van bezoekers maakt.

Waarom ik deze optie leuk vind: Madrid is een stad die uitnodigt om rond te wandelen, te verdwalen in de straten en de cultuur op te snuiven. Maar of u nu met een groep, met uw gezin of zelfs alleen reist, u kunt deze dosis opwinding en ontkoppeling, die in de stad een grote opgang maakt, wel gebruiken. Met een concept dat net uit de Verenigde Staten komt, is Ikono Madrid uniek in Europa.

Aanbevolen als... je al besloten hebt je onder te dompelen in het parallelle universum van Ikono en zeker wilt zijn van een plek op de tijd en dag die je wilt.


Wat u zult zien in Ikono Madrid

Een van de kamers van Ikono Madrid
Een van de kamers van Ikono Madrid

Eerlijk gezegd wil ik niet te veel verklappen, want de plek is het waard om te ontdekken en zelf kamer voor kamer te proeven. Op drie verdiepingen en in vijftien kamers kunt u een wereldreis maken, geuren ontdekken die u niet kende of u laten meevoeren naar een nacht die wordt verlicht door miljoenen gekleurde lichtjes.

Dit is geen conventioneel museum: u hoeft uw route niet te plannen, geen context te hebben over de werken of te plannen welke zalen u wilt bezoeken. Je gaat naar Ikono Madrid om je te laten gaan, om je onder te dompelen in de meeslepende ervaringen en om tijd en ruimte uit het oog te verliezen.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Kan ik naar Ikono Madrid met kinderen?

Het ballenbad bij Ikono Madrid
Het ballenbad bij Ikono Madrid

Het is niet dat je kan, het is dat je moet! Ikono Madrid staat open voor kinderen en volwassenen - ik kan niet garanderen wie er meer van het bezoek zal genieten. Kinderen onder de 13 jaar moeten echter worden begeleid door een volwassene om deel te nemen aan deze ervaring.

Als u zich afvraagt of de kinderen het meeste zullen halen uit dit bezoek, is hier een lijst met redenen waarom ze een geweldige tijd zullen hebben:

 • Door Ikono Madrid te bezoeken, kunnen de kleintjes genieten van wat tijd voor zichzelf na lange uren door de stad te hebben gewandeld en andere "serieuzere" musea te hebben bezocht, zoals El Prado, het Thyssen of het Reina Sofía.
 • U zult een familie-ervaring beleven waar u samen, jong en oud, van zult genieten, en ik verzeker u dat dit een van de momenten zal zijn die u zich het meest van uw reis zult herinneren.
 • De jongeren zullen leren dat musea niet saai hoeven te zijn en dat leren leuk kan zijn.
 • Je zult hun nieuwsgierigheid wekken en zeker hun verlangen om te reizen. Sommige kamers zullen hen op bepaalde momenten gefascineerd achterlaten en dat zal hun verlangen opwekken om steeds meer over de wereld te leren.
 • Ze zullen geuren en texturen ontdekken die ze waarschijnlijk nog niet kennen, dus je stimuleert hun zintuigen.
 • Het bezoek is kort, wat het nog gemakkelijker maakt voor jongere kinderen, omdat ze onmogelijk moe kunnen worden.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Waar is Ikono Madrid en hoe kom je er?

De locaties ontdekken
De locaties ontdekken

Ikono Madrid ligt midden in het centrum van Madrid, in de wijk Lavapiés, aan de Calle de Sánchez Bustillo.

U kunt er te voet komen als u het stadscentrum bezoekt of met de metro (met lijn 1 en uitstappen bij de halte Estación del Arte). U kunt er ook naartoe lopen vanaf het treinstation Atocha (herkomst en bestemming van honderden voorstadstreinen), dus er is geen excuus om deze fantastische "meeslepende kunstgalerie" te missen.

Openingstijden Ikono Madrid

Ervaringen tijdens uw bezoek
Ervaringen tijdens uw bezoek

Ikono Madrid is elke dag van de week geopend op de volgende tijden:

 • Maandag t/m vrijdag: van 16:00 tot 22:00 uur
 • Zaterdag en zondag: van 10:00 tot 14:00 uur en van 16:00 tot 22:00 uur.

Hoe lang duurt het bezoek?

Poseren in een van de galerijen
Poseren in een van de galerijen

U kunt de museumrondleiding in een uur afronden, hoewel u iets langer kunt stoppen om er (nog) meer uit te halen. Dit maakt het de perfecte onderbreking van uw bezoek aan de stad en dompel uzelf even onder in een compleet ander universum waar het belangrijkste is om te genieten.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Wat moet ik meenemen naar Ikono Madrid?

Bewonder de neonlichten
Bewonder de neonlichten

Om het museum binnen te komen heb je alleen je ID en je kaartje nodig, maar als je zin hebt om foto's te maken en mooie herinneringen aan je bezoek te bewaren, raad ik je aan wat extravagante of flitsende kleding mee te nemen om je in om te kleden of met de accessoires te spelen. Nogmaals, je moet je fantasie de vrije loop laten om te beslissen welke outfits het beste bij je passen. Anders kun je altijd inspiratie opdoen op het officiële Instagram-account van Ikono Madrid.

Vergeet ook niet uw mobiele telefoon of camera mee te nemen, want u wilt hier geen enkel kiekje missen.

Wat te zien rond Ikono Madrid

De meest innovatieve galerie van de stad
De meest innovatieve galerie van de stad

Nu u toch in het hart van de stad bent, is het een goed moment om de straten van Lavapiés te verkennen, een traditionele wijk vol contrasten, geplaveide straten en kleurrijke gebouwen. Sommige van de beste tapas en snacks in Madrid worden hier bereid, dus als uw bezoek aan Ikono u hongerig (of dorstig) heeft gemaakt, vindt u zeker een terras waar u uw batterijen kunt opladen.

U kunt ook wandelen over de nabijgelegen Paseo del Prado, een van de grootste boulevards van Madrid, die u in een rechte lijn naar de beroemde fonteinen van Neptuno en Cibeles brengt. U kunt dit alles op eigen gelegenheid doen of deelnemen aan een van de rondleidingen door Madrid met een deskundige gids.

Een ander gebied dat ik aanbeveel te bezoeken en dat niet te ver van Ikono Madrid ligt, staat bekend als Barrio de las Letras. Het meest traditionele deel van Madrid heeft kleine straatjes die zo uit een pittoresk dorpje lijken te komen. Het zijn vooral voetgangers, wat je uitnodigt om je te laten gaan en te verdwalen in zijn hoekjes. De grote genieën van de Spaanse literatuur kozen het als een gebied waar ze woonden en inspiratie opdeden voor hun werken (vandaar de naam van de wijk!).

De beroemde Puerta del Sol is ook niet ver van Ikono Madrid, slechts 15 minuten lopen. Als u nog geen voet hebt gezet op Kilometer 0, het beginpunt van alle wegen in Spanje, of als u dit beroemde plein nog niet hebt bezocht waar duizenden Madrilenen elke oudejaarsavond samenkomen, is dit misschien een goed moment.

Andere interessante musea in de buurt van Ikono Madrid

Het Prado Museum
Het Prado Museum

Maar als er iets is dat het gebied waar Ikono Madrid is gevestigd onderscheidt, dan is het wel de concentratie van musea. Wist je dat ze onlangs de naam van hun metrostation hebben veranderd in "Estación del Arte"? Vlakbij Ikono heb je het Reina Sofia Museum, het Thyssen en iets verderop het Prado Museum.

Boek tickets voor Ikono Madrid

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt het bezoek aan Ikono Madrid?

  Je kunt de hele tour doen in ongeveer een uur.

 • Hoe groot is het Ikono Madrid museum?

  Het museum is verdeeld in drie verdiepingen en heeft 15 verschillende zalen, elk met een andere sfeer.

 • Kan ik Ikono Madrid bezoeken met kinderen?

  De kleintjes zullen volop genieten van deze ervaring: kleuren, geuren, zintuigen, lichtjes en een oneindig aantal details zullen hun nieuwsgierigheid prikkelen.

 • Waar is Ikono Madrid?

  In de centrale Madrileense wijk Lavapiés, in de Calle de Sánchez Bustillo.