San Francisco dagtochten vanuit Los Angeles

Als u de Californische kust bezoekt, zult u niet willen missen om dichter bij San Francisco te komen om het meeste uit uw reis te halen. De handigste manier om dit te doen is op een tour vanuit Los Angeles.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minuten lezen

San Francisco dagtochten vanuit Los Angeles

San Francisco | ©Braden Collum

Een van de activiteiten die u moet zien en doen in Los Angeles is een bezoek aan San Francisco, een van de meest karakteristieke plaatsen van de Californische kust, met zijn permanente mist, de alomtegenwoordige Golden Gate en zijn pittoreske trams.

Vanwege de afstand tussen Los Angeles en San Francisco, die meer dan 600 kilometer bedraagt, zijn de tochten van twee dagen of meer, maar omvatten ze meestal ook andere bestemmingen die eveneens kenmerkend zijn voor de westkust van de Verenigde Staten.

1. Driedaagse tour naar San Francisco, Santa Barbara en Yosemite National Park vanuit Los Angeles

Yosemite National Park| ©Vincent L
Yosemite National Park| ©Vincent L

Californië heeft zoveel bestemmingen om te bezoeken en de afstanden zijn zo groot dat het voor sommige reizigers onhandelbaar kan zijn.

Als u Los Angeles bezoekt en een paar dagen ter beschikking hebt, kan een georganiseerde rondreis door San Francisco, Santa Barbara en Yosemite National Park daarom een goede optie zijn.

Wat u tijdens deze tour zult zien

Tijdens deze bustours ziet u enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden langs de Californische kust, waaronder Santa Barbara, Solvang, Carmel-by-the-Sea en San Francisco, met het eclectische Hearst Castle.

Dit is een van de beste tours om te doen vanuit Los Angeles, want het omvat een volledige tour van San Francisco op de tweede dag, met een boottocht in de Golden Gate City en een bezoek aan Chinatown, plus een driedaagse trip langs 17 Mile Drive.

De laatste stop voordat u terugkeert naar het hotel is in Yosemite National Park, waar u een volledige wandeling kunt maken. Als u Los Angeles in de winter bezoekt, kunt u genieten van het besneeuwde bos.

Deze tours zijn inclusief accommodatie voor de eerste twee nachten, 24 uur per dag hulp van een deskundige lokale gids en toegangsprijzen voor de attracties.

Details van het belang

 • Prijs van de tour... Deze tours zijn geprijsd voor ongeveer 579 euro per persoon, inclusief busvervoer heen en terug met hotel pick-up, de assistentie van een lokale gids, entreegelden voor de attracties en accommodatie voor de eerste twee nachten.
 • Duur van de tour... Ongeveer 3 dagen.
 • Voordelen van deze tour... Een van de meest uitgebreide tours van de Californische kust.

Boek een 3-daagse tour naar Santa Barbara, San Francisco en Yosemite vanuit Los Angeles

2. Privé 2-daagse tour naar San Francisco vanuit Los Angeles

Fisherman's Wharf| ©purplelara
Fisherman's Wharf| ©purplelara

De Californische kust is een zeer gebruikelijke bestemming voor groepsreizen, zodat privéreizen vaak de beste alternatieven bieden.

Tijdens deze tweedaagse tours krijgt u de beste bezienswaardigheden van Los Angeles en San Francisco te zien, met een privétransfer met hotel pick-up en een nachtelijke Californische roadtrip.

In Los Angeles kunt u het legendarische Hollywood sign, Venice Beach, Santa Barbara, Monterey en Carmel-by-the-Sea ontdekken.

Deze tours zijn ideaal voor privérondleidingen langs de sites die zijn opgenomen in de hop-on-hop-off sightseeing bus tours van Los Angeles.

Wat te zien in San Francisco

Eenmaal in San Francisco mag u plaatsen als Fisherman's Wharf, de Golden Gate Bridge en Napa Valley, een van de natuurlijke wonderen van Californië, niet missen.

Deze tours omvatten ook een tour door de binnenstad met een deskundige lokale gids en een tour door de Painted Ladies Victorian huizen, die net zo spannend kan zijn als een helikoptervlucht over Los Angeles of een tour langs huizen van beroemdheden.

Details van het belang

 • Prijs van de tour... Deze tours zijn geprijsd voor ongeveer 2500 euro per groep van maximaal 14 personen, inclusief bus transfers met hotel pick-up en de assistentie van een lokale gids.
 • Duur van de tour... Ongeveer 2 dagen.
 • Voordelen van deze tour... Dit is een snelle tour om de hoogtepunten van Los Angeles en San Francisco te zien.

Boek een helikoptervlucht door Los Angeles

3. Vijfdaagse tour naar San Francisco, Las Vegas en Hoover Dam vanuit Los Angeles

Hollywood Sign, Los Angeles| ©Benoit Debaix
Hollywood Sign, Los Angeles| ©Benoit Debaix

Als u van plan bent meerdere dagen in Los Angeles door te brengen en ook San Francisco en Las Vegas wilt zien tijdens een georganiseerde rondreis, kunnen deze rondreizen de ideale keuze zijn.

Dag 1

Op de eerste dag maakt u een volledige rondleiding door Los Angeles, waarbij u Hollywood en de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt, inclusief de beste musea van de stad.

Dag twee

Vanaf de tweede dag bezoekt u San Francisco, op een route die meestal een cruise rond de baai omvat, van waaruit u de Golden Gate Bridge, het gevangeniseiland Alcatraz, Fisherman's Wharf en de Transamerica Pyramide kunt zien.

Rest van de dagen

Vanaf de derde dag staat de tour in het teken van een bezoek aan Las Vegas, het iconische welkomstbord en The Strip, het hart van de stad. U kunt ook de Hoover Dam bezoeken.

Op de vijfde dag, terug in Los Angeles, maak je een tour door Yosemite National Park.

Als u Los Angeles in de zomer bezoekt, brengen deze tochten u ook naar het landbouwgebied van de San Joaquin Valley, dat aan Yosemite grenst.

Details van het belang

 • Tourprijs... Deze tours kosten ongeveer 850 euro per persoon, inclusief bustransfers met hotel pick-up, vier overnachtingen in de hotels van bestemming, assistentie van lokale gidsen en entreegelden voor bezienswaardigheden.
 • Duur van de tour... Ongeveer 5 dagen.
 • Voordelen van deze tour... Dit is een tour met veel waar voor je geld met een gedetailleerde tour langs enkele van de topattracties van de westkust.

Boek een Hollywood Tour in Los Angeles

4. Zelf begeleide rijtoer langs de Pacifische kust naar San Francisco vanuit Los Angeles

Wandelen op Venice Beach| ©Martin Péchy
Wandelen op Venice Beach| ©Martin Péchy

Een self-guided tour kan een ideale optie zijn als u op zoek bent naar een budget alternatief of als u Los Angeles met kinderen bezoekt. Het is ook een goede optie als u met een huurauto langs de Californische kust reist, want u kunt in uw eigen tempo rijden.

Bij deze rondleidingen op eigen gelegenheid kunt u uw tocht beginnen in Los Angeles of van waar dan ook onderweg naar San Francisco. Onderweg leer je de mooiste verhalen over de plaatsen die je bezoekt.

U komt door Santa Barbara, Lompoc, Carmel-by-the-Sea, Monterey, San Jose en Pescadero voordat u na een rit van 3 tot 4 uur in San Francisco aankomt.

Deze opties met eigen route zijn ook ideaal als u een kort verblijf in de stad plant en op zoek bent naar een snelle en directe route van Los Angeles naar San Francisco, zonder tourbussen of excursies met overnachting.

Als dat je geval is, is hier een lijst met de beste dingen die je in 3 dagen in de stad kunt zien en doen.

Details van het belang

 • Prijs van de rondleiding... De rondleiding op eigen gelegenheid kost ongeveer 15 euro en wordt berekend per voertuig, niet per passagier.
 • Duur van de tour... 3 tot 4 uur.
 • Voordelen van deze tour... Het is een goedkoop, snel en ideaal alternatief als u Los Angeles met kinderen bezoekt.

Boek een hop on-hop off sightseeing bus in Los Angeles

Hoe boek je een tour naar San Francisco vanuit Los Angeles?

Uw reis boeken| ©Vlada Karpovich
Uw reis boeken| ©Vlada Karpovich

Je kunt een tour naar San Francisco vanuit Los Angeles vooraf online boeken of je kunt tours boeken zodra je in de stad aankomt.

Als u Los Angeles bezoekt tijdens de kerst- of hoogseizoenmaanden, raad ik u aan vroeg te boeken om vertragingen of prijsstijgingen op het laatste moment te voorkomen.

Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de tijd van het jaar, meerdaagse tours, vooral die met een bezoek aan Yosemite National Park, kunnen veranderen, dus houd hier rekening mee bij het boeken.

Hoe lang duurt een tour naar San Francisco vanuit Los Angeles?

Golden Gate Bridge, San Francisco| ©Mario Duran-Ortiz
Golden Gate Bridge, San Francisco| ©Mario Duran-Ortiz

Het antwoord hangt af van de tour die u kiest, maar bedenk dat gezien de afstand tussen Los Angeles en San Francisco, die meer dan 600 kilometer bedraagt, de meeste tours twee dagen of meer duren, met uitzondering van de rondleiding op eigen gelegenheid.

Als u voor de tweedaagse privétour kiest, maakt u een nachtelijke tocht langs de Californische kust, een van de beste dingen om 's nachts in Los Angeles te doen en u bespaart bovendien een hotelovernachting.

Wat zie ik tijdens een tour naar San Francisco vanuit Los Angeles?

Transamerica Pyramid.| ©Francesco G
Transamerica Pyramid.| ©Francesco G

Tijdens deze rondleidingen ziet u de beste bezienswaardigheden van San Francisco, zoals de Fisherman's Wharf, de Golden Gate Bridge, de koloniale huizen en hun trams en ook deTransamerica Pyramide.

Afhankelijk van de tour die u kiest, kunt u ook de bezienswaardigheden van Los Angeles en andere nabijgelegen plaatsen bezoeken, zoals Carmel-by-the-Sea, Santa Barbara, Solvang, Monterey, Lompoc, Pescadero en San Jose.

Als u besluit de langere tochten te maken, kunt u ook stoppen bij Las Vegas en de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van Las Vegas, Hoover Dam, Yosemite National Park en Napa Valley. Hoe dan ook, je hebt toegang tot de meest iconische plaatsen langs de Californische kust.

Tips voor een dagtocht naar San Francisco vanuit Los Angeles

Comfortabele schoenen| ©Bran Sodre
Comfortabele schoenen| ©Bran Sodre

Als u van plan bent Los Angeles in het hoogseizoen te bezoeken, is het raadzaam van tevoren te boeken, omdat tours naar belangrijke plaatsen zoals San Francisco snel uitverkocht raken of in prijs kunnen stijgen als u op het laatste moment boekt.

Als u Los Angeles met kinderen bezoekt of een kort verblijf in de stad plant, is de beste optie voor uw reis naar San Francisco wellicht een rondleiding op eigen gelegenheid, hoewel u er rekening mee moet houden dat hiervoor een auto nodig is.

Als u met een groep reist, zijn privérondleidingen de beste opties , aangezien de rondleidingsdiensten aan de Californische kust op dit soort reizen zijn ingesteld.

Voordat je de tour boekt die het beste bij je reisplan past, raad ik je aan te kijken wat de beste tijden zijn om Los Angeles te bezoeken.

Hoeveel kost een tour naar San Francisco vanuit Los Angeles?

Geld in euro's| ©Pixabay
Geld in euro's| ©Pixabay

Het antwoord hangt af van de tour die u kiest en de bezoeken en diensten die bij de gecontracteerde tour zijn inbegrepen, hoewel u in gedachten moet houden dat , behalve de optie van een rondleiding op eigen gelegenheid, die ongeveer 15 euro kost, bezoeken aan San Francisco vanuit Los Angeles niet goedkoop zijn.

Een tweedaagse privétour kost ongeveer 180 euro per persoon in groepen tot 14 personen, terwijl opties die ook andere bezienswaardigheden omvatten, zoals Yosemite National Park, Hoover Dam, Napa Valley wijnland of een bezoek aan Las Vegas, ongeveer 579-850 euro kosten.

Merk op dat deze opties over het algemeen transfers van en naar Los Angeles met hotel pick-up, hotelaccommodatie in de hotels van bestemming en toegangsprijzen voor attracties omvatten, maar meestal geen maaltijden.

Waarom zou ik een tour nemen naar San Francisco vanuit Los Angeles?

Dagtocht| ©Alexander Migl
Dagtocht| ©Alexander Migl

De westkust heeft enkele van de meest emblematische plaatsen van de Verenigde Staten en een van de belangrijkste van deze plaatsen is zonder twijfel San Francisco.

Daarom, als u Los Angeles bezoekt en deze tour past in uw tijd en budget, raad ik u aan deze stad niet te missen, die opvalt door de Golden Gate maar nog veel meer attracties te ontdekken heeft.

De bijna 600 kilometer die Los Angeles scheiden van San Francisco zijn niet weinig, maar ik verzeker u dat wanneer u de glooiende straten, de trams en de koloniale huizen van de Miststad leert kennen, u zult zien dat het bezoek de moeite waard was.

Wat zijn de voordelen van een rondleiding met gids versus een bezoek aan San Francisco vanuit Los Angeles op eigen gelegenheid?

San Francisco| ©Vitor Pamplona
San Francisco| ©Vitor Pamplona

De westkust is een populaire bestemming voor bezoekers die op eigen gelegenheid reizen, dus het is mogelijk om San Francisco vanuit Los Angeles te bezoeken zonder een rondleiding, hoewel een rondleiding met gids zeker de handigste optie is voor uw reis en u tijd en geld zal besparen.

De ruim 600 kilometer die de twee steden scheiden kunnen vaak per bus worden afgelegd terwijl u geniet van het nachtelijke landschap.

Een rondleiding zorgt er ook voor dat u alle ins en outs leert kennen van de plaatsen die u bezoekt, vooral de steden langs de 17 Mile Drive of net buiten Los Angeles en San Francisco, zoals Santa Barbara, Carmel-by-the-Sea, Lompoc en Pescadero.

Als u met een huurauto of uw eigen auto rijdt en geen rondleiding wilt huren , kunt u kiezen voor de self-guided tour, die goedkoop is en u informatie geeft over de plaatsen die u bezoekt, met aanbevolen routes en andere suggesties die uw ervaring aan de Californische kust zullen verlevendigen.