Hoe kom ik van Brussel naar Brugge

Brugge ligt heel dicht bij Brussel, dicht genoeg om er een dagje te gaan slenteren door de prachtige straten. Hier leest u hoe u vanuit Brussel in Brugge komt.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minuten lezen

Hoe kom ik van Brussel naar Brugge

Op een rondvaart in Brugge | Den Harrson

Tijdens uw reis naar Brussel zult u waarschijnlijk overwegen om door de geplaveide straten en kanalen van het charmante Brugge te slenteren.

Dankzij het feit dat de twee steden over de weg slechts 100 km van elkaar verwijderd zijn, kunt u de reis op dezelfde dag maken. Hoe? Let op.

Naar Brugge met een rondleiding vanuit Brussel

Bezoek Brugge| ©Alex Vasey
Bezoek Brugge| ©Alex Vasey

Als u van plan bent een dag in Brugge door te brengen, is de handigste manier om mee te gaan met een excursie naar Brugge vanuit Brussel. Het duurt iets meer dan een uur om er te komen en de reis gaat met een privébus, waardoor het zeer snel gaat en onnodig wachten op het trein- of busstation vermeden wordt.

De ontmoetings- en vertrekplaats is meestal een centrale locatie in de stad Brussel, zodat u waarschijnlijk op loopafstand van uw hotel of accommodatie bent.

Bovendien zijn de vertrektijden zeer gunstig, tussen 8.30 en 10.00 uur 's ochtends. Een uur later bent u op uw bestemming aangekomen.

Als u wilt, zijn er ook tochten die een stop in Gent toevoegen (op de terugweg van Brugge). Dit zal niet te veel kilometers aan uw reis toevoegen en u in staat stellen het beste van beide steden op één dag te zien.

Boek een tour naar Brugge

Hoe kom ik met de trein van Brussel naar Brugge?

Station Brugge| ©PETER
Station Brugge| ©PETER

Een andere optie om snel en comfortabel tussen Brussel en Brugge te reizen is de trein. Zoals bijna elke hoofdstad in Europa is Brussel zeer goed verbonden met de trein, die aankomt en vertrekt van het centraal station in het stadscentrum.

De frequentie van de treinen naar Brugge is relatief hoog, met ongeveer 3 treinen per uur gedurende de dag.

Het enige waar u op moet letten is de dienstregeling: de laatste trein terug vertrekt rond middernacht uit Brugge en er komt pas weer een trein rond 6 uur 's ochtends.

Houd dit in gedachten als u niet een nacht in het donker wilt doorbrengen wachtend op de eerste trein terug naar de stad! Wat de prijs betreft, kunt u een retourticket krijgen voor minder dan 30 euro en de reistijd is één uur. Meer details over de prijzen vindt u in mijn artikel over Brugge tour prijzen.

Als u wilt, kunt u Gent bezoeken tijdens uw daguitstap naar Brugge. Dit kan het best in de namiddag en natuurlijk kunt u er ook met de trein komen (het is minder dan een uur van Brugge en minder dan een uur van Brussel).

Boek een excursie naar Brugge

Hoe kom ik met het openbaar vervoer van Brussel naar Brugge?

Bus door de straten van Brugge| ©Miguel Discart
Bus door de straten van Brugge| ©Miguel Discart

De openbare bus is een andere optie om in Brugge te komen. Het is iets goedkoper dan de trein en de reis duurt iets langer (tot anderhalf uur).

Dit is waarschijnlijk de meest ingewikkelde optie als u van plan bent om Gent op dezelfde dag te bezoeken. In dat geval raad ik u aan de trein te nemen om niet te veel tijd te verliezen met het reizen tussen de steden.

Boek een excursie naar Brugge

Hoe kom ik van Brussels Airport naar Brugge?

Brussel Luchthaven| ©Brussels Airport
Brussel Luchthaven| ©Brussels Airport

Als u naar de charmante stad Brugge wilt zodra u in Brussel bent geland, kunt u dat direct vanaf de luchthaven doen: u hoeft niet door de stad te rijden.

Er rijden rechtstreekse treinen tussen Brussels Airport en Brugge voor €22 en die vertrekken om de 15 minuten, dus het is een relatief goedkope en gemakkelijke reis voor wie geen seconde wil verliezen om te gaan genieten van de schoonheid van de stad van de reien.

Boek een excursie naar Brugge

Hoe komt u in Brugge als u uw eigen auto in Brussel heeft gehuurd?

Huur een auto om naar Brugge te komen| ©Andrey Filippov 安德烈
Huur een auto om naar Brugge te komen| ©Andrey Filippov 安德烈

Misschien hebt u op de luchthaven een auto gehuurd en wilt u van daaruit vertrekken. In dat geval bedraagt de reistijd iets minder dan anderhalf uur als er geen verkeer is. De wegen zijn in perfecte staat en de routebeschrijving van Brussels Airport naar Brugge is heel gemakkelijk.

Als u daarentegen al in Brussel bent en met de auto naar Brugge wilt, bedraagt de reistijd ongeveer anderhalf uur, maar die kan variëren naar gelang van het verkeer (vooral als u vanuit een relatief nabije omgeving vertrekt). Nogmaals, de wegen zijn perfect en zeer goed bewegwijzerd.

Boek een tour naar Brugge