Hoe kom je in Avignon vanuit Marseille

Marseille en Avignon zijn twee van de interessantste bestemmingen aan de Franse Côte d'Azur. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat je graag wilt weten hoe je van de ene plaats naar de andere komt.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minuten lezen

Hoe kom je in Avignon vanuit Marseille

In Avignon | ©Henri Sivonen

Leren hoe je tussen de verschillende steden aan de Franse Middellandse Zeekust komt, is een uitstekend idee als je een sightseeingtour door de regio plant. Om van Marseille naar Avignon te komen zijn er een aantal verschillende opties beschikbaar voor verschillende budgetten en verschillende soorten reizigers.

Hoewel er in Marseille veel te zien is, kun je als je genoeg dagen hebt ook Avignon bezoeken. Ik nodig je uit om dit artikel verder te lezen om je te helpen bij het plannen van je reis, zodat je je meer op je gemak voelt en de optie kunt kiezen die het beste bij je past.

1. De beste manier om er te komen: een privétransfer

De straten van Avignon| ©Karoly Lorentey
De straten van Avignon| ©Karoly Lorentey

Het klinkt misschien een beetje wereldvreemd, maar de waarheid is dat de beste manier om Avignon te bereiken vanuit Marseille, ongeacht de tijd van het jaar of het aantal toeristen, een privétransfer is. Dit heeft te maken met het feit dat het een ervaring is waarbij exclusiviteit en privacy centraal staan, evenals het comfort van de reizigers en vooral de snelheid van de service.

Dergelijke transfers kunnen twee vormen aannemen. U kunt rechtstreeks worden opgehaald op de internationale luchthaven van Marseille of het voertuig kan naar uw accommodatie in Marseille rijden om u naar uw nieuwe hotel in Avignon te brengen. In de servicekosten is de chauffeur inbegrepen, die volledig beschikbaar zal zijn om elke eventualiteit die zich voordoet met u of uw groep metgezellen op te lossen.

Dit type transfer is meestal ontworpen voor maximaal zes personen, omdat ze meestal worden uitgevoerd in kleine busjes die het comfort van elk van de passagiers garanderen. In feite is het tarief per persoon ontworpen voor een groep met dit aantal deelnemers.

Je moet weten dat dit alternatief ook een van de beste manieren is om je te verplaatsen om te genieten van de leukste dingen om te doen in Marseille tijdens de zomer, aangezien treinen, bussen en andere gedeelde reizen veel gevraagd zijn vanwege het grote aantal toeristen in de regio in deze tijd van het jaar.

Handige details

 • Prijs: Het geschatte tarief voor een privétransfer van Marseille naar Avignon is ongeveer 150 tot 160 euro per persoon. Dit betekent dat een transfer voor 6 personen ongeveer 900 euro kost.
 • Duur: de privétransfer tussen deze twee steden duurt meestal ongeveer een uur. Dit is in de veronderstelling dat je vertrekt vanaf de luchthaven van de stad. In het geval van een transfer vanaf het stadscentrum kan het anderhalf uur duren vanwege het stadsverkeer.
 • Voordelen: het is een ervaring die je gratis kunt annuleren als je het van tevoren aankondigt en tegelijkertijd is het een exclusievere manier van reizen die kan voldoen aan de wensen van de meest veeleisende reizigers.

2. Hoe kom je van Marseille naar Avignon met een sightseeingtour?

Palais des Papes in Avignon| ©Fred Romero
Palais des Papes in Avignon| ©Fred Romero

Een ander alternatief als je van Marseille naar Avignon wilt reizen, is deelnemen aan een sightseeingtour. Deze zijn meestal het grootste deel van het jaar beschikbaar, aangezien Avignon een zeer interessante bestemming is voor wie in en rond Marseille verblijft.

Het nadeel van deze optie is dat het een transfer is die bedoeld is voor mensen die dezelfde dag weer terug willen naar Marseille en daarom een heel andere kostenstructuur heeft.

Als je echter gewoon de stad wilt leren kennen zonder te overnachten, dan is deze optie ideaal voor jou. Vooral omdat je dan begeleiding krijgt van een gids die gespecialiseerd is in de geschiedenis van de stad en een uitstekend geplande rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze historische stad, die zich binnen de regio Provence onderscheidt doordat ze in de 14e eeuw enkele decennia de zetel van het katholieke pausdom is geweest.

Dit type transfer maakt deel uit van een van de beste dagtochten in de Provence vanuit Marseille. Het is ook een activiteit die meestal in totaal zo'n 10 uur duurt, wat betekent dat je het kunt aanvullen met andere activiteiten zoals de beste gastronomische rondleidingen door Marseille, waarmee je de culinaire wereld van deze stad kunt verkennen.

Interessante details

 • Prijs: de gebruikelijke prijs per persoon voor een tour van Marseille naar Avignon en terug is ongeveer 100 euro. Als de ervaring ook maaltijden en speciale activiteiten omvat, zal de prijs waarschijnlijk hoger liggen.
 • Duur: de transfer als zodanig vanuit het centrum van Marseille duurt meestal maximaal anderhalf uur, omdat de toeristenbus meestal dezelfde snelweg neemt als een privéauto of een openbare bus.
 • Voordelen: dit transferalternatief is vooral gunstig voor wie op dezelfde dag van zijn bezoek aan Avignon naar Marseille wil terugkeren en zeker wil zijn van een geschikt vervoermiddel voor de terugreis.

3. Hoe kom ik met het vliegtuig van Marseille naar Avignon?

Luchthaven Marseille| ©Steve Miller
Luchthaven Marseille| ©Steve Miller

Helaas is het onmogelijk om vanuit Marseille naar Avignon te vliegen, aangezien de twee steden dezelfde luchthaven delen. De luchthaven ligt halverwege de twee steden in de gemeente Marignane.

Dit betekent niet dat je geen gebruik kunt maken van luchtvervoer om van Marseille naar Avignon te gaan, want een helikoptervlucht kan een interessant alternatief zijn als je budget het toelaat en vooral als het aantal mensen dat je vergezelt voldoende beperkt is.

Je moet niet vergeten dat de meeste van deze reizen gereserveerd zijn voor een groep van maximaal vier personen en het kan gemakkelijk een ervaring zijn die de 1000 euro per persoon overschrijdt, afhankelijk van de tijd van het jaar en de hoeveelheid vraag naar deze toeristische dienst.

Dus het meest aan te raden is dat als je een krap budget hebt , je dat geld investeert in andere manieren van vervoer waarmee je de stad van dichtbij kunt zien, zoals de Marseille Hop On Hop Off bussen die worden beschouwd als de beste rondleidingen in Marseille.

Dat is een goed plan, want de tarieven zijn niet hoger dan € 30 per persoon en het resterende geld kun je goed besteden aan een reis met ander openbaar vervoer waarmee je veel sneller op je bestemming bent. Zeker als je bedenkt dat je voor zo'n reis naar een heliport moet reizen die waarschijnlijk vrij ver van het centrum van Marseille ligt.

4. Hoe rij je van Marseille naar Avignon?

Met de auto| ©Jackson David
Met de auto| ©Jackson David

Met een eigen auto van Marseille naar Avignon kan een van de beste opties zijn, vooral voor degenen die graag over de Franse wegen rijden.

Een auto huren om van dorp naar dorp en van stad naar stad te reizen langs de Côte d'Azur is een alternatief dat veel mensen overwegen om geld te besparen op tickets. Het is ook een manier om te genieten van de prachtige landschappen die deze mediterrane regio kenmerken. Alamo Rent a Car, Europcar en Sixt zijn enkele van de beste alternatieven voor autoverhuur die opvallen door hun brede aanbod en concurrerende tarieven.

Een week plannen om de Provence en de verschillende steden waaruit deze bestaat, zoals Avignon, Arles en Nîmes, te bezoeken is een van de beste dingen om te doen in en rond Marseille in de zomer.

Je kunt ervoor kiezen om de A7 te nemen of de A7 te combineren met de A54, wat ideaal is om door de stad Arles te rijden. Als je de A7 combineert met de D7N kom je door Aix-en-Provence, nog zo'n schat van de regio.

Hoe dan ook, dit vervoermiddel is vrij snel en je kunt een korte stop maken bij het Regionale Natuurpark van de Alpilles, een natuurreservaat in bergachtig terrein halverwege Marseille en de oude stad Avignon. Het is ook heel dicht bij de luchthaven die beide steden aandoet.

Interessante details

 • Prijs: Alles hangt af van het autoverhuurbedrijf dat je kiest en het gebied waar je huurt in Marseille. Maar de reis kost meestal rond de 100 euro in totaal, rekening houdend met het feit dat de dagelijkse huur van het voertuig ongeveer 60 euro kan zijn, afhankelijk van de kenmerken en je moet de brandstofkosten toevoegen.
 • Duur: de duur van de reis is altijd tussen 1 uur en 1,5 uur, afhankelijk van de snelwegen die je kiest en de stops die je maakt.
 • Voordelen: dit is de beste optie als je je vrij wilt bewegen in Avignon of in de hele Provence om de bezienswaardigheden op je eigen manier te verkennen.

5. Hoe kom je met de bus van Marseille naar Avignon?

Met de bus vanuit Marseille| ©Gbus25
Met de bus vanuit Marseille| ©Gbus25

Vanaf het station Saint-Charles heb je de mogelijkheid om met de bus van Marseille naar Avignon te reizen.

Dit alternatief is aanzienlijk langzamer omdat er verschillende haltes zijn langs de route. Ook hangt de reistijd sterk af van het verkeer tussen Marseille en Avignon.

Dit kan echter een van de beste dingen zijn om te doen in Marseille tijdens de kerstperiode, omdat de toeristische vraag lager is en dit betekent dat de bustarieven onklopbaar zullen zijn. Het betekent ook dat er minder mensen in het voertuig zullen reizen en dit geeft je meer comfort en privacy tijdens de reis.

Er zijn verschillende bedrijven die reizen kunnen aanbieden voor de datum van je bezoek, maar Ouibus en Flixbus Marseille zijn de populairste keuzes omdat ze de neiging hebben om een grotere frequentie van reizen te handhaven, zelfs in het laagseizoen. Dit betekent dat je er zeker van kunt zijn dat wanneer je aankomt op het busstation van Saint-Charles er die dag bussen rijden op de route.

Interessante details

:

 • Tarieven: Reizen met de bus is het goedkoopste alternatief en kan ongeveer 10 euro per reis kosten. In het hoogseizoen kan dezelfde reis oplopen tot 20 of 30 euro.
 • Duur: busreizen tussen Marseille en Avignon duren meestal iets langer vanwege de stops die worden gemaakt op de verschillende locaties tussen de twee steden. De gemiddelde tijd is twee uur.
 • Voordelen: Het is een voordeligere ervaring, vooral voor wie alleen reist en een auto huren te duur is.

6. Hoe kom je met de trein van Marseille naar Avignon?

Trein vanuit Marseille| ©i_yudai
Trein vanuit Marseille| ©i_yudai

Met de trein van Marseille naar Avignon reizen is een optie die velen als de handigste van allemaal beschouwen vanuit economisch en logistiek oogpunt. Dit heeft te maken met het feit dat er hogesnelheidstreinen zijn die deze reis rechtstreeks maken.

Het is een vermakelijke ervaring, gewoon omdat treinreizen interessant is voor veel mensen en ook omdat het Franse treinsysteem van uitstekende kwaliteit is en indruk maakt op de meeste buitenlandse gebruikers. In feite is het een van de beste dingen om te doen in Marbella met kinderen, omdat het de kortste reis van allemaal is en tegelijkertijd een van de meest comfortabele voor zowel volwassenen als kinderen.

Het Saint Charles treinstation is een zeer charmante plek en het beste van alles is dat het midden in het centrum van Marseille ligt. In het geval van Avignon ligt het TGV-station een beetje ver van het stadscentrum, maar je kunt een taxi nemen naar je accommodatie of naar de eerste halte op je route. Taxi's kosten nooit meer dan 10 euro.

Interessante details

 • Prijzen: Prijzen zijn veranderlijk omdat ze afhangen van de tijd van het jaar en welke treinreizen er worden aangeboden. Je kunt misschien een kaartje vinden voor 10 euro, maar het kan ook oplopen tot 40 euro als je het op korte termijn koopt.
 • Duur: De reis duurt meestal ongeveer 40 minuten in totaal, maar kan iets langer duren afhankelijk van wachttijden en vertrektijden van de trein.
 • Voordelen: Een treinreis is het snelste alternatief van allemaal en tegelijkertijd een geweldige manier om jezelf vertrouwd te maken met dit transportsysteem, waarmee je in recordtijd door Frankrijk kunt reizen als je dat wilt.

Andere transportmiddelen om van Marseille naar Avignon te reizen

Fietsen| ©jean luc moreau
Fietsen| ©jean luc moreau

Er zijn andere vervoersmiddelen die je in veel meer tijd van Marseille naar Avignon kunnen brengen, maar op een veel aangenamere manier, afhankelijk van je interesses. Ik heb het over fietsen en een van de beste fietstours in Marseille is die van een tocht van deze stad naar de omliggende steden.

In dit geval hebben we het over een tocht die gewoonlijk in totaal ongeveer viereneenhalf uur duurt. Als je vanuit het centrum van Marseille vertrekt, zijn de routes vergelijkbaar met de snelwegen die worden aanbevolen voor autoritten. Het grote verschil is echter dat je in dit geval over een fietspad rijdt dat veel wordt gebruikt door fietsliefhebbers uit de Provence.

Als je echter nog steeds geïnteresseerd bent in het idee om Marseille en omgeving op een andere , even eigenzinnige manier te verkennen, dan kun je deelnemen aan de beste boottochten in Marseille. Veel van deze tochten brengen je naar nabijgelegen steden zoals Cassis of La Ciotat, of geven je in ieder geval de gelegenheid om van de schoonheid van deze hoek van de Middellandse Zee te genieten.

De beste fietstochten in Marseille

 • Een privétransfer
 • Duur: ongeveer een uur.
 • Prijs: ongeveer 150 euro per persoon.
 • Hoogtepunt: exclusieve en privé-ervaring.
 • Een sightseeingtour
 • Duur: ongeveer 8 tot 10 uur.
 • Prijs: ongeveer 100 euro per persoon.
 • Hoogtepunt: je kunt gaan en terugkomen in één dag onder begeleiding van een gids.
 • Eigen auto
 • Duur: ongeveer een uur of anderhalf uur.
 • Prijs: ongeveer 80-90 euro per rit.
 • Hoogtepunten: ideaal om wat meer van de Provence te ontdekken.
 • Met de bus
 • Duur: kan tot 2 uur duren.
 • Prijs: ongeveer 15 euro.
 • Hoogtepunten: het is een heel voordelig alternatief.
 • Een treinreis
 • Duur: meestal 40 of 50 minuten.
 • Prijs: gemiddeld ongeveer 25 euro.
 • Hoogtepunt: het is de snelste en modernste optie.