Calanques cruises in Marseille

Een cruise maken rond Marseille, ontspannen in de zon terwijl je geniet van het uitzicht op Les Calanques is een geweldig plan dat je niet mag missen.

Chloé Girard

Chloé Girard

7 minuten lezen

Calanques cruises in Marseille

Calenques | ©Ishm

Het Nationaal Park van de Calanques in de Middellandse Zee, een magische plek die kleine fjorden met turquoise water en witte kliffen verlicht die lijken op het paradijs op aarde. Het landschap van Marseille in de Calanques is steil en ruig, vol klifpaden, prachtige witte stranden en geheime baaien die plotseling verschijnen waar de Middellandse Zee de rotsen heeft gebeeldhouwd.

Sommige van deze inhammen, "calanques" genoemd, zijn alleen bereikbaar over zee, per boot of kajak. Met dit in gedachten is een originele manier om het gebied te ontdekken het maken van een cruise in Marseille om te genieten van het uitzicht, een zonnige dag en de zeebries in je gezicht.

De beste optie

Marseille rondvaart op een zeilboot

Excursie van een hele dag

Een spannend avontuur in het Nationaal Park Calanques de Marseille tijdens een zeiltocht inclusief snorkelen.

Duur: 7 uren

Geniet van een onvergetelijke dag in het verkennen van het Calanques National Park in Marseille tijdens een zeiltocht van ongeveer 7 uur. Vanuit de oude haven van Marseille dompel je jezelf onder in de schoonheid van de Franse kust aan boord van een traditionele houten galei. Luister naar het interessante commentaar van de bemanning terwijl je richting de baai van Marseille vaart en de basiliek van Notre-Dame de la Garde bewondert.

Bewonder tijdens de overtocht de landschappen van kalkstenen kliffen en pittoreske vissershaventjes. Stop bij de beroemde baaien van Sormiou en Morgiou om te zwemmen en snorkelen en ontdek de rijke mariene biodiversiteit van de Middellandse Zee. Geniet daarna van een heerlijke lunch met lokale en seizoensgebonden producten en een glas rosé wijn.

Vervolg het avontuur varend door de archipel van Riou en Frioul, waar je kunt ontspannen, zwemmen en genieten van het prachtige kustlandschap. Tot slot keer je terug naar Pier 72 in de haven van Marseille, vol onvergetelijke herinneringen aan een dag zeilen en ontdekken op volle zee.

Aanrader als... je de schoonheid van Marseille wilt ervaren door te genieten van een dag zeilen met stops om te zwemmen en snorkelen.

Hoe is de boottocht in het Parc National des Calanques?

Het gevoel van zeilen aan boord van een zeilboot, genieten van een heerlijke lunch en ontspannen in de zon terwijl je de geweldige natuur observeert, is het plan waar iedereen van droomt op vakantie.

Het avontuur begint om 11:00 uur bij Pier 72 van de haven, waar je langs de Franse kust vertrekt op een fascinerende tocht van ongeveer 7 uur door de oude haven en het eiland If naar het prachtige Nationale Park Calanques.

Hier vindt een van mijn favoriete onderdelen van deze excursie plaats: de kapitein laat het anker vallen in de Calanques zodat reizigers een duik kunnen nemen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee. En dat is nog niet alles! Je krijgt zelfs de kans om de snorkeluitrusting te gebruiken die de activiteitsexploitant ter beschikking stelt om onder de zee te duiken. Dat is geweldig!

Aanbevolen als... Je deze ervaring in Marseille niet wilt missen, waar je kunt genieten van een ontspannen dag aan boord van een comfortabele zeilboot inclusief lunch, drankjes en snorkeluitrusting.

Boek de boottocht op de Calanques van Marseille

Wat zie je tijdens de boottocht in Marseille?

Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet
Vieux Port, Marseille| ©Jeanne Menjoulet

Tegenwoordig doet de Vieux Port dienst als jachthaven, maar ooit was het een van de belangrijkste havens van het westelijke Middellandse Zeegebied. Enkele van de omliggende monumenten zijn:

  • Fort Saint-Jean: dateert uit de 12e eeuw en is een unieke plek om de skyline van de stad te bekijken. Het is via een loopbrug verbonden met het MuCem museum.
  • Het Mucem: is het Museum van Europese en Mediterrane Beschavingen, ingehuldigd in 2013 voor de verspreiding van de verschillende mediterrane culturen. Je kunt het bezoeken door vooraf kaartjes voor het Mucem te kopen.
  • Fort Saint Nicolas: een 17e-eeuws militair gebouw in opdracht van koning Lodewijk XIV om de maritieme toegang tot de stad te controleren. De vestingmuren kunnen worden bezocht om het uitzicht op de haven en Marseille te bewonderen.
  • De kathedraal van Marseille: deze kerk in Romaans-Byzantijnse stijl, gebouwd in de 19e eeuw, is uniek in Frankrijk omdat het de oriëntaalse sfeer oproept die toen erg in de mode was.
  • Het Vuurtorenpaleis: Napoleon III liet dit paleis in 1852 bouwen voor zijn vrouw, keizerin Eugénie. Het werd later gebruikt als ziekenhuis en medische school.
  • Basiliek Notre Dame de la Garde: gelegen op de hoogste heuvel bij de Oude Haven. Deze basiliek in Byzantijnse stijl wordt bekroond door een beeld van de Maagd Maria, beschermster van de zeelieden en van Marseille.
  • Het Château d'If: dit 16e-eeuwse fort inspireerde de schrijver Alexandre Dumas om de gevangenis te vinden waar de hoofdpersoon van zijn beroemde roman "De graaf van Monte Cristo" gevangen zat. Je kunt kaartjes boeken voor het Château d'If om het van binnen te bekijken.
  • Uiteindelijk komt de boot aan in het Nationaal Park Calanques, een magische plek met witte kliffen en kleine baaien met turquoise water. Het landschap is prachtig, een ansichtkaart waardig.

Boek je boottocht op de Calanques van Marseille

Waarom zijn de Calanques een bezoek waard?

Routes om te ontdekken in het hart van de natuur| © Thibse
Routes om te ontdekken in het hart van de natuur| © Thibse

In het Nationaal Park Les Calanques, ten zuiden van Marseille, ligt een kuststrook van meer dan 20 kilometer tussen het dorp La Madrague en Cassis, waarvan de baaien erg populair zijn bij de inwoners van Marseille.

Veel reizigers komen er, vooral in de zomer, voor een ontspannen vakantie in de Provence om te genieten van de zon, het water en de natuur in al haar pracht.

Als je een reis naar Marseille plant, kan Les Calanques de perfecte aanvulling zijn op je reis naar de stad om te genieten van een paar momenten van ontspanning en ontkoppeling terwijl je het prachtige landschap vanaf de zee bewondert. Op deze ongelooflijke plek kun je ook genieten van de volgende activiteiten:

Boottocht, de beste optie

Deze populaire baaien in Marseille zijn een van de grootste toeristische attracties in het zuiden van Frankrijk vanwege hun schoonheid.

Naar mijn mening is deze boottocht de beste manier om het Calanques National Park te ontdekken en een ontspannen dag in Marseille door te brengen terwijl je in contact staat met de natuur en geniet van het spectaculaire uitzicht op de Middellandse Zee.

Of je nu kiest voor de kortere boottocht of de uitgebreidere optie, de kliffen en het water van de Calanques zien vanaf de boot is ongelooflijk.

Boek de boottocht naar de Calanques in Marseille

Tips om te genieten van een boottocht op de Calanques in Marseille

Dromerige landschappen| © Thibse
Dromerige landschappen| © Thibse

Boek van tevoren

Om je plaats op een cruise in Marseille te garanderen, is mijn advies om zo ver mogelijk van tevoren online te boeken. Zo kun je de beste keuze maken.

Zodra je hebt geboekt, ontvang je een bevestigingsmail met alle details die als ontvangstbewijs zal dienen.

Kom op tijd om de beste stoel te krijgen

Probeer een beetje vroeg bij de pier aan te komen om als eerste aan boord te gaan en een goede plek op het dek van de boot te bemachtigen voor de beste foto's - het uitzicht vanaf deze baaien is prachtig!

Raak niet geobsedeerd door foto's

Als je eenmaal begint te varen, heb je genoeg tijd om veel foto's te maken van het landschap onderweg. Geniet dus op je gemak van de tocht en laat jou de ster van het moment zijn, niet je camera.

Combineer het met andere activiteiten

Je hebt al gezien dat er cruises zijn die ook andere ervaringen omvatten, zoals picknicks, diners, dansen of zwemmen in de baaien. Met deze pakketten kun je tijd en geld besparen, dus als je een andere activiteit in Marseille in gedachten hebt, raad ik je aan deze optie te overwegen.

Kies een zonnige dag

Voor een Middellandse Zee cruise kun je het beste het weerbericht checken om er zeker van te zijn dat het zonnig is op de datum dat je wilt boeken.

Marseille heeft het grootste deel van het jaar een aangenaam, mild klimaat en aangezien de zomer droog en heet is, is alles veel aangenamer in de zon van de Provence!

Bescherm uzelf tegen de zon tijdens de cruise

Tijdens uw cruise wordt uw huid blootgesteld aan de zon, dus bescherm uzelf met een goede zonnebrandcrème om zonnebrand te voorkomen, een hoed om uw hoofd te beschermen en een zonnebril om uw gezichtsvermogen te beschermen, want het licht van de Middellandse Zee kan rond het middaguur erg intens zijn.

Draag geschikte kleding en schoeisel

Als je je kleedt voor een cruise in de Calanques of Marseille, raad ik je aan om rekening te houden met het type cruise dat je gaat maken. Dat wil zeggen, een cruise met diner en dans aan boord is niet hetzelfde als een cruise waarbij je gaat picknicken of stopt voor een duik in de zee.

Ik raad je aan om comfortabele schoenen en casual kleding te dragen voor dit soort activiteiten, waaraan je een eleganter tintje kunt geven met accessoires als het evenement bijvoorbeeld 's avonds plaatsvindt en je gaat dineren en dansen aan boord van de boot.

Boek de boottocht op de Calanques van Marseille

Als je geïnteresseerd bent in een boottocht op de Calanques, ben je ook geïnteresseerd in

Marseille| © kbxxus
Marseille| © kbxxus

Een boottocht naar Marseille is een heerlijke ervaring om tijdens je vakantie te ontspannen en op een andere manier te genieten van de Middellandse Zee en deze hoek van de Provence.

Een wandeling door Marseille is echter ook een uitstekend plan om de meest emblematische monumenten te ontdekken, meer te weten te komen over de geschiedenis van deze stad en haar rijke culturele erfgoed - het is de oudste stad van Frankrijk! In mijn post Wat te zien en te doen in Marseille vertel ik je de essentiële dingen die je niet mag missen.

Dit is je kans om door de charmante straatjes te slenteren, de ontspannen sfeer van de wijken op te snuiven en je te laten verleiden door de beste bouillabaisse ter wereld die hier wordt bereid. Je zult verliefd worden op Marseille!

Boek een boottocht op de Calanques van Marseille