Parijs Passlib: hoe je hemgebruikt, attracties, enz.

De officiële toeristenkaart van de Franse hoofdstad is perfect voor je vakantie. Meld je aan en begin met het plannen van je reis.

Matteo Gramegna

Matteo Gramegna

6 minuten lezen

Parijs Passlib: hoe je hemgebruikt, attracties, enz.

©J Shim

Parijs is een van de meest bezochte steden ter wereld. Het was het epicentrum van de kunst, is het decor geweest voor duizenden verhalen en betovert elk jaar weer duizenden reizigers. Als je hier bent geweest, zul je een tochtje over de rivier de Seine of de cafés van Montmartre nauwelijks zijn vergeten.

Een goede manier om te besparen op je reis is door je aan te melden voor een toeristenkaart. Met Paris Passlib kun je besparen op je vakantie door je de mogelijkheid te geven om de meeste bezienswaardigheden in Parijs te bezoeken.

Hoeveel kost de toeristenpas Paris Passlib?

Toeristen op transport| ©PatriciaenSaturno
Toeristen op transport| ©PatriciaenSaturno

De kosten van deze kaart beginnen bij ongeveer 45 euro tot de meest uitgebreide optie bij ongeveer 249 euro. Er zijn vier versies beschikbaar, die ik hieronder uitleg, en hoewel het op het eerste gezicht een hoge prijs lijkt, zijn er in alle gevallen veel activiteiten inbegrepen en als je apart betaalt, ben je uiteindelijk meer geld kwijt. Het is een zeer interessante manier om geld te besparen.

Hoe werkt de toeristenkaart Paris Passlib?

Parijs eiffeltour|©julia larrigue
Parijs eiffeltour|©julia larrigue

Paris Passlib is de officiële toeristenkaart van de Franse hoofdstad. Hiermee kun je geld besparen door te kiezen uit een groot aantal attracties en activiteiten in de stad. Voordat we verder gaan met de aankoop en meer details, moet je weten dat er vier versies van de kaart zijn. De Paris Passlib' geeft je gratis toegang tot alle bezienswaardigheden die op de kaart staan en de ervaringen zijn onderverdeeld in prijscategorieën: van de laagste (A) tot de hoogste (C), hieronder leg ik kort de belangrijkste kenmerken uit en welke activiteiten bij elke kaart zijn inbegrepen.

Mini

De goedkoopste optie: Begint bij ongeveer € 45 en bevat een lijst van 33 activiteiten en een halve dag stadsfietsverhuur. Je kunt ze niet allemaal doen, je moet er 3 kiezen uit alle opties. Dit is een ideale optie voor een kort verblijf in de stad en voor een eerste blik op enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. De lijst is vrij compleet en bevat onder andere populaire activiteiten zoals de beste cruises op de Seine en kaartjes voor een aantal van de belangrijkste monumenten van Parijs.

Je kunt de volledige lijst met activiteiten die worden aangeboden door de Paris Passlib' Mini bekijken op deze link

Stad

In deze optie is de lijst met activiteiten uitgebreid naar 53 en het aantal activiteiten dat je kunt kiezen uit de catalogus is verhoogd naar 5. De prijs is ook hoger, vanaf ongeveer €99, maar met deze pas heb je een bijna complete lijst van alle belangrijke monumenten in Parijs en een reeks zeer interessante extra activiteiten. Je kunt 3 categorie A en 2 categorie B activiteiten kiezen. Het is de meest evenwichtige optie om de stad te leren kennen tijdens een normaal verblijf van een paar dagen.

Je kunt de volledige lijst met activiteiten die worden aangeboden door de Paris Passlib' City bekijken op deze link

Verken

Deze pas geeft je toegang tot alle activiteiten en ervaringen van de twee vorige passen, maar breidt de lijst uit met categorie C-activiteiten. In dit geval moet je uit de 73 voorgestelde activiteiten de 6 ervaringen kiezen die je het leukst vindt. De Explore Pass bevat al activiteiten zoals kaartjes voor voorstellingen of zelfs culinaire proeverijen, dus het is perfect voor degenen die meer van Parijs willen zien dan alleen de monumenten. De prijs voor deze optie ligt rond de €169.

U kunt de volledige lijst met activiteiten die worden aangeboden door de Paris Passlib' Explore bekijken op de volgende link

Verkennen

+De meest complete optie van allemaal bevat in de catalogus alle activiteiten en ervaringen van de eerder genoemde passen, maar je hebt de mogelijkheid om een extra activiteit van categorie c te kiezen, dat wil zeggen, van een hogere prijs. In totaal kun je kiezen uit 7 van de in totaal 72 activiteiten, 3 van categorie A, 2 van categorie B en 2 van categorie C. De Explore + is dus gericht op degenen die niets willen missen als het gaat om het ontdekken van Parijs. De prijs is al 249 € ongeveer.

U kunt de volledige lijst met activiteiten die worden aangeboden door de Paris Passlib' Explore + op deze link

raadplegen.

Hoe te activeren en hoe activiteiten te boeken

man en vrouw zitten voor een laptop| © Brooke Cagle
man en vrouw zitten voor een laptop| © Brooke Cagle

Allereerst moet je weten dat de Paris Passlib geen fysieke kaart is, alle handelingen worden gedaan via een app.

Na aankoop ontvangt u een e-mail met instructies over hoe u de app kunt downloaden. Eenmaal binnen is het eenvoudig om de activiteit te zien die je leuk vindt en deze te boeken door de instructies op de pagina te volgen.

In het geval van drukke monumenten of activiteiten - zoals een bezoek aan de Eiffeltoren of het Pompidou Museum - raad ik aan om ruim van tevoren te reserveren, omdat veel van deze activiteiten een tijdslot hebben. De kaart is een jaar geldig vanaf de datum van de eerste geboekte activiteit.

Boek je kaartje voor de Eiffeltoren

Wanneer koopt u de Paris Passlib kaart

uitzicht op de straten van parijs en de eiffeltoren| © Andrea Maschio
uitzicht op de straten van parijs en de eiffeltoren| © Andrea Maschio

Als je naar de Franse hoofdstad reist, is een toeristenkaart zeker een goed idee. Je bespaart niet alleen geld, maar het maakt het ook makkelijker om de bezienswaardigheden te bezoeken. Vooral als het je eerste keer is in de Lichtstad.

Stel, je bent een kunstliefhebber en je verblijft twee dagen in Parijs, dan heb je alleen een Paris Passlib City Card nodig om toegang te krijgen tot de drie belangrijkste musea van de stad: het Louvre, Orsay en het Centre Pompidou.

En als je geen zin hebt om je op te sluiten in een museum, kun je altijd een dinercruise maken op de rivier de Seine of een fiets huren voor de dag en op je gemak de beste wijken van Parijs verkennen. De mogelijkheid om activiteiten te kiezen en te combineren is ongetwijfeld een sterk punt van de Paris Passlib kaart.

Boek een dinercruise op de Seine

Wanneer niet kopen

foutmelding| © Daniela Holzer
foutmelding| © Daniela Holzer

Als je de stad al eerder hebt bezocht en van je tweede reis wilt profiteren om een tour of excursie vanuit Parijs te doen, is Paris Passlib niet de moeite waard. De kaart bevat geen dagtochten (of langer).

Dankzij haar ligging is de Franse hoofdstad het ideale startpunt voor veel excursies.

De bekendste is het paleis van Versailles, de majestueuze residentie gebouwd door de "Zonnekoning", maar het is niet de enige die het vermelden waard is. De Champagnestreek, Giverny (waar het huis van Monet staat) of de middeleeuwse stad Rouen zijn in een paar uur te bereiken.

En als je zin hebt om een ander land te bezoeken, zijn er ook excursies naar Brugge vanuit Parijs. De Vlaamse stad ligt op ongeveer 300 km afstand en is toch een bezoek waard. Het ziet eruit als iets uit een sprookje en sommige tours combineren een busrit met een boottocht langs de romantische grachten.

Boek uw reis naar Versailles vanuit Parijs

Is het mogelijk om de Paris Passlib kaart in de stad te kopen?

uitzicht op het bruine gebouw| ©dominique Bernardini
uitzicht op het bruine gebouw| ©dominique Bernardini

Ja, maar ik raad het niet aan. De metropool wordt jaarlijks door meer dan 70 miljoen mensen bezocht en het is beter om alles geregeld te hebben voordat je vertrekt. Anders moet je een tijdje in de rij staan. In elk geval kan de kaart worden gekocht bij twee toeristische informatiepunten:

  • Hôtel de Ville (Rue de Rivoli 29). Je kunt er gemakkelijk komen met de metro (halte Hôtel de Ville, lijnen 1 en 11 of Châtelet, lijnen 1, 4, 7, 11 en 14).
  • Treinstation Gare du Nord, vlakbij de internationale aankomsten (metrostation Gare du Nord, lijnen 4 en 5).

Kan ik een activiteit annuleren met Paris Passlib?

Bagage klaarzetten| ©Vlada Karpovich
Bagage klaarzetten| ©Vlada Karpovich

Ja, zolang je dit tot 48 uur voor de aangevraagde datum doet. Je hebt twee opties: schrijf naar de contactpersoon (je vindt deze in de app) of naar de klantenservice. Dit moet je doen als je een activiteit hebt geboekt bij de Eiffeltoren of het Louvre Museum.