Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Parijs reizen

Parijs is cultuur, kunst, architectuur, schoonheid... maar het is ook heel groot. Het is een goed idee om met een gespecialiseerde gids een rondleiding langs de belangrijkste bezienswaardigheden te maken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Parijs reizen

De stad Parijs | ©Pedro Lastra

Parijs is veel meer dan de Eiffeltoren, het Louvre en de Luxemburgse Tuinen. Parijs is zijn wijken, en om ze op een authentieke manier te ontdekken, heb ik voor u een selectie gemaakt van de beste rondleidingen.

1. Parijs Nacht Rondleidingen

Arc de Triomphe bij nacht| ©Florian Wehde
Arc de Triomphe bij nacht| ©Florian Wehde

Als ze Parijs de lichtstad noemen, is dat omdat je het 's nachts moet zien. De verlichting is een spektakel en de nachtelijke rondleiding door Parijs is speciaal ontworpen om het te ontdekken. Tijdens de tour bezoekt u de Trocadero, Eiffeltoren, Arc de Triomphe en Grand Palais. Verhalen over sociale schandalen, grote liefdes en revoluties horen natuurlijk ook bij deze rondleiding.

De duur van de nachtelijke rondleiding door Parijs is eveneens ongeveer twee uur en kinderen onder de 13 jaar mogen gratis mee. Een ander voordeel van deze tour is dat u Parijs kunt bezoeken met veel minder mensen dan overdag en dat u, naast de lichtjes, ook de nachtelijke sfeer van de stad kunt ervaren.

Vergelijk de beste Parijs Tours

2. Rondvaarten en cruises op de Seine

Genieten van de Parijse nacht
Genieten van de Parijse nacht

Parijs kan op vele manieren worden verkend, en een van de populairste is een cruise over de rivier de Seine om bezienswaardigheden als de Eiffeltoren en de kathedraal Notre Dame te bekijken. Het beste aan deze nachtcruise op de Seine met tickets voor de Eiffeltoren is dat het niet alleen om de boottocht gaat, maar ook om een nachtelijke rondleiding door Parijs aan boord van een voertuig met uitzicht.

Onder de alternatieven voor wandeltochten, is dit een van de meest comfortabele en complete generieke tours om Parijs te leren kennen. Het stelt u in staat de stad overdag en 's nachts te zien, met uitleg door een professionele gids, zonder te hoeven lopen en zonder lange afstanden af te leggen.

Deze optie is inclusief ophalen en terugbrengen naar het hotel. Het is de meest aanbevolen optie voor wie weinig tijd heeft en geen plaatsen wil missen zoals de Parijse Opera, de kathedraal Notre Dame, de Place de la Concorde, het Louvre, het Hotel de Ville, het Grand Palais, de Champs Elysées, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, de Invalides of Pigalle. Bijna niets.

Vergelijk de beste riviercruises op de Seine

3. Montmartre rondleidingen

Moulin Rouge bij schemering
Moulin Rouge bij schemering

Elke wijk in Parijs is een bezoek waard, maar ik begin met de meest legendarische wijk van de Franse hoofdstad, Montmartre, en de rondleiding die altijd mijn favoriet zal blijven: de wandeltocht door de wijk Montmartre.

Details van het gebied

Montmartre ligt in het noorden van Parijs en is bekend als de geboorteplaats van de boheemse schilders en kunstenaars van de 19e eeuw. Het is moeilijk om deze plaats met een andere te vergelijken en nog moeilijker om het gevoel te beschrijven dat je krijgt wanneer je wordt rondgeleid en alle verhalen te horen krijgt van de personages die er hebben gewoond.

Tegen de tijd dat ik mijn eerste rondleiding door Montmartre nam, had ik de wijk al meer dan eens bezocht en ontelbare uren door de straten gezworven. Dit hielp allemaal niet; het was alsof ik het voor het eerst zag.

Over deze tour

Het is het meest gewild vanwege de geschiedenis en de charme van deze buurt. Om Montmartre te zien moet je minstens een halve dag uittrekken, niet omdat de wijk te voet niet toegankelijk is, wat wel het geval is, maar omdat er zoveel te zien is en de beste manier om er niets van te missen is een wandeling door de Montmartre-wijk te maken.

Wat je zult zien

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet en Picasso hebben allemaal in deze buurt gewoond, dus tijdens deze twee uur durende rondleiding krijgt u veel van hun anekdotes te horen, de plaatsen die zij bezochten en wat hen zo aantrok in Montmartre.

Naast schilders heeft de buurt ook filmmakers geïnspireerd, dus cafés zoals dat in de beroemde film Amélie zijn ook een must op deze tour. Op de Montmartre tour ziet u ook emblematische plekken als:

De Moulin Rouge

Het beroemde cabaret waarin de tekeningen van Tolouse-Lautrec zich afspeelden en dat in verschillende films voorkomt, bevindt zich in het lager gelegen deel van Montmartre. Het is een must-see als het verlicht is. Als u overweegt om een mythische show in het beroemdste cabaret ter wereld bij te wonen, nodig ik u uit om dit artikel te lezen dat ik erover heb geschreven. Moulin Rouge tickets: alles wat je moet weten.

Sacré-Coeur Basiliek

Op de top van de Montmartre heuvel staat deze prachtige, stralend witte basiliek. U kunt niet alleen de schoonheid van de architectuur bewonderen, maar ook de stad Parijs vanaf de top van de trappen die eraan voorafgaan.

Schildersplein

Het ligt achter de Sacré-Coeur en heet eigenlijk Place du Tertre, hoewel iedereen het kent als Place des Painters. Een reeks restaurants met hun stoelen in een rij (zo gaat dat in de Franse hoofdstad) omringen het plein waar verschillende kunstenaars schilderen en hun schilderijen verkopen.

De rosse buurt van Parijs, Pigalle

Cabarets, nachtclubs, erotische winkels, neonlichten... De rosse buurt van Parijs is een bezoek waard en is ook het onderwerp van meer dan één anekdote.

Vergelijk de beste tours van Parijs

4. Rondleidingen in het Quartier Latin

Pantheon van Parijs| ©Juanedc
Pantheon van Parijs| ©Juanedc

Een andere wijk in Parijs die een bezoek waard is, is het Quartier Latin, ten zuiden van het Ile de la Cité. Hoewel het vaak door veel toeristen over het hoofd wordt gezien, heeft het Quartier Latin een bijzondere, gastvrije charme. Naast emblematische bezienswaardigheden zoals het Pantheon en de Sorbonne, heeft deze wijk een aantal uitstekende snoepwinkels, en tijdens deze wandeling door het Quartier Latin van Parijs, die ongeveer een uur duurt, bezoekt u een van hen met een aperitief inbegrepen.

Waar gaat deze tour over

Het grote voordeel is dat dit een privé-tour is waarbij de gids uitsluitend tot uw beschikking staat en die van uw reisgenoten. Zo kunt u de route van de rondleiding, de uitleg over de geschiedenis van de wijk en de stad Parijs en de gastronomische aanbevelingen van het gebied aanpassen aan uw voorkeuren.

Vergelijk de beste Parijs Tours

5. Gepersonaliseerde rondleidingen in Parijs

Uitzicht op de Eiffeltoren
Uitzicht op de Eiffeltoren

Parijs is zo divers dat elke reiziger een voorkeur heeft voor een bepaald gebied. Daarom zijn er privéreizen waarbij de reiziger de reisroute bepaalt. Deze op maat gemaakte tour door Parijs is de beste optie om de stad te verkennen in de diepte en met een lokale gids die een expert is in de stad.

Waar bestaat deze tour uit

Deze privétour (u bent alleen met uw reisgenoten) begint bij het Louvre en vanaf daar wordt de reisroute door de reiziger bepaald. Deze wandeltocht kan twee tot zes uur duren en u kiest zelf welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken, of u zich meer op het ene of het andere aspect van de stad wilt richten en of u op een bepaald punt meer of minder lang wilt stoppen.

De gids past zich volledig aan uw voorkeuren aan terwijl hij praktische details van de stad onthult en u de verhalen vertelt achter elk van de hoeken.

Vergelijk de beste Parijs Tours

6. Parijs voor fijnproevers

Place Vendôme
Place Vendôme

Als u van de ervaring van een rondrit door de straten van Parijs houdt en deze een beetje origineler wilt maken, raad ik u aan een gastronomische rondrit door Parijs te proberen. De essentie van dit type tour is ook om meer te leren over de stad, maar ze richten zich op gastronomie en omvatten ook proeverijen van de sterproducten van de Franse hoofdstad, zoals kaas, chocolade en wijn.

Als u een specifieke aanbeveling wilt, raad ik u deze gastronomische rondleiding door het Quartier Latin van Parijs aan. Naast de proeverijen en de uitleg van de gids, zult u ook genieten van de gesprekken met de verkopers, wat deze tour tot een zeer authentieke ervaring maakt die moeilijk op een andere manier te beleven is.

Vergelijk de beste Tours in Parijs

7. Sightseeing Bus Tours

Louvre museum| ©Robert Bye
Louvre museum| ©Robert Bye

Er is ook een mogelijkheid om van Parijs in al zijn immensiteit te genieten zonder elke straat te hoeven bewandelen. De sightseeing bus, hoewel het lijkt misschien een toeristische ervaring als u op zoek bent naar een meer authentieke reis, is een geweldige manier om nog steeds genieten van de ongelooflijke bezienswaardigheden van de stad terwijl u een pauze of verplaatsen van het ene gebied naar het andere.

Vooral in grote steden als Parijs is de bus vaak een goede manier om in de interessantste wijken te komen zonder je in de metro door de drukte te hoeven wringen en vooral zonder ook maar één detail te missen van wat er buiten gebeurt. Hier is een artikel dat ik schreef over Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen voor het geval je meer wilt weten.

Boek de Sightseeing Bus van Parijs

8. Opera Garnier rondleidingen

Maak u geen zorgen als u tijdens de nachtelijke rondleiding verstrikt raakt in de verlichting van de Parijse Opera; er zijn rondleidingen door het gebouw waar u de geschiedenis ervan kunt opsnuiven. Het doel van deze tours is om u een algemeen overzicht te geven en uw nieuwsgierigheid als reiziger te prikkelen, het is aan u waar u zich verder in wilt verdiepen. Ik heb een gids geschreven over Opera Garnier Rondleidingen die u zou kunnen interesseren als u meer wilt weten over een van de meest emblematische gebouwen in Parijs.

Boek de Parijs Opera Tour

9. Louvre rondleidingen

We weten allemaal dat het Louvre het beroemdste museum van Parijs is (en waarschijnlijk van de hele wereld). En als het gaat om een bezoek aan een museum van deze omvang, is er niets beter dan een rondleiding te nemen om het goed te leren kennen, te begrijpen wat we zien en onze tijd in het museum efficiënter te maken en het meeste uit het bezoek te halen.

Er zijn verschillende soorten rondleidingen, van de meer "express" rondleidingen, waarbij de gids ervoor zorgt dat u niets van het essentiële mist, tot meer uitgebreide rondleidingen, waarbij een kunstexpert de belangrijkste werken in een meer volledige rondleiding zal beschrijven. Kom en ontdek de cultuur die op u wacht in het Louvre met een deskundige gids.

Als u meer wilt weten over de ervaring van een bezoek aan het Louvre, heb ik een gids gemaakt over het Louvre, rondleidingen en hoe u kaartjes kunt kopen- u zult niet meer twijfelen!

Louvre Tours Vergelijken

10. Excursies Versailles

Als u een dag de stad verlaat om naar Versailles te gaan, maakt u uw reis compleet met een dag waarin u niet alleen een reis terug in de tijd maakt, maar u ook kunt ontspannen in de spectaculaire tuinen van het paleis van Versailles. Omdat het zo'n populair bezoek is, zijn er verschillende soorten excursies: van excursies waarbij u Versailles in uw eigen tempo kunt verkennen tot excursies waarbij u een rondleiding krijgt door het paleis en de tuinen. Een pluspunt? Blijf om het spektakel van de fonteinen van het Paleis te zien: een prachtig gezicht!

Als u deze tour wilt doen, kunt u meer details lezen in mijn gids over de beste tours naar Versailles vanuit Parijs. U kunt er komen met de trein of de bus, en in slechts één dag kunt u genieten van een spectaculair landschap dat u niet onverschillig zal laten.

Vergelijk Excursies naar Versailles

Organiseer uw rondleiding in Parijs

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Hoe boekt u een rondleiding?

De meeste rondleidingen in Parijs kunnen online worden geboekt. Zodra u uw reservering heeft gemaakt, ontvangt u een voucher met instructies over hoe u uw gids kunt ontmoeten op de dag en op het tijdstip dat u heeft gekozen. Als u liever improviseert tijdens uw reis en ruimte laat voor het onverwachte, zorg er dan voor dat u een tour kiest met gratis annulering, zodat u 24 uur van tevoren kunt verzetten naar een andere dag zonder uw geld te verliezen.

Ontmoetingspunt

De ontmoetingsplaats varieert naargelang de wijk van Parijs waar de rondleiding plaatsvindt, maar ze zijn allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer en goed gelegen. Als u een museum in de buurt wilt bezoeken, kies dan een tijdstip en een dag waarop u dat voor of na de rondleiding kunt doen, maar ik raad u aan uw energie te sparen voor het lopen als u kiest voor de wandeltochtoptie.

Dienstregeling

Wandeltochten in Parijs zijn er elke dag van de week en er zijn meestal verschillende tijden om uit te kiezen. Houd er rekening mee dat veel van de musea in de stad op dinsdag gesloten zijn, dus het kan een goede dag zijn om een wandeling door de straten van Parijs te maken. Als u de drukte wilt vermijden, kies dan voor avondrondleidingen en vermijd de weekends in het hoogseizoen.

Duur

De gemiddelde rondleiding duurt ongeveer twee uur, maar de rondleidingen kunnen ook langer duren. U kunt ook uitgebreidere en kortere tochten vinden. Houd er rekening mee dat u tijdens de tour genoeg tijd zult hebben om de verschillende bezienswaardigheden langs de weg te zien; dit zijn geen tours die bedoeld zijn om te worden gehaast, want het idee is om te ontspannen en te genieten van de stad. Probeer de groep niet te vertragen en vergeet niet dat u altijd op elk van de punten van de tocht kunt terugkomen.

Prijs

De prijs van de rondleidingen kan variëren naargelang het gebied en de rondleiding, maar ik raad u aan de kans niet te missen om voor het geld een rondleiding door Parijs te krijgen. Er zijn verschillende prijzen (een privérondleiding of een boottocht is bijvoorbeeld duurder) en sommige zijn zeer betaalbaar; ik beloof u dat u, met alles wat u zult leren, waar voor uw geld zult krijgen.

Aanbevelingen

De gidsen op deze tours kennen Parijs door en door. Doe er uw voordeel mee en vraag hen om aanbevelingen over waar te eten, wat te bezoeken volgens uw voorkeuren, waar originele souvenirs te kopen, wat is de beste buurt om uit te gaan en te feesten ... De dag ervoor kunt u een lijst met vragen maken; ze zullen blij zijn om ze te beantwoorden tijdens de tour of aan het einde ervan.

Talen

Parijs trekt bezoekers uit de hele wereld, dus de meeste rondleidingen zijn in meerdere talen beschikbaar. Engels, Frans en Spaans zijn bijna gegarandeerd, maar veel rondreizen bieden ook de mogelijkheid van Duits, Italiaans, Portugees en andere talen.

Veelgestelde vragen

  • Wat is de gemiddelde loopafstand?

    De meeste duren ongeveer 2 uur. Alle tours zijn op eigen tempo, maar het is toch een goed idee om comfortabele schoenen te dragen en je te kleden naar het weer voor de perfecte ervaring.

  • Wat is de beste manier om in Parijs te komen?

    Het beste is om te lopen wanneer u kunt: zo ontdekt u charmante straatjes, ambachtelijke bakkerijen en andere verborgen juweeltjes die deel uitmaken van waar het in Parijs om draait. Het stadscentrum is vrij compact en alle bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar, dus een combinatie van lopen en de metro nemen brengt u vrij gemakkelijk waar u heen wilt.

  • Wat kan ik doen in de omgeving van het Louvre?

    U kunt wandelen langs de rue de Rivoli en genieten van een rustig moment in de Jardin des Tuileries. U kunt ook het standbeeld van Molière aan de Rue Richelieu 40 bezoeken, langs de Place de la Concorde gaan en het Palais Royal van voren bewonderen.