Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Parijs reizen

Parijs is cultuur, kunst, architectuur, schoonheid... maar het is ook erg groot. Het is een goed idee om met een gespecialiseerde gids de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minuten lezen

Parijs reizen

De stad Parijs | ©Ali Sabbagh

Parijs is veel meer dan de Eiffeltoren, het Louvre en de Luxemburgse Tuinen. Parijs draait om haar wijken, en zodat u deze op een authentieke manier kunt ontdekken, volgt hier een selectie van de beste tours.

1. Parijs Nacht Tours

Arc de Triomphe bij nacht| ©Florian Wehde
Arc de Triomphe bij nacht| ©Florian Wehde

Als ze Parijs de Lichtstad noemen, dan is dat omdat je het 's nachts moet zien. De verlichting ervan is een spektakel en de nachttour door Parijs is speciaal ontworpen om het te ontdekken. Tijdens de tour bezoekt u het Trocadero, de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en het Grand Palais. Natuurlijk komen ook verhalen over sociale schandalen, grote liefdes en revoluties aan bod.

De duur van de nachttour door Parijs is ook ongeveer twee uur en kinderen onder de 13 jaar mogen gratis mee. Een ander voordeel van deze tour is dat u Parijs met veel minder mensen bezoekt dan overdag, en naast de lichtjes krijgt u ook de nachtelijke sfeer van de stad te zien.

Boek een nachtelijke tour door Parijs

2. Seine Boottochten en Cruises

©jlfaurie
©jlfaurie

Parijs kan op vele manieren worden verkend, en een van de meest populaire is om de Seine rivier te bevaren en bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame kathedraal te bekijken. Het beste aan deze nachtcruise op de Seine met kaartjes voor de Eiffeltoren is dat het niet alleen de boottocht omvat, maar ook een nachtelijke rondleiding door Parijs aan boord van een voertuig met uitzicht.

Onder de alternatieven voor wandeltours is dit een van de meest comfortabele en complete generieke tours om Parijs te leren kennen. Het stelt u in staat om de stad overdag en 's nachts te zien, met uitleg van een professionele gids, zonder dat u hoeft te lopen en lange afstanden hoeft af te leggen.

Deze optie is inclusief ophalen en terugbrengen naar het hotel. Het is de meest aanbevolen optie voor degenen die weinig tijd hebben en geen plaatsen willen missen zoals de Opera van Parijs, de kathedraal Notre Dame, Place de la Concorde, het Louvre, het Hotel de Ville, het Grand Palais, de Champs Elysées, de Arc de Triomphe, de Eiffeltoren, de Invalides of Pigalle. Bijna niets.

Boek een cruise op de Seine

3. Rondleidingen Montmartre

Moulin Rouge bij schemering
Moulin Rouge bij schemering

Elke wijk in Parijs is een bezoek waard, maar ik begin met de meest legendarische wijk van de Franse hoofdstad, Montmartre, en de tour die altijd mijn favoriet zal blijven: de wandeling door de wijk Montmartre.

Details van de wijk

De wijk Montmartre ligt in het noorden van Parijs en staat bekend als de geboorteplaats van de boheemse schilders en kunstenaars van de 19e eeuw. Het is moeilijk om deze plek met een andere te vergelijken en nog moeilijker om het gevoel te beschrijven dat je krijgt als je wordt rondgeleid en alle verhalen te horen krijgt van de personages die er hebben gewoond.

Toen ik mijn eerste rondleiding door Montmartre kreeg, had ik de wijk al meer dan eens bezocht en ontelbare uren door de straten gezworven. Dat hielp allemaal niet; het was alsof ik het voor het eerst zag.

Over deze tour

Dit is de meest gevraagde tour vanwege de geschiedenis en de charme van deze wijk. Om Montmartre te zien moet u minstens een halve dag reserveren, niet omdat de wijk niet te voet bereikbaar is, wat wel het geval is, maar omdat er zoveel te zien is en de beste manier om er niets van te missen is een wandeling door de wijk Montmartre te maken.

Wat u zult zien

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet en Picasso woonden allemaal in deze wijk, dus tijdens deze twee uur durende rondleiding krijgt u veel van hun anekdotes te horen, de plaatsen die zij bezochten en wat hen aantrok in Montmartre.

Naast schilders heeft de wijk ook filmmakers geïnspireerd, dus cafés zoals dat in de beroemde film Amélie zijn ook een must op deze tour. Tijdens de Montmartre tour ziet u ook emblematische plekken zoals:

De Moulin Rouge

Het beroemde cabaret waarin de tekeningen van Tolouse-Lautrec zich afspeelden en dat in verschillende films voorkomt, bevindt zich in het onderste deel van Montmartre. Het is een must-see wanneer het verlicht is. Als u overweegt een mythische show bij te wonen in het beroemdste cabaret ter wereld, nodig ik u uit dit artikel te lezen dat ik erover schreef. Moulin Rouge tickets: alles wat je moet weten.

De Sacré-Coeur basiliek

Op de top van de heuvel van Montmartre staat deze indrukwekkende, glanzend witte basiliek. Naast het bewonderen van de schoonheid van haar architectuur, kunt u ook de stad Parijs bewonderen vanaf de top van de trappen die eraan voorafgaan.

Het Schildersplein

Gelegen achter de Sacré-Coeur, heet het eigenlijk Place du Tertre, maar iedereen kent het als Place des Painters. Een reeks restaurants met hun stoelen op een rij (zo gaat dat in de Franse hoofdstad) omringen het plein waar verschillende kunstenaars schilderen en hun schilderijen verkopen.

De rosse buurt van Parijs, Pigalle

Cabarets, nachtclubs, erotische winkels, neonlichten... De rosse buurt van Parijs is een bezoek waard en is ook de bron van meer dan één anekdote.

Boek een rondleiding door Montmartre

4. Rondleidingen door het Quartier Latin

Pantheon van Parijs| ©Juanedc
Pantheon van Parijs| ©Juanedc

Een andere wijk in Parijs die een bezoek waard is, is het Quartier Latin, ten zuiden van het Ile de la Cité. Hoewel vaak over het hoofd gezien door veel toeristen, heeft het Quartier Latin een bijzondere, gastvrije charme. Naast iconische monumenten als het Pantheon en de Sorbonne heeft deze wijk een aantal uitstekende snoepwinkels, en tijdens deze wandeling door het Quartier Latin van Parijs, die ongeveer een uur duurt, bezoekt u er een met een aperitief inbegrepen.

Wat deze tour inhoudt

Het grote voordeel is dat dit een privétour is waarbij de gids uitsluitend tot uw beschikking staat en die van uw reisgenoten. Zo kunt u de route van de tour, de uitleg over de geschiedenis van de wijk en de stad Parijs en de gastronomische aanbevelingen van de wijk aanpassen aan uw voorkeuren.

Boek een rondleiding door het Quartier Latin van Parijs

5. Gepersonaliseerde rondleidingen door Parijs

Uitzicht op de Eiffeltoren
Uitzicht op de Eiffeltoren

Parijs is zo divers dat elke reiziger een voorkeur heeft voor een bepaald gebied. Daarom zijn er privé tours waarbij de reiziger zelf de route bepaalt. Deze op maat gemaakte tour door Parijs is de beste optie om de stad grondig te verkennen met een lokale gids die de stad kent.

Waaruit bestaat deze tour

Deze privé tour (u bent alleen met uw reisgenoten) begint bij het Louvre Museum en vanaf daar wordt de route bepaald door de reiziger. Deze wandeling kan twee tot zes uur duren en u kiest zelf welke bezienswaardigheden u wilt bezoeken, of u meer of minder aandacht aan een bepaald aspect van de stad wilt besteden en of u op een bepaald punt meer of minder tijd wilt stoppen.

De gids past zich volledig aan uw voorkeuren aan terwijl hij praktische details van de stad onthult en u de verhalen achter elke hoek vertelt.

Boek een gepersonaliseerde tour door Parijs

6. Gastronomische rondleidingen door Parijs

Place Vendôme
Place Vendôme

Als u van de ervaring van een Parijse straattour houdt en er iets meer originaliteit aan wilt toevoegen, raad ik u aan om een gastronomische tour door Parijs te proberen. De essentie van dit soort tours is ook om meer over de stad te leren, maar ze richten zich op gastronomie en bevatten ook proeverijen van de sterproducten van de Franse hoofdstad, zoals kaas, chocolade en wijn.

Als u een specifieke aanbeveling wilt, raad ik u deze gastronomische tour van het Quartier Latin van Parijs aan. Naast de proeverijen en de uitleg van de gids zult u ook genieten van de gesprekken met de verkopers, wat deze tour tot een zeer authentieke ervaring maakt die moeilijk op een andere manier te genieten is.

7. Rondleidingen per bus

Louvre Museum| ©Robert Bye
Louvre Museum| ©Robert Bye

Er is ook een mogelijkheid om van Parijs in al zijn onmetelijkheid te genieten zonder door elke straat te hoeven lopen. De toeristenbus, hoewel het in eerste instantie misschien een toeristische ervaring lijkt als u op zoek bent naar een meer authentieke reis, is een geweldige optie om te blijven genieten van de ongelooflijke uitzichten van de stad terwijl u een beetje uitrust of van het ene gebied naar het andere gaat.

Vooral in grote steden als Parijs is de bus vaak een goede manier om bij de meest interessante gebieden te komen zonder dat je je in de metro door de drukte hoeft te wringen en vooral zonder ook maar één detail te missen van wat er buiten gebeurt. Hier is een artikel dat ik schreef over Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen voor het geval u meer wilt weten.

Boek de sightseeingbus van Parijs

8. Opera Garnier Rondleidingen

Opera Garnier| ©Guilhem Vellut
Opera Garnier| ©Guilhem Vellut

Maakt u zich geen zorgen als u tijdens de nachtelijke rondleiding in de verlichting van de Parijse Opera verstrikt raakt; er zijn rondleidingen door het gebouw waarbij u de geschiedenis kunt opsnuiven. Het doel van deze rondleidingen is om u een algemeen overzicht te geven en uw nieuwsgierigheid als reiziger te prikkelen, het is aan u waar u dieper op in wilt gaan. Ik heb een gids geschreven over Opera Garnier Rondleidingen die je misschien interesseert als je meer wilt weten over een van de meest emblematische gebouwen in Parijs.

Boek de Parijs Opera Tour

9. Louvre rondleidingen

Louvre Museum| ©Pedro Szekely
Louvre Museum| ©Pedro Szekely

We weten allemaal dat het Louvre het beroemdste museum van Parijs (en waarschijnlijk van de wereld) is. En als het gaat om een bezoek aan een museum van deze omvang, is er niets beter dan een rondleiding om het goed te leren kennen, te begrijpen wat we zien en onze tijd in het museum efficiënter te maken en het meeste uit het bezoek te halen.

Er zijn verschillende soorten rondleidingen, van de meer "snelle" rondleidingen, waarbij de gids ervoor zorgt dat u het essentiële niet mist, tot uitgebreidere rondleidingen, waarbij een kunstkenner de belangrijkste werken beschrijft in een meer volledige rondleiding. Kom en ontdek de cultuur die u te wachten staat in het Louvre met een deskundige gids.

Als u meer wilt lezen over de ervaring van een bezoek aan het Louvre, heb ik een gids gemaakt over het Louvre, rondleidingen en hoe u kaartjes kunt kopen- u zult er niet over twijfelen!

10. Excursies naar Versailles

Paleis van Versailles| ©lameato feliz
Paleis van Versailles| ©lameato feliz

Een dagtocht buiten de stad naar Versailles maakt uw reis compleet met een dag waarop u niet alleen terugreist in de tijd, maar ook kunt ontspannen in de spectaculaire tuinen van het Paleis van Versailles. Omdat het zo'n populair bezoek is, zijn er verschillende soorten excursies: van die waarbij u Versailles in uw eigen tempo kunt verkennen tot die waarbij u een rondleiding krijgt door het paleis en de tuinen. Een pluspunt? Blijf om het spektakel van de fonteinen van het paleis te zien: een wonder!

Als u deze excursie wilt doen, kunt u meer details lezen in mijn gids over de beste excursies naar Versailles vanuit Parijs. U kunt er per trein of per bus komen en in één dag kunt u genieten van een spectaculair landschap dat u niet onverschillig zal laten.

Boek een reis naar Versailles

Organiseer uw rondleiding door Parijs

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Hoe boekt u een rondleiding

De meeste rondleidingen in Parijs kunnen online worden geboekt. Zodra u uw boeking heeft gemaakt, ontvangt u een voucher met instructies over hoe u uw gids kunt ontmoeten op de dag en de tijd die u heeft gekozen. Als u liever improviseert tijdens uw reis en ruimte overlaat voor het onverwachte, zorg er dan voor dat u een tour kiest die gratis kan worden geannuleerd, zodat u 24 uur van tevoren een andere dag kunt boeken zonder uw geld te verliezen.

Ontmoetingsplaats

Het ontmoetingspunt varieert afhankelijk van het gebied van Parijs waar de tour plaatsvindt, maar ze zijn allemaal bereikbaar met het openbaar vervoer en goed gelegen. Als u een nabijgelegen museum wilt bezoeken, kies dan een tijd en dag waarop u dat voor of na de tour kunt doen, maar ik raad u aan uw energie te sparen voor het lopen als u voor de wandeltour optie kiest.

Tijdschema

Wandeltours in Parijs worden elke dag van de week gehouden en er zijn meestal verschillende tijden om uit te kiezen. Houd er rekening mee dat veel musea in de stad op dinsdag gesloten zijn, dus dat kan een goede dag zijn om een wandeling door de straten van Parijs te maken. Als u de drukte wilt vermijden, kies dan voor avondtours en vermijd het weekend in het hoogseizoen.

Duur

De gemiddelde tour duurt ongeveer twee uur, maar tours kunnen langer zijn. Er zijn ook uitgebreidere en kortere tours te vinden. Houd er rekening mee dat u tijdens de tour genoeg tijd heeft om de verschillende bezienswaardigheden onderweg te bekijken; dit zijn geen tours die bedoeld zijn om te haasten, want het is de bedoeling om te ontspannen en van de stad te genieten. Probeer de groep niet te vertragen en vergeet niet dat u altijd de bezienswaardigheden van de tour opnieuw kunt bezoeken.

Prijs

De prijs van de tours kan variëren, afhankelijk van het gebied en de tour, maar ik raad u aan de kans niet te missen om een rondleiding door Parijs te nemen voor het geld. Er zijn verschillende prijzen (een privé-tour of een boottour is bijvoorbeeld duurder) en sommige zijn zeer betaalbaar; ik beloof u dat u, met alles wat u zult leren, waar voor uw geld krijgt.

Aanbevelingen

De gidsen van deze tours kennen Parijs door en door. Vraag hen om aanbevelingen over waar te eten, wat te bezoeken volgens uw voorkeuren, waar originele souvenirs te kopen, wat de beste buurt is om uit te gaan en te feesten... De dag ervoor kunt u een lijst met vragen maken; zij zullen deze graag beantwoorden tijdens of aan het einde van de tour.

Talen

Parijs wordt bezocht door bezoekers van over de hele wereld, dus de meeste tours zijn beschikbaar in verschillende talen. Engels, Frans en Spaans zijn bijna gegarandeerd, maar veel tours hebben ook de optie van Duits, Italiaans, Portugees en andere talen.

Veelgestelde vragen

  • Wat is de gemiddelde loopafstand?

    De meeste duren ongeveer 2 uur. Alle rondleidingen gaan op eigen gelegenheid, maar het is toch een goed idee om comfortabele schoenen te dragen en je op het weer te kleden voor de perfecte ervaring.

  • Wat is de beste manier om je in Parijs te verplaatsen?

    Het beste is om te lopen wanneer u kunt: zo ontdekt u charmante straatjes, ambachtelijke bakkerijen en andere verborgen juweeltjes waar het in Parijs allemaal om draait. Het stadscentrum is vrij compact en alle bezienswaardigheden liggen relatief dicht bij elkaar, dus een combinatie van lopen en de metro brengt u vrij gemakkelijk waar u heen wilt.

  • Wat kan ik doen rond het Louvre?

    U kunt wandelen door de rue de Rivoli en genieten van een rustig moment in de Jardin des Tuileries. U kunt ook het standbeeld van Molière aan de rue Richelieu 40 bezoeken, langs de Place de la Concorde lopen en het Palais Royal vanaf de voorkant bewonderen.