Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Goedkope tickets voor Disneyland Parijs: soorten tickets, hoe kun je geld besparen, beschikbare opties, enz.

Een dag of twee in Disneyland doorbrengen brengt je terug naar je kindertijd. Of u nu alleen bent of met uw gezin, bezoek het park en haal er het beste uit met deze tips om de goedkoopste tickets te krijgen.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minuten lezen

Goedkope tickets voor Disneyland Parijs: soorten tickets, hoe kun je geld besparen, beschikbare opties, enz.

Kasteel van Assepoester, Disneyland Parijs | ©David Jafra

De verbazingwekkende aandacht voor details, de attracties en alles wat je kunt leren over film en speciale effecten maken Disneyland tot een uniek bezoek voor iedereen, zelfs als je niet met kinderen gaat of als Disneyfilms niet je favoriet zijn.

Voordat u uw kaartje koopt, moet u weten dat er twee parken zijn: het traditionele park (Disneyland) en het Disney Studios park (Walt Disney Studios). Ze liggen naast elkaar en hebben allebei attracties: de goedkoopste manier is om een 1-daags ticket te kopen dat geldig is voor beide parken.

De beste optie

Disneyland Parijs 1 dag tickets

Dagkaart voor één of twee parken

Kies of u uw dag wilt wijden aan slechts één van de twee parken of dat u van beide parken en de beste attracties van elk park wilt genieten zo vaak als u wilt.

Het ticket voor een dag naar Disneyland Parijs is niet alleen de goedkoopste optie om het Disney-universum te bezoeken, maar het past zich ook aan aan de voorkeuren die u tijdens uw bezoek hebt. Kies of u uw dag wilt wijden aan slechts één van de par ken (het park dat u wilt) of dat u, voor iets meer geld, liever beide parken in gaat en van het ene naar het andere park gaat wanneer u daar zin in hebt.

Natuurlijk geeft het ticket u toegang tot alle attracties en shows in het park van uw keuze, of beide als dat het geval is. Als u uw ticket van tevoren koopt , kunt u uw tijd optimaal benutten, want u hoeft niet in de rij te staan bij de ingang en als u het eenmaal hebt gevalideerd, kunt u zo vaak als u wilt en in de volgorde die u wilt genieten van alles wat de Disney Parken te bieden hebben.

 • Aanbevolen als... u uw toegang tot de Disney Parken vóór uw bezoek wilt beveiligen en bij aankomst niet in de rij wilt staan.

Soorten tickets volgens prijs en hoe u de goedkoopste kunt krijgen

Slenteren door Disneyland Parijs
Slenteren door Disneyland Parijs

Mijn advies is om uw tickets van tevoren te kopen om de beste prijzen te krijgen: u kunt ook een ticket voor één dag kopen, een gecombineerd ticket voor twee dagen - wat goedkoper is dan beide apart kopen - en zelfs een pakket nemen waarbij vervoer vanuit Parijs is inbegrepen en wat ook goedkoper is dan apart kopen.

Na een grondige studie van alle beschikbare soorten tickets, is dit ticket voor 1 dag in het park het goedkoopst.

Boek uw dagkaarten voor Disneyland Parijs

Bespaar kosten met een dagticket voor beide parken

Toegang tot het park| ©Thomas Evraert
Toegang tot het park| ©Thomas Evraert

Bij mijn eerste bezoek dacht ik dat het Disney-universum in Parijs beperkt was tot de twee parken. Ik was verrast te beseffen dat Disneyland Parijs een heel complex is dat naast de parken ook winkels, hotels, nachtclubs, restaurants en pleinen omvat.

Alles wordt verzorgd met dezelfde aandacht voor detail als de parken (het hele universum van de Disney parken wordt immers juist gekenmerkt door de nauwgezetheid en de zorg achter elk element). Met een 1-daags Disney ticket kun je het allemaal verkennen, en het is zeker de moeite waard om je te vergapen aan de enorme omvang van dit alles. Eenmaal daar, zult u zien dat er zelfs rondleidingen zijn om elke hoek van dit Resort te bezoeken.

Loont het om een ticket voor twee dagen te kopen?

Als u twee dagen blijft, natuurlijk: de goedkoopste optie is om vanaf het begin het 2-daagse ticket voor Disneyland te nemen en een hele dag aan elk park te wijden.

Als u echter maar één dag blijft, is het volgens mij het beste om het hoofdpark te zien en het tweede park voor een ander bezoek over te laten, want als u probeert beide parken op dezelfde dag te zien, zult u veel details missen.

Boek uw meerdaagse tickets voor Disneyland Parijs

Ontdek het Walt Disney Studios Park met toegang tot beide parken

Het Hollywood Tower Hotel, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers
Het Hollywood Tower Hotel, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers

Voor wie nieuwsgierig is naar de wereld van de film en de speciale effecten, zal dit park een paradijs zijn (en vergeet niet dat het is inbegrepen in uw 1-daagse toegang tot het park).

Het biedt verschillende shows (met verschillende voorstellingen gedurende de dag) waarin wordt verteld hoe Disney-films werden gemaakt of wat de eerste speciale effecten in de geschiedenis van de film waren. U kunt een actie-autoshow zien, het Armageddon-schip betreden, een ritje maken in de Aerosmith-achtbaan of de vrije val van de Tower of Terror proberen.

Het park heeft ook gebieden gewijd aan Pixar-films zoals Toy Story, Monsters SA, Finding Nemo (de attractie met de luchtstromen van de schildpadden is een must-see) en Ratatouille. Het is een kleiner park dan het hoofdpark, maar het heeft niets te benijden wat betreft attracties en shows. Ik raad u ten zeerste aan om het niet uit te sluiten van uw bezoek.

Ana's Reizigerstip

Als u beide parken op één dag gaat bekijken, bedenk dan dat Walt Disney Studios om 19.00 uur sluit, terwijl Disneyland open is tot 23.00 uur.

Kies voor flexibele inschrijving als u niet zeker bent van data

Als er één ding is dat we de laatste tijd hebben geleerd, dan is het wel dat flexibiliteit bij het reizen en het kunnen wijzigen of annuleren van data een voordeel is. Dus, als u erover denkt om naar Parijs te reizen en u weet niet zeker op welke dag u Disney wilt bezoeken, kunt u kiezen voor dit flexibele ticket naar Disneyland Parijs met een duur van een jaar.

Hoe werkt het? Je koopt het en kiest de datum die je wilt en het ticket is vanaf diezelfde dag een jaar geldig. Een goede tip is dus om deze te reserveren voor de eerste dag dat u in Parijs zult zijn, zodat u er zeker van kunt zijn dat u er gebruik van kunt maken op de dag die u het beste uitkomt tijdens uw reis.

Boek uw dagkaarten voor Disneyland Parijs

Het goedkoopste ticket voor een dag met vervoer vanuit Parijs

Disneyland Parijs hoofdpromenade
Disneyland Parijs hoofdpromenade

Welke ticketoptie u ook kiest, er zijn diensten die vervoer naar het park omvatten. Het resort ligt ver van het centrum van Parijs (in het Marne-la-Vallée gebied) en, hoewel u er kunt komen met de RER treinen (de goedkoopste optie), bespaart u veel tijd met een Disneyland ticket met busvervoer inbegrepen - en u komt rechtstreeks bij de poorten van de parken.

Privé shuttle van en naar Disneyland vanuit Parijs

Privé transfer| ©Dan Gold
Privé transfer| ©Dan Gold

Na de rit zijn de rijen om Disney uit te komen indrukwekkend en nog langer om in de trein te stappen. Als u overweegt om iets meer te investeren maar meer vrijheid te hebben wat betreft tijdschema's en verplaatsingen, raad ik u aan de optie te overwegen om uw ticket voor Disneyland te kopen en een privétransfer van en naar Disneyland te boeken. U zult er zeer dankbaar voor zijn.

Top tips over hoe je geld kunt besparen in Disneyland voor een even geweldige, maar goedkopere ervaring

Als je ernaar uitkijkt om naar Disneyland te gaan, maar je bent bang dat het bezoek te veel zal zijn voor je budget, maak je dan geen zorgen. We hebben al gezien dat er manieren zijn om je tickets goedkoper te krijgen, maar als je me toestaat, laat ik je achter met een kleine lijst die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je bezoek aan het park veel goedkoper is, terwijl je een geweldige tijd hebt zonder je zorgen te maken over je portemonnee:

 • Tickets: vooraf en online, om ze goedkoper te krijgen: zoals we al gezien hebben, is dit het goedkoopst
  1-daags Disneyland ticket.
 • Souvenirs: u zult versteld staan van de tientallen hoekjes waar u in het park allerlei Disney-souvenirs kunt krijgen, maar trap niet in de verleiding van deze "tourist traps": de overgrote meerderheid van de opgezette dieren, mokken, T-shirts, enz. kunt u krijgen in winkels buiten het park of in het centrum van Parijs, en die zijn goedkoper.
 • Accommodatie: slapen in het park is vaak een overbodige luxe: als u niet het budget hebt om in een van de Disneyland-resorts te verblijven, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er zijn gebieden rond het park die zeer goed verbonden zijn met het park en die u in staat stellen het meeste uit uw tijd te halen zonder het geld uit te geven dat de hotels in het park kosten.
 • Laagseizoen, beste prijzen: De lente en de zomer zijn meestal de drukste seizoenen in het park en daarom kunnen de entreeprijzen, de accommodatie en zelfs het vervoer iets duurder zijn. Als u de keuze heeft, vermijd dan het hoogseizoen (bovendien is het dan binnen minder druk!).
 • Vermijd als het even kan weekends en feestdagen: het hele jaar door zijn er speciale data (feestdagen, Kerstmis, lange weekends of zelfs zaterdagen en zondagen) waarop alles duurder (en bovendien drukker) is. Als u kunt, vermijd ze voor een goedkopere maar ook meer ontspannen ervaring.
 • Gebruik het openbaar vervoer om naar het park te gaan: het is misschien niet het handigst, want er zijn piekuren wanneer de treinen drukker zijn, maar het is zeker een goede manier om op een dag te besparen. Als u echter overweegt privé-vervoer te huren, weet u al dat deze optie bestaat.
 • Bespaar op maaltijden: veel van de restaurants in het park hebben bovengemiddelde prijzen. Kies dus goed waar je gaat zitten eten: bekijk de menukaart voordat je bestelt en neem, als het kan, snacks mee in je rugzak om te besparen op snackkosten. U zult kunnen tanken zonder extra te betalen.

Boek uw meerdaagse tickets voor Disneyland Parijs

Haal het meeste uit uw tijd in het Disneyland Park

Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert
Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert

Met alle informatie over hoe u de goedkoopste kaartjes voor Disneyland Parijs kunt kopen, is het tijd om uzelf te vermaken door een idee te krijgen van wat u zult aantreffen in een park dat (ik herhaal) niet alleen voor kinderen is. Het sterke punt van Disney zijn niet de attracties, hoewel Space Mountain een pionier is onder de overdekte achtbanen; ook niet de shows, hoewel de attracties beroemd zijn over de hele wereld; zelfs niet de personages die met kinderen omgaan.

In de Disney Parken zijn voortdurende vernieuwing en aandacht voor detail het sterke punt en dat is in alles te merken; daarom genieten volwassenen, die zich daarvan bewust zijn, nog meer van het bezoek dan kinderen. Wat zult u daar aantreffen?

Main Street USA

Disneyland Park is het hoofdpark. Het wordt voorgezeten door "Main Street USA": een "dorp" gebouwd rond een hoofdplein van waaruit men zich door het park kan verplaatsen, vol met verschillende versierde winkels en met een treinhalte bij de ingang die u rond het park voert.

Als je eenmaal door Main Street bent gelopen (en dat is de moeite waard, denk niet dat het alleen maar een winkelgebied is, want dan heb je het mis), heb je de vier hoofdgebieden van het park tot je beschikking met hun respectieve attracties en shows, elk met een andere sfeer.

Fantasyland

Dit is het meest klassieke Disney gebied en het gebied met het grootste aantal attracties voor kinderen. Achter het kasteel van Doornroosje vind je de Beauty and the Beast mokken, Alice's Labyrinth, Peter Pan's Flight, de verhalen van Sneeuwwitje en Pinokkio, Dumbo's Flight of de It's a Small World watercarrousel met personages uit alle continenten.

Discoveryland

Dit is het gebied dat gewijd is aan de toekomst en science fiction en dus ook het gebied met de beroemde Space Mountain indoor achtbaan (het is echt een knaller). Hier vindt u ook de Star Wars vluchtsimulator, het sabelspel van Buzz Lightyear, het schip van Kapitein Nemo, het Videopolis theater en een autosnelweg.

Frontierland

Dit is het cowboy en indianen territorium. Je vindt er Big Thunder Montain, het spookhuis (zeker een bezoek waard), het dorp van Pocahontas en Woody's rodeo attractie.

Adventureland

Dit gebied, gewijd aan de wereld van de avonturen, heeft grote groene zones zoals de hut van Robinson of het piratenstrand. De sterattracties zijn de Pirates of the Caribbean (de inspiratiebron voor de film) en de Indiana Jones-achtbaan.

Ana's Reizigerstip

Als de nachtelijke rit voorbij is, zijn de rijen voor de trein eindeloos. Verlaat het park een beetje vroeger of huur privé-vervoer naar uw hotel.

Plan uw bezoek aan Disney

Verlichtings- en vuurwerkshow boven het kasteel| ©Zino Scheers
Verlichtings- en vuurwerkshow boven het kasteel| ©Zino Scheers

Boek vroeg om de voordeligste tickets te krijgen

Er staan enorme rijen bij de kassa's van het park en er is veel te zien in korte tijd; bespaar jezelf de zenuwen en ga meteen naar binnen met je kaartje. De beste manier om tijd en geld te besparen is om uw Disneyland Parijs tickets van tevoren te kopen: u ontvangt een voucher die u kunt inwisselen voor uw ticket bij een van de automaten bij de ingang van het park (er zijn er genoeg en u hoeft niet te wachten). U komt het park rechtstreeks binnen via de draaihekken bij de ingang zonder in de rij te hoeven staan bij de kassa's.

Ticket data en tijden

Tickets zijn gebonden aan een bepaalde tijd van het jaar, maar niet aan een bepaalde dag. U kunt uw tickets vóór uw reis naar Parijs kopen en, eenmaal daar, beslissen welke dag u ze zult gebruiken, afhankelijk van factoren zoals het weer. Als u uw tickets van tevoren koopt, kunt u ook soorten tickets kiezen en prijzen vergelijken, waardoor u geld kunt besparen en goedkoper uit bent.

Zodra u uw ticket aan de poort van een van beide parken hebt gevalideerd, kunt u de hele dag door zo vaak naar binnen als u wilt, maar houd er rekening mee dat het Studiopark eerder sluit dan het hoofdpark (rond 19.00 uur), dat open is tot na de nachtelijke rit (ongeveer 23.00 uur). De sluitingstijd kan variëren naargelang de tijd van het jaar, maar de openingstijd is altijd 9.30 uur.

Wanneer moet je gaan?

Disneyland Parijs is elke dag van het jaar open (er kunnen uitzonderingen zijn die op de website worden aangekondigd, maar dit is niet gebruikelijk), maar afhankelijk van het seizoen waarin u gaat, zult u enkele speciale evenementen of andere vinden. Er zijn perioden van het jaar gewijd aan verschillende Disneyfilms en speciale kerst- of halloweenvieringen.

Wanneer u uw bezoek aan Disneyland Parijs plant, moet u er rekening mee houden dat het veel regent in Parijs, dus het is een goed idee om het weer te controleren voor uw bezoek; u kunt het park bezoeken in de regen, maar u zult er niet zo veel plezier aan beleven. Het is ook raadzaam de warmste dagen te vermijden, die ook samenvallen met het hoogseizoen (zomer). Wat de dagen van de week betreft, geldt dezelfde regel als voor andere toeristische plaatsen: vermijd weekends en feestdagen.

Hoe er te komen

De Disney Parken liggen ver van het centrum van Parijs, maar u kunt er gemakkelijk komen met de RER (het Parijse treinnetwerk). Lijn A (rood) is de laatste halte en staat aangegeven op alle treinstations; het duurt ongeveer 45 minuten vanuit het centrum van Parijs.

Het echte probleem is meestal om terug te komen, want na de parade wil je misschien blijven eten in een van de restaurants buiten het park, en zelfs als je dat niet doet, moet je je haasten om ervoor te zorgen dat de trein niet sluit, want treinen rijden niet in de vroege uren van de ochtend in Parijs.

Ik raad aan vooraf een privé shuttle van en naar Disneyland te boeken om last-minute drukte en drukte bij het binnengaan van het park 's morgens te vermijden.

Duur van het bezoek

De parken gaan open om 9.30 uur. Disney Studios sluit om 19:00 uur en het hoofdpark sluit rond 23:00 uur nadat de nachtelijke rit is afgelopen. Om beide parken goed te zien, heb je minimaal twee dagen nodig, want er zijn veel attracties om te rijden, veel shows om te zien en veel details om van te genieten.

Het is geen haastig bezoek waard, maar als je geen keus hebt en maar één dag blijft, kies dan één van de twee parken om er het meeste uit te halen (hoewel, als je tickets voor twee parken hebt, kun je van het ene naar het andere gaan).

Bespaar op maaltijden

In het Disney-complex kunt u eten in een van de vele restaurants, die allemaal met een ander thema zijn ingericht. Hoewel er enkele restaurants zijn met menu's, is het meeste eten dat u vindt fastfood (pizza, hamburgers, hotdogs) en kunt u geen eten van buiten het park meenemen.

Bespaar op accommodatie

Als Disneyland een van uw belangrijkste bestemmingen is tijdens uw bezoek aan Parijs, raad ik u aan om voor het gemak in de buurt van het park te verblijven. De accommodaties binnen het Disney complex zijn prachtig, maar ook veel duurder. Een goede optie om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden en te besparen op uw verblijf is het zoeken naar accommodatie in de wijk Chessy, die veel goedkoper is, maar even dicht bij het park ligt en goed en snel bereikbaar is.

Shows

Bij binnenkomst in het park krijgt u het programma van de voorstellingen te zien. Neem een paar minuten de tijd om te beslissen welke u wilt zien (als u twijfelt over welke u wilt zien, vraag het dan aan een medewerker van de klantenservice) en organiseer uw bezoek rond die tijdschema's.

Als u beide parken gaat bekijken, kunt u het beste eerst naar het Studios Park gaan, waar 's ochtends minder bezoekers zijn, en daar in de rij gaan staan voor de eerste shows.

Officiële aanvraag

Met zoveel te zien, kan het organiseren van uw bezoek aan Disneyland Parijs een beetje chaotisch zijn. Bij de ingang krijg je een plattegrond van het park, maar als je bij de attracties komt, zul je zien dat er voor veel van die attracties verschillende pasjes zijn en soms lange wachtrijen. De beste tip: download de officiële App van het park waar je op elk moment kunt zien hoe lang je op elke attractie moet wachten en waar elke attractie is. Je zult meer uit je tijd halen.

Vermijd de wachtrijen

Bij de ingang van sommige attracties heb je een machine waarmee je een fast pass kunt krijgen voor een bepaalde tijd. Deze attracties zijn op de kaart aangegeven. Organiseer je tijd en haal, voordat je in een attractie gaat, een fastpass voor een attractie in de buurt, zodat je op je afgesproken tijd meteen in de rij kunt gaan staan.

Let op: fastpasses raken ook "op" en er is een bepaalde tijd dat je er geen meer krijgt en je in de normale rij moet wachten. Houd hier rekening mee, evenals met de afstanden tussen de verschillende attracties, om te voorkomen dat u de hele dag van de ene attractie naar de andere moet rennen.

Ana's Reizigerstip

Vergeet niet de officiële app van het park te installeren, zodat u uw wachttijden bij de attracties kunt bijhouden; zo bespaart u twee keer zoveel tijd.

Als u geïnteresseerd bent om naar Disney Park Parijs te gaan, zult u ook geïnteresseerd zijn in

Cruise op de Seine| ©Joe deSousa
Cruise op de Seine| ©Joe deSousa

Als de belangrijkste reden om naar Parijs te komen Disneyland is, mag u het centrum van Parijs niet missen, ook al is het maar voor een dagtocht. Als u dat niet doet, zult u er spijt van krijgen dat u er niet minstens een dag voor uittrekt, en hoewel u Parijs in die tijd niet ten volle zult kunnen waarderen, zult u een goed idee krijgen van de wonderen van de stad.

Als u toch besluit om helemaal naar Parijs te gaan, is een zeer goedkope optie voor een overzicht het boeken van de sightseeing bus die u door de hele stad zal brengen. Hier is een artikel over Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen zodat u uw bezoek tot in de puntjes kunt organiseren.

Of u nu met kinderen reist of niet, een cruise op de Seine kan ook een goede optie zijn, omdat zij zich dan beter kunnen vermaken terwijl u allen kunt ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht. Je hebt meer informatie over Seine Riviercruises in de gids die ik over dit onderwerp heb opgesteld.

En tenslotte, om het meeste uit uw bezoek aan Parijs te halen, raad ik u aan de aanschaf van de Paris Pass te overwegen, een toeristenkaart die u "forfaitaire" toegang geeft tot de beste attracties in de stad. Hier is de praktische gids die ik heb samengesteld over de Parijs Pas.

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel dagen duurt het om Disneyland Parijs te bezoeken?

  Gezien het feit dat Disneyland uit twee verschillende parken bestaat, raadt Disneyland Parijs ten minste drie volle dagen aan om de attracties van het park te ervaren (2 dagen voor het Disneyland Park en 1 dag voor het Walt Disney Studios Park).

 • Zijn er seizoensgebonden of speciale evenementen, afhankelijk van de tijd van het jaar?

  Disneyland's seizoensgebonden en speciale evenementen variëren het hele jaar door, en vele ervan vallen samen met Disney's laatste filmreleases. Toch worden er jaarlijks veel evenementen georganiseerd die u kunt bijwonen als u uw bezoek daarmee laat samenvallen.

 • Hoe groot is Disneyland Parijs, en hoe ver is het van het stadscentrum?

  Disneyland Parijs heeft een oppervlakte van 19,5 km² en ligt ongeveer 45 km ten oosten van het centrum van Parijs. Er zijn verschillende manieren om er te komen, u kunt een auto huren en erheen rijden, het openbaar vervoer nemen vanaf het station Nation of de Disneyland Shuttle bus nemen.

 • Hoe kom ik aan de goedkoopste kaartjes voor Disneyland?

  U kunt ze aan de kassa of vooraf online kopen, maar het is het beste om ze op tijd online te kopen om de rijen over te slaan en uw ticket veilig te stellen.