Goedkope tickets voor Disneyland Parijs: soorten tickets, hoe kun je geld besparen, beschikbare opties, enz.

Een bezoek aan Disneyland Parijs brengt je terug naar je kindertijd. Haal het meeste uit het park met deze tips om de goedkoopste tickets te krijgen.

Ana Caballero

Ana Caballero

15 minuten lezen

Goedkope tickets voor Disneyland Parijs: soorten tickets, hoe kun je geld besparen, beschikbare opties, enz.

Kasteel van Assepoester, Disneyland Parijs | ©David Jafra

De vele attracties en alles wat je kunt leren over films en speciale effecten maken Disneyland tot een uniek bezoek voor iedereen, zelfs als je zonder kinderen gaat of zelfs als Disneyfilms niet je favoriet zijn.

Voordat je je kaartje koopt, moet je weten dat er twee parken zijn: het traditionele park (Disneyland) en het Disney Studios park (Walt Disney Studios). Ze liggen naast elkaar en hebben allebei attracties: de goedkoopste manier is om een 1-dagenkaart te kopen die geldig is voor een van de twee parken.

Hoe krijg je de goedkoopste tickets voor Disneyland

Wandelen door Disneyland Parijs
Wandelen door Disneyland Parijs

Mijn advies is om je Disneyland tickets online en van tevoren te kopen om de beste prijzen te krijgen: je kunt ook een eendagsticket kopen, een combinatieticket voor twee dagen - wat goedkoper is dan beide apart te kopen - en zelfs een pakket waarbij het vervoer vanuit Parijs is inbegrepen en dat ook goedkoper is dan het apart te kopen.

Na een grondige bestudering van alle beschikbare soorten tickets, is het eendagsticket voor het park het goedkoopst, vooral als je ervoor kiest om slechts een van de twee parken te bezoeken.

Boek tickets voor één dag naar Disneyland Parijs

Hoeveel kosten Disneyland tickets?

Disney bezoeken in Parijs| ©Patricia Ferreira
Disney bezoeken in Parijs| ©Patricia Ferreira

Vanaf 72 euro heb je de goedkoopste tickets voor Disneyland. In dat geval heb je een dag toegang tot een van de twee parken, je kunt er een kiezen. Als je het meeste uit de dag wilt halen en van zoveel mogelijk attracties wilt genieten, kun je vanaf 100 euro kaartjes voor beide parken kopen.

Andere opties zijn de meerdaagse passen voor Disneyland, waarmee je bij het boeken kunt kiezen hoeveel dagen je het Disney-complex in Parijs wilt bezoeken. Vanaf ongeveer 175 euro voor een tweedagenkaart tot ongeveer 300 euro voor een vierdagenkaart heb je onbeperkt toegang tot beide parken.

Boek tickets voor Disneyland Parijs

Kun je beide parken op één dag bezoeken?

Toegang tot het park| ©Thomas Evraert
Toegang tot het park| ©Thomas Evraert

Disneyland Parijs is een heel complex dat naast de parken ook winkels, hotels, disco's, restaurants en pleinen omvat. Als je echter wilt besparen op de entreekosten en je bent geen Disney liefhebber , dan is het een goede optie om beide parken te bezoeken, ook al kun je er maar één dag doorbrengen.

Alles is tot in de puntjes verzorgd, net als de parken (per slot van rekening wordt het hele universum van de Disney parken juist gekenmerkt door de zorgvuldigheid en zorg achter elk element). Met je 1-daagse Disneyland ticket kun je een groot deel van het resort verkennen, hoewel er veel attracties en shows zijn die je voor een andere keer moet reserveren.

Is het financieel zinvol om een tweedaags ticket te kopen?

Als je twee dagen blijft, natuurlijk: de voordeligste optie is om vanaf het begin een 2-dagenkaart voor Disneyland te kopen en een hele dag aan elk park te besteden.

Als je Disney World echt leuk vindt, is de ideale optie voor jou misschien wel om een 3-dagenkaart te kopen waarmee je beide parken kunt zien. Voor iets meer geld kun je echt stoppen en op je gemak van beide parken genieten. Je kunt elk van deze opties kiezen bij het boeken van meerdaagse tickets.

Boek meerdaagse tickets voor Disneyland Parijs

Bespaar op tickets en mis het Walt Disney Studios Park niet

Hotel Hollywood Tower, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers
Hotel Hollywood Tower, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de wereld van film en speciale effecten, zullen de Walt Disney Studios een paradijs zijn en vergeet niet dat het inbegrepen is bij je 1-daagse parkticket. Je bespaart met de pas als je ervoor kiest om het samen met Disneyland te zien op dezelfde dag.

Het biedt verschillende shows (met meerdere shows gedurende de dag) waarin wordt verteld hoe Disneyfilms werden gemaakt of wat de eerste special effects in de filmgeschiedenis waren. Je kunt een show met actieauto's zien, het Armageddon-schip betreden, in de Aerosmith-achtbaan rijden of de vrije val van de Tower of Terror proberen.

Dit park heeft ook gebieden die gewijd zijn aan Pixar-films zoals Toy Story, Monsters SA, Finding Nemo (de attractie met de luchtstromen van de schildpadden is een van de attracties die je niet mag missen) en Ratatouille. Het is een kleiner park dan het hoofdpark, maar het heeft niets te bieden op het gebied van attracties en shows. Ik raad je ten zeerste aan om het niet uit te sluiten van je bezoek.

Ana's Traveller Tip

Als je beide parken op één dag wilt bezoeken, denk er dan aan dat Walt Disney Studios om 19.00 uur sluit, terwijl Disneyland tot 23.00 uur open is.

Kies voor flexibele toegang als je niet zeker bent van je data

Zonsondergang in Disneyland| ©G R
Zonsondergang in Disneyland| ©G R

Als er één ding is dat we de afgelopen tijd hebben geleerd, is dat flexibiliteit bij het reizen en het kunnen veranderen of annuleren van data een voordeel is. Dus, als je erover denkt om naar Parijs te reizen en je weet niet zeker op welke dag je Disney wilt bezoeken, kun je kiezen voor het flexibele ticket naar Disneyland Parijs met een geldigheidsduur van een jaar.

Hoe werkt het? Heel eenvoudig! Je koopt het en kiest de datum die je wilt en het ticket is vanaf dezelfde dag een jaar geldig. Een goede tip is dus om het te boeken voor de eerste dag dat je in Parijs bent, zodat je zeker weet dat je het kunt gebruiken op de dag die jou het beste uitkomt tijdens je reis.

Boek tickets voor Disneyland Parijs

Het goedkoopste eendagsticket met vervoer vanaf Parijs

Disneyland Parijs belangrijkste attractie
Disneyland Parijs belangrijkste attractie

Welke ticketoptie je ook kiest, er zijn diensten waarbij vervoer naar het park is inbegrepen. Het resort ligt ver van het centrum van Parijs (in de wijk Marne-la-Vallée) en hoewel je er met de RER-treinen kunt komen (de goedkoopste optie), bespaar je veel tijd met een Disneyland ticket met pendelbus inbegrepen - en je komt direct bij de poorten van het park aan.

Boek tickets voor Disneyland Parijs

Voor een beetje extra kun je kiezen voor privévervoer van en naar Disneyland

Privévervoer| ©Dan Gold
Privévervoer| ©Dan Gold

Na de rit zijn de rijen om Disney uit te komen indrukwekkend en nog langer om op de trein te stappen. Als je de optie overweegt om iets meer te investeren maar wel meer vrijheid te hebben wat betreft tijdschema's en beweging, dan raad ik je aan om de optie te overwegen om je ticket voor Disneyland te kopen en een privétransfer van en naar Disneyland te boeken, je zult er erg dankbaar voor zijn.

Boek tickets naar Disneyland Parijs

De beste tips om geld te besparen in Disneyland

Alice in Disneyland Parijs| ©Morgan Moinet
Alice in Disneyland Parijs| ©Morgan Moinet

Als je er naar uitkijkt om naar Disneyland te gaan, maar bang bent om over je budget heen te gaan, maak je dan geen zorgen. We hebben al gezien dat er manieren zijn om je tickets goedkoper te krijgen, maar als je me toestaat, is hier een kleine checklist die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je bezoek aan het park een stuk goedkoper is terwijl je een geweldige tijd hebt zonder je zorgen te maken over je portemonnee:

  • Tickets: vooraf en online om ze goedkoper te krijgen: zoals we al hebben gezien, is dit het goedkoopste 1-daagse ticket voor Disneyland.
  • Souvenirs: je zult versteld staan van de tientallen hoekjes waar je elk soort Disney-souvenir in het park kunt krijgen, maar trap niet in de verleiding van deze "toeristenvallen": het overgrote deel van de knuffels, mokken, T-shirts, enz. kun je krijgen in winkels buiten het park of in het centrum van Parijs en ze zullen goedkoper zijn.
  • Accommodatie: slapen in het park is vaak een overbodige luxe: als je niet het budget hebt om in een van de resorts van Disneyland te verblijven, maak je dan geen zorgen. Er zijn gebieden rond het park die goed verbonden zijn met het park en waar je het meeste uit je tijd kunt halen zonder het geld uit te geven dat de hotels in het park kosten.
  • Laagseizoen, beste prijzen: De lente en zomer zijn de drukste seizoenen in het park en daarom kunnen tickets, accommodatie en zelfs vervoer iets duurder zijn. Als je de keuze hebt, vermijd dan het hoogseizoen (plus er is minder drukte binnen!).
  • Vermijd weekenden en feestdagen als je kunt: het hele jaar door zijn er speciale data, zoals Kerstmis of Halloween, maar ook lange weekenden of zelfs zaterdagen en zondagen, wanneer alles duurder (en drukker) is. Als je kunt, vermijd ze dan voor een goedkopere maar ook meer ontspannen ervaring.
  • Gebruik het openbaar vervoer om naar het park te gaan: het is misschien niet het handigste, want er zijn piekuren wanneer de treinen drukker zijn, maar het is zeker een goede manier om te besparen op de dag zelf. Als je echter overweegt om privévervoer te huren, weet je al dat deze optie beschikbaar is.
  • Bespaar op maaltijden: veel van de restaurants in het park hebben bovengemiddelde prijzen. Kies dus goed waar je gaat zitten om te eten: kijk op de menukaart voordat je bestelt en als je kunt, neem dan snacks mee in je rugzak om te besparen op snackkosten. Zo kun je bijtanken zonder extra te betalen.

Boek dagkaarten voor Disneyland Parijs

Haal het meeste uit je tijd in het Disneyland Park

Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert
Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert

Met alle informatie over hoe je de goedkoopste tickets voor Disneyland Parijs kunt kopen, is het tijd om je te vermaken door een idee te krijgen van wat je kunt vinden in een park dat (ik herhaal) niet alleen voor kinderen is. Het sterke punt van Disney zijn niet de attracties, hoewel Space Mountain een pionier is onder de overdekte achtbanen; ook niet de shows, hoewel de attracties beroemd zijn over de hele wereld; zelfs niet de personages die interactie hebben met kinderen.

In de Disney parken zijn constante innovatie en aandacht voor detail het sterke punt en dat is iets dat in alles te merken is; dat is waarom volwassenen, die zich hiervan bewust zijn, nog meer genieten van het bezoek dan kinderen. Wat ga je daar vinden?

Hoofdstraat USA

Disneyland Park is het hoofdpark. Het wordt overheerst door "Main Street USA": een "dorp" gebouwd rond een hoofdplein van waaruit je je door het park kunt verplaatsen, vol met winkels die allemaal anders zijn ingericht en met een treinhalte bij de ingang die je rond het park brengt.

Als je eenmaal door Main Street hebt gelopen (en het is de moeite waard om dat te doen, denk niet dat het alleen maar een winkelgebied is, want dan heb je het mis), heb je de beschikking over de vier belangrijkste gebieden van het park met hun respectievelijke attracties en shows, elk met een andere sfeer.

Fantasyland

Dit is het meest klassieke Disney-gebied en het gebied met het grootste aantal attracties voor kinderen. Achter het kasteel van Doornroosje vind je de mokken van Beauty and the Beast, Alice's Labyrinth, Peter Pan's Flight, de verhalen van Sneeuwwitje en Pinokkio, Dumbo's Flight of de It's a Small World watercarrousel met personages uit alle continenten.

Discoveryland

Dit is het gebied dat gewijd is aan de toekomst en sciencefiction en daarom is dit het gebied met de beroemde Space Mountain indoorachtbaan (het is echt een knaller). Hier vind je ook de Star Wars vluchtsimulator, Buzz Lightyear's sabelspel, Captain Nemo's schip, het Videopolis theater en een autosnelweg.

Frontierland

Dit is het gebied dat zich afspeelt in cowboys en indianen. Je vindt er de Big Thunder Montain, het spookhuis (zeker een bezoekje waard), het dorp van Pocahontas of Woody's rodeoattractie.

Avonturenland

Dit gebied is gewijd aan de wereld van avonturen en heeft grote groene gebieden zoals Robinson's Hut en Pirate Beach. De hoofdattracties zijn de Pirates of the Caribbean (de inspiratie voor de film) en de Indiana Jones achtbaan.

Ana's Traveller Tip

Als de nachtrit voorbij is, zijn de rijen voor de trein eindeloos. Verlaat het park iets eerder of huur privévervoer naar je hotel.

Kies je reisdata verstandig en optimaliseer je bezoek

Lichtshow en pyrotechniek op het kasteel| ©Zino Scheers
Lichtshow en pyrotechniek op het kasteel| ©Zino Scheers

Het is logisch dat zo'n populaire attractie elke dag door duizenden mensen wordt bezocht. Ondanks de verlengde openingstijden is het handig om andere tips te weten om Disneyland te verkennen, zodat je kunt genieten van een perfecte dag in het park. Hier zijn er een paar:

Boek van tevoren om de goedkoopste kaartjes te krijgen

Er staan enorme rijen bij de kassa's van het park en er is veel te zien in een korte tijd; bespaar jezelf de zenuwen en ga meteen naar binnen met je ticket. De beste optie om tijd en geld te besparen is om je Disneyland Parijs kaartjes van tevoren te kopen: je ontvangt dan een voucher die je kunt inwisselen voor je kaartje bij een van de automaten bij de ingang van het park (er zijn er veel en je hoeft niet te wachten). Je komt het park direct binnen via de draaihekken bij de ingang zonder in de rij te hoeven wachten bij de kassa.

Data en tijden van tickets

Tickets zijn afhankelijk van de tijd van het jaar, maar niet van een specifieke dag. Je kunt je tickets voor je reis naar Parijs kopen en, eenmaal daar, beslissen op welke dag je ze wilt gebruiken, afhankelijk van factoren zoals het weer. Door uw tickets van tevoren te kopen, kunt u ook het type ticket kiezen en prijzen vergelijken, waardoor u geld kunt besparen en ze goedkoper kunt krijgen.

Zodra u uw ticket valideert bij de poort van een van de twee parken, kunt u de hele dag zo vaak als u wilt naar binnen, maar houd er rekening mee dat het studiopark eerder sluit dan het hoofdpark (rond 19.00 uur), dat open is tot na de nachtelijke parade (rond 23.00 uur). De sluitingstijd kan variëren afhankelijk van de tijd van het jaar, maar de openingstijd is altijd 9:30 uur. Je kunt meer informatie vinden in ons bericht over de openingstijden van de Disney Parken.

Wanneer moet je gaan?

Disneyland Parijs is elke dag van het jaar open (er kunnen uitzonderingen zijn die op de website worden aangekondigd, maar dit komt niet vaak voor), maar afhankelijk van het seizoen waarin je gaat, zul je een aantal speciale evenementen of andere vinden. Er zijn periodes van het jaar gewijd aan de verschillende Disneyfilms en speciale vieringen voor Kerstmis of Halloween.

Bij het plannen van je bezoek aan Disneyland Parijs moet je er rekening mee houden dat het veel regent in Parijs, dus het is een goed idee om het weer te controleren voor je bezoek; je kunt het park bezoeken als het regent, maar je zult er minder van genieten. Het is ook aan te raden om de warmste dagen te vermijden, die ook samenvallen met het hoogseizoen (zomer). Wat betreft de dagen van de week geldt dezelfde regel als voor andere toeristische trekpleisters: vermijd weekenden en feestdagen.

Boek dagkaarten voor Disneyland Parijs

Bespaar op transfers en plan je tijd goed

Metro| ©Sam Nashashibi
Metro| ©Sam Nashashibi

Het organiseren van je bezoek aan Disneyland, rekening houdend met de grote omvang en alles wat er te zien en te doen is, is een aanbeveling waar je dankbaar voor zult zijn als je in het complex bent. Let op:

Hoe kom je er

De Disneyparken liggen ver van het centrum van Parijs, maar je kunt er gemakkelijk komen met de RER (het Parijse treinnetwerk). Neem lijn A (rood) is de laatste halte en wordt aangekondigd in alle treinstations; vanaf het centrum van Parijs doe je er ongeveer 45 minuten over. Hier vind je alle opties om er te komen.

Het echte probleem is vaak om terug te komen, want na de rit wil je misschien blijven eten in een van de restaurants buiten het park, en zelfs als je dat niet doet, moet je je haasten om ervoor te zorgen dat de trein niet sluit, omdat treinen niet rijden in de vroege ochtenduren in Parijs.

Ik raad aan om privévervoer van en naar Disneyland van tevoren te boeken, omdat dit last-minute drukte en lawaai voorkomt als je 's ochtends het park binnenkomt.

Duur van het bezoek

De parken gaan om 9.30 uur open. Disney Studios sluit om 19.00 uur en het hoofdpark sluit rond 23.00 uur nadat de nachtelijke attractie is afgelopen. Om beide parken goed te zien, heb je minstens twee dagen nodig, want er zijn veel attracties om in te rijden, veel shows om te zien en veel details om van te genieten.

Het is niet de moeite waard om het bezoek gehaast te doen, maar als je geen andere keuze hebt en je gaat maar één dag in Disneyland doorbrengen, kies dan een van de twee parken om er beter van te genieten (hoewel als je een ticket voor twee parken hebt, kun je zonder problemen van het ene naar het andere park gaan).

Tot slot laat ik deze andere gidsen achter voor degenen die het geluk hebben meer dagen te hebben om Disney World in Parijs te bezoeken: Wat te zien in Disneyland Parijs in 3 dagen en Wat te zien in Disneyland Parijs in 4 dagen.

Boek meerdaagse tickets voor Disneyland Parijs

Andere tips om het meeste uit je bezoek te halen

Mickey in Disneyland Parijs| ©Haydn Blackey
Mickey in Disneyland Parijs| ©Haydn Blackey

Je weet al dat er veel attracties zijn in Disneyland en je reist niet elke dag naar het Disney-universum. Daarom laat ik je achter met deze andere tips zodat jong en oud het meeste kunnen halen uit deze magische ervaring.

Bespaar op maaltijden

In het Disney Resort kun je eten in een van de vele restaurants, allemaal versierd met een ander thema. Hoewel er enkele restaurants zijn met menu's, is het meeste eten dat je er vindt fastfood (pizza, hamburgers, hotdogs) en kun je geen eten van buiten het park meenemen.

Besparen op accommodatie

Als Disneyland een van je hoofdbestemmingen is tijdens je bezoek aan Parijs, raad ik je aan om voor je gemak dicht bij het park te verblijven. De accommodaties die bij het Disney complex horen zijn echt prachtig, maar ze zijn over het algemeen ook veel duurder. Een goede optie om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden en te besparen op je verblijf is om te kijken naar accommodatie in de Chessy-wijk, die veel goedkoper is, maar net zo dicht bij het park en met een goede en snelle communicatie ermee.

Shows

Als je het park binnenkomt, krijg je het programma van de shows te zien. Neem een paar minuten de tijd om te beslissen welke je wilt zien (als je twijfelt over welke je het leukst vindt, kun je het vragen aan een medewerker van de klantenservice) en organiseer je bezoek aan de hand van die schema's.

Als je beide parken gaat bekijken, kun je het beste eerst naar het Studios Park gaan, waar 's ochtends meestal minder bezoekers komen, en in de rij gaan staan voor de eerste shows die daar worden gehouden.

Officiële app

Met zoveel te zien, kan het organiseren van je bezoek aan Disneyland Parijs een beetje chaotisch zijn. Bij de ingang krijg je een plattegrond van het park, maar als je bij de attracties komt zul je zien dat veel van hen verschillende passen hebben en dat er soms lange wachtrijen voor zijn. De beste tip: download de officiële App van het park waar je op elk moment kunt zien hoe lang je voor elke attractie moet wachten en waar elke attractie zich bevindt. Zo haal je meer uit je tijd.

Vermijd de wachtrijen

Bij de ingang van sommige attracties staat een machine waarmee je een fast pass voor een bepaalde tijd kunt krijgen. Deze attracties zijn aangegeven op de kaart. Organiseer je tijd en haal, voordat je naar een attractie gaat, een fastpass voor een nabijgelegen attractie zodat je meteen naar de wachtrij kunt gaan op het tijdstip dat jij wilt.

Pas op, fastpassen zijn ook "op" en er is een bepaalde tijd waarop je er geen meer krijgt en je in de normale wachtrij moet wachten. Houd hier rekening mee en ook met de afstanden tussen de verschillende attracties om te voorkomen dat je de hele dag van de ene naar de andere attractie rent.

Boek dagkaarten voor Disneyland Parijs

Als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan Disney Park Parijs, ben je ook geïnteresseerd in

Cruise op de Seine| ©Joe deSousa
Cruise op de Seine| ©Joe deSousa

Als je belangrijkste reden om naar Parijs te reizen is om naar Disneyland te gaan, mis dan niet om het centrum van Parijs te zien, al is het maar voor een dagtrip. Als je dat niet doet, zul je er spijt van krijgen dat je er niet ten minste een dag voor hebt uitgetrokken, en hoewel je Parijs in die tijd niet in zijn volle omvang zult kunnen waarderen, krijg je wel een idee van de wonderen die de stad te bieden heeft.

Als je besluit om helemaal naar Parijs te gaan, is een heel goedkope optie voor een overzicht het boeken van de toeristenbus die je door de hele stad brengt. Hier is een artikel over Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen zodat u uw bezoek perfect kunt organiseren.

Of u nu met kinderen reist of niet, een cruise op de Seine kan ook een goede optie zijn, omdat zij zich dan beter kunnen vermaken terwijl u allemaal kunt ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht. U vindt meer informatie over Seine Riviercruises in de gids die ik hierover heb gemaakt.

En tot slot, om het meeste uit je bezoek aan Parijs te halen, raad ik je aan om de Paris Pass te kopen, een toeristenkaart waarmee je tegen een "vast tarief" toegang hebt tot de beste bezienswaardigheden in de stad. Hier is de praktische gids die ik heb samengesteld over de Parijs Pas.

Boek dagkaarten voor Disneyland Parijs