Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Parijs Pas

Met de Paris Pass kunt u optimaal genieten van de bezienswaardigheden van de stad zonder u zorgen te maken over uw budget: hier leest u hoe u hem kunt krijgen en of het de moeite waard is.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Parijs Pas

Parijs vanaf de daken van de Notre Dame | © Pedro Lastra

Het Louvre, het Pompidou, het Musée D'Orsay, het Musée Rodin, de Eiffeltoren, de Opéra Garnier, Versailles, de Notre Dame, de Sacre Coeur, de Arc de Triomphe... Er is zoveel te zien in Parijs!

De beste optie

Paris Pass

Als u een toeristenkaart zoekt om de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs te bezoeken, is de Paris Pass uw beste keuze.

Geniet van de beste monumenten van Parijs, sightseeingbussen en zelfs een cruise met deze tweedaagse sightseeingpas.

Om u te helpen met uw route, vindt u hier alle informatie over de monumenten en activiteiten die zijn inbegrepen in de Paris Pass. Toeristenkaarten zijn passen die u kunt kopen voor een bepaald aantal dagen om toegang te krijgen tot het vervoer en de belangrijkste toeristische attracties in de stad tegen een gereduceerde prijs.

De Paris Pass is de belangrijkste kaart in Parijs en ook een van de meest winstgevende. Met deze kaart krijgt u toegang tot de populairste attracties in Parijs, zoals de Eiffeltoren of de Notre Dame, tegen de beste prijs. Het omvat ook een Parijs ontbijt, wijn en kaas proeven en u kunt ook op de sightseeing bus stappen en een cruise op de Seine maken - geweldige waarde!

 • Waarom ik de Paris Pass aanbeveel: Als u iemand bent die het meeste uit uw reis wil halen en de meest emblematische monumenten en musea wil bezoeken, kunt u tijd (met de Paris Pass bespaart u wachtrijen bij de kassa) en geld besparen, omdat u toegang krijgt tot de attracties voor een vaste prijs.

Boek de Paris Pass

Hoeveel kost de Paris Pass?

Luchtfoto Arc de Triomphe
Luchtfoto Arc de Triomphe

U kunt de Paris Pass krijgen vanaf 98 euro. Het eerste wat je moet weten is dat de prijs van de Paris Pass afhangt van het aantal dagen waarvoor je de kaart boekt. Je kunt de Paris Pass boeken voor twee of drie dagen.

Gedurende de tijd dat je hem actief hebt, kun je zoveel van de inbegrepen attracties bezoeken als je wilt , zonder extra te betalen en zonder in de rij te staan (op sommige plaatsen is er een ingang die exclusief voor leden van deze kaart is gereserveerd).

Boek de Paris Pass

Hoe de Paris Pass werkt

Slenteren door de piramide van het Louvre
Slenteren door de piramide van het Louvre

Ophalen

Zodra u uw Pass heeft gekocht, kunt u kiezen uit de volgende leveringsmethoden:

 • Levering aan huis
 • Levering bij de accommodatie waar u verblijft tijdens uw reis naar Parijs.
 • Afhalen bij een van de Parijse kantoren die u bij uw reservering ontvangt.
 • Digitale versie om mee te nemen op uw mobiel (toen ik hem kocht, was dit nog niet het geval, maar ik neem aan dat dit binnenkort wordt bijgewerkt).

Activering

Zodra u uw Paris Pass heeft gekocht is deze twee jaar geldig totdat deze wordt geactiveerd en wordt geactiveerd bij het eerste gebruik bij een attractie of activiteit. Houd er rekening mee dat de activatie per kalenderdag is en niet per uur, dus u wilt uw Paris Pass niet voor het eerst gebruiken aan het einde van een van de dagen van uw reis, maar aan het begin van de dag om er het meeste uit te halen voor de hele dag.

Boek de Paris Pass

Wat is inbegrepen in de Paris Pass

Opera van Parijs| ©Edgardo W. Olivera
Opera van Parijs| ©Edgardo W. Olivera

De Paris Pass is een digitale pas geldig voor 2 of 3 opeenvolgende dagen die u directe toegang geeft tot een aantal van de topattracties van de stad, evenals een aantal van de must-do activiteiten van Parijs, zoals een cruise, een Parijs ontbijt of een wijn- en kaasproeverij.

Inbegrepen attracties en activiteiten

 • Rondleiding door de Eiffeltoren
 • Een cruise op de Seine
 • Een dagtour aan boord van de sightseeingbus van Parijs
 • De beklimming van de Montparnasse toren
 • Rondleiding door de archeologische crypte van de Notre Dame
 • Kaasproeverij
 • Een wijn- en champagneproeverij
 • Parijse ontbijt
 • Rondleiding door het Stade de France

Niet inbegrepen attracties

Zoals u kunt zien, is er één grote afwezigheid in deze lijst: toegang tot musea zoals het Louvre is niet inbegrepen in de Paris Pass, evenmin als toegang tot de Catacomben, toegang tot Disneyland ofde Moulin Rouge show. Dit zijn ervaringen waarvoor u apart moet betalen, maar gezien alles wat deze pas dekt, kan ik u verzekeren dat u nog steeds waar voor uw geld krijgt.

Boek de Paris Pass

Is de Paris Pass de moeite waard of niet?

Binnen in het Musée d'Orsay| ©Derek Key
Binnen in het Musée d'Orsay| ©Derek Key

Er is geen exact antwoord, het hangt allemaal af van waar u hem voor gaat gebruiken en wat voor soort reiziger u bent. Als u er het beste van maakt, zal de Paris Pass u geld en tijd besparen, dat is zeker.

Wanneer betaalt de Paris Pass zichzelf terug?

 • Als u de iconische bezienswaardigheden (zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame) niet wilt missen, maak dan een lijst van hun afzonderlijke prijzen, tel ze op en vergelijk ze met de prijs van de pas.
 • Als je een cruise op de Seine plant, is dat ook inbegrepen.
 • Als u een panoramisch uitzicht over de stad wilt, is een sightseeing bustour altijd een goede optie en een tour met de Big Bus is inbegrepen.
 • Als u geïnteresseerd bent in gastronomische plannen, is Parijs perfect voor het proeven van kazen, wijnen en champagne. U kunt ook genieten van een authentiek Frans ontbijt.

Wanneer betaalt de Paris Pass zichzelf NIET terug?

 • Als u voor een lange reis in Parijs bent, hoeft u niet al uw sightseeing in een paar dagen te proppen, dus zal de Paris Pass niet rendabel zijn en is het beter om op uw gemak van de cultuur van Parijs te genieten.
 • Als u meer geïnteresseerd bent in cultuur en de must-see bezienswaardigheden van Parijs zoals het Louvre, Versailles of de Arc de Triomphe niet wilt missen, zult u extra moeten betalen.

Ana's Traveller Tip Maak een lijst van de musea en attracties die u wilt zien in Parijs en reken uit hoeveel de kaartjes afzonderlijk zouden kosten om te zien hoeveel u kunt besparen met de Paris Pass.

De Paris Pass en de Paris Sightseeing Bus

Luchtfoto Arc de Triomphe
Luchtfoto Arc de Triomphe

Als u hebt besloten om de Paris Pass te kopen, mis dan niet de kans om een sightseeing bus tour door Parijs te nemen.

Bustours worden vaak ondergewaardeerd als een "te toeristische" optie, maar ik raad u aan uw vooroordelen uit uw hoofd te zetten, want deze tour is erg leuk. Houd er rekening mee dat de grootte van de stad het onmogelijk maakt de stad "in één oogopslag" te zien, iets wat de Big Bus tour door Parijs wel biedt.

Het feit dat het bezoeken van een stad vanuit een voertuig niet de ideale optie is, sluit de mogelijkheid niet uit om te genieten van een tour met commentaar om te genieten van de belangrijkste punten van belang voor of na een diepgaand bezoek. De duur van de volledige tour is anderhalf uur en u kunt meer details vinden over de route en wat u te zien krijgt in dit artikel opHop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Boek de Paris Pass

Parijs Museum Pas

Musée d'Orsay| ©mfnure31
Musée d'Orsay| ©mfnure31

De Paris Museum Pass is een geweldige optie als uw voornaamste interesse uitgaat naar de musea van Parijs. Het verschil met de Paris Pass is dat de meeste bezoeken aan musea zijn inbegrepen. Bijvoorbeeld, in tegenstelling tot de Paris Pass, bevat de Paris Museum Pass geen wijnproeverij, een bezoek aan de Parijse Opera, wandelingen of de beklimming van de Montparnasse toren.

Het omvat echter wel een bezoek aan de Arc de Triomphe, een bezoek aan de Sainte Chapelle, de toegang tot Versailles of een beklimming van de torens van de Notre Dame (deze laatste is momenteel niet beschikbaar vanwege de brand in 2019) en een rondvaart van een uur over de Seine met live commentaar tijdens de rondleiding. Als u deze kaart online koopt, heeft u de mogelijkheid van levering aan uw hotel in Parijs, maar niet aan een privéwoning in de stad.

Andere Paris Sightseeing Passes

Detail van het Centre Pompidou| ©Matt Seymour
Detail van het Centre Pompidou| ©Matt Seymour

Hoewel de Paris Pass het** populairst** is, zijn er nog andere toeristenkaarten voor een bezoek aan Parijs. Ze lijken allemaal op elkaar wat betreft het gebruik, het aantal inbegrepen attracties en de voorwaarden.

Er zijn echter subtiele verschillen tussen hen die u kunnen doen kiezen voor de ene of de andere. DeParis Passlib lijkt erg op de Paris Pass, maar is geschikt voor u als u op zoek bent naar een 5-daagse optie, de enige die de Paris Pass niet heeft. De prijs is iets lager, dus het kan een goede optie zijn als u niet geïnteresseerd bent in het zien van de Opera van Parijs, het beklimmen van de Montparnasse toren of het doen van een wijnproeverij.

Deze drie toeristische attracties zijn het belangrijkste verschil met de Paris Pass, dus als u niet geïnteresseerd bent in een van hen, kan de Paris Passlib een betere optie zijn.

Ook kunt u met de Paris Pass, als u wat extra betaalt, toegang krijgen tot een rondleiding op de eerste verdieping van de Eiffeltoren.

Tips om het meeste uit de Paris Pass (of een andere toeristenpas) te halen

Alexander III brug, Parijs| ©Léonard Cotte
Alexander III brug, Parijs| ©Léonard Cotte

Plan

Het is duidelijk dat elke pas loont als u in korte tijd zo veel mogelijk wilt zien, maar dat betekent niet dat u zich van de ene naar de andere plek moet haasten. Met een goede planning kun je meer bezienswaardigheden zien (en dus geld besparen) zonder aan rust in te boeten.

Maak voordat u aan uw reis begint een lijst van de dingen die u wilt zien en organiseer uzelf op basis van de gebieden waar ze zich bevinden; in veel van deze gebieden zult u ook de mogelijkheid hebben om een gratis wandeling te maken, dus denk niet dat het kopen van de Paris Pass betekent dat u de hele dag gesloten bezienswaardigheden moet bezoeken.

Let op de openingstijden

Controleer voordat u uw pas activeert de openingsdagen en -tijden van musea en toeristische attracties. Sommige zijn vaak gesloten op feestdagen of speciale dagen. Als uw reis samenvalt met een van deze dagen, activeer uw kaart dan niet voor die dag of profiteer van de riviercruise op de Seine, de wijnproeverij of het bezoek aan Versailles.

Meer informatie over kortingen en rondleidingen

Opera van Parijs| ©Jacqueline Duclercq
Opera van Parijs| ©Jacqueline Duclercq

Misschien bezoekt u de wijk Notre Dame en weet u niet dat uw Paris Pass een rondleiding door de archeologische crypten voor de kathedraal omvat. Controleer voordat u een bezoek aan een attractie plant of de Paris Pass geen rondleidingen in het gebied omvat.

Vraag ook aan de winkels of restaurants waar u naartoe gaat of u korting krijgt met deze kaart, want u kunt niet alleen een aanzienlijk bedrag besparen op bezoeken, maar ook in lokale restaurants of souvenirwinkels. Houd er ook rekening mee dat de tijd op deze kaart loopt per kalenderdag van gebruik en niet per uur; als u 's avonds in Parijs aankomt, brengt u die dag door met toeren door de stad en activeert u uw Paris Pass devolgende ochtend, zodat u geen tijd verliest met het gebruik ervan.

Boek de Paris Pass

Als u geïnteresseerd bent in de Paris Pass, bent u ook geïnteresseerd in

In de buurt van de Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis
In de buurt van de Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis

Met de Paris Pass heeft u nog een aantal leuke dingen te zien in Parijs.

Om het meeste uit de rest van uw tijd in de Lichtstad te halen, raad ik u aan onze post over Wat te zien en te doen in Parijs te bezoeken, waar we de must-see bezoeken, tours en monumenten selecteren. Monumenten daargelaten, zijn er shows die de moeite waard zijn in Parijs. Een van de beroemdste is de Moulin Rouge show en u kunt ook Moulin Rouge tickets met diner U kunt ook de Moulin Rouge bezoeken om uw bezoek aan Parijs compleet te maken. Meer informatie over de show vindt u in dit andere artikel: Dit is de Moulin Rouge Show in Parijs

Tot slot, een van de meest voorkomende twijfels die u wellicht heeft wanneer u het brede scala aan musea leest dat in de Paris Pass is inbegrepen, zal zijn hoe te kiezen. Ik heb dit andere artikel geschreven Musea Tickets dat u kunt bekijken om u te helpen een keuze te maken.