Parijs Pas

Met de Paris Pass kunt u optimaal genieten van de attracties in de stad zonder u zorgen te maken over uw budget: hier leest u hoe u hem kunt krijgen en of het de moeite waard is.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minuten lezen

Parijs Pas

Parijs vanaf de daken van de Notre Dame | © Pedro Lastra

Het Louvre, de Pompidou, het Musée D'Orsay, het Musée Rodin, de Eiffeltoren, de Opéra Garnier, Versailles, de Notre Dame, de Sacre Coeur, de Arc de Triomphe... Er is zoveel te zien in Parijs! Om u te helpen met uw reisroute, vindt u hier alle informatie over de monumenten en activiteiten die zijn inbegrepen in de Paris Pass.

De beste optie

Paris Pass

Als je op zoek bent naar een toeristenkaart om de belangrijkste bezienswaardigheden in Parijs te bezoeken, dan is de Paris Pass je beste keuze.

Geniet van de beste monumenten van Parijs, sightseeingbussen en zelfs een cruise met deze tweedaagse sightseeingpas.

Toeristenkaarten zijn passen die u kunt kopen voor een bepaald aantal dagen om toegang te krijgen tot vervoer en de belangrijkste toeristische attracties in de stad tegen een gereduceerde prijs. De Paris Pass is de belangrijkste kaart in Parijs en ook een van de meest winstgevende.

Met deze kaart heb je toegang tot de populairste attracties in Parijs, zoals de Eiffeltoren of de Notre Dame, tegen de beste prijs. Het bevat ook een Parijse ontbijt, wijn en kaas proeven en je kunt ook op de sightseeing bus springen en een cruise op de Seine maken - geweldige waarde!

 • Waarom ik de Paris Pass aanbeveel: Als u iemand bent die het meeste uit uw reis wilt halen en de meest emblematische monumenten en musea wilt bezoeken, kunt u tijd (met de Paris Pass bespaart u wachtrijen bij de kassa) en geld besparen, omdat u toegang krijgt tot de attracties voor een vaste prijs.

Boek de Paris Pass

Hoeveel kost de Paris Pass?

Luchtfoto Arc de Triomphe
Luchtfoto Arc de Triomphe

Je kunt de Paris Pass al vanaf 98 euro krijgen. Het eerste dat je moet weten is dat de prijs van de Paris Pass afhangt van het aantal dagen waarvoor je de kaart boekt. Je kunt de Paris Pass voor twee of drie dagen boeken.

Gedurende de tijd dat je de pas actief hebt, kun je zoveel van de inbegrepen attracties bezoeken als je wilt , zonder iets extra's te betalen en zonder in de rij te hoeven staan (op sommige plekken is er een ingang die exclusief voor leden van deze pas is gereserveerd).

Boek de Paris Pass

Hoe de Paris Pass werkt

Slenteren door de piramide van het Louvre
Slenteren door de piramide van het Louvre

Afhalen

Zodra je je Pass hebt gekocht, kun je kiezen uit de volgende leveringsmethoden:

 • Levering aan huis
 • Levering bij de accommodatie waar u verblijft tijdens uw reis naar Parijs.
 • Afhalen bij een van de kantoren in Parijs die je hebt gekregen met de voucher die je hebt ontvangen bij je boeking.
 • Digitale versie om mee te nemen op je mobiel (toen ik hem kocht, was dit nog niet het geval, maar ik neem aan dat dit binnenkort wordt bijgewerkt).

Activering

Zodra je je Paris Pass hebt gekocht, blijft deze twee jaar geldig totdat hij wordt geactiveerd en wordt geactiveerd wanneer je hem voor het eerst gebruikt bij een attractie of activiteit. Houd er rekening mee dat de activering per kalenderdag is en niet per uur, dus je wilt je Paris Pass niet voor het eerst gebruiken aan het einde van een van de dagen van je reis, maar aan het begin van de dag om er de hele dag het meeste uit te halen.

Boek de Paris Pass

Wat is inbegrepen in de Paris Pass

Operagebouw Parijs| ©Edgardo W. Olivera
Operagebouw Parijs| ©Edgardo W. Olivera

De Paris Pass is een digitale pas geldig voor 2 of 3 opeenvolgende dagen die u direct toegang geeft tot een aantal van de topattracties van de stad, evenals een aantal van de must-do activiteiten in Parijs, zoals een cruise, een Parijs ontbijt of een wijn- en kaasproeverij.

Inbegrepen attracties en activiteiten

 • Rondleiding door de Eiffeltoren
 • Een cruise op de Seine
 • Een dagtour aan boord van de Paris sightseeing bus
 • Beklimming van de Montparnasse toren
 • Rondleiding door de archeologische crypte van de Notre Dame
 • Kaas proeven
 • Een wijn- en champagneproeverij
 • Parijse ontbijt
 • Rondleiding door het Stade de France

Attracties niet inbegrepen

Zoals je kunt zien, is er één grote afwezigheid in deze lijst: toegang tot musea zoals het Louvre is niet inbegrepen in de Paris Pass, net als toegang tot de Catacomben, toegang tot Disneyland ofde Moulin Rouge show. Dit zijn ervaringen waar je apart voor moet betalen, maar gezien alles wat deze pas dekt, kan ik je verzekeren dat je nog steeds waar voor je geld krijgt.

Boek de Paris Pass

Is de Paris Pass de moeite waard of niet?

Binnen in het Musée d'Orsay| ©Derek Key
Binnen in het Musée d'Orsay| ©Derek Key

Er is geen exact antwoord, het hangt allemaal af van waar u hem voor gaat gebruiken en wat voor soort reiziger u bent. Als je er het beste van maakt, zal de Paris Pass je geld en tijd besparen, dat is zeker.

Wanneer betaalt de Paris Pass zichzelf terug?

 • Als je de iconische bezienswaardigheden (zoals de Eiffeltoren en de Notre Dame) niet wilt missen, maak dan een lijst van hun afzonderlijke prijzen, tel ze bij elkaar op en vergelijk het met de prijs van de pas.
 • Als je een cruise op de Seine plant, is dat ook inbegrepen.
 • Als je een panoramisch uitzicht over de stad wilt, is een sightseeing bustour altijd een goede optie en een tour met de Big Bus is inbegrepen.
 • Als je geïnteresseerd bent in gastronomische plannen, dan is Parijs perfect om kazen, wijnen en champagne te proeven. Je kunt ook genieten van een authentiek Frans ontbijt.

Wanneer betaalt de Paris Pass zichzelf NIET terug?

 • Als je voor een lange reis in Parijs bent, hoef je niet al je sightseeing in een paar dagen te proppen, dus de Paris Pass zal niet rendabel zijn en het is beter om op je gemak van de cultuur van Parijs te genieten.
 • Als je meer geïnteresseerd bent in cultuur en de must-see bezienswaardigheden van Parijs niet wilt missen, zoals het Louvre, Versailles of de Arc de Triomphe, dan moet je extra betalen.

Ana's Traveller Tip

Maak een lijst van de musea en attracties die u wilt zien in Parijs en bereken hoeveel de kaartjes afzonderlijk zouden kosten om te zien hoeveel u kunt besparen met de Paris Pass.

De Paris Pass en de Paris Sightseeing Bus

Luchtfoto Arc de Triomphe
Luchtfoto Arc de Triomphe

Als u hebt besloten om de Paris Pass te kopen, mis dan niet de kans om een sightseeing bustour door Parijs te maken. Bustours worden vaak onderschat als een "te toeristische" optie, maar ik raad je aan om je vooroordelen uit de weg te ruimen, want deze tour is erg leuk.

Houd er rekening mee dat de grootte van de stad het onmogelijk maakt om het "in één oogopslag" te zien, iets wat de Big Bus tour door Parijs wel doet. Het feit dat het bezoeken van een stad vanuit een voertuig niet de ideale optie is, sluit de mogelijkheid niet uit om te genieten van een tour met commentaar inbegrepen om te genieten van de belangrijkste bezienswaardigheden voordat of nadat je ze in detail hebt bezocht.

De duur van de volledige tour is anderhalf uur en je kunt meer details vinden over de route en wat je te zien krijgt in dit artikel op Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Boek de Paris Pass

Parijs Museum Pas

Musée d'Orsay| ©mfnure31
Musée d'Orsay| ©mfnure31

De Paris Museum Pass is een geweldige optie als je vooral geïnteresseerd bent in de musea van Parijs. Het verschil met de Paris Pass is dat de meeste inbegrepen bezoeken musea zijn. In tegenstelling tot de Paris Pass is de Paris Museum Pass bijvoorbeeld niet inclusief wijnproeven, een bezoek aan de Parijse Opera, wandeltochten of de beklimming van de Montparnasse toren.

Het omvat echter wel een bezoek aan de Arc de Triomphe, een bezoek aan de Sainte Chapelle, de toegang tot Versailles of een beklimming van de torens van de Notre Dame (de laatste is momenteel niet beschikbaar vanwege de brand in 2019) en een cruise van een uur op de Seine met live commentaar tijdens de tour. Als je deze kaart online koopt, heb je de optie van levering bij je hotel in Parijs, maar niet bij een privéwoning in de stad.

Andere Parijs sightseeing passen

Detail van het Centre Pompidou| ©Matt Seymour
Detail van het Centre Pompidou| ©Matt Seymour

Hoewel de Paris Pass het** populairst** is, zijn er nog andere toeristenkaarten voor een bezoek aan Parijs. Ze lijken allemaal op elkaar wat betreft het gebruik, het aantal inbegrepen attracties en de voorwaarden. Er zijn echter subtiele verschillen waardoor je misschien voor de een of de ander moet kiezen.

De Paris Passlib lijkt erg op de Paris Pass, maar is geschikt voor jou als je op zoek bent naar een 5-daagse optie, de enige die de Paris Pass niet heeft. De prijs is iets lager, dus het kan een goede optie zijn als je niet geïnteresseerd bent in het zien van de Opera van Parijs, het beklimmen van de Montparnasse Toren of het doen van een wijnproeverij.

Deze drie toeristische attracties zijn het grootste verschil met de Paris Pass, dus als je in geen van deze attracties geïnteresseerd bent, is de Paris Passlib misschien een betere optie. Ook kun je met de Paris Pass, als je een beetje extra betaalt, toegang krijgen tot een rondleiding op de eerste verdieping van de Eiffeltoren.

Tips om het meeste uit de Paris Pass (of een andere toeristenpas) te halen

Brug Alexander III, Parijs| ©Léonard Cotte
Brug Alexander III, Parijs| ©Léonard Cotte

Plan

Het is duidelijk dat elke pas loont als je in korte tijd zoveel mogelijk wilt zien, maar dat betekent niet dat je je van de ene plek naar de andere moet haasten. Met een goede planning kun je meer bezienswaardigheden zien (en dus geld besparen) zonder aan rust in te boeten.

Maak voordat u aan uw reis begint een lijst van de dingen die u wilt zien en organiseer uzelf op basis van de gebieden waar ze zich bevinden; in veel van deze gebieden heeft u ook de mogelijkheid om een gratis wandeling te maken, dus denk niet dat het kopen van de Paris Pass betekent dat u de hele dag gesloten bezienswaardigheden moet bezoeken.

Let op de openingstijden

Controleer voordat u uw pas activeert de openingsdagen en -tijden van musea en toeristische attracties. Sommige zijn vaak gesloten op feestdagen of speciale dagen. Als je reis samenvalt met een van deze dagen, activeer je kaart dan niet voor die dag of profiteer van de riviercruise op de Seine, de wijnproeverij of het bezoek aan Versailles.

Lees meer over kortingen en rondleidingen

Opera van Parijs| ©Jacqueline Duclercq
Opera van Parijs| ©Jacqueline Duclercq

Misschien bezoekt u de wijk Notre Dame en weet u niet dat uw Paris Pass een rondleiding door de archeologische crypten voor de kathedraal bevat. Voordat u een bezoek aan een attractie plant, controleer dan of de Paris Pass geen rondleidingen in het gebied omvat.

Vraag ook aan de winkels of restaurants waar u naartoe gaat of u korting krijgt met deze kaart, want u kunt niet alleen een aanzienlijk bedrag besparen op uw bezoeken, maar ook in lokale restaurants of souvenirwinkels.

Houd er ook rekening mee dat de tijd op deze kaart loopt per kalenderdag van gebruik en niet per uur; als u 's avonds in Parijs aankomt, breng dan die dag door met een rondleiding door de stad en activeer uw Paris Pass de volgende ochtend, zodat u geen tijd verliest met het gebruik ervan.

Boek de Paris Pass

Als je geïnteresseerd bent in de Paris Pass, ben je ook geïnteresseerd in

In de buurt van de Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis
In de buurt van de Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis

Met de Paris Pass heb je nog een aantal leuke dingen te zien in Parijs. Om het meeste uit de rest van uw tijd in de Lichtstad te halen, raad ik u aan onze post over Wat te zien en te doen in Parijs te bezoeken, waar we de must-see bezoeken, rondleidingen en monumenten selecteren.

Naast de monumenten zijn er ook shows die de moeite waard zijn in Parijs. Een van de beroemdste is de Moulin Rouge show en je kunt ook Tickets voor de Moulin Rouge met diner en Vervoer Je kunt ook de Moulin Rouge bezoeken om je bezoek aan Parijs compleet te maken. Lees meer over de show in dit andere artikel: Dit is de Moulin Rouge Show in Parijs.

Tot slot, een van de meest voorkomende twijfels die je misschien hebt als je het brede scala aan musea leest die zijn opgenomen in de Paris Pass zal zijn hoe te kiezen. Ik heb dit andere artikel geschreven Musea Tickets dat je kunt bekijken om je te helpen bij het maken van je keuze.