Eiffeltoren tickets: hoe koop je ze, hoeveel kosten ze, beste optie, enz.

Ontdek welke opties er zijn om de beroemdste toren ter wereld te beklimmen.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minuten lezen

Eiffeltoren tickets: hoe koop je ze, hoeveel kosten ze, beste optie, enz.

Eiffeltoren, Parijs | ©Andrea Maschio

Er zijn veel manieren om van de Eiffeltoren te genieten, maar je moet naar boven om de hele stad vanaf de top te zien. Hier zijn de beste opties:

De voordeligste

Parijs Eiffeltoren tickets

Krijg een meer authentieke ervaring met deze tickets om de trappen van de Eiffeltoren te beklimmen.

Bespaar op entreegelden voor de iconische bezienswaardigheid van Parijs en beklim de trappen naar de 2e verdieping van de toren.

.

Als je zoveel mogelijk wilt besparen op je bezoek aan de Eiffeltoren en je bent niet bang voor de 600+ treden die je moet beklimmen , dan zijn deze trappenkaarten je beste optie.

Net als de lifttickets brengt dit ticket je naar de eerste verdieping van de toren voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Omdat het de goedkoopste tickets zijn, zijn ze ook het populairst (denk eraan dat de klim van 30 minuten comfortabel is), dus ik raad je aan om ze van tevoren te reserveren.

Waarom ik van deze optie houd: Je klimt op je eigen tempo, op een ontspannen en veilige manier, geniet van het uitzicht en maakt de stops die je nodig hebt om te rusten. Het is een andere manier om de Eiffeltoren te ontdekken en minder te betalen.


Mijn favoriet

Ticket Eiffeltoren met de lift

Vermijd de 600 treden van de Eiffeltoren en neem de lift rechtstreeks naar de 2e verdieping dankzij deze tickets.

Verspil geen tijd met het beklimmen van de Eiffeltoren en ga naar de 2e verdieping voor het beste panoramische uitzicht over Parijs.

Duur: 2 uren

.

De beste manier om toegang te krijgen tot de Eiffeltoren is door je tickets van tevoren online te kopen, zodat je niet in de lange rijen bij de kassa's hoeft te wachten. Dankzij deze voorrangstickets kun je naar de 2e verdieping van dit emblematische symbool van de stad, maar je doet het met de lift, zodat je de 672 treden vermijdt.

Op deze manier kun je rechtstreeks naar de top om het beste uitzicht over de stad te bewonderen. Je krijgt ook een audiogids die je alles vertelt over de geschiedenis van de bouw van het werk van Gustave Eiffel.

Waarom ik deze optie leuk vind: Er is veel te zien in Parijs en als je niet veel tijd hebt tijdens je reis, is dit de beste optie om de Eiffeltoren te zien omdat je geen tijd verspilt bij de kassa of naar de 2e verdieping gaat.


De premie-optie

Tickets voor de Eiffeltoren en optionele cruise op de rivier de Seine

Beklim de Eiffeltoren en geniet van een nachtelijke cruise op de rivier de Seine

Je kunt Parijs niet verlaten zonder de Eiffeltoren te beklimmen, maar je kunt Parijs ook niet verlaten zonder een wandeling langs de Seine te maken en te genieten van het romantische uitzicht over de stad.

Als emblematisch monument in Parijs is het gemakkelijk om toeristische aanbiedingen te vinden die een rondleiding door de Eiffeltoren combineren met een andere activiteit die kenmerkend is voor de stad. Een van de meest relevante opties is die waarbij de toegang tot de Eiffeltoren zonder wachtrijen en een cruise langs de oevers van de Seine is inbegrepen, vanwaar u kunt genieten van het uitzicht op het Louvre of de kathedraal Notre Dame.

Tijdens deze excursie wordt u te allen tijde begeleid door een gespecialiseerde gids die u niet alleen de details van de stad Parijs laat zien, maar ook tot uw beschikking staat om u het advies en de aanbevelingen te geven die u nodig heeft om het meeste uit uw reis naar de lichtstad te halen. Een aanbevolen optie om twee van de belangrijkste toeristische attracties van de stad te bezoeken zonder stress en zonder te wachten, terwijl je geld bespaart.

Waarom ik deze optie leuk vind: als je een reis naar Parijs plant, is het idee om de Eiffeltoren te beklimmen waarschijnlijk al in je opgekomen. Maar genieten van een cruise op de Seine is ook een 'must' in Parijs. Met deze combinatie kun je genieten van een super complete ervaring.

We vergelijken de opties

mensen in de buurt van de Eiffeltoren|© Il Vagabiondo
mensen in de buurt van de Eiffeltoren|© Il Vagabiondo

Hoeveel kosten kaartjes voor de Eiffeltoren?

Geld in euro's| ©Ibrahim Boran
Geld in euro's| ©Ibrahim Boran

Je kunt de Eiffeltoren al beklimmen vanaf ongeveer 20 euro. De prijs is echter afhankelijk van verschillende factoren: of je te voet of met de lift naar boven gaat, het tijdstip van de dag (nachttickets kosten ongeveer 39 euro) en of je voor een rondleiding kiest.

Toegang tot de eerste verdieping is inbegrepen bij alle tickets, maar het uitzicht vanaf daar is niet zo goed als het zou kunnen zijn; om het te zien moet je naar de eerste verdieping (te voet of met de lift, afhankelijk van het ticket dat je koopt) of naar de top (alleen toegankelijk met de lift).

Kinderen onder de vier jaar zijn gratis en er zijn kortingen voor kinderen en jongeren tot 25 jaar. Houders van een Paris Pass moeten hun kaartjes echter op de normale manier kopen. Als je meer wilt weten, kun je hier alle informatie vinden: Prijzen Eiffeltoren kaartjes

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Tickets kopen voor de Eiffeltoren

Cruise op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams
Cruise op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams

Je kunt je tickets kopen door van tevoren in de rij te gaan staan bij de kassa of op de officiële website van Hellotickets. Je hebt dan alle tickets tot je beschikking en je kunt de dag en tijd selecteren op het moment van aankoop.

Mijn advies: boek zo snel mogelijk. De Eiffeltoren is het meest bezochte monument in Parijs en er worden dagelijks duizenden kaartjes gekocht. En als je het aan het toeval overlaat en besluit om ze bij het monument zelf te kopen, loop je naast de wachtrijen ook nog eens het risico dat er geen tickets beschikbaar zijn.

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Zijn er rondleidingen in de Eiffeltoren?

Eiffeltoren van veraf|© Austin Kehmeier
Eiffeltoren van veraf|© Austin Kehmeier

Ongeacht of je de trap of de lift neemt en of je wel of niet naar de top gaat, de toegevoegde waarde van de rondleiding door de Eiffeltoren is dat je de geschiedenis van het monument te horen krijgt (want die heeft het) en als je boven bent krijg je de verschillende wijken en monumenten van Parijs te zien en wordt je verteld over de geschiedenis van de stad en alles wat je moet weten om er optimaal van te genieten.

Deze rondleiding is inclusief een lift naar de eerste verdieping en de optie om de klim naar de top apart te boeken. Als je fit bent, raad ik je aan de trappen te gebruiken, al is het maar om naar beneden te gaan, als onderdeel van de ervaring; ze geven je genoeg tijd om het in je eigen tempo te doen.

Tijdens de hele rondleiding word je begeleid door een gespecialiseerde gids die je, als je boven bent, het uitzicht over de stad laat zien en interessante details beschrijft over alle monumenten die de stad rijk is. Hier is onze post over De beste rondleidingen op de Eiffeltoren waar ik je alles vertel over de verschillende rondleidingen.

Boek een rondleiding naar de Eiffeltoren

Klim naar de top van de Eiffeltoren

Eiffeltoren uitkijkpost| ©JOHN TOWNER
Eiffeltoren uitkijkpost| ©JOHN TOWNER

De ingangen van de Eiffeltoren zijn de vier poten van de Eiffeltoren en bij elk ervan staan rijen toeristen in de rij om een kaartje te kopen. Daarom is het het beste om je kaartjes van tevoren te reserveren; op die manier hoef je alleen in de rij voor de ingang te wachten (essentieel zodat de toren niet verzadigd is met bezoekers en je van het uitzicht kunt genieten) en niet ook nog bij de kassa's, die het langst zijn.

Mijn advies is dat het de moeite waard is om het prijsverschil (ongeveer 9 euro) te betalen om helemaal naar de top te gaan. Een tussenoptie, die voor mij het beste is, is om de trap naar de eerste verdieping te nemen en de lift naar boven. De kaartjes voor de top zijn echter meestal uitverkocht. Ik vertel je hier meer over in ons bericht over hoe je de Eiffeltoren kunt beklimmen.

Tickets boeken voor de Eiffeltoren

Tijden en beste tijd om naar de Eiffeltoren te gaan

Dag van de Eiffeltoren| ©Campus France
Dag van de Eiffeltoren| ©Campus France

De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend; van 9.00 tot middernacht in de zomer en van 9.30 tot 23.00 uur in de winter. In tegenstelling tot veel musea in Parijs is het monument op geen enkele dag van de week gesloten, maar de toegang kan van tijd tot tijd worden onderbroken vanwege reparaties, weersomstandigheden of drukte.

Naar mijn mening is het uitzicht zowel overdag als 's avonds de moeite waard, en daarvoor is naar boven gaan voor zonsondergang de beste tijd als je het geen twee keer wilt doen. Het is echter ook een van de drukste momenten van de dag. Als je wilt genieten van het uitzicht met een kleine menigte, is de beste tijd de schemering en de vroege ochtend als er geen mist is (wat vaak voorkomt in Parijs en het uitzicht kan bederven).

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Eiffeltoren nachtverlichting

De verlichting van de Eiffeltoren begint bij het vallen van de avond. Klokslag middernacht flitst de toren vijf minuten lang tot één uur 's nachts; deze flitsen werden ingevoerd om de komst van het jaar 2000 te vieren en zijn vandaag de dag nog steeds actief. Op bepaalde data of dagen verandert de verlichting van de Eiffeltoren, dus het is een goed idee om tijdens je reis de kalender in de gaten te houden voor het geval je de kans krijgt om een ander soort verlichting te zien.

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Plan je bezoek aan de Eiffeltoren

Uitzicht vanaf de onderkant van de Eiffeltoren
Uitzicht vanaf de onderkant van de Eiffeltoren

Routebeschrijving naar de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het meest centrale en bekendste monument in Parijs en is vanuit bijna de hele stad te zien. Het is geen probleem om er vanaf elke plek in het centrum naartoe te lopen als je op een kaart kijkt, en het is ook heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als je metrolijn 6 gebruikt, is de halte Bir-Hakeim, maar als je tijd hebt, raad ik je aan te lopen vanaf de halte Trocadero op dezelfde lijn. Meer informatie vind je hier.

Duur van het bezoek

Je kunt zoveel tijd als je wilt besteden aan je bezoek aan de Eiffeltoren, afhankelijk van hoeveel foto's je wilt maken en hoeveel tijd je kwijt bent aan traplopen of wachten op de liften. De meeste mensen besteden ongeveer anderhalf uur aan de rondleiding, maar rondleidingen met gids duren meestal ongeveer twee uur omdat ze veel meer in detail treden en je de vrijheid geven om op je gemak van de toren te genieten.

Waar kun je eten in de omgeving

Bij de Eiffeltoren zijn twee bars waar je wat afhaalmaaltijden kunt kopen, een Parijse macaronwinkel en twee restaurants met uitzicht waar je kunt reserveren en kunt genieten van de Franse seizoenskeuken. Als je wilt genieten van de ervaring en een luxe verwennerij wilt, raad ik de nabijgelegen restaurants aan; het eten in de bars is duur en is alleen voor snacks.

Als je in de buurt wilt eten, zul je iets verder weg moeten gaan om restaurants te vinden, maar ik raad aan om een fantastische crêpe te bestellen bij het straatstalletje tussen de Champs de Mars en Trocadero, omdat ze die ter plekke maken en omdat je in de buurt zit om van het uitzicht te genieten, krijg je een authentiekere ervaring dan in het gemiddelde restaurant.

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Beklim de Eiffeltoren met kinderen

Zonsondergang vanaf de Eiffeltoren
Zonsondergang vanaf de Eiffeltoren

Kun je de Eiffeltoren beklimmen met kinderen? Natuurlijk kan dat! De Eiffeltoren heeft voldoende veiligheidsmaatregelen zodat je hem met een gerust hart met kinderen kunt bezoeken. Alle gebieden worden beschermd door een veiligheidshek en zolang ze voorzichtig zijn op de trappen, zijn kinderen veilig.

Ana's Traveller Tip

Controleer voordat je je bezoek plant het weer en zorg ervoor dat er geen mist is; vroege ochtenden zijn vaak mistig in Parijs en dan kun je minder van het uitzicht genieten.

Rond de Eiffeltoren

Uitzicht op de Trocadéro vanaf de Eiffeltoren| ©Álvaro Bertelsen
Uitzicht op de Trocadéro vanaf de Eiffeltoren| ©Álvaro Bertelsen

Net zo belangrijk als het beklimmen van de Eiffeltoren is het uitzicht vanaf de onderkant. De toren ligt tussen de Champs de Mars en de tuinen van het Trocadero Paleis en het gebied is ideaal, vooral bij warm weer, voor een ontspannen wandeling met een crêpe in de hand. In de zomer mag je bovendien op de grasvelden van de Champs de Mars liggen en 's avonds komen daar veel groepen bijeen om te picknicken en naar de verlichting van de toren te kijken.

Daar liggen, ongehaast en gewoon omhoog kijken en de toren zien is een unieke ervaring in Parijs. Als ik je een advies mag geven, wees voorzichtig met tassen, rugzakken, handtassen, enz. Dit gebied is vaak erg druk en vooral als het donker is, proberen zakkenrollers hun slag te slaan bij onwetende toeristen die hun spullen onbeheerd achterlaten terwijl ze foto's maken van de Iron Lady. Lees ook onze tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren.

Boek tickets voor de Eiffeltoren

De beste foto's van de Eiffeltoren

Eiffeltoren vanaf de Vredesmuur| ©Fred Romero
Eiffeltoren vanaf de Vredesmuur| ©Fred Romero

De Eiffeltoren is niet alleen een van de meest bezochte monumenten in Parijs, maar ook een van de meest gefotografeerde, maar waar kun je de beste foto's van de Eiffeltoren maken? Om aan ieders smaak te voldoen, stel ik verschillende plaatsen voor.

Als je in de buurt bent, is het misschien een goed moment om een van de cruises op de rivier de Seine te maken (er zijn zelfs pakketten waarbij je de toegang tot de Toren en de cruise op de Seine kunt kopen, dus je kunt geld besparen door ze samen te kopen). Ik leg het allemaal uit in mijn artikel over: Seine Riviercruises.

Vanaf Trocadero

Je herkent de plek gemakkelijk omdat het de plek is waar alle toeristen samenkomen om de "typische foto" te maken met de Eiffeltoren op de achtergrond. Vroeger was het toegestaan om de stoep van de trap te beklimmen, maar de laatste jaren is het omheind om het gebied te beschermen en vallen te voorkomen; toch is het gemakkelijk om het hek te missen als je het juiste perspectief gebruikt.

Vanaf het nabijgelegen gazon

Het eerste wat je je realiseert als je de Eiffeltoren voor het eerst ziet, is dat je geen idee kunt krijgen van de grootte, hoeveel foto's je ook hebt gezien. Het is vrijwel onmogelijk om de hele toren van dichtbij te fotograferen zonder groothoeklens, maar persoonlijk vind ik het beeld van de top van de toren die door de bomen piept erg mooi.

Vanaf de Vredesmuur

Aan het einde van de Champs de Mars biedt de "Muur voor de Vrede" een mooi perspectief om de Eiffeltoren te fotograferen. Het monument bestaat uit twee glazen wanden waarop het woord "Vrede" te lezen is in 32 talen en 18 verschillende alfabetten.

Vanaf de Alexander III-brug

De reling van deze brug en de versiering van de brug zorgen ook voor prachtige foto's van de Eiffeltoren met de rivier op de achtergrond. Maak zeker een wandeling over deze brug van de Franse Derde Republiek, die de Seine oversteekt en naar Les Invalides leidt.

Vanuit de rest van Parijs

Je hoeft niet de perfecte, ingelijste close-up foto van de Eiffeltoren te maken; je kunt hem gemakkelijk vanuit verschillende delen van Parijs fotograferen vanwege zijn enorme omvang. Probeer de Arc de Triomphe te beklimmen en maak je foto vanaf daar, of verken de achterkant van de Sacre Coeur om een perspectief te krijgen van de Eiffeltoren die Parijs verlicht. Als je goed kunt observeren, heb je een heel album tot je beschikking als je terugkomt van je reis.

Boek tickets voor de Eiffeltoren en Cruise

Bezienswaardigheden met een vergelijkbaar uitzicht als de Eiffeltoren in Parijs

Gevel van de Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Gevel van de Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Het uitzicht vanaf de top van de Eiffeltoren is adembenemend en het hoogste van Parijs. Betekent dat ook dat het het beste is? Niet per se; hoewel het beklimmen van de Eiffeltoren een must is, zijn er veel andere plekken in de stad vanwaar je kunt genieten van luchtfoto's van Parijs en in veel gevallen met meer detail dan vanaf de top van de Eiffeltoren, om de eenvoudige reden dat je vanaf een lagere hoogte de details beter kunt waarderen.

Persoonlijk raad ik er drie aan:

Notre Dame

De waterspuwers van de kathedraal van Parijs geven een speciale sfeer aan het uitzicht op de stad. Het lijkt echt alsof de waterspuwers over de stad waken en door de ligging van de kathedraal in het centrum van Parijs kun je verschillende monumenten van de stad bewonderen. Deze plek is op dit moment gesloten na de brand in 2019, maar ik weet zeker dat hij vroeg of laat weer beschikbaar komt.

Toren van Montparnasse

Persoonlijk denk ik dat dit een van de weinige elementen van Parijs is die de esthetiek van de stad doorbreekt. Waarom hem dan beklimmen? Omdat je vanaf de top van de toren, die in het zuiden van de stad staat, niet de toren zelf kunt zien, maar wel de rest van de grote monumenten van Parijs, waaronder de Eiffeltoren.

Sacre-Coeur

Misschien komt het door de sfeer van de wijk Montmartre, maar de waarheid is dat de ervaring om heel Parijs te zien vanaf de top van de Sacre-Coeur trap een indrukwekkende ervaring is die je nog meer verenigt met een stad die je al grijpt voordat je er voor de eerste keer voet in zet. De wijk Montmartre in het algemeen is een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad. Ik heb een gids geschreven over Parijs reizen waarin ik vertel hoe je deze wijk kunt bezoeken en welke plekken je niet mag missen.

Toeristische bus

Of je nu kiest voor een of meerdere attracties in Parijs, je moet weten dat de afstanden tussen de attracties niet kort zijn, dus onderschat ze niet. Een goede manier om je door de stad te verplaatsen tussen de belangrijkste bezienswaardigheden en tegelijkertijd een pauze te nemen van het onvermijdelijke lopen tijdens je reis is de sightseeingbus. Hier is een handige gids met alles wat je moet weten voordat je een kaartje koopt: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Tickets boeken voor de Eiffeltoren