Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Eiffeltoren tickets: hoe koop je ze, hoeveel kosten ze, beste optie, enz.

Het beklimmen van de Eiffeltoren zal de kers op de taart van een prachtige reis zijn. Hier zijn de mogelijkheden om de beroemdste toren ter wereld te beklimmen

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minuten lezen

Eiffeltoren tickets: hoe koop je ze, hoeveel kosten ze, beste optie, enz.

Eiffeltoren, Parijs | ©Andrea Maschio

Er zijn veel manieren om van de Eiffeltoren te genieten, maar je moet naar boven om de hele stad vanaf de top te zien. U kunt de Eiffeltoren overdag beklimmen, om Parijs in al zijn pracht te zien, of 's nachts, met al zijn lichten aan.

U kunt de beklimming ook combineren met een cruise op de Seine of een rondleiding die u meeneemt om de stad te ontdekken. Hier zijn de beste opties:

De beste optie

Rondleiding Eiffeltoren met toegang via de trap en optionele beklimming

Uw ticket voor de beklimming van de top van de Eiffeltoren, met een deskundige gids

Perfect als u wilt genieten van het beste uitzicht over de stad vanaf de top van de Eiffeltoren en de ervaring compleet wilt maken met de uitleg van een deskundige gids.

Duur: 2 uur

Of u nu met de trap of met de lift omhoog gaat en of u nu wel of niet naar de top gaat, de meerwaarde van de entree van de Eiffeltoren met een gespecialiseerde gids is dat hij u de geschiedenis van het monument vertelt (want die heeft het) en dat hij u, wanneer u boven bent, de verschillende wijken en monumenten van Parijs laat zien en u vertelt over de geschiedenis van de stad en alles wat u moet weten om er ten volle van te kunnen genieten.

Deze rondleiding is inclusief een lift naar de eerste verdieping en de mogelijkheid om een aparte lift naar boven te huren. Als u fit bent, raad ik u aan de trap te nemen, zelfs als u alleen maar naar beneden gaat, als onderdeel van de ervaring; dat geeft u voldoende tijd om het in uw eigen tempo te doen.

Tijdens de hele rondleiding wordt u begeleid door een gespecialiseerde gids die u, eenmaal boven aangekomen, het uitzicht over de stad toont en interessante details vertelt over alle monumenten waaruit de stad bestaat.

Waarom ik deze optie verkies: in een notendop, de rondleiding beschrijft Parijs en al zijn emblemen en er is geen betere plaats om dat te doen dan vanaf de hoogte van wat de meest representatieve plaats van de stad is.


Het spaarpakket

Eiffeltoren tickets en Seine nachtelijke rondvaart

Beklim de Eiffeltoren, maak een rondleiding door de stad en geniet van een avondcruise op de Seine.

U kunt Parijs niet verlaten zonder de Eiffeltoren te beklimmen, maar u kunt Parijs ook niet verlaten zonder een wandeling langs de Seine te maken en te genieten van het romantische uitzicht op de stad.

Als emblematisch monument van Parijs is het gemakkelijk om toeristische aanbiedingen te vinden die een rondleiding door de Eiffeltoren combineren met een andere activiteit die kenmerkend is voor de stad. Een van de meest relevante opties is die met de toegang tot de Eiffeltoren zonder wachtrijen en een cruise langs de oevers van de Seine vanwaar u kunt genieten van het uitzicht op het Louvre of de Notre Dame kathedraal.

Tijdens deze excursie wordt u voortdurend begeleid door een gespecialiseerde gids die u niet alleen details van de stad Parijs zal laten zien, maar ook ter beschikking zal staan om u de nodige adviezen en aanbevelingen te geven om optimaal van uw reis naar de lichtstad te genieten. Een aanbevolen optie om twee van de belangrijkste toeristische attracties van de stad te bezoeken zonder stress of wachttijd, terwijl u geld bespaart.

Waarom ik deze optie leuk vind: als u een reis naar Parijs plant, is het idee om een rondleiding te nemen waarschijnlijk al bij u opgekomen. Maar ook het beklimmen van de Eiffeltoren en het maken van een cruise op de Seine zijn een must in Parijs. Met deze combo, zult u kunnen genieten van een super complete ervaring.


De volledige optie

Rondleiding door Parijs met gids: Louvre Museum, Eiffeltoren en rondvaart door de Seine

Durf de Eiffeltoren en het Louvre Museum te bezoeken met deze rondleiding en cruise op de Seine.

Tijdens deze 8 uur durende tour leert u de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs kennen dankzij deze zeer complete tour.

Duur: 8 uur

Als u maar een paar dagen in Parijs heeft en de hoogtepunten van deze prachtige stad niet wilt missen, kunt u profiteren van deze rondleiding door Parijs met tickets voor de Eiffeltoren, een bezoek aan het Louvre Museum en een cruise op de Seine. Ongetwijfeld een zeer complete ervaring want op dezelfde dag (in ongeveer 8 uur) zult u twee van de essentiële monumenten van de Franse hoofdstad hebben bezocht, het Louvre Museum en de Eiffeltoren, uiteraard met tickets zonder wachtrijen en met een deskundige gids die u alle uitleg zal geven.

De gespecialiseerde gids zal u de historische werken van een van de beste musea ter wereld laten zien, zoals de 'Mona Lisa'. Maar u zult ook de beroemde Eiffeltoren beklimmen, waar het uitzicht de spectaculaire lichtstad eer aandoet. De geschiedenis van deze ongelooflijke toren en zijn bouw zullen u niet onverschillig laten.

Maar daarnaast kunt u, net als bij de vorige optie, ook genieten van een cruise op de Seine, waarbij u de stad vanuit een uniek perspectief ontdekt. Uw foto's zullen authentieke postkaarten zijn.

Waarom ik deze optie wil: Het is de meest complete optie van allemaal, want in een halve dag heeft u het essentiële van de stad gezien in een tour met niet meer dan 25 mensen.


Hoe koop ik een ticket voor de Eiffeltoren

Boottocht op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams
Boottocht op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams

U kunt het kopen door vooraf in de rij te gaan staan bij de kassa of op de officiële website. Denk eraan dat de prijs varieert naargelang de secties van de lift die u kiest, en denk eraan dat er een wachtrij kan zijn in de liften omdat niet iedereen op hetzelfde moment kan instappen.

Kinderen onder de vier jaar zijn gratis, en kinderen en jongeren tot 25 jaar krijgen korting op de toegangsprijs. Mensen met beperkte mobiliteit hebben ook toegang tot de toren. Houders van een Paris Pass zullen hun kaartjes echter op de normale manier moeten kopen, aangezien dit een van de zeer weinige monumenten is die niet in de reiskaarten voor Parijs zijn opgenomen.

Boek uw skip-the-line tickets voor de Eiffeltoren

Hoeveel kosten kaartjes voor de Eiffeltoren?

Zonsondergang met uitzicht op de Eiffeltoren
Zonsondergang met uitzicht op de Eiffeltoren

De prijs van een kaartje voor de Eiffeltoren hangt af van het feit of u al dan niet voor een rondleiding kiest en of u de trap oploopt of de lift neemt. De toegang tot de eerste verdieping is inbegrepen in alle tickets, maar vanaf daar is het uitzicht niet optimaal; om het te zien moet je naar boven naar de eerste verdieping (te voet of met de lift, afhankelijk van welk ticket je koopt) of naar de koepel (alleen toegankelijk met de lift).

Ana's Reizigerstip

Als u de Eiffeltoren alleen wilt bezoeken, combineer dan de wandeling naar de eerste verdieping en de lift naar de top voor een goedkoper kaartje en om van alle uitzichten te genieten.

Klimmen naar de top van de Eiffeltoren

Eiffeltoren observatiedek verrekijker| ©JOHN TOWNER
Eiffeltoren observatiedek verrekijker| ©JOHN TOWNER

Hoe er te komen

De ingangen van de Eiffeltoren zijn de vier poten van de Eiffeltoren en bij elk van hen staan rijen toeristen in de rij om kaartjes te kopen. Daarom kunt u het beste uw kaartjes van tevoren reserveren; dan hoeft u alleen maar in de rij voor de ingang te wachten (noodzakelijk om de toren niet te overvol te laten worden en van het uitzicht te kunnen genieten) en niet aan de kassa's, waar de wachttijden het langst zijn.

Mijn advies is dat het de moeite waard is om het prijsverschil (ongeveer 9 euro) te betalen om helemaal naar boven te gaan. Een tussenoplossing, die voor mij de beste is, is de trap nemen naar de eerste verdieping en de lift naar boven.

Boek uw rondleiding van de Eiffeltoren

Tijden en beste tijd om naar de Eiffeltoren te gaan

De verlichte Eiffeltoren| ©Denys Nevozhai
De verlichte Eiffeltoren| ©Denys Nevozhai

De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend, van 9.00 tot 24.00 uur in de zomer en van 9.30 tot 23.00 uur in de winter. In tegenstelling tot veel musea in Parijs is het monument geen enkele dag van de week gesloten, maar de toegang kan van tijd tot tijd worden onderbroken wegens reparaties, weersomstandigheden of drukte.

Naar mijn mening is het uitzicht zowel overdag als 's nachts de moeite waard, en daarvoor is naar boven gaan vóór zonsondergang de beste tijd als je het niet twee keer wilt doen. Het is echter ook een van de drukste momenten van de dag. Als u van het uitzicht wilt genieten met een kleine menigte, is de beste tijd de schemering of de vroege ochtend als er geen mist is (iets wat vaak voorkomt in Parijs en het uitzicht kan "bederven").

De nachtverlichting van de Eiffeltoren

De Eiffeltoren bij nacht| ©Paul Gaudriault
De Eiffeltoren bij nacht| ©Paul Gaudriault

Het verlichtingsschema van de Eiffeltoren begint bij het vallen van de avond. Om middernacht flitst de toren vijf minuten lang tot één uur 's nachts; dit flitsen werd ingevoerd om de komst van het jaar 2000 te vieren en is vandaag de dag nog steeds actief. Op bepaalde data of dagen verandert ook de verlichting van de Eiffeltoren, dus het is een goed idee om tijdens uw reis de kalender te raadplegen voor het geval u de kans krijgt om een ander soort verlichting te zien.

Plan uw bezoek aan de Eiffeltoren

Uitzicht vanaf de onderkant van de Eiffeltoren
Uitzicht vanaf de onderkant van de Eiffeltoren

Hoe kom ik bij de Eiffeltoren?

De Eiffeltoren is het meest centrale en bekende monument van Parijs en kan vanuit vrijwel de hele stad worden gezien. Het is niet moeilijk om er vanuit het centrum naar toe te lopen als je op een kaart kijkt, en het is ook zeer goed verbonden met het openbaar vervoer. Als u metrolijn 6 neemt, is de halte Bir-Hakeim, maar als u tijd hebt, raad ik u aan te lopen vanaf de halte Trocadero op dezelfde lijn.

Duur van het bezoek

U kunt zoveel tijd besteden aan uw bezoek aan de Eiffeltoren als u wilt, afhankelijk van hoeveel foto's u wilt maken en hoeveel tijd u besteedt aan het traplopen of het wachten op de liften. De meeste mensen besteden ongeveer anderhalf uur aan de rondleiding, maar rondleidingen met gids duren meestal zo'n twee uur omdat ze veel dieper op de details ingaan en u de vrijheid laten om op uw gemak van de toren te genieten.

Waar te eten rond de Eiffeltoren

Bij de Eiffeltoren zijn twee bars waar u wat te eten kunt kopen om mee te nemen, een Parijse macaronwinkel en twee restaurants met uitzicht waar u kunt reserveren en van de seizoensgebonden Franse keuken kunt genieten. Als u van de ervaring wilt genieten en u luxueus wilt laten verwennen, raad ik u de restaurants aan; het eten in de bars is duur en is alleen voor snacks.

Als u in de buurt wilt eten, zult u wat verder weg moeten gaan om restaurants te vinden, maar ik raad u aan een fantastische crêpe te bestellen bij het straatstalletje tussen de Champs de Mars en de Trocadero, want ze maken ze ter plekke en als u in de buurt zit en van het uitzicht geniet, krijgt u een authentiekere ervaring dan in het gemiddelde restaurant.

De Eiffeltoren beklimmen met kinderen

Zonsondergang vanaf de Eiffeltoren
Zonsondergang vanaf de Eiffeltoren

Kun je de Eiffeltoren beklimmen met kinderen? Natuurlijk kun je dat! De Eiffeltoren heeft voldoende veiligheidsmaatregelen zodat u hem met een gerust hart met kinderen kunt bezoeken. Alle zones zijn beveiligd met een veiligheidshek en zolang u voorzichtig bent met de trappen, lopen kinderen geen gevaar.

Ana's Reizigerstip

Controleer voordat u uw bezoek plant het weer en zorg ervoor dat er geen mist is; 's morgens vroeg is het vaak mistig in Parijs en zult u niet zo veel van het uitzicht kunnen genieten.

Rond de Eiffeltoren

Uitzicht op de Trocadero vanaf de Eiffeltoren.| ©Álvaro Bertelsen
Uitzicht op de Trocadero vanaf de Eiffeltoren.| ©Álvaro Bertelsen

Net zo belangrijk als het beklimmen van de Eiffeltoren is het uitzicht van onderaf. De toren bevindt zich tussen de Champs de Mars en de tuinen van het Trocadero paleis en de omgeving is ideaal, vooral bij warm weer, voor een ontspannen wandeling met een crêpe in de hand. In de zomer mag men op de gazons van de Champs de Mars liggen, en 's avonds komen er veel groepen bijeen om te picknicken en naar de verlichting van de toren te kijken.

Daar liggen, ongehaast en gewoon omhoog kijken en de toren zien is een unieke ervaring in Parijs. Als ik je een advies mag geven, wees voorzichtig met tassen, rugzakken, handtassen, enz. Het is er nogal druk en vooral 's avonds proberen zakkenrollers vaak hun slag te slaan ten koste van verstrooide toeristen die hun bezittingen onbeheerd achterlaten terwijl ze foto's nemen van de IJzeren Dame.

De beste foto's van de Eiffeltoren

Eiffeltoren vanaf de Vredesmuur| ©Fred Romero
Eiffeltoren vanaf de Vredesmuur| ©Fred Romero

De Eiffeltoren is niet alleen een van de meest bezochte monumenten in Parijs, maar ook een van de meest gefotografeerde, maar waar maak je de beste foto's van de Eiffeltoren? Om aan ieders smaak te voldoen, stel ik verschillende plaatsen voor.

Als u toch in de buurt bent, is het misschien een goed moment om een van de cruises op de Seine-rivier te maken (er zijn zelfs pakketten die de toegang tot de toren en de cruise op de Seine-rivier verkopen, zodat u geld kunt besparen door ze samen te kopen). Ik leg het allemaal uit in mijn artikel over: Seine Riviercruises.

Van Trocadero

U zult de plek gemakkelijk herkennen, want het is de plek waar alle toeristen samenkomen om de "typische foto" te maken met de Eiffeltoren op de achtergrond. Vroeger mocht hij over de rand van de trap klimmen, maar de laatste jaren is hij omheind om het gebied te beschermen en valpartijen te voorkomen; toch is het gemakkelijk om het hek te missen als je het juiste perspectief gebruikt.

Van het nabijgelegen gazon

Het eerste wat u zich zult realiseren wanneer u de Eiffeltoren voor het eerst ziet, is dat u, hoeveel foto's u ook hebt gezien, geen idee kunt krijgen van de omvang ervan. Het is vrijwel onmogelijk om hem van dichtbij en zonder groothoeklens in zijn geheel te fotograferen, maar persoonlijk houd ik van het beeld van de top die door de bomen heen piept.

Van de Vredesmuur

Aan het einde van de Champs de Mars biedt de "Vredesmuur" een mooi uitkijkpunt om de Eiffeltoren te fotograferen. Het monument bestaat uit twee glazen wanden waarop het woord "Vrede" in 32 talen en 18 verschillende alfabetten te lezen is.

Vanaf de Pont Alexandre III

De reling van deze brug en de versiering van de brug maken ook prachtige foto's mogelijk van de Eiffeltoren met de rivier op de achtergrond. Maak zeker een wandeling over deze brug van de Derde Franse Republiek die de Seine oversteekt en naar Les Invalides leidt.

Van de rest van Parijs

U hoeft niet de perfecte, ingelijste, close-up foto van de Eiffeltoren te maken; u kunt hem gemakkelijk vanuit verschillende delen van Parijs fotograferen, omdat hij zo groot is. Probeer de Arc de Triomphe te beklimmen en van daaruit een foto te nemen of verken de achterkant van de Sacre Coeur om een perspectief te krijgen van de Eiffeltoren die Parijs verlicht. Als je goed kunt observeren, heb je een heel album tot je beschikking als je terugkomt van je reis.

Ana's Reizigerstip

Mis het uitzicht op de Eiffeltoren niet vanaf de Vredesmuur op het Champ de Mars, waar u hem ook zonder de drukte kunt fotograferen.

Bezienswaardigheden met een vergelijkbaar uitzicht als de Eiffeltoren in Parijs

Voorgevel Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Voorgevel Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Het uitzicht vanaf de top van de Eiffeltoren is adembenemend en het hoogste in Parijs. Betekent dat dat ze het beste zijn? Niet noodzakelijkerwijs; hoewel het beklimmen van de Eiffeltoren een must is, zijn er veel andere plaatsen in de stad van waaruit u kunt genieten van een luchtfoto van Parijs en in veel gevallen met meer detail dan vanaf de top van de Eiffeltoren, om de eenvoudige reden dat een lagere hoogte u in staat stelt de details beter te waarderen.

Ik raad er persoonlijk drie aan:

Notre Dame

De waterspuwers van de Parijse kathedraal geven een bijzondere sfeer aan het uitzicht op de stad. Het lijkt echt alsof de waterspuwers over de stad waken en door de ligging van de kathedraal in het centrum van Parijs kunt u veel van de monumenten van de stad zien. Deze plek is momenteel gesloten na de brand in 2019, maar zal vroeger of later zeker weer beschikbaar zijn.

Montparnasse Toren

Persoonlijk denk ik dat dit een van de weinige elementen van Parijs is die de esthetiek van de stad doorbreekt. Waarom dan omhoog gaan? Want juist vanaf de top van de toren, gelegen in het zuiden van de stad, zie je de toren zelf niet en zie je de rest van de grote monumenten van Parijs, waaronder de Eiffeltoren.

Sacre-Coeur

Misschien komt het door de sfeer van de wijk Montmartre, maar de waarheid is dat de ervaring om heel Parijs te overzien vanaf de top van de trappen van de Sacre-Coeur een indrukwekkende ervaring is die je nog meer verbindt met een stad die je al in haar greep heeft voordat je er voor de eerste keer een voet binnen zet. De wijk Montmartre in het algemeen is een bezienswaardigheid die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan de stad. Ik heb een gids geschreven over Parijs reizen waarin ik je vertel hoe je deze buurt kunt bezoeken en de plekken die je niet mag missen.

Sightseeing bus

Of u nu kiest voor één of meerdere bezienswaardigheden in Parijs, de afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn niet kort, dus onderschat ze niet. Een goede manier om in de stad rond te reizen tussen de belangrijkste bezienswaardigheden en tegelijk een pauze te nemen van het onvermijdelijke lopen tijdens uw reis, is de sightseeing bus. Hier is een handige gids met alles wat u moet weten voordat u uw ticket krijgt: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Veelgestelde vragen

  • Is het mogelijk om de Eiffeltoren binnen te gaan met een rugzak of bagage?

    Kleine tassen en rugzakken zijn toegestaan in de Eiffeltoren, maar het is waarschijnlijk dat uw tas zal worden gecontroleerd bij de veiligheidscontrole voordat u naar binnen gaat.

  • Hoe lang duurt het om de Eiffeltoren te beklimmen?

    Het duurt ongeveer 20 minuten om de eerste verdieping te bereiken, als u de trap van meer dan 700 treden neemt. De derde verdieping kan alleen met de lift worden bereikt. Het beste advies is om de lift te nemen, aangezien u de rij kunt overslaan als u uw kaartjes vooraf reserveert, en dan de trap af te dalen terwijl u geniet van het meest adembenemende uitzicht over de stad.

  • Hoe laat is de lichtshow van de Eiffeltoren?

    Het begint 's avonds en duurt elk uur vijf minuten tot 01.00 uur (02.00 uur in het zomerseizoen).