Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Eiffeltoren tickets: hoe koop je ze, hoeveel kosten ze, beste optie, enz.

De beklimming van de Eiffeltoren zal de kers op de taart zijn van een prachtige reis. Dit zijn de mogelijkheden om 's werelds beroemdste toren te beklimmen

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minuten lezen

Eiffeltoren tickets: hoe koop je ze, hoeveel kosten ze, beste optie, enz.

Eiffeltoren, Parijs | ©Andrea Maschio

Je kunt op vele manieren van de Eiffeltoren genieten, maar je moet naar boven om de hele stad vanaf de top te zien. U kunt de Eiffeltoren overdag beklimmen, om Parijs in al zijn pracht en praal te zien, of 's nachts, met al zijn lichtjes aan.

U kunt de beklimming ook combineren met een cruise over de Seine of een tour waarbij u de stad ontdekt. Hier zijn de beste opties:

Het spaarpakket

Eiffeltoren tickets en Seine nachtelijke rondvaart

Beklim de Eiffeltoren, maak een rondleiding door de stad en geniet van een avondcruise op de Seine.

Je kunt Parijs niet verlaten zonder de Eiffeltoren te beklimmen, maar je kunt Parijs ook niet verlaten zonder een wandeling langs de Seine te maken en te genieten van het romantische uitzicht op de stad.

Als emblematisch monument in Parijs is het gemakkelijk om toeristische aanbiedingen te vinden die een rondleiding van de Eiffeltoren combineren met een andere activiteit die kenmerkend is voor de stad. Een van de meest relevante opties is die met toegang tot de Eiffeltoren zonder wachtrijen en een cruise langs de oevers van de Seine vanwaar u kunt genieten van het uitzicht op het Louvre of de Notre Dame kathedraal.

Tijdens deze excursie wordt u te allen tijde begeleid door een gespecialiseerde gids die u niet alleen details van de stad Parijs laat zien, maar ook tot uw beschikking staat om u het advies en de aanbevelingen te geven die u nodig heeft om het meeste uit uw reis naar de lichtstad te halen. Een aanbevolen optie om twee van de belangrijkste toeristische attracties van de stad te bezoeken zonder stress of wachttijd, en tegelijkertijd geld te besparen.

Waarom ik deze optie leuk vind: als u een reis naar Parijs plant, is het idee om een rondleiding te nemen waarschijnlijk bij u opgekomen. Maar ook het beklimmen van de Eiffeltoren en genieten van een cruise over de Seine zijn een 'must' in Parijs. Met deze combo kun je genieten van een super complete ervaring.

Ticket voor de beklimming van de top van de Eiffeltoren, met een deskundige gids

Ongeacht of u de trap of de lift neemt en of u al dan niet de top bereikt, de toegevoegde waarde van het Eiffeltoren ticket met een gespecialiseerde gids is dat zij u de geschiedenis van het monument zullen vertellen (want die heeft het) en als u boven bent zullen zij u de verschillende wijken en monumenten van Parijs laten zien, u vertellen over de geschiedenis van de stad en alles wat u moet weten om er ten volle van te genieten.

Deze rondleiding omvat een lift naar de eerste verdieping en de mogelijkheid om een aparte lift naar boven te huren. Als u fit bent, raad ik u aan de trap te nemen, al is het maar om naar beneden te gaan, als onderdeel van de ervaring; het geeft u genoeg tijd om het in uw eigen tempo te doen.

Onderweg wordt u begeleid door een deskundige gids die u, eenmaal boven aangekomen, het uitzicht over de stad laat zien en interessante details beschrijft over alle monumenten waaruit de stad bestaat.

Toegang tot de Eiffeltoren+Louvre museum+rondleiding met cruise op de Seine

Als u maar een paar dagen in Parijs bent en de hoogtepunten van deze prachtige stad niet wilt missen, kunt u gebruikmaken van deze rondleiding door Parijs met kaartjes voor de Eiffeltoren, een bezoek aan het Louvre Museum en een cruise over de Seine. Ongetwijfeld een zeer complete ervaring omdat u op dezelfde dag (in ongeveer 8 uur) twee van de essentiële monumenten van de Franse hoofdstad hebt bezocht, het Louvre en de Eiffeltoren, uiteraard met kaartjes zonder wachtrijen en met een deskundige gids die u alle uitleg geeft.

De gespecialiseerde gids toont u de historische werken van een van de beste musea ter wereld, zoals de 'Mona Lisa'. Maar u zult ook de beroemde Eiffeltoren beklimmen waar het uitzicht de spectaculaire lichtstad zal eren. De geschiedenis van deze ongelooflijke toren en zijn constructie zal u niet onverschillig laten.

Maar daarnaast kunt u, net als bij de vorige optie, ook genieten van een cruise op de Seine, waarbij u de stad vanuit een uniek perspectief ontdekt. Uw foto's worden echte ansichtkaarten.

Hoe koop ik een kaartje voor de Eiffeltoren?

Cruise op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams
Cruise op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams

U kunt het kopen door vooraf in de rij te gaan staan bij het loket of op de officiële website. Vergeet niet dat de prijs zal variëren afhankelijk van de secties van de lift die u kiest, en vergeet niet dat er een wachtrij kan zijn in de liften omdat niet iedereen tegelijk kan instappen.

Kinderen onder de vier jaar zijn gratis, en voor kinderen en jongeren tot 25 jaar gelden kortingen op de toegangsprijzen. Ook mensen met beperkte mobiliteit hebben toegang tot de toren. Houders van een Paris Pass moeten hun kaartjes echter op de normale manier kopen, want dit is een van de weinige monumenten die niet in de Parijse reiskaarten zijn opgenomen.

Boek uw Eiffeltoren arrangement met rondleiding en cruise

Hoeveel kosten kaartjes voor de Eiffeltoren?

Het vallen van de avond met uitzicht op de Eiffeltoren
Het vallen van de avond met uitzicht op de Eiffeltoren

De ticketprijzen voor de Eiffeltoren zijn afhankelijk van of u al dan niet kiest voor een rondleiding en of u de trap oploopt of de lift neemt. Toegang tot de eerste verdieping is bij alle kaartjes inbegrepen, maar vanaf daar is het uitzicht niet optimaal; om het te zien moet u naar de eerste verdieping (te voet of met de lift, afhankelijk van welk kaartje u koopt) of naar de koepel (alleen toegankelijk met de lift).

Ana's Traveller Tip

Om de Eiffeltoren op eigen gelegenheid te bezoeken, combineert u het lopen naar de eerste verdieping met het nemen van de lift naar de top voor een voordeligere toegangsprijs en om van het uitzicht te genieten.

Klim naar de top van de Eiffeltoren

Eiffeltoren observatiedek verrekijker| ©JOHN TOWNER
Eiffeltoren observatiedek verrekijker| ©JOHN TOWNER

Toegang tot de Eiffeltoren

De ingangen van de Eiffeltoren zijn de vier poten van de Eiffeltoren en bij elk daarvan staan rijen toeristen in de rij om een kaartje te kopen. Daarom kunt u het beste uw kaartjes van tevoren reserveren; zo hoeft u alleen in de rij voor de ingang te wachten (essentieel, zodat de toren niet overvol raakt en u van het uitzicht kunt genieten) en niet bij de kassa's, die het langst open zijn.

Mijn advies is dat het de moeite waard is om het prijsverschil (ongeveer 9 euro) te betalen om helemaal naar boven te gaan. Een tussenoptie, die voor mij de beste is, is om de trap naar de eerste verdieping te nemen en de lift naar boven.

Boek uw Eiffeltoren arrangement met rondleiding en cruise

Tijden en beste tijd om naar de Eiffeltoren te gaan

De verlichte Eiffeltoren| ©Denys Nevozhai
De verlichte Eiffeltoren| ©Denys Nevozhai

De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend; van 9.00 tot middernacht in de zomer en van 9.30 tot 23.00 uur in de winter. In tegenstelling tot veel musea in Parijs is het monument op geen enkele dag van de week gesloten, maar de toegang kan van tijd tot tijd worden opgeschort vanwege reparaties, weersomstandigheden of drukte.

Naar mijn mening is het uitzicht zowel overdag als 's nachts de moeite waard, en daarvoor is naar boven gaan voor zonsondergang de beste tijd als je het geen twee keer wilt doen. Het is echter ook een van de drukste momenten van de dag. Als u van het uitzicht wilt genieten met een kleine menigte, is de beste tijd de schemering of de vroege ochtend als er geen mist is (iets wat in Parijs vaak voorkomt en het uitzicht kan "bederven").

Boek uw Eiffeltoren arrangement met rondleiding en cruise

De verlichting van de Eiffeltoren bij nacht

De Eiffeltoren bij nacht| ©Paul Gaudriault
De Eiffeltoren bij nacht| ©Paul Gaudriault

De verlichting van de Eiffeltoren begint bij het vallen van de avond. Om middernacht knippert de toren gedurende vijf minuten tot één uur 's nachts; deze knipperingen werden ingevoerd om de komst van het jaar 2000 te vieren en zijn nog steeds actief. Ook verandert op bepaalde data of dagen de verlichting van de Eiffeltoren, dus het is een goed idee om tijdens uw reis de kalender in de gaten te houden voor het geval u de kans krijgt om een ander soort verlichting te zien.

Boek uw Eiffeltoren arrangement met tour & cruise

Plan uw bezoek aan de Eiffeltoren

Uitzicht vanaf de onderkant van de Eiffeltoren
Uitzicht vanaf de onderkant van de Eiffeltoren

Hoe de Eiffeltoren te bereiken

De Eiffeltoren is het meest centrale en bekendste monument van Parijs en is van bijna overal in de stad te zien. Het is geen probleem om er vanaf elke plek in het centrum naartoe te lopen als je op een kaart kijkt en het is ook zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Als u metrolijn 6 gebruikt, is de halte Bir-Hakeim, maar als u tijd hebt, raad ik u aan te lopen vanaf de halte Trocadero op dezelfde lijn.

Duur van het bezoek

U kunt zoveel tijd besteden aan uw bezoek aan de Eiffeltoren als u wilt, afhankelijk van het aantal foto's dat u wilt maken en de tijd die u kwijt bent aan het beklimmen van trappen of het wachten op liften. De meeste mensen besteden ongeveer anderhalf uur aan de rondleiding, maar rondleidingen duren meestal ongeveer twee uur, omdat ze veel meer in detail treden en u vrij laten om op uw gemak van de toren te genieten.

Waar te eten rond de Eiffeltoren

Bij de Eiffeltoren zijn twee bars waar u eten kunt kopen om mee te nemen, een Parijse macaronwinkel en twee restaurants met uitzicht waar u kunt reserveren en kunt genieten van de Franse seizoenskeuken. Als u wilt genieten van de ervaring en u wilt verwennen met een luxe traktatie, raad ik de restaurants aan; het eten in de bars is duur en dient alleen voor snacks.

Als u in de buurt wilt eten zult u wat verder weg moeten gaan om restaurants te vinden, maar ik raad u aan een fantastische crêpe te bestellen bij het straatstalletje tussen de Champs de Mars en de Trocadero, want die maken ze ter plekke en als u in de buurt zit en van het uitzicht geniet krijgt u een authentiekere ervaring dan het gemiddelde restaurant.

De Eiffeltoren beklimmen met kinderen

Zonsondergang vanaf de Eiffeltoren
Zonsondergang vanaf de Eiffeltoren

Kun je de Eiffeltoren beklimmen met kinderen? Natuurlijk kun je dat! De Eiffeltoren beschikt over voldoende veiligheidsmaatregelen om u in alle rust met kinderen te kunnen bezoeken. Alle ruimtes zijn beschermd door een veiligheidshek en, zolang ze voorzichtig zijn op de trappen, zijn kinderen veilig.

Ana's Traveller Tip

Controleer voordat u uw bezoek plant het weer en zorg ervoor dat er geen mist is; de vroege ochtenden zijn vaak mistig in Parijs en dan kunt u minder van het uitzicht genieten.

De omgeving van de Eiffeltoren

Uitzicht op het Trocadéro vanaf de Eiffeltoren| ©Álvaro Bertelsen
Uitzicht op het Trocadéro vanaf de Eiffeltoren| ©Álvaro Bertelsen

Net zo belangrijk als het beklimmen van de Eiffeltoren is het zien van de toren van onderen. De toren ligt tussen de Champs de Mars en de tuinen van het Trocadero paleis, en de omgeving is ideaal voor een ontspannen wandeling met een crêpe in de hand, vooral bij warm weer. In de zomer is het bovendien toegestaan om op de grasvelden van de Champs de Mars te liggen, en 's avonds komen daar veel groepen bijeen om te picknicken en naar de verlichting van de toren te kijken.

Daar liggen, ongehaast en gewoon omhoog kijken en de toren zien is een unieke ervaring in Parijs. Als ik u een advies mag geven, wees voorzichtig met tassen, rugzakken, handtassen, enz. In dit gebied is het vaak vrij druk en vooral in het donker proberen zakkenrollers hun slag te slaan ten koste van verstrooide toeristen die hun spullen onbeheerd achterlaten terwijl ze foto's maken van de IJzeren Dame.

De beste foto's van de Eiffeltoren

Eiffeltoren vanaf de Vredesmuur| ©Fred Romero
Eiffeltoren vanaf de Vredesmuur| ©Fred Romero

Anderzijds is de Eiffeltoren niet alleen een van de meest bezochte monumenten in Parijs, maar ook een van de meest gefotografeerde, maar waar maak je de beste foto's van de Eiffeltoren? Voor alle smaken stel ik verschillende plaatsen voor.

Nu u toch in de buurt bent, is het misschien een goed moment om een van de cruises op de Seine te maken (er zijn zelfs pakketten die de toegang tot de Toren en de cruise op de Seine verkopen, zodat u geld kunt besparen door ze samen te kopen). Ik leg het allemaal uit in mijn artikel over: Seine Riviercruises.

Van de Trocadero

U herkent de plek gemakkelijk, want het is de plek waar alle toeristen zich verzamelen om de "typische foto" te maken met de Eiffeltoren op de achtergrond. Vroeger was het toegestaan om over de stoeprand van de trap te klimmen, maar de laatste jaren is het omheind om het gebied te beschermen en vallen te voorkomen; toch is het gemakkelijk om het hek te missen als je het juiste perspectief gebruikt.

Van het nabijgelegen gazon

Het eerste wat u zult beseffen als u de Eiffeltoren voor het eerst ziet, is dat u zich, hoeveel foto's u ook hebt gezien, geen idee kunt vormen van de omvang ervan. Het is vrijwel onmogelijk om hem in zijn geheel van dichtbij en zonder groothoeklens te fotograferen, maar persoonlijk houd ik van het beeld van de top die door de bomen piept.

Van de Vredesmuur

Aan het einde van de Champs de Mars biedt de "Vredesmuur" een mooi uitkijkpunt om de Eiffeltoren te fotograferen. Het monument bestaat uit twee glazen wanden waarop het woord "Vrede" in 32 talen en 18 verschillende alfabetten te lezen is.

Vanaf de Pont Alexandre III

De leuning van deze brug en de versiering van de brug zorgen ook voor prachtige foto's van de Eiffeltoren met de rivier op de achtergrond. Maak zeker een wandeling over deze brug uit de Derde Franse Republiek die de Seine oversteekt en naar Les Invalides leidt.

Van de rest van Parijs

U hoeft niet de perfecte, ingelijste close-up foto van de Eiffeltoren te maken; u kunt hem gemakkelijk vanuit verschillende delen van Parijs fotograferen vanwege zijn enorme omvang. Probeer de Arc de Triomphe te beklimmen en vanaf daar uw foto te maken of verken de achterkant van de Sacre Coeur om een perspectief te krijgen van de Eiffeltoren die Parijs verlicht. Als je de observatievaardigheden hebt, heb je een heel album tot je beschikking als je terugkomt van je reis.

Ana's Traveller Tip

Mis het uitzicht op de Eiffeltoren niet vanaf de vredesmuur van de Champ de Mars, waar je hem ook kunt fotograferen zonder de drukte.

Attracties met een vergelijkbaar uitzicht als de Eiffeltoren in Parijs

Gevel van de Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Gevel van de Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Het uitzicht vanaf de top van de Eiffeltoren is adembenemend en het hoogste in Parijs. Betekent dat dat ze het beste zijn? Niet noodzakelijkerwijs; hoewel het beklimmen van de Eiffeltoren een must is, zijn er vele andere plaatsen in de stad van waaruit u kunt genieten van luchtfoto's van Parijs en in vele daarvan met meer detail dan vanaf de top van de Eiffeltoren, om de eenvoudige reden dat een lagere hoogte u in staat stelt de details beter te waarderen.

Persoonlijk beveel ik er drie aan:

Notre Dame

De waterspuwers van de kathedraal van Parijs geven een bijzondere sfeer aan het uitzicht op de stad. De waterspuwers lijken echt over de stad te waken en door de ligging van de kathedraal in het centrum van Parijs kunt u verschillende monumenten van de stad bewonderen. Deze plek is nu gesloten na de brand in 2019, maar ik weet zeker dat hij vroeg of laat weer beschikbaar komt.

Montparnasse Toren

Persoonlijk vind ik dit een van de weinige elementen van Parijs die de esthetiek van de stad breken. Waarom dan naar boven? Want juist vanaf de top van de toren, gelegen in het zuiden van de stad, kun je de toren zelf niet zien, maar wel de rest van de grote monumenten van Parijs, waaronder de Eiffeltoren.

Sacre-Coeur

Misschien komt het door de sfeer van de wijk Montmartre, maar de waarheid is dat de ervaring van het overzien van heel Parijs vanaf de top van de Sacre-Coeur trap een indrukwekkende ervaring is die je nog meer verenigt met een stad die je aangrijpt nog voordat je er voor het eerst een voet in zet. De wijk Montmartre in het algemeen is een niet te missen attractie tijdens uw bezoek aan de stad. Ik heb een gids geschreven over Parijs reizen waarin ik u vertel hoe u deze buurt kunt bezoeken en welke plaatsen u niet mag missen.

Sightseeing bus

Of u nu één of meerdere attracties in Parijs kiest, u moet weten dat de afstanden tussen de attracties niet kort zijn, dus onderschat ze niet. Een goede manier om u door de stad te verplaatsen tussen de belangrijkste bezienswaardigheden en tegelijkertijd een pauze te nemen van het onvermijdelijke lopen tijdens uw reis is de sightseeingbus. Hier is een handige gids met alles wat je moet weten voordat je je ticket haalt: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Veelgestelde vragen

  • Is het mogelijk om de Eiffeltoren te betreden met een rugzak of bagage?

    Kleine tassen en rugzakken zijn toegestaan in de Eiffeltoren, maar waarschijnlijk wordt uw tas bij de veiligheidscontrole gecontroleerd voordat u naar binnen gaat.

  • Hoe lang duurt het om de Eiffeltoren te beklimmen?

    Het duurt ongeveer 20 minuten om de eerste verdieping te bereiken, als u de trap van meer dan 700 treden neemt. De derde verdieping is alleen per lift bereikbaar. Het beste advies is om de lift te nemen, omdat u de rij kunt overslaan als u uw kaartjes vooraf reserveert, en vervolgens de trap af te dalen terwijl u geniet van het meest adembenemende uitzicht op de stad.

  • Hoe laat is de lichtshow van de Eiffeltoren?

    Het begint 's avonds en loopt vijf minuten elk uur tot 01:00 (02:00 tijdens het zomerseizoen).