Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Eiffeltoren tickets: hoe koop je ze, hoeveel kosten ze, beste optie, enz.

Ontdek welke mogelijkheden er zijn om de beroemdste toren ter wereld te beklimmen.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minuten lezen

Eiffeltoren tickets: hoe koop je ze, hoeveel kosten ze, beste optie, enz.

Eiffeltoren, Parijs | ©Andrea Maschio

Er zijn veel manieren om van de Eiffeltoren te genieten, maar je moet naar boven om de hele stad vanaf de top te zien. Hier zijn de beste opties:

De meest economische

Parijs Eiffeltoren tickets

Krijg een meer authentieke ervaring met deze tickets om de trappen van de Eiffeltoren te beklimmen.

Bespaar op de toegangsprijzen voor het iconische monument van Parijs en beklim de trappen naar de 2e verdieping van de toren.

.

Als u zo veel mogelijk wilt besparen op uw bezoek aan de Eiffeltoren en u bent niet bang voor de 600+ treden die u moet beklimmen , zijn deze trappenkaarten uw beste optie.

Net als de lifttickets brengt dit ticket je naar de eerste verdieping van de toren voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Omdat het de goedkoopste tickets zijn, zijn ze ook het meest populair (denk eraan dat de klim van 30 minuten comfortabel is), dus ik raad je aan ze van tevoren te reserveren.

Waarom ik van deze optie houd: Je klimt op je eigen tempo, op een ontspannen en veilige manier, geniet van het uitzicht en maakt de stops die je nodig hebt om te rusten. Het is een andere manier om de Eiffeltoren te ontdekken en minder te betalen.


Mijn favoriet

Ticket Eiffeltoren met de lift

Vermijd de 600 treden van de Eiffeltoren en neem de lift rechtstreeks naar de 2e verdieping dankzij deze kaartjes.

Verspil geen tijd door de Eiffeltoren op te lopen en ga naar de 2e verdieping voor het beste panoramische uitzicht over Parijs.

Duur: 2 uren

.

De beste manier om toegang te krijgen tot de Eiffeltoren is om vooraf online tickets te kopen om niet in de lange rijen bij de kassa's te hoeven wachten. Dankzij deze voorrangstickets kunt u naar de 2e verdieping van dit emblematische symbool van de stad, maar u doet dit met de lift, zodat u de 672 treden vermijdt.

Zo kunt u rechtstreeks naar de top om het beste uitzicht over de stad te bewonderen. U krijgt ook een audiogids die u alles vertelt over de geschiedenis van de bouw van het werk van Gustave Eiffel.

Waarom ik deze optie leuk vind: Er is veel te zien in Parijs en als je niet veel tijd hebt tijdens je reis, is dit de beste optie om de Eiffeltoren te bezoeken omdat je geen tijd verspilt bij de kassa of naar de 2e verdieping gaat.


s Nachts

Parijs Eiffeltoren avond tickets

Bewonder de stad Parijs verlicht vanaf haar belangrijkste monument

Kies het nachtelijke tijdstip om de Eiffeltoren te beklimmen en geniet van het meest iconische schouwspel van de Lichtstad met deze skip-the-line tickets.

.

Verras jezelf met het panoramische uitzicht op Parijs bij nacht vanaf de Eiffeltoren en koop deze nachttickets waarmee je ook binnen kunt komen zonder in de rij te staan. Verspil geen tijd aan de kassa en ga meteen met de lift naar de 2e verdieping.

Dankzij de audiogids die bij dit ticket is inbegrepen, kunt u de geschiedenis van de bouw van dit Parijse symbool voor de wereldtentoonstelling van 1889 opsnuiven. Eenmaal boven heb je een uniek uitzicht over de stad dat je moeilijk kunt vergeten.

Waarom ik deze optie leuk vind: De charme van Parijs bij nacht is bekend, dus het is een geweldig idee om de Eiffeltoren te beklimmen en de monumenten en de verlichte straten vanaf daar te bewonderen.


De premie-optie

Eiffeltoren tickets en Seine nachtelijke rondvaart

Beklim de Eiffeltoren en geniet van een nachtelijke rondvaart over de Seine

Je kunt Parijs niet verlaten zonder de Eiffeltoren te beklimmen, maar je kunt Parijs ook niet verlaten zonder een wandeling langs de Seine te maken en te genieten van het romantische uitzicht op de stad.

Als emblematisch monument van Parijs is het gemakkelijk om toeristische aanbiedingen te vinden die een rondleiding op de Eiffeltoren combineren met een andere activiteit die kenmerkend is voor de stad. Een van de meest relevante opties is die waarbij de toegang tot de Eiffeltoren zonder wachtrijen en een cruise langs de oevers van de Seine, van waaruit u kunt genieten van het uitzicht op het Louvre of de Notre Dame kathedraal, zijn inbegrepen.

Tijdens deze excursie wordt u te allen tijde begeleid door een gespecialiseerde gids die u niet alleen details van de stad Parijs laat zien, maar ook tot uw beschikking staat om u het advies en de aanbevelingen te geven die u nodig heeft om het meeste uit uw reis naar de lichtstad te halen. Een aanbevolen optie om twee van de belangrijkste toeristische attracties van de stad te bezoeken zonder stress en zonder te wachten, terwijl u geld bespaart.

Waarom ik deze optie leuk vind: als u een reis naar Parijs plant, is het idee om de Eiffeltoren te beklimmen waarschijnlijk bij u opgekomen. Maar genieten van een cruise op de Seine is ook een 'must' in Parijs. Met deze combo kunt u genieten van een super complete ervaring.

We vergelijken de opties

Hoeveel kosten kaartjes voor de Eiffeltoren?

Zonsondergang met uitzicht op de Eiffeltoren
Zonsondergang met uitzicht op de Eiffeltoren

Vanaf ongeveer 20 euro kun je de Eiffeltoren beklimmen. De prijs is echter afhankelijk van verschillende factoren: of u te voet of met de lift naar boven gaat, het tijdstip van de dag (nachttickets kosten ongeveer 39 euro) en of u voor een rondleiding kiest.

Toegang tot de eerste verdieping is bij alle tickets inbegrepen, maar vanaf daar komt het uitzicht niet volledig tot zijn recht; om het te zien moet u naar de eerste verdieping (te voet of met de lift, afhankelijk van het ticket dat u koopt) of naar de top (alleen toegankelijk met de lift).

Kinderen tot vier jaar zijn gratis, en er zijn kortingen voor kinderen en jongeren tot 25 jaar. Houders van een Paris Pass moeten hun kaartjes echter op de normale manier kopen. Als je meer wilt weten, heb je hier alle informatie: Prijzen Eiffeltoren kaartjes

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Hoe tickets voor de Eiffeltoren kopen

Cruise op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams
Cruise op de Seine met de Eiffeltoren op de achtergrond| ©Heather (Gruber) Williams

U kunt uw tickets kopen door vooraf in de rij te gaan staan bij het loket of op de officiële website van Hellotickets. Je hebt dan alle tickets beschikbaar om het kaartje te boeken dat je het leukst vindt en je kunt bij de aankoop de dag en het tijdstip selecteren.

Mijn advies: boek zo snel mogelijk. De Eiffeltoren is het meest bezochte monument in Parijs en er worden dagelijks duizenden kaartjes gekocht. En als je het aan het toeval overlaat en besluit om ze bij het monument zelf te kopen, loop je naast de wachtrijen het risico dat er geen tickets beschikbaar zijn.

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Zijn er rondleidingen in de Eiffeltoren?

Ongeacht of u de trap of de lift neemt en of u wel of niet naar de top gaat, de toegevoegde waarde van de Eiffeltoren entree met een gids is dat zij u de geschiedenis van het monument vertellen (want die heeft het) en als u boven bent zullen zij u de verschillende gebieden en monumenten van Parijs laten zien en u vertellen over de geschiedenis van de stad en alles wat u moet weten om er optimaal van te genieten.

Deze rondleiding is inclusief een lift naar de eerste verdieping en de optie om de klim naar de top apart te boeken. Als u fit bent, raad ik u aan de trappen te gebruiken, al is het maar om naar beneden te gaan, als onderdeel van de ervaring; ze geven u voldoende tijd om het in uw eigen tempo te doen.

Tijdens de hele rondleiding wordt u begeleid door een gespecialiseerde gids die u, als u boven bent, het uitzicht over de stad laat zien en interessante details beschrijft over alle monumenten die de stad rijk is. Hier is onze post over De beste rondleidingen naar de Eiffeltoren waar ik je alles vertel over de verschillende rondleidingen.

Boek een rondleiding naar de Eiffeltoren

Klim naar de top van de Eiffeltoren

Kijker van de Eiffeltoren| ©JOHN TOWNER
Kijker van de Eiffeltoren| ©JOHN TOWNER

De ingangen van de Eiffeltoren zijn de vier poten van de Eiffeltoren en bij elk ervan staan rijen toeristen in de rij om een kaartje te kopen. Daarom is de beste optie om uw kaartjes van tevoren te reserveren; op die manier hoeft u alleen in de rij voor de ingang te wachten (essentieel, zodat de toren niet verzadigd is met bezoekers en u van het uitzicht kunt genieten) en niet ook nog bij de loketten, die het langst zijn.

Mijn advies is dat het de moeite waard is om het prijsverschil (ongeveer 9 euro) te betalen om helemaal naar de top te gaan. Een tussenoptie, die voor mij het beste is, is om de trap naar de eerste verdieping te nemen en de lift naar boven. De kaartjes voor de top zijn echter meestal uitverkocht. Ik vertel je hier meer over in onze post over Hoe de Eiffeltoren te beklimmen.

Tickets boeken voor de Eiffeltoren

Tijden en beste tijd om naar de Eiffeltoren te gaan

De verlichte Eiffeltoren| ©Denys Nevozhai
De verlichte Eiffeltoren| ©Denys Nevozhai

De Eiffeltoren is elke dag van het jaar geopend; van 9.00 tot middernacht in de zomer en van 9.30 tot 23.00 uur in de winter. In tegenstelling tot veel musea in Parijs is het monument op geen enkele dag van de week gesloten, maar de toegang kan van tijd tot tijd worden opgeschort vanwege reparaties, weersomstandigheden of drukte.

Naar mijn mening is het uitzicht zowel overdag als 's nachts de moeite waard, en daarvoor is naar boven gaan voor zonsondergang de beste tijd als je het geen twee keer wilt doen. Het is echter ook een van de drukste momenten van de dag. Als u wilt genieten van het uitzicht met een kleine menigte, is de beste tijd de schemering en de vroege ochtend als er geen mist is (wat vaak voorkomt in Parijs en het uitzicht kan bederven).

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Eiffeltoren verlichting bij nacht

De Eiffeltoren bij nacht| ©Paul Gaudriault
De Eiffeltoren bij nacht| ©Paul Gaudriault

De verlichting van de Eiffeltoren begint bij het vallen van de avond. Om klokslag middernacht knippert de toren vijf minuten lang tot één uur 's nachts; deze flitsen werden ingevoerd om de komst van het jaar 2000 te vieren en zijn nog steeds actief. Op bepaalde data of dagen verandert ook de verlichting van de Eiffeltoren, dus het is een goed idee om tijdens uw reis de kalender in de gaten te houden voor het geval u de kans krijgt om een ander type verlichting te zien.

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Plan uw bezoek aan de Eiffeltoren

Uitzicht vanaf de onderkant van de Eiffeltoren
Uitzicht vanaf de onderkant van de Eiffeltoren

Hoe komt u bij de Eiffeltoren

De Eiffeltoren is het meest centrale en bekendste monument van Parijs en is vanuit vrijwel de hele stad te zien. Het is geen probleem om er vanaf elke plek in het centrum naartoe te lopen, en ook met het openbaar vervoer is hij goed bereikbaar. Als je metrolijn 6 gebruikt, is de halte Bir-Hakeim, maar als je tijd hebt, raad ik je aan te lopen vanaf de halte Trocadero op dezelfde lijn. Meer informatie vindt u hier.

Duur van het bezoek

U kunt zoveel tijd besteden aan uw bezoek aan de Eiffeltoren als u wilt, afhankelijk van hoeveel foto's u wilt maken en hoeveel tijd u kwijt bent aan het beklimmen van trappen of het wachten op de liften. De meeste mensen besteden ongeveer anderhalf uur aan de rondleiding, maar rondleidingen met gids duren meestal ongeveer twee uur omdat ze veel meer in detail treden en u de vrijheid geven om op uw gemak van de toren te genieten.

Waar te eten in de omgeving

Bij de Eiffeltoren zijn twee bars waar u wat afhaalmaaltijden kunt kopen, een Parijse macaronwinkel en twee restaurants met uitzicht waar u kunt reserveren en kunt genieten van de Franse seizoenskeuken. Als u wilt genieten van de ervaring en u wilt verwennen met een luxe traktatie, raad ik de nabijgelegen restaurants aan; het eten in de bars is duur en dient alleen voor snacks.

Als u in de buurt wilt eten, zult u iets verder weg moeten gaan om restaurants te vinden, maar ik raad u aan een fantastische crêpe te bestellen bij het straatstalletje tussen de Champs de Mars en de Trocadero, omdat ze die ter plekke maken en in de buurt zitten om van het uitzicht te genieten, geeft u een authentiekere ervaring dan het gemiddelde restaurant.

Boek tickets voor de Eiffeltoren

Beklim de Eiffeltoren met kinderen

Zonsondergang vanaf de Eiffeltoren
Zonsondergang vanaf de Eiffeltoren

Kun je de Eiffeltoren beklimmen met kinderen? Natuurlijk kan dat! De Eiffeltoren heeft voldoende veiligheidsmaatregelen getroffen zodat je hem met een gerust hart met kinderen kunt bezoeken. Alle gebieden zijn beschermd door een veiligheidshek en zolang ze voorzichtig zijn op de trappen, zijn kinderen veilig.

Ana's Traveller Tip

Controleer voordat u uw bezoek plant het weer en zorg ervoor dat er geen mist is; de vroege ochtenden zijn vaak mistig in Parijs en u zult minder van het uitzicht kunnen genieten.

Rond de Eiffeltoren

Uitzicht op de Trocadéro vanaf de Eiffeltoren| ©Álvaro Bertelsen
Uitzicht op de Trocadéro vanaf de Eiffeltoren| ©Álvaro Bertelsen

Net zo belangrijk als het beklimmen van de Eiffeltoren is het uitzicht vanaf de onderkant. De toren bevindt zich tussen de Champs de Mars en de tuinen van het Trocadero paleis en het gebied is ideaal, vooral bij warm weer, voor een ontspannen wandeling met een crêpe in de hand. In de zomer is het bovendien toegestaan om op de grasvelden van de Champs de Mars te liggen, en 's avonds komen daar veel groepen bijeen om te picknicken en naar de verlichting van de toren te kijken.

Daar liggen, ongehaast en gewoon omhoog kijken en de toren zien is een unieke ervaring in Parijs. Als ik u een advies mag geven: wees voorzichtig met tassen, rugzakken, handtassen, enz. Dit gebied heeft de neiging vrij druk te zijn en vooral in het donker zie je vaak zakkenrollers die hun slag proberen te slaan ten koste van verstrooide toeristen die hun spullen onbeheerd achterlaten terwijl ze foto's maken van de Iron Lady. Lees zeker ons bericht over tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren.

Boek tickets voor de Eiffeltoren

De beste foto's van de Eiffeltoren

Eiffeltoren vanaf de Vredesmuur| ©Fred Romero
Eiffeltoren vanaf de Vredesmuur| ©Fred Romero

De Eiffeltoren is niet alleen een van de meest bezochte monumenten in Parijs, maar ook een van de meest gefotografeerde, maar waar vandaan maak je de beste foto's van de Eiffeltoren? Voor elk wat wils, stel ik verschillende plaatsen voor.

Als u in de buurt bent, is het misschien een goed moment om een van de cruises op de Seine te maken (er zijn zelfs pakketten die de toegang tot de toren en de cruise op de Seine verkopen, dus u kunt geld besparen door ze samen te kopen). Ik leg het allemaal uit in mijn artikel over: Seine Riviercruises.

Van Trocadero

U herkent de plek gemakkelijk, want het is de plek waar alle toeristen zich verzamelen om de "typische foto" te maken met de Eiffeltoren op de achtergrond. Vroeger was het toegestaan om de stoep van de trap te beklimmen, maar de laatste jaren is het omheind om het gebied te beschermen en valpartijen te voorkomen; toch is het gemakkelijk om het hek te missen als je het juiste perspectief gebruikt.

Vanaf het nabijgelegen gazon

Het eerste wat u zich realiseert als u de Eiffeltoren voor het eerst ziet, is dat u, hoeveel foto's u ook hebt gezien, geen idee kunt krijgen van de grootte ervan. Het is vrijwel onmogelijk om het geheel van dichtbij te fotograferen zonder groothoeklens, maar persoonlijk vind ik het beeld van de top van de toren, die door de bomen piept, erg mooi.

Van de vredesmuur

Aan het einde van de Champs de Mars biedt de "Muur voor de Vrede" een mooi perspectief om de Eiffeltoren te fotograferen. Het monument bestaat uit twee glazen wanden waarop het woord "Vrede" te lezen is in 32 talen en 18 verschillende alfabetten.

Vanaf de Alexander III-brug

De leuning van deze brug en de versiering van de brug zorgen ook voor prachtige foto's van de Eiffeltoren met de rivier op de achtergrond. Maak zeker een wandeling over deze brug van de Franse Derde Republiek, die de Seine oversteekt en naar Les Invalides leidt.

Vanuit de rest van Parijs

U hoeft niet de perfecte, ingelijste close-up foto van de Eiffeltoren te maken; u kunt hem gemakkelijk fotograferen vanuit verschillende delen van Parijs vanwege zijn enorme omvang. Probeer de Arc de Triomphe te beklimmen en maak uw foto vanaf daar, of verken de achterkant van de Sacre Coeur om een perspectief te krijgen van de Eiffeltoren die Parijs verlicht. Als je de observatievaardigheden hebt, heb je een heel album tot je beschikking als je terugkomt van je reis.

Boek tickets voor de Eiffeltoren en Cruise

Attracties met een vergelijkbaar uitzicht als de Eiffeltoren in Parijs

Voorgevel van de Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Voorgevel van de Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Het uitzicht vanaf de top van de Eiffeltoren is adembenemend en het hoogste van Parijs. Betekent dat ook dat het het beste is? Niet per se; hoewel het beklimmen van de Eiffeltoren een must is, zijn er veel andere plaatsen in de stad van waaruit u kunt genieten van luchtfoto's van Parijs en in veel gevallen met meer detail dan vanaf de top van de Eiffeltoren, om de eenvoudige reden dat u door de geringere hoogte de details beter kunt waarderen.

Persoonlijk beveel ik er drie aan:

Notre Dame

De waterspuwers van de Parijse kathedraal geven een bijzondere sfeer aan het uitzicht op de stad. Het lijkt echt alsof de waterspuwers over de stad waken en door de ligging van de kathedraal in het centrum van Parijs kun je verschillende monumenten van de stad waarderen. Deze plek op dit moment is gesloten na de brand in 2019, maar ik weet zeker dat hij vroeg of laat weer beschikbaar komt.

Montparnasse Toren

Persoonlijk denk ik dat dit een van de weinige elementen van Parijs is die de esthetiek van de stad doorbreekt. Waarom dan beklimmen? Omdat je vanaf de top van de toren, gelegen in het zuiden van de stad, niet de toren zelf kunt zien, maar wel de rest van de grote monumenten van Parijs, waaronder de Eiffeltoren.

Sacre-Coeur

Misschien komt het door de sfeer van de wijk Montmartre, maar de waarheid is dat de ervaring om heel Parijs te zien vanaf de top van de Sacre-Coeur trap een indrukwekkende ervaring is die je nog meer verenigt met een stad die je aangrijpt nog voordat je er voor het eerst voet in zet. De wijk Montmartre, in het algemeen, is een niet te missen attractie tijdens uw bezoek aan de stad. Ik heb een gids geschreven over Parijs reizen waarin ik vertel hoe u deze wijk kunt bezoeken en welke plekken u niet mag missen.

Toeristische bus

Of u nu kiest voor één of meerdere bezienswaardigheden in Parijs, u moet weten dat de afstanden tussen de bezienswaardigheden niet kort zijn, dus onderschat ze niet. Een goede manier om u door de stad te verplaatsen tussen de belangrijkste bezienswaardigheden en tegelijkertijd een pauze te nemen van het onvermijdelijke lopen tijdens uw reis is de sightseeingbus. Hier is een handige gids met alles wat u moet weten voordat u uw kaartje haalt: Hop-on Hop-off Bus Rondleidingen.

Tickets boeken voor de Eiffeltoren