Eiffeltoren bij Nacht

De Eiffeltoren bij nacht zien is een unieke ervaring die u niet mag missen als u op zoek bent naar het beste uitzicht op Parijs bij nacht.

María Cano

María Cano

7 minuten lezen

Eiffeltoren bij Nacht

Eiffeltoren bij nacht | ©mgroeber

Als het overdag al een geweldige ervaring is, is de kans om de Eiffeltoren te beklimmen en de stad 's nachts verlicht te zien een nog indrukwekkendere ervaring. U krijgt een totaal ander beeld van Parijs, omdat u de belangrijkste monumenten kunt zien met het bijzondere nachtlicht dat ze verlicht.

Bovendien is de Eiffeltoren 's nachts, onder de verlichting van honderden projectoren, een waar wonder, en elk uur op het uur kunt u genieten van een lichtshow met in totaal 20.000 lampen die op het gebouw schijnen.

Als u op zoek bent naar andere plannen in de stad Parijs, bezoek dan de post wat te zien en te doen in Parijs.

Tickets om de Eiffeltoren 's nachts te zien

In welke tijd van het jaar je ook naar Parijs reist, je hebt de mogelijkheid om de Eiffeltoren 's nachts te bezoeken. Een magische en unieke ervaring. Het monument is elke dag geopend tot 22.45 uur 's avonds en van half juni tot begin september, evenals tijdens sommige lange weekenden die samenvallen met de lente of Pasen, verlengt het gebouw zijn openingstijden tot middernacht, tenzij er veiligheidsbeperkingen of slechte weersomstandigheden zijn.

Aarzel dus niet, wanneer u ook gaat, om het hele jaar door deze betoverende ervaring te beleven. In de zomer wordt u begeleid door aangenaam weer en in december is het een werkelijk spectaculair bezoek, aangezien de stad, samenvallend met Kerstmis in Parijs, zich nog meer vult met licht en kleur.

Tarieven

De prijs van de kaartjes is 's nachts hetzelfde als overdag, en er zijn verschillende soorten kaartjes, afhankelijk van of u te voet of met de lift naar boven gaat, en of u naar de eerste verdieping van het gebouw gaat of naar de top. De ticketprijzen variëren van 10 tot 27 euro.

Tickets voor de avonduren kunnen online worden gekocht. Ik raad u echter aan ze zo ver mogelijk van tevoren te reserveren, want ze kunnen uitverkocht raken. Je kunt meer informatie vinden in de Eiffeltoren ticketprijzen post.

Boek nachtkaarten voor de Eiffeltoren

Redenen om de Eiffeltoren 's nachts te beklimmen

De Eiffeltoren 's nachts beklimmen is altijd een aanrader. U krijgt de kans om de stad Parijs vanuit een heel ander perspectief te herontdekken dan overdag, omdat u de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van de stad verlicht ziet. Bovendien is er aan het begin van elk uur een lichtshow. Als u een statief en een goede camera meeneemt, kunt u een aantal droomfoto's maken.

Een ander groot voordeel van een nachtelijke beklimming van de Eiffeltoren is dat het een van de Parijse monumenten is die later op de avond sluit. U kunt dus profiteren van dit moment van de dag, wanneer u geen kans heeft om een ander monument te bezoeken, om het te bezoeken en het beste van de dag te maken. Veel toeristen kiezen er zelfs voor om het te bezoeken zodra ze geland zijn.

En als je iets speciaals wilt vieren, is 's nachts de Eiffeltoren opgaan met je partner de meest romantische manier.

Boek tickets voor de Eiffeltoren met nachtelijke rondvaart op de Seine

Restaurants voor een diner bij de Eiffeltoren

Als u uw ervaring zo compleet mogelijk wilt maken, kunt u van de gelegenheid gebruikmaken om te eten in een van de restaurants in het gebouw. De Eiffeltoren biedt opties voor alle budgetten en een spectaculair uitzicht over de stad Parijs.

 • Le Jules Verne: Het bevindt zich op de eerste verdieping van de Eiffeltoren en staat bekend als een van de beste restaurants in Parijs en is in de loop der jaren bekroond met een Michelinster. Het is ideaal voor speciale diners met de kenmerkende Franse keuken. Het heeft in totaal drie zalen met een hoogte van 125 meter. De chef-kok is Frédéric Anton en de bediening is van 19.00 tot 21.00 uur. Een echte aanrader, maar aarzel niet om vooraf de prijzen te controleren, want u kunt een teleurstelling tegemoet zien.
 • Les Buffets: Dit restaurant biedt de mogelijkheid om zowel op de esplanade als op de eerste en eerste verdieping van de Eiffeltoren te dineren. Ze bieden een lichte cateringdienst, zowel ter plaatse als om mee te nemen, met salades, pizza's, gebak, sandwiches... met het hele jaar door openingstijden tot 23.30 uur 's avonds.
 • Bar à Champagne: Gelegen op de top van de Iron Lady, kunt u tot 22.00 uur genieten van een glas champagne van € 10 tot € 20 terwijl u geniet van het uitzicht op de verlichte stad Parijs. En als u met de kleintjes in huis gaat, geen zorgen, ze bieden ook alcoholvrije drankjes aan.

Voor meer informatie over waar u in de buurt kunt dineren, zie de post over restaurants in de buurt van de Eiffeltoren.

Reistip

Ik raad u aan uw ervaring compleet te maken door te dineren in een van de restaurants in het gebouw. Le Jules Verne heeft een Michelinster en biedt een smakelijke proeverij van gerechten van chef-kok Frédéric Anton. U kunt ook een glas champagne drinken in de Bar à Champagne, die zich bovenin het gebouw bevindt.

De nachtelijke verlichting van de Eiffeltoren

Vanaf zonsondergang kleurt de Eiffeltoren goudkleurig dankzij de verlichting van 336 projectoren met geeloranje natriumlampen die op de balken van het monument zijn geplaatst en de bezoekers een totaal ander en uniek beeld bieden dan overdag.

Het tijdstip van de verlichting hangt af van de dag omdat deze wordt geproduceerd door lichtgevoelige sensoren. Bovendien biedt de Eiffeltoren elk uur een lichtshow en wordt het gebouw verlicht door 20.000 gloeilampen die over de hele structuur van het gebouw flitsen.

Er is ook een vuurtoren op de top van de toren die vanaf de schemering werkt en op heldere dagen een afstand van 80 kilometer bereikt. Een merkwaardig feit is dat de verlichting van de Eiffeltoren goed is voor minder dan 4% van de energie-uitgaven van het monument gedurende het hele jaar.

In de loop van de geschiedenis is de Eiffeltoren speciaal verlicht om samen te vallen met specifieke gebeurtenissen.

 • 2004: Jaar van Frankrijk in China (rood)
 • 2007: Wereldkampioenschap rugby (groen)
 • 2008: Frans voorzitterschap van de Europese Unie (blauw).
 • 2016: COP 21 (groen)
 • 2016: Na de aanslagen in Nice (blauw, wit en rood)

En elk jaar in oktober licht het roze op ter gelegenheid van de Borstkankerdag...

Boek nachtkaarten voor de Eiffeltoren

Hier zijn de nachtelijke uitzichten van de Eiffeltoren

De nachtelijke uitzichten vanaf de Eiffeltoren zijn echt geweldig. U krijgt de gelegenheid om de belangrijkste monumenten van Parijs die u overdag heeft gezien, zoals de Opéra Garnier, de Arc de Triomphe, de Notre Dame, het Louvre Museum of de Champs Elysées, onder andere, vanuit een totaal ander perspectief te herontdekken, gekenmerkt door de prachtige verlichting die hen identificeert. Een magisch en ideaal moment als u met uw partner gaat!

Als u meer details wilt, lees dan het bericht Uitzicht op de Eiffeltoren.

De gebieden van de Eiffeltoren

Wanneer je de Eiffeltoren bezoekt en je ticket koopt, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de toren is verdeeld in verschillende zones, die ik hieronder in detail beschrijf, aangezien sommige tickets toegang tot de top omvatten en andere niet. Ik raad u zeker aan een ticket te kopen waarbij ook een bezoek aan dit gedeelte is inbegrepen.

 • Het atrium: Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht op de Eiffeltoren. Op de vier pilaren ten oosten, noorden, zuiden en westen van het gebouw bevinden zich de trappen en liften die u naar de eerste verdieping brengen, die bij zonsondergang verlicht zijn.
 • De eerste verdieping: De eerste verdieping maakt indruk op iedereen die de kans krijgt er doorheen te lopen met zijn transparante structuur en glazen vloer, waardoor bezoekers de kans krijgen de stad Parijs onder onze voeten te aanschouwen, een ervaring die 's nachts zijn waarde verveelvoudigt. Op dit niveau vindt u het Grote Terras en het Buffet, waar u na zonsondergang iets kunt drinken. In deze ruimte kunt u ook allerlei details over de geschiedenis en de architectuur van het monument ontdekken: de tactiele vloeren, de schermen, de reprografen, de vitrines... U kunt ook een deel van de wenteltrap zien die oorspronkelijk de eerste verdieping verbond met de top van het gebouw waar het kantoor van Gustave Eiffel was gevestigd.
 • De eerste verdieping: Vanaf de eerste verdieping kunt u onder andere het Louvre Museum, het Grand Palais, Montmatre, Les Invalides, de Notre Dame en de rivier de Seine zien. Op deze verdieping bevindt zich ook het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Jules Verne, dat 125 meter boven de zeespiegel ligt en een prachtig uitzicht biedt op de Champ de Mars, de Quai Branly en het Place du Trocadéro. Een ideale plek om te dineren.
 • De top: Om de top te bereiken moet u vanaf de eerste verdieping omhoog in een glazen lift, van waaruit u de onmetelijkheid van Parijs kunt zien. Het is 276 meter hoog en het uitzicht 's nachts is spectaculair. Deze ruimte is verdeeld in twee niveaus, een die overdekt is en de andere in de open lucht. Hier vindt u de Bar à Champagne, waar u een glas champagne kunt drinken om de dag af te sluiten.

Boek nachtkaarten voor de Eiffeltoren

Tips voor het beklimmen van de Eiffeltoren bij nacht

Als u 's nachts naar de Eiffeltoren gaat, raad ik u aan de volgende tips te volgen voor een geweldige ervaring:

 • Als u wachtrijen bij de kassa wilt vermijden, aarzel dan niet om uw ticket online te kopen.
 • Houd er rekening mee dat u voor een zo compleet mogelijke ervaring ten minste 45 - 60 minuten voor sluitingstijd (22:45 uur) moet aankomen.
 • Een van de rustigste momenten van de dag om de Eiffeltoren te zien is na 20:00 uur, dus aarzel niet om een nachtelijk bezoek te brengen.
 • Als u de gelegenheid hebt, maak dan van de gelegenheid gebruik om bij het monument te dineren. Controleer wel vooraf de prijzen, want u kunt voor een onaangename verrassing komen te staan.
 • De drukste dagen om de Eiffeltoren te bezoeken zijn dinsdag, woensdag en donderdag. Aan de andere kant zijn de drukste dagen in het weekend, op zaterdag en zondag. Dus, als je de kans hebt, bezoek dan doordeweeks.
 • Ik raad u aan een camera met een goede lens en een statief mee te nemen om tijdens uw bezoek de beste kiekjes te maken.
 • Vergeet ten slotte niet dat de attractie op 3 en 4 januari gesloten is voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden.
 • De officiële website raadt bezoekers aan de regels en voorschriften te controleren, zodat ze voor hun bezoek op de hoogte zijn van alle details.
 • Als u meerdere verdiepingen bezoekt, moet u uw bezoek beginnen op de bovenste verdieping.

Lees voor meer tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren het bericht Tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren.

Boek nachtkaarten voor de Eiffeltoren