Cookies helpen ons om onze services te leveren. Door gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Kom meer te weten.

Eiffeltoren bij Nacht

De Eiffeltoren 's nachts zien is een unieke ervaring die u niet mag missen als u op zoek bent naar het beste uitzicht op Parijs bij nacht.

María Cano

María Cano

8 minuten lezen

Eiffeltoren bij Nacht

Eiffeltoren bij nacht | ©Jez Timms

Overdag is het al een geweldige ervaring, maar de kans krijgen om de Eiffeltoren te beklimmen en de stad 's nachts verlicht te zien, is een nog indrukwekkender ervaring. U krijgt een heel ander beeld van Parijs en ziet de belangrijkste monumenten in het unieke nachtelijke licht dat ze verlicht.

Bovendien is de Eiffeltoren 's nachts, verlicht door honderden schijnwerpers, een waar wonder en elk uur op het hele uur kunt u genieten van een lichtshow met in totaal 20.000 gloeilampen die op het gebouw schijnen.

Als u op zoek bent naar andere plannen in de stad Parijs, bezoek dan de post Wat te zien en te doen in Parijs.

Kaartjes om de Eiffeltoren bij nacht te zien

Verlichte Eiffeltoren| ©Takumi Yoshida
Verlichte Eiffeltoren| ©Takumi Yoshida

Ongeacht de tijd van het jaar waarin u naar Parijs reist, zult u de Eiffeltoren 's nachts kunnen bezoeken. Een magische en unieke ervaring. Het monument is elke dag open tot 22.45 uur 's avonds en van half juni tot begin september, alsmede tijdens sommige lange weekends die samenvallen met de lente of Pasen, verlengt het gebouw zijn openingstijden tot middernacht, tenzij er veiligheidsbeperkingen of slechte weersomstandigheden zijn.

Aarzel dus niet, wanneer u ook gaat, om deze betoverende ervaring het hele jaar door te beleven. In de zomer wordt u vergezeld door aangenaam weer en in december is het een werkelijk spectaculair bezoek, want samenvallend met Kerstmis in Parijs, vult de stad zich nog meer met licht en kleur.

Prijzen tickets

De prijs van de kaartjes 's nachts is dezelfde als overdag, en er zijn verschillende soorten kaartjes, afhankelijk van het feit of u te voet of met de lift naar boven gaat, en of u naar de eerste verdieping van het gebouw gaat of naar de top. Tickets variëren in prijs van €10 tot €27.

Tickets voor de avonduren kunnen online worden gekocht. Ik raad u echter aan ze zo lang mogelijk van tevoren te boeken, want ze kunnen uitverkocht raken. U kunt meer informatie vinden in de Eiffeltoren ticket prijzen post.

Kaartjes kopen voor de Eiffeltoren

Redenen om de Eiffeltoren 's nachts te beklimmen

Uitzicht vanaf de Eiffeltoren bij nacht| ©Gary Campbell-Hall
Uitzicht vanaf de Eiffeltoren bij nacht| ©Gary Campbell-Hall

De Eiffeltoren 's nachts beklimmen is altijd een aanrader, omdat u de stad Parijs dan vanuit een heel ander perspectief kunt herontdekken dan bij een bezoek overdag, omdat u de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden van de stad verlicht kunt zien. Bovendien is er aan het begin van elk uur een lichtshow. Als u een statief en een goede camera meeneemt, zult u droomfoto' s kunnen maken.

Een ander groot voordeel van de Eiffeltoren 's avonds te beklimmen, is dat het een van de Parijse monumenten is die later op de avond sluiten. Daarom kunt u van dit moment van de dag, waarop u niet de kans hebt om een ander monument te bezoeken, profiteren om het beste uit uw bezoek te halen en het beste van de dag te maken. In feite kiezen veel toeristen ervoor om het te bezoeken zodra ze geland zijn.

En als u iets speciaals wilt vieren, is 's nachts de Eiffeltoren opgaan met uw partner het meest romantische plan.

Boek tickets voor de Eiffeltoren met nachtcruise op de Seine

Restaurants voor diner bij de Eiffeltoren

Als u uw ervaring zo compleet mogelijk wilt maken, kunt u van de gelegenheid gebruik maken om in een van de restaurants van het gebouw te eten. De Eiffeltoren biedt opties voor alle budgetten en een spectaculair uitzicht op de stad Parijs.

 • Le Jules Verne: Gelegen op de eerste verdieping van de Eiffeltoren, staat Le Jules Verne bekend als een van de beste restaurants in Parijs en is in de loop der jaren bekroond met een Michelinster. Het is ideaal voor speciale diners met de kenmerkende Franse keuken. Het heeft in totaal drie zalen met een hoogte van 125 meter. De chef is Frédéric Anton en het diner wordt geserveerd van 19.00 tot 21.00 uur. Een echte aanrader, maar aarzel niet om vooraf de prijzen te checken, want u kunt voor een teleurstelling komen te staan.
 • Les Buffets: Dit restaurant biedt de mogelijkheid te dineren op de esplanade en op de eerste en tweede verdieping van de Eiffeltoren. Zij bieden een lichte cateringdienst zowel ter plaatse als om mee te nemen, met salades, pizza's, gebak, sandwiches... met openingstijden het hele jaar door tot 23.30 uur 's avonds.
 • Bar à Champagne: Boven op de IJzeren Dame kunt u tot 22.00 uur genieten van een glas champagne van € 10 tot € 20, terwijl u geniet van het uitzicht op de verlichte stad Parijs. En als je met de kleintjes in huis gaat, geen zorgen, ze bieden ook niet-alcoholische drankjes aan.

Voor meer informatie over waar u in de buurt kunt dineren, kunt u ons bericht over restaurants in de buurt van de Eiffeltoren lezen.

De tip van de reiziger

Ik raad u aan uw ervaring compleet te maken door te dineren in een van de restaurants in het gebouw. Le Jules Verne heeft een Michelin-ster en biedt een smakelijke proeverij van gerechten ontworpen door chef-kok Frédéric Anton. U kunt ook een glas champagne drinken in de Bar à Champagne, die zich bovenin het gebouw bevindt.

Eiffeltoren verlichting bij nacht

Lichten van de Eiffeltoren| ©Pe_Wu
Lichten van de Eiffeltoren| ©Pe_Wu

Vanaf zonsondergang krijgt de Eiffeltoren een gouden kleur dankzij de verlichting van 336 projectoren met geeloranje natriumlampen die op de balken van het monument zijn geplaatst en de bezoekers een totaal ander en uniek beeld bieden dan het beeld dat zij de hele dag hebben gezien.

Het tijdstip van de verlichting is afhankelijk van de dag, omdat deze wordt geproduceerd door lichtgevoelige sensoren. Bovendien biedt de Eiffeltoren elk uur op het hele uur een lichtshow en wordt het gebouw verlicht door 20.000 gloeilampen die over de hele structuur van het gebouw flitsen.

Op de top van de toren staat ook een vuurtoren die vanaf de schemering in bedrijf is en op heldere dagen een afstand van 80 kilometer kan overbruggen. Een merkwaardig feit is dat de verlichting van de Eiffeltoren minder dan 4% van de energie-uitgaven van het monument in de loop van het jaar voor zijn rekening neemt.

Door de geschiedenis heen is de Eiffeltoren speciaal verlicht om samen te vallen met specifieke gebeurtenissen.

 • 2004: Jaar van Frankrijk in China (rood)
 • 2007: Wereldbeker rugby (groen)
 • 2008: Frans voorzitterschap van de Europese Unie (blauw).
 • 2016: COP 21 (groen)
 • 2016: Na de aanslagen in Nice (blauw, wit en rood)

En, bovendien, elk jaar in oktober licht het roze op ter gelegenheid van borstkanker dag...

Kaartjes kopen voor de Eiffeltoren

Zo ziet het nachtelijke uitzicht vanaf de Eiffeltoren eruit

Parijs bij nacht vanaf de Eiffeltoren| ©Hans Põldoja
Parijs bij nacht vanaf de Eiffeltoren| ©Hans Põldoja

Het nachtelijke uitzicht vanaf de Eiffeltoren is werkelijk verbazingwekkend en u krijgt de gelegenheid om de belangrijkste monumenten van Parijs die u overdag hebt gezien, zoals de Opéra Garnier, de Arc de Triomphe, de Notre Dame, het Louvre Museum of de Champs Elysées, vanuit een totaal ander perspectief te herontdekken, gekenmerkt door de prachtige verlichting die hen identificeert. Een magisch en ideaal moment als u met uw partner gaat!

Als u meer details wilt, lees dan het bericht uitzicht vanaf de Eiffeltoren.

De gebieden van de Eiffeltoren

Bij het bezoeken van de Eiffeltoren en het kopen van uw ticket, is het belangrijk om in gedachten te houden dat de Eiffeltoren is verdeeld in verschillende gebieden, die ik hieronder in detail zal beschrijven, aangezien sommige tickets toegang tot de top omvatten en andere niet. Ik zou u zeker aanraden om een ticket te kopen waarbij ook een bezoek aan dit gedeelte is inbegrepen.

 • Het atrium: Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht op de Eiffeltoren. Op de vier pilaren aan de oost-, noord-, zuid- en westkant van het gebouw bevinden zich de trappen en liften die u naar de eerste verdieping brengen, die bij zonsondergang verlicht zijn.
 • De eerste verdieping: De eerste verdieping maakt indruk op iedereen die de kans krijgt er doorheen te lopen met zijn transparante structuur en glazen vloer, waardoor bezoekers de stad Parijs onder onze voeten kunnen aanschouwen, een ervaring die 's nachts nog meer waarde krijgt. Op dit niveau vindt u The Great Terrace en het buffet waar u de gelegenheid heeft om na zonsondergang een drankje te nuttigen. In deze ruimte kunt u ook allerlei details over de geschiedenis en de architectuur van het monument ontdekken, zoals de voelbare vloeren, schermen, reprografiek, vitrines... U kunt ook een deel van de wenteltrap zien die oorspronkelijk de eerste verdieping verbond met de top van het gebouw waar het kantoor van Gustave Eiffel zich bevond.
 • De eerste verdieping: Vanaf de eerste verdieping hebt u onder meer uitzicht op het Louvre, het Grand Palais, Montmatre, Les Invalides, de Notre Dame en de Seine. Op dit niveau bevindt zich ook het met een Michelin-ster bekroonde restaurant Jules Verne, dat 125 meter hoog is en een prachtig uitzicht biedt op de Champ de Mars, de Quai Branly en het Place du Trocadéro. Een ideale plek om te dineren.
 • De top: Om naar de top te gaan, moet u vanaf de eerste verdieping omhoog met een glazen lift, van waaruit u de immensiteit van Parijs kunt zien. Het is 276 meter hoog en het uitzicht 's nachts is spectaculair. Deze ruimte is verdeeld in twee niveaus, waarvan het ene overdekt is en het andere in de open lucht. Hier vindt u de Bar à Champagne, waar u een glas champagne kunt drinken om de dag af te sluiten.

Tips voor het beklimmen van de Eiffeltoren bij nacht

Uitzicht vanaf de ingang| ©Philip Daly
Uitzicht vanaf de ingang| ©Philip Daly

Als u 's nachts naar de Eiffeltoren gaat, raad ik u aan deze tips op te volgen om een geweldige ervaring te hebben:

 • Als u de rijen aan de kassa wilt vermijden, aarzel dan niet om uw ticket online te kopen.
 • Houd er rekening mee dat u, om de ervaring zo compleet mogelijk te maken, ten minste 45 - 60 minuten voor sluitingstijd (22:45 h.) aanwezig moet zijn.
 • Een van de rustigste momenten van de dag om de Eiffeltoren te zien is na 20.00 uur. Dus aarzel niet om 's avonds langs te komen.
 • Als u de gelegenheid hebt, maak dan van de gelegenheid gebruik om bij het monument te dineren. Controleer de prijzen wel van tevoren, want u kunt voor een onaangename verrassing komen te staan.
 • De drukste dagen om de Eiffeltoren te bezoeken zijn dinsdag, woensdag en donderdag. De drukste dagen zijn daarentegen in het weekend, op zaterdag en zondag. Dus, als je de kans hebt, bezoek het tijdens de week.
 • Ik raad u aan een camera met een goede lens en statief mee te nemen om de beste kiekjes te maken tijdens uw bezoek.
 • Vergeet tot slot niet dat de attractie op 3 en 4 januari gesloten zal zijn voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden.
 • De officiële website raadt bezoekers aan om de regels en voorschriften te controleren, zodat ze voor hun bezoek op de hoogte zijn van alle details.
 • In het geval van bezoeken aan meerdere verdiepingen, moet de rondleiding op de bovenste verdieping beginnen.

Voor meer tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren, lees het bericht Tips voor een bezoek aan de Eiffeltoren.

Kaartjes kopen voor de Eiffeltoren